Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.V - Strona 27 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-05-02, 10:55   #781
żabka19
Raczkowanie

Dot.: Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.V

lazurowa mi sie podoba Matylda ,jakos kojarzy mi sie z taka slodka dziewczynka
anoxa na pewno mamy tu na forum niepowtarzalny klimat,zreszta widac to po ilosci watkow Normalnie wszystkie mamuski rozpakowaly sie w IV czesci a tutaj konca nie widac :p

Czy ktoras z was kupowala moze podgrzewacz do butelek i moze jakis polecic? Ja mialam nie kupowac ,ale chyba jednak bede musiala karmic butelka i chcialabym sobie troche ulatwic zycie

żabka19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-02, 10:59   #782
anoxa
Zakorzenienie

Dot.: Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.V

a juz pamietam o tej Michalinie chyba kiedys pisalas mi sie strasznie podoba bo moja siostrzenica tak sie nazywa i to za moja namowa siostra chciala zeby byla Pola i strasznie mi sie nie podobalo bo zle mi sie kojarzy i siostra udala sie namowic spodobaly sie jej zdrobnienia i wszyscy do malej mowia "Misia" a ona sama jak ktos mowi Michalina tupie noga i mowi ze jest Misia a ma dwa lata i jest przeslodka

---------- Dopisano o 10:59 ---------- Poprzedni post napisano o 10:55 ----------

zabka no jesli karmic bedziesz butelka to chyba super rozwiazanie taki podgrzewacz ja sie nastawiam na nature wiec nie kupuje ewentualnie gdy sie nie uda to dokupie a wiem ze hd ma z lovi mysle ze warto zwrocic uwage zeby pasowal do wszystkich butelek bo kupujac np z aventu bedzie pasowal typowo pod butelki aventa a niektore w opisach maja ze pasuje do wszystkich rodzajow butelek i chyba lepiej wybrac taki
anoxa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-02, 11:09   #783
lazurowa
Wtajemniczenie

GG do lazurowa

Cytat:
Napisane przez żabka19 Pokaż wiadomość
lazurowa mi sie podoba Matylda ,jakos kojarzy mi sie z taka slodka dziewczynka
anoxa na pewno mamy tu na forum niepowtarzalny klimat,zreszta widac to po ilosci watkow Normalnie wszystkie mamuski rozpakowaly sie w IV czesci a tutaj konca nie widac :p

Czy ktoras z was kupowala moze podgrzewacz do butelek i moze jakis polecic? Ja mialam nie kupowac ,ale chyba jednak bede musiala karmic butelka i chcialabym sobie troche ulatwic zycie
Cytat:
Napisane przez anoxa Pokaż wiadomość
a juz pamietam o tej Michalinie chyba kiedys pisalas mi sie strasznie podoba bo moja siostrzenica tak sie nazywa i to za moja namowa siostra chciala zeby byla Pola i strasznie mi sie nie podobalo bo zle mi sie kojarzy i siostra udala sie namowic spodobaly sie jej zdrobnienia i wszyscy do malej mowia "Misia" a ona sama jak ktos mowi Michalina tupie noga i mowi ze jest Misia a ma dwa lata i jest przeslodka

---------- Dopisano o 10:59 ---------- Poprzedni post napisano o 10:55 ----------

zabka no jesli karmic bedziesz butelka to chyba super rozwiazanie taki podgrzewacz ja sie nastawiam na nature wiec nie kupuje ewentualnie gdy sie nie uda to dokupie a wiem ze hd ma z lovi mysle ze warto zwrocic uwage zeby pasowal do wszystkich butelek bo kupujac np z aventu bedzie pasowal typowo pod butelki aventa a niektore w opisach maja ze pasuje do wszystkich rodzajow butelek i chyba lepiej wybrac taki
Nie wiem jak będzie z tymi imionami, chyba zdam się na intuicję i podejmę decyzję po porodzie. Żeby się podrażnić z mamą to jej mówię, że będzie Felicyta-Perpetua
Stary 2010-05-02, 11:10   #784
wiolek1
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez dzidziadziumdzia Pokaż wiadomość

Wiecie co? My byliśmy dziś na godzinę na spacerku, bardzo powoli i bez wysiłku i już mi się brzuch z 8 razy postawił dziś .
Strasznie się tego boję. Jedyne co mnie pociesza to to, że mała bryka bez ograniczeń, więc chyba jest dobrze dotleniona. Coś mi się zdaje, że tych skurczy jest za dużo i za często. Jak jutro będzie powtórka, to jedziemy do szpitala.

Zaraz będzie burza...
jezeli masz się denerwować to idz do lekarza i ci sprawdzi wszystko
ja właśnie wczoraj tak poszłam bo właśnie mi się częściej brzuch spinał i mi gin posprawdzał i mówi, że takie skurcze jeżeli nie powodują skracania szyjki to nie są niczym "groźnym"
no a szyjke sprawdził i mam 37 mm więc podobno idealnie.
ale na wszelki wypadek dał mi luteine 2 razy dziennie dopochwowo jak to powiedział na " rozluznienie" i magnez zamiast 2 to 3 razy dziennie łykać
dzidzia nie bardzo widziałam bo usg było takie szybkie ( kolejne długie będe miec 3 d 10 maja ) i sprawdził tylko wymiar dwuciemieniowy i wyszedł o 13 dni starszy i długość kości udowej wyszła 2 dni młodsza ale nic nie mowił, że to zle więc pewnie ok
nie sprawdzał wagi bo mówił, że w tym tygodniu (26) jest kompletnie nie miarodajna, ze dopiero po 30 sie sprawdzi
aha i zapomniałam sie spytać jak mały ułożony no ale to na następnym sie dowiem

Cytat:
Napisane przez aniaa22 Pokaż wiadomość
jestem w domku!!!!!!!!
super

Cytat:
Napisane przez żabka19 Pokaż wiadomość
Moim zdaniem kiedy zwierzamy sie na tu to powinnismy sie liczyc ,nie tylko z przychylna nam opinia ,ale rowniez negatywna ,nie tylko z chwaleniem i slodzeniem ,ale krytyka. Jezeli nie opisujemy wszystkiego albo nie opisujemy tego obiektywnie to osoby komentujace moga duzo sobie dopowiedziec ,a wersje moga byc pozytywne badz negatywne. Dlatego dobrze miec to na uwadze..
Moim zdaniem dzidziadziumdzia miala dobre intencje ,a ,ze nie zgodzily sie z oczekiwaniami kashhy no to juz tak bywa. Dla mnie kashha powinnas sie skupic na relacji ty i dziecko ,a M. traktowac z ostroznoscia .Dla mnie ten czworokat i obrot spraw jest conajmniej dziwny ,ale jako ,ze nie znam szczegolow ,a nie chce sobie niczego dopowiadac to nie bede wyciaga zbyt daleko idacych wnioskow.
dobrze mówi polać jej
ale tak jak pisała anoxa lepiej zakończyć temat i tylo
wiolek1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-02, 11:12   #785
anuszka1401
Zakorzenienie

GG do anuszka1401

hej dziewczynki wczoraj grill u ciotki nam sie udał, pogoda była piekna, a dziś ma być u nas i chmury

Zrobiłam dziś ciasto- biszkopt z kremem budyniowym, brzoskwiniami i galaretką, czekam aż stężeje

Któraś z Was prosiła o namiary do sprzedawcy u którego kupiłam kosmetyki dla dzidzi i dla siebie do szpitala, no więc wszystko kupiłam u tego:

http://www.allegro.pl/show_user_auct...p?uid=11612773

---------- Dopisano o 11:12 ---------- Poprzedni post napisano o 11:11 ----------

lazurowa jak dla mnie Miłosz i Zosia najładniejsze (u mnie jak będzie córeczka, to Zosia tez brana jest pod uwagę) Tzn. Michał też mi się podoba, ale mój "brat", o którym kiedyś pisałam ma tak na imię, więc nie za dobrze mi się kojarzy

Edytowane przez anuszka1401
Czas edycji: 2010-05-02 o 11:15
anuszka1401 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-02, 11:18   #786
lazurowa
Wtajemniczenie

GG do lazurowa

Cytat:
Napisane przez anuszka1401 Pokaż wiadomość
hej dziewczynki wczoraj grill u ciotki nam sie udał, pogoda była piekna, a dziś ma być u nas i chmury

Zrobiłam dziś ciasto- biszkopt z kremem budyniowym, brzoskwiniami i galaretką, czekam aż stężeje

Któraś z Was proiła o amiary do sprzedawcy u którego kupiłam kosmetyki dla dzidzi i dla siebie do szpitala, no więc wszystko kupiłam u tego:

http://www.allegro.pl/show_user_auct...p?uid=11612773

---------- Dopisano o 11:12 ---------- Poprzedni post napisano o 11:11 ----------

lazurowa jak dla mnie Miłosz i Zosia najładniejsze (u mnie jak będzie córeczka, to Zosia tez brana jest pod uwagę) Tzn. Michał też mi się podoba, ale mój "brat", o którym kiedyś pisałam ma tak na imię, więc nie za dobrze mi się kojarzy
Tak to jest z tymi imionami. Jednym się dobrze kojarzy innym gorzej. Wszystko zależy od tego jakie osoby znamy o danym imieniu.
Tak jak już pisałam- zdam się na intuicję.

Spać mi się chce. A ciotka w kuchni gada i gada i gada...
Stary 2010-05-02, 11:22   #787
anuszka1401
Zakorzenienie

GG do anuszka1401

Cytat:
Napisane przez lazurowa Pokaż wiadomość
Tak to jest z tymi imionami. Jednym się dobrze kojarzy innym gorzej. Wszystko zależy od tego jakie osoby znamy o danym imieniu.
Tak jak już pisałam- zdam się na intuicję.

Spać mi się chce. A ciotka w kuchni gada i gada i gada...
ja też pewnie jak zobaczę dziecko to imię samo przyjdzie

Współczuję tej ciotki, ja ostatnimi czasy nie znoszę gości, a jak już są to na godzinkę i nara
anuszka1401 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-02, 11:23   #788
bajka1807
Zakorzenienie

ja sobie wstalam niedawno sloneczko swieci wiec sie ogarniam i lece nad morze pospacerowac troszke moze jakiegos gofra w koncu zjem bo z lodami trzeba przystopowac

w ogole dzisiaj pierwszy raz Blanka obudzila mnie kopaniem koło 6 hehe fajnie, zaczela mocniej kopac i widac po skorze jak sie czasem przemieszcza - smieszne uczucie nawet udało sie to Mackowi poczuc.

milego dnia
Mel B 14/14 ✓
bajka1807 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-02, 11:25   #789
lazurowa
Wtajemniczenie

GG do lazurowa

Cytat:
Napisane przez anuszka1401 Pokaż wiadomość
ja też pewnie jak zobaczę dziecko to imię samo przyjdzie

Współczuję tej ciotki, ja ostatnimi czasy nie znoszę gości, a jak już są to na godzinkę i nara
U mnie rzadko bywają goście.
Myślałam, że lepiej to zniosę ale drażnią mnie okropnie samą swoją obecnością. A ciotka ma taki skrzeczący głos...

---------- Dopisano o 11:25 ---------- Poprzedni post napisano o 11:24 ----------

Cytat:
Napisane przez bajka1807 Pokaż wiadomość
ja sobie wstalam niedawno sloneczko swieci wiec sie ogarniam i lece nad morze pospacerowac troszke moze jakiegos gofra w koncu zjem bo z lodami trzeba przystopowac

w ogole dzisiaj pierwszy raz Blanka obudzila mnie kopaniem koło 6 hehe fajnie, zaczela mocniej kopac i widac po skorze jak sie czasem przemieszcza - smieszne uczucie nawet udało sie to Mackowi poczuc.

milego dnia
ZAZDROSZCZĘ spaceru nad morzem.
Stary 2010-05-02, 11:32   #790
marta_d1
Zakorzenienie

GG do marta_d1

Hej mamuśki! W końcu sie zwlekłam z łózka. Chociaż w sumie nie spałam aż tak długo bo wróciliśmy po 2. Było fajnie. Ale po prostu zespół był rewelacyjny!! 9 osobowy, 2 wokalistów i sekcja dęta. Genialni. Zupełnie jak na koncercie a nie weselu. Ludzie sie świetnie bawili, parkiet był ciągle pełny. Ja troszkę potańczyłam, ale bez szaleństw. Na szczęście na sam slub, czas przed kościołem i drogę na salę wyszło piękne słoneczko.

lazurowa muszę cos napisać do Ciebie. Właściwie słowa pocieszenia wydają się zbędne. Ale jak go na prawdę kochasz to walcz, nic nie masz do stracenia. Kochana a nie masz żadnej koleżanki, z która mogłabyś wyjść na kawę, spacer, zakupy? Ja sie nie dziwie, że wariujesz w tym domu.

U nas znowu chmury, ale może pojedziemy na wies na grilla. Tak mi się chcę czegoś grillowanego.
Stary 2010-05-02, 11:41   #791
lazurowa
Wtajemniczenie

GG do lazurowa

Cytat:
Napisane przez marta_d1 Pokaż wiadomość
Hej mamuśki! W końcu sie zwlekłam z łózka. Chociaż w sumie nie spałam aż tak długo bo wróciliśmy po 2. Było fajnie. Ale po prostu zespół był rewelacyjny!! 9 osobowy, 2 wokalistów i sekcja dęta. Genialni. Zupełnie jak na koncercie a nie weselu. Ludzie sie świetnie bawili, parkiet był ciągle pełny. Ja troszkę potańczyłam, ale bez szaleństw. Na szczęście na sam slub, czas przed kościołem i drogę na salę wyszło piękne słoneczko.

lazurowa muszę cos napisać do Ciebie. Właściwie słowa pocieszenia wydają się zbędne. Ale jak go na prawdę kochasz to walcz, nic nie masz do stracenia. Kochana a nie masz żadnej koleżanki, z która mogłabyś wyjść na kawę, spacer, zakupy? Ja sie nie dziwie, że wariujesz w tym domu.

U nas znowu chmury, ale może pojedziemy na wies na grilla. Tak mi się chcę czegoś grillowanego.
Cieszę się Martuś, że się dobrze bawiłaś na weselu.
Staram się walczyć, małymi kroczkami. Wiadomo, że nie można nikogo zmusić, ale próbować warto- wszyscy mi to powtarzają.
Z tymi koleżankami to jest tak, że mam koleżanki i kuzynkę, spotykam się z nimi czasami gdzieś na kawie albo na zakupach ale wiadomo, że każdy ma swoje życie, pracę i swoje sprawy i nie wolno nadużywać życzliwości. Tak wychodzi, że raz w tygodniu mam kontakt albo z jakąś koleżanką albo z kuzynką. Wiadomo, że chciałoby się częściej ale trzeba się cieszyć z tego, że ludzie się ode mnie nie odwrócili.
Stary 2010-05-02, 11:43   #792
papeteria
Zakorzenienie

cześć dziewczyny
Cytat:
Napisane przez Siala_Bala Pokaż wiadomość
Dziewczyny, ja zapytam tak z innej beczki
Piła któraś z Was siemię lniane? Bo na moje zatwardzenia jakos nie pomaga albo żądam zbyt wiele
Piję raz dziennie - 3 łyżeczki mielonego zalewam wrzątkiem(350ml), słodzę, czekam az się zrobi glut i dolewam zimnego mleka
Piję tak już chyba 4ty dzień i nic poza wiatrami
No i zdaje mi się, że problem sie nie rozwiązał a wręcz bardziej nasilił ;]
Próbowałam suszonych śliwek, niby pomagały ale już nie mogę na nie patrzeć
ja mam mielone siemie ale skłamałabym mówiąc że jem codziennie,czasem wsypuje do jogurtu łyżeczke i pomaga ...moje problemy z zatwardzeniem skończyły odkąd mały mnie kopie po zadzie

papeteria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-02, 11:46   #793
lazurowa
Wtajemniczenie

GG do lazurowa

Cytat:
Napisane przez papeteria Pokaż wiadomość
cześć dziewczyny

ja mam mielone siemie ale skłamałabym mówiąc że jem codziennie,czasem wsypuje do jogurtu łyżeczke i pomaga ...moje problemy z zatwardzeniem skończyły odkąd mały mnie kopie po zadzie
Czeeeeść

Lepsza wersja była z kopaniem po odbycie
Stary 2010-05-02, 11:46   #794
kashha
Zadomowienie

Wojtuś kopie, odpoczywam sobie... może jakaś kawka?? I mama pyszną szarlotkę upiekła
To czekam anoxa na to słoneczko... to chociaż na krótki spacerek powędruję

Poczęcie dziecka to cud, przed którym człowiek milknie, chyli czoła i klęka...:
kashha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-02, 11:46   #795
marta_d1
Zakorzenienie

GG do marta_d1

Cytat:
Cieszę się Martuś, że się dobrze bawiłaś na weselu.
Staram się walczyć, małymi kroczkami. Wiadomo, że nie można nikogo zmusić, ale próbować warto- wszyscy mi to powtarzają.
Z tymi koleżankami to jest tak, że mam koleżanki i kuzynkę, spotykam się z nimi czasami gdzieś na kawie albo na zakupach ale wiadomo, że każdy ma swoje życie, pracę i swoje sprawy i nie wolno nadużywać życzliwości. Tak wychodzi, że raz w tygodniu mam kontakt albo z jakąś koleżanką albo z kuzynką. Wiadomo, że chciałoby się częściej ale trzeba się cieszyć z tego, że ludzie się ode mnie nie odwrócili.
Wiesz ja piszę o tej walce z własnego doświadczenia. Też musiałam walczyć, ale masz rację małymi kroczkami, nic na siłę. Zajęło mi to pół roku. Ale warto było. Oczywiście może być tak, że nic z tego nie wyjdzie, ale przynajmniej będziesz mieć spokojne sumienie, bo walczyłaś.
Mi właśnie w tych trudnych chwilach pomagały przyjaciółki, bez nich bym zwariowała. Jak człowiek siedzi i rozkminia to można oszaleć. Już nie miałam łez, żeby płakac. Najważniejsze to zająć sobie czymś czas.
A może jakis basen, albo szkoła rodzenia. Zawsze to pare godzin poza domem.
Stary 2010-05-02, 11:51   #796
lazurowa
Wtajemniczenie

GG do lazurowa

Cytat:
Wiesz ja piszę o tej walce z własnego doświadczenia. Też musiałam walczyć, ale masz rację małymi kroczkami, nic na siłę. Zajęło mi to pół roku. Ale warto było. Oczywiście może być tak, że nic z tego nie wyjdzie, ale przynajmniej będziesz mieć spokojne sumienie, bo walczyłaś.
Mi właśnie w tych trudnych chwilach pomagały przyjaciółki, bez nich bym zwariowała. Jak człowiek siedzi i rozkminia to można oszaleć. Już nie miałam łez, żeby płakac. Najważniejsze to zająć sobie czymś czas.
A może jakis basen, albo szkoła rodzenia. Zawsze to pare godzin poza domem.
Ja też już nie raz walczyłam o ten związek. Raz tylko się poddałam a i tak wrócił. Ciężko wróżyć jak będzie. Co ma być to będzie.
Basen od zawsze był moim wrogiem. Nie umiem pływać i nigdy mnie nie ciągnęło do tego.
A szkoła rodzenia... nie wiem... Chyba zbyt trudne byłoby dla mnie patrzeć na szczęśliwe pary np. podczas ćwiczeń.
Stary 2010-05-02, 11:54   #797
dzidziadziumdzia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wiolek1 Pokaż wiadomość
jezeli masz się denerwować to idz do lekarza i ci sprawdzi wszystko
ja właśnie wczoraj tak poszłam bo właśnie mi się częściej brzuch spinał i mi gin posprawdzał i mówi, że takie skurcze jeżeli nie powodują skracania szyjki to nie są niczym "groźnym"
no a szyjke sprawdził i mam 37 mm więc podobno idealnie.
ale na wszelki wypadek dał mi luteine 2 razy dziennie dopochwowo jak to powiedział na " rozluznienie" i magnez zamiast 2 to 3 razy dziennie łykać
Dziś w sumie jak na razie obudziło mnie tylko jedno spięcie...W czwartek mam wizytę, więc może dotrwam. Szkoda tylko, że nie wiem jakie to uczucie, kiedy szyjka się skraca .

Cytat:
Napisane przez bajka1807 Pokaż wiadomość

milego dnia
U mnie na skórze nie widać, ale czuję. I co śmieszniejsze, nie czuję tego jak kopniaki, tylko dopiero jak przyłożę rękę to czuję jakieś kolanko itd .

Cytat:
...

Hehe... mojego Ł. chrzestny gra w kapeli, na co dzień jest wysoko postawionym wojskowym, a na imprezach dudni w perkusję. Facet lat 50, ale dopiero wtedy widać, że żyje .

A co do grilla- wczoraj po raz pierwszy odwiedziliśmy w okolicach Szczecina takie "centrum rekreacyjne" miasta, a tam peeeeełno w lesie stanowisk na ognisko i grille. No rewelacja. W Bydgoszczy tego nie było .

PS. Mierzyłam dzisiaj brzuchola- na wysokości pępka mam już 104cm, a na tym poniższym pasku- niby tłustszym już 108!!!
A ostatnio się martwiłam, że mi brzuch nie rośnie :P.
Na zdjęciach przedstawiam moją maciczę- od razu widać w której jest dzidziuś i nas na spacerku majowym (Ł. oczywiście jak ma wolne, a ma urlop, to zapomina czym jest maszynka do golenia ;P).

PS. Basia, wczoraj wklejałaś zdjęcie w zrobionej koszulce- czemu obrazek czarno- biały?

Aliska przyszła na świat 18.08.2010
. Witaj Kochanie

Aniołki 05.2009 i 08.2009 oraz Aniołek bliźniak 03.2013

Edytowane przez dzidziadziumdzia
Czas edycji: 2010-05-02 o 11:56
dzidziadziumdzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-02, 11:57   #798
marta_d1
Zakorzenienie

GG do marta_d1

Cytat:
Ja też już nie raz walczyłam o ten związek. Raz tylko się poddałam a i tak wrócił. Ciężko wróżyć jak będzie. Co ma być to będzie.
Basen od zawsze był moim wrogiem. Nie umiem pływać i nigdy mnie nie ciągnęło do tego.
A szkoła rodzenia... nie wiem... Chyba zbyt trudne byłoby dla mnie patrzeć na szczęśliwe pary np. podczas ćwiczeń.
U nas w szkole ćwiczenia były tylko dla kobiet. A wykłady razem. Ale połowa dziewczyn była sama, w tym ja bo mąż pracuje na zmiany i mógł być tylko 3 razy ze mna. Warto iść, i nie przejmuj sie, że będziesz sama, bo na pewno nie będziesz jedyna. Zawsze sie czegoś nauczysz, czas Ci szybciej zleci i może poznasz jakieś fajne dziewczyny.
Stary 2010-05-02, 11:59   #799
dzidziadziumdzia
Zakorzenienie

Cytat:
Na niektórych basenach są ćwiczenia dla kobiet w ciąży- wcale nie trzeba pływać .

Aliska przyszła na świat 18.08.2010
. Witaj Kochanie

Aniołki 05.2009 i 08.2009 oraz Aniołek bliźniak 03.2013
dzidziadziumdzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-02, 12:00   #800
lazurowa
Wtajemniczenie

GG do lazurowa

Cytat:
U nas w szkole ćwiczenia były tylko dla kobiet. A wykłady razem. Ale połowa dziewczyn była sama, w tym ja bo mąż pracuje na zmiany i mógł być tylko 3 razy ze mna. Warto iść, i nie przejmuj sie, że będziesz sama, bo na pewno nie będziesz jedyna. Zawsze sie czegoś nauczysz, czas Ci szybciej zleci i może poznasz jakieś fajne dziewczyny.
Zorientuję się jak to u nas wygląda.
Mam przed sobą remont i dokończenie pracy magisterskiej więc nie wiem jak to będzie z tym moim czasem.

---------- Dopisano o 12:00 ---------- Poprzedni post napisano o 12:00 ----------

Cytat:
Na niektórych basenach są ćwiczenia dla kobiet w ciąży- wcale nie trzeba pływać .
Ale ja się boję jak jest tak dużo wody wokół mnie.
Stary 2010-05-02, 12:04   #801
marta_d1
Zakorzenienie

GG do marta_d1

Cytat:
Zorientuję się jak to u nas wygląda.
Mam przed sobą remont i dokończenie pracy magisterskiej więc nie wiem jak to będzie z tym moim czasem.

Im więcej zajęć tym lepsza organizacja
Stary 2010-05-02, 12:05   #802
kashha
Zadomowienie

Cytat:
W tej szkole rodzenia do której ja się zapisałam, ćwiczenia są tylko dla kobiet i przychodzimy na nie same, dopiero na wykłady mogą do nas dołączyć partnerzy no i na ćwiczenia z niemowlakiem z kompania, przewijania etc...
Warto o tym pomyśleć chociażby ze względu na to żeby wyjść z domu, u mnie zajęcia są 3x w tygodniu ćwiczenia mam o 16:10 o 17:30 wykład czyli średnio od 15 do 19 nie będzie mnie w domu a do tego dodatkowo godzinka basenu więc w sumie przez 4 dni mam co robić ale zaczynam dopiero 25 maja

Poczęcie dziecka to cud, przed którym człowiek milknie, chyli czoła i klęka...:
kashha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-02, 12:07   #803
aniaa22
Zakorzenienie

na tvn turbo jest o fotelikach to co wtedy
aniaa22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-02, 12:10   #804
papeteria
Zakorzenienie

Cytat:
Czeeeeść

Lepsza wersja była z kopaniem po odbycie
no bo to raczej ta wersja jest

---------- Dopisano o 10:10 ---------- Poprzedni post napisano o 10:08 ----------

siala i tak jak dziewczyny pisza kefirek to jest to
idealneciało
już taka jestem minimalistka jak najmniej wzorków a czarny kolor to mój ulubiony ale absolutnie nie mam sqamych czarnych ciuchów inne kolorki lubie ale przeważnie stonowane....jednak kupujac wózek nie bede patrzec na kolor(tzn różowy i typowo dziewczecy nie wchodzi w gre bo synuś będzie ) tylko na okazje jaka się nadarzy byle był dobry a tani
basia pięknie
zuziunia super , ze juz w domku
karolcia ślicznie
ja wczoraj dostałam pudło nr 1 od szwagierki z ciuszkami wszystko w rozmiarze 56 bo jej mały już wyrósł (ma miesiąc).
Ja też z wyżu
sabina a co u ciebie co jaka płeć, jak się czujesz ?
ania super, ze juz w domku
lazurowa Michasia ślicznie
marta to super ze było fajnie i sekcja zadne umpapaumpapa tylko profesjonalisci
mam muzyka w domu to cos wiem na ten temat

Stary 2010-05-02, 12:12   #805
lazurowa
Wtajemniczenie

GG do lazurowa

Cytat:
Im więcej zajęć tym lepsza organizacja
Na pewno będę bardziej zorganizowana, bo teraz to się rozleniwiłam straszliwie i nawet jak coś sobie zaplanuję to nie jestem w stanie tego zrobić z lenistwa.

Cytat:
Napisane przez kashha Pokaż wiadomość
W tej szkole rodzenia do której ja się zapisałam, ćwiczenia są tylko dla kobiet i przychodzimy na nie same, dopiero na wykłady mogą do nas dołączyć partnerzy no i na ćwiczenia z niemowlakiem z kompania, przewijania etc...
Warto o tym pomyśleć chociażby ze względu na to żeby wyjść z domu, u mnie zajęcia są 3x w tygodniu ćwiczenia mam o 16:10 o 17:30 wykład czyli średnio od 15 do 19 nie będzie mnie w domu a do tego dodatkowo godzinka basenu więc w sumie przez 4 dni mam co robić ale zaczynam dopiero 25 maja
Jak będzie za darmo to może się skuszę.

Cytat:
no bo to raczej ta wersja jest
No wiem, ale z odbytem lepiej brzmiało niż z zadkiem
Stary 2010-05-02, 12:14   #806
papeteria
Zakorzenienie

dzidzia to skurcze braxtona hicksa (mam takie od tygodnia przynajmniej od tygodnia czuje kilka razy na dzien....) a ze bylam u gina to wiem ze wszystko ok....czyli jezeli nie masz ich non stop to macica juz sobie cwiczy i wszystko wporzo, fajnie wygladasz a co do maszynki mój Tż ma to samo

---------- Dopisano o 10:14 ---------- Poprzedni post napisano o 10:12 ----------

Cytat:
no wiem, ale z odbytem lepiej brzmiało niż z zadkiem
:d:d:d

Stary 2010-05-02, 12:15   #807
Siala_Bala
Zakorzenienie

Cytat:
cześć dziewczyny

Mój wczoraj milczał, jedynie jakies dwa lekkie ruchy poczułam, aż zaczęłam się niepokoić, jak dziś będzie tak samo to podjedę do jakiegoś szpitala choć jak długi weekend to pełna olewka pacjenta i nie wiem czy coś zrobią :/
Cytat:
Dziś w sumie jak na razie obudziło mnie tylko jedno spięcie...W czwartek mam wizytę, więc może dotrwam. Szkoda tylko, że nie wiem jakie to uczucie, kiedy szyjka się skraca .

U mnie na skórze nie widać, ale czuję. I co śmieszniejsze, nie czuję tego jak kopniaki, tylko dopiero jak przyłożę rękę to czuję jakieś kolanko itd .

Hehe... mojego Ł. chrzestny gra w kapeli, na co dzień jest wysoko postawionym wojskowym, a na imprezach dudni w perkusję. Facet lat 50, ale dopiero wtedy widać, że żyje .

A co do grilla- wczoraj po raz pierwszy odwiedziliśmy w okolicach Szczecina takie "centrum rekreacyjne" miasta, a tam peeeeełno w lesie stanowisk na ognisko i grille. No rewelacja. W Bydgoszczy tego nie było .

PS. Mierzyłam dzisiaj brzuchola- na wysokości pępka mam już 104cm, a na tym poniższym pasku- niby tłustszym już 108!!!
A ostatnio się martwiłam, że mi brzuch nie rośnie :P.
Na zdjęciach przedstawiam moją maciczę- od razu widać w której jest dzidziuś i nas na spacerku majowym (Ł. oczywiście jak ma wolne, a ma urlop, to zapomina czym jest maszynka do golenia ;P).

PS. Basia, wczoraj wklejałaś zdjęcie w zrobionej koszulce- czemu obrazek czarno- biały?
Ale widzę, że jak lezysz to stopy jeszcze kawałeczek widać
108 to nie jest źle ja ostatnio miałam zdaje się 114cm

Wzrost 175cm. Start: 90,2
Plan minimum: 70
Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam)

Obecnie: 74,2kg
Siala_Bala jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-02, 12:15   #808
lazurowa
Wtajemniczenie

GG do lazurowa

Cytat:
Przeczytałam to jako MAM MURZYNKA W DOMU....
To już jakaś choroba wizażowa
Stary 2010-05-02, 12:15   #809
papeteria
Zakorzenienie

Cytat:
u nas tez tylko babki ale na nastepnych zajeciach razem...miałam potem zakwasy taka gimnastyczka ze mnie

Stary 2010-05-02, 12:17   #810
marta_d1
Zakorzenienie

GG do marta_d1

Cytat:

marta to super ze było fajnie i sekcja zadne umpapaumpapa tylko profesjonalisci
O profesjonaliści w każdym calu. Też mam męża muzyka. Tz po szkole muzycznej i ma ucho wyczulone na fałszowanie i tandetę

Cytat:
Na pewno będę bardziej zorganizowana, bo teraz to się rozleniwiłam straszliwie i nawet jak coś sobie zaplanuję to nie jestem w stanie tego zrobić z lenistwa.

Jak będzie za darmo to może się skuszę.
Szkoła nie koniecznie będzie za darmo. Ale moja kosztowała 100zł za 8 tygodni więc spoko.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości