|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2341 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Uroki ciaży czujemy, a jesienią się rozpakujemy. WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz.I
dziewczynki jakich kremow uzywacie na rozstepy?...ja mam ziajke..ale dopiero zaczelam ja uzywac...
|
#2342 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Uroki ciaży czujemy, a jesienią się rozpakujemy. WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz.I
ja stosuję oliwke Hipp i garnier z syropem klonowym
|
#2343 |
|
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny
Nadal próbuję dostać się do swojej poczty, jak na razie niewykonalne... a hasło, które wpisywałam miało byc takie prosteDzisiaj miało być zimno i miało padać. Na szczęście, jak ostatnio często bywa, przynajmniej tu, pogoda się nie sprawdza. Nie wiem czy ostatecznie wyląduję nad morzem, ale zaliczyłam już ponad godzinny spacer w lesie z psicą. To co ona wyprawia jak tylko wpadnie w krzaczki jagód albo wrzosów to po prostu komedia Pies, który robi fikołki, rzuca się w zielsko, biega, warczy i dostaje dosłownie świra... I gdyby jeszcze do lasu chodziła rzadko, ale ona ma to dwa razy dziennie ![]() W brzuchu nadal cisza... a jest już 18 tydzień i 6 dzień... ![]() a co do kosmetyków - rossman oliwka i lotion (ale to drugie to jakaś masakra) a na biust miałam krem perfecty. Teraz w kolejce czeka Elancyl, moje koleżanki strasznie to chwalą. |
|
|
|
#2344 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja własnie też zamówiłam (i mam już na sobie) spodnie z H&M.. są fantastyczne! Szkoda tylko, ze mają zweżane nogawki, ale mimo to są fajniutkie ![]() Cytat:
na rozstępy mam balsam Babydream z Rossmana, ale podobno rewelacyjna jest oliwka w żelu z Johnsona.
|
|
|
#2345 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ja tez planuje kupic jakis krem na rozstepy, narazie brzuszek mam niewielki i piersi tez, wiec rozstepow nie mam, ale w sumie juz chyba powinnam zapobiegac. Po weekendzie zaraz cos kupie. Narazie balsamem sie tylko samruje. A ten krem z Ziaji to jaki- bo ostatnio patrzylam za nim w sklepie ale nic nie znalazlam. A w jaki sposob zrobilas sobie ten suwaczek? tez bym taki chciala miec!Ja czekam na pierwsze ruchy....a tu narazie nic- a mija juz 20 tydzien..... ;( Edytowane przez waniliaania2009 Czas edycji: 2010-05-01 o 11:25 |
|
|
|
|
#2346 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a ruchy - dziecko na pewno już się rusza, tylko możesz tego jeszcze nie czuć lub pomylić z ruchami jelit, gazami, bulgotaniem w żołądku itp. Ale nie martw się, jak już zacznie kopać - na pewno poczujesz ![]() A suwaczek zrobiłam tutaj: http://www.suwaczki.com/ postępujesz zgodnie z instrukcją, a na końcu, gdy pokażą się kody skopiuj sam adres obrazka z koncówką .png (kopiujesz kawałek kodu lub klikasz na obrazek suwaczka prawym, i pokaż obrazek.. i wtedy kopiujesz z paska adresowego) następnie wklejasz to do swojej sygnaturki (opcja edytuj podpis)
|
|
|
#2347 |
|
Zakorzenienie
|
patrzcie... moj lekarz (robil mi badania 4d polowkowe) sie wypowiada o "planowaniu plci dziecka" czyli tak jak myslalam nie ma znaczenia kiedy sie kochasz z mezem.. kwestia plci to przypadek
http://dziecko.onet.pl/4,45302,2051,...t_artykul.html
Edytowane przez martucha84 Czas edycji: 2010-05-01 o 12:01 |
|
|
|
#2348 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() pogoda jak narazie dopisuje we wtorek wizyta najprawdopodobniej a mnie dopadl len i mam ochote lezec, lezec i lezec ![]() wiec uciekam udanego weekendu majowego
|
|
|
#2349 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja tez mam ziajkę.i jestem zadowolona.... ale w poprzedniej ciązy próbowałam też perfecty.... w sumie to kupuje te co nie przekraczają ceny 20zł ![]() Cytat:
nie wyobrazam sobie ślęczeć nad wykresami i dzień w dzień przyglądać się śluzowi...w sumie to wtedy nawet by się bzykać mi odechciało No i faceta wtedy troszke instrumentalnie się traktuje... jak maszynke do robienia dziewczynki albo chłopca.. elenko...mam pytanie...tylko się nie obraź jak byś zareagowała gdyby jednak okazało się że chłopiec będzie?? bo Ty baaaardzo na tę dziewczynke liczyłaś :confus ed:Przyznam ze ja też pragnełam córci ale jakos nie jest mi przykro z tego powodu że synek będzie.... ![]() Poza tym ja byłam pewna że bedzie chłopiec... Czasem mi się zdarza zaki zastrzyk zazdrości jak widze jakąs kobiete z malutką dziewczynką na rękach, ale mojego Adrianka nie wymieniłaby na żadne inne dziecko.... U nas od rana słoneczko, ale zaczyna coś się chmurzyć...pewno burza będzie.... Domis śpi, rodzice na wesele pojechali, a mężuś w pracy... ![]() Na pocieszenie zrobiłam sobie karpatkę.....znów ![]() juz dróga w tym tygodniu hehe.... i kto tu powiedział że słodkości to na dziewczynke się je
|
|
|
#2350 | |
|
Wtajemniczenie
|
Madzia - sliczne ciuszki!
![]() Aaneczka - ja bardzo licze na chlopca, caly czas mowimy "on". Ale jesli bedzie dziewczynka to tez sie bardzo ucieszymy. Najwazniejsze, zeby bylo zdrowe. Juz baaaardzo dlugo nie czuje zadnych ruchow Jakies 2 tygodnie. Ale jak sie poloze to "wymacuje" malego, widac, jak sie czasami wypina do nas. Staram sie byc dobrej mysli...Musze przeczekac to jakos do srody - USG polowkowe. W dodatku dzisiaj kolejne krwawienie z nosa... Wykonczy mnie to ![]() ---------- Dopisano o 13:01 ---------- Poprzedni post napisano o 12:59 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#2351 |
|
Rozeznanie
|
Witam serdecznie
czy ja też mogę do was dołączyć? Termin mam na 27 pażdziernika.Pozdrawiam przyszłe mamusie
|
|
|
|
#2352 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#2353 |
|
Rozeznanie
|
Ula 27 lat i zostane mamą poraz drugi
Pierwsza córka druga płeć jeszcze nieznana
|
|
|
|
#2354 | ||
|
Zadomowienie
|
Ja mam ponad 600km... A morze wręcz ubóstwiam
Cytat:
Faktycznie, fajne chłopaki ![]() Ja pierwsze ruchy poczułam właśnie 18t6d, a wczoraj w nocy (19t4d) już lekkiego kopniaczka Cytat:
Ja wczoraj byłam ostatni dzień w pracy. Od dziś już nie pracuję Ale za to za***przać musiałam, że szok. Pojechałam na 18, a w domu byłam z powrotem o 2:05. Masakra. Nie zmęczyłam się zbytnio, ale nogi mi odpadały i spać mi się chciało niesamowicie. Jak już leżałam w domku w łóżeczku, wykąpana, mażąc o śnie, a tu lipa - dzidzia się wierciła i zaczęła mamusie kopać I miałam taka radochę, że mi się spać kompletnie odechciało ![]() |
||
|
|
|
#2355 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
do srody nie daleko![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:05 ---------- Poprzedni post napisano o 14:04 ---------- Cytat:
Ja tez jak poczulam kopy to sie smialam darlam i wszytko na raz i hahaah moj maz tez ma duza reke i obciaza mi brzuchol ale dzidzia juz go tez kopie i twojego znacznie a wtedy jaka on bedzie mial radocheee ;D
|
|
|
#2356 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Madzia g śliczne ciuszki, gdzie kupowałaś? Ja na razie w ciuszkami się wstrzymuję, bo mam juz niezłą kolekcję teraz muszę się skupić na pozostałych elementach wyprawki jeszcze z tą działką tyle kasy pójdzie, każdemu trzeba za coś zapłacić W ogóle mój mężuś już inaczej mówi do brzuszka, teraz to jest jego "Mała księżniczka" powinnam być chyba zazdrosna, bo zawsze to ja byłam księżniczką ale to takie słodkie jest ![]() Ciekawe kiedy u mnie pojawią się te tajemnicze wycieki
|
|
|
|
|
#2357 |
|
Rozeznanie
|
Cześć mamuśki
Życzę wszystkim miłego weekendu
|
|
|
|
#2358 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
madzia_g - super ciuszki. Gdzie kupowalas? Mnie ciagle korci aby dokupywac ciuszki. Ciesz sie, bo kuzynka ktora urodzila synka 2 lata temu powiedzila ze da mi tez swoje ubranka (zawsze to cos na poczatek )Ja caly czas mysle nad wozkiem, ale nie moge sie zdecydowac. Edytowane przez waniliaania2009 Czas edycji: 2010-05-01 o 19:35 |
|
|
|
|
#2359 |
|
Rozeznanie
|
Ja mam tak samo
Nie wiem, który najlepszy narazie faworyt to Q12 http://allegro.pl/item1006784626_woz...k_f_i_l_m.html co do ciuszkow to mam 4 szt bodziaków, czy pajacyków nie wiem jak to się nazywa plus czapeczke i to wszystko.. kolezanki moje dzieci nie mają w rodzinie też dzieci brak wiec wszystko sama kupowac bede
|
|
#2360 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Zdradź mi, jak takiego zrobić samodzielnie ???A Olusia-przesłodka
. Szymonek, Dawidek, i Oleńka http://www.suwaczki.com/tickers/n59yhdgemrlojvrp.png Edytowane przez szokoladka74 Czas edycji: 2010-05-01 o 20:57 |
|
|
|
|
#2361 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#2362 | |
|
Zakorzenienie
|
ula1409 - Witaj
Śliczne karteczki, a zaproszenia cudne! - podglądam Cię czasem Cytat:
![]() W zeszłym roku byliśmy na 4 dni, ale trafiliśmy na paskudny deszcz... tylko spacerek po plaży, bo o kąpieli nie było mowy. Gratuluję kopniaka
|
|
|
#2363 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2364 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zresztą podobny do TAKO Jumper X 3w1, który jest naszym faworytem ![]() Pokazałam wczoraj teściowej komplecik, który kupiłam w TESCO. Oczy jej się błyszczały na widok maleńkich bodziaków Widać, że też już ma ochotę coś kupić
|
|
|
#2365 |
|
Rozeznanie
|
![]() Dzis pogoda ładniejsza nawet slonko troszke wychodzi..Fajna pogoda na spacerek .. a tu mojego Miska nie ma... byle do przyszłej niedzieli
|
|
#2366 |
|
Zakorzenienie
|
ja sie widzialam ostatnio z kolezanka ktora ma tako jumper x i nie poleca, jest bardzo bardzo ciezki, ona mieszka na 1 pietrze i ma dosc wnoszenia.. no i wkurza ja ze raczki nie mozna przestawic zeby zmienic kierunek jazdy tylko trzeba siedzisko przekrecac.. no i fotelik bez jakis rewelacji pod kontem bezpieczenstwa.. ale tak to jest ok.. jak sie mieszka nisko (parter domek) to jest ok..
|
|
#2367 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ale się cieszę że już maj, przede mną ostatnie 5 tygodni zajęć na dziennych i wreszcie będę wolna...... Przypomniała mi się jeszcze jedna rzecz: czy któraś z was ma kołatania serca? Ja mam od kilku lat takie lekkie, tylko że kiedyś mi się zdarzały raz na kilka tygodni, a teraz codziennie i to po kilkanaście razy, czasem nie mogę złapać oddechu:/ Tylko że wyczytałam, że w ciąży może coś takiego być, bo przez organizm przepływa więcej krwi, więc nie wiem czy coś z tym robić czy nie. W sumie nie mówiłam gince o tym, zapytam ją na wizycie, ale tak myślę czy nie przejść się do kardiologa, czy to przesada będzie.
|
|
#2368 |
|
Rozeznanie
|
Hej dziewuszki przede wszystkim gratuluję udanych wizyt, zdrowych córeczek i synusiów no i witam nową mamusię
ostatnio mało się udzielam,ale podczytuję was w miarę regularnie. Jakoś mi na wszystko czasu brakuje, na dodatek sama w domku siedzę bo mężuś w trasie no ale nic jakoś trzeba przeżyć. Póki co chodzę do pracy i jakoś taka wykończona jestem no co wrócę to śpię w ciągu dnia po 2-3 godziny...myślałam że to w II trymestrze mija a tu nic z tego. Do tego brzuszek pobolewa,ale tak jakby mnie bolały boki tak symetrycznie. Nie podbrzusze tylko właśnie z boku brzuszka, macie też podobnie? Myślę,ze to dzidzia rośnie bo ostatnio brzuchol znacznie mi urósł..no póki co leci 18tc i mam 3kg do przodu więc nie jest źle Dzidzia się po brzuchu rozbija, ale dzisiaj jakby mniej...pewnie ją ta deszczowa pogoda usypia A i jeszcze się pochwalę...od wtorku mam kolejną kuzyneczkę...Małgoska się urodziła i miała....4,350 no niezły wielkoludek z niej ![]() Miłego weekendu dziewczynki
|
#2369 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2370 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mój mąż też się ostatnio napalił na Jumper X, bo mu klient ostatnio nawychwalał, ale że ja będę z tym wózkiem najwięcej chodzić, to raczej odpada. Musimy jeszcze "na żywo" zobaczyć i wtedy zdecydujemy ostatecznie. Drugi nasz typ to Coneco Mustang. Na żywo wygląda zdecydowanie lepiej niż na zdjęciach Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
A kuzyneczka faktycznie wielka
http://www.suwaczki.com/tickers/k0kdwn15x5fj0dze.png http://www.suwaczki.com/tickers/k0kd73sb8eg8gpzu.png Edytowane przez ycnan Czas edycji: 2010-05-02 o 11:50 |
||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:40.

Nadal próbuję dostać się do swojej poczty, jak na razie niewykonalne... a hasło, które wpisywałam miało byc takie proste

:confus ed:
Jakies 2 tygodnie. Ale jak sie poloze to "wymacuje" malego, widac, jak sie czasami wypina do nas. Staram sie byc dobrej mysli...