Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr. Pierre Dukana część 9 - Strona 63 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-05-02, 10:58   #1861
Ayu
Zadomowienie

GG do Ayu
Dot.: Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr. Pierre Dukana część 9

Mrówcia, tego nie możesz, tego nie możesz, tego nie możesz... Ale dzięki temu nie będziesz miała żadnych wyrzutów sumienia, będziesz z siebie dumna, wzrośnie Ci pewność siebie i wzmocnisz swoją silną wolę A dzięki temu kolejna taka sytuacja będzie mniejszym problemem, lub nie będzie nim wcale
A dieta stanie się łatwiejsza
Stary 2010-05-02, 11:02   #1862
boszenka69
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez *Insane Pokaż wiadomość

Można pić maksymalnie 1 szklankę mleka dziennie

Znalazłać mleko 0,03% ?
Ja widziałam tylko albo 0,5% albo 0,0%
Kupuję takie, które akurat jest w sklepie

Jeśli chodzi o kuraka - to możesz upiec w skórze i ją później zdjąć. Możesz też upiec bez - różnicy raczej nie będzie noo... pieczenie bez skóry może sprawić, że kurak będzie bardziej suchy, ale ja np. takiego lubię, więc....
Dziękuję za odp

Mieszkam w Irlandii i sama byłam w szoku, gdy na kartonie zobaczyłam magiczne 0,03%

Jestem już po śniadanku. Placuszki wyszły przepyszne, ale niestety troszkę się rozlatywały. Jestem w szoku, że posiłek był tak sycący i pożywny
Lecę zaraz do polskiego sklepu, bo muszę koniecznie zaopatrzyć się w zapas twarożku

Cytat:
Napisane przez LyraBea Pokaż wiadomość
Przygotowana, zwarta i gotowa do startu. Zapraszamy i powodzenia.!
Dziewczyny podpowiadają, że można piec ze skórką, potem ściągnąć. Ja doradzam ściągnąć skórkę. Mięsko ma być jak najbardziej chude. Takie opiekanie ze skórą, która jak wiadomo opływa w tłuszcz, spowoduje, że gdy ten zacznie się wytapiać, siłą rzeczy zacznie wsiąkać w mięsko. Ciąć ilość tłuszczu, gdzie się da!
Dziękuję za odp

Tak właśnie zrobię, ściągnę skórkę od razu. Tym bardziej, że i mąż na diecie, więc nie będzie marudził
boszenka69 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-02, 11:25   #1863
moose1979
Rozeznanie

Witam miłe Panie. Od dziś macie rodzynka mniejszego o 1 kilogram. Ale nie bójcie się, starczy dla każdej mej rodzynkowej słodyczy
Dziś zaczynam warzywka... gołąbki już w piekarniku, a na talerzu spoczywają trzy rozkoszne jaja sadzone na szynce drobiowej, a obok... WIELGACHNY POMIDOR
Ogólnie od początku kwietnia zjechałem chyba 10 kilo. Więc pięknie idzie. Wszyscy mówią, że nic po mnie nie widać, ale za to spodenki lecą z tyłka, a na pasku dziurek brakować
moose1979 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-02, 11:29   #1864
tabinga
Raczkowanie

Wczoraj o drugiej w nocy wylądowałam w szpitalu na izbie przyjęć bo pojawił się jakiś ból z lewej strony w okolicy łopatki,serca. Okazało się,że odezwał się mój problem z kręgosłupem. Rozmawiałam też z Panią Doktor na temat tej diety i uczulenia. Wysypka może być reakcją uczuleniowa na jajka,białka, na to,że wczoraj zjadłam sałatę,nowalijki mogą być pryskane albo na zboża. Czasami w tego rodzaju diecie może wystąpić reakcja na otręby-owies lub pszenne. Jeżeli jest to uczulenie,plamy czy inna przypadłość skórna nie ma co gdybać trzeba do lekarza. Pani Doktor kazała mi kontynuować dietę i przepisała Clemastinum. Zapytałam ją o picie wapna. Powiedziała ,że tylko w Polsce wapno stosuje się na uczulenie,nie ma dowodów na jego oddziaływanie(chyba myślała o dowodach naukowych). W medycynie najczęściej stosuje się Clemastinum. Przejrzała książkę,moje zapiski z diety-jadłospis,zapiski spadku wagi,określenie dni faz według testu Dukana i stwierdziła,że dobrze się za to zabrałam. Spadek wagi jak na monodietę jest prawidłowy. Nie chciała tylko wypowiedzieć się co do szkodliwości słodzików-powiedziała,że jako internista nie chce. Powiedziała mi również, że jeśli ktoś nie rozpoczął tej diety jeszcze a chce to zrobić to powinien zacząć od wizyty u swojego lekarza, poprosić o badania,ustalić z nim kiedy następne badania. Dobrze jest tez wcześniej zbadać czy się nie ma jakiejś alergii pokarmowej(chyba chodziło jej o testy)i zrobić badanie nerek. W trakcie diety np. po miesiącu można zrobić pobranie krwi i ustalić poziom kwasu mlekowego(nie wiem czy dobrze zapamiętałam nazwę) kontrolnie tylko. Przepraszam,że tak się rozpisałam ale może to się komuś przyda. Gratuluję Wam Dziewczyny,że jesteście wytrwałe,mądre i konsekwentne. Ciesze się ,że zostaję na diecie. Buziaczki radosne. Dziekuję Wam za odpowiedzi na temat wysypki. Tak się wystraszyłam wczoraj. Pytałam tez na innym Dukanowym forum okazuje się,że czasem tak jest. Chudnę jak w zegarku, zalecenia wypełniam bez 1 grzechu jak narazie. Jestem 7 dzień na diecie-w II dniu fazy II stylem 1/1. Od początku diety minus 4 kilo. Dobrych chwil
tabinga jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-02, 11:30   #1865
agusia85szyszunia
Raczkowanie

GG do agusia85szyszunia

hello.wczoraj wieczorem, hmm prawie w nocy zjadlam jogurt nauturalny z otrebami i juz bylam ze 3 razy wc.cos mi sie wydaje ze to za czesto
agusia85szyszunia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-02, 11:32   #1866
*Insane
Ona przychodzi nocą ;)

Cytat:
Napisane przez moose1979 Pokaż wiadomość
Witam miłe Panie. Od dziś macie rodzynka mniejszego o 1 kilogram. Ale nie bójcie się, starczy dla każdej mej rodzynkowej słodyczy
Dziś zaczynam warzywka... gołąbki już w piekarniku, a na talerzu spoczywają trzy rozkoszne jaja sadzone na szynce drobiowej, a obok... WIELGACHNY POMIDOR
Ogólnie od początku kwietnia zjechałem chyba 10 kilo. Więc pięknie idzie. Wszyscy mówią, że nic po mnie nie widać, ale za to spodenki lecą z tyłka, a na pasku dziurek brakować
ojej, zazdraszczam wielgachnego pomidora!

Jak mam PW to głównie pomidory jem, tak je uwielbiam

A w pracy raczę się kremem pomidorowym

ach, no i gratuluję tych 10kg !
Stary 2010-05-02, 11:32   #1867
tabinga
Raczkowanie

Rodzynku gratuluję i przepraszam-czasem piszę tutaj i stosuje formę Dziewczyny to Dziewczyny tamto. Pamiętam o Tobie i będę się starała uważać na nawyki-pracuję z kobietami,na forum większość Pań.
tabinga jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-05-02, 11:47   #1868
sante
Wtajemniczenie

Hejka,ależ mi posmakowały placki z otrębami i chudym twarogiem.Można zjeść tyle smacznych potraw,że zastanawiam się czy ta dieta zadziała na mnie.NIgdy nie myślałam aż tyle nad menu nawet w święta roczne jak na tej diecie.Miłego dnia
sante jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-02, 11:53   #1869
moose1979
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez tabinga Pokaż wiadomość
Wczoraj o drugiej w nocy wylądowałam w szpitalu na izbie przyjęć bo pojawił się jakiś ból z lewej strony w okolicy łopatki,serca.
Mam nadzieję, że już wszystko ok

---------- Dopisano o 12:53 ---------- Poprzedni post napisano o 12:52 ----------

Kochane specjalistki. Jak to jest z prażona kukurydzą? taką bez tłuszczu??
Stary 2010-05-02, 11:54   #1870
grupies
Rozeznanie

Cytat:

GRATULACJE, ale i tak zazdraszczam ci okrutnie - 10 kg w miesiąc żebyś chociaz PMS albo @ miał, a tu nic

Cytat:
Napisane przez tabinga Pokaż wiadomość
Wczoraj o drugiej w nocy wylądowałam w szpitalu na izbie przyjęć bo pojawił się jakiś ból z lewej strony w okolicy łopatki,serca. Okazało się,że odezwał się mój problem z kręgosłupem. Rozmawiałam też z Panią Doktor na temat tej diety i uczulenia. Wysypka może być reakcją uczuleniowa na jajka,białka, na to,że wczoraj zjadłam sałatę,nowalijki mogą być pryskane albo na zboża. Czasami w tego rodzaju diecie może wystąpić reakcja na otręby-owies lub pszenne. Jeżeli jest to uczulenie,plamy czy inna przypadłość skórna nie ma co gdybać trzeba do lekarza. Pani Doktor kazała mi kontynuować dietę i przepisała Clemastinum. Zapytałam ją o picie wapna. Powiedziała ,że tylko w Polsce wapno stosuje się na uczulenie,nie ma dowodów na jego oddziaływanie(chyba myślała o dowodach naukowych). W medycynie najczęściej stosuje się Clemastinum. Przejrzała książkę,moje zapiski z diety-jadłospis,zapiski spadku wagi,określenie dni faz według testu Dukana i stwierdziła,że dobrze się za to zabrałam. Spadek wagi jak na monodietę jest prawidłowy. Nie chciała tylko wypowiedzieć się co do szkodliwości słodzików-powiedziała,że jako internista nie chce. Powiedziała mi również, że jeśli ktoś nie rozpoczął tej diety jeszcze a chce to zrobić to powinien zacząć od wizyty u swojego lekarza, poprosić o badania,ustalić z nim kiedy następne badania. Dobrze jest tez wcześniej zbadać czy się nie ma jakiejś alergii pokarmowej(chyba chodziło jej o testy)i zrobić badanie nerek. W trakcie diety np. po miesiącu można zrobić pobranie krwi i ustalić poziom kwasu mlekowego(nie wiem czy dobrze zapamiętałam nazwę) kontrolnie tylko. Przepraszam,że tak się rozpisałam ale może to się komuś przyda. Gratuluję Wam Dziewczyny,że jesteście wytrwałe,mądre i konsekwentne. Ciesze się ,że zostaję na diecie. Buziaczki radosne. Dziekuję Wam za odpowiedzi na temat wysypki. Tak się wystraszyłam wczoraj. Pytałam tez na innym Dukanowym forum okazuje się,że czasem tak jest. Chudnę jak w zegarku, zalecenia wypełniam bez 1 grzechu jak narazie. Jestem 7 dzień na diecie-w II dniu fazy II stylem 1/1. Od początku diety minus 4 kilo. Dobrych chwil
Widzisz mówiłam Ci, że może być coś co cię uczula, a nie koniecznie trzeba przerywać dietę. Z badaniami to masz rację. ja zrobilam.
Stary 2010-05-02, 11:55   #1871
*Insane
Ona przychodzi nocą ;)

Cytat:

---------- Dopisano o 12:53 ---------- Poprzedni post napisano o 12:52 ----------

Kukurydza jest zakazana

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-05-02, 11:55   #1872
grupies
Rozeznanie

Cytat:

Kukurydza zabroniona. Także nie. Ale żeby nie było że sie wymądrzam, bo może ma tylko parę kalorii i dietetyk przelicza że można (od rana taka glupawka)
Stary 2010-05-02, 11:57   #1873
moose1979
Rozeznanie

Cytat:
Kukurydza jest zakazana
Grrr... a jutro z kumplem mnie czeka popołudnie filmowe zero piwka, popcorn'u... echhh... w październiku sobie odbije
Stary 2010-05-02, 11:57   #1874
Ayu
Zadomowienie

GG do Ayu

Rodzynku nasz G R A T U L A C J E
Stary 2010-05-02, 12:00   #1875
Emilia 25
404 Not Found

Cytat:
Napisane przez johambina Pokaż wiadomość
dzień dobry
u mnie po kilkudniowym zastoju waga ruszyła.... w dół
dzisiaj mam 0,4 na minusie i kurcze cieszę się jak małe dziecko

wpadłam się tylko pochwalić spadeczkiem i uciekam weekendować z rodzinką
miłego dnia wszystkim
Cytat:
Napisane przez JeannyGd Pokaż wiadomość
Witam i ja po dłuższym milczeniu . Rzadko piszę , ale często wpadam Was poczytać Jednym słowem "dajecie kopa" do dalszego dukania. Muszę pochwalić sie spadkiem -0,4 kg. Jak widac powoli , ale do celu . Szczególnie pozdrawiam koleżanki , ktore ze mną zaczynałay , ale coś ich tu ostatnio nie widzę .Lecę zjeść sobie wiesniaczka i wypić kawkę.
Cytat:
Napisane przez ganimedea Pokaż wiadomość
Ja jestem, czytam regularnie, tylko rzadko się odzywam . Dukam zawzięcie . Po 21 dniach (tak, dziś mijają już 3 tygodnie ) spadeczek -3,1kg, ale mimo wolnego chudnięcia nie zniechęcam się . Najwyraźniej mój organizm lubi popuszczać spokojnie i bez skoków, a kilogram tygodniowo to zdrowy proces . Zresztą idę systemem 1/1, a on szalonych skoków nie daje .
Gratuluję Dziewczyny, oby tak dalej!!

Cytat:
Gratuluję Chłopaku, oby tak dalej!!
10 kg. to już na pewno widać.

Dzień dobry wszystkim! Pobiłam dziś chyba rekord , wstałam po 12! Wyspałam się za wszystkie czasy. Braciszek mi zrobił śniadanko: jajka na miękko, ale zrobił tak że wyjął je ze skorupek i żółtka to były takie pyszne kule, które się rozpływały w ustach, ale nie rozwalały na talerzyku. Wokół żółtek były ułożone kawałeczki białka. No mówię Wam, cudeńko!
Dziś na obiad kurczaków ciąg dalszy.
Stary 2010-05-02, 12:07   #1876
*Insane
Ona przychodzi nocą ;)

Cytat:
Grrr... a jutro z kumplem mnie czeka popołudnie filmowe zero piwka, popcorn'u... echhh... w październiku sobie odbije
hmm, a masz piekarnik ?
W przepisowni jest przepis na chipsy pomidorowo-paprykowe

Sama się na nie ślinię, ale czekam na zmianę mieszkanka - na takie z piekarnikiem

---------- Dopisano o 13:07 ---------- Poprzedni post napisano o 13:04 ----------

CHIPSY POMIDOROWE Z PAPRYKĄ
Czas przygotowania: 10 min.
Czas pieczenia: 120 min.

Składniki: pomidory, słodka papryka w proszku

Wybrać okrągłe i twarde pomidory, pokroić je na plasterki grubości 2 mm, ułożyć na folii aluminiowej i posypać słodką papryką. Piec dwie godziny w piekarniku nagrzanym do 100 st. C.
Przechowywać w hermetycznym pudełku, w suchym miejscu.

I tutaj przekąska z kurczaka https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...&postcount=322
Stary 2010-05-02, 12:32   #1877
mrofka
wizażowy robalek

A ja popijam herbatkę, piszę prezentację i jednocześnie ściągam HipHopAbs (Ayu, dziękuję ci jeszcze raz ślicznie ) Jak dobrze pójdzie, to zacznę jeszcze dziś

Goście właśnie zajechali i wcinają pierwsze danie (rosołek) . A my z mamą czekamy na drugie - goście mają pieczoną kaczkę, schaboszczaki, czerwone buraczki i sałatę, a ja i mama gotowaną wołowinkę

Jeśli chodzi o grzechy czy inne takie, to ja generalnie nie mam problemów. Lubię jak mam określone sztywne ramy, co mogę jeść a czego nie, a tak jest w Dukanie. Moje wcześniejsze 'diety' kończyły się na tym, że potrafiłam wytrzymać jakieś pół dnia ładnie a potem kupowałam słodką bułę, bo byłam głodna A to przez to, że miałam się pilnować sama, a nie umiałam tego zrobić. Teraz Myster Dukan wyznacza zasady

Ale to śmiesznie teraz wygląda, jak np idziemy z mamą na zakupy i tak: to odpada, to odpada, to odpada, albo stoimy przez 20 minut nad nabiałowym i czytamy składy jogurtów, szukamy otrębów i na wędliniarskim wybieramy mięsko I tak samo dzisiaj z jedzeniem dla gości. Mama upichciła mnóstwo rzeczy... i nic nie zje xD Jedyne co to ta wołowinka nas doleci, bo mama ją ugotowała w wodzie z warzywami - goście mają z tego rosołek, a my mięcho do zjedzenia

Rodzynku nasz, ładnie chudniesz Gratulacje
mrofka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-02, 12:33   #1878
moose1979
Rozeznanie

Dziękuję za podpowiedź z chipsami A ja za jakieś 20 minut kończę swą pierwszą w życiu i bardzo nierówną walkę z gołąbkami Właśnie sprawdzałem ich twardość, dodałem koncentrat pomidorowy i wstawiłem jeszcze do piekarniczka Zobaczymy, co mi z tego wyjdzie Pierwszy raz będę jadł drobiowe gołąbki i do tego własnej roboty W każdym razie chyba i tak bardziej lubię czas spędzać podczas przygotowania i pichcenia mięs i sosów

Edytowane przez moose1979
Czas edycji: 2010-05-02 o 12:35
Stary 2010-05-02, 12:39   #1879
*Insane
Ona przychodzi nocą ;)

Cytat:
Dziękuję za podpowiedź z chipsami A ja za jakieś 20 minut kończę swą pierwszą w życiu i bardzo nierówną walkę z gołąbkami Właśnie sprawdzałem ich twardość, dodałem koncentrat pomidorowy i wstawiłem jeszcze do piekarniczka Zobaczymy, co mi z tego wyjdzie Pierwszy raz będę jadł drobiowe gołąbki i do tego własnej roboty W każdym razie chyba i tak bardziej lubię czas spędzać podczas przygotowania i pichcenia mięs i sosów
ooo nigdy nie robiłam gołąbków w piekarniku

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-05-02, 12:46   #1880
mara30
Zadomowienie

Cytat:
Zrób sobie cycki Adii są w przepisowni gdzieś pod koniec
tylko koniecznie zrób dużo, bo gwarantuję, że kumpel bedzie Ci podjadał
mara30 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-02, 12:46   #1881
moose1979
Rozeznanie

Cytat:
ooo nigdy nie robiłam gołąbków w piekarniku
Normalnie, jak w garnku, tylko zamiast gazu i garnka, ja używam prądu i naczynia żaroodpornego
Stary 2010-05-02, 12:55   #1882
LyraBea
Zakorzenienie

GG do LyraBea

Cytat:
Proponuję kufel albo dwa wody lekko mineralizowanej, lekko gazowanej (koniecznie kufel, nie szklanka) i zakąska z kawałeczkow kurczaczka, (ja nazywam to śmieciuszkami).
Super się sprawdza własnej roboty suszona wołowinka. (Cieniutko pokrojone kawałeczki, posypane papryczką i wysuszone w piekarniku na termoobiegu, smakują wybornie i jest czym ręce zająć przed TiVi).

Edytowane przez LyraBea
Czas edycji: 2010-05-02 o 12:57
LyraBea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-02, 12:59   #1883
moose1979
Rozeznanie

Jesteście kochane tyle pomysłów dla mnie Niestety termoobieg w mojej kuchence powiedział stanowcze NIE, i odpadł. To znaczy wiatraczek odpadł coś pękło i tyle z termoobiegu... Ale... coś się wymyśli
Stary 2010-05-02, 12:59   #1884
mara30
Zadomowienie

Cytat:
Proponuję kufel albo dwa wody lekko mineralizowanej, lekko gazowanej (koniecznie kufel, nie szklanka) i zakąska z kawałeczkow kurczaczka, (ja nazywam to śmieciuszkami).
Super się sprawdza własnej roboty suszona wołowinka. (Cieniutko pokrojone kawałeczki, posypane papryczką i wysuszone w piekarniku na termoobiegu, smakują wybornie i jest czym ręce zając przed TiVi).
Ooooo, właśnie od jakiegoś czasu się przymierzam do ususzeia wołowiny powiedz coś więcej marynujesz ją przed tem? która część krówki najlepiej wychodzi?

A zamiast wody polecam Lifta jabłkowo brzoskwiniowego, ma kolor podobny do piwa sama go ostatnio piłam z kufla, przynajmniej wzrok można oszukać
Stary 2010-05-02, 13:00   #1885
Hefrena
Raczkowanie

Witam wszystkich Tak mnie dziewczynki zachęciłyście, że zaczynam od jutra dietę! Jestem niziutka- tylko 156 cm a ostatnio okazało się że ważę o wiele za dużo niż bym chciała . Mam już dosyć kąśliwych uwag. Próbowałam już kilku diet ale żadna jak dotąd nie dawała mi skutecznych efektów mam nadzieje że tym razem mi się uda. Będę się starać zrzucić jakieś 10 kilo. Myślę też nad jakimś suplementem diety- hmm może term line II?? A do tego fitness.
Hefrena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-02, 13:01   #1886
mara30
Zadomowienie

Cytat:
Jesteście kochane tyle pomysłów dla mnie Niestety termoobieg w mojej kuchence powiedział stanowcze NIE, i odpadł. To znaczy wiatraczek odpadł coś pękło i tyle z termoobiegu... Ale... coś się wymyśli
pomysły przetestowane, trzeba sobie radzić
a cycki Adii zrobisz bez termoobiegu
Stary 2010-05-02, 13:02   #1887
Mo_Nika
szamanka

Witam
U mnie chyba był malutki spadek, bo dziś takie niepełne 53kg (nie lubię wag nieelektronicznych )
I jakieś 05,-1cm spadku w obwodach
Stary 2010-05-02, 13:06   #1888
kataluna
Rozeznanie

Lecę zaraz do polskiego sklepu, bo muszę koniecznie zaopatrzyć się w zapas twarożku [/QUOTE]

Witajcie, ja tez po sniadanu. Ruszac sie nie moge.

Boszenka69 ja tez na wyspie mieszkam (ale tej drugiej). Polecam ci przebrzebanie polki w markecie - sadze ze znajdziesz twarozek o wiele tanszy od polskiego. Jakis czas temu wyszukalam ser na senik, A TERAZ okazalo sie ze jak najbardziej nadaje sie na diete bo NIE MA WOGOLE TLUSZCZU a kosztuje polowe mniej
kataluna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-02, 13:20   #1889
Ayu
Zadomowienie

GG do Ayu

Cytat:
Napisane przez Hefrena Pokaż wiadomość
Witam wszystkich Tak mnie dziewczynki zachęciłyście, że zaczynam od jutra dietę! Jestem niziutka- tylko 156 cm a ostatnio okazało się że ważę o wiele za dużo niż bym chciała . Mam już dosyć kąśliwych uwag. Próbowałam już kilku diet ale żadna jak dotąd nie dawała mi skutecznych efektów mam nadzieje że tym razem mi się uda. Będę się starać zrzucić jakieś 10 kilo. Myślę też nad jakimś suplementem diety- hmm może term line II?? A do tego fitness.
Witaj

Ja jestem centymetr wyższa

Standardowe pytanie: książeczka przeczytana? Jeśli jej nie masz, to jest do ściągnięcia w pierwszym poście (ja mam obydwie, trzymam się zaleceń z pierwszej i stosuję różne triki z drugiej ^^).

Na Therm Line i inne specyfiki szkoda pieniążków i wątroby Zielona herbata wystarczy
Stary 2010-05-02, 14:21   #1890
Tataraczka
Rozeznanie

Cytat:
Super się sprawdza własnej roboty suszona wołowinka. (Cieniutko pokrojone kawałeczki, posypane papryczką i wysuszone w piekarniku na termoobiegu, smakują wybornie i jest czym ręce zająć przed TiVi).
Pyszności A której dokładnie części wołowiny używasz, też bym sobie zrobiła.

Powiedzcie mi, w którym sklepie można kupić to mleko w proszku odtłuszczone? Zbliża mi się @ i chcę zrobić nutellę w razie napadu głodu na słodkie. I gdzie to leży, czy przy mlekach w kartonie, czy gdzie indziej?

Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości