Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr. Pierre Dukana część 9 - Strona 64 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-05-02, 15:35   #1891
Majlinka22
Raczkowanie

Dot.: Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr. Pierre Dukana część 9

Nawet nie mów, co ja się tego naszukałam w tesco!
Pół godziny latałam, ale znalazłam.
W tesco leży w dziale z mlekami ale ukyte tam gdzie są mleko kozie i takie inne tam.
Na najniższej półce, więc trzeba miec sokoli wzrok.;-)
Stary 2010-05-02, 15:49   #1892
Ayu
Zadomowienie

GG do Ayu

Cytat:
Napisane przez Tataraczka Pokaż wiadomość
Pyszności A której dokładnie części wołowiny używasz, też bym sobie zrobiła.

Powiedzcie mi, w którym sklepie można kupić to mleko w proszku odtłuszczone? Zbliża mi się @ i chcę zrobić nutellę w razie napadu głodu na słodkie. I gdzie to leży, czy przy mlekach w kartonie, czy gdzie indziej?
W marketach (np. Tesco) są w okolicach różnych śmietanek do kawy, gdzieś w dziale nabiałowym. W Carrefourze gdzieś przy zwykłym mleku, a w mojej mieścinie w małych marketach typu Centrum, Lewiatan, leży razem z kaszkami dla dzieci
Mleko odtłuszczone robią firmy Gostyń (granulowane, mnie te granulki wkurzają, bo ciężko je rozetrzeć) i Mlekovita (proszek, podobny do mąki).
Stary 2010-05-02, 15:55   #1893
Hefrena
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Ayu Pokaż wiadomość
Witaj

Ja jestem centymetr wyższa

Standardowe pytanie: książeczka przeczytana? Jeśli jej nie masz, to jest do ściągnięcia w pierwszym poście (ja mam obydwie, trzymam się zaleceń z pierwszej i stosuję różne triki z drugiej ^^).

Na Therm Line i inne specyfiki szkoda pieniążków i wątroby Zielona herbata wystarczy
Dziękuję za notkę z książeczką, ściągnę na pewno. Tym razem jestem juz uparta, gdyż wkrótce czeka mnie wiele ważnych okazji ( śluby itp) a poza tym chcę w końcu bez narzekań nosić obcisłe rzeczy i zmienić nawyki żywieniowe na zdrowsze ( herbatka to świetny pomył)
Hefrena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-02, 16:07   #1894
LyraBea
Zakorzenienie

GG do LyraBea

Cytat:
Napisane przez mara30 Pokaż wiadomość
Ooooo, właśnie od jakiegoś czasu się przymierzam do ususzeia wołowiny powiedz coś więcej marynujesz ją przed tem? która część krówki najlepiej wychodzi?(...)
Ja wysuszyłam skraweczki z wołowiny extra na tatar. Kupiłam przedwczoraj na fazę protein 1,5 kg. Częściowo zmieliłam na tatar i w trakcie przyszło mi na myśl, że może by tak zrobić przekąskę. Nożem wykrawałam cieniuteńkie, przeźroczyste niemal kawałeczki, wyłożyłam na silikon (mam taką fajną matę silikonową, którą kupiłam swego czasu w Rossmanie), posypałam czerwoną i ostrą papryczką, i rozkruszyłam ciutkę odtłuszczonej kostki warzywnej, żeby lekko słonawe było. I siup do nagrzanego do ok. 70-100stopni piekarnika na termoobieg, żeby wysuszyło. Nie marynowałam, bo nie chciałam, żeby coś się zaczęło na tym cieniutkim mięsku przypalać. W ten sposób ładnie mi wyschło, ale się nie przyrumieniło. Miały być a wieczór, ale mi się podjadło i zjadło (córka pomagała) .
Pozostałą resztę wołowinki zmieliłam i właśnie kuchcę...
Mam nadzieję, ze wyjdzie mi coś smacznego. Dam znać
LyraBea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-02, 16:17   #1895
moose1979
Rozeznanie

Zrobiłem 12 gołąbków. Miało być po 3 gołąbki dziennie. Właśnie skończyłem 6 lepiej je gdzieś schowam
moose1979 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-02, 16:21   #1896
mrofka
wizażowy robalek

Wrąbałam jakieś 3 godziny temu dużego kotleta wołowego gotowanego... mama na mnie popatrzyła: "Ty jesz więcej ode mnie! opanuj się!" - "Mamo, ale ja od śniadania nic nie jadłam, poza tym to mięsko znacznie zmniejszyło swoją objętość, bo musiałam odkroić od niego wszelaki tłuszcz"

Jeszcze nic nie jadłam od obiadu, bo jestem najedzona jak wilk

Hefrena witam - jesteśmy tego samego wzrostu Ja łącznie mam jakieś 6kg do zrzucenia (no teraz jeszcze ze 4...). Koniecznie zapoznaj się z książką a potem startuj z nami

Na kolację chyba zrobić twarożek ze słodzikiem - mam ochotę na słodkie

... a goście siedzą i jedzą - teraz w ruch poszły gorące napoje i ciasto... karpatka między innymi
mrofka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-02, 16:53   #1897
marticzka321
Raczkowanie

Cześć od dawna czytam wizaż ale jakoś nigdy nie założyłam konta-do dziś oczywiście
Chciałam tylko podzielić się z Wami moimi rezultatami na tej diecie. To bardziej dla tych które jeszcze się wahają w 2 tyg spadło mi 5,5 kg a co najważniejsze wcale się nie głodzę i jeszcze jem po 22 - wiem że nie powinnam ale tak u mnie od zawsze było że śniadania nie mogę ale wieczorkiem to i owszem więc trzymajcie kciuki bo jeszcze jakieś 15 do zrzucenia
marticzka321 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-02, 17:33   #1898
Ayu
Zadomowienie

GG do Ayu

Dziewczyny, nie wiem czy Was to zainteresuje, ale przeczytałam na forum dieta.pl, że jeśli ktoś jeszcze chudnie na 3 fazie, w czwartej może mieć jojo, bo to oznacza, że ta faza jest źle przeprowadzana.
Nie było napisane, czy przedłużanie 3 fazy o te zgubione na niej kilogramy zapobiegnie powrotowi kilogramów. Tylko tyle, że należy jeść tak by nie chudnąć a stabilizować wagę.
Stary 2010-05-02, 17:59   #1899
(:tysia:)
Zadomowienie

GG do (:tysia:)

Cytat:
Dziewczyny, nie wiem czy Was to zainteresuje, ale przeczytałam na forum dieta.pl, że jeśli ktoś jeszcze chudnie na 3 fazie, w czwartej może mieć jojo, bo to oznacza, że ta faza jest źle przeprowadzana.
Nie było napisane, czy przedłużanie 3 fazy o te zgubione na niej kilogramy zapobiegnie powrotowi kilogramów. Tylko tyle, że należy jeść tak by nie chudnąć a stabilizować wagę.
A właśnie się nad tym zastanawiałam, czy jak przejde na III fazę, to masz rzeczywiście wproadzać te wszystkie nowe produkty, czy przytyję. A tu Dukan wszystko ładnie zaplanował
(:tysia:) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-02, 18:08   #1900
Ayu
Zadomowienie

GG do Ayu

Cytat:
Napisane przez (:tysia:) Pokaż wiadomość
A właśnie się nad tym zastanawiałam, czy jak przejde na III fazę, to masz rzeczywiście wproadzać te wszystkie nowe produkty, czy przytyję. A tu Dukan wszystko ładnie zaplanował
Ja też się tego obawiam, dlatego zastosuję tą trójstopniową trzecią fazę, tak dla spokojności
Stary 2010-05-02, 18:13   #1901
LyraBea
Zakorzenienie

GG do LyraBea

Cytat:
Coś w tym może być, ale bez paniki. Faza II jak sama nazwa mówi, ma być fazą stabilizującą. Mamy aż 10 dni na każdy utracony kilogram, żeby przyzwyczaić nasze ciało do nowego sposobu odżywiania, ale też, co ważne, mamy sporo czasu, by sami siebie poznać i zobaczyć, ile czego nam potrzeba.
Jestem przekonana, że mnie 9-10 tygodni nauczy tak komponować jadłospis, żeby nawet jeśli na początku będą spadki czy wzrosty wagi, pod koniec III fazy mieć ładnie wyprowadzoną dietę i nienaganne nawyki żywieniowe, które w końcu, bądź co bądź, wyrabiamy w sobie od pierwszego dnia diety.
Ale dobrze, że o tym się pisze, mówi, bo łatwiej wyłapać na czas u siebie ewentualne różne anomalia protalowe
@Ayu
Nie wiedziałam, że z Ciebie taka kruszynka
LyraBea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-02, 18:14   #1902
Zadomowienie

Cytat:
Ja też się tego obawiam, dlatego zastosuję tą trójstopniową trzecią fazę, tak dla spokojności
o co chodzi? ja nie widziałam nic o trójstopniowej fazie w ksiązce..
Stary 2010-05-02, 19:00   #1903
Ayu
Zadomowienie

GG do Ayu

Cytat:
Napisane przez (:tysia:) Pokaż wiadomość
o co chodzi? ja nie widziałam nic o trójstopniowej fazie w ksiązce..
Skopiowałam z wątku dla 3-fazowych:
Cytat:
Napisane przez wiolqn Pokaż wiadomość
Maszkuleczka udzielajaca sie na forum diety.pl znalazla na jednym z forów francuskich wersję 3 FAZY UTRWALANIA WAGI dla tych osób, które obawiają się od razu zastosować ją w formie podanej przez Dukana w jego książce z uwagi na możliwość zbyt szybkiego odzyskania wagi. Pozwolilam ja sobie tu zacytowac bo faza III mi osobiscie sprawia problemy.
Administrator tego forum twierdzi, że wersja ta została przedyskutowana z Dukanem telefonicznie, a nasz guru potwierdził też telefonicznie poprawność tej wersji light 3 fazy. Oto ona:

FAZA STOPNIOWEGO UTRWALANIA musi dzielić się na 3 równe części. I tak:
- przy utracie 10 kg, utrwalanie ma trwać 100 dni, co oznacza po 34 dni na każdy etap tej fazy,
- przy utracie 30 kg, utrwalanie ma trwać 300 dni, co oznacza po 100 dni na każdy etap tej fazy.

Otręby owsiane są obligatoryjne, zaś pszenne jedynie zalecane.

Proteinowy czwartek OBLIGATORYJNY w każdym z etapów.

1 OKRES :
Produkty dozwolone:
- Proteiny i warzywa z fazy naprzemiennej przez 6 dni z 7
- 1 porcja produktów skrobiowych na tydzień, zamiast 2
- 1 posiłek królewski na tydzień, zamiast 2
- żółte sery dopiero w drugim etapie
- 2-3 kawałki chleba dziennie (40-50 g).
- 1 owoc rano i 1 owoc wieczorem lub mus owocowy bez cukru
2 OKRES :
Dorzucamy kolejne produkty dozwolone:
- 1 porcję produktów skrobiowych (czyli 2 porcje na tydzień)
l- ser żółty do wyboru (albo 40 g sera codziennie o zawartości tłuszczu 20% , albo 40 g sera żółtego o zawartości tłuszczu 40% raz na dwa dni)
3 OKRES :
Pełna faza utrwalania:
- Proteiny i warzywa z fazy naprzemiennej przez 6 dni z 7
- 2 porcje produktów skrobiowych na tydzień,
- 2 posiłki królewskie na tydzień,
- porcja sera żółtego (40 g) o zawartości tłuszczu max. 40 % , codziennie, która może być zastąpiona 100 gramami sera białego z pełnego mleka
- 2-3 kawałki chleba dziennie (40-50 g).
- 1 owoc rano i 1 owoc wieczorem lub mus owocowy bez cukru bez cukru
Wygląda na to, że w razie potrzeby trzeba dodać kilka dni, by wyszła liczba dni dająca podzielić się na 3 równe etapy.
Nie wiem tylko o co chodzi z owocem rano i wieczorem, bo w książce była wzmianka o jednej porcji owoców

---------- Dopisano o 19:00 ---------- Poprzedni post napisano o 18:46 ----------

Cytat:
Napisane przez LyraBea Pokaż wiadomość
Coś w tym może być, ale bez paniki. Faza II jak sama nazwa mówi, ma być fazą stabilizującą. Mamy aż 10 dni na każdy utracony kilogram, żeby przyzwyczaić nasze ciało do nowego sposobu odżywiania, ale też, co ważne, mamy sporo czasu, by sami siebie poznać i zobaczyć, ile czego nam potrzeba.
Jestem przekonana, że mnie 9-10 tygodni nauczy tak komponować jadłospis, żeby nawet jeśli na początku będą spadki czy wzrosty wagi, pod koniec III fazy mieć ładnie wyprowadzoną dietę i nienaganne nawyki żywieniowe, które w końcu, bądź co bądź, wyrabiamy w sobie od pierwszego dnia diety.
Ale dobrze, że o tym się pisze, mówi, bo łatwiej wyłapać na czas u siebie ewentualne różne anomalia protalowe
@Ayu
Nie wiedziałam, że z Ciebie taka kruszynka
Dlatego jak już będę bliżej 3 fazy, opracuję sobie plan, kiedy jaki dzień ma nastąpić i przykładowe jadłospisy. Lubię się tak na wszelki wypadek zabezpieczyć. No i bliżej przyjrzę się 10 przykazaniom żywieniowym, by nie polec na czwartej fazie

A wahania wagi w górę i w dół to na trójce (z tego co czytałam) dość częste zjawisko, ale wszystko się normuje. Ale zdarza się też tak, że waga wcale się nie chce stabilizować tylko leci w dół.

Ano jestem kruszyna, kiedyś narzekałam na to bardzo, ale teraz w sumie się cieszę Mój narzeczony ma 180 cm i lubię przy nim czuć się tak jak malutka dziewczynka (zwłaszcza jak mnie przytula). No i mogę spokojnie nosić buty na obcasie, bo wyższa od TŻa nawet w tych najwyższych nie będę
Stary 2010-05-02, 19:36   #1904
Zadomowienie

Cytat:
Skopiowałam z wątku dla 3-fazowych:

Wygląda na to, że w razie potrzeby trzeba dodać kilka dni, by wyszła liczba dni dająca podzielić się na 3 równe etapy.
Nie wiem tylko o co chodzi z owocem rano i wieczorem, bo w książce była wzmianka o jednej porcji owoców [COLOR="Silver"]
Dzięki za odpowiedź! Kurcze, wydaje mi się to skomplikowane, ale chyba tym bardziej można schudnąc, jeśli tak powoli się wprowadza no nie wiem.. coraz bardziej mie stresuje
Stary 2010-05-02, 19:49   #1905
milaminka80
Raczkowanie

Po dzisiejszym dniu, należny mi się tylko i wyłącznie lanie. I to porządne - o takie Ale nie zamierzam się dołować swoją niesubordynacja, bo przynajmniej mam wytłumaczenie tego co dzisiaj zrobiłam, a zgrzeszyłam bardzo, ponieważ w końcu nawiedziła mnie "wytęskniona koleżanka". I muszę przyznać, że chyba jeszcze tak bardzo nie cieszyłam na jej widok Jest nadzieja, że od jutro już wszystko będzie OK. Nie ma bata, musi być, bo od jutra proteinki
Stary 2010-05-02, 19:51   #1906
Samantha_89
Przyczajenie

Unhappy Dot.: Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr. Pierre Dukana część 9

Cześć dziewczyny.

Potrzebuje pomocy, szybko.
Mam 154cm wzrostu, moja waga wynosi 55 kg.
Nie jest to niebywała nadwaga, jednak jest mi źle z moim nadmiarem ciałka.
Przeszłam przez pierwszy etap fazy uderzeniowej.
2 kg mniej - super! Dzisiaj zjadłam obiad, nic dużego, trochę chudego rosołu z warzywami gotowanymi, na drugie danie mięso z surówkami. Jednak przyszedł mi smak na coś słodkiego. W moim domu nie było słodzika, żeby zrobić coś ze świetnych przepisów. ZJADŁAM ZE 4 KAWAŁKI KEKSA. Co mam zrobić? Uwielbiam słodycze. Gdzie mogę kupić słodzik... Proszę, pomóżcie, każda chce się podobać przede wszystkim sobie...
Samantha_89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-02, 20:08   #1907
tabinga
Raczkowanie

Kochane wysypka zeszła -jest ok zostaje na diecie, jestem szczęśliwa. Kochana potrzebująca pomocy natychmiast w książce napisano-zgrzeszyłaś 1 raz trudno- dzień fazy proteinek, zwiększyć ilość marszu i kontynuować dietę dalej. Wyrzuty sumienia po grzechu to poźno. Czytaj jak najczęściej książkę,jak masz słabsza chwilę czytaj a jak umierasz tak Ci się chce słodkiego to nie 4 kawałki keksu tylko łyk pepsi.
tabinga jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-02, 20:09   #1908
Ayu
Zadomowienie

GG do Ayu

Cytat:
Napisane przez Samantha_89 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny.

Potrzebuje pomocy, szybko.
Mam 154cm wzrostu, moja waga wynosi 55 kg.
Nie jest to niebywała nadwaga, jednak jest mi źle z moim nadmiarem ciałka.
Przeszłam przez pierwszy etap fazy uderzeniowej.
2 kg mniej - super! Dzisiaj zjadłam obiad, nic dużego, trochę chudego rosołu z warzywami gotowanymi, na drugie danie mięso z surówkami. Jednak przyszedł mi smak na coś słodkiego. W moim domu nie było słodzika, żeby zrobić coś ze świetnych przepisów. ZJADŁAM ZE 4 KAWAŁKI KEKSA. Co mam zrobić? Uwielbiam słodycze. Gdzie mogę kupić słodzik... Proszę, pomóżcie, każda chce się podobać przede wszystkim sobie...
Słodzik możesz zamówić w aptece, albo poszukać w jakimś markecie (większym jak Tesco, Carrefour itp., lub małym jak Centum, Lewiatan, Groszek). Po tym keksie zrób dzień proteinowy, taki zaostrzony (ogranicz nabiał, produkty tolerowane, postaw na mięso ryby i jaja). I dukać dalej, już bezgrzesznie

Ja też uwielbiam słodycze, ale walczę z nimi i nawet ograniczyłam słodkości dukanowe Bo co będzie po diecie, jak ja od słodkiego się nie odzwyczaję?

Nie załamuj się już, tylko rób jutro ostre proteiny. Będzie dobrze, ale przygotuj się na to, że waga może stanąć w miejscu.

Trzymam kciuki
Stary 2010-05-02, 20:10   #1909
tabinga
Raczkowanie

Bardzo dziekuję za trzyfazowa wersję fazy III-skorzystam. Buziaki dla Was. Dzis mniej tylko 0,2kg ale wczoraj były warzywa więc się cieszę. Sposób na porcelankę nadal działa-gdy zaparcie makrela popijana szklanką wody.
Stary 2010-05-02, 20:13   #1910
Ayu
Zadomowienie

GG do Ayu

Samantha, a otręby mam nadzieję w planie masz?

Ja zmykam relaksować się w wannie
Stary 2010-05-02, 20:19   #1911
mrofka
wizażowy robalek

Samanta, ja kupuję słodzik w Carrefurze, 1200 tabletek za 5,30 bodajże - na bazie sacharynianu jakiegoś tam. Jak potrzebuję do czegoś dodać, to rozkruszam w moździerzu

Dziewczyny (i chłopaku), włącza mi się panikator... pierwszy egzamin mam we wtorek Mam ochotę płakać i biegać po całym domu... Muszę dobrze napisać maturę, bo się muszę dostać na studia, najlepiej dzienne - mam na to duże ciśnienie. Może trochę za duże...

Musiałam się odprężyć i zrobiłam sobie na kolację biały serek z 2 tabletkami słodziku i kapką aromatu waniliowego. Mniamniuśny był.

Wracam do książek...
mrofka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-02, 20:23   #1912
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mrofka Pokaż wiadomość
Samanta, ja kupuję słodzik w Carrefurze, 1200 tabletek za 5,30 bodajże - na bazie sacharynianu jakiegoś tam. Jak potrzebuję do czegoś dodać, to rozkruszam w moździerzu

Dziewczyny (i chłopaku), włącza mi się panikator... pierwszy egzamin mam we wtorek Mam ochotę płakać i biegać po całym domu... Muszę dobrze napisać maturę, bo się muszę dostać na studia, najlepiej dzienne - mam na to duże ciśnienie. Może trochę za duże...

Musiałam się odprężyć i zrobiłam sobie na kolację biały serek z 2 tabletkami słodziku i kapką aromatu waniliowego. Mniamniuśny był.

Wracam do książek...
Dasz radę! Będziemy trzymać kciuki

A mi @ nie przychodzi nawet sie nie zapowiada żeby miała przyjść, niedobrze..
Stary 2010-05-02, 20:23   #1913
moose1979
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez mrofka Pokaż wiadomość

Wracam do książek...
Będzie dobrze Jak ja kiedyś zdałem maturę, to wszyscy ją zdadzą Widzę, że bardzo podobne słodkości dziś sobie zrobiliśmy
Stary 2010-05-02, 20:46   #1914
Monia_35
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez boszenka69 Pokaż wiadomość
Dziękuję za odp

Mieszkam w Irlandii i sama byłam w szoku, gdy na kartonie zobaczyłam magiczne 0,03%

Lecę zaraz do polskiego sklepu, bo muszę koniecznie zaopatrzyć się w zapas twarożku
Witam sąsiadkę...ja tez kupuje to mleko w Lidlu od zawsze i serki homo 0.1% i wiesniaki 0,4%...a po twarozki chude równiez do polskiego sklepu

26.04.2010 faza III (90 dni do 25-go lipca)
mniej mnie o -8.0kg
obecnie IV faza od 26.07.2010
Monia_35 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-02, 20:50   #1915
tabinga
Raczkowanie

Ja znalazłam swój własny sposób na odwyk od słodkiego. Obejrzałam film o Aspartanie. Nie doszłam czy szkodliwy napewno ale na mnie podziałało jak kuracja wstrząsowa-w jeden dzień nauczyłam się pić kawę i herbatę bez cukru-wcześniej słodziłam przed Dukanem 2 łyżeczki. Nie wprowadziłam pepsi zero do jadłospisu mimo,że wolno. Zostawiłam sobie jako nagrodę-jak będzie mnie skręcać na słodkie to wtedy by nie skapitulować zastosuje-chwyt psychologiczny. Nie rozwiązałam problemu czym słodzić wypieki Dukana bo nie chcę słodzika więc...nie ma deserków ani wypieków mimo,że dozwolone. Mam tylko nadzieję,że nie będę bardziej na jo-jo poddatna jak stopniowo nawet wprowadzę i tylko okazjonalnie na końcu diety słodkie. Zobaczę spróbuję jak skapituluję to wtedy upieke co ze słodzikiem. To taki mój sposób może ktos skorzysta.

---------- Dopisano o 20:50 ---------- Poprzedni post napisano o 20:46 ----------

Mrofka Ty zdasz te maturę! Ja o tym już wiem a Ty jeszcze nie? Szabla w dłoń i naprzód Dziewczyno. Forum trzyma kciuki,Dukanowo telepatycznie prześlę by też trzymał. Czekam na wyniki bo,że zdasz to już wiem))
Stary 2010-05-02, 21:05   #1916
moose1979
Rozeznanie

A ja jeszcze zapytam, co mróweczka będzie od października studiować?
Stary 2010-05-02, 21:07   #1917
muuuki
Przyczajenie

GG do muuuki
Exclamation Dot.: Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr. Pierre Dukana część 9

Hej, jestem tu nowa
Po opisie itd, dieta jest zachęcająca . Myślę, że może spróbuję podołać
pomimo tego , że mam alergie pokarmową. Może to się wydawać
dziwne ale mój organizm toleruje różne słodycze itd, zamiast pomidorów czy ogórka a tym bardziej mleka. I przez to przytyłam znacznie i nie podoba mi się to. Z tego co widzę, to większość z was sobie jakoś radzi
Mam nadzieje , że mi tez się uda
Stary 2010-05-02, 21:11   #1918
Asiola007
Przyczajenie

Cześć dziewczyny. Dzisiaj mój 5 dzień fazy uderzeniowej. Jutro zaczynam P+W i już nie mogę sie doczekać, bo baaaardzo lubię warzywka. Ale właśnie mam pytanie jaki rytm tej fazy naprzemiennej jest według Was najlepszy ? Tzn. ja NAJBARDZIEJ chciałabym schudnąć z partii dolnych (pupy, ud, łydek). I czytałam tą książke "Nie potrafię schudnąć" i tam pisało, że na cellulit i dolne części ciała jest rytm 2/0 polegająca na 2 dniach czystych protein i 5 dni zwyczajnych bez specjalnej diety ale bez tam żadnych ekscesów. Tylko, że ja wiem, że przez te 5 dni mogę przesadzić ze słodyczami i może ta dieta się nie udać, rozumiecie ? Ale jest też dużo innych tych rytmów i napewno też by mi pomogły w schudnięciu dolnych parti ciałaa, a i z górnych to tam przy okazji Więc myślicie, że który rytm będzie dla mnie najlepszy?
Asiola007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-02, 21:12   #1919
moose1979
Rozeznanie

Jaki dzisiaj tu spokój, jaka cisza Wszystkie pewnie grzeszą, spożywając zakazane owoce Albo jedząc coś zakazanego hehehe... chyba nigdy nie dorosnę
Stary 2010-05-02, 21:27   #1920
Samantha_89
Przyczajenie

Dzięki !!!
potrzebowałam tego kopniaka! W takim razie wracam jutro do białeczek, białeczek i wody, zimnej...
jeszcze zimne kostki lodu cały dzień, ciężko, jak wszyscy w domu jedzą mój ulubiony serek briei ciasto, które upiekła babcia.

Życzę owocnych starań! I bądźcie proszę ze mną tuuu!

Powodzenia na maturze, to nic strasznego, odpręż się jutro, nie ucz!!!
Samantha_89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie

Ten wątek obecnie przeglądają: 2 (0 użytkowników i 2 gości)

Zasady wysyłania wiadomości