|
|
#1651 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Nasze codzienne jadłospisy, część XI
czy nie zabardzo zgrzesze jak zjem jajko z odrobiną majonezu? Taką mam ochoteee..
jestem na R.---------- Dopisano o 16:13 ---------- Poprzedni post napisano o 16:08 ---------- oczywiscie majonez light;D jestem po rowerze i biegu
|
|
|
|
#1652 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() choć ja bym nie przełknęła z majonezem light
|
|
|
|
|
#1653 |
|
Rozeznanie
|
dlaczego? Mi smakuje, moim zdaniem niewiele różni się od tego normalnego. A mam majonez light winiary. Dobry jest
![]() |
|
|
|
#1654 |
|
Raczkowanie
|
Ja na R spokojnie zjadam sobie czasem jajko z majonezem (zwykłym) a z light to już bym się w ogóle nie zastanawiała, więc smacznego
|
|
#1655 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() I dodaję od razu jutrzejszy jadłospis ![]() pt - trochę piersi z kurczaka 45minut marszobiegu Śniadanie - placki owsiane (4ł. płatków owsianych, jajko, 2ł. otr. pszennych) posmarowane serkiem homo nat. z truskawkami II śniadanie - 2 kromki razowca, każda z plastrem polędwicy, plastrem twarogu chudego + trochę rzodkiewek + herbatka ; garść orzechów arachidowych Obiad - ugotowany kurczak z fasolką i w sosie fasolowym (sos z papryką żółtą) ; szklanka kompotu jabłkowo-rabarbarowego bez cukru Podwieczorek - budyń Dukanowy - klik tu będą jakieś ćwiczenia - jak będzie pogoda to sporo roweru a jak nie to w domu ćwiczenia kształtujące Kolacja - jajecznica z 1 jaja i 1 białka ; kromka razowca z polędwicą ; herbatka Proszę o ocenę
Edytowane przez mircia14 Czas edycji: 2010-05-02 o 18:57 |
|
|
|
|
#1656 |
|
Raczkowanie
|
xxxx
Edytowane przez asuku Czas edycji: 2010-06-13 o 10:08 |
|
|
|
#1657 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
. Drugie śniadanie tragedia, do tego jabłka powinna być kanapka z serem lub jakąś chudą wędlinką . Obiad bez mięsa, same warzywa i ryż-pozostawię to bez komentarza.. Brak podwieczorku!.. Kolacja ewentualnie ujdzie,chociaż te rogaliki mogłabyś na śniadanie zjeść. Podsumowując ; nie jest dobrze, nie wiem z czego czerpiesz energie w ciągu dnia. zacznij więcej jeść,wkońcu jesteś na U . Mam nadzieje że jutro będzie lepszy ten twój jadłospis ![]() Przy okazji dodam dzisiejsze P śniadanie połączone z drugim, bo późno wstałam; jajko na twardo ze szczypiorkiem, kromka chleba ze słonecznikiem z plastrem sera żółtego,z sałatą,ogórkiem,jabłko, jogurt musline z płatkami kukurydzianymi(2 garści), kilkoma łyżkami brzoskwiniowego dżemu,trochę miodu,herbata obiad. duuży schabowy , ziemniaczki, surówka z ogórków i cebulki w śmietanie,sok jabłkowy. deser. lód waniliowy w polewie czekoladowej z orzechami przekąska. jabłko. podwieczorek .serek danio (bez dodatków tym razem) kolacja. dwie kromki chleba ze słonecznikiem; z plastrem sera żółtego,sałatą,ogórkiem, pomidorem, druga z serkiem wiejskim i szczypiorkiem. pół miski chipsów paprykowych. po. 2 mandarynki, marchewka Tradycyjnie do oceny
'wyobraznia bez wiedzy moze stworzyc rzeczy piękne.wiedza bez wyobrazni najwyzej doskonale ' Edytowane przez innyrytm Czas edycji: 2010-05-02 o 19:35 |
|
|
|
|
#1658 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1659 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1660 |
|
Raczkowanie
|
No to wkleję dzisiejsze Utrzymanie z nadzieją, że się poprawiłam
![]() Śniadanie: 2 duże kromki chleba razowego z dużą ilością słonecznika i siemienia lnianego (ok.100g) z masełkiem, sałatą, tuńczykiem wsw, cambertem, musztardą, ketchupem i szczypiorkiem --> zapieczone, talerzy warzyw (pomidor, kilka rzodkiewek, ogór małosolny szczypiorek, pieprz), kubek kawy zbożowej Obiad: prawie pół woreczka kaszy gryczanej, spory mięsny gołąbek (z samego mięska drobiowego z cebulką i przyprawami) zawinięty w kapuście, sos pomidorowy, surówka z 3 młodych marchewek z oliwą, cukrem (bo takie mdłe te marchewki) i sokiem z cytryny wycieczka rowerowa ![]() Podwieczorek: gigantyczne jabłko (ok. 350g) wydrążone i nadziane po garści posiekanych orzechów włoskich i rodzynek wymieszane z cynamonem i miodem --> zapieczone, kawka z cynamonem Kolacja: omlet z 2 jaj na masełku usmażony, nadziany pęczkiem świeżego ![]() dodatkowo 1,5l wody niegazowanej i jak widać poprawę? Dodam, że dziś nic nie ważyłam tak na oko i ponadto więcej jest na pewno i mniej wyliczałam.... w ogóle lepiej mam wrażenie ![]() ślicznie i promiennie proszę o ocenkę
Edytowane przez Abigal Czas edycji: 2010-05-02 o 22:50 |
|
|
|
#1661 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
fajnie, że nie siedziałaś z kalkulatorem w rączkach, ale wiesz, że pewne "nawyki" zostały prawda? i zapewne zdajesz sobie sprawę z tego, że trzeba się tego pozbyć... Cytat:
wiesz, że takie osoby pojawiają się tutaj systematycznie? Jedną doprowadzisz do porządku przychodzi następna![]() Cytat:
![]() Cytat:
Książki-15 A6w- ...27-28-29-30-31-32-33-34-35-36-37-38-39-40-41-42 "Zapytałam dziecko niosące świeczkę: - Skąd pochodzi to światło? Chłopczyk natychmiast ją zdmuchnął. - Powiedz mi, dokąd teraz odeszło - odparł. - Wtedy ja powiem ci, skąd pochodzi. JC" |
||||
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#1662 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
szczerze to nie czytalam Twoich poprzednich,ale wczoraj bylo nieziemsko pysznie ![]() tak z nudow moje P (dawno wklajalam) 1.placek musli: 3 lyzki musli, lyzka budyniu, lyzka kaszy mannej, 2 lyzki mieszanki stydenckiej, lyzka zurawiny, slonecznika, garsc nerkowcow- usmazone na masle, a na to pasek czekolady z orzechami i banan + kakao na mleku 3,2% z cukrem -85g chipsow serowo-cebulowych, 2 orzeszki,2 aspirynki (robilam sama) ![]() 2. 2kromki chalki grubo posmarowanej z maslem a na to pomidor, szczypiorek, smazona kielbasa i keczup 3. ziemniaki pieczone, plaster pieczonego indyka, polane tluszczem, mizeria z smietana -jakis duzy lod na patyku z ogromna iloscia orzechow i czekolady 4. lody (bakalia, marcepan, gruszka z cynamonem,kiwi) w slodkim rozku, bita smietana i posypka orzechowa, jablko 5. 2 hot-dogi z mini parowkami, surowka z pora,ser zolty, keczup, pomidor,serek topiony -zapieczone, garsc lila starsow aaaa i jeszcze kilka kulekmarcepanowych sie przewinelo ;d Edytowane przez Sherrie Czas edycji: 2010-05-03 o 09:54 |
|
|
|
|
#1663 |
|
Raczkowanie
|
R;
1. owsianka; 4 łyz. pł owsianych, 2 łyżki otrębów pszennych, 1 otrębów owsianych, ok 200gr truskawek posypana grubą warstwą pokruszonego twarogu kawa z mlekiem 2. puszka tunczyka wsw, banan godzina aerobów na rowerze stacjonarnym 3.2 kromki grahama, na to filet z indyka i musztarda 4.grillowane warzywa + spory stek z łososia 5.serek homo+ garsc nerkowcow i jak? ucze sie zdrowej redukcji po glodowkach, kompulsach i mega jojo
|
|
#1664 |
|
Zakorzenienie
|
Sherrie, aż mi ślinka poleciała jak czytałam Twoje jadło
![]() SUPER!
|
|
|
|
#1665 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dodam do 2 śniadania jakiś pomidorek i ogórek Rzeczywiście miałam trochę mało kalorii (~1250) dlatego do śniadanie dodałam 200ml jogo truskawkowego. No a jajecznica na kolację jest z prawie dwóch jaj
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1666 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#1667 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 14:52 ---------- Poprzedni post napisano o 14:51 ---------- Cytat:
I ona nie napisała, że po tym miała jojo, tylko po kompulsach przemieszanych z głodówkami. Podejrzewam, że dopiero zaczyna redukcję. |
||
|
|
|
#1668 |
|
Rozeznanie
|
Moje dzisiejsze R/U
Śniadanie Kawa zbożowa z mlekiem zagęszczonym 7,5 % + owsianka z gruszkami + kawałek szarlotki z jabłkami dostanę za to burę:PII śniadanie Kromka razowca z konserwą rybną, plasterkiem szynki, rzodkiewką i szczypiorkiem Obiad Barszcz czerwony z jajkiem + puree ziemniaczane ze szczypiorkiem z pieczenią i kapustą smażoną Podwieczorek Jogurt naturalny + garść orzechów Kolacja Herbata + jajko sadzone z rzodkiewką i szczypiorkiem Ślicznie proszę o ocenkę
|
|
|
|
#1669 |
|
Raczkowanie
|
dziekuje za oceny,
wlasnie nie wiedzialam czy tego banana to przed czy po:P a poza tym bardzo rzadko jem banany ![]() dzisiejsze R (zabiegane i troche dziwne:P) 1. owsianka nesvita truskawkowa (wiem,wiem-syf, ale nie moglam sie dostac do kuchenki i musialam cos na szybko stworzyc:P) +otreby+jabłko+ twaróg slim coffe z mlekiem 2. nalesnik otrebowy (otreby-3ł, jajo i troche mleka) do srodka piers z teflonu w przyprawie gyros, posmarowany homo i ketchupem bez cukru, i warzywa; salata,pomidor,ogorek,ceb ula i rzodkiewka (warzyw troszke) godzina aerobow 8min abs i arms 3.pstrag wedzony (23 g bialka,0 wegli,4,1 tl- 132 kcal / 100gr. jest ok? )- 65 gri do tego jakies warzywa 4. serek wiejski lekki z cynamonem *wiem, że warzywa przed i po treningu niebardzo ale jakos bardzo to przeszkadza w redukcji? ![]() i nie ma 2 sn,bo pozno wstalam
|
|
#1670 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Moje U 1. 2 kanapki razowca: -z wędliną sojową, sałatą, ogórkiem i rzodkiewką -z serkiem wiejskim i dżemem; koktajl owocowy z 250ml mleka 2. pół dużej bułki razowej podzielonej na 3 części: -z serkiem wiejskim i szczypiorkiem -dwie takie jak w 1 śn, miseczka sałatki owocowej z łyżką jogo nat 3. 7 małych pierogów własnej roboty: 1 z wiśnią, 3 z kurczakiem i szpinakiem, 3 z kapustą; truskawka i kawałek sernika na zimno 4. kilka pierogów leniwych własnej roboty z serkiem naturalnym i kakao, kilka orzechów; marchewka 5. sałatka z wieśniaka, kurczaka i warzyw Edytowane przez jelonk Czas edycji: 2010-05-03 o 16:33 |
|
|
|
|
#1671 |
|
Zakorzenienie
|
moje dzisiejsze R !
śniadanie 11:00 -dwie kromki chleba żytniego (dość duże kromki) jedna z dwoma plastrami polędwicy sopockiej i szczypiorkiem druga z serkiem wiejskim i szczypiorkiem szczypta soli do obu +kawa z mlekiem (3,2%) +2 łyżeczki cukru+ czerwona herbata drugiego nie jem :P obiad 15 - ryba po grecku (dwie łychy ) moja ryba : marchew gotowana.cebula zeszklona na teflonie i z oliwa z oliwek,mintaj usmażony na oliwie z oliwek bez panierki,dwa liście laurowe, łyżeczka soli i trochę pieprzu;p, przecier + czerwona herbata podwieczorek po 17 - 3 łyżki serku homo nat (z lidla 500g 3% tłu) , do tego trochę startego jabłka, cynamon,kilka orzechów laskowych i migdałów,łyżeczka miodu + czerwona herbata kolacja po 19 - placki owsiane wyszło mi ich 5 :P (4 łychy placków owsianych , 1 jajko , stare jabłko ) smażone na 2 łyżeczkach oliwy z oliwek, polane miodem + czerwona herbata ( nie wiem czy to dietetyczna kolacja ale miałam ochotę na nie;p ) planuje jeszcze pojechać na majowy koncert i będzie 1 piwko :P prawdopodobnie Tyskie :P
|
#1672 |
|
Rozeznanie
|
R.
śniadanie: 2 kanapki ciemnego chleba ze słonecznikiem z szynka jajkiem ogorkiem pomidorem salata cebula i do tego pomarańcza. II śniadanie: serek wiejski z wkrojonym jabłkiem, troche musli do tego. obiad: jeden ziemniak, jajko na miękko kromka ciemnego chleba, pół jabłka.podwieczorek/kolacja: pół szklanki mleka z połowa szklanki musli, jajko na twardo z odrobiną majonezu chyba niezbyt dobry jadłospis? ![]() ---------- Dopisano o 18:38 ---------- Poprzedni post napisano o 18:37 ---------- aha i jeszcze mialam napisac ze co do tego podwieczorku/kolacji to poznie j nie bede miala okazji zjesc kolacji, dlatego tyle zjadłam. ---------- Dopisano o 18:39 ---------- Poprzedni post napisano o 18:38 ---------- i jeszcze marchewka na sniadanie (skleroza )
|
|
|
|
#1673 |
|
Raczkowanie
|
dzisiejsze R :
1) owsianka : 6 łyżek płatków, 200 ml mleka 3.2%, 2 średnie jabłka prażone z cynamonem i piernikową, wieśniak 200g kawa z mlekiem 3.2% 2) placki marchewkowo-kalafiorowe : 2 duże wiejskie jaja + 1 białko, 4 łyżki pł. owsianych, 2 łyżki otrębów owsianych, jedna pszennych (wszystkie kopiaste ), cynamon, 1 średnia starta marchewa, kopka ugotowanego i rozgniecionego kalafioraplus jeszcze miseczka tegoż kalafiorka i pomidor3) ok.200g gotowanej piersi indyka, 2 cukinie na parze z pietruchą, ok.100g mixu sałat z cytryną, łyżeczką oliwy i przyprawami (wiem, że nie ma węgli złoż., jakos nie miałam ochoty na żadną kaszę a tego dania wyszedł duży talerz )4) tuńczyk wsw (pucha) z łyżką pestek słonecznika, dużą garścią orzechów włoskich 5) 2 białka z jajek z ogórkiem zielonym (jakaś chcica )wieśniak 200g z pomidorkiem, szczypiorem i rzodkiewkami ocenka...? ![]() |
|
|
|
#1674 |
|
Przyczajenie
|
Delikatne R!
Uprzedzam, że zdaję sobie sprawę z tego,iż nie do końca te posiłki są satysfakcjonujące mój organizm, ale zmagam się z miesiączką i jakoś nie mam apetytu za bardzo. Poza tym przez nieczynne sklepy w lodówce pustki i trzeba kombinować. Wczoraj: -śniadanie- spora ilość domowego świeżego twarogu z rukolą,pomidorem i pietruszką. -przekąska (nie jadłam drugiego śniadania, bo późno wstałam) - jabłko i garść rodzynek. -obiad-pięć pierogów z grzybami i chwilę później miseczka mizerii - podwieczorek-gruszka i miseczka zarodków pszennych zmieszanych z błonnikiem - kolacja - duża micha różnych rodzajów sałat z serkiem bałkańskim (jak feta),oliwkami, pomidorem, koperkiem,pietruszką,kieł kami rzodkiewki oraz soczewicy i sosem vinaigrette Dziś: - śniadanie - jogurt naturalny ze sporą ilośćią zarodków pszennych,błonnikiem śliwkowym i łyżką konfitury brzoskwiniowej, chwilę później banan - obiad - kluski śląskie z sosem grzybowym, buraki, dwa ogórki kiszone, na deser pomarańcza - podwieczorek - omlet z dwóch jaj (jedno bez żółtka),cukinią,pomidorem i odrobiną startej mozzarelli - kolacja - pomidor z resztką startej mozzarelli i dużą ilością ziół Do tego codziennie niecała godzina jogi, 30 minut szybkiego tańca, spacer i dziś jeszcze dodatkowo ćwiczenia na nogi. Wiem, że moje oba obiady są fatalne, ale jadłam u babci, która zrobiła trzy różne rodzaje mięsa, którego nie jem i musiałam radzić sobie jakoś,nie robiąc jej problemu i przykrości. Myślę, że jutro będzie lepiej. |
|
|
|
#1675 |
|
Raczkowanie
|
Moje niewypały majówkowe czyli, R
Wczoraj: Śn:Bułka z ziarnami, dość ciemna, z polędwicą ,biały twarożek,rzodkiewki Śn II: Pomarańcze Obiad: Schabowy z sałatką z kapusty lodowej, papryki, ogórka ,oliwy z oliwek i przyprawy Pod:??? nie pamiętam Kol: miseczka mleka z musli (podwójna dawka) Długo po: 3 piwa .............. Dzień następny, (czyt. dziś) Obiad:Bułka z ziarnami, dość ciemna, z ser żółty ,szynka pomarańcz. 2 krówki + dużo woy Pod:Obiad: Schabowy z sałatką z kapusty pekińskiej,majonezem,anan asem,kukurydzą i przyprawy, + dużo wody Kol:Płatki owsiane z musli,rodzynkami, cornfleksami, suszonymi bananami i otrębami ,żurawiną. Po: Szklanka mleka z masełkiem i łyżką miodu. ......................... ......................... ......................... .. u u gardełko ![]() ale za to kilo mniej ![]()
|
#1676 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
po co to w ogóle wklejasz, skoro i tak nigdy nie czytasz i nie korzystasz z rad? |
|
|
|
|
#1677 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Co do obiadu to akurat nie ja robię gołąbki u nas rodzika woli drobiowe mielone i tak jemy, od zawsze, co do II śniadania to od niepamiętnych czasów jem 4 posiłki. Jak jem 5 to czuje się ociężała, a poza tym doby mi nie starcza . A co do niektórych nawyków to wiem, wiem stanowczo mniej liczenia i kontrolowania, ale się staram i to baaaarzo, niestety z różnym rezultatem... Na razie staram się wrócić do dawnych porcji przy których trzymałam wagę i nie zaniedzybywać tego i nie przeliczać, conajważniejsze, bo już w ogóle nie używałam wagi kuchennej... ---------- Dopisano o 20:26 ---------- Poprzedni post napisano o 20:19 ---------- Cytat:
na zdrówko---------- Dopisano o 20:38 ---------- Poprzedni post napisano o 20:26 ---------- Utrzymanie (pt. trzymam się od wagi kuchennej z daleka i dobrze mi z tym ):Śniadanie: owsiana: 4 łyżki owsianych + łyżeczka otrębów żytnich gotowana na szklance mleczka 2% z cynamonem, jabłkiem, łychą orzechów włoskich i rodzynek dosłodzona łyżeczką miodu, kubek kawy zbożowej Obiadek: ok. pół woreczka ryżu brązowego, udko z kurczaka gotowane, duża porcja parowanych warzyw (młoda marchewka i kalarepka) posypane koperkiem, wszystko zalene nieprzyzwoitą ilością słodko-kwaśnego dość gęstego sosu potrawkowego rodzinny spacerek ![]() Podwieczorek: porcja budyniu waniliowego (szklanka mleka 2%, łyżka cykru, 1/2 woreczka proszku) z łychą nerkowców i dżemu truskawkowego (babcinego ![]() Kolacja (właśnie zaraz będę konsumować ): kromka razowca z masłem, sałatka "wiosenna":2 jaja na twardo, sałata, koper, rzodkiewki, kawałek świeżego ogóra, natka, rzeżucha, szczypior z łyżką majonezu i łyżką jogurtu, + kubas zielonej herbatki z cytrynkąi ślicznie proszę o ocenkę
|
||
|
|
|
#1678 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja dodam dzisiaj grzeczne P
.śniadanie połączone z drugim bo znowu późno wstałam; 2 kromki chleba ze słonecznikiem, jedna z wieśniakiem i szczypiorkiem, druga z liściem sałaty, plastrem sera topionego, kilkoma plastrami pomidora + jabłko+ wafelek orzechowy w polewie czekoladowej+herbata. obiad; kotlet a la gołąbek autorsta mojej mamy( duży był), ziemniaczki, surówka z ogórków kiszonych z cebulką . pod/przekąska; banan, marchewka ( tak mnie trzymało po obiedzie,że nie było mowy żeby zjeść coś więcej) kol. 3 kromki chleba ze słonecznikiem, dwie z nich z wieśniakiem, jedna z plastrem sera żółtego, liściem sałaty, ogórkiem. + jabłko. +herbata. Jeszcze dzień się nie skończył,więc możliwe że coś jeszcze wpadnie. wiem że dzisiaj nie było tego dużo, ale oprócz godzinnego kręcenia hula hopem,nigdzie nie wychodziłam, więc nie miałam takiego parcia na jedzenie. Tradycyjnie do oceny ; ))
|
#1679 |
|
Zadomowienie
|
Utrzymanie
a poza tym jak?
|
|
|
|
#1680 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Przepraszam ze zapytam tyjesz na tym ? ile musisz przytyc i przy jakim wzroscie? a i kazda wymowka jest dobra a bo za pozno wstalam a bo nie mialam czasu bo bylam zapchana obiadem wiem sama po sobie ..
|
![]() |
Nowe wątki na forum Dietetyka
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:17.

jestem na R.

dostanę za to burę:P
)- 65 gr
)