Maturzystki 2010 cz. VI - ciemno wszędzie, głucho wszędzie,co to będzie,co to będzie? - Strona 129 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Wizażowe Społeczności

Notka

Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-05-02, 21:05   #3841
201604200942
Konto usunięte

Dot.: Maturzystki 2010 cz. VI - ciemno wszędzie, głucho wszędzie,co to będzie,co to b

Cytat:
Napisane przez Claaire Pokaż wiadomość

ja tam nawet na takie wydziwiasy nie patrzę

Mam jeszcze jedną tabelkę, mniej środków, ale funkcje po ludzku bardziej opisane : tutaj
dziękuję Ech, gdybym miała obok siebie Ciebie cały czas to bym była przeszczęśliwa
Cytat:
Napisane przez blue_apple Pokaż wiadomość

heh, prezentacje dalej nie wiem jak skrócę. jeśli nie da się już usuwać nic, to leżę i kwiczę radośnie z moimi 8 stronami
zawsze możesz mówić jak katarynka
201604200942 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-02, 21:07   #3842
Claaire
Wtajemniczenie

Dot.: Maturzystki 2010 cz. VI - ciemno wszędzie, głucho wszędzie,co to będzie,co to b

Cytat:
Napisane przez Weronika112 Pokaż wiadomość
Wow, Ala, masz coś jeszcze?

Ala, tyś normalnie skarbnica wszelkich potrzebności.
Szkoda, że biologii nie zdajesz, to może coś fajnego byś zapodała.
A mam, mam

Cieszę się, że na coś się przydaję 2 dni przed maturą ...

Ok, kolejne słówka, dzięki którym zaskoczymy egzaminatora naszym wyszukanym słownictwem :

disenchanted - rozczarowany
romanticize - idealizować
role model - wzór do naśladowania
to feel put out - poczuć się urażonym
puny - mizerny, żałosny (pathetic)
meaningless- bez znaczenia
mawkish - ckliwy
heart-to-heart - rozmowa w cztery oczy (to jest całe wyrażenie, nic się już tu nie wstawia - it's time we had a heart-to-heart.)
ghastly - koszmarny

i bonus
heck! - psiakość

Ok, jutro na wizażu kartkówka ze słówek

Cytat:
Napisane przez UnbelievableGirl Pokaż wiadomość
ejj

ale czy są jakieś ograniczenia co do ilości długopisów?

panicznie boje się, że wszystkie się wypiszą i przygotowałam jakieś 8 i nie wiem czy można tyle...
Nie mów, ja biorę miliard, bo mam zwyczaj jedzenia długopisów jak piszę cokolwiek...

Cytat:
Napisane przez parodia Pokaż wiadomość
spisałam na karteczce i przyczepiłam w widocznym miejscu
cholernie się boję tego angielskiego
Supeeer!

Ja też.. czuję presję.

Cytat:
Napisane przez SamaraMorganx Pokaż wiadomość
dziękuję Ech, gdybym miała obok siebie Ciebie cały czas to bym była przeszczęśliwa

Służę radą

Edytowane przez Claaire
Czas edycji: 2010-05-02 o 21:12
Claaire jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-02, 21:08   #3843
blue_apple
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez effciaa16 Pokaż wiadomość
och tylko nie wyrzuty sumienia, tego nie "zniesę"! nie myślę o tym ile mogłam zrobić

ej to faktycznie leżysz i kwiczysz ale miałaś wenę. Ale spokojnie moja koleżanka przylazła do polonistki z 20 stronami. ale Pani ją wygnała, nawet tego nie czytała.

Mam w prezentacji Nie- Boską komedię i czytałam jakieś tam notatki, które wydrukowałam i jestem przerażona, bo nie czaję o co w tym chodzi to był hardcore. Idę znaleźć jakie EASYcore notatki.
własnie, też wolę o tym nie myśleć, ale takie czarne myśli ma chyba każdy komu zależy

leżę, kwicze i ryczę
wenę, kurna, po prostu mówię to co trzeba powiedzieć o tych utworach, a mam ich zwyczajnie za dużo, głupia ja

idź czytaj easycore nie przejmuj się, zrozumiesz to na pewno
blue_apple jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-02, 21:09   #3844
Claaire
Wtajemniczenie

Cytat:

Mam w prezentacji Nie- Boską komedię i czytałam jakieś tam notatki, które wydrukowałam i jestem przerażona, bo nie czaję o co w tym chodzi to był hardcore. Idę znaleźć jakie EASYcore notatki.
A masz całą Nie-Boską komedię czy tylko którąś część ?

Marta, w końcu coś z tym zrobisz. Może poradź się kogoś Miałaś chyba iść do jakiejś polonistki ?
Stary 2010-05-02, 21:11   #3845
Karmenka
Zakorzenienie

Cytat:

Dobrze, przygotuje się.

A ja się matmy pr boję
Stary 2010-05-02, 21:17   #3846
201604200942
Konto usunięte

Cytat:

Ja mam takie zaje.biste opracowanie Nie-boskiej komedii- lektura z opracowaniem z wydawnictwa Zielona Sowa .
Jest tam sporo szczegółów, a nawet przykładowe tematy wypracowań oraz wskazówki jak zacząć, co uwzględnić i jak zakończyć
dzisiaj czytałam, wiec jestem na świeżo z Nie-boską, a muszę przyznać, że nigdy nie rozumiałam tych romantycznych dramatów-dla mnie wszystkie te dramaty zlewają sie w jeden

Ala, a jak Ty się przygotowujesz do rozszerzonego polskiego?

Edytowane przez 201604200942
Czas edycji: 2010-05-02 o 21:20
201604200942 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-02, 21:17   #3847
blue_apple
Zakorzenienie

Cytat:

Marta, w końcu coś z tym zrobisz. Może poradź się kogoś Miałaś chyba iść do jakiejś polonistki ?
byłam byłam i jak zwykle się tylko zdenerwowałam
ona by chciała, żeby ta moja praca była idealna, żeby się popisać wiedzą, znajomością literatury przedmiotu - i o niej także coś powiedzieć, żeby wszystko dokładnie opisać...
ale przez to własnie ta praca jest taka długa - mój wstęp ma stronę
dziś jej powiedziałam, że muszę mieć 3,5 strony maksymalnie, bo jak będę miała więcej, to mogę po prostu nie zdać.
niby będziemy ciąć jak już wszystko mi "poprawi".
ale ile wytniemy? 2 strony maksymalnie...

a jestem pewna na 90%, że nie mogę zmienić już nic w konspekcie i w bibliografii.

jedna dziewczyna ode mnie z klasy też do niej chodzi, też ma dużo, chyba z 9 stron, nie wiem co ona zamierza z tym zrobić, ale niestety chyba ja mam przed nią ustny...

Cytat:
Napisane przez Karmenka Pokaż wiadomość
A ja się matmy pr boję
nie stresuj się. nie myśl o tym teraz. za dużo stresu paraliżuje.

jeśli jeszcze myslisz o warszawskie politechnice to tam się ludzie dostają i z matmą P
Stary 2010-05-02, 21:19   #3848
star15
Zakorzenienie

Cytat:
TU dla zainteresowanych tabela ze środkami - znaczenie i funkcja w utworach

Cytat:
Ojeju, dziekuję za komplemeenty

Ok, więc kolejna lekcja słówek z Alą

effortlessly - bez trudu
considerable - znaczny
amids- pośród
notorious - znany
resolute - stanowczy
superbly - znakomicie
compelling - nieodparte (np. wrażenie )

i bonusik :
niggle - irytować dobre do np. opowiadania hehe.

A ja myślę podobnie jak Twój Tż, bo mi się to wszystko zaczyna powoli mylić bohaterowie, wątki.
Dzięki Ala wszystko zapisuję sobie

Cytat:
Niee, tylko nie to.
Ja nie mam pojęcia o czym to jest.
tzn mam blade pojęcie.

chyba poczytam jeszcze streszczenia.
To poczytaj, nie jest trudne. jedna z moich ulubionych lektur w liceum (przeczytana od deski do deski z zapartym tchem, to o czymś świadczy)

Cytat:
A mam, mam

Ok, kolejne słówka, dzięki którym zaskoczymy egzaminatora naszym wyszukanym słownictwem :

mawkish - ckliwy
heart-to-heart - rozmowa w cztery oczy (to jest całe wyrażenie, nic się już tu nie wstawia - it's time we had a heart-to-heart.)
ghastly - koszmarny

i bonus
heck! - psiakość

Heck! It's too many for me!

___

Powrócona jestem ze spaceru.
Kurde, tak mnie zasypałyście tymi środkami styl. i słówkami.. miałam iść dziś w miarę wcześnie spać, ale chyba zaraz kubek z kawą i goł pałer rendżers do 1:00.
Bo już myślałam, że polski skończyłam i ang. też (cisnęłam dziś cały dzień słówka, powtórzyłam przydatne zwroty i wszystkie czasy przejrzałam), i jutro miałam tylko wosem się zająć, bo potem nie będzie czasu.
A tak to.. muszę. Nie ma zmiłuj. Jesteście straszne!
"Różne momenty wiszą w przestrzeni jak prześcieradła, jak ekrany, na których wyświetla się jakiś moment; świat składa się z takich nieruchomych momentów, wielkich metazdjęć, a my przeskakujemy z jednego na drugi."

Studentka
star15 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-02, 21:20   #3849
effciaa16
Zakorzenienie

Cytat:
leżę, kwicze i ryczę
wenę, kurna, po prostu mówię to co trzeba powiedzieć o tych utworach, a mam ich zwyczajnie za dużo, głupia ja

idź czytaj easycore nie przejmuj się, zrozumiesz to na pewno
nie rycz babo! no kurcze masz problem, nie ma co ukrywać. Rozmawiałaś z tą polonistką? wiesz min. 4 strony muszą być wywalone, bo na pewno się nie wyrobisz. Ale na pewno sobie poradzisz;* nie jesteś głupia, bo ja na początku z samych trenów miałam 5 stron, ale potem to wszystko zredukowałam. Nie musisz wszystkiego ujmować, pozostaw coś dla egzaminatorów, żeby mogli Cię zapytać o to.
Cytat:
A masz całą Nie-Boską komedię czy tylko którąś część ?
wpisałam "Nie- Boska komedia" nie napisałam która część. Ale mój temat to "Różne sposoby kreacji bohatera dziecięcego w literaturze" czyli odnosi się do II części w większości i do końcówki z tą śmiercią Orcia.

effciaa16 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-02, 21:21   #3850
Bajumi
Raczkowanie

Witam.
Miałam nadzieję tutaj nie zawitać nigdy, bo chciałam nie bać się matury - taka miałam być silna psychicznie i optymistyczna, ale nie wyszło...
Właśnie rozwiązuję swoje 64 zadanie z matematyki...
DZIEWCZYNY BOJĘ SIĘ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!
chociaż każdy mówi mi że nie ma co, bo każda szkolna matura zdana (matma najmniej 64%, angielski najmniej 70%, polski najmniej 68%), świadectwo z paskiem przy 32 przedmiotach średnia 5.0, laureatka olimpiady na szczeblu centralnym...
Boję się matmy... taki paradoks, bo na koniec mam z niej 5 i jestem najlepsza z klasy...
A jak sobie nie poradzę? Ej, macie jakieś sposoby żeby się odstresować?
Zdaję tylko podstawową matmę, polski i anglik (później 2 ustne i tu obawiam się anglika...), a w czerwcu egzamin zawodowy... (tylko praktyka) - to wystarczy, by na studia się dostać, bo za olimpiadę mam max punktów, ale jak nie zdam matury?? oj tragedia będzie...

A zamierzam iść na ZUT w Szczecinie dawna (PS)- mechanika i budowa maszyn, później zaocznie może Poznań Pancerna, bo chcę pracować w wojsku (Żandarmeria albo 12dz)... Kurczę, takie ładne mam plany na przyszłość, a jak nie zdam matury, to się załamię... <ryk>
Stary 2010-05-02, 21:37   #3851
Karmenka
Zakorzenienie

Cytat:
jeśli jeszcze myslisz o warszawskie politechnice to tam się ludzie dostają i z matmą P
myślę, myślę.

i o łódzkiej i o każdej, co mnie zechce.
Stary 2010-05-02, 22:02   #3852
kanigirl
Raczkowanie

dziewczyny mam problem i wielką prosbe do was. zdawalam mature w zeszlym roku, ale na studia wybieram się dopiero od pazdziernika. zdawalam jezyk polski, angielski i historię. Chcialabym studiowac historię sztuki na poznanskim uniwersytecie adama mickiewicza. Patrzac w tabelke przeliczania punktow maturalnych na punkty w rekrutacji, widze ze liczy się jezyk polski + jeden dowolny przedmiot. Czy dowolny przedmiot to moze byc angielski? Wy jestescie bardziej na biezaco z tym wszystkim, a ja się strasznie zestresowalam i dlatego prosze o pomoc... (ps. trzymam za was wszystkie kciuki bardzo bardzo!)

Jeszcze nie wiem czego szukam, ale nie spocznę póki tego nie znajdę...
kanigirl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-02, 22:13   #3853
blue_apple
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez star15 Pokaż wiadomość
To poczytaj, nie jest trudne. jedna z moich ulubionych lektur w liceum (przeczytana od deski do deski z zapartym tchem, to o czymś świadczy)
___

Kurde, tak mnie zasypałyście tymi środkami styl. i słówkami.. miałam iść dziś w miarę wcześnie spać, ale chyba zaraz kubek z kawą i goł pałer rendżers do 1:00.
Bo już myślałam, że polski skończyłam i ang. też (cisnęłam dziś cały dzień słówka, powtórzyłam przydatne zwroty i wszystkie czasy przejrzałam), i jutro miałam tylko wosem się zająć, bo potem nie będzie czasu.
moja też nie od parady mam w prezentacji

przestań już z tymi słówkami i polskim.
jak będzie wiersz (wątpię), to wybierzesz drugi temat.
poza tym, szczerze mowiac - ja na probnej opisywalam wiersze a nie tknelam w ogole analizy i to byla jedna z lepiej napisanych przeze mnie prac - chociaz ja raczej nie umiem wstrzelic sie w klucz

Cytat:
nie rycz babo! no kurcze masz problem, nie ma co ukrywać. Rozmawiałaś z tą polonistką? wiesz min. 4 strony muszą być wywalone, bo na pewno się nie wyrobisz. Ale na pewno sobie poradzisz;* nie jesteś głupia, bo ja na początku z samych trenów miałam 5 stron, ale potem to wszystko zredukowałam. Nie musisz wszystkiego ujmować, pozostaw coś dla egzaminatorów, żeby mogli Cię zapytać o to.
no już pisałam, że rozmawiałam.
ojej, na serio miałaś tak dużo z samych trenów?
jakoś już sie uspokoiłam, tzn. tata mnie uspokoił - facebook

chyba aż jutro spróbuje sobie to powiedziec, albo zaraz powoli przeczytać

Cytat:
Napisane przez kanigirl Pokaż wiadomość
dziewczyny mam problem i wielką prosbe do was. zdawalam mature w zeszlym roku, ale na studia wybieram się dopiero od pazdziernika. zdawalam jezyk polski, angielski i historię. Chcialabym studiowac historię sztuki na poznanskim uniwersytecie adama mickiewicza. Patrzac w tabelke przeliczania punktow maturalnych na punkty w rekrutacji, widze ze liczy się jezyk polski + jeden dowolny przedmiot. Czy dowolny przedmiot to moze byc angielski? Wy jestescie bardziej na biezaco z tym wszystkim, a ja się strasznie zestresowalam i dlatego prosze o pomoc... (ps. trzymam za was wszystkie kciuki bardzo bardzo!)
dowolny tzn. dowolny
angielski jak najbardziej moze być
spójrz tylko czy dowolny dodatkowy - R czy P.

---------- Dopisano o 22:13 ---------- Poprzedni post napisano o 22:11 ----------

a poza tym, zapomniałam się wam pochwalić - tak się tym polskim zirytowałam ale teraz sobie przypomnialam - udało mi się kupić strój na maturitę
sukno za 8 dyszek i koszulę

spodnie by mi się przydały jeszcze, ale to mogę we wtorek czy środę
Stary 2010-05-02, 22:15   #3854
kanigirl
Raczkowanie

Cytat:

dowolny tzn. dowolny
angielski jak najbardziej moze być
spójrz tylko czy dowolny dodatkowy - R czy P.

Kazdy poziom ma inny wspolczynnik, P liczy sie razy 0,2, R jako 0,4 (wiec dobrze ze zdawalam R). Po prostu balam się, że język nowożytny moze nie byc uznany za przedmiot, a wtedy musieliby liczyc historie podstawowa, ktora poszla mi beznadziejnie i wtedy na pewno bym sie nie dostala...Uspokoilas mnie troche

Jeszcze nie wiem czego szukam, ale nie spocznę póki tego nie znajdę...
kanigirl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-02, 22:28   #3855
star15
Zakorzenienie

Cytat:
moja też nie od parady mam w prezentacji

przestań już z tymi słówkami i polskim.
jak będzie wiersz (wątpię), to wybierzesz drugi temat.
poza tym, szczerze mowiac - ja na probnej opisywalam wiersze a nie tknelam w ogole analizy i to byla jedna z lepiej napisanych przeze mnie prac - chociaz ja raczej nie umiem wstrzelic sie w klucz

no już pisałam, że rozmawiałam.
ojej, na serio miałaś tak dużo z samych trenów?
jakoś już sie uspokoiłam, tzn. tata mnie uspokoił - facebook

chyba aż jutro spróbuje sobie to powiedziec, albo zaraz powoli przeczytać

a poza tym, zapomniałam się wam pochwalić - tak się tym polskim zirytowałam ale teraz sobie przypomnialam - udało mi się kupić strój na maturitę
sukno za 8 dyszek i koszulę

spodnie by mi się przydały jeszcze, ale to mogę we wtorek czy środę
Ale nie przeczytałam w ogóle Jądra ciemności i Dżumy. Nie przerabialiśmy tego w szkole, a sama się póki co nie zmobilizowałam. Wszystkie inne lektury i poetów mam ogarnięte, ale oczywiście przychodzi mi do głowy,że mogą dać oba tematy niekorzystne dla mnie i kaput. (panika przed M. same czarne myśli)

Tata jest niezawodny jak widać. widzisz Marta, mówisz, żeby się nie przejmować, a sama..! Gupol.

Gratulacje talentu szukańczego i wytrwałości.
"Różne momenty wiszą w przestrzeni jak prześcieradła, jak ekrany, na których wyświetla się jakiś moment; świat składa się z takich nieruchomych momentów, wielkich metazdjęć, a my przeskakujemy z jednego na drugi."

Studentka
Stary 2010-05-02, 22:37   #3856
parodia
Zakorzenienie

Cytat:
heh, prezentacje dalej nie wiem jak skrócę. jeśli nie da się już usuwać nic, to leżę i kwiczę radośnie z moimi 8 stronami
Słuchaj, to daj mi ze trzy ja ze swoim tempem wymowy z 5 bym zdążyła
Cytat:
och tylko nie wyrzuty sumienia, tego nie "zniesę"! nie myślę o tym ile mogłam zrobić
Ja mam teraz takie wahania "o nie, źle mi pójdzie, będę miała wyrzuty sumienia, itd zawalę sobie całe plany, wystarczy, że będę miała gorszy dzień. Na słuchaniu z ang nic nie zrozumiem, na matmie nie będę wiedziała, jak się zabrać za zadanie, a na polskim dadzą lekturę, z której umiem najmniej i nie pamiętam bohaterów" i "jest super, musiałabym się postarać, żeby napisać poniżej zeszłorocznych progów. kto jak nie ja "
Niech to się wszystko wreszcie skończy, przynajmniej będzie spokój... od 30.06

---------- Dopisano o 22:37 ---------- Poprzedni post napisano o 22:31 ----------

Oczywiście nie zauważyłam drugiej strony
Cytat:
A mam, mam

mawkish - ckliwy
ghastly - koszmarny

i bonus
heck! - psiakość

A wiecie, że ja żadnego z tych słówek wcześniej nie znałam?

parodia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-02, 22:48   #3857
martus9191
Zakorzenienie

Cytat:
Żołfik ja znałam aż 1, 'puny' to chyba z farmy. Fak ye.

01.06.2020
62 kg

01.01.2021
54 kg

cel: 46 kg
martus9191 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-02, 22:59   #3858
blue_apple
Zakorzenienie

Cytat:
Ale nie przeczytałam w ogóle Jądra ciemności i Dżumy. Nie przerabialiśmy tego w szkole, a sama się póki co nie zmobilizowałam. Wszystkie inne lektury i poetów mam ogarnięte, ale oczywiście przychodzi mi do głowy,że mogą dać oba tematy niekorzystne dla mnie i kaput. (panika przed M. same czarne myśli)

Tata jest niezawodny jak widać. widzisz Marta, mówisz, żeby się nie przejmować, a sama..! Gupol.

Gratulacje talentu szukańczego i wytrwałości.
ja też nie (jądra...) tyle że my jeszcze paru nie przerobiliśmy i tego się boję - że dadzą mi obie których nie znam
ale okej - tylko panikuję. bez czarnych myśli.
i jeszce tyleee mam streszczeń przed sobą, a od przyjscia do domu, czyli 3 godziny siedze na fcb

no niezawodny czasem

no jak zwykle kupiłam rzecz, która tak se przymierzyłam, już wychodziłam z tego sklepu

Cytat:
Słuchaj, to daj mi ze trzy ja ze swoim tempem wymowy z 5 bym zdążyła

ok ale Marta chciała 4

dlatego muszę zobaczyć jakim ja tempem mówię

oj, skąd miałaś znać, skoro w szkole nic na R nie robiliście
ja tez nie znam taki super słówek, a jak w szkole pisaliśmy wypracowania na R mialam zawsze odjęte ze 2 pkty. na prawdę, podstawa to nauczyć się tych typowych zwrotów.
Stary 2010-05-02, 23:10   #3859
star15
Zakorzenienie

Pijona, ja też tych słówek nie znałam.

Ewa, mam do Ciebie prośbę, bo Ty chyba masz dobrą nauczycielkę od wosu albo Ala, albo ktokolwiek - może uczulała Was na jakieś konkretne tematy, co jest najważniejsze, itp.? No ja wiem, że organizacje, kompetencje władz, itp., ale chodzi mi o bardziej konkretne.

---------- Dopisano o 23:10 ---------- Poprzedni post napisano o 23:08 ----------

Cytat:
ja też nie (jądra...) tyle że my jeszcze paru nie przerobiliśmy i tego się boję - że dadzą mi obie których nie znam
ale okej - tylko panikuję. bez czarnych myśli.
i jeszce tyleee mam streszczeń przed sobą, a od przyjscia do domu, czyli 3 godziny siedze na fcb

no niezawodny czasem

no jak zwykle kupiłam rzecz, która tak se przymierzyłam, już wychodziłam z tego sklepu
No właśnie, bardziej się pamięta, jak ktoś na lekcji Ci omówi. a tak samemu.. plącze się.
Te czarne myśli są najgorsze.

Też tak mam często, że spędzam w sklepie pół godziny, mierząc tonę ciuchów, a kupuję coś, co w ost. momencie mi wpadnie w oko.

Studentka
Stary 2010-05-02, 23:12   #3860
Claaire
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez SamaraMorganx Pokaż wiadomość
Ala, a jak Ty się przygotowujesz do rozszerzonego polskiego?
Hm.. wiesz co, ja po prostu interpretowałam wiersze od Horacego do współczesności. Znaczy - czytałam interpretacje i sama coś tam próbowałam coś tam o twórcach, cechach ich poezji, epoce itp. aa i zapamiętywałam mądre zwroty typu psychizacja przyrody
ale z prozy nic nie robiłam, noo nie licząc lektur.

Cytat:
byłam byłam i jak zwykle się tylko zdenerwowałam
ona by chciała, żeby ta moja praca była idealna, żeby się popisać wiedzą, znajomością literatury przedmiotu - i o niej także coś powiedzieć, żeby wszystko dokładnie opisać...
ale przez to własnie ta praca jest taka długa - mój wstęp ma stronę
dziś jej powiedziałam, że muszę mieć 3,5 strony maksymalnie, bo jak będę miała więcej, to mogę po prostu nie zdać.
niby będziemy ciąć jak już wszystko mi "poprawi".
ale ile wytniemy? 2 strony maksymalnie...

a jestem pewna na 90%, że nie mogę zmienić już nic w konspekcie i w bibliografii.

jedna dziewczyna ode mnie z klasy też do niej chodzi, też ma dużo, chyba z 9 stron, nie wiem co ona zamierza z tym zrobić, ale niestety chyba ja mam przed nią ustny...
Aa to ta polonistka chyba się troszke wczuła, ja bym się tym tak nie przejmowała tym, co ona mówi. Bo wygląda na to, że ona naprawdę chce, żeby Twoja praca była niewiadomo jaka Ale na co to komu.. szczególnie że to nigdzie nie jest potrzebne.
Spróbuj to jakoś skracać, nie ma wyjścia no.

Cytat:

Heck! It's too many for me!

___

Przeeepraszam! Nie zwracaj już uwagi na moje słówka myślę, że taki zapas nam wystarczy i wszystkie uda się wcisnąć do jednego wypracowania

Cytat:

wpisałam "Nie- Boska komedia" nie napisałam która część. Ale mój temat to "Różne sposoby kreacji bohatera dziecięcego w literaturze" czyli odnosi się do II części w większości i do końcówki z tą śmiercią Orcia.
Nie lubię strasznie tej nie-boskiej komedii. Ale przynajmniej masz Orcia a nie te obozy jakieś rewolucjonistów

Cytat:

Ja większości też nie..

Cytat:
ja tez nie znam taki super słówek, a jak w szkole pisaliśmy wypracowania na R mialam zawsze odjęte ze 2 pkty. na prawdę, podstawa to nauczyć się tych typowych zwrotów.
Ja też w sumie nigdy nie używałam takich porypanych słówek, bardziej próbowałam wciskać struktury gramatyczne (przez co moje wypracowanie wyglądały jak zbiór gramatyki angielskiej ), ale niewiadomo na kogo się trafi

Cytat:

Ewa, mam do Ciebie prośbę, bo Ty chyba masz dobrą nauczycielkę od wosu albo Ala, albo ktokolwiek - może uczulała Was na jakieś konkretne tematy, co jest najważniejsze, itp.? No ja wiem, że organizacje, kompetencje władz, itp., ale chodzi mi o bardziej konkretne.
Hmm, co ona tam mówiła, bo za bardzo to nie słuchałam...
Coś tam mówiła niby o stosunkach między państwami, o mapie (ona ma przypał na mapę) i miliard razy co ma być we wstępie w wypracowaniu i liczą się KONKRETY, nie ma lania wody
także nic nowego się ode mnie nie dowiedziałaś

Edytowane przez Claaire
Czas edycji: 2010-05-02 o 23:15
Claaire jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-02, 23:14   #3861
blue_apple
Zakorzenienie

Cytat:

No właśnie, bardziej się pamięta, jak ktoś na lekcji Ci omówi. a tak samemu.. plącze się.
Te czarne myśli są najgorsze.

Też tak mam często, że spędzam w sklepie pół godziny, mierząc tonę ciuchów, a kupuję coś, co w ost. momencie mi wpadnie w oko.
no właśnie dlatego dobrze, że tż mi omawia (góra 15 minut na jedną ) te, co ich nie znam.

wykurzamy więc czarne myśli

na szczęście to był jeden z pierwszych sklepów
Stary 2010-05-02, 23:19   #3862
effciaa16
Zakorzenienie

jak ja się cieszę, że przerobiliśmy wszystkie lektury i to szczegółowo.

a te słówka nawet nie staram się ich zapamiętać...

wszyscy śpią a ja siedzę nad środkami artystycznymi.

---------- Dopisano o 23:19 ---------- Poprzedni post napisano o 23:17 ----------

Cytat:
ta czarna wiedźma nie była dobrą nauczycielką, niestety na nic nas nie uczulała... podpisuję się pod tym, też z chęcią bym się dowiedziała.

czarne myśli

Stary 2010-05-02, 23:22   #3863
blue_apple
Zakorzenienie

Cytat:

Aa to ta polonistka chyba się troszke wczuła, ja bym się tym tak nie przejmowała tym, co ona mówi. Bo wygląda na to, że ona naprawdę chce, żeby Twoja praca była niewiadomo jaka Ale na co to komu.. szczególnie że to nigdzie nie jest potrzebne.
Spróbuj to jakoś skracać, nie ma wyjścia no.

Przeeepraszam! Nie zwracaj już uwagi na moje słówka myślę, że taki zapas nam wystarczy i wszystkie uda się wcisnąć do jednego wypracowania

Nie lubię strasznie tej nie-boskiej komedii. Ale przynajmniej masz Orcia a nie te obozy jakieś rewolucjonistów

Ja też w sumie nigdy nie używałam takich porypanych słówek, bardziej próbowałam wciskać struktury gramatyczne (przez co moje wypracowanie wyglądały jak zbiór gramatyki angielskiej ), ale niewiadomo na kogo się trafi

chyba dokładnie jest tak, jak mówisz... na pewno ta praca byłaby super, tak jak ona mi doradza, no, ale wiadomo...
tata obiecał mi też pomóc, zobaczymy.
no i podobno można wprowadzić zmiany do konspektów i biblio, spróbuję we wtorek
a jak nie, to jakoś cudem skrócę to co mam, ale skrócę.

na pewno wszystkie do 1 wypracowania wsadzicie

a ja akurat ten fragment o obozie najbardziej lubiłam w ogóle tematyka tej rewolucji - mądra

ważne, żeby używać tego, co się umie. a lepsze słownictwo, bardziej wyszukanie wcale nie jest wyżej punktowane - bardziej liczy się to, czy wiesz jak wyglądają dane formy (rozprawka, recenzja, opowiadanie....) i umiesz zastosować odpowiednią gramatykę.
gorzej gdy robi się coś na siłę i zrobi się w tym błędy - wtedy odejmowane są punkty.
nie martwcie się tak tą formą pisemną ma być na temat, w limicie słówek, odpowiednie formy, gramatyka, a słówka moga być i najbanalniejsze
skupić się na słuchaniu i czytaniu! o.

i pamiętać, że mautry sprawdzają co najmniej 2 osoby, jedna po drugiej
Stary 2010-05-02, 23:24   #3864
effciaa16
Zakorzenienie

Cytat:
ja też nie no mam nadzieję, że się nie przyczepią tych walk.

Marta, a no miałam 5 stron samych trenów,ale potem to zredukowałam do minimum, siostra mi pomogła bo ona treny uwielbia.[aha sorry przeoczyłam fragment o polonistce]

Stary 2010-05-02, 23:27   #3865
Karmenka
Zakorzenienie

Cytat:

wszyscy śpią a ja siedzę nad środkami artystycznymi.
ja rozkminiam lektury, na fejsbuku
Stary 2010-05-02, 23:28   #3866
martus9191
Zakorzenienie

Cytat:
Ja tez, ja też

01.06.2020
62 kg

01.01.2021
54 kg

cel: 46 kg
martus9191 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-02, 23:36   #3867
Claaire
Wtajemniczenie

Cytat:
chyba dokładnie jest tak, jak mówisz... na pewno ta praca byłaby super, tak jak ona mi doradza, no, ale wiadomo...
tata obiecał mi też pomóc, zobaczymy.
no i podobno można wprowadzić zmiany do konspektów i biblio, spróbuję we wtorek
a jak nie, to jakoś cudem skrócę to co mam, ale skrócę.

na pewno wszystkie do 1 wypracowania wsadzicie

a ja akurat ten fragment o obozie najbardziej lubiłam w ogóle tematyka tej rewolucji - mądra

ważne, żeby używać tego, co się umie. a lepsze słownictwo, bardziej wyszukanie wcale nie jest wyżej punktowane - bardziej liczy się to, czy wiesz jak wyglądają dane formy (rozprawka, recenzja, opowiadanie....) i umiesz zastosować odpowiednią gramatykę.
gorzej gdy robi się coś na siłę i zrobi się w tym błędy - wtedy odejmowane są punkty.
nie martwcie się tak tą formą pisemną ma być na temat, w limicie słówek, odpowiednie formy, gramatyka, a słówka moga być i najbanalniejsze
skupić się na słuchaniu i czytaniu! o.

i pamiętać, że mautry sprawdzają co najmniej 2 osoby, jedna po drugiej
Coś tam w końcu wymyślisz, wierzę w Ciebie i Twoją prezentację na 3,5 strony

Właśnie mi się zdaje, że można wprowadzać wiem, że jakaś tam dziewczyna się pytała, czy może powiedzieć o książce której nie ma w biblio i spokojnie może. Ale nie wiem w sumie jak z usuwaniem książek.

Pewnie mądra, ale już tych mądrości za dużo w lekturach i mi się to mieeesza.

A bo właśnie ja dziś czytałam klucz oceniania opowiadania i było 5 pkt za bogate słownictwo, które się nie powtarza i w ogóle jest zarąbiste.
Hehe jak się nauczycielki pytalam, jakie są schematy pisania wypracowania, to powiedziała mi, że nie ma A nauczyciel inny mi wypisał tyle podpunktów

Ja się boje słuchania
Stary 2010-05-02, 23:51   #3868
blue_apple
Zakorzenienie

Cytat:
ja też nie no mam nadzieję, że się nie przyczepią tych walk.

Marta, a no miałam 5 stron samych trenów,ale potem to zredukowałam do minimum, siostra mi pomogła bo ona treny uwielbia.[aha sorry przeoczyłam fragment o polonistce]
przeczytaj sobie opracowanie tego wątku na klp

spoko lookoooo.
chyba mi się rzuuuciłoo na musk z wieczora, hehe
mam ochotę na wino

dobrze, że miałaś kogoś do pomocy

Cytat:
Cytat:
Napisane przez martus9191 Pokaż wiadomość
Ja tez, ja też

Cytat:
Coś tam w końcu wymyślisz, wierzę w Ciebie i Twoją prezentację na 3,5 strony

Właśnie mi się zdaje, że można wprowadzać wiem, że jakaś tam dziewczyna się pytała, czy może powiedzieć o książce której nie ma w biblio i spokojnie może. Ale nie wiem w sumie jak z usuwaniem książek.

Pewnie mądra, ale już tych mądrości za dużo w lekturach i mi się to mieeesza.

A bo właśnie ja dziś czytałam klucz oceniania opowiadania i było 5 pkt za bogate słownictwo, które się nie powtarza i w ogóle jest zarąbiste.
Hehe jak się nauczycielki pytalam, jakie są schematy pisania wypracowania, to powiedziała mi, że nie ma A nauczyciel inny mi wypisał tyle podpunktów

Ja się boje słuchania

nie pozostaje mi nic jak osobiście zorientować się jak to z tym usuwaniem jest...
chociaż tak na prawdę usunięcie też nie załatwi całkowicie sprawy
poza tym szkoda trochę usuwać coś, nad czym siedziałam, pisałam, poprawiałam...

rozumiem, mi też, wszystkoo

no to w opowiadaniu - opisy miejsc, ludzi, w tym faktycznie można zastosować bogate słownictwo, ale pani nam mówiła, że chodzi o to, żeby nie pisać, że coś jest nice np. więc bez stresu, nie wkuwać się słowników na pamięć!
fajnie mieć parę takich super słówek, ale nie stresować się, że się nie znało wcześniej żadnego.
no jasne, że są schematy, przecież nawet w podręcznikach są

ze słuchaniem to nigdy nic nie wiadomo...

żałuję, że nie zdaję ang R

Edytowane przez blue_apple
Czas edycji: 2010-05-02 o 23:52
Stary 2010-05-02, 23:52   #3869
parodia
Zakorzenienie

Cytat:
ok ale Marta chciała 4

dlatego muszę zobaczyć jakim ja tempem mówię

To jeszcze dwie śmigniesz i będzie git!

Z Oxfordu wszystkich się uczyłam dzisiaj je przeglądałam i zobaczyłam, ile zapomniałam. Godzinę temu robiłam maturę sprzed dwóch lat i co było - look down on ale oczywiście ja tego nie załapałam. Nie lubię frazowych
Jak moja babka od korków sprawdzała mi pod klucz, to niby 15-16 jej wychodziło że niby ze 4 za bogactwo
muszę nadrobić czytaniem, czyli będę musiała się skupić
Cytat:
Ja też podobno na to nawet lepiej patrzą.

Przypomniało mi się - kolega skądś wytrzasnął zbiór takich zwrotów do rozprawki. Nie jakiś powalający poziom, ale warto przejrzeć jak ktoś chcę, to powysyłam na maila

parodia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-02, 23:58   #3870
star15
Zakorzenienie

Cytat:
Z Oxfordu wszystkich się uczyłam dzisiaj je przeglądałam i zobaczyłam, ile zapomniałam. Godzinę temu robiłam maturę sprzed dwóch lat i co było - look down on ale oczywiście ja tego nie załapałam. Nie lubię frazowych
Jak moja babka od korków sprawdzała mi pod klucz, to niby 15-16 jej wychodziło że niby ze 4 za bogactwo
muszę nadrobić czytaniem, czyli będę musiała się skupić

Ja też podobno na to nawet lepiej patrzą.

Przypomniało mi się - kolega skądś wytrzasnął zbiór takich zwrotów do rozprawki. Nie jakiś powalający poziom, ale warto przejrzeć jak ktoś chcę, to powysyłam na maila
Właśnie przed chwilą ten arkusz patrzyłam! To był dla niesłyszących, nie?

A wyślij : marti135@wp.pl
Chociaż ja raczej nie będę pisać rozprawki. Opowiadanie albo opis. Opowiadanie jest zawsze, więc..

Dziewczyny od wosu - okej, dzięki za chęć pomocy.

Studentka
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości