|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2581 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie MAJOWO- CZERWCOWE 2010. cz. IV :-)
justin18061976 a gdzie łóżeczko?
Pokoik super. Ja po zakupach i po sprządaniu schowków i padam.Mąż jeszcze segreguje swoje szpargały a ja leżę bo coś zmęczyłam się troszeczkę. Wóżek już złożyliśmy i czeka na miejsce w toalecie. Na parterze mamy dośc duże wc i tam będzie stał wózek.Nietypowe miejsce ale nie mamy go gdzie wstawic.Pewnie jak mała się urodzi to i tak większość czasu bedzie stał w kuchni lub na patio. |
|
|
|
#2582 |
|
Zakorzenienie
|
A ja się wzięłam w końcu za przegląd ciuchów i w ogóle rzeczy w sypialni, mnóstwo rzeczy już wyrzuciłam ale i tak się dziwię, skąd tego tyle się wzięło
|
|
|
|
#2583 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
super wygladasz [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;18962389] Ja od wczoraj koszmar przeżyłam :/ Chyba jednak nerki mnie tak nawalały, a cholernie nie chciałam iść do nas na ostry dyżur, nie dość, że długi weekend (a więc pełen olew pacjenta), to warunki tam są naprawdę koszmarne. Wzięłam furagin na noc jeszcze, do tego pookrywałam się kołdrą maksymalnie, coby nerom ciepło było i by się wypocić, Piłam sporo, co godzinę chyba do 2 w nocy łaziłam do kibelka. No i dzisiaj jest ok. Ale z tego wszystkiego mała się praktycznie nie ruszała, więc rano od razu za pomarańcze chwyciłam (ona przy pierwszym kęsie zaczynała szaleć) - i cisza! No to chwyciłam ostatnią deskę ratunku - płatki czekoladowe i kawa, i królewna łaskawie się rozruszała nieco Ale gdyby i to nie pomogło, to jednak bym dupsko na ten dyżur ruszyła... Ale mówię wam, tam są takie warunki, że wolałabym rodzić na schodach, niż w szpitalu [/QUOTE]szaja ja bym tego tak nie zostawila... z nerkami nie ma zartów, szczególnie w ciąży... Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
gratuluje rocznicy Cytat:
Cytat:
|
||||||
|
|
|
#2584 | |
|
Rozeznanie
|
Lozeczko stoi u nas w sypialni, dorobie pare fotek, jest w tym samym stylu co reszta mebelkow
---------- Dopisano o 18:22 ---------- Poprzedni post napisano o 18:21 ---------- Cytat:
tak jest, tutaj taki sufit to zwyczajna rzecz dziekuje |
|
|
|
|
#2585 | |||
|
Rozeznanie
|
Witajcie dziewczynki
Cytat:
Cytat:
O faktycznie wkradł się jakiś błąd ![]() Chodzi o 1/2 litra wody Śliczności Cytat:
![]() [1=41606c31298bccbf4cae52b 7859efbfee487d7f9;1896382 0]ale to podobno nie działa przez całą ciążę, prawda? tylko sama końcówka, kiedy dzieć i tak ma już wychodzić, to go dopiero "motywuje". tak słyszałam... tylko nie wiem czy to prawda i kiedy zaczyna się ta "końcówka". nie wiem czy to jeszcze bezpieczne? bo zaczynam mieć jakieś schizy że może poczekać do tego 38 tygodnia, coby dziecia za wcześnie nie zmotywować... powiedzcie mi, że świruję... ![]() [/QUOTE] Emerald, działa ponoć wtedy, gdy dzidzia jest już donoszona i tylko czeka na sposobność wydostania się - tak czytałam A takie schizy to ja też mam - ginkę ostatnio pytałam, czy możemy uprawiać jeszcze seks skoro główka tak nisko, czy ta główka na pewno oby jest bezpieczna ![]() Marhalczar, Wszystkiego Najlepszego z okazji I Rocznicy Ślubu! I kolejnych szczęśliwych wspólnych lat Wam życzę Edzia, czyżbyś była następna? ![]() Hannjah, Ona - śliczne macie brzusie A u mnie jakieś dziwne objawy: od godziny czuję jakby mała z całej siły parła na szyjkę, to są takie regularne mega ukłucia aż mimowolnie krzyczę. Ból momentami promieniuje aż do uda, ale krzyże nie bolą, więc chyba nie poród Co to za czort, miałyście takie cóś
|
|||
|
|
|
#2586 |
|
Zadomowienie
|
szajajaba,kardashi, Darianna25, emerald sea, bratkab i pozostale dziewczyny...Dziekuje wam bardzo za zyczenia!!!!!!!!!!..mam nadzieje, ze wszystkie sie spelnia
![]() Ja juz w domciu i po malym odpoczynku....obiad z cala rodzina udal sie!!! ... No i pokazuje sie dzisiaj... w 37 tyg+2 dni.....
|
|
#2587 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dzieki za zyczenia!!! Pokoik sliczny i przytulny!!!! a lózeczka nie ma w pokoju???
Edytowane przez marhalczar Czas edycji: 2010-05-02 o 19:59 |
|
|
|
|
#2588 | |||||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Kartę można było dzisiaj nawet wyrobić, faktycznie sporo rzeczy za grosze można było kupić, ale - ludzi MNÓSTWO. W pewnym momencie miałam ochotę zacząć ich bić W efekcie Agatka dostała od babci wielgachny ręcznik kąpielowy, ja jej kupiłam takie kubeczki wsadzane jeden w drugi - piramidka taka, na dupsy kąpielowe i butelkowe 2 pudła (i cholera jeszcze dokupić muszę), pojemniczki na przyprawy, a potem przelazłyśmy do Agaty i tam dorwałam cudnego miękkiego królika z czymś delikatnie brzęczącym w środku (o niebo piękniejszy niż ikeowskie zabawki i tylko 21zł, a duży jest), a potem w Kauflandzie - 100 bajek Brzechwy Cytat:
Cytat:
![]() Macie świetne mebelki do pokoju, rewelacja Cytat:
![]() A babybluesa odganiamy, a kysz, a kysz! ![]() Cytat:
![]() A dzisiaj ok już, tzn. plecory bolą bardzo, ale to od łażenia No i przede wszystkim normalnie sikam, kolor też normalny. Tak, nieraz mnie też tak naciśnie, że szok. |
|||||
|
|
|
#2589 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Serdecznie dziekuje za zyczenia. U mnie równiez pojawiaja sie od czasu takie objawy ale narazie spoko...staram sie powoli zmienic pozycje lub pomasowac troszeczke okolice bólu...potem przechodzi. A dzisiaj mam okropnie spuchniete stopy i nawet trzymanie 2 godz . nóg w górze i masaz w zimnej wodzie nie pomaga.... .. pewnie pogoda tez na to wplywa , bo dlugo nie przesililam sie chodzac... nawet mnie jakby szczypia troszke i bola...mam nadzieje, ze do jutra mi przejdzie.Zaraz chyba wyciagne meza na maly spacer, bo chce mi sie swiezego powietrza po burzy zaczerpnac i skoro jeszcze slonce swieci i jest widniutko...trzeba to wykorzystac.
|
|
|
#2590 |
|
Rozeznanie
|
DAFF I ANIA GRATULUJE
![]() DUZO ZDRÓWKA ŻYCZE ![]() ja melduje sie w dwupaku,dwa dni spędziłam praktycznie na powietrzu..wczoraj wielkie grilowanie..a dzis po obiedzie spacerek w pięknym arboretum ![]() wczorj wieczorem żle sie czułam myślałam że sie zaczyna..poszłam do toalety sprawdzić co sie dzieje bo brzuch bolał bardzo..ledwo usiadłam na kibelku a tam coś ze mnie wyleciało..okazało sie że to zwykłe rozwolnnie pewnie po jedzonku niemałym grilowanym...ale 1 raz w życiu ci coś takiego miałam i czekałam co bedzie dalej..ale nic dalej nie było ![]() co to przyśpieszaczy typu sex to też próbowaliśmy tak więc czekamy dalej z tż niecierpliwie kiedy coś sie zacznie dziać pozrawiam mamuski
http://www.suwaczek.pl/cache/b735966895.png 8.08.2009 10 rocznica znajomości i nasz ślub Edytowane przez Marta1122 Czas edycji: 2010-05-02 o 20:10 |
|
|
|
#2591 | ||||
|
Konto usunięte
|
easy control czy jakoś tak...
ale fajne ujęcie na zielonej trawce. ![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;18962389] Ja od wczoraj koszmar przeżyłam :/ [/QUOTE] a innych na ostry dyzur wygania... Następnym razem też śmigaj się badać, bo z nerkami nie ma żartów. Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() fajnie tak słonecznie.
|
||||
|
|
|
#2592 |
|
Raczkowanie
|
dziewczyny kochane !
w środe stuknie nam 38 tydzień, coraz cieplej a nogi puchna mi okropnie szukalam na forum jakiejs pomocy ale nic nie znalazlam, jak Wy radzicie sobie z opuchnietymi nogami ?? mi powoli zadne buty nie wejda
|
#2593 |
|
Konto usunięte
|
Nogi w górze, maść kasztanowa, mnóstwo wody niegazowanej do picia i zero soli.
|
|
|
|
#2594 |
|
Raczkowanie
|
nic nie pomaga, chyba zaraz zwariuje az mnie pieką i szczypia te moje spuchlinki ...
dobrze ze juz tak blisko ;-) i bedziemy w trójke ;]
|
#2595 |
|
Zadomowienie
|
A my właśnie wróciliśmy z SCC. Kupiliśmy tylko parę najpotrzebniejszych rzeczy a nachodziliśmy się dużo. Małż na koniec już wysiadł, a ja dalej byłam niezmordowana i jak mu powiedziałam że przy porodzie też trzeba chodzić to się przeraził
Czy da radę tyle przejść Poza tym spotkanko z psiapsiółkami wypadło super, ale teraz nie wiem kto zje to ciasto bo nie dość że ja upiekłam to one jeszcze przywiozły. A ja na słodycze niestety mam długie zęby i w większych ilościach mi nie wchodzi ![]() A Ikeę chciałam też dziś rankiem zaliczyć ale właśnie przewidywane tłumy mnie przeraziły Więc pewnie wybiorę się środkiem tygodnia.Zmykam spać powoli bo wczorajszą nieprzespaną noc muszę odespać. Buziaki i samych udanych chwil |
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2596 |
|
Konto usunięte
|
Ja nie miałam pojęcia, że jakaś akcja w ikei jest i tylko dlatego pojechałam tam
A chciałam spokojnie do Reala iść i tyle...
|
|
|
|
#2597 |
|
Zakorzenienie
|
A ja udałam sie z Tżem na spacer
![]() Tak pięknie się zrobilo A luudzi pełno na mieście! szok ! Zrobiliśmy lozeczko. Sto i sobie.. Oczywiscie Tż nie przywiercił haczyka do pólki i lampki.. noo alee.. Moi rodzice też dziś byli w Ikei.. I mówili że tyyyle ludzi że szok! I w MM tak samo.. w kolejce godzine musieliby stać. W castoramie miejsca nie było do zaparkowania I sie pochwale soba 2 tygodnie przed terminem
|
|
|
|
#2598 | |||
|
Zadomowienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;18951130]No to w imieniu e-ciotki witam na świecie Brunka i gratuluję Dafreen
[/QUOTE]Cytat:
Cytat:
Cytat:
wróciliśmy dziś do domku, Mały w zasadzie je, śpi i robi kupę tyle, że mam mało pokarmu i musimy dokarmiać butlą, zobaczymy jak będzie. z cycka ciągnie ale po cycku głodny dalej przetrwaliśmy pierwszą kąpiel przed nami noc ![]() ja czuję się ok, szwy troszkę ciągną ale do przeżycia, boli mnie tylko kręgosłup po znieczuleniu i trochę głowa. macica ładnie się schodzi, brzuch też trochę już mniejszy ![]() w piątek wszystko sprawnie poszło, Brunio dostał 10 punktów, mnie cały czas zagadywali cobym nie wsłuchiwała się za bardzo co się dzieje za parawanikiem, ogólnie ok zdjęcia wstawimy jak się troszkę ogarniemy dopada mnie mały dołek i zwatpienie, pewnie tak jak Araczka.... ściskam Was mocno
|
|
#2599 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jestem w 30tyg. to na tych czopkach ile mogę pociągnąć? Byle porodu nie wywołać tym jakoś xD ---------- Dopisano o 21:42 ---------- Poprzedni post napisano o 21:39 ---------- Cytat:
Raz jeszcze gratuluję ![]() I prosze nie dołkować i zwątpiewać bo z każdym dniem może być tylko lepiej Wszystkiego dobrego
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... "Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg |
||
|
|
|
#2600 | ||
|
Zadomowienie
|
---------- Dopisano o 19:59 ---------- Poprzedni post napisano o 19:54 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 20:06 ---------- Poprzedni post napisano o 19:59 ---------- Zabiję cie.Jak ty to robisz,ze tak ładnie wyglądasz?Wogule nie przytyłaś Ja wyglądam na twarzy jak świnka piggy---------- Dopisano o 20:09 ---------- Poprzedni post napisano o 20:06 ---------- Cytat:
|
|
#2601 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale ja przytyłam.. Szczególnie na twarzy..
|
|
|
|
|
#2602 |
|
Wtajemniczenie
|
No i ogólnie jestem spowrotem....serduszko małej bije, chociaż trochę wariowało na KTG, ale bije....
![]() Praktycznie Pani doktor (taka dopiero początkująca) proponowała mi zostać na obserwacji na 2-3 dni...ale ja się nie zgodziłam, bo zapis KTG wyszedł dobrze, tylko parę drobnych skurczyków wyszło...na USG też ok, także podpisałam oświadczenie, że nie potrzebuję hospitalizacji.. Zresztą mała chyba się wkurzyła i odżyła jak mnie podpięto pod te cholerstwo i tam troszkę powyginała się ![]() Dostałam informację jedynie, że raczej nie dotrwam do swojego terminu, bo wszystko tam w środku jest przygotowane już do wyjścia maleńkiej...no i jak nie będę przez następne 2 dni znów odczuwać ruchów...to mam przyjechać i będą mi wywoływać poród.... Tak czy siak samo przyjęcie było żenujące..Baba w rejestracji po moim przyjściu widziała mnie...ale nie chciało jej się ruszyć dupska spod kocyka i przed telewizorka...i tak stałam chwilę...ale mamka zawołała ją...a ta z łaską podeszła i z wielką gębą "Słuuuucham, o co chodzi?" ........ No commentzzz... Następnie po skończeniu KTG[45min] Pani doktor podeszła do mnie z pytaniem : Czego ja od niej oczekuje???? Mnie zatkało takie pytanie, ale z racji, że mamka siedziała ze mną...powiedziała...: "No chyba informacji o stanie mojej córki?" A ona na to, że : Co ona może mi powiedzieć po jednym KTG....że tego się nie da określić i dlatego właśnie powinnam zostać na obserwacji... i właśnie dlatego ja zrezygnowałam...Już 2 razy byłam na patologii i nie mam zamiaru znów tam trafiać i tylko leżeć i gnić w tym mega wygodnym łóżku... Wogóle ta doktor to chyba pierwszy raz używała USG...pomyliła mi tygodnie...i zupełnie co innego mi mówiła niż mój prowadzący lekarz... Brr.... Ważne, że z małą ok i że wróciłam do domku..i do Was dziewczyny ![]()
|
|
|
|
#2603 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
WITAJCIE W DOMKU!!! ![]() Az w szoku jestem,że już...aczkolwiek dodaje mi to otuchy i napawa optymizmem ![]() Brawa dla Bruna za 10pkt ![]() Życzę chwil bez dołków i czekamy na fotki |
|
|
|
|
#2604 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() I tak jak u Araczków - poszła precz, chandro ![]() Czekamy na fotki! Cytat:
![]() A na czopkach chyba ogólnie możesz, przecież one tyłkowe są
|
||
|
|
|
#2605 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Najważniejsze,że z Wami wszystko ok
|
|
|
|
|
#2606 |
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;18975841]Tak. to pisze ta, która miała mega brzuch, tere fere
![]() I tak jak u Araczków - poszła precz, chandro ![]() Czekamy na fotki! Specyfiki do kąpieli typu emolium, oilatum, balneum - zawierają parafinę, która ma za zadanie natłuszczać skórę. Ale wg mnie bez przesady-czymś maluszka pielęgnować trzeba, prawda? I tak jak pisałam - parafina to nie jest samo zło! Przecież to nie tak, że dziecko nagle całe pory ma nią zatkane ![]() A na czopkach chyba ogólnie możesz, przecież one tyłkowe są [/QUOTE]Alez ja nie mówię, że parafina to zło Kompletnie się na niej nie znam i pierwsze słyszę o niej cokolwiek. Zaskoczyło mnie, że ma tyle zastosowań, do skóry, do buzi i pewnie jeszcze gdzieś się nadaje Jak ona tak natłuszcza to może by się TAM posmarowac i dzidzia się wysmyknie jak karpik z wanny
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... "Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg |
|
|
|
#2607 |
|
Raczkowanie
|
witam dziewczyny
bardzo dziękujemy za gratulacje. Dziś wróciliśmy do domku i odpoczywamy. Jesteśmy przeokropnie zmęczeni ale zadowoleni mały w szpitalu jadł dużo ale rzadziej, za to teraz co 1,5 godziny piersi mam nabrzmiale, sutki mocno obolale, ale jakoś dajemy radę. Próbujemy się przyzwyczaić do nowej sytuacji tymczasem idę się przespać póki Jasiek śpi. Buziaki dla wszystkich rozpakowanych i tych jeszcze oczekujących odezwę się jak znajdę chwilę czasu
|
|
#2608 |
|
Zakorzenienie
|
Kardarshi- wyglądasz rewelacyjnie!!!
|
#2609 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
super, że wszystko przebiegło szybko i sprawnie ![]() wracaj szybko do formy, widzę że Bruno daje Ci trochę wytchnienia, oby tak dalej Serdecznie pozdrawiam ---------- Dopisano o 22:51 ---------- Poprzedni post napisano o 22:43 ---------- no to dobrze, że sprawdzilas co u maluszka i ze okazało się, że wszystko jest ok Cytat:
widzę, że mały jest niezłym głodomorkiem ![]() odpoczywaj, a my czekamy na fotki pozdrawiam |
||||
|
|
|
#2610 |
|
Rozeznanie
|
Witam wszystkie dziewczynki
![]() Alez sie dzieje .... Gratulacje dla wszystkich mamuś ![]() Marhlaczar - wszystkiego dobrego z okazji pierwszej rocznicy ślubu pięknie wyglądasz ![]() Kardashi - ty równiez wyglądasz super piękna i młodziutka z ciebie mamusia i cały czas zgrabniocha ![]() Dafreen - dzielnie to zniosłaś więc teraz głowka do góry, dacie sobie radę araczki - Malwinka cudna blondi dziewczyny mi tez puchna nogi i palce, juz obrączka nie wchodzi...Tylko, ze przed nami jeszcze miesiąc z groszkiem...ciekawe czy jak teraz kupie buty to potem będą dobre...bo potrzebuję takich letnich plaskich... Trzymam kciuki za was wszystkie u których już tuz tuż i spadam na allegro robic zakupki, bo nie cała wyprawka skompletowana. Buziaki
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:49.

[/QUOTE]

ale on mija....

Co to za czort, miałyście takie cóś
, ale amm chec.

W efekcie Agatka dostała od babci wielgachny ręcznik kąpielowy, ja jej kupiłam takie kubeczki wsadzane jeden w drugi - piramidka taka, na dupsy kąpielowe i butelkowe 2 pudła (i cholera jeszcze dokupić muszę), pojemniczki na przyprawy, a potem przelazłyśmy do Agaty i tam dorwałam cudnego miękkiego królika z czymś delikatnie brzęczącym w środku (o niebo piękniejszy niż ikeowskie zabawki i tylko 21zł, a duży jest), a potem w Kauflandzie - 100 bajek Brzechwy
.. pewnie pogoda tez na to wplywa , bo dlugo nie przesililam sie chodzac... nawet mnie jakby szczypia troszke i bola...mam nadzieje, ze do jutra mi przejdzie.

noo alee.. 
klask i: GRATULACJE!!!
Zabiję cie.Jak ty to robisz,ze tak ładnie wyglądasz?Wogule nie przytyłaś