|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4141 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Planowanie dzidzi na rok 2010 cz. IV, pt. Czekamy na dwupaki :D
weruczek ładnie to tak nas opuszczać??????????
gimikis aż chce sie powiedzieć: uroki ciąży Ale spokojnie, jeszcze apetyt wróci do normykretencja jak wszystko jest ok to wizyty są najczęściej co 4 tygodnie. Sama sie zapisywałaś? Lekarz ci nie mówił kiedy masz przyjść następnym razem? U mnie dziś nawet cieplutko, no ale mają sie pojawić deszcze. Idę dzis w odwiedziny do 3tygodniowego chłopca od koleżanki. Wiecie, ze już nie pamietam jak wygląda taki maluszek? Jak kupowałam dla niego cos do ubrania w prezencie to mało sie nagłowiłam, bo wszystkie te ubranka takie maleńkie mi się wydawały
|
#4142 |
|
Zakorzenienie
|
Lekarz mi powiedział, że mam przyjść, jak mi się będzie luteina kończyć
Mam niby tego krwiaczka, ale mówił, żeby tym się nie martwić i że jak nic się nie dzieje, to nie trzeba specjalnie nim się zajmować...
|
#4143 |
|
Zakorzenienie
|
A o który pytasz? Ten z babeczkami to 'Podstawy języka angielskiego' w ramach unijnego projektu 'Kobieta pracująca 45+'. A ten, który zaczynam to również projekt współfinansowany z UE, kurs w świetlicy/fundacji, nazywa się jakoś 'kurs dla młodzieży zagrożonej wykluczeniem z życia społecznego' (zdarzają się tam osoby z rodzin patologicznych itd.), i oczywiście też angielski.
Zresztą dodałam fotki na blogu. Zapraszam .Jaki dziś ładny dzień... ![]() A ja od 12 do 20 w pracy . I jeszcze jutro mam 5 godzin 'korków'. W Święto Pracy , heh niezła jestem .Miłego dnia!
|
#4144 |
|
Rozeznanie
|
Kretencjo- podejrzewam że naleśniki mi zaszkodziły. Bo po wypiciu gorącej herbaty i masażu brzucha przez TŻta odbiło mi się właśnie nimi.
Ale mam nadzieje że takich incydentów już nie będzie. Cały dzień siedzę na dworze. Jest bosko.
|
#4145 |
|
Zakorzenienie
|
Zazdroszczę
![]() Mam nadzieję że już brzuszek nie boli Kretencja wizyty są przeważnie co 4 tyg ale jak się coś dzieje to bez zapisywania można iść... Na Weruczka to ja już nie mam siły... Musiałam urodzić żeby się odezwała... Wczoraj wstawiłam fotkę Michasia na nk i stąd wie.... I po ![]() Była położna, stwierdziła, że małemu żółtaczka już zeszła i kazała iść na spacer bo tak pięknie jest... No i zaliczyliśmy pierwsze wyjście z domu na pół godzinki do małego lasku... Foto mamusi z wózkiem za chwilkę w albumie
|
#4146 |
|
Zakorzenienie
|
ładnie wyglądasz wózek super , las też i Michaś ![]() P.S chyba dużo kg nie zostało Ci po ciąży hmm ?
|
#4147 |
|
Zakorzenienie
|
Gimikis nie martw sie kochana,czasami zdarzaja sie takie bole w ciazy.Dopoki nie krwawisz to jest wszystko ok
Kretencja tak,raz w m-c wystarczy jak jest wszystko ok.No i rzeczywiscie powinnas juz zrobic reszte badan Lindsley za pierwszy spacer.Kochana to niesprawiedliwe !! Dlaczego po Tobie nie widac,ze jestes tydzien po porodzie ?! Wygladasz pieknie !!! |
|
|
|
#4148 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie wiem ile zostało bo dawno temu padła mi bateria w wadze i się nie mogę doprosić nowej a miło by było patrzeć jak się ekspresowo gubi kg... Może się to szybko już nie powtórzyćCytat:
Widać widać... Tę kurtkę to ja przed ciążą swobodnie zapinałam a teraz na biuście opięte a na brzuchu się nie da... Do tego zostało mi trochę nadprogramowego ciałka na udach i w bioderkach... Chodzę dalej w spodniach ciążowych bo w żadne z przed ciąży się nie mieszczę
|
|
#4149 |
|
Zakorzenienie
|
lindsley a nadmiar skóry na brzuchu to zostaje po ciąży czy po jakimś czasie "znika" ? bo chyba płaskiego brzucha się nie ma
sorry ,że tak pytam tylko ciekawiło mnie jak to jest po ciąży z brzuszkiem ![]() Jak karmisz teraz to chyba nie będzie problemu ze zrzucaniem kg
|
#4150 |
|
Zakorzenienie
|
Tity na jaką datę zmienić Ci @?
Lindsley Michałek cudowny i młoda mamusia kwitnąca. Zadowolona jesteś z wózeczka? |
|
|
|
#4151 |
|
Zakorzenienie
|
Lindsley, odpukać nic się nie dzieje, to będzie zwykła wizyta kontrolna i mam nadzieję, że do tej pory będzie wszystko OK
Aldii, rozmawiałam właśnie z moim ginem przez telefon. Powiedział, żebym się nie denerwowała przede wszystkim Że tokso oczywiście mogę sobie zrobić, ale to i tak we własnym zakresie (niestety
|
#4152 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Tak zadowolona jestem... Z tym, że najpierw się głowiliśmy jak odblokować przednie kółka a jak już Tz pokombinował i mu się udało to nie umiemy ich z powrotem zablokować...
|
|
#4153 |
|
Zadomowienie
|
Hej dziewczynki.
Ale mi się miło zrobiło, że ktoś o mnie pamięta ![]() Ech, na razie ja i TŻ zajmujemy się pracą, ech w wolnym zawodzie jest trudno, szczgólnie na początku. Mam nadzieję, że wszystko się jakoś rozwinie... No ale przez to wszystko: czekanie na zlecenia itp. temat dziecka na razie został odłożony. Nie wiem, kiedy się zdecydujemy. Nie wiem, co z mieszkaniem. Generalnie nie wiem tysiąca rzeczy. Dlatego jakoś przestałam się udzilać. Bardzo dużo moich kolezanek jest teraz w ciąży albo ma dzieci, moja sis jest juz prawie w miesiacu. A ja jakoś na razie chyba staram się o tym nie myśleć, by sie nie dołować. Teraz chwilowo żyję z dnia na dzień... ---------- Dopisano o 19:35 ---------- Poprzedni post napisano o 19:31 ---------- Właśnie doczytałam, że mnie bić chcecie , ładnie to tak? ![]() Lindsley, super foto
|
|
|
|
#4154 |
|
Zakorzenienie
|
dzień dobry dziewczynki w pierwszy dzień maja
weruczek podjęcia ( może nie aż tak szybkich ) , ale dobrych decyzji w takim razie i nie uciekaj od Nas A ja może pisałam , może nie , ale jedziemy z TŻ na weekend do Łowicza , do domku w lesie tylko coś pogoda się pasuje , ale to nic ![]() miłego weekendu
|
#4156 |
|
Zadomowienie
|
Ja trochę też grillowałam, mniam mnieam
|
|
|
|
#4157 |
|
Rozeznanie
|
Witajcie
Ja włąsnie wrociła z 3 dniowego pobytu w Stegnie i było zaje fajnie pogodę to mieliśmy jak na zamówienie Byliśmy paczka dziesięśc osób na 3 auta wszyscy se trochę pobalowali a mój to wczoraj jak wodzirej latał z każdym musiał wypić a dzis biedny się męczy z kacem
|
#4158 |
|
Zakorzenienie
|
A mój Tz poszedł dziś sam... A mi tak przykro siedzieć w domu... Ale Michaś za mały, dopiero na drugim spacerku dziś byliśmy...
|
#4159 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Kiedyś przerażało mnie takie podejście, podobnie jak widok paromiesięcznych bobasów bez czapek, albo skarpetek. Teraz myślę sobie,że to całkiem zdrowe podejście, bez tego panikowania i traktowania ciąży jak choroby,a dziecka jak szklanki.
|
|
|
#4160 |
|
Zakorzenienie
|
hej laseczki!
Jak Wasza majówka?
|
#4161 |
|
Zakorzenienie
|
virginia moja majówka bardzo udana
1 maja trochę popadało , ale krótko i później sucho... dzisiaj o 17 jak wyjeżdzaliśmy zaczął padać deszcz pogrilowaliśmy , połaziliśmy , pogadaliśmy przy tym i było fajnie , 3 dni w lesie to jest to jeszcze dzisiaj znajomi podjechali do nas na grila i wróciliśmy już razem do Łodzi , niestety , teraz to po ślubie już pojedziemy tam ![]() a Wy dziewczyny jak majówkę spędziłyście?
|
#4162 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam wieczorowa pora
Moja majowka sie toczyla w pracy ale z dobtym utargiem, wiec zadowolona jestem Chociaz zmeczona, nie powiem![]() Z nowosci - zwolniono moja szefowa i znow sama jak ten zyczek jestem i nikt nie jest w stanie mi pomoc ze sprawami, ktorych nadal nie wiem ![]() TZ sie sieje, ze moze mnie obsadza na managera Byloby fajnie, nie powiem, ale tak szybkiego awansu sie nie spodziewam ![]() Niestety dziewczyny nie zawsze bede mogla do was zagladac, bo mamy problemy ze wszystkimi komputerami w domu Jak to sie mowi? Zona szewca bez butow chodzi
|
#4163 |
|
Zakorzenienie
|
Jak ktoś jest zainteresowany to na drugim wątku wstawiłam opis porodu...
Jest dłuugi ale lajtowy Dziś Michaś jedzie z nami w pierwszą trasę... Musimy sporo spraw załatwić... Tylko czemu ta pogoda taka do
|
#4164 |
|
Zakorzenienie
|
lindsley czytałam opisik
fajnie się czyta , tyle spokoju w Tobie było ,że idzie się ![]() anessa kto wie , kto wie... może i awans się szykuje ![]() P.S kochana czy Ty odliczasz do ślubu te dni czy do staranek? ( podpis) Próbuję pisać pracę dyplomową , ale pewnie i tak nie wyjdzie nic z tego teraz , jutro mam egzamin w dodatku więc wypadałoby sie pouczyć do niego.. idę dzisiaj też do kosmetyczki - pierwszy raz w życiu
|
#4165 |
|
Zadomowienie
|
Hej Dziewczynki
![]() My wczoraj wróciliśmy z Wrocławia Piękne miasto, byłam w nim już kilka razy , ale za każdym razem na szkoleniu, więc nie pozwiedzałam. Dopiero w ten majowy weekend dałam czadu ze spacerem Teraz jestem już w domku i strasznie bolą mnie nogi. Owoce majowej wyprawy zamieszczę wieczorem na flogu (podpis). Dziś jadę do koleżanki robić portretowe zdjęcia na zaliczenie i objadać się tortem bo urodzinki miała ))) Buziaki dla Was, a przede mną kolejne dni płodne, oby zaowocowały
|
|
|
|
#4166 |
|
Zakorzenienie
|
Dobrze, ze nie ma dużo do nadrabiania
U nas weekend zapowiadał sie mało zaplanowany, a to co nie było zaplanowane to sie udało, a to co było w planie - odwołaliśmy. W sobotę Biskupin i park dinozaurów ze znajomymi a potem grill, bardzo intensywny dzień. W niedzielę grill i żużel w tv, bo szkoda nam było kasy na bilety
|
#4167 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() KRETENCJA dokladnie w Irlandii jest tak ze tak zwany GP daje list do szpitala polozniczego i potem tam sie chodzi na badania i kontrole a przewaznie pierwsza wizyta jest w 12 tyg tak bylo w moim szpitalu |
|
|
|
|
#4168 | |||
|
Zakorzenienie
|
Super, cieszę się, że udana. A 3 dni w lesie zazdroszczę, chociaż i u mnie było nie najgorzej
.Zafunduj sobie jakieś mini SPA u kosmetyczki Cytat:
![]() 3mam kciuki za awans, kto wie, kto wie... ![]() .Cytat:
U mnie też dni płodne, do tego boli mnie brzuch, chyba owulacyjnie . Ale ja sobie za dużo nie obiecuję.TŻet wziął wolne na dziś i jutro więc dziś go wysłałam do przychodni, żeby się zarejestrował do lekarza i poprosił o skierowanie na badania (badania miał zrobić jutro rano) i kicha, bo wyobraźcie sobie, że najwyraźniej służba zdrowia zrobiła sobie wolne! Najpierw próbowaliśmy zarejestrować się tel. to chyba ktoś odłożył słuchawkę, bo najpierw był sygnał a potem już ciągle zajęte, a jak zajechaliśmy na miejsce, to rejestracja była zamknięta i pustki W naszym kraju lepiej nie chorować... ![]() Cytat:
A wiosny też nie mogę się doczekać! ![]() U mnie majówka całkiem zacnie. Nadrobiłam trochę kulturalnych zaległości - filmów, książek. A w niedzielę wyrwaliśmy się w plener, najpierw na majówkę wigierską ze stoiskami z jedzeniem regionalnym, rękodziełem itd (fotorelacja na blogu i facebooku - dla zainteresowanych ) a potem na dwa świetne punkty widokowe w Suwalskim Parku Krajobrazowym - jeden z nich jest w Smolnikach, drugi to Cisowa Góra, po wdrapaniu się na którą (256m) ledwiem potem się doczłapała na swoje 2 piętro haha .Dziś od rana zakupy itp. a od 14 do 19 czy 20 nauczam .Trzymajcie się dzióbki!
|
|
#4169 |
|
Rozeznanie
|
Hej!!!
Widzę ze wszyscy zadowoleni po majowym weekendzie. W sobotę schodziliśmy do teściów na dół na torta. Teściu obchodził 50 urodziny. W niedziele wycieczka nad Warte. Po południu wpadli znajomi na kawkę. A w niedziele zrobiliśmy sobie z TŻtem grilla. A dzisiaj brzuch strasznie boli. Zaczynają się odzywać zaparcia i wszystko mnie odrzuca. Za godzinkę jadę po TŻta do pracy i małe zakupy. Miłego dzionka!
|
#4170 |
|
Rozeznanie
|
Witajcie dziouchy
Ja jestem już po pracy i obiadku Ale trudno było znów się do pracy wziąść naszczęście będzie to krótki tydzień pracy
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:12.

Ale spokojnie, jeszcze apetyt wróci do normy

. I jeszcze jutro mam 5 godzin 'korków'. W Święto Pracy
, heh niezła jestem
.
Ale mam nadzieje że takich incydentów już nie będzie.
ładnie wyglądasz 

sorry ,że tak pytam tylko ciekawiło mnie jak to jest po ciąży z brzuszkiem