|
Notka |
|
Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal. |
Pokaż wyniki sondy: Ile wyżysz? ;] | |||
45 i mniej |
![]() ![]() ![]() ![]() |
129 | 28,79% |
45-55 |
223 | 49,78% |
56-66 |
76 | 16,96% |
67-77 |
12 | 2,68% |
78 i więcej |
4 | 0,89% |
nie twój interes |
4 | 0,89% |
Głosujący: 448. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#751 |
Zadomowienie
|
Dot.: Akcja: Tyjemy Razem !! cz. II
nas napewno :P
|
![]() ![]() |
![]() |
#752 |
Raczkowanie
|
Jestem cierpliwa, TYLKO kto się tym zajmie?
Ja piję teraz codziennie WITAMINKA-MARCHEW.I nie wiem czy marchewka tuczy czy nie? Już wiem dziewczyny, pytałam się koleżanki, która ostatnio troszkę "przytyła", tzn.nadal jest szczupła, ale widać, że To I oOWO JEJ UROSŁO.Mówiła, że je w małych ilościach, ale co chwilkę.Np.coś zje, idzie na pole, wraca znów coś je, znów wychodzi.Je dużo drożdżówek itd.Tylko trzeba przyznać, że ma apetyt ja nie mam. Np.dzisiaj zjadłam jedną kanapkę z szynką, później w szkole batona, rogala oraz pizzę i później jeszcze tą witaminkę. To w sumie teraz się nie dziwie, że jestem chuda.Mi się po prostu nie chce jeść.
#753 |
Raczkowanie
|
Hej.Fajnie że trafiłam na ten wątek.Może tu się czegoś dowiem jak przytyć.Ja mam 28 lat, 160 cm wzrostu a moja waga waha się od 47 do 48 kg.W ciągu roku schudłam 10 kg przez stres.Na początku się cieszyłam, ale teraz.Jak oglądam swoje zdjęcia do nie wyrabiam.Ręce jak patyki,twarz chuda,wystające kości.Próbuję się odżywiać zdrowo, ale jak już coś jem to w sumie jakieś lekkostrawne rzeczy.No i słodycze wcinam i to codziennie.Jem mało bo mój żołądek jest chyba taki skurczony, że po większej ilości jedzenia jest mi nie dobrze. A tu nic a ni kg więcej.Mam niedoczynność tarczycy a podobno od tego ma się kiepską przemianę materii i się tyje,a u mnie to jest na odwrót.Do tego pale papierosy i dochodzi stres i może dlatego nie mogę przytyć.Mimo tego wszystkiego to i tak chciałabym przytyć tak do 50 kg, ale jakoś marnie to widzę.Może trzeba się wybrać do jakiegoś lekarza
![]()
#754 |
Zakorzenienie
|
spróbuj odstawić fajki - waga powinna się unormować
![]()
#755 |
Wtajemniczenie
|
Ohhh jak mnie tu już dawno nie było
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
#756 |
Wtajemniczenie
|
a ja się dziś zważyłam i równe 50,0 było
![]() ![]()
![]() |
#757 |
Rozeznanie
|
dzieczyny jak tam u Was??
U mnie kiepsko, waga stoi ![]()
#758 |
Zadomowienie
|
ja ważę równe 41 od miesiąca! ;-/
jem wszystko co wlezie, słyszałam że jak późno się je to się grubnie. od jakiegoś czasu jem kolacje o 21, 22 no i nic! ![]()
#759 |
Przyczajenie
|
![]()
Witam.
Na wstępie przepraszam, że pisze ten list tutaj ale nie wiem gdzie go umieścić... Nie chce schudnąć jak większość kobiet na tym forum, lecz przytyć. Przy wzroście 172 cm ważę jakieś 55 kg. ;( Jem nieregularnie, a koleżanka twierdzi ze własnie takie odzywianie powinno "powodować tycie". Ja jakoś przytyć nie moge. W ubiegłe wakacje byłam ponad miesiąc u cioci i tam jadłam regularnie przy tym obfite obiady i załamałam sie gdy weszłam na wage i zobaczyłam, że moja waga nic się nie zmieniła. Ważyłam nadał 55 kg no może o,5 kg więcej... Chciałabym przytyć, ale jakoś mi to nie wychodzi. Kolega podsunął mi pomysł zebym spróbowała tabletek na przybranie masy, ale ja sie boje. Bo po pierwsze biorą je kulturyści a ja nie chce tak wyglądać. Czy te tabletki to jedyny sposób abym przytyła? samo jedzenie mi nie wystarcza. Uważam, że mam szybka przemianę materii. Może wybrać się do jakiegoś lekarza? Tylko czy on mi pomoże? Bo dietetyk to chyba tylko jest dostępny dla odchudzających.. proszę o pomoc, Patrycja. |
![]() ![]() |
![]() |
#760 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: chce przytyć.
Cytat:
Łajrak blog: https://wizaz.pl/forum/blog.php?u=288138 Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437 OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#761 |
Konto usunięte
|
Dawno nie pisałam
![]() Co do mnie to powiem w prost - moja "kochana" psychiatra chciała mnie wysłać do psychiatryka tylko za to, że mam niską wagę i obniżony nastrój - bo co, bo mam anoreksję (no przepraszam, ona sama jest bardzo chuda) i dwa mam mega przemianę materii i dopiero po trzydziestce zacznę tyć ![]() ![]() ![]() Jem nadal standardowo (rzeczy smażone na smalcu i maśle - żadne tam margaryny ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez 201604211128 Czas edycji: 2010-05-03 o 17:14 |
![]() ![]() |
![]() |
#762 |
Zakorzenienie
|
ja mam bmi 15... waze 39 kg przy wzroscie 158. staram sie bardzo duzo jesc, ale niestety waga stoi w miejscu. codziennie pełno słodkiego (np. dzisiaj kawał babki z lukrem, placek przekładany kremem kokosowym z wiórkami kokosowymi, 3 kostki czekolady) i mimo wszystko wage mam ciągle tą samą
![]() i do tego jutro mam mature, więc się trochę stresuję tym wszystkim. a ponoć pod wpływem stresu dodatkowo się chudnie.. : ( ehh idę dalej jeść nerkowce ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#763 |
Raczkowanie
|
Hej
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#764 |
Przyczajenie
|
![]()
Mam problema . ; ]
Jestem zbyt chuda ważę 46 kg . przy około 170 cm wzrostu . ![]() Zastanawiam sie czy mogę to zmienić mam tego dość . ![]() I jeszcze jeden problemos ; d ![]() zaczęłam tanczyc jakies 3 lata temu ... lecz porzuciłam to . Już od ponad roku nie tańczę i tęsknie za tym ;[ . Moim tancem był hip-hop . Ale chyba jestem za chuda i za wysoka ( i jeszcze te dłuuugie nogi) ... i u takich ludzi jak ja brzydko to wygląda jak tanczę .. a chciałabym coś w tym osiągnąć . Jak wy myślicie czy wzrost i waga przyczynia sie do tego jak się tańczy ? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#765 |
Rozeznanie
|
Może zwróć uwagę na to co jesz.
#766 |
Przyczajenie
|
Zastanawiam się tylko po co chcesz przytyć, skoro twoja waga jest 'idealna'
![]() Może znajdź jakieś ćwiczenia, dzięki którym zarysujesz sobie mięsnie, jeśli o to ci chodzi, bo z 'idealną' wagą chyba nie można wyglądać 'za chudo' ![]()
#767 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Jestem za chuda
napisałaś że jesz tylko śniadanie, obiad i kolacje. to są tylko 3 posiłki a powinno się jeść conajmniej 5. zacznij jeść 2 śniadanie i jakiś podwieczorek między obiadem a kolacją. jeśli zaczniesz tańczyć to dodatkowo będziesz spalać kalorie, co może się przyczynić do dalszego spadku wagi..
p.s ja też staram się przytyć (waga 39kg przy wzroście 158).. |
![]() ![]() |
![]() |
#768 |
Przyczajenie
|
dzień dobry
![]() mam 170 cm wzrostu i ważę 49 kg, rozmiar 34. nie wyglądam jakoś bardzo źle ale chętnie bym troszkę przytyła. Mam tak, ze nie mogę zjeść dużo na raz bo szybko czuje się pełna. ale za to wystarczy godzinka, dwie i znowu jestem głodna. Jestem wegetarianką. ale jem sporo słodyczy, węglowodanów typu pieczywo makaron, owoców, warzyw... nie wiem co zrobić żeby sie upaść troszke ![]()
#769 |
Przyczajenie
|
![]()
Hej,
Mam 24 lata, 168cm i ok 50kg wagi. Od dawna chcę przytyć, ale to nie takie proste. Mam szybką przemianę materii. Mama mówi, żebym się cieszyła, że mam taką figurę. Koleżanki, również zazdroszczą mi czasem, że jem wszystko co chcę i nie tyję. Ostatnio staram się jeść więcej, ale i tak to nic nie daje, a i zaczynają się problemy. Rano jedzenie ciężko mi przechodzi przez gardło, więc ostatnio robiłam sobie codziennie musli. Dziś po wczorajszej imprezie(choć nic nie piłam) jak chciałam zjeść kanapkę zbierało mi się na wymioty. Zazwyczaj mam tak tylko rano. Nie wywołuję tego specjalnie, bo w przeciwieństwie do nie których bardzo chciałabym przytyć. Denerwuje mnie jak ktoś mówi, że jaka ja chuda. Dobrze o tym wiem. Nie wiem czy ostatnio nie nabawiłam się jakiegoś wirusa, bo po jedzeniu od razu wydalam to co zjadłam. Staram się jeść rzeczy bardziej kaloryczne. Choć ciepły posiłek jem dopiero przed 18 czyli po pracy. Czy mam dać sobie spokój z tą chęcią przytycia, bo nie wiem czy mi to na zdrowie idzie? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#770 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Nie wiem czy mam problem? Chcę przytyć...
wybacz, a wymioty nie mogą być od czegoś innego? chyba, że od zawsze masz rano z tymi odruchami - to ok
![]() a może w pracy mogłabyś podjadać jakieś serki, batoniki (nie z samej czekolady :P tylko takie dla sportowców, bardziej kaloryczne) ?
#771 |
Przyczajenie
|
Wcześniej nie miałam wymiotów, teraz też nie tylko jak ugryzłam kawałek kanapki to mi się zbierało na to. Rano ciężko mi zjeść dużo, choć to powinien być najważniejszy posiłek dnia
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#772 |
Zakorzenienie
|
nie napychaj się specjalnie... ale badania zrób
![]() ![]() ![]()
#773 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Nie wiem czy mam problem? Chcę przytyć...
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#774 |
Raczkowanie
|
Jak przytyć? Pomocy!
Mój problem jest inny, niż każdego kogo do tej pory spotkałam. Otóż mam 168 cm wzrostu i 49 kg wagi jem bardzo dużo i w nocy jednak nie mogę przytyć! Mam dosyć komentarzy, że nic nie jem, bo tak nie jest. Chciałabym przytyć i to bardzo. Wstydzę się wychodzić w bluzce na ramiączkach bo widać moje wszystkie kości i w dodatku uwielbiam spódnicę, ale nie chcę narażać się na komentarze typu " ale kościste kolana" czy coś w tym rodzaju. Czytałam, że powinnam jeść małe posiłki, a często, ale czytałam także że powinnam jeść duże żeby organizm nie mógł go spalić. Próbowałam nawet jeść kaszki dla dzieci to też podobnież się od nich tyje, no ale koleżanka mi powiedziała, że to nie prawda. Nie wiem juz co robić lato tuż tuż a moja waga ciągle ta sama.
|
![]() ![]() |
![]() |
#775 |
Raczkowanie
|
Dot.: Jak przytyć? Pomocy!
mam podobny problem, 165cm i 48kg, tez chcialabym troszke przytyc dla lepszego samopoczucia
![]()
#776 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#777 |
Zakorzenienie
|
.
Edytowane przez kiitty Czas edycji: 2010-09-12 o 14:03 |
![]() ![]() |
![]() |
#778 |
Zadomowienie
|
Kitty nie chcę być niemiła, ale zauważyłam, że jeśli tylko pojawia się jakiś nowy wątek dotyczący tego, że ktoś chce przytyć Ty zawsze przytaczasz swoją historię. Rozumiem, że odczuwasz potrzebę podzielenia się tym z innymi, ale może tak z umiarem?
![]() Poza tym Twoje P nie było AŻ ta obfite, żebyś nie wiedziała co masz zrobić aby przytyć ![]() btw to jest już wątek, gdzie dziewczyny piszą jakie mają sposoby aby przytyć: "Akcja tyjemy razem" ![]()
Książki-15 A6w- ...27-28-29-30-31-32-33-34-35-36-37-38-39-40-41-42 ![]() "Zapytałam dziecko niosące świeczkę: - Skąd pochodzi to światło? Chłopczyk natychmiast ją zdmuchnął. - Powiedz mi, dokąd teraz odeszło - odparł. - Wtedy ja powiem ci, skąd pochodzi. JC" |
![]() ![]() |
![]() |
#779 |
Raczkowanie
|
Właśnie najbardziej mi chodzi o ten strój kąpielowy!!! Jednak moja praca wymaga dużo ruchu staram sie to nadrobić ale niestety mi nie wychodzi
|
![]() ![]() |
![]() |
#780 |
Zakorzenienie
|
teoretycznie nie ma szans żebyście nie przytyły jeśli będziecie jeść więcej niż spalicie w ciągu dnia plus tyle ile idzie na metabolizm
![]() ale ja polecam mięśnie rozwijać, fajnie jestescie szczuple, na tym rozwinąć mięśnie (trening siłowy) i super cialo ![]() aha no i standardowo, zrobic badania. Oczywiscie nie wykluczamy pasozytow;p ale oprocz tego na cukrzycę i TSH
Dziewczyny, bardzo proszę o wypełnienie krótkiej ankiety, która jest badaniem rynku usług dietetycznych. Tutaj link: profitest.pl/s/12254/Tu4ydm2K3ha4YKAM W ramach podziękowania dla dwóch z Was oferuję bezpłatne konsultacje dietetyczne ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:34.