|
Notka |
|
Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1861 |
Zadomowienie
|
Dot.: Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr. Pierre Dukana część 9
Mrówcia, tego nie możesz, tego nie możesz, tego nie możesz... Ale dzięki temu nie będziesz miała żadnych wyrzutów sumienia, będziesz z siebie dumna, wzrośnie Ci pewność siebie i wzmocnisz swoją silną wolę
![]() ![]() A dieta stanie się łatwiejsza ![]()
#1862 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mieszkam w Irlandii i sama byłam w szoku, gdy na kartonie zobaczyłam magiczne 0,03% ![]() Jestem już po śniadanku. Placuszki wyszły przepyszne, ale niestety troszkę się rozlatywały. Jestem w szoku, że posiłek był tak sycący i pożywny ![]() Lecę zaraz do polskiego sklepu, bo muszę koniecznie zaopatrzyć się w zapas twarożku ![]() Cytat:
![]() Tak właśnie zrobię, ściągnę skórkę od razu. Tym bardziej, że i mąż na diecie, więc nie będzie marudził ![]()
![]() |
#1863 |
Rozeznanie
|
Witam miłe Panie. Od dziś macie rodzynka mniejszego o 1 kilogram. Ale nie bójcie się, starczy dla każdej mej rodzynkowej słodyczy
![]() Dziś zaczynam warzywka... gołąbki już w piekarniku, a na talerzu spoczywają trzy rozkoszne jaja sadzone na szynce drobiowej, a obok... WIELGACHNY POMIDOR ![]() ![]() ![]() ![]() Ogólnie od początku kwietnia zjechałem chyba 10 kilo. Więc pięknie idzie. Wszyscy mówią, że nic po mnie nie widać, ale za to spodenki lecą z tyłka, a na pasku dziurek brakować ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1864 |
Raczkowanie
|
Wczoraj o drugiej w nocy wylądowałam w szpitalu na izbie przyjęć bo pojawił się jakiś ból z lewej strony w okolicy łopatki,serca. Okazało się,że odezwał się mój problem z kręgosłupem. Rozmawiałam też z Panią Doktor na temat tej diety i uczulenia. Wysypka może być reakcją uczuleniowa na jajka,białka, na to,że wczoraj zjadłam sałatę,nowalijki mogą być pryskane albo na zboża. Czasami w tego rodzaju diecie może wystąpić reakcja na otręby-owies lub pszenne. Jeżeli jest to uczulenie,plamy czy inna przypadłość skórna nie ma co gdybać trzeba do lekarza. Pani Doktor kazała mi kontynuować dietę i przepisała Clemastinum. Zapytałam ją o picie wapna. Powiedziała ,że tylko w Polsce wapno stosuje się na uczulenie,nie ma dowodów na jego oddziaływanie(chyba myślała o dowodach naukowych). W medycynie najczęściej stosuje się Clemastinum. Przejrzała książkę,moje zapiski z diety-jadłospis,zapiski spadku wagi,określenie dni faz według testu Dukana i stwierdziła,że dobrze się za to zabrałam. Spadek wagi jak na monodietę jest prawidłowy. Nie chciała tylko wypowiedzieć się co do szkodliwości słodzików-powiedziała,że jako internista nie chce. Powiedziała mi również, że jeśli ktoś nie rozpoczął tej diety jeszcze a chce to zrobić to powinien zacząć od wizyty u swojego lekarza, poprosić o badania,ustalić z nim kiedy następne badania. Dobrze jest tez wcześniej zbadać czy się nie ma jakiejś alergii pokarmowej(chyba chodziło jej o testy)i zrobić badanie nerek. W trakcie diety np. po miesiącu można zrobić pobranie krwi i ustalić poziom kwasu mlekowego(nie wiem czy dobrze zapamiętałam nazwę) kontrolnie tylko. Przepraszam,że tak się rozpisałam ale może to się komuś przyda. Gratuluję Wam Dziewczyny,że jesteście wytrwałe,mądre i konsekwentne. Ciesze się ,że zostaję na diecie. Buziaczki radosne. Dziekuję Wam za odpowiedzi na temat wysypki. Tak się wystraszyłam wczoraj. Pytałam tez na innym Dukanowym forum okazuje się,że czasem tak jest. Chudnę jak w zegarku, zalecenia wypełniam bez 1 grzechu jak narazie. Jestem 7 dzień na diecie-w II dniu fazy II stylem 1/1. Od początku diety minus 4 kilo. Dobrych chwil
|
![]() ![]() |
![]() |
#1865 |
Raczkowanie
|
hello.wczoraj wieczorem, hmm prawie w nocy zjadlam jogurt nauturalny z otrebami i juz bylam ze 3 razy wc
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1866 | |
Ona przychodzi nocą ;)
|
Cytat:
Jak mam PW to głównie pomidory jem, tak je uwielbiam ![]() A w pracy raczę się kremem pomidorowym ![]() ach, no i gratuluję tych 10kg ![]()
![]() |
#1867 |
Raczkowanie
|
Rodzynku gratuluję i przepraszam-czasem piszę tutaj i stosuje formę Dziewczyny to Dziewczyny tamto. Pamiętam o Tobie i będę się starała uważać na nawyki-pracuję z kobietami,na forum większość Pań.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1868 |
Wtajemniczenie
|
Hejka,ależ mi posmakowały placki z otrębami i chudym twarogiem.Można zjeść tyle smacznych potraw,że zastanawiam się czy ta dieta zadziała na mnie.NIgdy nie myślałam aż tyle nad menu nawet w święta roczne jak na tej diecie.Miłego dnia
|
![]() ![]() |
![]() |
#1869 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:53 ---------- Poprzedni post napisano o 12:52 ---------- Kochane specjalistki. Jak to jest z prażona kukurydzą? taką bez tłuszczu?? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1870 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() GRATULACJE, ale i tak zazdraszczam ci okrutnie - 10 kg w miesiąc ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() |
#1871 | |
Ona przychodzi nocą ;)
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1872 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1873 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1874 |
Zadomowienie
|
Rodzynku nasz G R A T U L A C J E
![]()
#1875 | ||||
404 Not Found
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() 10 kg. to już na pewno widać. Dzień dobry wszystkim! Pobiłam dziś chyba rekord , wstałam po 12! Wyspałam się za wszystkie czasy. Braciszek mi zrobił śniadanko: jajka na miękko, ale zrobił tak że wyjął je ze skorupek i żółtka to były takie pyszne kule, które się rozpływały w ustach, ale nie rozwalały na talerzyku. Wokół żółtek były ułożone kawałeczki białka. No mówię Wam, cudeńko! ![]() Dziś na obiad kurczaków ciąg dalszy. |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#1876 | |
Ona przychodzi nocą ;)
|
Cytat:
![]() W przepisowni jest przepis na chipsy pomidorowo-paprykowe ![]() Sama się na nie ślinię, ale czekam na zmianę mieszkanka - na takie z piekarnikiem ![]() ---------- Dopisano o 13:07 ---------- Poprzedni post napisano o 13:04 ---------- CHIPSY POMIDOROWE Z PAPRYKĄ Czas przygotowania: 10 min. Czas pieczenia: 120 min. Składniki: pomidory, słodka papryka w proszku Wybrać okrągłe i twarde pomidory, pokroić je na plasterki grubości 2 mm, ułożyć na folii aluminiowej i posypać słodką papryką. Piec dwie godziny w piekarniku nagrzanym do 100 st. C. Przechowywać w hermetycznym pudełku, w suchym miejscu. I tutaj przekąska z kurczaka ![]()
![]() |
#1877 |
wizażowy robalek
|
A ja popijam herbatkę, piszę prezentację i jednocześnie ściągam HipHopAbs (Ayu, dziękuję ci jeszcze raz ślicznie
![]() ![]() Goście właśnie zajechali i wcinają pierwsze danie (rosołek) . A my z mamą czekamy na drugie - goście mają pieczoną kaczkę, schaboszczaki, czerwone buraczki i sałatę, a ja i mama gotowaną wołowinkę ![]() Jeśli chodzi o grzechy czy inne takie, to ja generalnie nie mam problemów. Lubię jak mam określone sztywne ramy, co mogę jeść a czego nie, a tak jest w Dukanie. Moje wcześniejsze 'diety' kończyły się na tym, że potrafiłam wytrzymać jakieś pół dnia ładnie a potem kupowałam słodką bułę, bo byłam głodna ![]() ![]() Ale to śmiesznie teraz wygląda, jak np idziemy z mamą na zakupy i tak: to odpada, to odpada, to odpada, albo stoimy przez 20 minut nad nabiałowym i czytamy składy jogurtów, szukamy otrębów i na wędliniarskim wybieramy mięsko ![]() ![]() Rodzynku nasz, ładnie chudniesz ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1878 |
Rozeznanie
|
Dziękuję za podpowiedź z chipsami
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez moose1979 Czas edycji: 2010-05-02 o 12:35 |
![]() ![]() |
![]() |
#1879 | |
Ona przychodzi nocą ;)
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1880 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1881 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1882 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Super się sprawdza własnej roboty suszona wołowinka. (Cieniutko pokrojone kawałeczki, posypane papryczką i wysuszone w piekarniku na termoobiegu, smakują wybornie i jest czym ręce zająć przed TiVi). ![]() ![]()
Edytowane przez LyraBea Czas edycji: 2010-05-02 o 12:57 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1883 |
Rozeznanie
|
Jesteście kochane
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1884 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() A zamiast wody polecam Lifta jabłkowo brzoskwiniowego, ma kolor podobny do piwa ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1885 |
Raczkowanie
|
Witam wszystkich
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1886 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() a cycki Adii zrobisz bez termoobiegu ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1887 |
szamanka
|
Witam
![]() U mnie chyba był malutki spadek, bo dziś takie niepełne 53kg (nie lubię wag nieelektronicznych ![]() I jakieś 05,-1cm spadku w obwodach ![]()
#1888 |
Rozeznanie
|
![]() Lecę zaraz do polskiego sklepu, bo muszę koniecznie zaopatrzyć się w zapas twarożku ![]() ![]() Witajcie, ja tez po sniadanu. Ruszac sie nie moge. Boszenka69 ja tez na wyspie mieszkam (ale tej drugiej). Polecam ci przebrzebanie polki w markecie - sadze ze znajdziesz twarozek o wiele tanszy od polskiego. Jakis czas temu wyszukalam ser na senik, A TERAZ okazalo sie ze jak najbardziej nadaje sie na diete bo NIE MA WOGOLE TLUSZCZU ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1889 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ja jestem centymetr wyższa ![]() Standardowe pytanie: książeczka przeczytana? Jeśli jej nie masz, to jest do ściągnięcia w pierwszym poście (ja mam obydwie, trzymam się zaleceń z pierwszej i stosuję różne triki z drugiej ^^). Na Therm Line i inne specyfiki szkoda pieniążków i wątroby ![]() ![]()
![]() |
#1890 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Powiedzcie mi, w którym sklepie można kupić to mleko w proszku odtłuszczone? Zbliża mi się @ i chcę zrobić nutellę w razie napadu głodu na słodkie. I gdzie to leży, czy przy mlekach w kartonie, czy gdzie indziej?
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:36.