Gadać głupot czasu nie mamy,jesteśmy zajęte ślubnymi przygotowaniami-PM 2010 cz.16 - Strona 82 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-05-02, 17:14   #2431
caprica6
Wtajemniczenie

Dot.: Gadać głupot czasu nie mamy,jesteśmy zajęte ślubnymi przygotowaniami-PM 2010 cz

PMki a wiecie ze Monikadavida urodzila? Gratulacje!!!!!!!!!!!! W terminie, 30 kwietnia,o godz. 13:15, synek Jan 3600g, 57cm (pozwolilam sobie skopiowac z watku mamus majowo-czerwcowych )

Edytowane przez caprica6
Czas edycji: 2010-05-02 o 17:17
caprica6 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-02, 17:22   #2432
madmuazelle
BAN stały

Dot.: Gadać głupot czasu nie mamy,jesteśmy zajęte ślubnymi przygotowaniami-PM 2010 cz

Cytat:
Napisane przez maritka110989 Pokaż wiadomość
Dokładnie Dopiero teraz jak zaczęły się przygotowania do wesele, poczułam, że naprawde niedługo będę prawdziwą Panną Młodą

Smutno, że ma operacje, ale z drugiej strony jak za Nim nie przepadacie to może dobrze, że nie będzie go na weselu... Nieciekawa sytuacja...
No rozumiem,bo u mnie było i jest tak samo.
A co do ojczyma,no przykre że ma operacje i jednak troche szkoda,że go być może u nas na slubie nie będzie.Z jednej strony jest mile widziany na naszym slubie/weselu,z drugiej jest mi to objtne czy będzie czy nie.

---------- Dopisano o 16:22 ---------- Poprzedni post napisano o 16:17 ----------

chilnes,gratki za udane zakupy ślubne.
Co do pudełek,my też mamy w planach ich zakup,aczkolwiek na drugi dzień będą poprawiny,więc jakby zostało co nie co to się wyda gościom.
madmuazelle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-02, 17:33   #2433
chilanes
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez caprica6 Pokaż wiadomość
PMki a wiecie ze Monikadavida urodzila? Gratulacje!!!!!!!!!!!! W terminie, 30 kwietnia,o godz. 13:15, synek Jan 3600g, 57cm (pozwolilam sobie skopiowac z watku mamus majowo-czerwcowych )
nie wiedziałyśmy, bo Monika przestała po ślubie do nas zaglądać, ale dobrze wiedzieć. Niech rośnie i rozwija się zdrowo
Cytat:
Napisane przez madmuazelle Pokaż wiadomość
No rozumiem,bo u mnie było i jest tak samo.
A co do ojczyma,no przykre że ma operacje i jednak troche szkoda,że go być może u nas na slubie nie będzie.Z jednej strony jest mile widziany na naszym slubie/weselu,z drugiej jest mi to objtne czy będzie czy nie.

---------- Dopisano o 16:22 ---------- Poprzedni post napisano o 16:17 ----------

chilnes,gratki za udane zakupy ślubne.
Co do pudełek,my też mamy w planach ich zakup,aczkolwiek na drugi dzień będą poprawiny,więc jakby zostało co nie co to się wyda gościom.
my też mamy poprawiny, ale i tak zapewne zostanie i co wtedy... wywalić szkoda, no nei wiem... niby to "grosze", bo jakieś 25 zł z przesyłką, ale jak się nie przydadzą, to będzie to zmarnowany wydatek
Stary 2010-05-02, 18:37   #2434
metkaa
Zakorzenienie

hej
witam nowa kolezanke,
Cytat:
gratuluje

co do pudełek to my mielismy takie niewielkie na ciasto, jesli kogos mialo nie byc na poprawinach to dostawal po weseleu ciasto i wodeczke a reszta gosci po weselu. Blizsza rodzina ktora byla jeszcze w poniedzialek dostala jakies flaczki, krokieciki i inne rzeczy a i tak bardzo duzo jedzenia nam zostalo, jedlismy to jeszcze przez tydzien po weselu

co do moich zdjec to jednak na forum twarzy nie pokaze

ułozyłam sobie zdjecia na kompie ale tylko czesciowo bo to troche meczace, jutro czesc dalsza

miłego wieczorku
metkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-02, 18:40   #2435
gospella
Wtajemniczenie

my kupimy pewnie pudełka, bo i tak będziemy zabierać jedzonko, a ciasto nie wiem- pewnie częśc rozdamy
nie obiecuję Ci wiele, bo tylko po prostu siebie.
gospella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-02, 20:32   #2436
lusmarija
Wtajemniczenie

helloł

Samoa kradnę Ci fryzurę jest i jeszcze jedno Ci powiem piękną będziesz miała suknie no mowie Ci tak mi się podoba, lepszego wyboru nie mogłas dokonać

jej normalnie przez ten weekend nic nie robię chociaż nie przepraszam robię... leże i jem

lusmarija jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-02, 21:33   #2437
justys1358
Zakorzenienie

GG do justys1358

My tez chcemy dać ciasto po weselu bądz poprawinach A jak duzo wodki zostanie to flaszke, ale to juz tylko najblizszej rodzinie.
justys1358 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-02, 21:35   #2438
gospella
Wtajemniczenie

dobry wieczór
nudny, leniwy wiosenny dzień
ale super, że tak jest
ze spraw ślubnych to zatańczyliśmy nasz taniec 2 razy i będzie ok, poćwiczymy jeszcze i luzik, a bałam się jakoś strasznie

paznokcie mi się łamia, dobrze ze ide na 1 warstwe żelu w srodę, bo bym musiała znowu obcinać na krótko
czy wy będziecie mieć menu wydrukowane na weselu?
Stary 2010-05-02, 21:40   #2439
madmuazelle
BAN stały

Ja odpoczywam sobie,tż ogląda film,mi się nie chce.
Więc przyszlam na wizaż.

A i mój tż chce sobie kupić maszynke eletryczną do golenia. Jak twierdzi,że trzeba będzie ładnie się ogolić przed ślubem ( zreszta zawsze się dobrze goli ) ,a maszynką zwykłą zbytnio nie chce bo się pod presją czasu pozacina.
Jutro jedziemy po maszynke do golenia.

Edytowane przez madmuazelle
Czas edycji: 2010-05-02 o 21:42
Stary 2010-05-02, 21:42   #2440
justys1358
Zakorzenienie

GG do justys1358

Gospella My nie bedziemy miec menu
justys1358 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-02, 21:52   #2441
Ellin_ak
Rozeznanie

hej,
dziś było bieganie po sklepach za czarną kurtką dla Tżta- jutro jedzie na pogrzeb taty-najpierw pociągiem do warszawy, później samolotem do Szwecji. Nastrój panuje nerwowy i smutno jakoś. Przykro,że nie możemy razem jechać. No i sama przez te kilka dni muszę być, on daleko i też sam w tej trudnej sytuacji- eh...

Znalazłam jeszcze taką fryzurkę:
http://weddinghairstyles.i-do.com.au...959&gallery=11
co myślicie? szukam czegoś dla siebie i jeszcze mnie nic nie oczarowało.

Właśnie patrzyłam na odliczanie i jest do cywilnego 59 a do kościelnego 96 dni!! czyli jakieś 2 i 3 miesiące.

Edytowane przez Ellin_ak
Czas edycji: 2010-05-02 o 21:59
Ellin_ak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-02, 22:08   #2442
madmuazelle
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Ellin_ak Pokaż wiadomość
hej,
dziś było bieganie po sklepach za czarną kurtką dla Tżta- jutro jedzie na pogrzeb taty-najpierw pociągiem do warszawy, później samolotem do Szwecji. Nastrój panuje nerwowy i smutno jakoś. Przykro,że nie możemy razem jechać. No i sama przez te kilka dni muszę być, on daleko i też sam w tej trudnej sytuacji- eh...
Zleci i ani się obejrzysz,tz wróci.
Choć rozumiem,że wolałabyś być teraz przy nim.

Cytat:
Znalazłam jeszcze taką fryzurkę:
http://weddinghairstyles.i-do.com.au...959&gallery=11
co myślicie? szukam czegoś dla siebie i jeszcze mnie nic nie oczarowało.
Szczerze???Niebardzo mi się podoba ta fryzura,taki misz masz na głowie.

Cytat:
Właśnie patrzyłam na odliczanie i jest do cywilnego 59 a do kościelnego 96 dni!! czyli jakieś 2 i 3 miesiące.
i malutko ci już zostało.
Stary 2010-05-02, 22:16   #2443
woda sodowa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Samoa Pokaż wiadomość
no to tak: Masz aparat i równoczesnie wybielasz zabki? A nie będzie różnicy między odsłoniętym zebem a miejscem gdzie jest przyklejony zamek?
Co do kucyka to niby jest to moja obecna koncepcja, ale chcę też, żeby fryzjerka mi zaproponowała jakies upięcie. Moje przyjaciółki mówią, żebym w ogóle szła w rozpuszcoznych a faceci, że w kucyku, bo wyglądam sexiNo i rodzice też sa za kucykiem. Także nie wiem czym to sie skończy, zobaczymy jak to będzie wyglądało z makijażem

Co do garniaczka to mój tzcik ma podobnyTez czarny, taliowany, z angielskim cięciem, do tego taliowana biała koszula i srebrne spinki do mankietów, czarny śledzik i czarne jedwabne skarpetki Wszystko kupiliśmy w Pierre Cardin. Garniak jest super dopasowany, a że tż jest dobrze zbudowany i ma szerokie bary i wąską talię to wygląda powalającoJeszcze właśnie te butyNajwyżej tak jak Wy kupimy jakies bardziej klasyczne
Ty wez mnie laska nawet nie strasz One podobno sa takie specjalne do aparatow ortodontycznych i dzialaja tez pod zamkiem Jak zdejme, to sie przekonam czy tak jest naprawde, jak nie to Co do garnituru, to wydaje mi sie, ze wersja dopasowany garniak+biala koszula+czarny krawat jest niesamowicie elegancka Dzisiaj normalnie sie wkurzylam, bo zawiezlismy bratowi TZa koszule na slub (jest starszym), wracamy do domu, jemy kolacje, zmywam naczynia i tak sobie mysle: czy mi sie tylko wydawalo czy ta koszula miala guziki przy kolnierzyku? Lece na gore sprawdzic koszule mojego brata i zonk...naprawde ma guziki, normalnie zla jestem na siebie, ze przy zakupie to przeoczylam i teraz bede musiala tamta koszule odzyskac i wymienic na taka bez guziczkow. Kurde, duzo czasu to zajmuje zanim jakas informacja trafi do mojego mozgu

Cytat:
Napisane przez Samoa Pokaż wiadomość
nie wazne czy odkładam Wązne, ze to jest kolor przewodni calego naszego ślubu i weselaBo bukiecik, wystrój sali, zaproszenia i własnie wstązki byłyby w tej tonacji. Wiem, ze juz wszystko widzialyście po pięćset milardów razy, ale dla odświezenia wklejam fotki koloru zaproszeń, tortu, sali i bukeitu no i świezo znalezionej na all PMki w moje sukni z różowymi dodatkami, moje będą różowo fioletowe jak bukietZobacze jak to będzie wyglądało, wezmę na próbną kilka kolorów i grubości wstążek i pokombinujemy
No i z makijażem tez muszę popróbowac, ale chyba fiolet, bo to mój odwiecznie ukochany kolor makijażu

kwiatka tez nie chce do kucyka Pomyślałam o tej wstążce, żeby nie było łyso A welon mam do kościoła 3 metrowy i po kosciele go zdejmuję, hmmm może lepiej biała wstążka...zobaczymy W sumie to może nawet dziś kupię wstążki, bo na pewno natkniemy się na jakąś pasmanterie w centrum handlowymBo idziemy na zakupki na nasz romantyczny wieczór we dwoje w mieszkanku - to nasza pierwsza oficjalna parapetówka we dwoje z szampanem Bo wcześniejsze były z winkiem
Nie wiem czy to nie bedzie juz przesada, ale jakby z tej wstazki uszyc taka kokardke jak masz pod biustem i przypiac u nasady kucyka
woda sodowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-02, 22:56   #2444
moniczka2123
Zadomowienie

Hejwpadłam się przywitać wczoraj zrobiliśmy grila byli starsi i jeszcze trochę osób imprezka była super odlot szkoda że nie mogła potrwać jeszcze 2 dni a tak wogóle to we wtorek mam imieniny nawet sama zapomniałam i dziś mnie spotkała bardzo miła niespodzianka bo od przyszłych teściów dostałam przecudowne życzenia bukiet kwiatkow i czekoladki i jak tu ich nie kochać

moniczka2123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-02, 23:16   #2445
certina4
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez gospella Pokaż wiadomość

bardzo oryginalne zaporszenia super
Cytat:
Napisane przez Martoolka87 Pokaż wiadomość

Śliczne są
Cytat:
Sliczne zaproszenia

dziękuję Wam i cieszę że się podobają
Cytat:
Napisane przez sjoanna Pokaż wiadomość

Pokażę wam też zaproszenia. Jeszcze musze je wypisać i rozdać
ładne

całe 2 dni rozdawaliśmy zaproszenia, jutro c.d padam na pyszczek ze zmęczenia, mało snu, mnóstwo biegania, dopiero wróciłam do domu, a wczoraj o 1 w nocy bo nas TŻta chrzestny nie chciał wypuścić i jeszcze z TŻta mamą byliśmy a ona gadała i gadała i nie zamierzam jej już więcej nigdzie zabierać bo mnóstwo czasu straciliśmy wczoraj a mało zaproszeń rozdaliśmy. W sumie 15, ale to tylko dzięki temu że dzisiaj tylko wchodziliśmy i wychodziliśmy...
Już mi się odechciało tego zapraszania...
ale jeszcze tylko jutro a następne dopiero za tydzień

idę spać bo mam wrażenie że zaraz się przewrócę.

dobrej nocy

Apel Rumburaka
Uszy przedłużeniem duszy
certina4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-03, 08:46   #2446
anesh_
Zakorzenienie

cześć i czołem ale nas mało
anesh_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-03, 08:52   #2447
gospella
Wtajemniczenie

dzień dobry
na suwaku mamy 26 dni, co mnie w sumie lekko paraliżuje.....
kiedy to zleciało?
i przeżyć te ostanie 3 tygodnie? no cztery
Stary 2010-05-03, 09:04   #2448
moniczka2123
Zadomowienie

Cześć laseczki życzę wam Miłego Dnia

Stary 2010-05-03, 09:28   #2449
agawoo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez moniczka2123 Pokaż wiadomość
Hejwpadłam się przywitać wczoraj zrobiliśmy grila byli starsi i jeszcze trochę osób imprezka była super odlot szkoda że nie mogła potrwać jeszcze 2 dni a tak wogóle to we wtorek mam imieniny nawet sama zapomniałam i dziś mnie spotkała bardzo miła niespodzianka bo od przyszłych teściów dostałam przecudowne życzenia bukiet kwiatkow i czekoladki i jak tu ich nie kochać
Zazdroszczę takich teściów
Ja do swoich zaczynam mieć coraz większą awersję Już nie wiem kto gorszy, teść czy teściowa ??
Teść jest teraz na mnie obrażony, bo ostatnio byli z TZtem na działce, ja byłam chora, ale TZ poprosił żebym przywiozła wodę do picia, bo zapomnieli.
I się zwlokłam, pojechałam na tą działkę. Teść był gdzieś za domem, ja tylko weszłam dałam TZtowi wodę i poszłam. I potem się dowiedziałam, że poskarżył się mamie tz że ja mu dzień dobry nie powiedziałam !!!
Wczoraj jak pojechalismy do TZta to ja weszłam pierwsza i powiedziała dzień dobry, to mi w ogóle nie odpowiedzieli dopiero jak TZ powiedział dzień dobry to teściowa raczyła odpowiedzieć
agawoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-03, 09:35   #2450
Samoa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lusmarija Pokaż wiadomość
helloł

Samoa kradnę Ci fryzurę jest i jeszcze jedno Ci powiem piękną będziesz miała suknie no mowie Ci tak mi się podoba, lepszego wyboru nie mogłas dokonać

jej normalnie przez ten weekend nic nie robię chociaż nie przepraszam robię... leże i jem
Wklejam Ci jeszcze jedno zdjęcie naszej sukienusi - wczoraj znalazłamCudowna ta sukniaJuż za miesiąc idę na przymiarkę Moim zdaniem ta suknia jest idealna - nie jest przesadzona, wszystko ma idealnie na swoim miejscu i jest mega wygodnaJuż nie moge się doczekać kiedy ją założęNo i z biżu bdzie wyglądała cudownieJuż podjęłam decyzję, że bransoletkę założę tą srebrną z cyrkoniami, którą mam, bo byłam w Aparacie i w zasadzie nie ma nic rewelacyjnego a ta bransoletka pasujezałożyłam ja wczorja do kolczyków, kucyka i sukienki bez ramiączek i bardzo mi się podobało
A fryzurke kradnij, nie moja

Cytat:
Napisane przez woda sodowa Pokaż wiadomość
Ty wez mnie laska nawet nie strasz One podobno sa takie specjalne do aparatow ortodontycznych i dzialaja tez pod zamkiem Jak zdejme, to sie przekonam czy tak jest naprawde, jak nie to Co do garnituru, to wydaje mi sie, ze wersja dopasowany garniak+biala koszula+czarny krawat jest niesamowicie elegancka Dzisiaj normalnie sie wkurzylam, bo zawiezlismy bratowi TZa koszule na slub (jest starszym), wracamy do domu, jemy kolacje, zmywam naczynia i tak sobie mysle: czy mi sie tylko wydawalo czy ta koszula miala guziki przy kolnierzyku? Lece na gore sprawdzic koszule mojego brata i zonk...naprawde ma guziki, normalnie zla jestem na siebie, ze przy zakupie to przeoczylam i teraz bede musiala tamta koszule odzyskac i wymienic na taka bez guziczkow. Kurde, duzo czasu to zajmuje zanim jakas informacja trafi do mojego mozgu

Nie wiem czy to nie bedzie juz przesada, ale jakby z tej wstazki uszyc taka kokardke jak masz pod biustem i przypiac u nasady kucyka
oj tak czarny krawat, czarny garniak i biała koszula to nie dość, że elegancki zestaw, ale tez mega sexiNo i to bardzo oficjalna wersja kolorystyczna i nikt tak na codzień nie chodzi ubrany, bo nie wypada się do biura odstrzelić w taki zestaw. Moj tż ma wprawdzie inny czarny krawat z tym, że nie kruczoczarny tylko ze srebrna nitką, ale nie zakłada go do pracy do czarnego garniaka tylko robi inne mixy
Aha i znaleźliśmy chyba buty dla tżW Zebrze, jeszcze pochodzimy i pooglądamy,a le chyba kupimy te
To jak jestes taka roztrzepana to sprawdź jeszcze czy koszula jest na spinki
Co do ząbków, skoro jest to specjalnie do aparatów to pewnie działa, jednak dla mnie jest trochę nielogiczne jak ta substancja miałaby się dostac pod zamek osadzony na kleju...ale nie ja jestem specjalistą

Co do kucyka - wczoraj kupiłam wstążki i zobaczymy Chyba będę chciała białą, ael do testów kupiłam dwa odcienie fioletu i biel

Edytowane przez Samoa
Czas edycji: 2010-05-03 o 09:44
Samoa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-03, 09:45   #2451
Martoolka87
Zakorzenienie

Cytat:
Hej
Trzymamy kciuki Powodzenia!
Cytat:
Napisane przez madmuazelle Pokaż wiadomość
marta,to trzymam kciuki.
Cytat:
Napisane przez chilanes Pokaż wiadomość
trzymam kciuki Martoolka
Dzięki za kciukolce Zaraz Wam napiszę relację

Cytat:
Ale super wiadomość Gratulacje Moniko!!!

Cytat:
Napisane przez gospella Pokaż wiadomość
czy wy będziecie mieć menu wydrukowane na weselu?
Ja myślałam o wydrukowaniu menu i przykazań dla gości:
http://www.promisesdruk.ayz.pl/humor/1.gif
Ale po namyśle doszłam do wniosku, że mi się nie chce, bo i tak połowa gości tego nie przeczyta, a jeszcze ktoś może walnąć focha o te zasady zachowania na weselu

Cytat:
Napisane przez woda sodowa Pokaż wiadomość
Załamałaś mnie teraz Perfekcyjna Panna Młoda

Cytat:
Napisane przez certina4 Pokaż wiadomość
całe 2 dni rozdawaliśmy zaproszenia, jutro c.d padam na pyszczek ze zmęczenia, mało snu, mnóstwo biegania, dopiero wróciłam do domu, a wczoraj o 1 w nocy bo nas TŻta chrzestny nie chciał wypuścić i jeszcze z TŻta mamą byliśmy a ona gadała i gadała i nie zamierzam jej już więcej nigdzie zabierać bo mnóstwo czasu straciliśmy wczoraj a mało zaproszeń rozdaliśmy. W sumie 15, ale to tylko dzięki temu że dzisiaj tylko wchodziliśmy i wychodziliśmy...
My też mamy za sobą pracowity weekend pod tym względem. Niestety dziś już nic nie rozdamy, bo TŻ jest w pracy Ale musimy się jak najszybciej wziąć za rozesłanie zaproszeń pocztą
Martoolka87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-03, 10:06   #2452
maritka110989
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez chilanes Pokaż wiadomość
trzymam kciuki Martoolka

Ja właśnie zamówiłam spinki do mankietów dla Tż, a wybór był ciężki, bo nic go nie zadowalało, więc będą w miarę proste

Wczoraj zamówiłam sobie pończoszki białe, bo mnie namówiły (mama i koleżanki) na białe, pomimo mego wielkiego oporu Także bieliznę ślubną mam już jakoby całą, jeszcze tylko pod kieckę na poprawiny muszę coś wymyślić

Przedwczoraj doszła paczka z pokrowcami na suknię i garniak, są ok.

Teraz myślę nad zamówieniem pudełek na ciasta, ale ciągle się waham, czy w ogóle je kupować, z drugiej strony co zrobimy z pozostałymi słodkościami i ewentualnie owocami? Łatwiej byłoby je wydać gościom i tyle...
za kolejne zakupy ślubne.
A ja nawet nie mam jeszcze sukienki...

Ellin_ka, śliczna ta fryzurka
a właśnie...a macie może gdzieś zdjęcia z fryzurami ślubnymi ale w rozpuszczonych prostych włosach, ewentualnie jakieś podpięcie u góry, ale reszta włosów, żeby opadała...? Bo mi kok nie pasuje:/ i nie mam pojęcia jaką fryzurę wybrać...

Cytat:
Napisane przez certina4 Pokaż wiadomość

idę spać bo mam wrażenie że zaraz się przewrócę.

dobrej nocy
rozdanych zaproszeń. Faktycznie to jest bradzo męczące hihi My w ostatnią niedzielę rozdaliśmy trzy zaproszenia u każdego trzeba było wejść n herbatkę, pogadać chwile itd. Wieczorem padłam ze zmęczenia, a jeszcze tyle zaproszeń do rozdania 13 maja mamy razem z tż wolne i jedziemy do mojego rodzinnego miasta rozdać wszystkkie zaproszenia, zejdzie nam chyba ze dwa dni... No ale czego nie robi się dla wesela

A tak w ogóle to co dzisiaj porabiacie? Ja siedzę sama, bo mój tż w pracy;/
http://s1.suwaczek.com/200809114032.png
Nasz ślub 11.09.2010
http://www.suwaczek.pl/cache/40f9bb0a49.png
maritka110989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-03, 10:24   #2453
Martoolka87
Zakorzenienie

Cytat:
a właśnie...a macie może gdzieś zdjęcia z fryzurami ślubnymi ale w rozpuszczonych prostych włosach, ewentualnie jakieś podpięcie u góry, ale reszta włosów, żeby opadała...? Bo mi kok nie pasuje:/ i nie mam pojęcia jaką fryzurę wybrać...

A tak w ogóle to co dzisiaj porabiacie? Ja siedzę sama, bo mój tż w pracy;/
Ja też sama siedzę, bo TZcik w pracy. Powinnam pisać magisterkę (pewnie zaraz się za to zabiorę), a do tego muszę upiec jakieś ciacho, bo Teść dziś do nas przychodzi (nie wiem po co ja się tak wysilam skoro pewnie i tak się przyczepi, że za słodki/za mało słodki, po czym zje 4 kawałki )

---------- Dopisano o 10:24 ---------- Poprzedni post napisano o 10:15 ----------

Relacja z poradni:
Całość trwała 1,5 godziny. Oprócz nas było 6 innych par. Najpierw każdy miał powiedzieć coś miłego sam o sobie. Później opowieść ile lat się znamy i jak się poznaliśmy. Wspomnienie najlepszego momentu w związku. Następnie mieliśmy powiedzieć co nas w narzeczonym/narzeczonej denerwuje. Kolejna rundka - gdzie i kiedy ślub i wesele. I pytanko czy się dogadujemy przy załatwianiu ślubnych spraw.
Na wstępie babka gadała tak szybko, jakby za dużo kawy wypiła i skakała strasznie z wątku na wątek. Na koniec dostaliśmy książeczki dla narzeczonych (między innymi o NPR) i pokazali nam tablice z narządami płciowymi (ale bez omawiania, tylko każdy miał sobie obejrzeć i podać dalej), wykresami kalendarzyka i zdjęciami śluzu (). TŻ żeby mnie rozbawić jak dostaliśmy rysunek macicy to sobie zażartował, że to jest głowa byka
W tym czasi dali nam podpisy w książeczkach i mogliśmy iść do domu

Trochę się z TŻtem później pożarłam, bo jak miał wymienić moje wady to powiedział, że jestem spóźnialska (i z tym się zgadzam ) i powiedział, że jeste bałaganiarą. Strasznie mnie tym wkurzył, bo to nieprawda (kiedyś może trochę bylam bałaganiarą, jak z rodzicami mieszkałam, ale teraz to się zmieniło). No ale mi się w domku ładnie z tego wytłumaczył, bo powiedział, że ja prawie wcale nie mam wad i nie wiedział co powiedzieć , to tak palnął, ale wie, że się brdzow tej kwestii poprawiłam, i że nie jestem bałaganiarą
Stary 2010-05-03, 10:29   #2454
dziewczyneczka89
Wtajemniczenie

hej dziewczyny . Ja tez wczoraj troske pobalowalam, bo wrocilam do domu po 1 ale mi sie chce

Cytat:
Napisane przez agawoo Pokaż wiadomość
Ja do swoich zaczynam mieć coraz większą awersję Już nie wiem kto gorszy, teść czy teściowa ??
Teść jest teraz na mnie obrażony, bo ostatnio byli z TZtem na działce, ja byłam chora, ale TZ poprosił żebym przywiozła wodę do picia, bo zapomnieli.
I się zwlokłam, pojechałam na tą działkę. Teść był gdzieś za domem, ja tylko weszłam dałam TZtowi wodę i poszłam. I potem się dowiedziałam, że poskarżył się mamie tz że ja mu dzień dobry nie powiedziałam !!!
Wczoraj jak pojechalismy do TZta to ja weszłam pierwsza i powiedziała dzień dobry, to mi w ogóle nie odpowiedzieli dopiero jak TZ powiedział dzień dobry to teściowa raczyła odpowiedzieć
to tez masz biedaku przewalone z teściami bardzo niekulturalnie, ze Ci nie odpowiedzieli dzień dobry.A Tz co powiedzial na ta cala sytuacje? mi tez sie wczoraj podniosło cisnienie ,bo teściowa "miala pretensje"ze za dlugo u gosci siedzimy podczas zapraszania i ze nie wybralismy tych swiadkow co ona chciala. Nie dosc ze mam stresa to dodatkowego inni ludzie robia
Stary 2010-05-03, 10:41   #2455
moniczka2123
Zadomowienie

Cytat:
nie zazdroszczę...ale nie martw się my cię lubimy

Stary 2010-05-03, 11:04   #2456
madmuazelle
BAN stały

Cześć

Przyszłam się narazie tylko przywitać,bo musze znikać na zakupy.
Nie wyspana jestem bo poszłam spać o 3.
Do potem.
Stary 2010-05-03, 11:29   #2457
agawoo
Zakorzenienie

Cytat:
nie zazdroszczę...ale nie martw się my cię lubimy:d
agawoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-03, 11:43   #2458
gospella
Wtajemniczenie

na temat teściowych niewypowiadam się
własnie idziemy do niej na obiadek....
Stary 2010-05-03, 11:57   #2459
moniczka2123
Zadomowienie

Cytat:

---------- Dopisano o 11:57 ---------- Poprzedni post napisano o 11:51 ----------

Dziewczynki ja mam propozycje tylko nie wiem czy był już taki temat może byśmy stworzyły taka listę co trzeba załatwić przed ślubem co kupić itd co wy na to? A jak był taki temat to przepraszam

Stary 2010-05-03, 12:55   #2460
Martoolka87
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczynki ja mam propozycje tylko nie wiem czy był już taki temat może byśmy stworzyły taka listę co trzeba załatwić przed ślubem co kupić itd co wy na to? A jak był taki temat to przepraszam
Ostatnio woda sodowa utworzyła zbiorczy wątek z wszelkimi listami
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=425803
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości