|
Notka |
|
Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3271 |
Przyczajenie
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3272 |
Raczkowanie
|
Dot.: ZACZYNAMY 15 LUTEGO! MUSI SIĘ UDAĆ! Francuska dieta proteinowa dr Pierre Dukana
To pewnie z powodu dużej ilości białka ja po zjedzeniu tłuszczy nie mam napadów apetytu ale po węglowodanach to moment i znowu jestem głodna tak że nawet w dni p+w to warzywa staram się jeść jak najprościej przygotowane żeby się za bardzo nie rozsmakować
![]() |
#3273 |
Rozeznanie
|
Dot.: ZACZYNAMY 15 LUTEGO! MUSI SIĘ UDAĆ! Francuska dieta proteinowa dr Pierre Dukana
ja zawiodlam na calej lini....... wiec mialam sobie dzis zrobic P ale neistety sie nie udalo, a zeby bylo lepiej zjadlam kotleta schabowego ;] nie pwoiem ze zaluje ale, jestem chyba z was wszystkich najmneij zdyscyplinowana
![]() za ok 2 godiznki jade nad morze wiec znow bede gzreszyc grill alko, itp ;] a co do waszych emzow ja jestem taka sama im wiecej mi gadali ze mam schudnac nie ejsc koalcji itp tym bardziej mialam to w dupie, az ktoregos dnia psoatnowilam i na anstepny dzien jzu bylam na diecie... ![]()
![]() |
#3274 |
Przyczajenie
|
A ja sobie dziś postanowiłam ze do 15 maja zobacze 7 z przodu i chodzby się waliło i paliło ma się udać.. stan na dzień dzisiejszy 82.8
![]() |
#3275 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ile schudłaś? ja się boje że teraz przytyje raz tyle ![]() ---------- Dopisano o 18:52 ---------- Poprzedni post napisano o 18:51 ---------- a już widze ponad 11 kg ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3276 | |||||
Wtajemniczenie
|
Witam Kochanieńkie
Szklana franca czeka na koniec @, więc nie wiem ile mam kilosów. Dzisiaj po pracy poszłam do Lidla a tam "echo" dosłownie: serków brak, wieśniaków brak, części ciała kuraków (piersi, uda czy cokolwiek) brak, no koszmar dosłownie. Przyszłam do domciu, zrobiłam obiadek (napiszę co dobrego zrobiłam) i pognałam do tesco zaopatrzyć lodówkę, zaopatrzyłam się również w piwo ( ![]() Potem lekkie sprzątanko i miałam zajrzeć do was ale mnie chłopaki z kompem ubiegli i dopiero dostałam zabawkę, a tu PUSTKI totalne. <foch> A na obiadek zrobiłam cycki kuraka - wczoraj pokroiłam w kostkę i wegetą zasypałam - na teflonie, podlałam troszkę wody, starłam na tarce 3 pieczarki, udusiłam i na koniec dałam jogurt żeby sosik był, troszkę pieprzu, magi i powiem wam że smaczne to było - polecam A jutro zamierzam zgrzeszyć - kupiłam galaretkę poziomkową (ten aromat, smak, no wymiękłam dosłownie i nie zważam na to że z cukrem ![]() ![]() Sylwusia brawo ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
chodź niech cię przytulę kochanieńka ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() a co do jogurtów, mimo iż są dozwolone i pyszne, to jednak mają mało białka a sporo węglowodanów - cukru mlecznego - laktozy, a nam nie chodzi o węgle a o białko, więc jogurt tak, ale nie jako główne pożywienie ![]() Cytat:
![]() A ja dodam jeszcze że do końca maja choćbym miała się .......... to zobaczę 99,9 kg na szklanej francy ![]()
Gosia Edytowane przez Megi428 Czas edycji: 2010-04-30 o 21:44 |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3277 |
Raczkowanie
|
Witam
![]() Widzę że bez karadki to forum ledwo pika ![]() ![]() U mnie -0.1 myślałam że będzie więcej ale wieczorem podżarłam śledzi marynowanych a było już po 9 ![]() Dziś mam tą18 mam nadzieję że będzie jakieś chude mięso Kurcze jak ja lubię wiosnę mój migdałek tak pięknie rozkwitł ,tulipany też rozwinięte co chwilę wychodzę żeby popatrzeć, jak się robi tak zielono to aż chce się żyć
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3278 |
Rozeznanie
|
cześć dukanki
![]() wczoraj mnie nie było na forum, kompletny brak czasu. Dzisiaj grill ale za oknem szaro i deszczowo więc jeszcze nie wiadomo ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Wszystkim które zaliczyły spadki ![]()
![]() |
#3279 |
Rozeznanie
|
Hej Dziewczyneczki
![]() ![]() ![]() Ojj Galloway - u nas wczoraj wieczorem byla burza, dzisiaj leje caly dzien, mialo byc ognisko u babci i dupa z tego wyjdzie, chyba na piecu bedziemy piec ![]() Od dzisiaj zapisuję sobie co zjadłam i ile ćwiczyłam - bo zamierzam ćwiczyć. 1 maj, dobry początek ![]()
![]() |
#3280 |
Rozeznanie
|
elskede mogłabyś się jeszcze pomierzyć ? talię,biodra i może uda bo jestem ciekawa ile spadnie w obwodach na III fazie
![]() ![]()
![]() |
#3281 |
Wtajemniczenie
|
Witam Kochaniutkie
No i znowu echo na forumku ![]() Ja też zaraz uciekam na świeże powietrze - grill, spacer itp., może późnym wieczorkiem zajrzę tu. Na szczęście ciepło już jest i przyjemnie i jak pisałyście każda ucieka z domciu na łono natury ![]() ![]() Gratuluję wszystkich spadeczków ![]() ![]()
![]() |
#3282 |
Rozeznanie
|
ok
![]() udo 55cm biodra 94cm talia 73cm łydka 36cm Miłego dzionka Aniołeczki moje - Słoneczko wyszło, może ognisko do uratowania ? ![]()
![]() |
#3283 |
Raczkowanie
|
czesc dziewczynki
![]() ![]() No puscizna tutaj ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Dukan: 22.01.2010 - 70,7 kg ![]() ![]() I Faza 7 dni - 3,5 kg II Faza (5/5) - 4,8 kg Cel - 55 kg ![]() "Did U know, that 'I told U so' has a twin brother" she asked cutting me off "His name is "Shut the f*** up'" |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3284 |
Raczkowanie
|
oj pusto tu naprawdę
![]() u nas dziś pogoda była piękna-a ja cały dzień w domu ![]() córcia na ospę mi zachorowała i zaplanowała nam taki długi weekend w murach(wyć się chce) |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3285 |
Raczkowanie
|
Witam
![]() ![]() Aniela, szybkiego powrotu do zdrowia dla córy, kiepski sobie termin wybrała faktycznie... Moja najmłodsza córa też niedawno na ospę chorowała. Kurcze dobija mnie ten brak @. Dziś na działce powiedzialam mojej mamuśce, że nie mam okresu od 20 marca, a ona mi na to, że właśnie mnie chciała zapytać, czy przypadkiem nie jestem w ciąży, bo tak jakoś inaczej wyglądam. Jak wróciłam do domu, to odrazu zrobiłam sobie test - negatywny oczywiście, ale jakoś się zdenerwowałam, bo moja mamuśka zawsze zauważała jak byłam w ciąży.
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3286 |
Rozeznanie
|
wow Kasia
![]() ![]() ![]() ![]() u mnie dzisiaj masakra, I dzien stabilizacji i dałam ciała, zeżarłam kawałek tortu + 2 małe kiełbaski na ognisku, a reszta dukanowa ![]() ![]() Milego wieczorku Kochane, ja jeszcze pogmeram sobie w necie i uciekam spac ![]()
![]() |
#3287 |
Wtajemniczenie
|
A ja dzisiaj na grillu tylko piwem zgrzeszyłam, no i do surówki z lodowej sałaty, pomidora, ogórka mama sypnęła kukurydzę i wcale się nie bawiłam w wybieranie jej
![]() ![]()
![]() |
#3288 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#3289 |
Rozeznanie
|
cześć dukanki
wczoraj zapakowani jak na 3 dni ![]() Pomimo braku grilla i tak zgrzeszylam 2 babeczkami z bitą śmietaną i owocami i kawałkiem czekolady z migdałami.... ![]() ![]() Kasia no to myślę że masz troszkę stresa ![]() ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3290 |
Raczkowanie
|
Hey dziewczynki
![]() ![]() Ja nadal II faza i jest -13 kg ![]() ![]() no trudno pierwszy raz poszłam na całość hehe. ale to sie nie powtórzy ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3291 |
Rozeznanie
|
czarnulko po alkoholu dziewczyny chwalą się że waga im spada
![]() ![]()
![]() |
#3292 |
Raczkowanie
|
Hej Dukaneczki
![]() ![]() Czarnulka gratuluję ładnego spadku ![]() Dziewczyny lubicie lody? Ja uwielbiam lody, szczególnie waniliowe, a lody z twarożku z dodatkiem otrębów jakoś do mnie nie przemawiają. Wczoraj trafiłam na przepis, z którego wychodzą lody jak prawdziwe! Sprawdziłam - wyszły super! LODY DUKANA * 1/2 litra mleka 0% * 2 jajka * 2 żółtka * słodzik * kawa, kakao, wanilia lub cytryna do smaku Jaja ubić na parze ze słodzikiem, dodawać po trochu mleko, ubijać aż masa zgęstnieje. Przełożyć do naczynia z zimną wodą i ubijać dalej. Dodać wybrane dodatki smakowe. Włożyć do naczynia plastikowego i wstawić do zamrażarki. W czasie zamrażania raz czy dwa razy wyjąć naczynie z lodami i mikserem zamieszać troszkę. (FAZA P) Ja nie miałam słodzika w proszku, więc w malutkiej ilości gorącej wody rozpuściłam 10 tabletek słodzika. Dodałam kilka kropli aromatu waniliowego i śmietankowego, połowę zamroziłam w wersji waniliowej, a do drugiej połowy dodałam rozpuszczoną w małej ilości wody 1 łyżeczkę kakao. Jak dla mnie smakują jak normalne lody, tyle, że je miksowałam kilka razy blenderem już po zamrożeniu całkowitym, bo mają skłonności do zeszlenia się, wiadomo - są bez tłuszczu, no i szybko się topią. Ale smak jak dla mnie super.
Dukan od 14 lutego 2010 Początkowa waga: 117,8 kg Obecnie: 96,5 kg Straciłam: 21,3 kg ![]() Edytowane przez Kasiad01 Czas edycji: 2010-05-02 o 09:36 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3293 |
Rozeznanie
|
Kasiu przepis super prosty i jeżeli piszesz że smakują to na pewno tak jest, wieczorem zabieram się za lody
![]() Jest już Karadka na forum ![]()
![]() |
#3294 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#3295 |
Zadomowienie
|
czesc kochaniutkie
![]() nie wiem od czego zaczac ![]() mysle ze pierwsze to zaczne blagac o wybaczenie ![]() ![]() dzis rano waga pokazala 75,1 kg wiec tylko 0,1 kg wiecej niz przed urlopem ![]() pogode na poludniu polski mielismy bombowa przez caly urlop!!!! taqkze uzylam sloneczka, suknie wybrana (przymierzylam ok 60 modeli ) ale trafilam na ta wymarzona ![]() ![]() wogole to wszyscy byli pod wrazeniem jak przyjechalam w dzinsach rozm 12 - w lutym bylo jeszcze 16! i kazdy twierdzil ze super wygladam co bylo bardzo mile ![]() zaczelam Was czytac ale jeszcze mi ze 4 strony zostaly i chyba na jutro to zostawie ![]() ![]() a teraz wymienie grzeszki - walcie batami i rozgrzeszajcie: 4 kawalki piernika, 2 kawalki tortu orzechowego, 10 ciasteczek kruchych z marmolada, 5 rogali z rozą, kawalek schabowego, 6 pierogow z miesem, wafelki, kinder niespodzianka, kawalek kielbasy, 3x kebab (ale miesko + salatka z sosem tylko) - to z racji ze znajomi maja knajpke w ktorej prawie codziennie konczylismy dzien ![]() ![]() ![]() nie pamietam co jeszcze ale baty sie naleza ![]() poza tym to po 2 dniach stwierdzilam ze Wam wspolczuje bo po wizycie w 6 supermarketach jedyny jogurt jaki znalazlam to mial 1,1g tluszczu - borowkowy wiec go jadlam i kefir 0% truskawkowy i to na tyle!!!!!! no i musze przyznac ze nie zdawalam sobie sprawy ze tak trudno kupic wszystko light w polsce ze szok! to ja tu mam rarytasy!!! moze gdyby bylo wiecej produktow to nie pogrzeszylabym tak bardzo ![]() ale od dzisiaj zadnych grzeszkow!!! chociaz swoja droga to na te grzechy 0,1 kg na plusie to i tak niezle! i tak sobie rozmyslam wlasnie czy tak na prawde jak czasem zgrzeszymy to humor lepszy a przeciez nie przytyjemy 5kg po 1 grzechu! no rozpisalam sie a teraz serdecznie gratuluje spadkow ![]() ![]()
![]() |
#3296 | ||
Wtajemniczenie
|
Witam Kochaniutkie
U mnie @ jeszcze jakieś znaki daje o sobie ale waga powoli się cofa, bo jest już 103,8 a było 105 nawet. Jeszcze dzień dwa i będzie jak przed @, więc spoko czekam. Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Kasiu daj znać co i jak u Ciebie, ale ja myślę że organizm po stracie tylu kg po prostu zwariował, w dodatku byłaś ostatnio chora, a to wszystko niestety ma wpływ na nasze kobiece sprawy. Trzymam kciuki aby było po twojej myśli ![]() Karadeczko witaj kochana Cieszę się że wróciłaś do nas zadowolona, że suknia wybrana, a grzeszki? No cóż chyba zostaną ci wybaczone, bo prawie nic nie nabyłaś dodatkowo z kg. Teraz tylko w garść się weźmiesz i będzie ok. ![]()
![]() |
![]() |
#3297 |
Zadomowienie
|
a co tu nikogo nie ma??????? oj dziewczynki chyba musimy troche popracowac nad tempem
![]() przepis na lody kasi zainspirowal mnie do otwarcia dzialu w KSD do zalozenia ksiazki kucharskiej ![]() ![]() bede do was co chwilke zagladac ale musze w koncu sie zebrac i pierwsze jechac na zakupy bom glodna!!!!!! a pozniej obiad, pranie czyli powrot do rzeczywistosci ![]()
![]() |
#3298 |
Rozeznanie
|
karadko
![]() ![]() Super że masz tą suknię,tą jedyną....ale będziesz miała jeszcze jakieś przymiarki,bo co jak schudniesz(a na pewno tak) i okaże się za duża ? ![]() ---------- Dopisano o 11:52 ---------- Poprzedni post napisano o 11:49 ---------- do wtorku będzie tu ciszej,kilka wyjechało,większość w plenerze grilluje ![]()
![]() |
#3299 |
Rozeznanie
|
hej Karadeczko
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Hej Dziewczynki ![]() 2 dzień III fazy - powiem Wam, że jestem cholernie glodna po chlebie, nie wiem co jest grane, ale mam mega chcice sie najesc. Moze tez datego, ze jestem przed okresem. Who knows? ![]() Zrobilam sobie tabelke i zapisuje jedzenie, ruch i w ogole ![]() ale pogoda nas nie rozpieszcza ![]() ![]()
![]() |
#3300 |
Rozeznanie
|
elskede jak już pisałam ja najbardziej boję się III i IV fazy i może podświadomie tak podjadam żeby na II być jak najdłużej
![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:12.