|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2641 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie MAJOWO- CZERWCOWE 2010. cz. IV :-)
Cytat:
![]() Ja pierniczę, z każdym Waszym rozpakowaniem mam coraz większego stracha, że i mnie to czeka ![]()
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... ![]() Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2642 | ||
Zadomowienie
|
AnnLee - super wyglądasz!
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() kees - u mnie to samo dziś z kłuciem szyjki ![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2643 |
Zakorzenienie
|
Witajcie dziewczyny ja nadal w dwupaku nie miałam internetu ( z mojej winy niestety ) czuje sie okropnie głowa mi pęka nabawiłam sie jakiegos przeziebienia krzyz boli dalej nie spie nastepna noc mała nie chce sie zdecydować wyjsc boli mnie całe krocze bóle nieregularne juz sobie nawet dzis popłakałam i mam jakąs depresje przedporodowa do tego ta pogoda wrrr ide sie kłasc bo musze troche sie podleczyc jakby cos sie działo zaraz napize sms
![]() dziewczyny któr wróciły ze swoimi malenstwami serdecznie jeszcze raz gratuluje ![]() ![]()
#2644 |
Zakorzenienie
|
Edziu - lubisz nas trzymać w napięciu
![]() moje przeczucia zawiodły tym razem. |
![]() ![]() |
![]() |
#2645 |
Zadomowienie
|
Edziu no to trzymamy kciuki aby malutka w końcu się zdecydowala czy wychodzi czy nie
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2646 |
Raczkowanie
|
Hej hej Kochane
![]() ![]() ![]()
#2647 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 15:52 ---------- Poprzedni post napisano o 15:51 ---------- Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#2648 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... ![]() Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2649 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2650 |
Zakorzenienie
|
Katarynko - gratuluję serdecznie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2651 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Gratuluje!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!! ale super czad ![]() ---------- Dopisano o 18:41 ---------- Poprzedni post napisano o 18:41 ---------- Cytat:
ja tez bylam pewna, ze Edzia sypu sypu zrobila ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2652 | |||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() damy jakos rade, co... ![]() [ Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Kardashi ale Ty fajna jestes ![]() ![]() AnnLee, Ty tez laska fajna ![]() Basiak a jak maly sypia w nocy? czesto wstajesz? moja tez spi, je, robi kupe, przebieram ja i znowu robi, po czym ja przebieram to uleje i tak w kolko, rewelacja ![]() ------- W ciazy przytylam 19 kg a tydzien po porodzie spadlo juz 10. Maz wczoraj powiedzial 'ale ty chudziutka jestes' ![]() buziaki dla Was laseczki
![]() |
#2653 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2654 | |
Zakorzenienie
|
Urocze te Wasze dzieciska... gratuluję Wam.
![]() Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 18:58 ---------- Poprzedni post napisano o 18:54 ---------- A jak tam kobitki z terminami na jutro i pojutrze? Gotowe? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2655 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Miłek - ślicznie do niego mówicie ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2656 |
Rozeznanie
|
Gratulacje dla kolejnych rozpakowanych mamusiek
![]() A co u reszty? Jak Wam minal majowy weekend? My spedzilismy czas na swiezym powietrzu i grillowalismy ze znajomymi. Bardzo przyjemnie bylo ![]() Tak sie zlozylo ze mojemu lekarzowi pasowalo 1 maja, czyli w sobote przyjac mnie na badanie USG 3D. Z dzidkiem wszystko w najlepszym porzadku, wszystkie narzady na miejscu i prawidlowo pracuja. Niestety twarza zwrocony byl, jakby przodem do mojego wnetrza i ciezko bylo buzke uchwycic ale co nie co udalo sie nagrac. Da sie zauwazyc zadarty, kartoflany nosek - to po mamusi i dosc duze usteczka - to po tatusiu. Za to znakomicie zostaly uwiecznione jaderka i siusiaczek ![]() Przy okazji przeszlismy przez oddzial poporodowy szpitala w ktorych chce rodzic i jestem milo zaskoczona. Nie wiem czy to przez to ze byl weekend ale na oddziale bylo bardzo cicho i spokojnie. Tylko mamusie spacerujace ze swoimi malenstwami. Oddzial pieknie odnowiony, w przytulnych fioletowo - wrzosowych kolorach i ozdobiony jakby kwiatowymi motywami. Co mnie zaskoczylo, to sale oprocz numerow maja tez nadane swoje nazwy od kwiatow np. sala storczykowa ![]() Poza tym jestem szczelnie pozamykana i nic nie wskazuje na to zebym urodzila wczesniej. Jeszcze 1,5 miesiaca czekania ![]() Nastepna wizyte mam 27 maja, to bedzie 36 tydzien i tak sie zastanawiam czy lekarz sie nie pomylil z rozpedu bo nie wiem czy przypadkiem nie powinnam sie pojawic na kolejnej wizycie za 2 tygodnie. Jak to bylo u Was? Od ktorego tygodnia wizyty powinny byc czesciej? |
![]() ![]() |
![]() |
#2657 |
Zakorzenienie
|
mój gin twierdzi, że jeśli ciąża przebiega bez zakłóceń, to nie ma potrzeby spotykania się częściej niż 1 raz w miesiącu. teraz mam wizytę zaplanowaną na 17 maja. gdzieś od dwóch wizyt gin sugeruje, że w czerwcu już może nie udać się spotkać
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2658 | |||||
Rozeznanie
|
Witajcie kochane rozpakowane i nierozpakowane
![]() Cytat:
![]() Cytat:
co do męza to moj jedynie okazuje wieksza wrazliwośc w nocy tym, że przytula sie do ściany bardzo w obawie żeby mnie nie tracać ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Gratulacje ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#2659 | ||||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Trochę cię przytrzymali w tym szpitalu, ale najważniejsze, że wszystko dobrze się skończyło i Kruszynka jest już z tobą ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() W sumie to ja tam powinnam mieć ostatecznie 6 maj wpisany... no ale mała różnica ![]() ![]()
![]() |
#2660 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Śliczna ta twoja kruszynka Olivko ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() A ja jestem teraz po farbowaniu włosów. Mąż mi zabieg wykonał ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2661 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Myślałam że na jakieś gwoździki czy coo.. ![]() ![]() Bo bedziemy musieli kupić bo są taaakie komarzyska już.. No w sumie pod samym lasem to nie ma co się dziwić.. ![]() Dziękuje ![]() A włosy.. niestety 'ciążowe' ![]() Cytat:
oooo.. już myślałam że sie coś sypnęlo.. ![]() Cytat:
![]() ![]() Dziękuuje ![]() ![]() A u mnie znow skurcze wróciły.. ![]() Tak mi się brzuch stawia i takie parcie na szyjke mam.. Tak dość często ale nie regularnie.. I tak seriami.. raz łapią jakiś czas.. przerwa ze 2 godz np i znów.. teraz mam spokój.. ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2662 | |||||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() a teraz jak mi wyskoczył taki bardzo bolący (nawet w wannie nie umiem usiąść) ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() GRATULUJĘ!!! Miłek- ale słodko brzmi. ![]() Wracaj szybciutko do formy i chwal nam się fotką Waszego Szczęścia. ![]() Cytat:
![]() ![]() no właśnie, ja też się pytam... ![]() Cytat:
![]() a terminy wizyt-co lekarz to inne zwyczaje. Moja lekarka też nie ustala częstszych wizyt niż comiesieczne, jeśli z ciążą wszystko dobrze. ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#2663 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2664 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Ja tego czorta smaruję Posterisanem. Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Kurcze, chyba zaczyna mnie coś brać. Katar mam i w gardle trochę drapie. Całą ciążę nie chorowałam, to teraz cosik mnie dopada ![]() ![]() Spokojnej nocki ![]()
![]() |
#2665 | ||||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Wróciłam z grilla, małż jeszcze wrócił, bo to u teściów na działce dla jego znajomych z pracy. Wychichrałam się za wszystkie czasy, tylko zastanawiałam się, kiedy młoda zechce wyskoczyć ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2666 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
GRATULACJE SERDECZNE. Ja właśnie zakupiłam bujaczek z Chicco - nowy.Teraz to już mam wszystko co chciałam. Jeszcze myślę nad literkami .Ale to muszę dla obu córek zakupić. http://www.allegro.pl/item1020670898...d.html#gallery http://www.allegro.pl/item1018611682...ocja_next.html Najadłam się owoców.Tarte jabłka pus koktajl truskawkowy. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2667 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
zresztą mój gin robił to cc jakąś inną metodą i zszywał mnie też jakoś specjalistycznie bo nawet nici kupował specjalne, a cały szew mam "od środka" i nawet nie mam nic do zdjęcia, wszystko ma się samo wchłonąć... i mięśnia prostego nie miałam przeciętego tylko odsuwany i Małego tak śmiesznie wypychali na świat.... więc trochę to inaczej niż przy standardowym cięciu wyglądało... my też na butelce, ale staram się ściągać i dawać mu co drugie karmienie mój pokarm tym bardziej, że właśnie mam nawał pokarmu... ale jak dla mnie to tragedia, ból, zapuchnięte, obrzmiałe piersi, ściągałam dziś godzinę pokarm z płaczem... nie życzę nikomu... a Bruno z piersi nie chce, pręży się, odsuwa, płacze, nie mam sumienia Go zmuszać... może jestem złą mamą ale nie umiem Go męczyć ![]() Cytat:
![]() ![]() pewnie, że damy jak nie My to kto ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2668 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
ślizny sprzet. ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2669 | ||||||
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny, postanowilam troche ponadrabiac zaleglosci. Serdeczne Gratulacje dla kolejnych rozpakowanych MAmusiek-jak Ja Wam zazdroszcze, ze macie juz przy sobie dzieciaczki.
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Przepraszam, ze takw ybiorczo ale jak zapewne pamietacie nie moge za duzo siedziec przy kompie. Niby mam lezec z nogami do gory. zeby mi mala głowka na pecherze nie uciskala. Niepokoi mnie troche waga Milenki bo w 34 tc +2 wazyla tylko 1600 gram to malutko. Rozwarcie mam na poltra palca (to chyba z 3 cm bedzie nie?) i lekarze panikuja, zazywam mase tabletek..ale czasem sie zastanawiam czy nie przesadzaja. Tyle sie czyta o kobietach zrozwarciem w tych tygodniach, ktore przenosily ciaze i nic sie nie dzialo, a mnie kaza cegly pod nogi lozka podnosic...ale poleze do tego 37 tc a potem to juz nie mam zamiaru lezec bo Mala wtdy moze legalnie wychodzic. Tak sie ludze, ze jak szyjke mam miekka, skrocona i rozwarcie na te 3 cm...to moze szybko urodze co???Moj lekarz mowi, ze wg niego toourodze jak po masle, ciekawe skad on moze to wiedziec jasnowidz jakis czy cus? Ogolnie kosc łonowa mnie napiernicza, Mala kopsuje w pecherz i gdzies w okolicach ud. Ale na ten okres to chyba normalne.Aha, mam pytanko. Czy któras z Was tez miala takie male biale plamki na nogach? To chyba cos z krazeniem nie tak, takie mam odczucie. I od jakiegos czasu odzcuwam swedzenie nod stop i rak, nie przez caly czas ale od czasu do czasu, dosc uporczywie szczegolnie wieczorami i ranem..Musze zadzwonic powiedziec o tym mojemu lekarzowi. Chcialabym juz miec porod za soba, chociaz tak strasznie straznie sie boje...no i musze poczekac, zeby Mala miala chociaz te 2 kg. Pozdrawiam was wszytskie serdecznie. I trzymama kciuki za Was wszytskie, zebyscie mialy blyskawiczne i lekkie porody. ![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2670 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ah.....dobrze, że ten dzień dzisiaj się już praktycznie skończył...może jutro będzie lepiej...te chmurzyska, deszcz i tak buro, ponuro...aż mnie w jakiś dołek wpędza..Wogóle nie lubię niedzieli...a dzisiaj ten poniedziałek to wydaje mi się jak niedziela...zresztą wszystkie świąteczne dni w dni powszednie to dla mnie niedziele....A ja może w przeciwieństwie do innych uwielbiam poniedziałki, ale te "normalne" hehe ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:48.