|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2611 | |||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie MAJOWO- CZERWCOWE 2010. cz. IV :-)
Cytat:
Cytat:
A zwątpieniu a kysz ![]() Cytat:
Czekamy na fotkęA ja dziś wreszcie się wyspałam. 9 godzin w kawałku. Super Zmykam na śniadanko |
|||
|
|
|
#2612 | |||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
powodzenia zycze Cytat:
Cytat:
za to zeby wszystkie zwatpienia precz poszly!Jest wiosna, masz juz swoje Szczescie przy sobie, bedzie juz tylko dobrze. Piekna kobitka z Ciebie!!!!! malenki, zgrabny brzuszek, super figurka, tylko pogratulowac ![]() Cytat:
![]() Ja dzisiaj sie wybieram do Ikei. Cytat:
![]() Malz sie tak ze mnie smial, ze szok. Zazartowalam, ze jesli to takie zabawne to ostatni raz jestem w ciazy hihi. Jak on sie oburzyl!!!!!, ze mam tak nawet nie zartowac sobie, hehe, ech ta moja chlopina -------------------------------------------------------------------- Kolejny dzionek w dwupaku ![]() Noc bardzo spokojna, dzisiaj tu piekna pogoda, sloneczko, czyste niebo. Zabieram sie do roboty od rana co by wykorzystac, ze tak dobrze sie czuje.Tutaj dzisiaj normalny dzien pracy, wiec przede mna zakupy i zwykle poniedzialkowe czynnosci. Szajka - banany byly supeeeeeeerrrrrrrr, goraco polecam a jak sie zapuszcze w Twoje strony to podrzuce Ci je na pewno Marhalczar - wygladasz kwitnaco, ech co ta wiosna potrafi wyczarowac ![]() Milego dzionka Ciezarowki i Terenowki |
|||||
|
|
|
#2613 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny - wyglądacie pięknie, wszystkie, bez wyjątku
Daf i Monika - cieszę się z Waszych powrotów, na pewno wkrótce wszystko się poukłada i będziecie widzieć tylko blaski macierzństwa. Djerba - trafiłaś nieciekawie, ale najważniejsze, że córcia ma się dobrze ![]() coś Edzi nie widać było później... czyżby? my wczoraj wysprzątaliśmy dół z poremontowego kurzu i zrobiło się świeżo i przyjemnie. małż odwalił kawał roboty, odkurzał i mył podłogi. kładąc się spać, odkryłam wielką mokrą plamę na ścianie korytarza. okazało się, że jakiś zaworek przy pralce przecieka i poszło w ścianę holu. całe szczęście, że fachowcy nie pomalowali tego korytarza... dziś zapowiada się dzień bez deszczu, to oczywiście małż ma dyżur 24h połączony z wyjazdem w Jurę. ale niech ma przynajmniej na głowę nie będzie mu kapać. a ja tu sobie jakieś zajęcie wyszukam...
|
|
|
|
#2614 | ||
|
Konto usunięte
|
aleś Ty elegencka i cała taka fajna.
![]() brzuszek też. ![]() Cytat:
[QUOTE=djerba;18975730]No i ogólnie jestem spowrotem....serduszko małej bije, chociaż najważniejsze, że malutka oki. Cytat:
Ja wczoraj zlatałam trzy supermarkety, - kupiłam Maksiowi sandałki, piżamki, spodenki, pojemniki na zabawki. A wieczorem jak już dziecię spało zrobiliśmy grilla, wpadli znajomi, milutko było, choć TŻ wcześniej mnie ździebko podnerwil. Na dziś zapowiadali deszcz, ale póki co- nie zapeszając - pięknie świeci słonko. |
||
|
|
|
#2615 |
|
Zakorzenienie
|
Ona,Kardashi-pięknie wyglądacie !
![]() Djerba-najważniejsze,że wszystko oki choć personel Daf-fajnie,że już w domku.Pokarmem się nie przejmuj tylko jak najczęściej przystawiaj do cyca.Nikt od razu nie ma -dzidek musi sobie sam pobudzić ![]() chłopaki to zazwyczaj głodomory ![]() jakby nie było-dasz sobie świetnie radę a kysz chandro ! Monika-początki nie są łatwe,ale karmienie cycem ma też swoje dobre strony ![]() napiszcie później jak nocki minęły ! właśnie-gdzie Edzia? ![]() u nas niestety od rana leje i raczej się nie zapowiada,żeby przestało ![]() może skupię się na prasowaniu,trochę się znowu nazbierało wrrr... nie lubię zwłaszcza,że mamy super hiper g*wniane żelazko no,ale lepsze to niż nic mam nadzieję,że szybko przyjdzie to nowe
|
|
|
|
#2616 |
|
Zakorzenienie
|
[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;18961535] Kurde, hemoroidy dolegają mi od czasu pierwszej ciąży, tzn. są , ale nie bolały- dotychczas. Wczoraj się pogorszyły, i mocno bolą... Współczuję. Jakby mnie to co mam jeszcze boleć zaczęło to bym chyba kićka dostała... :/ ---------- Dopisano o 10:22 ---------- Poprzedni post napisano o 10:08 ---------- |
|
|
|
#2617 | ||||||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Aha. Chyba w rzęsach ![]() Cytat:
Tylko ogólnie jest na forum taki trend, jak zauważyłam I owszem, jeszcze gdzieś się nadaje Np. w kosmetyce robi się okłady parafinowe na dłonie, w rehabilitacji na różne części ciała, ale zwłaszcza na poprawienie ruchomości stawów i w leczeniu ciepłem. A TAM - smaruj, smaruj, zobaczym ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Edziu, hop hop A ze ścianą szczęście w nieszczęściu [1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;18979032] Ja wczoraj zlatałam trzy supermarkety, - kupiłam Maksiowi sandałki, piżamki, spodenki, pojemniki na zabawki. A wieczorem jak już dziecię spało zrobiliśmy grilla, wpadli znajomi, milutko było, choć TŻ wcześniej mnie ździebko podnerwil. Na dziś zapowiadali deszcz, ale póki co- nie zapeszając - pięknie świeci słonko. My dzisiaj grillujemy Po pojemnik zabawkowy też muszę się wybrać...Cytat:
Ja też w dwupaku
|
||||||
|
|
|
#2618 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wczoraj byla u nas piekna letnia pogoda , a dzisiaj od rana zimno, slonce i deszcz na zmiane , a bede tez musiala wyjsc przed 13 do banku i wcale mi sie nie usmiecha...U nas tez jest normalny dzien roboczy, nie ma swieta... w porze obiadowej przyjedzie malarz dokonczyc pokój i w koncu bede mogla dopiac wszystko na ostatni guzik abysmy mialy wszystko na miejscu po powrocie ze szpitala. A maz mój wlasnie mi zakomunikowal wczoraj, ze chce jeszcze kupic do lózka w pokoju malej obudowe z drzewa, biala ...aby bylo bardziej elegancko...cos w stylu jak na fotkach (co wy na to?)....jak zobaczylam ceny to mnie zamurowalo od 500 do 1200€. Fakt faktem , ze lózko jest prawie nowe i podwójne, jeden materac wsuwany na dól i bardzo praktyczny na przyszlosc.... no i ma racje ten mój kochany..bedzie ladnie wygladalo w obudowie ![]() Co chodzi o lózeczko twoje to doczytalam sie po napisaniu...ja na poczatku tez tak myslalam zrobic lub kupic drugie takie tansze w Ikea ale kolezanka mi dala kolyske do sypialni wiec do 6 miesiecy bedzie spala w nocy z nami...w dzien od poczatku bede ja przyzwyczajala do lózeczka w jej pokoju. To tyle jak narazie, ide zrobic jakies kanapeczki i popatrzec w TV i moze zapadne w mala drzemke ![]() Milego dnia i do uslyszenia!!
Edytowane przez marhalczar Czas edycji: 2010-05-03 o 11:00 |
|
|
|
|
#2619 |
|
Zakorzenienie
|
Kropka-Ty jeszcze w dwupaku?
![]() ale Edzia to chyba już rozpakowana ![]() miałam się wkleić z lekarską i wentylem to się wklejam,choć to tydzień temu było ale nie wiem czy zdażę sobie nowsze zrobić
Edytowane przez annLee Czas edycji: 2010-05-03 o 10:33 |
|
|
|
#2620 |
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;18980155]
O, ty jeszcze? Ja też w dwupaku [/QUOTE]Ano niestety. Czekam jak na zbawienie. ![]() ---------- Dopisano o 10:39 ---------- Poprzedni post napisano o 10:34 ---------- Ano niestety jak widać. Małemu się spodobało i kuniec... A męczy mnie coraz bardziej, tak się wypina, że szału dostaję... Wszystkie super wyglądacie kobitki, co jedna to ładniejsza mamuśka. Edytowane przez kropka75 Czas edycji: 2010-05-03 o 10:42 |
|
|
|
#2621 | |||
|
Zakorzenienie
|
Na spacer wyszliśmy w 12. dobie. Miało być 20 minut, a zrobiła się godzinka
![]() Fajny brzucholek ![]() Ślicznie wyglądasz ![]() Z okazji pierwszej rocznicy życzę Wam następnych równie szczęśliwych i pięknych WOW, pięknie wyglądasz ![]() Cytat:
Życzę Tobie spokojnych nocy i dużo zdrówka dla Brunia Cytat:
![]() Odciągaj pokarm, jak masz go tak dużo, bo zastoje są niebezpieczne. Mleko możesz zamrozić ( nawet na 6 miesięcy). Cytat:
![]() Witajcie U mnie dzisiaj pada deszcz. Oczywiście nie wszystkie zacytowane posty się pojawiły i nie pamiętam, co miałam jeszcze napisać
|
|
#2622 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() I tak jak u Araczków - poszła precz, chandro ![]() Czekamy na fotki! [/QUOTE] Cytat:
tyle, że i tak przy Maluszku sporo jest zajęć a ja raczej jeszcze słabo ruchoma po cc i wszystko zajmuje mi trzy razy więcej czasu ![]() małż mi dzielnie pomaga, chociaż w nocy nie słyszy Małego ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
pięknie wyglądasz
|
|
#2623 |
|
Konto usunięte
|
Mój małżon też ma mocne spanie, ale ja za to mam mocne łokcie do dźgania
|
|
|
|
#2624 |
|
Zakorzenienie
|
na mojego nawet łokcie nie działają
![]() ale kto wie, może po powrocie ze szpitala, tatuś będzie bardziej czujny. przekopałam All w poszukiwaniu jakichś gaci i bluzek na koniec ciąży i po - bo już prawie nie mam co na siebie włożyć - ale niewiele znalazłam... jutro prawdopodobnie jedziemy po mebelki do Ikei |
|
|
|
#2625 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#2626 |
|
Zakorzenienie
|
Dziękuje bardzo dziewczyny za brzuusio
![]() ![]() AnnLee Pięknie wyglądasz I widzę wentylek ![]() I Zu tam sie schowała ![]() Monika i Daff super że jesteście juz w domu.. I zazdroszcze Też już bym chciała być poo.. ![]() A ja pół nocy miałam te okropne skurczyki.. Dość lekkie, ale takie nieprzyjemne.. i ten ból nóg.. Edzia mi się dziś snila Nie widziałam jej twarzy ale widziałam że to ona ![]() A wogole mam pytanie.. Czym sie mocuje tą taką siatkę na oknie żeby komarzystka nie leciały?
Edytowane przez kardashi Czas edycji: 2010-05-03 o 12:12 |
|
|
|
#2627 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:59 ---------- Poprzedni post napisano o 09:57 ---------- Cytat:
|
|
#2628 |
|
Zakorzenienie
|
AnnLee ładnie wyglądasz
![]() U nas dziś leje od rana Mieliśmy z małym jechać do zoo, ale nie wypaliło, może jutro...
|
#2629 | |||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() no i proszę nam się nie dołować... wszystko będzie oki 3majcie się!!Cytat:
Cytat:
no i mam nadzieję, że trochę się rozrusza w najbliższym czasie. Ale jakby co to mykaj odrazu do szpitala... wiem że podejście personelu często nie zachęca, ale ważne żeby z Maleństwem wszystko było dobrze. Ja patologii ciąży też mam juz dosyć więc cię rozumiem... 3maj sie!!Cytat:
![]() Kardarshi - świetnie wyglądasz!! ![]() po porodzie odrazu będziesz pewnie miałą swoją figurkęCytat:
Od wczoraj strasznie puchną... nawet adidaski już uciskają... Najchętniej ubrałabym sandałki, no ale jeszcze trochę za zimno... A nowych butów nie opłaca się kupować, bo za pare dni po porodzie będą spadać,,, Tak więc chyba trzeba się przemęczyć jeszcze troszkę. W sumie to jeszcze bardziej wkurza mnie ta prawa dłoń... cały czas drętwieje i mrówki po niej chodzą... bardzo to nieprzyjemneU mnie kolejny dzień ciepły ale pochmurny... No ale na jakis spacerek po południu trzeba się wybrać. W ogóle dopadł mnie jakiś słabszy nastrój od rana Chciałabym już urodzić...Pozdrowienia dla was!!
|
|
|
#2630 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Niby jest bo ją widzę ale czucie minimalne ![]() Dzień Dobry Wam Bardzo
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... "Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg |
|
|
|
|
#2631 |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie,
marhalczar białe łóżko i meble wyglądaja bardzo elegancko w pokoju dziewczynki.Ja kupiłam takie białe meble mojej córce. Monika i Daff dobrze,ze już jesteście w domku ze swoimi szkrabami. Kardashi-pięknie wyglądasz.Laska nebeska. [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;18981156]Mój małżon też ma mocne spanie, ale ja za to mam mocne łokcie do dźgania [/QUOTE]Ja po wczorajszych porządkach dzis odpoczywam. No pranie tylko powiesze.Jestem mega zadowolona z mojego meża.Domek prawie gotowy na przyjęcie mełej. Starsza poszła do kina a ja oglądam film "Dear John". |
|
|
|
#2632 |
|
Zakorzenienie
|
Wpadam tylko na chwilkę pokazać moją kruszynkę
![]() Jak znajdę wolny czas to napiszę coś więcej na razie zmykam, bo Kornelcia chce papu
|
|
|
|
#2633 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
jeszcze raz gratulacje Kochana
|
|
#2634 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Sama docinasz sobie dokładnie na wymiar okna i poprostu przyklejasz taśmę do ramy no i do niej na ten rzep moskitierę. ![]() Olivka - Słodziutka ta Twoja kruszynka!!!!!!!! Edytowane przez djerba Czas edycji: 2010-05-03 o 14:29 |
|
|
|
|
#2635 | |
|
Konto usunięte
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;18980155]
Po pojemnik zabawkowy też muszę się wybrać... [/QUOTE] to polecam te z Castoramy, po 11zł- dość duże, z pokrywka, w trzech ślicznych kolorach- żółte, zielone i niebieskie. Cytat:
![]() ps. a piłeczka zgrabna- ja bym powiedziała, że bliżej jej do takiej do kosza. ![]() |
|
|
|
|
#2636 |
|
Zakorzenienie
|
Olivko - Kornelcia jest rozbrajająca
ps. czuję, że Edzia się posypała mówi mi to mój niezawodny wiedźmiński nos ![]() [Edziu, nie rób mi tego i przypadkiem nie mów, że jest inaczej :P]
jesteś tym, co czujesz, jesteś tym, co wiesz, jesteś tym, co potrafisz, jesteś tym, kim być chcesz Ewcia Przemek Edytowane przez margo80 Czas edycji: 2010-05-03 o 15:00 |
|
|
|
#2637 | |||
|
Rozeznanie
|
Witajcie mamusie
Ja też ciągle jeszcze w dwupaku, choć wczoraj myślałam, że coś się zaczyna. Skończyło się jedynie na mega kłuciach szyjki, lekkim pobolewaniu brzucha jak na @ no i na tym, że w nocy na siusiu byłam...10 razy ![]() Ulala , ale lasencja z Ciebie.Masz piękne włosy, zazdraszczam Daf, Monika - witamy spowrotem Cytat:
A czopki to raczej skurczy nie wywołają - ginka mi powiedziała, że mogę stosować bez obaw, ale skoro jesteś dopiero w 30 tc to poradź się najpierw swojego lekarza. Djerba, najważniejsze, ze wszystką z dzidzią ok Cytat:
Cytat:
Edziu, gdzie jesteś, hę? Edytowane przez kees26 Czas edycji: 2010-05-03 o 15:20 |
|||
|
|
|
#2638 |
|
Zakorzenienie
|
Czuje się już coraz lepiej, chociaż szwy ciągną. Tak w skrócie to pojechałam w piątek wieczór bo zaczęły odchodzić mi wody, wcześniej zadzwoniłam do gina i położnej. Zostawili mnie na oddziale patologii a M odesłali do domu bo stwierdzili po KTG że do rana się nie zacznie- w nocy miałam skurcze co 6-7 minut ale nad ranem zaczeły ustępować. Wody zaczęły się robić krwiste- dobrze że mój gin przyjechał i stwierdził że rozwarcie jest małe i jakby nie to że położne kretynki dały mi śniadanie to byłabym rano gotowa do CC, a tak musiał przyjechać drugi raz i o 15.15 na świecie pojawił się nasz skarbek
Najgorsze było to ze CC miałam w sobotę a od poniedziałku dostałam małą już na dobre i trzeba było się nią zajmować już 24h/na dobę, co po CC jest naprawdę ciężkie. Tak że zmianiam zdanie nie jest fajnie mieć dziecko po porodzie cały czas przy sobie, jak człowiek ledwo jest w stanie do WC iść. Małą karmię piersią, ale oczywiście nie obyło się bez przygód, bo tak mi pani od laktacji doradziła, że zamiast kapturków jak brodawki były już poranione kazała dalej karmić i nie muszę chyba pisać jak się to skończyło... na szczęście w domu już sobie z tym poradziłam i po dwóch dniach odciągania z piersi do butelki karmię cycem ![]() Dzidzia generalnie grzeczna, ale od wczoraj nie chce spać w łóżeczku i ciągle krzyczy o papu jak ją wsadzę do kołyski, a jak już leży na łóżku nagle głodek jej przechodzi Ale naprawdę narzekać nie mogę bo ogólnie poza tym wiszeniem przy cycu jest baardzo grzeczna, uwielbia się kąpać- oczywiście póki co kąpie ją babcia a potem będzie robił to tata ![]() To na razie tyle ![]() Jutro wpadnę na dłużej jak się uda Gratulacje dla mamuś które też już się rozpakowały
|
|
|
|
#2639 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Co chodzi o opuchniete nogi i rece, oto kilka porad: ...polecam sapcer, plywanie, picie duzej ilosci wody oraz jedzenie jagód i picie soku jagodowego...to powoduje lepsze krazenia i rozrzedzenie krwi.Podczas odpoczynku nogi zawsze wyzej uniesione, nie krzyzuj nóg, w pozycji siedzacej wyciagnij nogi i cwicz ruchy okrezne kostki i calej stopy, unos palce do góry i do dolu, spij na lewym boku, jazda na rowerze statycznym -treningowym, nie zakladaj krótkich skarpetek obciskajacych okolice kostki Gdy nie pomaga to trzeba zglosic do lekarza , bo moze to byc przyczyna groznej choroby zarówno dla matki jak i dla dziecka- preeclampsia (stan przedrzucawkowy , zwany równiez zatruciem krwi) ---------- Dopisano o 16:19 ---------- Poprzedni post napisano o 16:15 ---------- Cytat:
Szafy nie bedziemy kupowac, bo mamy wnekowe, duze , które byly w mieszkaniu od nowosci. Sliczne mebelki twojej córci ![]() ---------- Dopisano o 16:21 ---------- Poprzedni post napisano o 16:19 ---------- Cytat:
Sliczna ksiezniczka z tej twojej malutkiej Kornelii!!!
|
|
|
#2640 | |||||
|
Raczkowanie
|
DAF WIELKIE GRATULACJE!!!
Bydgosiu Luizka piękności jest ![]() Cytat:
Cytat:
ale wogóle nie boli...powinnam go czymś smarować?Cytat:
Cytat:
Na szczęście po ok. tygodniu "odpuchły". Ale może ja jakiś dziwny przypadek jestem ![]() Cytat:
![]() Mój też jest na butli. W szpitalu na początku wogóle nie miałam pokarmu, dopiero w 4 dobie się pojawił. Teraz mam, ale raczej mało i cały czas dokarmiam. Więc generalnie Szymek więcej wypija sztucznego niż mojego. Trudno. Ona, Kardashi, Ann Pięknie wyglądacie. A ja miałam w planach jakieś ładne fotki sobie porobić pod koniec ciąży i doopa... nie zdążyłam ![]() Malhalczar zazdraszczam tych wczasów I wszystkiego dobrego ------------------------------------------------------------------------- U nas dziś nocka raczej ciężka. Młody niespokojny, cały czas pojękiwał. W ciągu godziny trzy komplety ciuszków poszły do prania Najpierw przesikał, potem obesrał a na końcu jeszcze zapawiował. Ach... uroki bycia mamą ![]() ---------- Dopisano o 16:48 ---------- Poprzedni post napisano o 16:35 ---------- Olivko Kornelka cudna jest |
|||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:06.

tyle, że mam mało pokarmu i musimy dokarmiać butlą, zobaczymy jak będzie. z cycka ciągnie ale po cycku głodny dalej

A zwątpieniu a kysz 
tymczasem idę się przespać póki Jasiek śpi. Buziaki dla wszystkich rozpakowanych i tych jeszcze oczekujących
Czekamy na fotkę
za to zeby wszystkie zwatpienia precz poszly!
szukalam na forum jakiejs pomocy ale nic nie znalazlam, jak Wy radzicie sobie z opuchnietymi nogami ?? mi powoli zadne buty nie wejda