ile kosztuje aborcja? - Strona 18 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2010-05-02, 11:49   #511
abiblabla
Zakorzenienie

Dot.: ile kosztuje aborcja?

Cytat:
Napisane przez magica Pokaż wiadomość
Więc zamiast pomyśleć o konsekwencjach seksu, dziewczyny wskakują chłopakom do łóżek, a potem zabijają swoje dzieci...
oo jeszcze czego! oczywiscie to dziewczyny wskakują chłopakom do łózek, a chłopaki to juz dziewczynom nie?jasne, to dziewczyna jest ta zła ze "sie puszcza", a chłopak przeciez niewinny, nie wiedział ze z seksu sie biorą dzieci...
Stary 2010-05-02, 12:10   #512
Kocurasek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez abiblabla Pokaż wiadomość
oo jeszcze czego! oczywiscie to dziewczyny wskakują chłopakom do łózek, a chłopaki to juz dziewczynom nie?jasne, to dziewczyna jest ta zła ze "sie puszcza", a chłopak przeciez niewinny, nie wiedział ze z seksu sie biorą dzieci...
a niechciana ciąża to kara za to że kobiecie się spodobało

25.08.2012

Aparatka
08.04.2013 Damon Clear (góra)
18.11.2013 aparat metalowy mini (dół)

Kocurasek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-05-02, 13:44   #513
Little miau miau
Rozeznanie

Seks ma dla mnie wartośc jako element intymności z partnerem a nie czynu prokreacyjnego. Nie chce byc matką i moze wpadnę ale to nie znaczy raczej, że mam w ogóle nie uprawiac seksu bo byz może pęknie gumka a seks jest po to żeby robic dzieci?

Nie te czasy a ludzie to nie zwierzęta. Seks niejedno ma imię
Stary 2010-05-02, 23:04   #514
magica
Wtajemniczenie

GG do magica

Cytat:
Napisane przez abiblabla Pokaż wiadomość
Seks to decyzja obojga ludzi- tyle że chłopak może raczej umyć ręce, w końcu to nie on potem będzie chodzić z brzuchem... tak więc dziewczyny powinny myśleć bardziej odpowiedzialnie, bo to bądź co bądź ich sprawa
(w żadnym wypadku nie mam na myśli tego, że to dziewczyny są winne-no ale to one ponoszą niestety konsekwencje ewentualnej wpadki, prawda?)

JESTEŚ PIĘKNIEJSZA NIŻ CI SIĘ WYDAJE-klik

to słowo(nie "te słowo")
bynajmniej=wcale, w ogóle
magica jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-05-03, 21:24   #515
Hawa
Zakorzenienie

GG do Hawa

Cytat:
Seks to decyzja obojga ludzi- tyle że chłopak może raczej umyć ręce, w końcu to nie on potem będzie chodzić z brzuchem... tak więc dziewczyny powinny myśleć bardziej odpowiedzialnie, bo to bądź co bądź ich sprawa
(w żadnym wypadku nie mam na myśli tego, że to dziewczyny są winne-no ale to one ponoszą niestety konsekwencje ewentualnej wpadki, prawda?)
Chłopak może umyć ręce, ale na szczęście jest coś takiego jak alimenty i sąd mu wtedy przypomni o ojcostwie. A przynajmniej jego portfelowi.
Tylko potem niech sobie na starość nagle nie przypomina, że gdzieś ma dziecko i fajnie by było, gdyby się ono tatusiem zajęło, bo on już stary i niedołężny... Był kiedyś w TV reportaż o chłopaku, co w ogóle ojca biologicznego nie znał (ten porzucił ciężarną dziewczynę) i gdy miał już około 30stki dostał z sądu pismo. Okazuje się, że ojciec, który nigdy się nim nie interesował nagle sobie o nim przypomniał, bo zachorował i potrzebował pomocy. No i podał swojego "syna" o alimenty!!!

Przykre, że Ty jako kobieta masz takie antykobiece poglądy w stylu "tak więc dziewczyny powinny myśleć bardziej odpowiedzialnie". Sama zwalniasz w ten sposób facetów od odpowiedzialności.

http://www.angtest.pl
Testy z angielskiego!

http://wojnowski.net.pl
Blog o Wordpresie
Hawa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-05-03, 22:46   #516
_vixen_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Hawa Pokaż wiadomość
Był kiedyś w TV reportaż o chłopaku, co w ogóle ojca biologicznego nie znał (ten porzucił ciężarną dziewczynę) i gdy miał już około 30stki dostał z sądu pismo. Okazuje się, że ojciec, który nigdy się nim nie interesował nagle sobie o nim przypomniał, bo zachorował i potrzebował pomocy. No i podał swojego "syna" o alimenty!!!
Nie ma się co obawiać, żaden sąd nie powinien zasądzić alimentów w takim przypadku.
Sąd może jednak odmówić rodzicowi alimentów, jeśli jego żądanie pozostaje w sprzeczności z zasadami współżycia społecznego.
_vixen_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-05-04, 00:18   #517
Hawa
Zakorzenienie

GG do Hawa

Cytat:
Napisane przez _vixen_ Pokaż wiadomość
Nie ma się co obawiać, żaden sąd nie powinien zasądzić alimentów w takim przypadku.
Sąd może jednak odmówić rodzicowi alimentów, jeśli jego żądanie pozostaje w sprzeczności z zasadami współżycia społecznego.
Oczywiscie, że sąd może odmówić. Ale ile taki rodzic napsuje nerwów swojemu "dziecku"..Tego niestety się nie cofnie.

Testy z angielskiego!

Blog o Wordpresie
Stary 2010-05-04, 05:36   #518
Biejatka
Rozeznanie

Trochę was tu poczytałam ...
Każda i tak ma swoje zdanie i zmieni je kiedy sama będzie tego chciała, a nie wtedy jak na siłę wepchniemy jej swoje argumenty.

Kto chce niech się skrobie, nie przeszkadza mi to, każdy ma swoje sumienie, ja osobiście nigdy sama bym tego nie zrobiła. Ale z drugiej strony nigdy nie mów nigdy.

Dyskutujcie dalej
Biejatka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-05-04, 07:52   #519
asiulkaa
Zakorzenienie

Chciałam przypomnieć wszystkim dyskutującym od kilku stron że wątek jest na temat cen aborcji, a nie tego czy to moralne czy nie.

Edytowane przez asiulkaa
Czas edycji: 2010-05-04 o 07:54
asiulkaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-05-04, 10:07   #520
mollicinue
Raczkowanie

Zażarci krzewiciele "świętości życia poczętego", cokolwiek by to miało znaczyć, są sami siebie warci i niech sobie żyją razem, na pewno będą szczęśliwi, byleby nie prowadzili antyaborcyjnego dżihadu przeciwko zdroworozsądkowym jednostkom.

Ktoś Cię zmusza do usuwania dziecka? Nie. I nigdy nikt nie zmusi. To dlaczego, drogi wierzący/wierząca/mająca takie poglądy z innych powodów Ty chcesz mieć kontrolę nad wolą drugiej osoby? Czy odczuwacie psychoseksualną satysfakcję z dominacji, z narzucania swoich przekonań?

Wolność polega na możliwości swobodnego kierowania swoim postępowaniem, nie na przejściu przez życie zgodnie z wąską, wytyczoną ścieżką.

http://upload.wikimedia.org/wikipedi...p-NoLegend.png

To jest mapka świata z Wikipedii, obrazująca, gdzie i w jakim stopniu aborcje są dostępne, full dostęp to ten odcień niebieskiego, oczywiście Polska musi jak zwykle się pięknie wyróżniać, prawda?

Nie ma to jak wmówić komuś, że ten zlepek komórek to dziecko, tak, tak jest najlepiej bo zaczyna się w tym momencie gra się na emocjach. To wiesz co, drogi przeciwniku aborcji? Zgadnij ile z Twoich/Twojego partnera plemników i komórek jajowych mogło zostać tymi Twoimi ukochanymi potencjalnymi, słodkimi dzieciaczkami, a wylądowało na podpasce albo w prezerwatywie. Jeśli ktoś argumentuje, że jest przeciwnikiem, bo jest wierzący - jestem ciekawa czy używa prezerwatyw albo tabletek antykoncepcyjnych. To się nazywa hipokryzja.

A co do prawa. Prawo nie jest idealne, nigdy nie było, nigdy nie będzie. Jest przecież tworem reprezentacji narodu, a jak każdy kto już trochę żyje na tym świecie zapewne dostrzegł, 80% ludzi to szara masa, z 15% jest w miarę inteligentnych a może 5% to ci, którzy ciągną nas do przodu, rozwijając technikę, medycynę etc. Wiem, że to przykre i niemiłe stwierdzenie, ale taka jest prawda. I wiemy wszyscy na jakim poziomie ludzie zasiadają w Sejmie, to nie są profesjonalni legislatorzy. Jakby nawet znalazło się paru śmiałków i chcieliby coś zrobić z ustawą antyaborcyjną to taki Marek Jurek ze swoim kolegą Cejrowskim położą się niczym Rejtan w drzwiach i będzie wielka medialna wrzawa. Nasze społeczeństwo po prostu nie dojrzało jeszcze do zachodnich standardów. Ale może dożyję takiego dnia.

Płód nie pojawia się magicznie znikąd, dzięki państwu, z jakichś okresowych siewów. Płód jest efektem działania organizmów dwójki ludzi. I to jest ich sprawa co się z tym płodem stanie. Żaden polityk, żaden ksiądz nie uczestniczyli w procesie jego powstawania. I gadanie o och jej braniu odpowiedzialności za swoje czyny, jest za przeproszeniem pierdzeniem w stołek. Nikt nie każe z państwowej kasy dofinansowywać aborcji, ale po co popadać w drugą skrajność i tworzyć bardzo duży czarny rynek?

Nie chcesz aborcji? Nie rób, nikt Cię nie osądzi. Nie osądzaj jednak innych i nie narzucaj im swojego zdania, niech robią co chcą zgodnie z własnym sumieniem.

A i gdzieś tam się przewinęło porównanie dopuszczenia aborcji jako przejawu wolności do wprowadzenia anarchii. Nie będę nawet komentowała tego, bo to kompromitacja totalna.

Zmuszanie obcych Ci ludzi do zostania ojcami i matkami, wbrew ich woli, poprzez zakaz usunięcia czegoś, co nie przeżyłoby kilku sekund samo poza organizmem matki. No smutne, niestety, smutne... Ja polecam każdemu zwolennikowi zakazu aborcji do przygarniania po urodzeniu takiego niechcianego dziecka i wychowywania go, może załóżcie jakąś stronę obrońców życia i zamieszczajcie tam takie ogłoszenia? Jak każde z Was dojdzie do 12 dziecka to może się Wam odechce ingerować w wolę innych.
mollicinue jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-05-04, 12:19   #521
bezpaniki
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Little miau miau Pokaż wiadomość
Oczywiście chodzi mi o takie sytuacje, w których presja na zatrzymanie dziecka (alternatywą byłoby oddanie do domu dziecka) jest tak duża, że rodzice je zatrzymują, żeby nie wydac się sobie, sąsiadom, rodzinie itp potworami. Boją się, że dziecko kiedyś ich znajdzie i zapuka do drzwi, zapyta "Czemu mnie oddaliście? kim jesteście? chcę was poznac". A oni mogliby odpowiedziec tylko "sorry, kochaliśmy się ale planowaliśmy karierę, mieliśmy napięte stosunki z rodzicami albo byliśmy za młodzi, pękła nam guma i tak w ogóle to nie chcieliśmy miec wtedy dziecka, zdecydowaliśmy się 5 - 10 lat później i kochamy nasze dzieci ale ciebie byśmy nie mogli bo to było za szybko. postanowiliśmy jednak dac ci szansę na życie i oddaliśmy do bidula".

W takiej sytuacji łatwjej jest odpowiednio szybko usunąc niechcianą ciążę bez tego bagażu, że mimo, że oddajesz to jednak całe życie myślisz "co się z tym moim dzieckiem dzieje". Albo zostawiasz mimo, że go nie chcesz, z myślą, że "pokocham, jakoś to będzie, instynkty się obudzą".

Z życia znam dwa przykłady tego o czym mówię (nie żeby miały byc regułą ale dały mi do myślenia) właśnie małżeństwa, które usunęło pierwszą ciążę (on był z domu dziecka swoją drogą) bo nie mieli warunków mieszkaniowych, finansowych i nie czuli się gotowi. Potem mieli dziecko (moją serdeczną przyjaciółkę) i ich sytuacja finansowa też była średnia ale chęc posiadania dziecka zwyciężyła. Dziewczyna jest ukochaną jedynaczką, super osobą, wie o poprzedniej ciązy i decyzji swoich rodziców i jej nie potępia.

Druga sytuacja to sytuacja chłopaka, który się przydarzył swoim rodzicom. Definitywnie go nie chciano w tej rodzinie ale nie oddali go do domu dziecka, nie usunęli też ciąży za to i matka i babka całe życie mu wypominają, że zrujnował karierę muzyczną mamusi, że tata nie był gotowy, że małżeństwo rodziców się przez niego rozpadło itp.

Pytanie czy gdyby tą osobę zapytac "wolisz żeby cię nie było czy miec to piekiełko?" odpowiedz pewnie byłaby, że woli życ mimo wszystko.

Jednak mnie przekonuje pomysł, żeby dzieci miec i je kochac, dawac im z siebie naprawdę 100% i nie wpychac gówna za przeproszeniem do głowy, ktore potem będą leczyc u psychiatrów, przekazywac swoim dzieciakom czy po prostu całe życie walczyc z jakimś bagażem, którym obarczyli nas rodzice z braku zaangażowania, miłości, chęci... czegokolwiek.

Nawet w trudnej sytuacji kiedy dzieck ojest chciane - zazwyczaj jest szczęśliwe. I niestety nawet rodzice opływający w luksusy jeśli nie chcą dziecka, dziecko będzie miało problemy. Chodzi jednak o miłośc i uczucia a nie najnowszy modele telefonu. Dlatego myślę, że każda kobieta powinna sama podjąc dezycję przy czym państwo i rodzina powinny ją przekonywac do tego, że warto byc matką. Kiedy mamy poczucie bezpieczeństwa, sprawa wygląda nieco inaczej i łatwiej podejśc do małego nie jak do intruza i pasożyta ale jak do skarbu.
wiesz, ja nie usłyszałam może nigdy wprost, że mogłabym pojawić się trochę później, ale często, zwłaszcza ze str matki, czułam właśnie takie coś - że nie zrobiła iluś rzeczy, że za wcześnie została matką. I samo takie poczucie wystarczy, że na takie pytanie jak pogrubiłam, odpowiedziałabym, że wolałabym się nie urodzić.
Nie, nie mam ani myśli samobójczych, ani nie jestem w depresji, generalnie jestem szczęśliwa i lubie życie. Ale bez wahania odpowiedziałabym, że mogłoby mnie nie być.
Jestem ateistką, więc też nie liczę na żadne życie po czy przed czy w ogóle na cokolwiek.

A całą wypowiedź mollicinue popieram w 100%.
bezpaniki jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-05-04, 14:47   #522
Wyrak
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mollicinue Pokaż wiadomość
To dlaczego, drogi wierzący/wierząca/mająca takie poglądy z innych powodów Ty chcesz mieć kontrolę nad wolą drugiej osoby? Czy odczuwacie psychoseksualną satysfakcję z dominacji, z narzucania swoich przekonań?

Wolność polega na możliwości swobodnego kierowania swoim postępowaniem, nie na przejściu przez życie zgodnie z wąską, wytyczoną ścieżką.
Dlaczego osoba majaca takie a nie inne poglady chce miec kontrole nad wola drugiej osoby - w tym przypadku jeszcze plodu?

Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437

OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow.
Wyrak jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-05-04, 15:27   #523
mollicinue
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Wyrak Pokaż wiadomość
Dlaczego osoba majaca takie a nie inne poglady chce miec kontrole nad wola drugiej osoby - w tym przypadku jeszcze plodu?
Co za niedorzeczne pytanie. Odpowiedź jest banalnie prosta - płód nie jest osobą.

Płód to zarodek ssaków, posiadający cechy morfologiczne dla gatunku ludzkiego, powstaje w ósmym tygodniu ciąży. Prawidłowa ciąża trwa około 38 tygodni. Dzieci urodzone między 22 a 37 tygodniem ciąży uważane są za wcześniaki ze względu na niedojrzałość organizmu. Życie bez wspomagania poza organizmem matki jest niemożliwe. Skrajne stadium wcześniactwa przypada na poród przed 32 tygodniem ciąży. Noworodki urodzone przed 36 tygodniem charakteryzują się 30-krotnie większym ryzykiem zgonu niż donoszone, a urodzone przed 28 tygodniem 200-krotnym współczynnikiem ryzyka.
Poród płodu o masie mniejszej niż 500 g przed 22 tygodniem ciąży uznawany jest oficjalnie za poronienie.

„Istota żywa” to taka, która samodzielnie funkcjonuje wykorzystując wszystkie podstawowe czynności życiowe, jest przystosowana w minimalnym chociażby zakresie do odpowiadania na bodźce, reprodukcji, wzrostu, rozwoju i homeostazy (czyli zdolności do utrzymania stanu równowagi dynamicznej) (Oxford English Dictionary).

Jeśli chodzi o słownikowe rozumienie wyrazu „płód”, to jest to „zarodek ludzki lub zwierzęcy powstający w organizmie matki – od chwili zakończenia się okresu embrionalnego do chwili urodzenia”(SJP PWN), „organizm ludzki lub zwierzęcy rozwijający się z zapłodnionego jaja w okresie do opuszczenia organizmu matki…”(Encyklopedia PWN), pod postacią „dziecka” kryje się natomiast „niedorosła istota ludzka od urodzenia do wieku młodzieńczego” (SJP PWN) a „człowiek” to „Homo sapiens, istota żywa, z rodziny człowiekowatych, z rzędu naczelnych, wyróżniająca się wśród innych najwyższym rozwojem psychiki i życia społecznego; jedyna zdolna do tworzenia kultury” (SJP PWN).

Człowiekowi można przyznać ochronę prawną dopiero od naturalnego porodu albo cesarskiego cięcia, jeśli wymaga tego sytuacja (ugruntowane stanowisko Sądu Najwyższego). Nie da się skazać z "kto zabija człowieka" albo "kto nieumyślnie powoduje śmierć człowieka" za dokonanie aborcji, bo przedmiotem ochrony tych artykułów jest życie od początkowej fazy porodu do śmierci.

Czyli proste, płód =/= człowiek, płód =/= dziecko, płód =/= osoba.
Stary 2010-05-04, 15:38   #524
Kocurasek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kocurasek Pokaż wiadomość
Wracająć do aborcji i obrony życia poczętego - płodu.
Zastanawiający jest fakt dlaczego księża oraz wielcy przeciwnicy aborcji i in vitro nie walczą o to aby dzieci urodzone martwo we wczesnych tygodniach ciąży nie były utylizowane jak brudny wacik tylko miały należyty pochówek, z mszą itp. Tylko gdy rodzice wykażą wolę pochowania dziecka poronionego np w 5 tc to do tego dochodzi a tak ...... Wasz płód, o który tak walczycie, że to człowiek, samodzielny itp jest - za wielkim przeproszeniem - spuszczany w kiblu.

Dlaczego obrońcy płodu nie odniosą się do tego o czym napisałam wcześniej? Co na to Wasza moralność?
Wyrak?
Magica?

25.08.2012

Aparatka
08.04.2013 Damon Clear (góra)
18.11.2013 aparat metalowy mini (dół)

Kocurasek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-05-04, 16:05   #525
Hawa
Zakorzenienie

GG do Hawa

Cytat:
Dlaczego obrońcy płodu nie odniosą się do tego o czym napisałam wcześniej? Co na to Wasza moralność?
Wyrak?
Magica?
Bo widocznie nie mają argumentów. A jak się ma nic do powiedzenia, to się niewygodne wątki omija.

Testy z angielskiego!

Blog o Wordpresie
Stary 2010-05-04, 16:39   #526
magica
Wtajemniczenie

GG do magica

Cytat:
Zażarci krzewiciele "świętości życia poczętego", cokolwiek by to miało znaczyć, są sami siebie warci i niech sobie żyją razem, na pewno będą szczęśliwi, byleby nie prowadzili antyaborcyjnego dżihadu przeciwko zdroworozsądkowym jednostkom.
Jeśli tak się objawia zdrowy rozsądek
Ktoś Cię zmusza do usuwania dziecka? Nie. I nigdy nikt nie zmusi. To dlaczego, drogi wierzący/wierząca/mająca takie poglądy z innych powodów Ty chcesz mieć kontrolę nad wolą drugiej osoby? Nie, to TY chcesz mieć kontrolę nad wolą drugiej osoby.Czy odczuwacie psychoseksualną satysfakcję z dominacji, z narzucania swoich przekonań? Tak, psychoseksualna satysfakcja wręcz wżera się w mój mózg

Wolność polega na możliwości swobodnego kierowania swoim postępowaniem(czy aby na pewno SWOIM?) nie na przejściu przez życie zgodnie z wąską, wytyczoną ścieżką.

http://upload.wikimedia.org/wikipedi...p-NoLegend.png

To jest mapka świata z Wikipedii, obrazująca, gdzie i w jakim stopniu aborcje są dostępne, full dostęp to ten odcień niebieskiego, oczywiście Polska musi jak zwykle się pięknie wyróżniać, prawda?I mam nadzieję, że bedzie tak się wyróżniać jeszcze długo

Nie ma to jak wmówić komuś, że ten zlepek komórek to dziecko, tak, tak jest najlepiej bo zaczyna się w tym momencie gra się na emocjach. To wiesz co, drogi przeciwniku aborcji? Zgadnij ile z Twoich/Twojego partnera plemników i komórek jajowych mogło zostać tymi Twoimi ukochanymi potencjalnymi, słodkimi dzieciaczkami, a wylądowało na podpasce albo w prezerwatywie. Jeśli ktoś argumentuje, że jest przeciwnikiem, bo jest wierzący - jestem ciekawa czy używa prezerwatyw albo tabletek antykoncepcyjnych. To się nazywa hipokryzja.Nie oceniaj pochopnie. Ja aktualnie nie mam partnera, a i z rozpoczęciem współżycia czekam do ślubu... nie uznaję również sztucznych metod antyklncepcji, więc ta wycieczka chyba nie do mnie

A co do prawa. Prawo nie jest idealne, nigdy nie było, nigdy nie będzie. Jest przecież tworem reprezentacji narodu, a jak każdy kto już trochę żyje na tym świecie zapewne dostrzegł, 80% ludzi to szara masa, z 15% jest w miarę inteligentnych a może 5% to ci, którzy ciągną nas do przodu, rozwijając technikę, medycynę etc. Wiem, że to przykre i niemiłe stwierdzenie, ale taka jest prawda. I wiemy wszyscy na jakim poziomie ludzie zasiadają w Sejmie, to nie są profesjonalni legislatorzy. Jakby nawet znalazło się paru śmiałków i chcieliby coś zrobić z ustawą antyaborcyjną to taki Marek Jurek ze swoim kolegą Cejrowskim położą się niczym Rejtan w drzwiach i będzie wielka medialna wrzawa. Nasze społeczeństwo po prostu nie dojrzało jeszcze do zachodnich standardów.I całe szczęście!jeśli tak----->http://www.dotknij-aborcji.yoyo.pl/images/aborcja_01.jpg wyglądają te zachodnie standardy Ale może dożyję takiego dnia.

Płód nie pojawia się magicznie znikąd, no właśnie, więc można przewidzieć jego ewentualne pojawienie się, czyż nie?dzięki państwu, z jakichś okresowych siewów. Płód jest efektem działania organizmów dwójki ludzi. I to jest ich sprawa co się z tym płodem stanie. Żaden polityk, żaden ksiądz nie uczestniczyli w procesie jego powstawania. I gadanie o och jej braniu odpowiedzialności za swoje czyny, jest za przeproszeniem pierdzeniem w stołek. Nikt nie każe z państwowej kasy dofinansowywać aborcji, ale po co popadać w drugą skrajność i tworzyć bardzo duży czarny rynek?

Nie chcesz aborcji? Nie rób, nikt Cię nie osądzi. Nie osądzaj jednak innych i nie narzucaj im swojego zdania, niech robią co chcą zgodnie z własnym sumieniem. Ja dziękuję za takie sumienie.

A i gdzieś tam się przewinęło porównanie dopuszczenia aborcji jako przejawu wolności do wprowadzenia anarchii. Nie będę nawet komentowała tego, bo to kompromitacja totalna.

Zmuszanie obcych Ci ludzi do zostania ojcami i matkami a nie pomysleli o tym zawczasu?zanim zaczęi uprawiać seks? wbrew ich woli, poprzez zakaz usunięcia czegoś, co nie przeżyłoby kilku sekund samo poza organizmem matki. No smutne, niestety, smutne... Tak, masz rację, ale dla mnie co innego jest smutneJa polecam każdemu zwolennikowi zakazu aborcji do przygarniania po urodzeniu takiego niechcianego dziecka i wychowywania go, może załóżcie jakąś stronę obrońców życia i zamieszczajcie tam takie ogłoszenia? Jak każde z Was dojdzie do 12 dziecka to może się Wam odechce ingerować w wolę innych.no coment
[I]
Cytat:
Co za niedorzeczne pytanie. Odpowiedź jest banalnie prosta - płód nie jest osobą. Może dla Ciebie to taki banał, dla mnie akurat płód JEST osobą.

.
Cytat:
Wyrak?
Magica?
http://www.radio.bialystok.pl/wiadom...egion/id/22514

http://mateusz.pl/pow/011129.htm<--- może trochę wyjaśni

ciekawy artykuł:http://www.pomorska.pl/apps/pbcs.dll...ORTAZ/63774550

to słowo(nie "te słowo")

Edytowane przez magica
Czas edycji: 2010-05-04 o 16:45
Stary 2010-05-04, 16:43   #527
kennedy
Zakorzenienie

magica po co cytujesz religijne artykuly?
nie jestesmy panstwem religijnym
Kiedy kobiety kogoś poznają to myślą, że to fajny facet. Jest już wstępnie zaakceptowany jako partner, a później może to tylko zepsuć lub nie. Kiedy mężczyźni kogoś poznają to myślą: „Ma niezłe nogi”.
kennedy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-05-04, 16:48   #528
magica
Wtajemniczenie

GG do magica

Cytat:
Napisane przez kennedy Pokaż wiadomość
Jeśli zarzucacie coś księżom-to chyba oni są związani z religią, czy coś mi się w głowie pomyliło?

http://info.wiadomosci.gazeta.pl/szu...nienarodzonych

http://lublin.gazeta.pl/lublin/1,48724,3756061.html zwroccie uwage na wypowiedz księdza. chyba przeczy ona tym Waszym dywagacjom?

to słowo(nie "te słowo")
Stary 2010-05-04, 16:54   #529
Wyrak
Zakorzenienie

Cytat:
Co za niedorzeczne pytanie. Odpowiedź jest banalnie prosta - płód nie jest osobą.
A "czym" jest? Rzecza? Zwierzeciem?
Niedorzeczne to jest raczej stawianie sprawy przez Ciebie.
Madre glowy roznych specjalnosci nad tym debatuja, a Ty rozwiazalas sprawe: nie jest i juz

Cytat:
Wyrak?
Magica?
A co ma piernik do wiatraka w ogole?

Cytat:
Moze sobie cytowac co chce, wolnosc slowa jest

Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437

OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow.

Edytowane przez Wyrak
Czas edycji: 2010-05-04 o 16:56
Stary 2010-05-04, 16:57   #530
kennedy
Zakorzenienie

wez wyrak nie czepiaj sie slowek. oczywiscie ze magica cytuje co zechce ja jej wolnosci nie zabieram.
Kiedy kobiety kogoś poznają to myślą, że to fajny facet. Jest już wstępnie zaakceptowany jako partner, a później może to tylko zepsuć lub nie. Kiedy mężczyźni kogoś poznają to myślą: „Ma niezłe nogi”.
Stary 2010-05-04, 17:00   #531
Wyrak
Zakorzenienie

Cytat:
wez wyrak nie czepiaj sie slowek. oczywiscie ze magica cytuje co zechce ja jej wolnosci nie zabieram.
Nie czepiam sie zadnych slowek. Stoi jak wol:
Cytat:

Stary 2010-05-04, 17:03   #532
kennedy
Zakorzenienie

ona sie powoluje na religijne poglady a ja mowie ze dyskusja na ten temat powinna byc z daleka od religii.
Stary 2010-05-04, 17:35   #533
mollicinue
Raczkowanie

Cytat:

Jeśli tak się objawia zdrowy rozsądek
Tak, zdrowy rozsądek objawia się nieingerowaniem w prywatność innych osób, w ich wybory, w ich wolność. Postępuj tak, żeby Twoje zachowanie nie szkodziło innym, czyli w tym przypadku nie narzucaj drugiemu swoich standardów i nie ograniczaj jego zachowania; i od razu zaznaczam, tak, płód nie jest osobą.

Cytat:

Nie, to TY chcesz mieć kontrolę nad wolą drugiej osoby
Jakiej? Ja nikogo nie zmuszę do aborcji, czemu ze zdewociałą siłą chcesz mnie zmusić do noszenia dziecka i rodzenia go? A może chętnie weźmiesz to dziecko potem Ty do wychowania?

Cytat:

Tak, psychoseksualna satysfakcja wręcz wżera się w mój mózg
No chyba, dodatkowo połączona z religijnym orgazmem.

Cytat:

czy aby na pewno SWOIM?
Tak, swoim. Płód nie jest człowiekiem, nie jest osobą i nie wyskoczy i nie zacznie krzyczeć "HEJ, ZOSTAW MNIE W SPOKOJU", bo ani nie umie mówić, ani by nie przeżył poza kobiecym organizmem.

Cytat:

Nie oceniaj pochopnie. Ja aktualnie nie mam partnera, a i z rozpoczęciem współżycia czekam do ślubu... nie uznaję również sztucznych metod antyklncepcji, więc ta wycieczka chyba nie do mnie
I co mnie to obchodzi? To super, żyj sobie zgodnie ze swoimi przekonaniami, ale nie narzucaj ich innym.

Cytat:

I całe szczęście!jeśli tak----->http://www.dotknij-aborcji.yoyo.pl/images/aborcja_01.jpg wyglądają te zachodnie standardy
Takie tandetne granie na emocjach możesz sobie darować, bo niestety trafiłaś na kogoś, kto ma za dużo oleju w głowie, żebyś go mogła takim zdjęciem manipulować. Dla mnie standardy zachodnie to wygodne życie dla ludzi, super rozwój techniki, latanie w kosmos, ultraszybkie pociągi magnetyczne, mikroprocesory, WOLNOŚĆ SŁOWA I WYBORU. Skoro dla Ciebie zachodni standard to takie zdjęcie, no to cóż... Już wiem dlaczego Polska jest w tyle.

Cytat:

no właśnie, więc można przewidzieć jego ewentualne pojawienie się, czyż nie?

I co z tego co można przewidzieć a czego nie? Seks w dzisiejszych czasach jest uprawiany dla przyjemności. Gdyby był tylko dla prokreacji - uprawiałoby się go raz, dwa, trzy w życiu. Już po prostu widzę te tabuny kobiet, które idą do łóżka trzy razy w ciągu 85 lat. Jak ktoś chce uprawiać seks dla przyjemności i jego metoda antykoncepcji zawiedzie, to dlaczego ma być zmuszonym przez innych do wychowywania dziecka, którego nie planował i nie chciał? Zero logiki. Czasy jaskiniowców już dawno za nami.

Cytat:

Ja dziękuję za takie sumienie.
Dziękujesz za czyjeś sumienie? Co Ci do czyjegoś sumienia, jesteś jakąś misjonarką i chcesz szerzyć dobrą nowinę w dzikich krajach? Moje sumienie - moja sprawa, Twoje sumienie - Twoja sprawa. To za trudne jest dla Ciebie, prawda?

Cytat:

a nie pomysleli o tym zawczasu?zanim zaczęi uprawiać seks?
Patrz wyżej.

Cytat:

Tak, masz rację, ale dla mnie co innego jest smutne
No tak, wiem, że jest Ci smutno, że nie możesz kontrolować zachowania i myśli innych ludzi. Na pewno byłoby Ci dużo raźniej, gdyby wszyscy stosowali się do zakazów i nakazów wynikających z Twojego indywidualnego światopoglądu. Masz, wytrzyj nos w chusteczkę.

Cytat:

Może dla Ciebie to taki banał, dla mnie akurat płód JEST osobą.
Dla Ciebie może tak, ale to nie zmienia faktu, że oficjalnie nie jest i nie będzie. Dla Ciebie może też nie istnieć grawitacja, ale to nie zmieni faktu, że ona działa. Płód nie jest człowiekiem i nie jest osobą. Idź sobie poczytaj mojego posta, w którym jest na to podanych dużo argumentów, bo nie chce mi się tego drugi raz pisać. No, ale gdybyś się chciała odnieść do czegokolwiek rzeczowego i sensownego, to zapewne byś to zrobiła, a nie podchwyciła tylko jedną linijkę...

Ogólnie pominęłaś wszystkie ważne argumenty, które wypisałam, czyli postąpiłaś standardowo - szybko zaczepić się o cokolwiek i powiedzieć cokolwiek. I powklejać jakieś religijne linki. Typowe.

---------- Dopisano o 17:35 ---------- Poprzedni post napisano o 17:25 ----------

Cytat:
A "czym" jest? Rzecza? Zwierzeciem?
Niedorzeczne to jest raczej stawianie sprawy przez Ciebie.
Madre glowy roznych specjalnosci nad tym debatuja, a Ty rozwiazalas sprawe: nie jest i juz
Bo nie jest. Nie da się w Polsce skazać człowieka za zabójstwo, bo dokonał aborcji. Lekarz dokonujący aborcji nie zabija człowieka. Prawnie nigdy płód człowiekiem nie był. Osoba to jest coś jeszcze wyżej od człowieka czyli gatunku, to coś o rozumnej naturze i samoświadomości, więc Ty może po prostu nie rozumiesz znaczenia tych słów. Płód jest i poniżej osoby i poniżej człowieka. Możesz sobie skoczyć do mojego posta z dywagacjami na ten temat, bo widzę, że wzięłaś stamtąd, tak jak Twoja koleżanka, tylko jedną linijkę.

Ja się bardzo cieszę, że za zabójstwo nie można skazać dokonującego aborcji, bo to by była głupota. Przepisy w k.k. o aborcji z kolei są taką nieudolną "wklejką" systemową i osiągnięto w moich oczach nimi oprócz otwarcia czarnego rynku tylko niespójność systemową i potwierdzono, że płód człowiekiem nie jest. I nie mądre głowy różnych specjalności debatują tylko religijnie usposobieni ludzie, którzy starają się znaleźć sposób, w jaki można inkorporować do Konstytucji i do k.k. ochronę życia od momentu poczęcia bez ośmieszenia się.
Stary 2010-05-04, 20:58   #534
Wyrak
Zakorzenienie

Cytat:
ona sie powoluje na religijne poglady a ja mowie ze dyskusja na ten temat powinna byc z daleka od religii.
Ona sie moze powolywac na co chce i moze uwazac, ze religia moze byc bliska tej dyskusji. Bo z jakiej niby racji nie ?

Cytat:
Bo nie jest. Nie da się w Polsce skazać człowieka za zabójstwo, bo dokonał aborcji. Lekarz dokonujący aborcji nie zabija człowieka.
To ma byc niby podstawa klasyfikacji, kto jest czlowiekiem a kto nie ?

Cytat:
Prawnie nigdy płód człowiekiem nie był. Osoba to jest coś jeszcze wyżej od człowieka czyli gatunku, to coś o rozumnej naturze i samoświadomości, więc Ty może po prostu nie rozumiesz znaczenia tych słów.
Czyli osoba w spiaczce czlowiekiem juz nie jest? Badz osoba, ktora jest nierozumna przez jakies schorzenie?

Nie, to Ty nie rozumiesz chyba znaczenia tych slow raczej

Cytat:
Płód jest i poniżej osoby i poniżej człowieka. Możesz sobie skoczyć do mojego posta z dywagacjami na ten temat, bo widzę, że wzięłaś stamtąd, tak jak Twoja koleżanka, tylko jedną linijkę.
Jak plod jest ponizej czlowieka, to co sie z niego wylega? Bo wychodzi, ze etap rozwoju czlowieka jest ponizej czlowieka. Jakze "blyskotliwe" . Tak to jest, jak sie osoba bez odpowiedniej wiedzy i pojecia bierze za jakies takie podsumowanki w jednym zdaniu

Linijek bede bral tyle, ile mi bedzie pasowalo, ciach bajera.

Stary 2010-05-04, 21:01   #535
kennedy
Zakorzenienie

Wyrak porownujesz czlowieka w spiaczce do plodu?

jestes smieszny
Stary 2010-05-04, 21:06   #536
Hawa
Zakorzenienie

GG do Hawa

Cytat:
Ona sie moze powolywac na co chce i moze uwazac, ze religia moze byc bliska tej dyskusji. Bo z jakiej niby racji nie ?
Religia oczywiscie może być jednym z głosów w tej dyskusji, ale... Nie może być tak jakaś religia narzuca rozwiązania prawne. Nieważne czy chrześcijaństwo, czy islam czy buddyzm. Jak ktoś jest katolikiem, niech nie dokonuje aborcji, skoro ta religia tego zabrania. Ale nie niech zabrania takiego wyboru innej osobie. Niech każdy żyje zgodnie z własnymi normami.

Testy z angielskiego!

Blog o Wordpresie
Stary 2010-05-04, 21:23   #537
Wyrak
Zakorzenienie

Cytat:
Wyrak porownujesz czlowieka w spiaczce do plodu?

jestes smieszny
Sama jestes smieszna Nigdzie nikogo nie porownuje, tylko komentuje "samoswiadomosc" jako kryterium czlowieczenstwa. Jesli nie rozumiesz, to przykro mi, Twoj problem.

Cytat:
Napisane przez Hawa Pokaż wiadomość
Religia oczywiscie może być jednym z głosów w tej dyskusji, ale... Nie może być tak jakaś religia narzuca rozwiązania prawne. Nieważne czy chrześcijaństwo, czy islam czy buddyzm. Jak ktoś jest katolikiem, niech nie dokonuje aborcji, skoro ta religia tego zabrania. Ale nie niech zabrania takiego wyboru innej osobie. Niech każdy żyje zgodnie z własnymi normami.
Nie, kazdy nie zyje zgodnie z wlasnymi normami, tylko w teorii przynajmniej, w zgodzie z obowiazujacym prawem.

Stary 2010-05-04, 21:28   #538
kennedy
Zakorzenienie

wykrecasz kota ogonem. nie rozumiesz tego co piszesz to twoj problem
Stary 2010-05-04, 21:41   #539
Wyrak
Zakorzenienie

Cytat:
wykrecasz kota ogonem. nie rozumiesz tego co piszesz to twoj problem
Nie, nie wykrecam kota ogonem. Uzylem przykladu, zeby pokazac, dlaczego dane kryterium jest nie do przyjecia jako wyznacznik czlowieczenstwa, a Ty mi mowisz, ze porownuje ludzi w spiaczce do plodow Nie zrozumialas i sie zapierasz

Stary 2010-05-04, 21:42   #540
kennedy
Zakorzenienie

porownujesz plod do czlowieka w spiaczce zeby pokazac ze samoswiadomosc nie moze byc kryterium. no porownujesz i tyle
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości