Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.V - Strona 43 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-05-04, 15:36   #1261
muminek88
Zadomowienie

Dot.: Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.V

Cytat:
Napisane przez idealnecialo Pokaż wiadomość

A masz juz nowe ciązowe rozstepy? na bruszku udach cycciach..?

CO mnie rozsmieszylo ze w szpitalu nic nie mowili o zakladaniu drugiej z powodu bioderek.. Nawet jak dzidzi po kapieli przywozili, w pampersiaku itp to sami nic nie zakladali ani tez nie mowili by to zrobic, nawet jak pediatra rankami chodzila, bardzo mnie to zdziwilo.. A w dodatku sobie pomyslalam ze widac nie powinno sie skoro oni tego nie robia (myslalam ze moze cos sie juz zmienilo w tym temacie) wiec sama na wszelki wypadek nie dawalam-balam sie bardzo ich uwag itp.. :/ nie wiem czemu.......
nie,nie mam nowych ale ostatnio wylazly 2 tyg przed koncem

to zalezy chyba od szpitala,tam gdzie rodzilam byly same piluchy bez pampersa a mamy do 3 msc byl piluchowany mimo ze nie mial wad

Cytat:
Napisane przez idealnecialo Pokaż wiadomość
Moja mała ile czasu byla karmiona tyle czasu bralam ją do odbicia,(no jak butelka to tez potem) i nie bylo ani 1 razu by jej sie nie odbilo. Wiec chyba troche kłamią. Moze zalezy jakie dziecko ,jak zlapie jak pije, czy lapczywie, czy przy tym placze itp?
moj nigdy mi nie odbijal wiec zawsze na boku go kladlam

Cytat:
Napisane przez dzidziadziumdzia Pokaż wiadomość
No i przy okazji mamuśki- jeśli będziecie dzieci pieluchować, to tym bardziej pamiętajcie, że ciuszki na 56cm na pewno będą za małe
moj mial 57, byl pieluchowany a 56 pasowao
Cytat:
Napisane przez anuszka1401 Pokaż wiadomość
[/COLOR]A co do pieluch z biedrony tez słyszałam dobre opinie, będę je kupowac tym bardziej, ze są bardzo tanie, a wiadomo, że na początku masa tego bedzie szła.
sa naprawde dobre, ja mialam pampersy i z happy a potem kiedys je sprobowalam i sa super

Cytat:
Napisane przez jaszczka Pokaż wiadomość
Cześć!
Tak piszecie o rossmanach i biedronkach, a ja tu nie mam takich cosiów i cholewcia nie wiem jakie co mam kupować a ja jestem beznadziejna i się wogóle nie znam co, po co, i ile dla mnie to normalnie czarna magia jest...
moze poproboj tez z tych tanszych co sa u ciebie is ie przekonasz, moze tez masz mozliwosc wziecia od kogos pare sztuk lub kupic w aptece??

Cytat:
Napisane przez agravka Pokaż wiadomość
aaa:byłam u koleżanki, której siostra pasjonuje się fotografią i porobiła mi troszkę zdjęć brzuszkowych- wrzucę parę jutro, bo dziś już nie dam radymiłej nocki!!!buziaczkidl a wszystkich!
moj maz specjalnie kupil lepszy aparat, mial mi porobic fotki tez ale sie nie umiem doczekac. Juz nawet poszukalam mu pomysly na necie i dupa :/

Cytat:
Myślę, że Ci pomoże

My tez dzis jedziemy po farby i faktycznie pigmentów w ogóle nie opłaca się kupować, my kupujemy gotową. Tylko, że na mój pokój potrzeba aż 10 litrów!
ja nie wiem ile na nasz ale ma2,5 a wymiary 5 na 5 :P

Cytat:
Napisane przez Carmena_ Pokaż wiadomość
kasienka witaj

chyba pisałam ale teraz sama zwątpiłam mamy namiar na jedno dwupokojowe mieszkanie po jakimś kolesiu co jest zadłużony na ok.3/4 tysiące i miał być teraz eksmitowany. mieszkanie będzie pewnie całe do remontu. Zadłużenie mielibyśmy spłacać w czynszu, czyli 100 zł więcej co miesiąc aż dojdzie do spłaty zadłużenia. Moja mama ma tam dzwonić dzisiaj kiedy możemy zobaczyć te mieszkanie. Mam nadzieję jak najszybciej. Napaliłam się na te mieszkanie tylko dlatego że jest ono 2pokojowe i czynsz nie jest wysoki.
no to trzymam kciuki

Cytat:

Mnie kurde czeka kolejny wydatek, rozwalił mi się telefon Położyłam go koło zlewu w kuchni i się zachlapał, klapka była niedomknięta i woda dostała się do środka, mówię Wam- jak nie urok to sraczka!!!
mi tez szwankuje ale trzeba czekac do 10 :P

ide na moje zapiekane szparagi bo umieram z glodu a maly juz nie chce sie bawic i wiecznie marudzi
muminek88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-04, 15:49   #1262
papeteria
Zakorzenienie

Dot.: Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.V

Cytat:
Mam wyniki-
hgb mam 11,1 a norma jest ze 12,0 czy to już anemia??
ja mam średnio 13 ostatnio 13,3

---------- Dopisano o 13:48 ---------- Poprzedni post napisano o 13:48 ----------

rety z czujnikiem czego to nie wymyślą ....ty zdaje się jestes nastawiona na butelki prawda ?
Ja mam tylko jedna i to z zestawu od laktatora aventu wiec jeszcze jakas chyba musiałabym kupić....

---------- Dopisano o 13:49 ---------- Poprzedni post napisano o 13:48 ----------

Cytat:
Napisane przez kasienka2607 Pokaż wiadomość
To aż Wam zazdroszczę ja do 5 m-ca co dzień po kilka razy na dzień i nawet w nocy. A z początku 6 m-ca też się zdarzyło kilka razy.
ale nie przytyłaś 13 kg jak ja

Wogóle to byłam na poczcie i po drodze wstapiłam do warzywniaka i kupiłam sobie truskaweczki (mniam mniam) winogronka i ogórki małosolne bo chyba niezawsze mi smaka narobiła

Edytowane przez papeteria
Czas edycji: 2010-05-04 o 15:50
papeteria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-04, 15:55   #1263
aniaa22
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Alguien Pokaż wiadomość

A wiec z ciekawostek, to pewnie slyszalyscie o bombie na Times Square w sobote wieczorem. A ja sobie tam spacerowalam 2 godzinki wczesniej!!! Dobrze, ze w ogole nikomu sie nic nie stalo, ale nigdy nie zrozumiem pewnych kregow, religii, itp, ktore planuja takie akcje

aniaa ale macie pecha z tymi samochodami ostatnio, mam nadzieje, ze ta naprawa duzo mniej bedzie kosztowala
juz wiem 260 zl to chyba mniej niz prawie 10 tys.

a z ta bomba niezle. dobrze ze w pore ja znalezli

---------- Dopisano o 15:55 ---------- Poprzedni post napisano o 15:54 ----------

Cytat:
Napisane przez papeteria Pokaż wiadomość
Wogóle to byłam na poczcie i po drodze wstapiłam do warzywniaka i kupiłam sobie truskaweczki (mniam mniam) winogronka i ogórki małosolne bo chyba niezawsze mi smaka narobiła
truskawki wczoraj widzialam w sklepie ale nie za ciekawe byly wiec nie wzielam
aniaa22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-04, 16:07   #1264
karolcia228
Zakorzenienie

GG do karolcia228 Send a message via Skype™ to karolcia228

Cytat:
ja mam średnio 13 ostatnio 13,3

---------- Dopisano o 13:48 ---------- Poprzedni post napisano o 13:48 ----------

rety z czujnikiem czego to nie wymyślą ....ty zdaje się jestes nastawiona na butelki prawda ?
Ja mam tylko jedna i to z zestawu od laktatora aventu wiec jeszcze jakas chyba musiałabym kupić....

---------- Dopisano o 13:49 ---------- Poprzedni post napisano o 13:48 ----------

Bo moje piersi nie sa duze, ani nabrzmiale, mieszcza sie w stare staniki, nie kupilam zadnego nowego, mam zyly na piersiach i ciemniejsze brodawki, ale to wszystko...dlatego jestem przygotowana na karmienie butelka
...Nasz Aniołek...20.08.2009...

http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png

http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png
karolcia228 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-04, 16:10   #1265
papeteria
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aniaa22 Pokaż wiadomość
juz wiem 260 zl to chyba mniej niz prawie 10 tys.
truskawki wczoraj widzialam w sklepie ale nie za ciekawe byly wiec nie wzielam
samochód to studnia bez dna ......
a truskaweczki ładnie wyglądały choć drogie bo po 15,- wziełam 30dkg( a na targu po 8 zł są)pyszniutkie aromatyczne.....

---------- Dopisano o 14:10 ---------- Poprzedni post napisano o 14:07 ----------

Cytat:
Napisane przez karolcia228 Pokaż wiadomość
Bo moje piersi nie sa duze, ani nabrzmiale, mieszcza sie w stare staniki, nie kupilam zadnego nowego, mam zyly na piersiach i ciemniejsze brodawki, ale to wszystko...dlatego jestem przygotowana na karmienie butelka
coś mi świta właśnie że nastawiłaś się na butelki ...a co do piersi to wielkość tu chyba nie ma znaczenia....moge miec wielkie melony a pokarmu nul

Stary 2010-05-04, 16:12   #1266
ola_k11
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Misiulka1 Pokaż wiadomość
ola_k11 ja bym z chęcią zrobiła pokoik dla małej zwłaszcza, że jak oglądałam projekty pokoików dla dzieci to normalnie doznałam szoku bo nie wiedziałam, że tak ślicznie można go urządzić, niestety mamy jednen mały pokoik i fitka nie mam pola manewru więc ja nie pomogę.
ja narazie też nie będe robiła dzidzi pokoiku, bo chcę Go mieć przy sobie dopiero za jakiś czas ale w naszej sypialni chcę zrobić taki kącik łóżeczkowy

Cytat:
Napisane przez Carmena_ Pokaż wiadomość
ola_k11 kurde. ja gdzieś kiedyś widziałam takie śliczne naklejki czy coś na ścianę w różnych świetnych wzorach, muszę sobie tylko przypomniec gdzie to było jak tylko sobie przypomnę to Ci napiszę.
to jak sobie przypomnisz daj znać

Cytat:
Napisane przez wiolek1 Pokaż wiadomość
dziewczyny a co do chusteczek to ja mam takie pytanie
będziecie je używac przy każdej zmianie pieluchy ?
bo nam położna na SR mówiła, że jak się dziecko bardzo nie popaćkało to lepeij samą woda umyć a chusteczki jak najrzadziej bo jednak mają dużo chemi i bardzio często uczulają i już nie wiem jak stosować
ja będę normalnie dupcię pod wodą myła, tak jak moja siostra mnie uczyła a ją położna w szpitalu, bo te chusteczki mam wrażenie rozmazują tylko kupkę po dupci. Poza tym jakby nie bylo to jednak chemia, więc będę optowala za naturalną wodą Chusteczki jak gdzieś wyjdziemy.

Cytat:
Napisane przez lazurowa Pokaż wiadomość
No to już od Ciebie zależy. Przypomniało mi się, że kiedyś Michał mi tłumaczył, że jak chce się zakryć ciemny kolor ścian to trzeba je najpierw na biało pomalować a potem na kolor jaki się chce, ale ja się nie znam.
dokładnie tak jest, że ciemne kolory trzeba białym gruntować żeby mieć pewność że farba pokryje

Cytat:
.
ps: czy mogła by któraś z Was przesłać mi na Priva - listę wyprawkową która krąży gdzieś na forum.
Cytat:
Napisane przez belunia1985 Pokaż wiadomość
cześć dziewczynki.
ja takze bardzo prosze o tę listę wyprawkową
podajcie maila na priv, to poślę listy które ja mam

Cytat:
Napisane przez pilotka f16 Pokaż wiadomość
co do Lazurowej - juz poprosila go o pomoc, konkretnie i dostala konkretną odpowiedź..
tak między Bogiem a prawdą, to szkoda mi.. tego chłopaka..
widać, że sytuacja go przerosła i jeśli ona mu nie odpuści troche, to osiągnie dokładnie odwrotny efekt do tego co zamierza...
ewidentnie widać, że chłopak sam z inicjatywą nie występuje a czasem poprostu głupio mu odmówić (pewnie tak samo zaoferowałby pomoc innej ciężarnej, samotnej koleżance)
moim zdaniem jeśli 'coś' ma z tego być trzeba mu poprostu odpuścić, pozwolić sobie wszystko przemyśleć.....
też tak sądzę...

Cytat:
o matko hamskie troche żebyście wy spłacali zadłużenie kogś innego ;/ ale może tak jest nie znam sie bo u nas mieszkania spółdzielczego nie idzie dostać hehe jest lista oczekujących na za 10 lat chyba
ale jezeli to dla was będzie opłacalne to warto się dowiadywać
niestety ale to jest norma ciekawe ile tam jest wkladu wniesionego, bo jak 1zł to faktycznie muszą sporo spłacić za nic ale jeśli jest więcej wkładu (kilka tysięcy), to się opłaci. Aczkolwiek i tak się opłaci, bo za 3-4kpln będą mięli mieszkanko a z czasem mogą wykupić na pewno za mniej niż nowe...

Cytat:
Marek siedzi pół godziny i tak się skupia, że potem ma katar Nie wiem, czemu A mąż mojej siostry chodzi z książką albo z gazetą, mój brat z kawą! Masakra jakaś, ja tak jak Ty, wchodzę i wychodzę, no chyba, że nie mogę wydusić
u mnie też tak, że TŻ siedzi i się skupia a ja to ide i już, bo nad czym tu myśleć a TŻ pomaga papieros ...
ola_k11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-04, 16:23   #1267
karolcia228
Zakorzenienie

Cytat:
samochód to studnia bez dna ......
a truskaweczki ładnie wyglądały choć drogie bo po 15,- wziełam 30dkg( a na targu po 8 zł są)pyszniutkie aromatyczne.....

---------- Dopisano o 14:10 ---------- Poprzedni post napisano o 14:07 ----------

coś mi świta właśnie że nastawiłaś się na butelki ...a co do piersi to wielkość tu chyba nie ma znaczenia....moge miec wielkie melony a pokarmu nul
Wiem o tym, ale jakos kiepsko to widze, no i te moje nieszczesne sutki a raczej ich brak al nic na sile, jak sie nie da nie bede plakac

Tz zostal dluzej w pracy i sie nudze...

Stary 2010-05-04, 16:24   #1268
papeteria
Zakorzenienie

Cytat:
Wiem o tym, ale jakos kiepsko to widze, no i te moje nieszczesne sutki a raczej ich brak al nic na sile, jak sie nie da nie bede plakac

Tz zostal dluzej w pracy i sie nudze...
to jednak nie mówisz nie..myślałam, że jesteś tylko na butelki nastawiona ale masz racje nic na siłe jak się nie da ... mój pojechał do Opola

Stary 2010-05-04, 16:31   #1269
kasienka2607
Rozeznanie

GG do kasienka2607

Cytat:
No może i nie przytyłam 13 kg, ale podejżewam że żadna z Was nie waży tyle co ja :/ teraz w ciąży ( z wizyty w kwietniu moja waga to - 120 kg). Więc i tak dużo ...
Stary 2010-05-04, 16:34   #1270
anoxa
Zakorzenienie

czesc dziewczyny

Cytat:
TŻ wrócił z pracy i się skupia...z łazienki dobiegaja odgłosy gierki z telefonu a fasolka stygnie.....ja nie wiem ale jak mam potrzebe to wchodze i wychodze ..nie potrafie długo siedziec no chyba ze mam problem...i zas zeszlam na ten temat
u nas i ja i maz szybko konczymy TE posiedzenia

Cytat:
Co do butelek, to czytałam artykuł o tym BPA, że większość butelek plastikowych zawiera BPA, ale takie dawki organizm sam zwalcza i nie ma potrzeby siać paniki Oczywiście bezpieczniej kupować bez BPA, ale moje chyba mają, bo ja mam LOVI.
ja tez mam jedna z lovi i tam jest 0% BPA

Cytat:
Mam wyniki-
nie to jest troszke ponizej normy ale w ciazy to raczej normalne

Cytat:
Napisane przez muminek88 Pokaż wiadomość
moj od rana broi...nie da sie go upilnowac, przed poludniem rozwalil sobie brew a potem wylal cos na ziemie, poslizgnelam sie i brzuchem upadlam na fotel.Bylam u lekarza ale wszytsko z dzidzia ok bo mam duzo wod i dobrze chrania, mam lekkie skurcze ale mam lezec w domu a jak bedzie gorzej to do szpitala...tylko jak przy malym?potem zaczal wchodzic na zabawki i znow spadl, poleciala krew z nosa...porazka mam nadzieje ze cali dozyjemy wieczoru .Jedyny plus z tej sytuacji to tyle ze zrobili mi ktg i slyszalalm serduszko przez 20 min...
ojjj kochana uwazaj na siebie i twoj maluch tez niech uwaza bo dzien ma naprawde pelen przygod

Cytat:
Przyszła mi dziś bluzka KLIK.
Pasuje idealnie
Jest czarna , ciemniejsza niż na zdjęciu
super i za te pieniadze dobrze ze pasuje

maz dzisiaj w nocy pojechal do holandii ale juz dzisiaj wraca bo tylko obejrzec budowej pojechali a ja od rana w miescie bylam bo bylam porobic badania bo jutro mam wizyte no i wkoncu dostalam pieniadze z zusu
anoxa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-04, 16:40   #1271
karolcia228
Zakorzenienie

Cytat:
to jednak nie mówisz nie..myślałam, że jesteś tylko na butelki nastawiona ale masz racje nic na siłe jak się nie da ... mój pojechał do Opola
Wiesz, moj TZ bardzo by chcial bym karmila piersia, sproboje zeby nie bylo ze nie probowalam, ale mysle ze nic z tego nie wyjdzie, dlatego sie przygotowalismy wrazie co, zastanawialam sie tez nad mlekiem jakie podawac...jakie macie doswiadczenia??

Stary 2010-05-04, 16:42   #1272
anoxa
Zakorzenienie

Cytat:
kochana czasem nawet te kobiety co maja wklesle sytki i male piersi lepiej i dluzej karmia niz te z balonami wiec nic straconego sama zobaczysz

Cytat:
No może i nie przytyłam 13 kg, ale podejżewam że żadna z Was nie waży tyle co ja :/ teraz w ciąży ( z wizyty w kwietniu moja waga to - 120 kg). Więc i tak dużo ...
nie ma co sie waga przejmowac po ciazy zawsze bedzie szansa schudnac skaczac i biegajac kolo maluszka

---------- Dopisano o 16:42 ---------- Poprzedni post napisano o 16:41 ----------

a ja dzisiaj kupilam sobie swiezy gorszek w warzywniaku i mlodziutka kalarepke
Stary 2010-05-04, 16:47   #1273
Misiulka1
Zadomowienie

GG do Misiulka1

ostatnio widziałam truskawki właśnie po 15zł szok takie drogie a na targu 8zł skąd ta róznica to niewiem, za to objadam się arbuzem bo w auchanie po 3zł za kg, a ja od jutra do niedzieli będę w domku sama z piesiulkiem bo mój M jedzie na jakieś tratwy na mazury z pracy
mamuśki słyszałyście o tym mleku z apteki bodajże bebiko, jest on w takich małych buteleczkach gotowe do spożycia tylko smoczek się nakręca, w szpitalu miejscki u mnie podobno jak się ma problemy z karmieniem to tylko na takie mleko pozwalają

29tc - 1230g
33tc - 1919g
37tc - 2538g
40t3d - 3440g, 54cm

http://www.suwaczki.com/tickers/xnw4pc0z1lc1asm8.png

Edytowane przez Misiulka1
Czas edycji: 2010-05-04 o 16:50
Misiulka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-04, 16:51   #1274
papeteria
Zakorzenienie

Cytat:
Wiesz, moj TZ bardzo by chcial bym karmila piersia, sproboje zeby nie bylo ze nie probowalam, ale mysle ze nic z tego nie wyjdzie, dlatego sie przygotowalismy wrazie co, zastanawialam sie tez nad mlekiem jakie podawac...jakie macie doswiadczenia??
nie mam pojecia jakie mleko
Wogóle to wczoraj teściowa mi opowiadała że siostre Tż urodziła w 8 miesiacu i ze wogóle laktozy nie tolerowała(piersia nie karmila bo mala byla w inkubatorze i nie miala odruchu ssania) i karmili ja kozim mlekiem że wogóle nie wiedzieli i na tamtym świecie już by była...
Mój Tż tego nie miał...no ale już bede myśleć......

---------- Dopisano o 14:51 ---------- Poprzedni post napisano o 14:50 ----------

Cytat:
Napisane przez anoxa Pokaż wiadomość
kochana czasem nawet te kobiety co maja wklesle sytki i male piersi lepiej i dluzej karmia niz te z balonami wiec nic straconego sama zobaczysz

nie ma co sie waga przejmowac po ciazy zawsze bedzie szansa schudnac skaczac i biegajac kolo maluszka

---------- Dopisano o 16:42 ---------- Poprzedni post napisano o 16:41 ----------

a ja dzisiaj kupilam sobie swiezy gorszek w warzywniaku i mlodziutka kalarepke
z jednym i drugim sie zgadzam a spojrzałam dziś na kalarepkę

Stary 2010-05-04, 16:59   #1275
wiolek1
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez dzidziadziumdzia Pokaż wiadomość
No tak...tylko czy ja muszę pod wszystkimi względami ? Opryszczka, macica, rozstępy itd...
Powinnaś się jednak skontaktować z lekarzem. Tak myślę.

Jak będę miała tyle cierpliwości, żeby za każdym razem iść po miseczkę wody, to będę myła wodą .

Byłam u lekarza.
Nic na opryszczkę nie wolno- chyba, że pastę do zębów na zasuszenie.
I do tego kazał mi się pakować do wyrka, bo zrobiła kompleksowe badania i się okazało, że mam węzły powiększone. A niby nic nie czuję .
Poza tym dziś pojawiły się nad ranem silne kłucia w podbrzuszu- podobne znam z czasów po łyżeczkowaniu :/.
ooo to nie wiedziałam, że nie można i smarowałam no już trudno
ale wyczytałam w gazetach typu mam dziecko czy coś, że można ;/

Cytat:
Napisane przez marta_d1 Pokaż wiadomość
Zbieram sie do lekarza. Oby było wszystko dobrze. Miłego dnia kochane!

Cytat:
Napisane przez muminek88 Pokaż wiadomość
moj od rana broi...nie da sie go upilnowac, przed poludniem rozwalil sobie brew a potem wylal cos na ziemie, poslizgnelam sie i brzuchem upadlam na fotel.Bylam u lekarza ale wszytsko z dzidzia ok bo mam duzo wod i dobrze chrania, mam lekkie skurcze ale mam lezec w domu a jak bedzie gorzej to do szpitala...tylko jak przy malym?potem zaczal wchodzic na zabawki i znow spadl, poleciala krew z nosa...porazka mam nadzieje ze cali dozyjemy wieczoru .Jedyny plus z tej sytuacji to tyle ze zrobili mi ktg i slyszalalm serduszko przez 20 min...
matko ten twój synek to ostro szaleje uważajcie na siebie

Cytat:
Marek siedzi pół godziny i tak się skupia, że potem ma katar Nie wiem, czemu A mąż mojej siostry chodzi z książką albo z gazetą, mój brat z kawą! Masakra jakaś, ja tak jak Ty, wchodzę i wychodzę, no chyba, że nie mogę wydusić
u mnie bez gazety książki czy czegoś do czytania by nie pszeszło ale ja zazwyczaj siedze z pół godziny hehhe

tez mam taką butelke ta małą i smoczek

Cytat:
Mam wyniki-
ja ostatnio miałam 11.3 i lekarz mówił,że to nie anemia i jedyne co to łykac witaminki w których jest żelazo więc kupiłam feminatal n bo wcześniej miałam ten drugi bez zelaza

anoxa wkońcu doczekałaś wypłaty

Cytat:
wiesz podobno bardzo dużo zależy od psychiki kobiety i nawet przy małych piersiach czy wklęsłych sutkach zazwyczaj nie ma problemu ale też pokarm " tworzy" się w głowie i naprawde mała ilośc kobiet nie może karmić naturalnie z przyczyn fizycznych
tylko "podobno" wiele zbyt szybko rezygnuje bo wiadomo początki czasem bywają trudne
ale nic na siłę ale może naręcaj się, że bedziesz mogła i tak też będzie

no wiecie co zostawić was na 3 godziny heeh :P

kupiłam sobie przewijak i teraz pytanie czy planujecie na przewijak nakładac coś jeszcze ?
bo widziałam prześcieradła frote albo chyba jakieś folie ? nie wiem i nie wiem czy to tez potrzebne bo ten przewijak jest taki gumowy ,więc chyba da się go myć normalnie ?

i jeszcze czy kupujecie podkładki pod prześcieradło na łużeczko
bo patrzyłam w sklepie i są folie( odpada bo skóra nie oddycha) i jeszcze takie jakby też to chyba frotowe było za 15 zł

ale nawet nie chce myśleć jak dzidziol musiałby sikac żeby przemoczyć pieluszke ubranko rożek albo śpiworek i na końcu prześcieradło heheheh więc też nie wiem czy faktycznie trzeba chronić ten materacyk

ale ja dużo rzeczy nie wiem co ja bez was bym zrobiła
wiolek1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-04, 17:00   #1276
karolcia228
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Misiulka1 Pokaż wiadomość
ostatnio widziałam truskawki właśnie po 15zł szok takie drogie a na targu 8zł skąd ta róznica to niewiem, za to objadam się arbuzem bo w auchanie po 3zł za kg, a ja od jutra do niedzieli będę w domku sama z piesiulkiem bo mój M jedzie na jakieś tratwy na mazury z pracy
mamuśki słyszałyście o tym mleku z apteki bodajże bebiko, jest on w takich małych buteleczkach gotowe do spożycia tylko smoczek się nakręca, w szpitalu miejscki u mnie podobno jak się ma problemy z karmieniem to tylko na takie mleko pozwalają
jak ja wam zazdrosze tych marketow, u mnie to tylko POLO MARKET, NETTO,BIEDRONKA i nic wiecej, a truskawek nie widzialam jeszcze...ale zjadlabym...

wolek - dlatego wszystko wyjdzie w praniu jak to mowi, co do przewijaka mam ale nie wiem czy bede uzywac, ale kolezanka mowila o podkladach takich bawelniane na gorze, a na dole folia, w rossmanie widzialam takie...ale zobacze jak to wyjdzie

Edytowane przez karolcia228
Czas edycji: 2010-05-04 o 17:03
Stary 2010-05-04, 17:31   #1277
anoxa
Zakorzenienie

wiolek ja chyba kupie takie przescieradelko frotte na przewijak a co do podkladow na materac to chyba sobie odpuszcze
Stary 2010-05-04, 17:48   #1278
hd2005
Zakorzenienie

Dziewczyny...
nie wierzę ... 20 pare stron???????????????????? ??????? przez weekend?????????? Pięknie

Wróciłam i zabieram się za czytanie

hd2005 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-04, 17:55   #1279
aniaa22
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez hd2005 Pokaż wiadomość
Dziewczyny...
nie wierzę ... 20 pare stron???????????????????? ??????? przez weekend?????????? Pięknie

Wróciłam i zabieram się za czytanie
witaj

ja jeszcze nie mam przewijaka ale widzialam takie jakby ceratkowe ze sa to wtedy raczej kupie cos do przykrycia zeby dzidzi bylo milutko na nim lezec

moja zabka juz naprawiona wlasnie ja przyprowadzilismy od mechanika
Stary 2010-05-04, 17:55   #1280
itakasia
Zakorzenienie

witam
ale mialam zaleglosci
czekam na relacje z wizyt
jesli chodzi o remonty i farby to ja jestem absolutna fanka tikurili. daje swietne kolory ktore wcale nie traca na intensywnosci, bogate game kolorow, wszystkie plamy pieknie sie scieraja - wiem bo rozne rzeczy dziewczynom sie zdarzajato moj faworyt
jesli chodzi o przewijak to ja na nim klade pieluche tetrowa, w razie wpadki wystarczy zmienic a przewijak wytrzec
muminek
masz racje, wydaje mi sie ze duze znaczenie ma waga dziecka, bo noworodek wciaz podkurcza nozki wiec ten wzrost jakos na drugim planie
karolcia

jesli nie przekonuje cie karmienie piersia to tylko i wylacznie twoj wybor, natomiast jak juz pisalam wielkosc piersi nie ma znaczenia, ja mam male, w zadnej ciazy mi nie rosly a karmilam bardzo dlugo. ale jak pisze wiolek wiele kobiet sie szybko zniecheca.
Stary 2010-05-04, 17:59   #1281
hd2005
Zakorzenienie

Cytat:
to ta:
właśnie po tej oliwce miałam uczulenie ... wszystko mnie swędziało

Stary 2010-05-04, 18:00   #1282
karolcia228
Zakorzenienie

HD - witaj

ania - no i autko jest juz z toba

itakaska - zobaczymy co i jak po porodzie...wkazdym razie jestem przygotowana na kazda ewentualnosci

Edytowane przez karolcia228
Czas edycji: 2010-05-04 o 18:02
Stary 2010-05-04, 18:06   #1283
hd2005
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez niezawsze Pokaż wiadomość

Wczoraj HD mi mowila, ze ma krem taki chlodzacy na opuchlizne nog i mowie, ze dziala i byla zadowolona.
potwierdzam

używam: AA Ja i Mama, żel na zmęczone i spuchnięte nogi (dla kobiet w ciąży i po porodzie)

Załącznik 3080844

Stary 2010-05-04, 18:13   #1284
hd2005
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marta_d1 Pokaż wiadomość
Właśnie tak myslałam, że może po prani troszkę zmiękną. Ale i tak sie przydadzą, jak nie do przewijania to jak sie mu uleje, albo do przykrycia w lecie.. W sumie wychodziły 1,2 zł za sztukę, więc to chyba dobra cena.
kupiłam na allegro za 1,1 szt. i też wydawały mi się sztywne. Po praniu i prasowaniu są dużo milsze

Stary 2010-05-04, 18:15   #1285
niezawsze
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aniaa22 Pokaż wiadomość

u nas zawsze jest jakas gazeta albo laptop a moj maz tez z kawa rano
u nas tak samo ;P
Cytat:

kupiłam sobie przewijak i teraz pytanie czy planujecie na przewijak nakładac coś jeszcze ?
bo widziałam prześcieradła frote albo chyba jakieś folie ? nie wiem i nie wiem czy to tez potrzebne bo ten przewijak jest taki gumowy ,więc chyba da się go myć normalnie ?

i jeszcze czy kupujecie podkładki pod prześcieradło na łużeczko
bo patrzyłam w sklepie i są folie( odpada bo skóra nie oddycha) i jeszcze takie jakby też to chyba frotowe było za 15 zł

ale nawet nie chce myśleć jak dzidziol musiałby sikac żeby przemoczyć pieluszke ubranko rożek albo śpiworek i na końcu prześcieradło heheheh więc też nie wiem czy faktycznie trzeba chronić ten materacyk
Wiolek ja mam takie nakladki frotte na przewijak, ale mysle, ze pieluszka wystarczy. Ceratko-przescieradla 2 kupilam na wszelki wypadek tez.

Zakochalam sie w swoim bazarku!! Zawsze robilam zakupy w dupermarketach przy okazji, ale te wazywa sa calkiem inne. Takie pyszne ogorki mlosolne i rzodkiewki i gruszki i sliwki kupilm i kalarepe mniam mniam moglabym to jesc tylko.
Dzis zrobilam na obiad tez cukinie faszerowana serem kozim z bazylia pierwszy raz i o losie jakie to pyszne bylo!!

Maciuś
niezawsze jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-04, 18:17   #1286
eleonoremio
Rozeznanie

Hej mamusie zanim was nadrobie a dużo mam chciałam sie pochwalic, jestem po kontrolnej wizycie w tej klinice i z dzidzia dalej ok wód nie przybyło ale w normie jakby troszke mniej ale ok , za dwa tygodnie znowu kontrol i znowu zobacze moje maleństwo w 3d ale sie cieszę
A i z ta płcią to chyba sie nie dowiem Zapytałam się o płec bo to w końcu 3d więc chyba lepiej powinno byc widac niż na usg gin , ale niestety 50/50 więc juz chyba zostanie niespodzianka hehe
I ktg pierwszy raz w tej ciązy miałam i wzorowe, za usg sie wiercilo ze az sie smiala doktor ze maly urwisek rosnie Waży juz kilo!!! 210 g w 10 dni

no to zabieram sie za czytanie was miłego wieczorka
Sebastian 2007
Sara 2010
Sylwia 2017

Kruszynka[*]29.11.20127 tyg.
Maleństwo[*]18.12.201310tyg.
eleonoremio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-04, 18:24   #1287
aniaa22
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez eleonoremio Pokaż wiadomość
Hej mamusie zanim was nadrobie a dużo mam chciałam sie pochwalic, jestem po kontrolnej wizycie w tej klinice i z dzidzia dalej ok wód nie przybyło ale w normie jakby troszke mniej ale ok , za dwa tygodnie znowu kontrol i znowu zobacze moje maleństwo w 3d ale sie cieszę
A i z ta płcią to chyba sie nie dowiem Zapytałam się o płec bo to w końcu 3d więc chyba lepiej powinno byc widac niż na usg gin , ale niestety 50/50 więc juz chyba zostanie niespodzianka hehe
I ktg pierwszy raz w tej ciązy miałam i wzorowe, za usg sie wiercilo ze az sie smiala doktor ze maly urwisek rosnie Waży juz kilo!!! 210 g w 10 dni

super ze wszystko ok
Stary 2010-05-04, 18:28   #1288
karolcia228
Zakorzenienie

Cytat:

Cieszę się, ze wszystko oki

Stary 2010-05-04, 18:30   #1289
anoxa
Zakorzenienie

eleono to super wiesci tylko sie cieszyc

niezawsze ja tez dzisiaj odwiedzilam taki maly warzywniaczek i bylam zachwycona podaqj przepis na te cukinie??

a ja wcinam kalarepke pycha taka mlodziutka a jutro bede jadla pyszne swiezutkie szparagi od babci bo ona tym handluje
Stary 2010-05-04, 18:32   #1290
Misiulka1
Zadomowienie

GG do Misiulka1

Cytat:

super, że wszystko wporządku i jak dzidzi szybciutko rośnie no brawo

29tc - 1230g
33tc - 1919g
37tc - 2538g
40t3d - 3440g, 54cm

http://www.suwaczki.com/tickers/xnw4pc0z1lc1asm8.png
Misiulka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości