Mamusie MAJOWO- CZERWCOWE 2010. cz. IV :-) - Strona 87 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-05-02, 16:23   #2581
Darianna25
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie MAJOWO- CZERWCOWE 2010. cz. IV :-)

justin18061976 a gdzie łóżeczko?
Pokoik super.

Ja po zakupach i po sprządaniu schowków i padam.Mąż jeszcze segreguje swoje szpargały a ja leżę bo coś zmęczyłam się troszeczkę.

Wóżek już złożyliśmy i czeka na miejsce w toalecie. Na parterze mamy dośc duże wc i tam będzie stał wózek.Nietypowe miejsce ale nie mamy go gdzie wstawic.Pewnie jak mała się urodzi to i tak większość czasu bedzie stał w kuchni lub na patio.
Darianna25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-02, 16:49   #2582
hanjah
Zakorzenienie

A ja się wzięłam w końcu za przegląd ciuchów i w ogóle rzeczy w sypialni, mnóstwo rzeczy już wyrzuciłam ale i tak się dziwię, skąd tego tyle się wzięło
hanjah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-02, 16:50   #2583
velluto
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez annLee Pokaż wiadomość
Lea-którego Zelmera?
fotka będzie jak zrobię
dopiero wstajemy i się ogarniamy

ja jestem prawie zdecydowana na Tefala Autoclean 500,ale może w sklepie mi się odwidzi
ja mam Philips Azur GC 4410 i jestem bardzo zadowolona
Cytat:
Napisane przez bydgoszczanka Pokaż wiadomość
Ważyliśmy ją przedwczoraj i ważyła 2380. Mało przybiera, ale najważniejsze, że w ogóle coś, i że dużo je.
ani się obejrzysz a będzie z niej dorosła panna
Cytat:
Napisane przez ona1981 Pokaż wiadomość
Fotka brzuchola, 33 tydzień...
super wygladasz
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;18962389]
Ja od wczoraj koszmar przeżyłam :/ Chyba jednak nerki mnie tak nawalały, a cholernie nie chciałam iść do nas na ostry dyżur, nie dość, że długi weekend (a więc pełen olew pacjenta), to warunki tam są naprawdę koszmarne. Wzięłam furagin na noc jeszcze, do tego pookrywałam się kołdrą maksymalnie, coby nerom ciepło było i by się wypocić, Piłam sporo, co godzinę chyba do 2 w nocy łaziłam do kibelka. No i dzisiaj jest ok. Ale z tego wszystkiego mała się praktycznie nie ruszała, więc rano od razu za pomarańcze chwyciłam (ona przy pierwszym kęsie zaczynała szaleć) - i cisza! No to chwyciłam ostatnią deskę ratunku - płatki czekoladowe i kawa, i królewna łaskawie się rozruszała nieco Ale gdyby i to nie pomogło, to jednak bym dupsko na ten dyżur ruszyła... Ale mówię wam, tam są takie warunki, że wolałabym rodzić na schodach, niż w szpitalu [/QUOTE]
szaja ja bym tego tak nie zostawila... z nerkami nie ma zartów, szczególnie w ciąży...
Cytat:
Napisane przez djerba Pokaż wiadomość
Dzieńdoberek dziewczyny.....Dzisiaj od rana znów cisza, więc wybywam to sprawdzić do szpitala! Buziaczki.
trzymam kciuki za Ciebie i maluszka

Cytat:
Napisane przez Edzia400 Pokaż wiadomość
od wczoraj mam straszny ból krzyza na wysokosci posladków i ból jak na @ cała noc nie spałam o 6 chciałam budzic tż co by mnie do szpitala zawiózł ale zasnełam teraz ból jak na @ uderza falami co jakis czas i mam cały czas napór na siusiu i uciska mi mała strasznie szyjke brzuchol twardy jak skała wiec mysle jak to bedzie mnie tak trzymać badz sie wzmacniać dzis bede na porodówce chyba ze minie
oj chyba będziemy mieć kolejnego maluszka na forum
Cytat:
Napisane przez marhalczar Pokaż wiadomość
...a to my roczek temu, w Lublinie...
gratuluje rocznicy
Cytat:
Napisane przez justin18061976 Pokaż wiadomość
Wklejam Wam fotki pokoiku dla Stefanka. Zdjecia kiepsko wyszly, sciany sa brzoskwiniowe (a wyszly jakies zolte), no i pokoik w rzeczywistoci mniejszy, na zdjeciach wyszedl jakis taki wielki.
Jestem w kazdym razie zadowolona z rzeczywistego efektu
śliczny pokoik
Cytat:
Napisane przez araczki Pokaż wiadomość
Ja mam sie dobrze, mąż jako, ze nie ma piersi z mlekiem zajmuje się sprawmi domowymi ale i przewinie i umyje mała....
Jakoś sobie radzimy. Dnie nie są najgorsze, mała śpi, je, robi kupę i tak w kółko. Budzi sie co 3 godziny czasami pokima dłużej ale wtedy mnie budzą piersi pełne mleka.
We wtorek mamy wizyte położnej i muszę zapytać o karmienie, ściąganie mleka itp.
Na drugi dzień po porodzie piersi mi urosły do gigantycznych rozmiarów. Były twarde jak blacha i bolesne. Teraz jest ciut lepiej ale mała nie je za dużo więc ciągle są pełne.
Wieczorami, czasami łapie mnie dół. Chyba dopadł mnie baby blues ale on mija....
Buziaki
oby szybko minął
velluto jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-02, 18:22   #2584
justin18061976
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Darianna25 Pokaż wiadomość
justin18061976 a gdzie łóżeczko?
Pokoik super.

.
Lozeczko stoi u nas w sypialni, dorobie pare fotek, jest w tym samym stylu co reszta mebelkow

---------- Dopisano o 18:22 ---------- Poprzedni post napisano o 18:21 ----------

Cytat:
Justin, śłiczny pokoik. Bardzo przttulny i cieły. Widzę, że tak po skandynawsku macie panele na suficie
Cudnie. Stefankowi będzie tam bardzo dobrze

tak jest, tutaj taki sufit to zwyczajna rzecz dziekuje
justin18061976 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-02, 19:46   #2585
kees26
Rozeznanie

Witajcie dziewczynki

Cytat:
Napisane przez Siala_Bala Pokaż wiadomość
Dziewczyny, ja zapytam tak z innej beczki
Piła któraś z Was siemię lniane? Bo na moje zatwardzenia jakos nie pomaga albo żądam zbyt wiele
Piję raz dziennie - 3 łyżeczki mielonego zalewam wrzątkiem(350ml), słodzę, czekam az się zrobi glut i dolewam zimnego mleka
Piję tak już chyba 4ty dzień i nic poza wiatrami
No i zdaje mi się, że problem sie nie rozwiązał a wręcz bardziej nasilił ;]

Suszone śliwki już mi się przejadły :/
Ja do niedawna miałam ten sam problem, już się bałam, że czekają mnie hemoroidy . Moja ginka kazała mi pić parafinę 3xdziennie łyżka i stosować czopki glicerynowe - jak kilka tygodni będziesz używać regularnie to nic się nie stanie. I jak ręką odjął - naprawdę polecam powyższe sposoby

Cytat:
Napisane przez ~Ania26 Pokaż wiadomość
czesc wszystkim mamusiom,
Z radością donoszę, że dn.28 kwietnia przyszedł na świat nasz synek Karolek przez cc. 3080g i 53cm. Dopiero dziś jesteśmy w domu i zaznajamiamy sie z nową sytuacją
Ania, WIELKIE GRATULACJE DLA CIEBIE I KAROLKA

Cytat:
Napisane przez velluto Pokaż wiadomość
kees mogłabyś jeszcze raz podac jaką ilością wody należy to zalać?

O faktycznie wkradł się jakiś błąd
Chodzi o 1/2 litra wody

Cytat:
Napisane przez bydgoszczanka Pokaż wiadomość
Nasza Luizka skończyła 2 tygodnie
Śliczności

Cytat:
Dzieńdoberek dziewczyny.....Dzisiaj od rana znów cisza, więc wybywam to sprawdzić do szpitala! Buziaczki.
Djerba, mam nadzieję, że wszystko ok, trzymam kciuki

[1=41606c31298bccbf4cae52b 7859efbfee487d7f9;1896382 0]ale to podobno nie działa przez całą ciążę, prawda? tylko sama końcówka, kiedy dzieć i tak ma już wychodzić, to go dopiero "motywuje". tak słyszałam... tylko nie wiem czy to prawda i kiedy zaczyna się ta "końcówka". nie wiem czy to jeszcze bezpieczne? bo zaczynam mieć jakieś schizy że może poczekać do tego 38 tygodnia, coby dziecia za wcześnie nie zmotywować... powiedzcie mi, że świruję...
[/QUOTE]

Emerald, działa ponoć wtedy, gdy dzidzia jest już donoszona i tylko czeka na sposobność wydostania się - tak czytałam
A takie schizy to ja też mam - ginkę ostatnio pytałam, czy możemy uprawiać jeszcze seks skoro główka tak nisko, czy ta główka na pewno oby jest bezpieczna

Marhalczar, Wszystkiego Najlepszego z okazji I Rocznicy Ślubu!
I kolejnych szczęśliwych wspólnych lat Wam życzę

Edzia, czyżbyś była następna?

Hannjah, Ona - śliczne macie brzusie

A u mnie jakieś dziwne objawy: od godziny czuję jakby mała z całej siły parła na szyjkę, to są takie regularne mega ukłucia aż mimowolnie krzyczę. Ból momentami promieniuje aż do uda, ale krzyże nie bolą, więc chyba nie poród Co to za czort, miałyście takie cóś
kees26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-02, 19:51   #2586
marhalczar
Zadomowienie

szajajaba,kardashi, Darianna25, emerald sea, bratkab i pozostale dziewczyny...Dziekuje wam bardzo za zyczenia!!!!!!!!!!..mam nadzieje, ze wszystkie sie spelnia

Ja juz w domciu i po malym odpoczynku....obiad z cala rodzina udal sie!!! ...

No i pokazuje sie dzisiaj... w 37 tyg+2 dni.....
Stary 2010-05-02, 19:55   #2587
marhalczar
Zadomowienie

Cytat:
Sliczna para! wszystkiego najlepszego

--------------------------------------------------------------------
Myw dwupaku, dzisiaj w nocy od 6 bol @ i zaczely dretwiec mi uda. Staram sie reagowac juz spokojnie na takie ekscesy, czekam i spokojnie licze skurcze. Na razie jest w normie, wiec spokojnie czekamy dalej.
Zaraz namowie malza i jedziemy na pieczone banany w ciescie z lodami, ale amm chec.
Martwi mnie, ze nie mam ochoty na seksik od paru dni....moze to nienormalne?? widze, ze malz by sie poprzytulal a ja jak detka wieczorami jestem

Wklejam Wam fotki pokoiku dla Stefanka. Zdjecia kiepsko wyszly, sciany sa brzoskwiniowe (a wyszly jakies zolte), no i pokoik w rzeczywistoci mniejszy, na zdjeciach wyszedl jakis taki wielki.

Dzieki za zyczenia!!!

Pokoik sliczny i przytulny!!!! a lózeczka nie ma w pokoju???

Edytowane przez marhalczar
Czas edycji: 2010-05-02 o 19:59
marhalczar jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-05-02, 20:02   #2588
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez bratkab Pokaż wiadomość

Oby jednak się poukładało ze zdrówkiem I szpital był niepotrzebny

A to trafiłaś. Ponoć tam dziś mają jakieś promocje mieć jak masz kartę Ikea Family i żarełko śląskie za 5 zeta. Obyś się załapała, zresztą z brzucholkiem nie powinnaś stać w kolejce
Dzięki
Kartę można było dzisiaj nawet wyrobić, faktycznie sporo rzeczy za grosze można było kupić, ale - ludzi MNÓSTWO. W pewnym momencie miałam ochotę zacząć ich bić W efekcie Agatka dostała od babci wielgachny ręcznik kąpielowy, ja jej kupiłam takie kubeczki wsadzane jeden w drugi - piramidka taka, na dupsy kąpielowe i butelkowe 2 pudła (i cholera jeszcze dokupić muszę), pojemniczki na przyprawy, a potem przelazłyśmy do Agaty i tam dorwałam cudnego miękkiego królika z czymś delikatnie brzęczącym w środku (o niebo piękniejszy niż ikeowskie zabawki i tylko 21zł, a duży jest), a potem w Kauflandzie - 100 bajek Brzechwy

Cytat:
Napisane przez kardashi Pokaż wiadomość
KTG to takie cuuś że przepinają Cię pasami dwoma na brzuchu..
A te pasy przepięte są do takiej maszyny i z tej maszyny wychodzi karteczka z róznymi mazajami.. Jedne mazaje to tętno dziecka a drugie skurcze..
Jeszcze jest takie z elektroczymś i jest dokładniejsze niż takie zwykle.. Takie komputerowe.. Miałam raz takie coś i nie wiem czym się ono rózni
A kiedy je zleca lekarz.. nie wiem.. Mi nic wogole nie mówił a miałam robione tylko jak leżałam w szpitalu
A ja ostatnio sama poszłam po szkole rodzenia, bo jakoś tak niewyraźnie się czułam skurczowo. I możesz mieć przy tym klikacza, i na każdy ruch malucha musisz kliknąć

Cytat:

Myw dwupaku, dzisiaj w nocy od 6 bol @ i zaczely dretwiec mi uda. Staram sie reagowac juz spokojnie na takie ekscesy, czekam i spokojnie licze skurcze. Na razie jest w normie, wiec spokojnie czekamy dalej.
Zaraz namowie malza i jedziemy na pieczone banany w ciescie z lodami, ale amm chec.
Martwi mnie, ze nie mam ochoty na seksik od paru dni....moze to nienormalne?? widze, ze malz by sie poprzytulal a ja jak detka wieczorami jestem

Dawaj te banany

Macie świetne mebelki do pokoju, rewelacja

Cytat:

moja teściowa działa
Wieczorami, czasami łapie mnie dół. Chyba dopadł mnie baby blues ale on mija....
Pożycz teściową

A babybluesa odganiamy, a kysz, a kysz!

Cytat:
szaja ja bym tego tak nie zostawila... z nerkami nie ma zartów, szczególnie w ciąży...
Wiesz co, we wtorek od razu gin, na razie kazał mi ten furagin brać, a uwierz - wizyta w będzińskim szpitalu jest zdecydowanie gorsza

A dzisiaj ok już, tzn. plecory bolą bardzo, ale to od łażenia No i przede wszystkim normalnie sikam, kolor też normalny.

Cytat:
Napisane przez kees26 Pokaż wiadomość

A u mnie jakieś dziwne objawy: od godziny czuję jakby mała z całej siły parła na szyjkę, to są takie regularne mega ukłucia aż mimowolnie krzyczę. Ból momentami promieniuje aż do uda, ale krzyże nie bolą, więc chyba nie poród Co to za czort, miałyście takie cóś
Tak, nieraz mnie też tak naciśnie, że szok.
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-02, 20:05   #2589
marhalczar
Zadomowienie

Cytat:
Witajcie dziewczynki

Marhalczar, Wszystkiego Najlepszego z okazji I Rocznicy Ślubu!
I kolejnych szczęśliwych wspólnych lat Wam życzę

Serdecznie dziekuje za zyczenia.

U mnie równiez pojawiaja sie od czasu takie objawy ale narazie spoko...staram sie powoli zmienic pozycje lub pomasowac troszeczke okolice bólu...potem przechodzi.

A dzisiaj mam okropnie spuchniete stopy i nawet trzymanie 2 godz . nóg w górze i masaz w zimnej wodzie nie pomaga...... pewnie pogoda tez na to wplywa , bo dlugo nie przesililam sie chodzac... nawet mnie jakby szczypia troszke i bola...mam nadzieje, ze do jutra mi przejdzie.

Zaraz chyba wyciagne meza na maly spacer, bo chce mi sie swiezego powietrza po burzy zaczerpnac i skoro jeszcze slonce swieci i jest widniutko...trzeba to wykorzystac.

Stary 2010-05-02, 20:08   #2590
Marta1122
Rozeznanie

DAFF I ANIA GRATULUJE
DUZO ZDRÓWKA ŻYCZE

ja melduje sie w dwupaku,dwa dni spędziłam praktycznie na powietrzu..wczoraj wielkie grilowanie..a dzis po obiedzie spacerek w pięknym arboretum
wczorj wieczorem żle sie czułam myślałam że sie zaczyna..poszłam do toalety sprawdzić co sie dzieje bo brzuch bolał bardzo..ledwo usiadłam na kibelku a tam coś ze mnie wyleciało..okazało sie że to zwykłe rozwolnnie pewnie po jedzonku niemałym grilowanym...ale 1 raz w życiu ci coś takiego miałam i czekałam co bedzie dalej..ale nic dalej nie było
co to przyśpieszaczy typu sex to też próbowaliśmyale niestety dla mnie to był ból niesamowity-właśnie taki miesiączkowy tak więc nici z szaleństw
tak więc czekamy dalej z tż niecierpliwie kiedy coś sie zacznie dziać
pozrawiam mamuski

niunia jest z nami!:confuse d:

8.08.2009 10 rocznica znajomości i nasz ślub

Edytowane przez Marta1122
Czas edycji: 2010-05-02 o 20:10
Marta1122 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-02, 20:42   #2591
38c1d5d45cddcf54e3786f1c4160e951215d24cd_5ff109160b8e8
Konto usunięte

Cytat:
Lea-którego Zelmera?
easy control czy jakoś tak...

Cytat:
ale fajne ujęcie na zielonej trawce.

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;18962389]
Ja od wczoraj koszmar przeżyłam :/ [/QUOTE]
a innych na ostry dyzur wygania... Następnym razem też śmigaj się badać, bo z nerkami nie ma żartów.

Cytat:
i jak kochana?

Cytat:
Ah no i mnie nurtuje sprawa skurczy (tych trenujących macicę).. też nie wiem jak one mają wyglądać A ja chyba ich nie mam wcale bo nie odczuwam żadnego dyskomfortu ze strony brzucha, czasem jest twardszy ale to chyba bardziej wina moich problemów z zatwardzeniami
Zaczęłam już 30 tydzień i chyba coś powinnam odczuwać? Chyba, że moja macica nie ma zamiaru rodzić
ja jestem w 37 tc i żadnych skurczy nie odczuwam.

Cytat:
bardzo cieplutki, słoneczny, ladny.

Cytat:
może to już... trudno stwierdzić.

Cytat:
Napisane przez marhalczar Pokaż wiadomość
No i pokazuje sie dzisiaj... w 37 tyg+2 dni.....
fajnie tak słonecznie.
38c1d5d45cddcf54e3786f1c4160e951215d24cd_5ff109160b8e8 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-05-02, 20:48   #2592
massowa
Raczkowanie

dziewczyny kochane !
w środe stuknie nam 38 tydzień, coraz cieplej a nogi puchna mi okropnie szukalam na forum jakiejs pomocy ale nic nie znalazlam, jak Wy radzicie sobie z opuchnietymi nogami ?? mi powoli zadne buty nie wejda

Natalka - nasza córeczka ) 22.05.2010

massowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-02, 20:51   #2593
Konto usunięte

Nogi w górze, maść kasztanowa, mnóstwo wody niegazowanej do picia i zero soli.
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-02, 20:54   #2594
massowa
Raczkowanie

nic nie pomaga, chyba zaraz zwariuje az mnie pieką i szczypia te moje spuchlinki ...

dobrze ze juz tak blisko ;-) i bedziemy w trójke ;]

Natalka - nasza córeczka ) 22.05.2010

massowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-02, 21:01   #2595
bratkab
Zadomowienie

A my właśnie wróciliśmy z SCC. Kupiliśmy tylko parę najpotrzebniejszych rzeczy a nachodziliśmy się dużo. Małż na koniec już wysiadł, a ja dalej byłam niezmordowana i jak mu powiedziałam że przy porodzie też trzeba chodzić to się przeraził Czy da radę tyle przejść Poza tym spotkanko z psiapsiółkami wypadło super, ale teraz nie wiem kto zje to ciasto bo nie dość że ja upiekłam to one jeszcze przywiozły. A ja na słodycze niestety mam długie zęby i w większych ilościach mi nie wchodzi
A Ikeę chciałam też dziś rankiem zaliczyć ale właśnie przewidywane tłumy mnie przeraziły Więc pewnie wybiorę się środkiem tygodnia.
Zmykam spać powoli bo wczorajszą nieprzespaną noc muszę odespać. Buziaki i samych udanych chwil

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-05-02, 21:04   #2596
Konto usunięte

Ja nie miałam pojęcia, że jakaś akcja w ikei jest i tylko dlatego pojechałam tam A chciałam spokojnie do Reala iść i tyle...
Stary 2010-05-02, 21:32   #2597
kardashi
Zakorzenienie

A ja udałam sie z Tżem na spacer
Tak pięknie się zrobilo A luudzi pełno na mieście! szok !

Zrobiliśmy lozeczko. Sto i sobie.. Oczywiscie Tż nie przywiercił haczyka do pólki i lampki.. noo alee..

Moi rodzice też dziś byli w Ikei.. I mówili że tyyyle ludzi że szok! I w MM tak samo.. w kolejce godzine musieliby stać. W castoramie miejsca nie było do zaparkowania

I sie pochwale soba
2 tygodnie przed terminem

10.11.12 - zapuszczam włosy

kardashi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-02, 21:35   #2598
dafreen
Zadomowienie

GG do dafreen

Cytat:
Daf-serdeczne gratulacje!!!
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;18951130]No to w imieniu e-ciotki witam na świecie Brunka i gratuluję Dafreen [/QUOTE]

Cytat:
Witamy Brunka
Cytat:
Napisane przez sparkly Pokaż wiadomość
Witamy Gratulacje Daff[COLOR="Silver"]
Cytat:
Napisane przez kaszpirek Pokaż wiadomość
daf klask i: GRATULACJE!!!
Witamy Brunia!!!
Cytat:
Napisane przez bratkab Pokaż wiadomość
Gratulacje dla Daff
Cytat:
DAFKOCHANA, WIELKIE GRATULACJE DLA CIEBIE I BRUNA
ŚCISKAMY WAS MOCNO I CZEKAMY NA RELACJĘ Z PORODU I ZDJĘCIA SYNUSIA
Cytat:
Napisane przez Rybulka Pokaż wiadomość
Daf, serdecznie gratuluję
Cytat:
Napisane przez ~Ania26 Pokaż wiadomość
czesc wszystkim mamusiom,
Z radością donoszę, że dn.28 kwietnia przyszedł na świat nasz synek Karolek przez cc. 3080g i 53cm. Dopiero dziś jesteśmy w domu i zaznajamiamy sie z nową sytuacją
gratulacje dla Mamusi i Karolka

Cytat:
no nareszcie jakieś wiadomości
Moje gratulacje! Duzo zdrówka dla mamusi i synka Czekamy na fotki
dziękujemy wszystkim za gratulacje

wróciliśmy dziś do domku, Mały w zasadzie je, śpi i robi kupę tyle, że mam mało pokarmu i musimy dokarmiać butlą, zobaczymy jak będzie. z cycka ciągnie ale po cycku głodny dalej
przetrwaliśmy pierwszą kąpiel przed nami noc

ja czuję się ok, szwy troszkę ciągną ale do przeżycia, boli mnie tylko kręgosłup po znieczuleniu i trochę głowa. macica ładnie się schodzi, brzuch też trochę już mniejszy
w piątek wszystko sprawnie poszło, Brunio dostał 10 punktów, mnie cały czas zagadywali cobym nie wsłuchiwała się za bardzo co się dzieje za parawanikiem, ogólnie ok
zdjęcia wstawimy jak się troszkę ogarniemy
dopada mnie mały dołek i zwatpienie, pewnie tak jak Araczka....
ściskam Was mocno

Bruno już w domku
dafreen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-02, 21:42   #2599
Siala_Bala
Zakorzenienie

Cytat:
Witajcie dziewczynki

Ja do niedawna miałam ten sam problem, już się bałam, że czekają mnie hemoroidy . Moja ginka kazała mi pić parafinę 3xdziennie łyżka i stosować czopki glicerynowe - jak kilka tygodni będziesz używać regularnie to nic się nie stanie. I jak ręką odjął - naprawdę polecam powyższe sposoby
Parafina do picia? Parafina do smarowania. Parafina mi się ze świeczkami kojarzy to może będę je obgryzać
Jestem w 30tyg. to na tych czopkach ile mogę pociągnąć? Byle porodu nie wywołać tym jakoś xD

---------- Dopisano o 21:42 ---------- Poprzedni post napisano o 21:39 ----------

Cytat:
Napisane przez dafreen Pokaż wiadomość

wróciliśmy dziś do domku, Mały w zasadzie je, śpi i robi kupę tyle, że mam mało pokarmu i musimy dokarmiać butlą, zobaczymy jak będzie. z cycka ciągnie ale po cycku głodny dalej

ja czuję się ok, szwy troszkę ciągną ale do przeżycia, boli mnie tylko kręgosłup po znieczuleniu i trochę głowa. macica ładnie się schodzi, brzuch też trochę już mniejszy
w piątek wszystko sprawnie poszło, Brunio dostał 10 punktów, mnie cały czas zagadywali cobym nie wsłuchiwała się za bardzo co się dzieje za parawanikiem, ogólnie ok
ściskam Was mocno
super Raz jeszcze gratuluję
I prosze nie dołkować i zwątpiewać bo z każdym dniem może być tylko lepiej Wszystkiego dobrego

Wzrost 175cm. Start: 90,2
Plan minimum: 70
Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam)

Obecnie: 74,2kg
Siala_Bala jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-05-02, 22:09   #2600
iza240
Zadomowienie

GG do iza240

Cytat:
Witajcie!

duży:lo ve:

---------- Dopisano o 19:59 ---------- Poprzedni post napisano o 19:54 ----------

Cytat:

pięknie

---------- Dopisano o 20:06 ---------- Poprzedni post napisano o 19:59 ----------

Cytat:

I sie pochwale soba
Zabiję cie.Jak ty to robisz,ze tak ładnie wyglądasz?Wogule nie przytyłaś Ja wyglądam na twarzy jak świnka piggy

---------- Dopisano o 20:09 ---------- Poprzedni post napisano o 20:06 ----------

Cytat:
koniecznie się odezwij czy wszystko ok! trzymam kciuki

W końcu się doczekałam
Michalinka jest już na świecie
iza240 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-02, 22:12   #2601
kardashi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez iza240 Pokaż wiadomość
duży:lo ve:

---------- Dopisano o 19:59 ---------- Poprzedni post napisano o 19:54 ----------

pięknie

---------- Dopisano o 20:06 ---------- Poprzedni post napisano o 19:59 ----------

Zabiję cie.Jak ty to robisz,ze tak ładnie wyglądasz?Wogule nie przytyłaś Ja wyglądam na twarzy jak świnka piggy

---------- Dopisano o 20:09 ---------- Poprzedni post napisano o 20:06 ----------

koniecznie się odezwij czy wszystko ok! trzymam kciuki
Dziękuje

Ale ja przytyłam.. Szczególnie na twarzy..

10.11.12 - zapuszczam włosy

kardashi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-02, 22:26   #2602
djerba
Wtajemniczenie

No i ogólnie jestem spowrotem....serduszko małej bije, chociaż trochę wariowało na KTG, ale bije....
Praktycznie Pani doktor (taka dopiero początkująca) proponowała mi zostać na obserwacji na 2-3 dni...ale ja się nie zgodziłam, bo zapis KTG wyszedł dobrze, tylko parę drobnych skurczyków wyszło...na USG też ok, także podpisałam oświadczenie, że nie potrzebuję hospitalizacji.. Zresztą mała chyba się wkurzyła i odżyła jak mnie podpięto pod te cholerstwo i tam troszkę powyginała się
Dostałam informację jedynie, że raczej nie dotrwam do swojego terminu, bo wszystko tam w środku jest przygotowane już do wyjścia maleńkiej...no i jak nie będę przez następne 2 dni znów odczuwać ruchów...to mam przyjechać i będą mi wywoływać poród....

Tak czy siak samo przyjęcie było żenujące..Baba w rejestracji po moim przyjściu widziała mnie...ale nie chciało jej się ruszyć dupska spod kocyka i przed telewizorka...i tak stałam chwilę...ale mamka zawołała ją...a ta z łaską podeszła i z wielką gębą "Słuuuucham, o co chodzi?" ........ No commentzzz...
Następnie po skończeniu KTG[45min] Pani doktor podeszła do mnie z pytaniem : Czego ja od niej oczekuje???? Mnie zatkało takie pytanie, ale z racji, że mamka siedziała ze mną...powiedziała...: "No chyba informacji o stanie mojej córki?" A ona na to, że : Co ona może mi powiedzieć po jednym KTG....że tego się nie da określić i dlatego właśnie powinnam zostać na obserwacji... i właśnie dlatego ja zrezygnowałam...Już 2 razy byłam na patologii i nie mam zamiaru znów tam trafiać i tylko leżeć i gnić w tym mega wygodnym łóżku...
Wogóle ta doktor to chyba pierwszy raz używała USG...pomyliła mi tygodnie...i zupełnie co innego mi mówiła niż mój prowadzący lekarz... Brr....

Ważne, że z małą ok i że wróciłam do domku..i do Was dziewczyny
Stary 2010-05-02, 22:29   #2603
kaszpirek
Raczkowanie

Cytat:

ściskam Was mocno

WITAJCIE W DOMKU!!!
Az w szoku jestem,że już...aczkolwiek dodaje mi to otuchy i napawa optymizmemMam nadzieje,ze u mnie bedzie podobnie

Brawa dla Bruna za 10pkt
Życzę chwil bez dołków i czekamy na fotki
kaszpirek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-02, 22:30   #2604
Konto usunięte

Cytat:

ściskam Was mocno
Tak. to pisze ta, która miała mega brzuch, tere fere

I tak jak u Araczków - poszła precz, chandro
Czekamy na fotki!

Cytat:
Parafina do picia? Parafina do smarowania. Parafina mi się ze świeczkami kojarzy to może będę je obgryzać
Jestem w 30tyg. to na tych czopkach ile mogę pociągnąć? Byle porodu nie wywołać tym jakoś xD

Specyfiki do kąpieli typu emolium, oilatum, balneum - zawierają parafinę, która ma za zadanie natłuszczać skórę. Ale wg mnie bez przesady-czymś maluszka pielęgnować trzeba, prawda? I tak jak pisałam - parafina to nie jest samo zło! Przecież to nie tak, że dziecko nagle całe pory ma nią zatkane

A na czopkach chyba ogólnie możesz, przecież one tyłkowe są
Stary 2010-05-02, 22:38   #2605
kaszpirek
Raczkowanie

Cytat:
No i ogólnie jestem spowrotem....serduszko małej bije, chociaż trochę wariowało na KTG, ale bije....
Praktycznie Pani doktor (taka dopiero początkująca) proponowała mi zostać na obserwacji na 2-3 dni...ale ja się nie zgodziłam, bo zapis KTG wyszedł dobrze, tylko parę drobnych skurczyków wyszło...na USG też ok, także podpisałam oświadczenie, że nie potrzebuję hospitalizacji.. Zresztą mała chyba się wkurzyła i odżyła jak mnie podpięto pod te cholerstwo i tam troszkę powyginała się
Dostałam informację jedynie, że raczej nie dotrwam do swojego terminu, bo wszystko tam w środku jest przygotowane już do wyjścia maleńkiej...no i jak nie będę przez następne 2 dni znów odczuwać ruchów...to mam przyjechać i będą mi wywoływać poród....

Tak czy siak samo przyjęcie było żenujące..Baba w rejestracji po moim przyjściu widziała mnie...ale nie chciało jej się ruszyć dupska spod kocyka i przed telewizorka...i tak stałam chwilę...ale mamka zawołała ją...a ta z łaską podeszła i z wielką gębą "Słuuuucham, o co chodzi?" ........ No commentzzz...
Następnie po skończeniu KTG[45min] Pani doktor podeszła do mnie z pytaniem : Czego ja od niej oczekuje???? Mnie zatkało takie pytanie, ale z racji, że mamka siedziała ze mną...powiedziała...: "No chyba informacji o stanie mojej córki?" A ona na to, że : Co ona może mi powiedzieć po jednym KTG....że tego się nie da określić i dlatego właśnie powinnam zostać na obserwacji... i właśnie dlatego ja zrezygnowałam...Już 2 razy byłam na patologii i nie mam zamiaru znów tam trafiać i tylko leżeć i gnić w tym mega wygodnym łóżku...
Wogóle ta doktor to chyba pierwszy raz używała USG...pomyliła mi tygodnie...i zupełnie co innego mi mówiła niż mój prowadzący lekarz... Brr....

Wrrr,takie to tylko lać po i patrzeć czy równo puchnie!!!

Najważniejsze,że z Wami wszystko ok
kaszpirek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-02, 22:38   #2606
Siala_Bala
Zakorzenienie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;18975841]Tak. to pisze ta, która miała mega brzuch, tere fere

I tak jak u Araczków - poszła precz, chandro
Czekamy na fotki!

Specyfiki do kąpieli typu emolium, oilatum, balneum - zawierają parafinę, która ma za zadanie natłuszczać skórę. Ale wg mnie bez przesady-czymś maluszka pielęgnować trzeba, prawda? I tak jak pisałam - parafina to nie jest samo zło! Przecież to nie tak, że dziecko nagle całe pory ma nią zatkane

A na czopkach chyba ogólnie możesz, przecież one tyłkowe są [/QUOTE]
Alez ja nie mówię, że parafina to zło Kompletnie się na niej nie znam i pierwsze słyszę o niej cokolwiek. Zaskoczyło mnie, że ma tyle zastosowań, do skóry, do buzi i pewnie jeszcze gdzieś się nadaje
Jak ona tak natłuszcza to może by się TAM posmarowac i dzidzia się wysmyknie jak karpik z wanny

Wzrost 175cm. Start: 90,2
Plan minimum: 70
Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam)

Obecnie: 74,2kg
Siala_Bala jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-02, 22:41   #2607
monikadavvida
Raczkowanie

GG do monikadavvida

witam dziewczyny bardzo dziękujemy za gratulacje. Dziś wróciliśmy do domku i odpoczywamy. Jesteśmy przeokropnie zmęczeni ale zadowoleni mały w szpitalu jadł dużo ale rzadziej, za to teraz co 1,5 godziny piersi mam nabrzmiale, sutki mocno obolale, ale jakoś dajemy radę. Próbujemy się przyzwyczaić do nowej sytuacji tymczasem idę się przespać póki Jasiek śpi. Buziaki dla wszystkich rozpakowanych i tych jeszcze oczekujących odezwę się jak znajdę chwilę czasu
monikadavvida jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-02, 22:43   #2608
ona1981
Zakorzenienie

Kardarshi- wyglądasz rewelacyjnie!!!
Stary 2010-05-02, 22:51   #2609
velluto
Zadomowienie

Cytat:
ja tez mam takie ukłucia, z tym ze u mnie nie są one regularne, ale fakt dość nieprzyjemne i bolesne
Cytat:
A ja udałam sie z Tżem na spacer
Tak pięknie się zrobilo A luudzi pełno na mieście! szok !

I sie pochwale soba
super wyglądasz
Cytat:

ściskam Was mocno
witaj super, że wszystko przebiegło szybko i sprawnie i jak szybko już jesteście w domu
wracaj szybko do formy, widzę że Bruno daje Ci trochę wytchnienia, oby tak dalej a dołki przegoń czym predzej
Serdecznie pozdrawiam

---------- Dopisano o 22:51 ---------- Poprzedni post napisano o 22:43 ----------

Cytat:
no to dobrze, że sprawdzilas co u maluszka i ze okazało się, że wszystko jest ok
Cytat:
Napisane przez monikadavvida Pokaż wiadomość
witam dziewczyny bardzo dziękujemy za gratulacje. Dziś wróciliśmy do domku i odpoczywamy. Jesteśmy przeokropnie zmęczeni ale zadowoleni mały w szpitalu jadł dużo ale rzadziej, za to teraz co 1,5 godziny piersi mam nabrzmiale, sutki mocno obolale, ale jakoś dajemy radę. Próbujemy się przyzwyczaić do nowej sytuacji tymczasem idę się przespać póki Jasiek śpi. Buziaki dla wszystkich rozpakowanych i tych jeszcze oczekujących odezwę się jak znajdę chwilę czasu
witaj
widzę, że mały jest niezłym głodomorkiem
odpoczywaj, a my czekamy na fotki
pozdrawiam
velluto jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-02, 22:55   #2610
kasiaaX
Rozeznanie

Witam wszystkie dziewczynki
Alez sie dzieje .... Gratulacje dla wszystkich mamuś

Marhlaczar - wszystkiego dobrego z okazji pierwszej rocznicy ślubu pięknie wyglądasz
Kardashi - ty równiez wyglądasz super piękna i młodziutka z ciebie mamusia i cały czas zgrabniocha

Dafreen - dzielnie to zniosłaś więc teraz głowka do góry, dacie sobie radę czekamy na fotki

araczki
- Malwinka cudna blondi ty rowniez sie nie załamuj

dziewczyny mi tez puchna nogi i palce, juz obrączka nie wchodzi...Tylko, ze przed nami jeszcze miesiąc z groszkiem...ciekawe czy jak teraz kupie buty to potem będą dobre...bo potrzebuję takich letnich plaskich...

Trzymam kciuki za was wszystkie u których już tuz tuż i spadam na allegro robic zakupki, bo nie cała wyprawka skompletowana.
Buziaki
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości