Uroki ciaży czujemy, a jesienią się rozpakujemy. WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz.II - Strona 79 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-05-01, 10:09   #2341
Lisica1
Zadomowienie

Dot.: Uroki ciaży czujemy, a jesienią się rozpakujemy. WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz.I

dziewczynki jakich kremow uzywacie na rozstepy?...ja mam ziajke..ale dopiero zaczelam ja uzywac...
Stary 2010-05-01, 10:51   #2342
MisQa
Zakorzenienie

GG do MisQa
Dot.: Uroki ciaży czujemy, a jesienią się rozpakujemy. WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz.I

ja stosuję oliwke Hipp i garnier z syropem klonowym

Czas zacząć nowe, lepsze życie...
MisQa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-01, 11:00   #2343
Astorianka
Raczkowanie

Cześć dziewczyny Nadal próbuję dostać się do swojej poczty, jak na razie niewykonalne... a hasło, które wpisywałam miało byc takie proste Nawet nie chcę myśleć co będzie jeżeli nie uda się tego odblokować, bo całe moje prywatne i służbowe maile wchodzą właśnie tam.

Dzisiaj miało być zimno i miało padać. Na szczęście, jak ostatnio często bywa, przynajmniej tu, pogoda się nie sprawdza. Nie wiem czy ostatecznie wyląduję nad morzem, ale zaliczyłam już ponad godzinny spacer w lesie z psicą. To co ona wyprawia jak tylko wpadnie w krzaczki jagód albo wrzosów to po prostu komedia Pies, który robi fikołki, rzuca się w zielsko, biega, warczy i dostaje dosłownie świra... I gdyby jeszcze do lasu chodziła rzadko, ale ona ma to dwa razy dziennie

W brzuchu nadal cisza... a jest już 18 tydzień i 6 dzień...

a co do kosmetyków - rossman oliwka i lotion (ale to drugie to jakaś masakra) a na biust miałam krem perfecty. Teraz w kolejce czeka Elancyl, moje koleżanki strasznie to chwalą.
Astorianka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-01, 11:07   #2344
angelikaw
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasienka1701 Pokaż wiadomość
Ja mam laktację od 16 tc,siara leci raz z jednej raz z drugiej mleczarenki,także nie masz się co obawiać,to normalne.
u mnie jeszcze nie leci.. ale mamy czas

Cytat:
Napisane przez waniliaania2009 Pokaż wiadomość
oraz spodnie dzinsy z H&M - bardzo super!
ja własnie też zamówiłam (i mam już na sobie) spodnie z H&M..
są fantastyczne! Szkoda tylko, ze mają zweżane nogawki, ale mimo to są fajniutkie

Cytat:
Napisane przez Lisica1 Pokaż wiadomość
dziewczynki jakich kremow uzywacie na rozstepy?...ja mam ziajke..ale dopiero zaczelam ja uzywac...
Ziajki nie lubię - niezależnie co to za krem - czy do twarzy czy do rak..
na rozstępy mam balsam Babydream z Rossmana, ale podobno rewelacyjna jest oliwka w żelu z Johnsona.
angelikaw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-01, 11:19   #2345
waniliaania2009
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez angelikaw Pokaż wiadomość
u mnie jeszcze nie leci.. ale mamy czas

ja własnie też zamówiłam (i mam już na sobie) spodnie z H&M..
są fantastyczne! Szkoda tylko, ze mają zweżane nogawki, ale mimo to są fajniutkie

Ziajki nie lubię - niezależnie co to za krem - czy do twarzy czy do rak..
na rozstępy mam balsam Babydream z Rossmana, ale podobno rewelacyjna jest oliwka w żelu z Johnsona.
U mnie tez jeszcze nic nie leci- chociaz powiem wam szczerze ze nie wiedzilam ze cos takiego moze byc..... i ciesze sie ze narazie nie mam. Jejku troszke mnie to obrzydza jak pomysle ;( No ale coz taki juz los mamus
Ja tez planuje kupic jakis krem na rozstepy, narazie brzuszek mam niewielki i piersi tez, wiec rozstepow nie mam, ale w sumie juz chyba powinnam zapobiegac. Po weekendzie zaraz cos kupie. Narazie balsamem sie tylko samruje. A ten krem z Ziaji to jaki- bo ostatnio patrzylam za nim w sklepie ale nic nie znalazlam.

A w jaki sposob zrobilas sobie ten suwaczek? tez bym taki chciala miec!

Ja czekam na pierwsze ruchy....a tu narazie nic- a mija juz 20 tydzien..... ;(

Edytowane przez waniliaania2009
Czas edycji: 2010-05-01 o 11:25
waniliaania2009 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-01, 11:33   #2346
angelikaw
Zakorzenienie

Cytat:
A ten krem z Ziaji to jaki- bo ostatnio patrzylam za nim w sklepie ale nic nie znalazlam.

A w jaki sposob zrobilas sobie ten suwaczek? tez bym taki chciala miec!

Ja czekam na pierwsze ruchy....a tu narazie nic- a mija juz 20 tydzien..... ;(
nie wiem, jakiego balsamu Ziajki dziewczyny używają.

a ruchy - dziecko na pewno już się rusza, tylko możesz tego jeszcze nie czuć lub pomylić z ruchami jelit, gazami, bulgotaniem w żołądku itp.
Ale nie martw się, jak już zacznie kopać - na pewno poczujesz

A suwaczek zrobiłam tutaj: http://www.suwaczki.com/
postępujesz zgodnie z instrukcją,
a na końcu, gdy pokażą się kody skopiuj sam adres obrazka z koncówką .png (kopiujesz kawałek kodu lub klikasz na obrazek suwaczka prawym, i pokaż obrazek.. i wtedy kopiujesz z paska adresowego)
następnie wklejasz to do swojej sygnaturki (opcja edytuj podpis)
Stary 2010-05-01, 11:58   #2347
martucha84
Zakorzenienie

patrzcie... moj lekarz (robil mi badania 4d polowkowe) sie wypowiada o "planowaniu plci dziecka" czyli tak jak myslalam nie ma znaczenia kiedy sie kochasz z mezem.. kwestia plci to przypadek
http://dziecko.onet.pl/4,45302,2051,...t_artykul.html

Edytowane przez martucha84
Czas edycji: 2010-05-01 o 12:01
martucha84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-01, 12:17   #2348
Czekooladowaa
Raczkowanie

Cytat:
Fissan

pogoda jak narazie dopisuje we wtorek wizyta najprawdopodobniej
a mnie dopadl len i mam ochote lezec, lezec i lezec

wiec uciekam udanego weekendu majowego

< 3

najszczęśliwsza pod Słońcem!

Czekooladowaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-01, 12:48   #2349
aaneczka1984
Zadomowienie

Cytat:

ja tez mam ziajkę.i jestem zadowolona....
ale w poprzedniej ciązy próbowałam też perfecty....
w sumie to kupuje te co nie przekraczają ceny 20zł

Cytat:
Napisane przez martucha84 Pokaż wiadomość
patrzcie... moj lekarz (robil mi badania 4d polowkowe) sie wypowiada o "planowaniu plci dziecka" czyli tak jak myslalam nie ma znaczenia kiedy sie kochasz z mezem.. kwestia plci to przypadek
http://dziecko.onet.pl/4,45302,2051,...t_artykul.html
Przyznaję mu racje...
nie wyobrazam sobie ślęczeć nad wykresami i dzień w dzień przyglądać się śluzowi...w sumie to wtedy nawet by się bzykać mi odechciało
No i faceta wtedy troszke instrumentalnie się traktuje...
jak maszynke do robienia dziewczynki albo chłopca..

elenko...mam pytanie...tylko się nie obraź jak byś zareagowała gdyby jednak okazało się że chłopiec będzie?? bo Ty baaaardzo na tę dziewczynke liczyłaś:confus ed:
Przyznam ze ja też pragnełam córci ale jakos nie jest mi przykro z tego powodu że synek będzie....
Poza tym ja byłam pewna że bedzie chłopiec...
Czasem mi się zdarza zaki zastrzyk zazdrości jak widze jakąs kobiete z malutką dziewczynką na rękach, ale mojego Adrianka nie wymieniłaby na żadne inne dziecko....

U nas od rana słoneczko, ale zaczyna coś się chmurzyć...pewno burza będzie.... Domis śpi, rodzice na wesele pojechali, a mężuś w pracy...
Na pocieszenie zrobiłam sobie karpatkę.....znów
juz dróga w tym tygodniu hehe.... i kto tu powiedział że słodkości to na dziewczynke się je
aaneczka1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-01, 13:01   #2350
xxSHINeexx
Wtajemniczenie

Madzia - sliczne ciuszki!
Aaneczka - ja bardzo licze na chlopca, caly czas mowimy "on". Ale jesli bedzie dziewczynka to tez sie bardzo ucieszymy. Najwazniejsze, zeby bylo zdrowe.

Juz baaaardzo dlugo nie czuje zadnych ruchow Jakies 2 tygodnie. Ale jak sie poloze to "wymacuje" malego, widac, jak sie czasami wypina do nas. Staram sie byc dobrej mysli...
Musze przeczekac to jakos do srody - USG polowkowe.
W dodatku dzisiaj kolejne krwawienie z nosa... Wykonczy mnie to

---------- Dopisano o 13:01 ---------- Poprzedni post napisano o 12:59 ----------

Cytat:
Napisane przez kasienka1701 Pokaż wiadomość
Ja mam laktację od 16 tc,siara leci raz z jednej raz z drugiej mleczarenki,także nie masz się co obawiać,to normalne.Czasem zaczyna się wczesniej, czasem później,a czasem nie ma nic,aż do porodu.Mi leci zazwyczaj w nocy i trochę mi to w spaniu przeszkadza,bo muszę uważać,żeby nie zgniatać cyca,bo wtedy to nie dość,że piżama mokra,to jeszcze prześcieradło...

U mnie był dziś taki upał,że szok.Bosko normalnie.Złapałam trochę słoneczka
U mnie leci zawsze z prawej piersi. na szczescie tylko w ciagu dnia
xxSHINeexx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-01, 13:14   #2351
ula1409
Rozeznanie

Witam serdecznie czy ja też mogę do was dołączyć? Termin mam na 27 pażdziernika.Pozdrawiam przyszłe mamusie

Mój decoupage
Blog- http://ula1409.blogspot.com/
ula1409 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-01, 13:16   #2352
xxSHINeexx
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ula1409 Pokaż wiadomość
Witam serdecznie czy ja też mogę do was dołączyć? Termin mam na 27 pażdziernika.Pozdrawiam przyszłe mamusie
Witamy, napisz cos wiecej o sobie
xxSHINeexx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-01, 13:25   #2353
ula1409
Rozeznanie

Ula 27 lat i zostane mamą poraz drugi Pierwsza córka druga płeć jeszcze nieznana

Mój decoupage
Blog- http://ula1409.blogspot.com/
ula1409 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-01, 13:42   #2354
ycnan
Zadomowienie

Cytat:
ja mam 420km ;/ ok6h jazdy autem
Ja mam ponad 600km... A morze wręcz ubóstwiam Od dziecka jeździłam chyba w każde wakacje... A od 4 lat nie byłam...

Cytat:
moj maz ma na imie Wojciech swietny wybor uwielbiam to imie bo nie wiem czy wiesz ale Wojtki to swietne chlopaki
Mój też, mój też Faktycznie, fajne chłopaki

Cytat:
Napisane przez Astorianka Pokaż wiadomość
W brzuchu nadal cisza... a jest już 18 tydzień i 6 dzień...
Ja pierwsze ruchy poczułam właśnie 18t6d, a wczoraj w nocy (19t4d) już lekkiego kopniaczka
Cytat:
Napisane przez xxSHINeexx Pokaż wiadomość
Juz baaaardzo dlugo nie czuje zadnych ruchow Jakies 2 tygodnie. Ale jak sie poloze to "wymacuje" malego, widac, jak sie czasami wypina do nas. Staram sie byc dobrej mysli...
Może zmieniłaś odrobinę tryb życia/godziny aktywności i dzieciaczek rusza się wtedy kiedy spisz? Na pewno wszystko jest w porządku

Ja wczoraj byłam ostatni dzień w pracy. Od dziś już nie pracuję
Ale za to za***przać musiałam, że szok. Pojechałam na 18, a w domu byłam z powrotem o 2:05. Masakra. Nie zmęczyłam się zbytnio, ale nogi mi odpadały i spać mi się chciało niesamowicie. Jak już leżałam w domku w łóżeczku, wykąpana, mażąc o śnie, a tu lipa - dzidzia się wierciła i zaczęła mamusie kopać I miałam taka radochę, że mi się spać kompletnie odechciało Mąż też chciał poczuć i przyłożył dłoń do brzucha, ale że jego ciężkie łapsko troszkę waży, docisnął chyba dzieciątko i się przestało wiercić Biedaczek mój kochany A dziś na dzień dobry ściągnął ze mnie kołdrę, podciągnął koszulkę do góry i ...wycałował brzuszek
ycnan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-01, 14:05   #2355
martucha84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aaneczka1984 Pokaż wiadomość
Przyznaję mu racje...
nie wyobrazam sobie ślęczeć nad wykresami i dzień w dzień przyglądać się śluzowi...w sumie to wtedy nawet by się bzykać mi odechciało
dokladni tak

Cytat:
zobaczysz bedzie dobrze do srody nie daleko

Cytat:
witaj z nami

---------- Dopisano o 14:05 ---------- Poprzedni post napisano o 14:04 ----------

Cytat:
Napisane przez ycnan Pokaż wiadomość
Mój też, mój też Faktycznie, fajne chłopaki

Ja wczoraj byłam ostatni dzień w pracy. Od dziś już nie pracuję
Ale za to za***przać musiałam, że szok. Pojechałam na 18, a w domu byłam z powrotem o 2:05. Masakra. Nie zmęczyłam się zbytnio, ale nogi mi odpadały i spać mi się chciało niesamowicie. Jak już leżałam w domku w łóżeczku, wykąpana, mażąc o śnie, a tu lipa - dzidzia się wierciła i zaczęła mamusie kopać I miałam taka radochę, że mi się spać kompletnie odechciało Mąż też chciał poczuć i przyłożył dłoń do brzucha, ale że jego ciężkie łapsko troszkę waży, docisnął chyba dzieciątko i się przestało wiercić Biedaczek mój kochany A dziś na dzień dobry ściągnął ze mnie kołdrę, podciągnął koszulkę do góry i ...wycałował brzuszek
no bo fajne ;d
Ja tez jak poczulam kopy to sie smialam darlam i wszytko na raz i hahaah moj maz tez ma duza reke i obciaza mi brzuchol ale dzidzia juz go tez kopie i twojego znacznie a wtedy jaka on bedzie mial radocheee ;D
Stary 2010-05-01, 15:03   #2356
gabisun
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez elenka1 Pokaż wiadomość
Witajcie majowo

i zaczyna mi się 5 msc, kolejny do przodu już nie mogę doczekac sie czerwca i lipca.... tak juz chcialabym miec malenstwo przy sobie a tu jeszcze tyyyyllle czasu....
no i jestem nadal szczęsliwa ze to dziewczynka...

SZCZĘŚLIWA lekarz powiedzał ze siusiaka nie widzi, jeżdził tam między nózkami, ja pytałam czy napewno to tylko sie ze mnie podsmiewal bo powiedzialm ze musze znać płeć... i znowu powtórzył ze siusiaka nie widzi ale przy dziewczynce zawsze zostawia to "chyba" do połówkowego, idę 25 maja chyba nie wytrzymam mam nadzieje ze potwierdzi
GABISUN a Ty w którym tyg pierwszy raz usłyszałaś ze dziewczynka??? bo teraz masz juz potwierdzone szczesciara..

Pogoda nam troszkę na tą majówkę nie dopisuje, ale... może się jeszcze słonko ujawni
MIŁEGO WEEKENDU KOCHANE MAMCIE
moja ginka pierwszy raz powiedziała, że dziewczynka w 18 tyg. skończonym bo ona nigdy wcześniej nie mówi o płci, dopiero przy polówkowym. Staraj się tak bardzo nie nakręcać z tą płcią, bo faktycznie nie wytrzymasz do tego 25

Madzia g śliczne ciuszki, gdzie kupowałaś?

Ja na razie w ciuszkami się wstrzymuję, bo mam juz niezłą kolekcję teraz muszę się skupić na pozostałych elementach wyprawki jeszcze z tą działką tyle kasy pójdzie, każdemu trzeba za coś zapłacić

W ogóle mój mężuś już inaczej mówi do brzuszka, teraz to jest jego "Mała księżniczka" powinnam być chyba zazdrosna, bo zawsze to ja byłam księżniczką ale to takie słodkie jest

Ciekawe kiedy u mnie pojawią się te tajemnicze wycieki

gabisun jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-01, 15:06   #2357
1985ewa
Rozeznanie

Cześć mamuśki Witam wszystkie nowe mamusie na naszym forum,gratuluję udanych wizyt i tym które znają już płeć. Ja miałam usg we wtorek i wszytko jest wporządku no i dalej jest chłopiec Życzę wszystkim miłego weekendu

1985ewa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-01, 19:24   #2358
waniliaania2009
Wtajemniczenie

Cytat:
[
W dodatku dzisiaj kolejne krwawienie z nosa... Wykonczy mnie to [COLOR="Silver"]
przejdzie ci ja tak mialam cztery dni- meczylam sie z tym krwawieniem z nosa a teraz mi przeszlo

madzia_g - super ciuszki. Gdzie kupowalas? Mnie ciagle korci aby dokupywac ciuszki. Ciesz sie, bo kuzynka ktora urodzila synka 2 lata temu powiedzila ze da mi tez swoje ubranka (zawsze to cos na poczatek )

Ja caly czas mysle nad wozkiem, ale nie moge sie zdecydowac.

Edytowane przez waniliaania2009
Czas edycji: 2010-05-01 o 19:35
Stary 2010-05-01, 20:35   #2359
Mpik82
Rozeznanie

GG do Mpik82

Cytat:

Ja caly czas mysle nad wozkiem, ale nie moge sie zdecydowac.
Ja mam tak samoNie wiem, który najlepszy narazie faworyt to Q12
http://allegro.pl/item1006784626_woz...k_f_i_l_m.html

co do ciuszkow to mam 4 szt bodziaków, czy pajacyków nie wiem jak to się nazywa plus czapeczke i to wszystko.. kolezanki moje dzieci nie mają w rodzinie też dzieci brak wiec wszystko sama kupowac bede
Stary 2010-05-01, 20:49   #2360
szokoladka74
Raczkowanie

Cytat:
Witaj. Właśnie zachwycałam się twoimi karteczkami i kaktusem Zdradź mi, jak takiego zrobić samodzielnie ???
A Olusia-przesłodka ( chyba,że nie dokładnie doczytałam,że to twoja pociecha, sorki) U mnie też ma być Oleńka

http://www.suwaczki.com/tickers/n59yhdgemrlojvrp.png

Edytowane przez szokoladka74
Czas edycji: 2010-05-01 o 20:57
szokoladka74 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-01, 22:12   #2361
elenka1
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez aaneczka1984 Pokaż wiadomość
ja tez mam ziajkę.i jestem zadowolona....
ale w poprzedniej ciązy próbowałam też perfecty....
w sumie to kupuje te co nie przekraczają ceny 20zł

Przyznaję mu racje...

elenko...mam pytanie...tylko się nie obraź jak byś zareagowała gdyby jednak okazało się że chłopiec będzie?? bo Ty baaaardzo na tę dziewczynke liczyłaś:confus ed:
Przyznam ze ja też pragnełam córci ale jakos nie jest mi przykro z tego powodu że synek będzie....
Poza tym ja byłam pewna że bedzie chłopiec...
Czasem mi się zdarza zaki zastrzyk zazdrości jak widze jakąs kobiete z malutką dziewczynką na rękach, ale mojego Adrianka nie wymieniłaby na żadne inne dziecko....

U nas od rana słoneczko, ale zaczyna coś się chmurzyć...pewno burza będzie.... Domis śpi, rodzice na wesele pojechali, a mężuś w pracy...
Na pocieszenie zrobiłam sobie karpatkę.....znów
juz dróga w tym tygodniu hehe.... i kto tu powiedział że słodkości to na dziewczynke się je
w pierwszej chwili napewno zrobiloby mi sie dziwnie bo bylam strasznie nastawiona, ale coz moglabym zrobic, nic... kochalabym jak nikogo na swiecie i planowala drugiego dzieciaczka i znowu zyla z nadzieja na dziewczynkę...

OLA 6.10.2010
elenka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-01, 22:15   #2362
angelikaw
Zakorzenienie

ula1409 - Witaj Śliczne karteczki, a zaproszenia cudne! - podglądam Cię czasem

Cytat:
Napisane przez ycnan Pokaż wiadomość
Ja mam ponad 600km... A morze wręcz ubóstwiam Od dziecka jeździłam chyba w każde wakacje... A od 4 lat nie byłam...

Ja pierwsze ruchy poczułam właśnie 18t6d, a wczoraj w nocy (19t4d) już lekkiego kopniaczka
Aniu, ja tez nad morze (okolice Gdańska) jeździłam od zawsze przynajmniej raz w roku. Mój tata stamtąd pochodzi, wiec mam tam babcię, dziadka i połowę rodziny
W zeszłym roku byliśmy na 4 dni, ale trafiliśmy na paskudny deszcz... tylko spacerek po plaży, bo o kąpieli nie było mowy.

Gratuluję kopniaka
Stary 2010-05-02, 07:26   #2363
waniliaania2009
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Mpik82 Pokaż wiadomość
bardzo fajnie wyglada ten wozek, tak porzadnie, a cena tez niska jak za caly komplet
Stary 2010-05-02, 09:02   #2364
angelikaw
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mpik82 Pokaż wiadomość
bardzo fajny wózeczek
Zresztą podobny do TAKO Jumper X 3w1, który jest naszym faworytem
Pokazałam wczoraj teściowej komplecik, który kupiłam w TESCO. Oczy jej się błyszczały na widok maleńkich bodziaków Widać, że też już ma ochotę coś kupić
Stary 2010-05-02, 10:40   #2365
Mpik82
Rozeznanie

GG do Mpik82

Witam z rana
Dzis pogoda ładniejszanawet slonko troszke wychodzi..
Fajna pogoda na spacerek .. a tu mojego Miska nie ma... byle do przyszłej niedzieli
Stary 2010-05-02, 10:58   #2366
martucha84
Zakorzenienie

Cytat:
bardzo fajny wózeczek
Pokazałam wczoraj teściowej komplecik, który kupiłam w TESCO. Oczy jej się błyszczały na widok maleńkich bodziaków Widać, że też już ma ochotę coś kupić
ja sie widzialam ostatnio z kolezanka ktora ma tako jumper x i nie poleca, jest bardzo bardzo ciezki, ona mieszka na 1 pietrze i ma dosc wnoszenia.. no i wkurza ja ze raczki nie mozna przestawic zeby zmienic kierunek jazdy tylko trzeba siedzisko przekrecac.. no i fotelik bez jakis rewelacji pod kontem bezpieczenstwa.. ale tak to jest ok.. jak sie mieszka nisko (parter domek) to jest ok..
Stary 2010-05-02, 11:25   #2367
Lenka*
Zadomowienie

GG do Lenka*

Cytat:
Napisane przez gabisun Pokaż wiadomość
W ogóle mój mężuś już inaczej mówi do brzuszka, teraz to jest jego "Mała księżniczka" powinnam być chyba zazdrosna, bo zawsze to ja byłam księżniczką ale to takie słodkie jest
Mój też zawsze dzwoni z pracy i pyta "Jak moja Królewna", a ja muszę pytać która...

Ale się cieszę że już maj, przede mną ostatnie 5 tygodni zajęć na dziennych i wreszcie będę wolna......

Przypomniała mi się jeszcze jedna rzecz: czy któraś z was ma kołatania serca? Ja mam od kilku lat takie lekkie, tylko że kiedyś mi się zdarzały raz na kilka tygodni, a teraz codziennie i to po kilkanaście razy, czasem nie mogę złapać oddechu:/ Tylko że wyczytałam, że w ciąży może coś takiego być, bo przez organizm przepływa więcej krwi, więc nie wiem czy coś z tym robić czy nie. W sumie nie mówiłam gince o tym, zapytam ją na wizycie, ale tak myślę czy nie przejść się do kardiologa, czy to przesada będzie.
Stary 2010-05-02, 11:33   #2368
cellaris
Rozeznanie

Hej dziewuszki przede wszystkim gratuluję udanych wizyt, zdrowych córeczek i synusiów no i witam nową mamusię
ostatnio mało się udzielam,ale podczytuję was w miarę regularnie. Jakoś mi na wszystko czasu brakuje, na dodatek sama w domku siedzę bo mężuś w trasie no ale nic jakoś trzeba przeżyć. Póki co chodzę do pracy i jakoś taka wykończona jestem no co wrócę to śpię w ciągu dnia po 2-3 godziny...myślałam że to w II trymestrze mija a tu nic z tego. Do tego brzuszek pobolewa,ale tak jakby mnie bolały boki tak symetrycznie. Nie podbrzusze tylko właśnie z boku brzuszka, macie też podobnie? Myślę,ze to dzidzia rośnie bo ostatnio brzuchol znacznie mi urósł..no póki co leci 18tc i mam 3kg do przodu więc nie jest źle Dzidzia się po brzuchu rozbija, ale dzisiaj jakby mniej...pewnie ją ta deszczowa pogoda usypia A i jeszcze się pochwalę...od wtorku mam kolejną kuzyneczkę...Małgoska się urodziła i miała....4,350 no niezły wielkoludek z niej
Miłego weekendu dziewczynki
Stary 2010-05-02, 11:42   #2369
martucha84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lenka* Pokaż wiadomość
Przypomniała mi się jeszcze jedna rzecz: czy któraś z was ma kołatania serca? Ja mam od kilku lat takie lekkie, tylko że kiedyś mi się zdarzały raz na kilka tygodni, a teraz codziennie i to po kilkanaście razy, czasem nie mogę złapać oddechu:/ Tylko że wyczytałam, że w ciąży może coś takiego być, bo przez organizm przepływa więcej krwi, więc nie wiem czy coś z tym robić czy nie. W sumie nie mówiłam gince o tym, zapytam ją na wizycie, ale tak myślę czy nie przejść się do kardiologa, czy to przesada będzie.
podobno to niedobor magnezu, jak mowisz duzo krwi plynie i troche wiecej go potrzeba, ja mam od urodzenia wede serducha na szczescie nie zagrazajaca ani ciazy ani porodowi, i lekarz mi mowil ze jak bede czuc kolatanie, albo taki dziwny niepokoj to mam magnez zjesc i polezec z 20 minut... zapytaj swojego lekarza... moze ci cos doradzi
Stary 2010-05-02, 11:48   #2370
ycnan
Zadomowienie

Cytat:
Gratuluję kopniaka
Cytat:
bardzo fajny wózeczek
Dziękuję
Mój mąż też się ostatnio napalił na Jumper X, bo mu klient ostatnio nawychwalał, ale że ja będę z tym wózkiem najwięcej chodzić, to raczej odpada. Musimy jeszcze "na żywo" zobaczyć i wtedy zdecydujemy ostatecznie. Drugi nasz typ to Coneco Mustang. Na żywo wygląda zdecydowanie lepiej niż na zdjęciach i mi się baaardzo podoba.
Cytat:
ja sie widzialam ostatnio z kolezanka ktora ma tako jumper x i nie poleca, jest bardzo bardzo ciezki, ona mieszka na 1 pietrze i ma dosc wnoszenia.. no i wkurza ja ze raczki nie mozna przestawic zeby zmienic kierunek jazdy tylko trzeba siedzisko przekrecac.. no i fotelik bez jakis rewelacji pod kontem bezpieczenstwa.. ale tak to jest ok.. jak sie mieszka nisko (parter domek) to jest ok..
Ano właśnie. Mężowi ten wózek zachwalał facet, a wiadomo, że dla nich waga wózka nie ma aż takiego znaczenia jak dla kobiet. A ja, biedne 155cm, to jak ja takiego kolosa pchać będę, czy wnosić? Wprawdzie na parterze mieszkamy, ale rodzice, czy teściowa na 2 piętrze
Cytat:
Napisane przez Lenka* Pokaż wiadomość
Kołatania nie mam, choć przed ciążą mi się zdarzały. Nie musisz iść od razu do kardiologa. Lekarz pierwszego kontaktu da Ci skierowanie na EKG i jeśli wyjdzie coś nie tak to wtedy dostaniesz skierowanie do kardiologa. A u nas, na przykład, terminy wizyt są zabójcze
Cytat:
Napisane przez cellaris Pokaż wiadomość
Do tego brzuszek pobolewa,ale tak jakby mnie bolały boki tak symetrycznie. Nie podbrzusze tylko właśnie z boku brzuszka, macie też podobnie? Myślę,ze to dzidzia rośnie bo ostatnio brzuchol znacznie mi urósł..no póki co leci 18tc i mam 3kg do przodu więc nie jest źle Dzidzia się po brzuchu rozbija, ale dzisiaj jakby mniej...pewnie ją ta deszczowa pogoda usypia A i jeszcze się pochwalę...od wtorku mam kolejną kuzyneczkę...Małgoska się urodziła i miała....4,350 no niezły wielkoludek z niej
Jeśli bolą Cie boczki, to nie masz się czym martwić, To tylko brzuszek się rozciąga.
A kuzyneczka faktycznie wielka Przeze mnie się chyba taka nie przeciśnie

Edytowane przez ycnan
Czas edycji: 2010-05-02 o 11:50
ycnan jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości