Akcja: Tyjemy Razem !! cz. II - Strona 26 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka

Notka

Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal.

Pokaż wyniki sondy: Ile wyżysz? ;]
45 i mniej 129 28,79%
45-55 223 49,78%
56-66 76 16,96%
67-77 12 2,68%
78 i więcej 4 0,89%
nie twój interes 4 0,89%
Głosujący: 448. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-04-30, 12:04   #751
Wenja
Zadomowienie

Dot.: Akcja: Tyjemy Razem !! cz. II

nas napewno :P
Wenja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-30, 18:52   #752
noelia007
Raczkowanie

Jestem cierpliwa, TYLKO kto się tym zajmie?

Ja piję teraz codziennie WITAMINKA-MARCHEW.I nie wiem czy marchewka tuczy czy nie?

Już wiem dziewczyny, pytałam się koleżanki, która ostatnio troszkę "przytyła", tzn.nadal jest szczupła, ale widać, że To I oOWO JEJ UROSŁO.Mówiła, że je w małych ilościach, ale co chwilkę.Np.coś zje, idzie na pole, wraca znów coś je, znów wychodzi.Je dużo drożdżówek itd.Tylko trzeba przyznać, że ma apetyt ja nie mam.

Np.dzisiaj zjadłam jedną kanapkę z szynką, później w szkole batona, rogala oraz pizzę i później jeszcze tą witaminkę.
To w sumie teraz się nie dziwie, że jestem chuda.Mi się po prostu nie chce jeść.
Stary 2010-04-30, 20:34   #753
Monikita
Raczkowanie

GG do Monikita

Hej.Fajnie że trafiłam na ten wątek.Może tu się czegoś dowiem jak przytyć.Ja mam 28 lat, 160 cm wzrostu a moja waga waha się od 47 do 48 kg.W ciągu roku schudłam 10 kg przez stres.Na początku się cieszyłam, ale teraz.Jak oglądam swoje zdjęcia do nie wyrabiam.Ręce jak patyki,twarz chuda,wystające kości.Próbuję się odżywiać zdrowo, ale jak już coś jem to w sumie jakieś lekkostrawne rzeczy.No i słodycze wcinam i to codziennie.Jem mało bo mój żołądek jest chyba taki skurczony, że po większej ilości jedzenia jest mi nie dobrze. A tu nic a ni kg więcej.Mam niedoczynność tarczycy a podobno od tego ma się kiepską przemianę materii i się tyje,a u mnie to jest na odwrót.Do tego pale papierosy i dochodzi stres i może dlatego nie mogę przytyć.Mimo tego wszystkiego to i tak chciałabym przytyć tak do 50 kg, ale jakoś marnie to widzę.Może trzeba się wybrać do jakiegoś lekarza
Stary 2010-05-01, 03:11   #754
Haylee
Zakorzenienie

spróbuj odstawić fajki - waga powinna się unormować
Stary 2010-05-01, 19:56   #755
Xx Purple cocaine xX
Wtajemniczenie

Ohhh jak mnie tu już dawno nie było Co tam u was.? Jak tam waga.?U mnie nadal stoi Ale co dziwne widać po mnie jakbym troszkę przytyła

Zapuszczam włoski i paznokcie .!

,,Nie pozwól aby strach przed działaniem wykluczył Cię z gry...''

Xx Purple cocaine xX jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-01, 20:20   #756
tagogirl
Wtajemniczenie

a ja się dziś zważyłam i równe 50,0 było 3kg do przodu

Bogu serce, ludziom uśmiech, sobie Krzyż.

Coraz bliżej Ciebie być, tego pragnę. Chociaż czasem trzeba iść, pod prąd.

tagogirl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-01, 20:21   #757
vvitaminka
Rozeznanie

dzieczyny jak tam u Was??

U mnie kiepsko, waga stoi Ja juz nie wiem co robic
Stary 2010-05-01, 20:24   #758
NicNieMusisz
Zadomowienie

GG do NicNieMusisz

ja ważę równe 41 od miesiąca! ;-/
jem wszystko co wlezie, słyszałam że jak późno się je to się grubnie.
od jakiegoś czasu jem kolacje o 21, 22 no i nic!

NicNieMusisz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-03, 11:29   #759
patrycja03
Przyczajenie

GG do patrycja03
Unhappy chce przytyć.

Witam.
Na wstępie przepraszam, że pisze ten list tutaj ale nie wiem gdzie go umieścić... Nie chce schudnąć jak większość kobiet na tym forum, lecz przytyć.
Przy wzroście 172 cm ważę jakieś 55 kg. ;(
Jem nieregularnie, a koleżanka twierdzi ze własnie takie odzywianie powinno "powodować tycie". Ja jakoś przytyć nie moge. W ubiegłe wakacje byłam ponad miesiąc u cioci i tam jadłam regularnie przy tym obfite obiady i załamałam sie gdy weszłam na wage i zobaczyłam, że moja waga nic się nie zmieniła. Ważyłam nadał 55 kg no może o,5 kg więcej...
Chciałabym przytyć, ale jakoś mi to nie wychodzi. Kolega podsunął mi pomysł zebym spróbowała tabletek na przybranie masy, ale ja sie boje. Bo po pierwsze biorą je kulturyści a ja nie chce tak wyglądać.
Czy te tabletki to jedyny sposób abym przytyła?
samo jedzenie mi nie wystarcza. Uważam, że mam szybka przemianę materii. Może wybrać się do jakiegoś lekarza? Tylko czy on mi pomoże? Bo dietetyk to chyba tylko jest dostępny dla odchudzających..

proszę o pomoc, Patrycja.
patrycja03 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-03, 13:20   #760
Wyrak
Zakorzenienie

Dot.: chce przytyć.

Cytat:
Napisane przez patrycja03 Pokaż wiadomość
Witam.
Na wstępie przepraszam, że pisze ten list tutaj ale nie wiem gdzie go umieścić... Nie chce schudnąć jak większość kobiet na tym forum, lecz przytyć.
Przy wzroście 172 cm ważę jakieś 55 kg. ;(
Jem nieregularnie, a koleżanka twierdzi ze własnie takie odzywianie powinno "powodować tycie". Ja jakoś przytyć nie moge. W ubiegłe wakacje byłam ponad miesiąc u cioci i tam jadłam regularnie przy tym obfite obiady i załamałam sie gdy weszłam na wage i zobaczyłam, że moja waga nic się nie zmieniła. Ważyłam nadał 55 kg no może o,5 kg więcej...
Chciałabym przytyć, ale jakoś mi to nie wychodzi. Kolega podsunął mi pomysł zebym spróbowała tabletek na przybranie masy, ale ja sie boje. Bo po pierwsze biorą je kulturyści a ja nie chce tak wyglądać.
Czy te tabletki to jedyny sposób abym przytyła?
samo jedzenie mi nie wystarcza. Uważam, że mam szybka przemianę materii. Może wybrać się do jakiegoś lekarza? Tylko czy on mi pomoże? Bo dietetyk to chyba tylko jest dostępny dla odchudzających..

proszę o pomoc, Patrycja.
Nie bierz sie za zadne tabletki, tylko jedz regularnie, normalne posilki.

Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437

OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow.
Wyrak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-03, 17:12   #761
201604211128
Konto usunięte

Dawno nie pisałam

Co do mnie to powiem w prost - moja "kochana" psychiatra chciała mnie wysłać do psychiatryka tylko za to, że mam niską wagę i obniżony nastrój - bo co, bo mam anoreksję (no przepraszam, ona sama jest bardzo chuda) i dwa mam mega przemianę materii i dopiero po trzydziestce zacznę tyć
Więc widzicie jaka ona był za przeproszeniem głupia
Jem nadal standardowo (rzeczy smażone na smalcu i maśle - żadne tam margaryny ), łykam sobie omega 3 i jest bosko. I nie polecam nikomu kuraka - to pędzony hormonami zwierz. Czasem mamy obiad wege (z warzywami i nabiałem). I żyję - mimo, że moje BMI ma 16 - 17.

Edytowane przez 201604211128
Czas edycji: 2010-05-03 o 17:14
201604211128 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-05-03, 20:27   #762
kiitty
Zakorzenienie

ja mam bmi 15... waze 39 kg przy wzroscie 158. staram sie bardzo duzo jesc, ale niestety waga stoi w miejscu. codziennie pełno słodkiego (np. dzisiaj kawał babki z lukrem, placek przekładany kremem kokosowym z wiórkami kokosowymi, 3 kostki czekolady) i mimo wszystko wage mam ciągle tą samą po kolacji zawsze jem nerkowce, pistacje itp. bo podobno jak się je wieczorem to łatwiej przytyć a orzechy są wysokokaloryczne, ale mi to jakoś nie pomaga a właśnie zjadłam przed chwilką ponad 50g nerkowców..
i do tego jutro mam mature, więc się trochę stresuję tym wszystkim. a ponoć pod wpływem stresu dodatkowo się chudnie.. : (
ehh idę dalej jeść nerkowce
Stary 2010-05-03, 22:53   #763
naataalkaa
Raczkowanie

Hej mam ten sam problem co wy, niestety. Przy wzroscie 165 waze zaledwie 44 kg. Kupilam ostatnio diete szybkie tycie. Mam nadzieje ze przyniesie efekty. No tylko troche brak mi inwencji do ulozenia diety. Moze ktoras z was tez ja stosowala i moglaby mi pomoc. Albo tez nie, ale pomoglaby mi w jej ulozeniu z tego co dostalam. Moge przeslac na priv
naataalkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-04, 00:01   #764
BreakYourHeart
Przyczajenie

Question Jestem za chuda

Mam problema . ; ]
Jestem zbyt chuda ważę 46 kg . przy około 170 cm wzrostu . jem dużo i regularnie śniadanie , obiad i kolację . Podobno to , ze jestem taka chuda mam odziedziczone po mamie genetycznie -.- .
Zastanawiam sie czy mogę to zmienić mam tego dość .
I jeszcze jeden problemos ; d
zaczęłam tanczyc jakies 3 lata temu ... lecz porzuciłam to . Już od ponad roku nie tańczę i tęsknie za tym ;[ . Moim tancem był hip-hop .
Ale chyba jestem za chuda i za wysoka ( i jeszcze te dłuuugie nogi) ... i u takich ludzi jak ja brzydko to wygląda jak tanczę .. a chciałabym coś w tym osiągnąć . Jak wy myślicie czy wzrost i waga przyczynia sie do tego jak się tańczy ?
BreakYourHeart jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-04, 11:40   #765
Decadence
Rozeznanie

Może zwróć uwagę na to co jesz.
Stary 2010-05-04, 15:28   #766
uonofranek
Przyczajenie

Zastanawiam się tylko po co chcesz przytyć, skoro twoja waga jest 'idealna'
Może znajdź jakieś ćwiczenia, dzięki którym zarysujesz sobie mięsnie, jeśli o to ci chodzi, bo z 'idealną' wagą chyba nie można wyglądać 'za chudo'

zero pomysłów na Dukana
i tylko miesiąc
uonofranek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-04, 17:07   #767
kiitty
Zakorzenienie

Dot.: Jestem za chuda

napisałaś że jesz tylko śniadanie, obiad i kolacje. to są tylko 3 posiłki a powinno się jeść conajmniej 5. zacznij jeść 2 śniadanie i jakiś podwieczorek między obiadem a kolacją. jeśli zaczniesz tańczyć to dodatkowo będziesz spalać kalorie, co może się przyczynić do dalszego spadku wagi..
p.s ja też staram się przytyć (waga 39kg przy wzroście 158)..
Stary 2010-05-05, 09:24   #768
HollyGolightly1982
Przyczajenie

dzień dobry można dołączyć?
mam 170 cm wzrostu i ważę 49 kg, rozmiar 34. nie wyglądam jakoś bardzo źle ale chętnie bym troszkę przytyła. Mam tak, ze nie mogę zjeść dużo na raz bo szybko czuje się pełna. ale za to wystarczy godzinka, dwie i znowu jestem głodna. Jestem wegetarianką. ale jem sporo słodyczy, węglowodanów typu pieczywo makaron, owoców, warzyw... nie wiem co zrobić żeby sie upaść troszke

HollyGolightly1982 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-08, 09:07   #769
aneta6
Przyczajenie

Question Nie wiem czy mam problem? Chcę przytyć...

Hej,
Mam 24 lata, 168cm i ok 50kg wagi. Od dawna chcę przytyć, ale to nie takie proste. Mam szybką przemianę materii. Mama mówi, żebym się cieszyła, że mam taką figurę. Koleżanki, również zazdroszczą mi czasem, że jem wszystko co chcę i nie tyję.
Ostatnio staram się jeść więcej, ale i tak to nic nie daje, a i zaczynają się problemy. Rano jedzenie ciężko mi przechodzi przez gardło, więc ostatnio robiłam sobie codziennie musli. Dziś po wczorajszej imprezie(choć nic nie piłam) jak chciałam zjeść kanapkę zbierało mi się na wymioty. Zazwyczaj mam tak tylko rano. Nie wywołuję tego specjalnie, bo w przeciwieństwie do nie których bardzo chciałabym przytyć. Denerwuje mnie jak ktoś mówi, że jaka ja chuda. Dobrze o tym wiem. Nie wiem czy ostatnio nie nabawiłam się jakiegoś wirusa, bo po jedzeniu od razu wydalam to co zjadłam.
Staram się jeść rzeczy bardziej kaloryczne. Choć ciepły posiłek jem dopiero przed 18 czyli po pracy.
Czy mam dać sobie spokój z tą chęcią przytycia, bo nie wiem czy mi to na zdrowie idzie? A Jeśli nie to jak to zrobić?
aneta6 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-08, 09:46   #770
Haylee
Zakorzenienie

Dot.: Nie wiem czy mam problem? Chcę przytyć...

wybacz, a wymioty nie mogą być od czegoś innego? chyba, że od zawsze masz rano z tymi odruchami - to ok jeśli od jakiegoś czasu - czas zrobić badania.

a może w pracy mogłabyś podjadać jakieś serki, batoniki (nie z samej czekolady :P tylko takie dla sportowców, bardziej kaloryczne) ?
Stary 2010-05-08, 09:57   #771
aneta6
Przyczajenie

Wcześniej nie miałam wymiotów, teraz też nie tylko jak ugryzłam kawałek kanapki to mi się zbierało na to. Rano ciężko mi zjeść dużo, choć to powinien być najważniejszy posiłek dnia .
aneta6 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-08, 10:00   #772
Haylee
Zakorzenienie

nie napychaj się specjalnie... ale badania zrób bo nie chcę krakać, to może być ciąża nawet? wybacz za stwierdzenie, ale w tym momencie nasuwa mi się tylko to
Stary 2010-05-08, 13:39   #773
aanik
Raczkowanie

Dot.: Nie wiem czy mam problem? Chcę przytyć...

Cytat:
Napisane przez aneta6 Pokaż wiadomość
Hej,
Mam 24 lata, 168cm i ok 50kg wagi. Od dawna chcę przytyć, ale to nie takie proste. Mam szybką przemianę materii. Mama mówi, żebym się cieszyła, że mam taką figurę. Koleżanki, również zazdroszczą mi czasem, że jem wszystko co chcę i nie tyję.
Ostatnio staram się jeść więcej, ale i tak to nic nie daje, a i zaczynają się problemy. Rano jedzenie ciężko mi przechodzi przez gardło, więc ostatnio robiłam sobie codziennie musli. Dziś po wczorajszej imprezie(choć nic nie piłam) jak chciałam zjeść kanapkę zbierało mi się na wymioty. Zazwyczaj mam tak tylko rano. Nie wywołuję tego specjalnie, bo w przeciwieństwie do nie których bardzo chciałabym przytyć. Denerwuje mnie jak ktoś mówi, że jaka ja chuda. Dobrze o tym wiem. Nie wiem czy ostatnio nie nabawiłam się jakiegoś wirusa, bo po jedzeniu od razu wydalam to co zjadłam.
Staram się jeść rzeczy bardziej kaloryczne. Choć ciepły posiłek jem dopiero przed 18 czyli po pracy.
Czy mam dać sobie spokój z tą chęcią przytycia, bo nie wiem czy mi to na zdrowie idzie? A Jeśli nie to jak to zrobić?
Regularne, pełnowartościowe posiłki, co 2-3h i dodatkni bilans kaloryczny. Przytyjesz na pewno
aanik jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-05-18, 10:43   #774
iloneczka 217
Raczkowanie

Jak przytyć? Pomocy!

Mój problem jest inny, niż każdego kogo do tej pory spotkałam. Otóż mam 168 cm wzrostu i 49 kg wagi jem bardzo dużo i w nocy jednak nie mogę przytyć! Mam dosyć komentarzy, że nic nie jem, bo tak nie jest. Chciałabym przytyć i to bardzo. Wstydzę się wychodzić w bluzce na ramiączkach bo widać moje wszystkie kości i w dodatku uwielbiam spódnicę, ale nie chcę narażać się na komentarze typu " ale kościste kolana" czy coś w tym rodzaju. Czytałam, że powinnam jeść małe posiłki, a często, ale czytałam także że powinnam jeść duże żeby organizm nie mógł go spalić. Próbowałam nawet jeść kaszki dla dzieci to też podobnież się od nich tyje, no ale koleżanka mi powiedziała, że to nie prawda. Nie wiem juz co robić lato tuż tuż a moja waga ciągle ta sama.
iloneczka 217 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-18, 11:40   #775
andzia012kr
Raczkowanie

GG do andzia012kr
Dot.: Jak przytyć? Pomocy!

mam podobny problem, 165cm i 48kg, tez chcialabym troszke przytyc dla lepszego samopoczucia

andzia012kr jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-18, 12:08   #776
musiacek
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez iloneczka 217 Pokaż wiadomość
Mój problem jest inny, niż każdego kogo do tej pory spotkałam. Otóż mam 168 cm wzrostu i 49 kg wagi jem bardzo dużo i w nocy jednak nie mogę przytyć! Mam dosyć komentarzy, że nic nie jem, bo tak nie jest. Chciałabym przytyć i to bardzo. Wstydzę się wychodzić w bluzce na ramiączkach bo widać moje wszystkie kości i w dodatku uwielbiam spódnicę, ale nie chcę narażać się na komentarze typu " ale kościste kolana" czy coś w tym rodzaju. Czytałam, że powinnam jeść małe posiłki, a często, ale czytałam także że powinnam jeść duże żeby organizm nie mógł go spalić. Próbowałam nawet jeść kaszki dla dzieci to też podobnież się od nich tyje, no ale koleżanka mi powiedziała, że to nie prawda. Nie wiem juz co robić lato tuż tuż a moja waga ciągle ta sama.
Hej waże też blisko 50 kg przy 168, ale jakoś nie chciałabym przytyć, moze mam inną budowę ciała, ale wydaje mi sie, że mam tyłek i uda zbyt grube. Owszem ręce jak patyki ;p Ważne, żeby dobrze się czuć w swojej tuszy. Wiem po sobie, że od braku ruchu i podjadania słodyczy łatwo przybieram na wadze. Może taka twoja natura, ja bym się cieszyła na twoim miejscu, że nie tyje

musiacek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-18, 13:28   #777
kiitty
Zakorzenienie

.

Edytowane przez kiitty
Czas edycji: 2010-09-12 o 14:03
kiitty jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-18, 14:11   #778
kika171
Zadomowienie

GG do kika171

Kitty nie chcę być niemiła, ale zauważyłam, że jeśli tylko pojawia się jakiś nowy wątek dotyczący tego, że ktoś chce przytyć Ty zawsze przytaczasz swoją historię. Rozumiem, że odczuwasz potrzebę podzielenia się tym z innymi, ale może tak z umiarem?
Poza tym Twoje P nie było AŻ ta obfite, żebyś nie wiedziała co masz zrobić aby przytyć Jedz więcej orzechow, pestek itp. A jeśli to nie pomoże to może czas wybrać się na badania lekarskie?

btw to jest już wątek, gdzie dziewczyny piszą jakie mają sposoby aby przytyć: "Akcja tyjemy razem"

A6w- ...27-28-29-30-31-32-33-34-35-36-37-38-39-40-41-42

"Zapytałam dziecko niosące świeczkę:
- Skąd pochodzi to światło?
Chłopczyk natychmiast ją zdmuchnął.
- Powiedz mi, dokąd teraz odeszło - odparł. - Wtedy ja powiem ci, skąd pochodzi.
JC"
kika171 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-18, 19:18   #779
iloneczka 217
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kiitty Pokaż wiadomość
nie wiem już co robić, żeby przytyć chociaż te pare kilo. chciałąbym przytyć chociaż do 45 kg do wakacji, żeby móc się pokazać w stroju.
Właśnie najbardziej mi chodzi o ten strój kąpielowy!!! Jednak moja praca wymaga dużo ruchu staram sie to nadrobić ale niestety mi nie wychodzi
iloneczka 217 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-19, 16:14   #780
inc0rrect
Zakorzenienie

teoretycznie nie ma szans żebyście nie przytyły jeśli będziecie jeść więcej niż spalicie w ciągu dnia plus tyle ile idzie na metabolizm
ale ja polecam mięśnie rozwijać, fajnie jestescie szczuple, na tym rozwinąć mięśnie (trening siłowy) i super cialo

aha no i standardowo, zrobic badania. Oczywiscie nie wykluczamy pasozytow;p ale oprocz tego na cukrzycę i TSH

Tutaj link: profitest.pl/s/12254/Tu4ydm2K3ha4YKAM

W ramach podziękowania dla dwóch z Was oferuję bezpłatne konsultacje dietetyczne
inc0rrect jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Dietetyka

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości