|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1171 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.V
nam to juz sie smiac chce z tego wszystkiego. bo jak bmw sie ryplo to mowilismy ze kupimy sobie druga zabe (twingo) bo moja zabka nigdy nas nie zawiodla, a tu wracamy a zaba sie tez rozkraczyla. no masakra
---------- Dopisano o 12:06 ---------- Poprzedni post napisano o 12:04 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#1172 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.V
kasienka witaj
![]() Cytat:
mamy namiar na jedno dwupokojowe mieszkanie po jakimś kolesiu co jest zadłużony na ok.3/4 tysiące i miał być teraz eksmitowany. mieszkanie będzie pewnie całe do remontu. Zadłużenie mielibyśmy spłacać w czynszu, czyli 100 zł więcej co miesiąc aż dojdzie do spłaty zadłużenia. Moja mama ma tam dzwonić dzisiaj kiedy możemy zobaczyć te mieszkanie. Mam nadzieję jak najszybciej. Napaliłam się na te mieszkanie tylko dlatego że jest ono 2pokojowe i czynsz nie jest wysoki. to może napomknij mu że sama będziesz malować, pytaj o rady ciągle "a jak to, a jak tamto" i może sam zaproponuje
|
|
#1173 |
|
Zadomowienie
|
Cześć Dziewczynki!
Ja dziś jakaś niespokojna jestem. Nie wiem czy to dlatego, że wypiłam łyk kawy i serducho mi przyspieszyło czy to ten słynny kobiecy instynkt nie wiem?? Zwłaszcza, że meliska się skończyła, a nic innego nie mogę łyknąć... a może przejdzie zaraz ![]() A ja tak się zastanawiam może Lazurowa powinnaś wprost powiedzieć M. że przydałaby Ci się pomoc?? Może Ci nie odmówi?? Może nie będzie to taka pomoc jak w czasie kiedy byliście razem, ale może kto wie?? Ja myślę, że warto spróbować, a lepiej poprosić o coś istotnego, niż dzwonić o jakąś pierdołę którą może uznać za narzucanie się...
|
|
#1174 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Możecie mi nie wierzyć ale ja się po prostu boję zapytać wprost...
|
|
#1175 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w aucie pekla sprezyna i juz zostalo u mechanika |
|
|
|
|
#1176 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Moja corsa nadaje się do naprawy ale cały czas jeździ. Nie wiem co bym zrobiła gdyby się tak posypała.
|
|
#1177 |
|
Zakorzenienie
|
też o tym wiem, ale problemem jest brak czasu. Chcielibysmy jak najszybciej pomalowac, bo Marek dużo pracuje i nie ma czasu, a taki pokój 24m trochę zejdzie, wiadomo, zanim wyschnie itp. a jeszcze ma 3,5 metra wysokości. No i poza tym to w jednym miejscu musimy skuć kawałek sciany, bo grzyb wylazł...
|
|
|
|
#1178 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() co do Lazurowej - juz poprosila go o pomoc, konkretnie i dostala konkretną odpowiedź.. tak między Bogiem a prawdą, to szkoda mi.. tego chłopaka.. widać, że sytuacja go przerosła i jeśli ona mu nie odpuści troche, to osiągnie dokładnie odwrotny efekt do tego co zamierza... ewidentnie widać, że chłopak sam z inicjatywą nie występuje a czasem poprostu głupio mu odmówić (pewnie tak samo zaoferowałby pomoc innej ciężarnej, samotnej koleżance) moim zdaniem jeśli 'coś' ma z tego być trzeba mu poprostu odpuścić, pozwolić sobie wszystko przemyśleć..... |
|
|
|
|
#1179 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A jakimi farbami? Bo ja chcę duluxa.
|
|
|
|
|
#1180 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
to jeszcze proponuje magnez jeżeli oczywiście nie bierzesz a potem to już tylko gin ale mam nadzieje, ze ci przejdzie Cytat:
ale jezeli to dla was będzie opłacalne to warto się dowiadywać |
||
|
|
|
#1181 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:46 ---------- Poprzedni post napisano o 12:44 ---------- carmena trzymam kciuki za mieszkanie Mnie kurde czeka kolejny wydatek, rozwalił mi się telefon Położyłam go koło zlewu w kuchni i się zachlapał, klapka była niedomknięta i woda dostała się do środka, mówię Wam- jak nie urok to sraczka!!!
|
|
|
|
|
#1182 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Tylko dla mnie to nie jest takie łatwe...
|
|
#1183 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Lazurka dla mnie ogólnie temat malowania nie jest pierdołą i nie jest naciągany, mam nadzieję, że wiesz o co mu chodzi... I też się czasem boję poprosić w obawie że odmówi... a jak nie odmówi?? Sama wiesz co mi zawsze powtarzasz... I wiesz co ja myślę o tym Twoim samodzielnym malowaniu... uważaj na siebie... bo ja już się martwię na zapas!!!
|
|
|
#1185 |
|
Raczkowanie
|
wiolek to jest do wynajmu, a nie spółdzielcze. wiem że spłata kogoś jest trochę nie bardzo, no ale wyjścia nie mamy, ciężko znaleźć teraz mieszkanie 2 pokojowe za przyzwoity czynsz. A muszę się w końcu wreszcie wyprowadzić, bo nie chcę mieszkać z rodzicami. Jutro mama tam jednak ma dzwonić, więc dowiemy się więcej mam nadzieję.
anuszka nie dziękuję
|
#1186 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale ja pewnie będę zbyt wygodna, chyba że naprawdę dzidzia będzie uczulona, zobaczymy...---------- Dopisano o 12:57 ---------- Poprzedni post napisano o 12:56 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#1187 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
a innym razem wpadl do jeziora... ![]() wyschly i dzialają OK ![]() Cytat:
ale pomysl jak Ty bys sie czula na jego miejscu i jak bys reagowala tez mialabys milion watpliwosci, tym bardziej że nie wiadomo co będzie jak juz będzie dziecko.. w 'normalnym' związku dziecko wywraca świat do góry nogami a co dopiero tu.. jesli ON Ci pisany to bedziecie razem, więc luzik
|
||
|
|
|
#1188 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
U mnie M. nie musi się o nic obawiać, o nikogo martwić, bo oprócz wspólnej przeszłości nie łączy nas nic.
|
|
#1189 | |
|
Zakorzenienie
|
lazurowa ja myślę, że nawet jak Ci nie pomoże to dasz radę pomalować sama pokoik, nic się nie stanie, nie takie rzeczy czasem trzeba robić
A przecież nie musisz na dziko malować, tylko powolutku ![]() ---------- Dopisano o 13:02 ---------- Poprzedni post napisano o 13:00 ---------- Cytat:
Lezy cały czas otwarty, ale marnie to widzę, że będzie działać...
|
|
|
|
|
#1190 |
|
Zakorzenienie
|
Hej kochane
U mnie dzisiaj 100 dni do porodu Ogólnie dzisiejszy dzień jest średnio przyjemny, ze względu na kijową pogodę, i to że musiałam wstać o 6:30 by jechać do szpitala na badanie. Glukoza, mocz, morfologia... Glukozę przełknęłam, ale było mi słabo (nie wychodzę z domu bez jedzenia) i troche mnie mdliło... ale nie jest źle Byłam też z Łucją w przedszkolu niedaleko Nas, mała pytała czy może przynieść dzieciom swoje maskotki, którymi się nie bawi, a ma ich multum... dwie duże reklamówy odłożone, a i tak jeszcze dużo zostało... Biorę się dalej za pisanie pracy |
|
|
|
#1191 | ||
|
Zakorzenienie
|
No tak...tylko czy ja muszę pod wszystkimi względami
? Opryszczka, macica, rozstępy itd... ![]() Cytat:
Cytat:
.Byłam u lekarza. Nic na opryszczkę nie wolno- chyba, że pastę do zębów na zasuszenie. I do tego kazał mi się pakować do wyrka, bo zrobiła kompleksowe badania i się okazało, że mam węzły powiększone. A niby nic nie czuję Poza tym dziś pojawiły się nad ranem silne kłucia w podbrzuszu- podobne znam z czasów po łyżeczkowaniu :/.
|
|
#1192 |
|
Raczkowanie
|
ja zmykam do pracy. i nie pisać mi tam za wiele!!!
![]()
|
#1193 |
|
Wtajemniczenie
|
Pewnie, że sobie poradzę. W końcu kiedyś trzeba się nauczyć samej ze wszystkim radzić- na pewno mi się to przyda.
|
#1194 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No proszę, jak fajnie, że Łucja sama wpadła na taki pomysł Dobre serduszko ma Twoja córeczka Powodzenia przy pisaniu pracy.Ja dziś odbieram wyniki moczu, morfologii i hbs, ciekawe czy mam anemię
|
|
|
|
|
#1195 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 11:11 ---------- Poprzedni post napisano o 11:11 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#1196 |
|
Zakorzenienie
|
Oj tak, to bardzo się przydaje, bo często jest tak, że nie możemy liczyć na czyjąś pomoc...
|
|
|
|
#1197 |
|
Zadomowienie
|
Nasza 100- dniówka jutro
![]() Ale ten czas biegnie... A dla mnie ciąża to taki cudny czas... Zawsze uwielbiałam dzieci, a teraz czuję, że moje marzenie posiadania dużej rodzinki było trafione... Tylko zawsze jest jakieś ale... Czekam na wyniki z glukozy i się doczekać nie mogę....
|
|
#1199 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Widzę, że tu remonty pelną para, ja malowanie mam za soba naszczescie wiec mam spokoj, wiekszy remont mnie czeka jak mala bedzie mialam z 3 latka ![]() Co do farb to malowalam duluxem, gotowy kolor, bo pigmenty szybciej bledna ![]() Pokoje dla dzieci mozna urzadzic pieknie, ale trzeba miec troszke miejsca na to, a puki co lozeczko bedzie w naszej sypialni wiec, nie moge poszalec ![]() Wlasnie wrocilam z pracy, zjadlam pyszna grachamke, a teraz jem sobie serniczek z kawusia, zaraz zrobie zapiekanke na obiad, dzis jestem zmeczona jakos...i mala bardziej szaleje i czasme czuje ukucie albo skurcz ![]() Dzis spalam z poduszka miedzy nozkami i owiele lepiej, nie mialam zadnych skurczow i wogole, polecam, bo ja spie na boku ![]() Ja dzis zaczynam 29tc - do porodu 82 dni
______Karolinka i Iruś______ Nasz ślub-08.09.2007 ...Anastazja-ur.07.07.2010.... http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png...Nasz Aniołek...20.08.2009... http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png Edytowane przez karolcia228 Czas edycji: 2010-05-04 o 13:22 |
|
|
|
|
#1200 | ||
|
Zakorzenienie
|
duluxem
![]() Cytat:
Cytat:
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:48.

u mnie zaczynają sie problemy ze spaniem. przewracam sie z boku na bok sto razy w nocy, bola mnie biodra i kręci mnie w nogach - wszystko co najgorsze...
czy Was też bolą nogi w pachwinach? bo nie wiem czy to normalne. 

mamy namiar na jedno dwupokojowe mieszkanie po jakimś kolesiu co jest zadłużony na ok.3/4 tysiące i miał być teraz eksmitowany. mieszkanie będzie pewnie całe do remontu. Zadłużenie mielibyśmy spłacać w czynszu, czyli 100 zł więcej co miesiąc aż dojdzie do spłaty zadłużenia. Moja mama ma tam dzwonić dzisiaj kiedy możemy zobaczyć te mieszkanie. Mam nadzieję jak najszybciej. Napaliłam się na te mieszkanie tylko dlatego że jest ono 2pokojowe i czynsz nie jest wysoki.