Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.V - Strona 34 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-05-03, 10:20   #991
marta_d1
Zakorzenienie

GG do marta_d1
Dot.: Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.V

Hej dziewczynki! Ale sobie pyszne kakao zrobiłam Mój biedny mąż nadal przeziębiony więc śpi. Wczoraj przeleżeliśmy cały dzień. Obejrzałam' Dom zły". Bardzo polecam, mocny, mroczny i rewelacyjny.
Stwierdziłam, że mam okropnie uparte dziecko. Kopie, kopie, rusza się a jak tatuś chce popatrzyć to cisza. Uparciuch jeden! Śmiałam sie, że sie tyłkiem do matki obrócił bo miałam takie duże wybrzuszenie nad pępkiem.
Pogoda nadal kiepska. Popołudniu idziemy na kolacje do rodziców, bo ciotka z Poznania przyjechała.

Cytat:
Napisane przez jusdan77 Pokaż wiadomość
Wiecie co? Byłam z M i córeczką na festynie i jak wracaliśmy spotkaliśmy przy przejściu dla pieszych zapłakaną dziewczynkę( ok. 6-7 lat), zapytaliśmy dlaczego płacze a ona..." bo mi jest tak bardzo zimno a moja mama nie chce iść do domu.." więc pytamy: ..a gdzie Twoja mama, no to nam wskazała palcem na ławkę oddaloną naprawdę spoooooro od niej w takim parku, a mamuśka właziła ( dosłownie) z rozkrokiem na jakiegoś gacha i "lizała " się z nim.Kazaliśmy jej iść do mamy żeby jej nie szukała i się o nią nie martwiła, potem ją obserwowałam ale ona nie podeszła do mamy ( pewnie przeszkadzać jej nie chciała), tylko usiadła na ławce obok.Poszliśmy do auta i odjechaliśmy do domu.Pół drogi płakałam z powodu tej dziewczynki bo tak mi jej żal było, tym bardziej że ona tylko cieniutkie rybaczki(getry)do kolan miała a nóżki aż sine z zimna i cieniutką bluzeczke i naciągała te rękawki na dłonie.Na szczęście mój M widział że sie tym przejęłam i zaproponował żebyśmy sie tam wrócili.Pojechaliśmy ale w między czasie się porządnie rozpadało i ich już nie było....może nawet dobrze ...
Co za bitch! Ja bym chyba na policje zadzwoniła. Pewnie i tak przenieśli sie do domu i biedne dziecko musiało być świadkiem wszystkiego.
Stary 2010-05-03, 10:29   #992
papeteria
Zakorzenienie

Dot.: Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.V

Cytat:
Napisane przez wiolek1 Pokaż wiadomość
papeteria no właśnie jak mam cere trądzikowa i mieszaną a teraz do
tego troche przesuszoną hehe i się boję, że mogły by mnie zapychać ale widze że ten la rocha jest właśnie do mieszanej matujący to o ile się zdecyduje używać ( jakoś nie moge się zmusić do filtrów ) to pewnie ten spróbuje

u mnie znowu ponuro szaro deszcz chyba troche kropi i kolejny taki zmulony dzień matko jak ja nie lubie ;/
Ja ma taką samą cerę.
Pogoda ta sama

---------- Dopisano o 08:27 ---------- Poprzedni post napisano o 08:26 ----------

Cytat:
Napisane przez anuszka1401 Pokaż wiadomość
Hej U mnie dziś pogoda do dupy :/

Dzięki dziewczyny za rady odnośnie wózka, więc nr 2 wygrywa I chyba będzie mój Jeszcze tylko pokażę go Markowi, żeby nie mówił, że sama wybieram
co by miał świadomość, że brał w tym udział

---------- Dopisano o 08:29 ---------- Poprzedni post napisano o 08:27 ----------

Cytat:
Napisane przez marta_d1 Pokaż wiadomość
Obejrzałam' Dom zły". Bardzo polecam, mocny, mroczny i rewelacyjny.
Stwierdziłam, że mam okropnie uparte dziecko.
Nie boisz sie potem spac obejrzałabym jakiś straszny film(swego czasu lubilam) ale od kilku lat mnie odrzuciło od okropnych filmów i same komedie i sensacyjne oglądam.....

papeteria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-03, 10:34   #993
jusdan77
Zadomowienie

GG do jusdan77

Witajcie!!
Jestem właśnie po śniadanku, tak bardzo nie chciało mi się dzisiaj wstawać bo pogoda do niczego, od wczoraj wieczora prawie ciągle pada Nic mi się nie chce, ogarnęło mnie lenistwo a niedługo trzeba się zabierać za obiadek, na który nawet nie mam pomysłu
Córcia wierci mi dziurę w brzuchu że mam jej pomalować paznokcie lakierem bezbarwnym, ehhhhh a co dopiero będzie za kilka lat?
jusdan77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-03, 10:36   #994
marta_d1
Zakorzenienie

GG do marta_d1

Cytat:
Napisane przez papeteria Pokaż wiadomość

Nie boisz sie potem spac obejrzałabym jakiś straszny film(swego czasu lubilam) ale od kilku lat mnie odrzuciło od okropnych filmów i same komedie i sensacyjne oglądam.....
Ale to nie jest kochana horror. To polski dramat, reżysera " Wesele", praktycznie z tymi samymi aktorami. Na prawdę super. A horrorów nie ogłądam wcale bo mam tak jak Ty. W nocy sama bym nie została.
Stary 2010-05-03, 10:40   #995
bassienkaw
Zakorzenienie

Witajcie kochane, wczoraj wieczorem tu byłam, a tutaj juz tyle naskrobałyście... z jednej strony szkoda mi, ze nie moge aktywnie uczestniczyc w wątku, a z drugiej po prostu żal mi czasu by to wszystko tutaj nadrabiać, bo piszecie jak szalone... a mam tyle innych spraw na głowie, że cieszę się,że wizaż nie wciąga mnie jak w pierwszej ciąży...

Coś mi dzisiaj słabo, właśnie przystawiłam obiad, śniadanko zjadłam godzinkę temu i teraz biorę się za pisanie pracy

90 - 86 - 82- 78 - 74 - 70 -66 -61 - 60

Moja historia odchudzania

bassienkaw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-03, 10:47   #996
papeteria
Zakorzenienie

Cytat:
Ale to nie jest kochana horror. To polski dramat, reżysera " Wesele", praktycznie z tymi samymi aktorami. Na prawdę super. A horrorów nie ogłądam wcale bo mam tak jak Ty. W nocy sama bym nie została.
acha ten tytuł mnie w błąd wprowadził ale dramatów też nie lubię...a z horrorów ostatnio( z rok temu) oglądałam "oko" z Jessica Alba straszny był....i pokój 1408
jusdan kupiłam wczoraj chusteczki ..pełno ich u mnie a dw do 2012 także kupa czasu, ale kupiłam tylko jedne różowe jedne niebieskie(uwielbiam je) w razie gdyby moje dziecko miało miec jakieś uczulenie na nie czy coś

---------- Dopisano o 08:47 ---------- Poprzedni post napisano o 08:46 ----------

Cytat:
Napisane przez bassienkaw Pokaż wiadomość
cieszę się,że wizaż nie wciąga mnie jak w pierwszej ciąży...
a mnie wciągnął na maksa

Stary 2010-05-03, 11:05   #997
karolcia228
Zakorzenienie

GG do karolcia228 Send a message via Skype™ to karolcia228

Ja sie zdrzemnelam po sniadanku, pogoda do bani, deszcz pada, w TV nic nie ma, masakra
Wlasnie pije moja kawusie Latte Macchiato i posiedze z wami

Co do filmów moj TZ uwilebia horrory, naogladalam sie troche, choc nie lubie ogladac bo po tem sie boje, wole komedie, romansy, ostanio ogladalam ten nowy film z Jennifer Aniston, nawet fajny
...Nasz Aniołek...20.08.2009...

http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png

http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png

Edytowane przez karolcia228
Czas edycji: 2010-05-03 o 11:07
karolcia228 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-03, 11:09   #998
lazurowa
Wtajemniczenie

GG do lazurowa

Dzień dobry
Moi goście już pojechali. Nie powiem- cieszy mnie to. Pobudki o 7 rano to nie dla mnie.
Wczoraj nawet dopisywał mi humor- dzisiaj jest znacznie gorzej. Jakiś dół się przyplątał...
Stary 2010-05-03, 11:24   #999
papeteria
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lazurowa Pokaż wiadomość
Wczoraj nawet dopisywał mi humor- dzisiaj jest znacznie gorzej. Jakiś dół się przyplątał...
odbyt odbyt odbyt
a tak na powaznie nawet mnie sie dzis nudzi
Oglądam ciuchy na all....
Pożarłam z 10 cukierków(mieszanka krakowska) a na obiad dziś mam kiełbase z wczorajszego grilla

---------- Dopisano o 09:24 ---------- Poprzedni post napisano o 09:23 ----------

Cytat:
Napisane przez karolcia228 Pokaż wiadomość
Ja sie zdrzemnelam po sniadanku, pogoda do bani, deszcz pada, w TV nic nie ma, masakra
Wlasnie pije moja kawusie Latte Macchiato i posiedze z wami

Co do filmów moj TZ uwilebia horrory, naogladalam sie troche, choc nie lubie ogladac bo po tem sie boje, wole komedie, romansy, ostanio ogladalam ten nowy film z Jennifer Aniston, nawet fajny
to ja sobie inke ide zrobić...mój też lubi horrory

Stary 2010-05-03, 11:28   #1000
wiolek1
Zadomowienie

Cytat:
Dzień dobry
Moi goście już pojechali. Nie powiem- cieszy mnie to. Pobudki o 7 rano to nie dla mnie.
to dzisiaj chyba wszyscy tak mają ;/
ja jestem jak z du..py wyjęta ;/
nie chce mi sie nic
nudzi mi się
ble
wiolek1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-03, 11:29   #1001
bajka1807
Zakorzenienie

co za pogoda.... nic tylko sie pochlastac tak leje a mnie dzisiaj czeka powrot do szczecina

co do tej okropnej baby to brak slow... jak mozna zostawic dziecko samemu ? no rece opadaja...

masakra czuje sie jakby mnie walec jakis przejechal a mloda sie w brzuchu kotlowac zaczela, dzisiaj obudzila mnie o 4 - co raz lepiej hehe

a to fotki z wczoraj, moze tym razem sie dodadza
Mel B 14/14 ✓
bajka1807 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-03, 11:32   #1002
papeteria
Zakorzenienie

bajka pięknie

Stary 2010-05-03, 11:32   #1003
karolcia228
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bajka1807 Pokaż wiadomość
co za pogoda.... nic tylko sie pochlastac tak leje a mnie dzisiaj czeka powrot do szczecina

co do tej okropnej baby to brak slow... jak mozna zostawic dziecko samemu ? no rece opadaja...

masakra czuje sie jakby mnie walec jakis przejechal a mloda sie w brzuchu kotlowac zaczela, dzisiaj obudzila mnie o 4 - co raz lepiej hehe

Ślicznie wyszłaś

Nio ja dzis tez czuje sie jakas padnieta, doatkowo biodro mi dokucza na maxa...nie wiem jak mam siedziec,lezec by blo dobrze...jeszcze 83 dni do konca

Stary 2010-05-03, 11:37   #1004
marta_d1
Zakorzenienie

GG do marta_d1

Cytat:
Ślicznie moja droga. Juz widziałam na NK.

Też jestem jakaś dzisiaj przytrzymana. Głowa mnie boli i w ogóle słabo się czuję . Chyba sie położę.
Stary 2010-05-03, 11:44   #1005
lazurowa
Wtajemniczenie

GG do lazurowa

Cytat:
odbyt odbyt odbyt
a tak na powaznie nawet mnie sie dzis nudzi
Oglądam ciuchy na all....
Pożarłam z 10 cukierków(mieszanka krakowska) a na obiad dziś mam kiełbase z wczorajszego grilla

---------- Dopisano o 09:24 ---------- Poprzedni post napisano o 09:23 ----------

to ja sobie inke ide zrobić...mój też lubi horrory
Dzisiaj nawet odbyt nie działa na mnie rozweselająco.
Ja zjadłam dwa pierniczki.

Cytat:
Napisane przez wiolek1 Pokaż wiadomość
to dzisiaj chyba wszyscy tak mają ;/
ja jestem jak z du..py wyjęta ;/
nie chce mi sie nic
nudzi mi się
ble
U mnie wszyscy jakcyś tacy wymudlani chodzą.

Cytat:
Ślicznie moja droga. Juz widziałam na NK.

Też jestem jakaś dzisiaj przytrzymana. Głowa mnie boli i w ogóle słabo się czuję . Chyba sie położę.
No ja właśnie nie wiem czy się położyć czy sobie kawy zrobić...
Stary 2010-05-03, 11:46   #1006
papeteria
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karolcia228 Pokaż wiadomość
Ślicznie wyszłaś

Nio ja dzis tez czuje sie jakas padnieta, doatkowo biodro mi dokucza na maxa...nie wiem jak mam siedziec,lezec by blo dobrze...jeszcze 83 dni do konca
a ja 69 dni
ale to leci.....
kupiłam sobie przed chwilą ciuszki TU i TU u jednej osoby więc z przesyłką za całość zapłacę 33 zł.
Nie miałam typowo ciążowych bluzek więc te się może nadadzą czarna może być duża ale niekoniecznie bo w biuście już mam sete

---------- Dopisano o 09:46 ---------- Poprzedni post napisano o 09:44 ----------

u mnie TŻ jeszcze śpi ja latam co chwile siku (czuje jak mnie mały podkopuje) i właśnie zaczynam czuć zgagę
lazurowa

Stary 2010-05-03, 11:53   #1007
karolcia228
Zakorzenienie

Cytat:
a ja 69 dni
ale to leci.....
kupiłam sobie przed chwilą ciuszki TU i TU u jednej osoby więc z przesyłką za całość zapłacę 33 zł.
Nie miałam typowo ciążowych bluzek więc te się może nadadzą czarna może być duża ale niekoniecznie bo w biuście już mam sete

---------- Dopisano o 09:46 ---------- Poprzedni post napisano o 09:44 ----------

u mnie TŻ jeszcze śpi ja latam co chwile siku (czuje jak mnie mały podkopuje) i właśnie zaczynam czuć zgagę
lazurowa
A ja mule, TZ gra na PS3, ma zaraz wylaczyc, za oknem deszcz...a jakos zamulenie, nic mi sie nie chce...ja moze tez pogladam jakies ciszuki na allegro

Stary 2010-05-03, 11:55   #1008
lazurowa
Wtajemniczenie

GG do lazurowa

Cytat:
a ja 69 dni
ale to leci.....

lazurowa
Ładne te bluzeczki.
Ja robię kawę. Szkoda mi przespać cały dzień.
Ja jutro zaczynam 7 miesiąc według mojego liczenia i jestem przerażona, że jeszcze tylko tyle do końca.

Mam ochotę zadzwonić do M. ale wiem, że nie powinnam
Stary 2010-05-03, 11:59   #1009
papeteria
Zakorzenienie

Cytat:
Ja robię kawę. Szkoda mi przespać cały dzień.
Ja jutro zaczynam 7 miesiąc według mojego liczenia i jestem przerażona, że jeszcze tylko tyle do końca.

Mam ochotę zadzwonić do M. ale wiem, że nie powinnam
My idziemy do przyszywanej babci TŻ po 15:00 bo właśnie nas zaprosiła...

Zrób sobie kawe i daj mu zatęsknić

Stary 2010-05-03, 12:08   #1010
lazurowa
Wtajemniczenie

GG do lazurowa

Cytat:
My idziemy do przyszywanej babci TŻ po 15:00 bo właśnie nas zaprosiła...

Zrób sobie kawe i daj mu zatęsknić
To przynajmniej się trochę rozerwiecie.

Ciekawa jestem co by było gdybym się kompletnie przestała odzywać, dawać znaki życia, pisać na blogu... czy wtedy by się chociaż zmartwił... No ale nie ma co gdybać.
Stary 2010-05-03, 12:08   #1011
aniaa22
Zakorzenienie

Cytat:

sliczna mamusia i brzuszek

idealne twoj brzuszek tez sliczny rzeczywiscie wiekszy niz w pierwszej ciazy ale ladniutki

u nas pogoda do bani zimno i leje. a ja wlaczylam sobie plyte z naszego wesela
aniaa22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-03, 12:11   #1012
papeteria
Zakorzenienie

Cytat:

Ciekawa jestem co by było gdybym się kompletnie przestała odzywać, dawać znaki życia, pisać na blogu... czy wtedy by się chociaż zmartwił... No ale nie ma co gdybać.
a może właśnie wtedy zdał by sobie sprawę że brakuje mu ciebie....bloga zna ?

Stary 2010-05-03, 12:14   #1013
lazurowa
Wtajemniczenie

GG do lazurowa

Cytat:
a może właśnie wtedy zdał by sobie sprawę że brakuje mu ciebie....bloga zna ?
Zna ale nie wiem czy zagląda czy nie.
Stary 2010-05-03, 12:16   #1014
aniaa22
Zakorzenienie

Cytat:

a moze warto sprobowac?
aniaa22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-03, 12:22   #1015
lazurowa
Wtajemniczenie

GG do lazurowa

Cytat:
Napisane przez aniaa22 Pokaż wiadomość
a moze warto sprobowac?
Sama już nie wiem.
W najbliższym czasie nie zamierzam się do Niego odzywać. Zobaczymy.
Stary 2010-05-03, 12:43   #1016
ola_k11
Zadomowienie

Dziewczyny powoli Was nadrabiam po pobycie na działeczce

Tematy "kupne" mnie rozwaliły Szczerze mówiąc tyle mięcha z grilla zjadłam, że też by mi się przydało na tronie usiąść, bo mnie już boli brzuch.

Teraz jestem przeżarta, aż na śniadanie zjadłam sucharka z dżemem...
Byliśmy na naszej działce. Pogoda była lipna, bo dużo padało ale ciepło było i jakoś tak fajnie się składało, że na czas grilla się wypogadzało. Na szczęście mamy tam werandkę, więc nawet jak pada można na powietrzu siedzieć.

Wesele lazurowej i kashhy

Biodra mnie ostatnio tak bolą, że spać nie mogę I brzuch mi coś twardnieje, zastanawiam się czy to czasem nei te skurcze BH. Dziś spałam do 9 ale do 10 jeszcze poleżałam, bo TŻ spal ale się ne budził, więc wstałam i poszłam z psem. On niech sobie wypocznie, bo na działce się narobił. Wiecie mamy tam taki domek sprzed wojny, drewniany, no i teraz go remontujemy w środku... podłogi już zrobiliśmy, ściany TŻ malował (jeszcze został 1 pokój i kuchnia), trza będzie okna lakierem jeszcze pomalować i drzwi też odnowić, ja wycierałam kurze... jeszcze tam balagan jest bo wiadomo ale już się tak fajnie robi A podłogi drewniane są super!! Nigdy więcej nie zrobię w mieszkanku naszym paneli (teraz mamy), tylko jak się zniszczą to takie drewniane, bo są cudo!!

Cytat:
Napisane przez jusdan77
Wiecie co? Byłam z M i córeczką na festynie i jak wracaliśmy spotkaliśmy przy przejściu dla pieszych zapłakaną dziewczynkę( ok. 6-7 lat), zapytaliśmy dlaczego płacze a ona..." bo mi jest tak bardzo zimno a moja mama nie chce iść do domu.." więc pytamy: ..a gdzie Twoja mama, no to nam wskazała palcem na ławkę oddaloną naprawdę spoooooro od niej w takim parku, a mamuśka właziła ( dosłownie) z rozkrokiem na jakiegoś gacha i "lizała " się z nim.Kazaliśmy jej iść do mamy żeby jej nie szukała i się o nią nie martwiła, potem ją obserwowałam ale ona nie podeszła do mamy ( pewnie przeszkadzać jej nie chciała), tylko usiadła na ławce obok.Poszliśmy do auta i odjechaliśmy do domu.Pół drogi płakałam z powodu tej dziewczynki bo tak mi jej żal było, tym bardziej że ona tylko cieniutkie rybaczki(getry)do kolan miała a nóżki aż sine z zimna i cieniutką bluzeczke i naciągała te rękawki na dłonie.Na szczęście mój M widział że sie tym przejęłam i zaproponował żebyśmy sie tam wrócili.Pojechaliśmy ale w między czasie się porządnie rozpadało i ich już nie było....może nawet dobrze ...
Ludzie nie mają serca! Zawsze mnie to dziwiło czemu takie kobiety mają dzieci a inne, które pragną nie mają mimo, iż bylyby o stokroć lepszymi matkami!
Chyba bym zawołala policję...

Dziś odpoczywamy już w domku, pogoda brzydka, TŻ gra na play station a ja na wizażu siedzę. Potem może pojedziemy do teściowej na kawę, bo od świąt się nie widzieliśmy.
Zamulona jestem, zaraz zrobię kawę i może wrzucę Wam parę zdjęć z działeczki

lazurowa też uważam, że powinnaś mu dać zatęsknić. Staraj się utrzymywać kontakt koleżeński, może kiedyś znowu zaiskrzy...
ola_k11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-03, 13:05   #1017
muminek88
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez zwierciadelko Pokaż wiadomość
Ale wykabinowalas....hee:coje st: Letycjusz raczej nie...chyba by mnie TZ zabil...ehehe:coj est:
pierwszy raz slysze takie imie, na pewno dziecko nie mialoby problemow z powielaniem sie w klasie
Cytat:
Napisane przez Misiulka1 Pokaż wiadomość
A zapomniałam wam napisać, że dziś do teściowej przyjechała siostra z synową i wnuczkami i normalnie jak zobaczyłam te dzieci to mi się ich żal zrobiło bo tak wnuczka ma ma 5 lat i jak ją zobaczyła to wiem, że głupio pomyslałam ale pierwsza rzecz, która mi przyszła na myśli to że jest podobna do świnki pigi bo waży 30kg sprawdzałam na neci i waga jej powinna być ok. 18-20 kg, wnuczek ma 1,5 roku i nie wygląda gorzej od swojej siostry ale już nie pytałam ile waży. A najgorsze było to, że te dzieci jadły wszystko naraz słodycze, kanapki i jeszcze zagryzały to słodyczami a mama i babcia się cieszyły, że mają apetyt i śmiały, że małej to już na ręce się nie da brać bo zaciężak, niewiem może ja jestem jakaś nienormalna ale chyba tak nie powinny się dzieci odżywiać.
a ja sie martwilam ze moj malo je i est szczupy ale moze lepiej tak niz odrotnie

Cytat:
Napisane przez Siala_Bala Pokaż wiadomość
A ja własnie wypatrzyłam świeżutkie i nowe rozstępy! Pierwsze jakie wyszły podczas ciąży.. na dupcu mam teraz piękne tygrysie prążki i wydaje mi się, że na boczku mi się jeden zrobił ale to mogło być złudzenie bo ciężko już mi się samej obejrzeć z każdej strony.
Ale tą "łatą" na tyłku jestem załamana po prostu bo już mam ich wiele z okresu dojrzewania i jakby mnie natrzeć marchewką to istny tygrysek!
No i się popłakusiałam, że ja taka spasiona i że to od tego, i smarowanie nic nie daje (a od kiedy kupiłam tę oliwkę z Rossmana to już połowy nie mam, walę az grubo), tak się nad sobą rozczuliłam i użalałam, ze aż mąż nie wiedział co ma mi powiedzieć.
I już widzę jak zaczynam pękac w mgnieniu oka.. bo jak tylko pojawiły się pierwsze to i kolejne polecą.
Nie stać mnie na Mustelle czy inne drogie kremy.. Smarowałam się Ziajką, Perfecta Mama i oliwką z Rossmana. Tak usiłuję sobie wmówić jeszcze, że tamto miejsce było sporadycznie smarowane i może dlatego ale już sama nie wiem jak się usprawiedliwić
Może jakbym zaczęła smarować się Cepanem (maścią na blizny - okrutnie śierdzącą cebulą czy czosnkiem ale skuteczną i tanią) to może by zeszło albo by nowe nie wyszły :/ Tylko czy można ją stosować w ciąży - nie wiem.

Jakby tego było mało to jutro mamy jechać na plażę nad jeziorko się nieco poopalać i chciałam wbić się w strój ale w związku z tym chyba sobie daruję

Linka- ja też bym wybrała 6 - większy kontrast Chociaż 5 też super.
wiesz ja tez jestem cala w paseczki juz po pierwszej ciazy ale dzidzie najwazniejsze bo kazda z nas i tak bedzie najpiekszniejsza mamusia wiec główka do góry

Cytat:
Napisane przez Basia84 Pokaż wiadomość
wogole to strasznie ciezko was ostatnio nadrobic, jak juz doczytam do konca to nie wiem co komu odpisac i ogolnie mam dosc. moze byscie troszku zwolnily???
to cytuj sobie i potem poodpowiadasz

Cytat:
Tylko przeraz mnie to pranie, prasowanie. Pralka pewnie musi iść 2 razy dziennie, jesli nie więcej. Ale chyba na pierwsze tygodnie tetrowe pieluszki są dobre dla maluszka. Położna nas namawiała.
no ja uzywalam 8 tyg i nie zaluje...a do pieluszki w okolicy pupci dwalam pociete przescieradlo to nie bylo tyle problemu z kupkami... (sposob mamy )

Cytat:
Napisane przez entertete Pokaż wiadomość
hej, co do antykoncepcji hormonalnej po porodzie to można po 6 tygodniach, i raczej pigułkę jednoskładnikową z progestagenem (a plastry chyba mają 2), bo estrogen jest niekorzystny przy karmieniu, bo chyba hamuje laktację.
Ostatnio pytałam o to moją koleżankę medyczkę
Oczywiście samo karmienie wpływa na płodność, ale minus jest taki, że tak naprawdę nie wiesz kiedy się skończy ochrona, bo trudno przewidzieć pierwszą owulację po porodzie.
ja karmilam 8 msc, potem dostalam 2 razy @ i zaszlam w ciaze :P

Cytat:

MA-ŚLA-NKA. Wypij cały duży kartonik- chyba litr albo 0,75 litra.
Mi pomaga. Dwie godziny od wypicia wszystko jeździ mi w brzuchu i w jelitach a potem, tak jak w reklamie Heyah, no to sruuuu
ja pilam zagryzajac ogorkami i nic :/
Cytat:
Napisane przez Linka24 Pokaż wiadomość
ty jeszcze mozesz siedziec w wannie??? ja tylko i wyłącznie prysznic..
a czemu nie??ja sie nie mocze w jakiejsc strasnzie cieplej i już...

Cytat:
J

Na chwilę obecną nie potrafię sobie wyobrazić żebym mogła być z kimś innym. W sumie w trakcie ciąży (oprócz "propozycji" ojca dziecka) miałam już 3 propozycje związku. Każdy deklarował, że zaakceptuje ciążę, dziecko. Jednak ja nie wyobrażam sobie życia z kimś bez miłości. Dlatego nie przyjęłam żadnej z tych propozycji. Nie mogłabym. Wolę kochać M. i całe życie być sama jeśli nie będzie chciał ze mną być niż być z kimś bez miłości.
a moze milosc przyjdzie z czasem? byli to źli ludzie?? znam historie ze dziewczyna wyszla za mąż z rozsądku i wcale na zle jej to nie wyszlo

Cytat:
Napisane przez żabka19 Pokaż wiadomość

Czy ktoras z was kupowala moze podgrzewacz do butelek i moze jakis polecic? Ja mialam nie kupowac ,ale chyba jednak bede musiala karmic butelka i chcialabym sobie troche ulatwic zycie
ja mialam taki nazjzwyklejszy i nie narzekalam...

Cytat:
Napisane przez kolandra Pokaż wiadomość
Pojawiły mi się na twarzy takie ciemniejsze plamy na policzkach po obu stronach nosa. Wygląda to jak bym w tym miejscu nie nakładła sobie samoopalacza. Co to jest? Ma któraś z Was???????? Koleżanka mówi, że to może być od ucisku na wątrobę, a mama, że to takie przebarwienia ciążowe i że przejdzie po porodzie!!!
Ale wyglądam co najmniej śmiesznie!!!
to normalne i mozleiwe i najprawdopodobniej zniknie

Cytat:
Napisane przez idealnecialo Pokaż wiadomość
[

Wlasnie dorwalam zdjecia z poprzedniej ciazy.. jestem przerazona porownaniem! Moj brzuch wyglada teraz jak prawie przed porodem!
Wstawie porownanie z 30 tyg 4 d(z dzis) i 30 tyg 5 d(z pierwszej).
(
ślicznie, mie tez w tej szybciej rosnie...A brzuchem po sie nie martw, damy rade, tez mam beben ale wiem ze sie wchlonie...troszke dobrej woli i wytrwalosci. Zalozymy potem wątek o odchudzaniu i razem damy rade

Cytat:
Napisane przez SabinaLG Pokaż wiadomość
Witam mamusie
Ja od 5 na nogach TZ mnie opuscil i zostalam do wieczora z mala sama, a ze ma teraz etap wstawania w srodku nocy (przewaznie nie spi od 3 do 5) to dzisiaj ja musialam z nia "walczyc" (odkad nie karmie to w nocy wstaje do niej TZ). Musze jednak przyznac, ze byla dla mnie laskawa i obuzila sie kolo 5 i udalo mi sie ja jeszcze ululac na podusi po 6. Jak by nie bylo 20 miesieczne dziecko powinno przesypiac w nocy te 9-10 godzin.
Koniec wywodow
no moj tez nadal nie przesypia nocy a moj maz do niego nie wstaje bo rano musi wstac do racy a pozatym go to atom nie obudzi, nie wiem jak to bedzie ze wstawaniem do 2

a moj maly spi,zaraz zabieram sie za udka i reszte obiadku...troszke posprzatalam i na dzis tylko lenistwo.Szukam jakis filmow do ściągniecia i klikam z znajomymi A co w koncu cos mi sie nalezy no nie??
muminek88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-03, 13:06   #1018
karolcia228
Zakorzenienie

Moj Tz pojechal na chwile do kolegi a ja ogladam film na POLSACIE, a pogoda co raz gorsza...a biodro nie przestaje dokuczac

Lazurowa - a sprobuj sie nie odzywac, moze sam za teskni za toba...

Edytowane przez karolcia228
Czas edycji: 2010-05-03 o 13:08
Stary 2010-05-03, 13:15   #1019
jusdan77
Zadomowienie

GG do jusdan77

Cytat:
acha ten tytuł mnie w błąd wprowadził ale dramatów też nie lubię...a z horrorów ostatnio( z rok temu) oglądałam "oko" z Jessica Alba straszny był....i pokój 1408
jusdan kupiłam wczoraj chusteczki ..pełno ich u mnie a dw do 2012 także kupa czasu, ale kupiłam tylko jedne różowe jedne niebieskie(uwielbiam je) w razie gdyby moje dziecko miało miec jakieś uczulenie na nie czy coś
Fajnie, cieszę się że załapałaś się na promocję bo chyba w Kauflandzie kupiłaś? Ja też sobie kupię je w tym tygodniu, kupię więcej bo jak dla maleństwa nie wykorzystam bo np będzie uczulone to dla nas zostaną, często kupuję tak po prostu żeby mieć przy sobie w razie czego, szczególnie moja córcia lubi ręce umorusać a dobre są bo z tego co pamiętam to właśnie one nie miały w składzie alkoholu - a to ważne!

---------- Dopisano o 13:15 ---------- Poprzedni post napisano o 13:13 ----------

Cytat:

Super okolica no i śliczna mamusia!!!
jusdan77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-03, 13:16   #1020
Linka24
Wtajemniczenie

Noo ja tez bede w tym tyg na zarach więc polece i sie zaopatrzę. Jak one sie nazywały?
Linka24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości