Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.V - Strona 44 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-05-04, 18:37   #1291
itakasia
Zakorzenienie

Dot.: Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.V

eleo
wspaniale wiesci

u nas dzis sasiedzi zaczeli remont i kuja sciany, masakra
Stary 2010-05-04, 18:38   #1292
papeteria
Zakorzenienie

Dot.: Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.V

Cytat:
Napisane przez wiolek1 Pokaż wiadomość
kupiłam sobie przewijak i teraz pytanie czy planujecie na przewijak nakładac coś jeszcze ?
bo widziałam prześcieradła frote albo chyba jakieś folie ? nie wiem i nie wiem czy to tez potrzebne bo ten przewijak jest taki gumowy ,więc chyba da się go myć normalnie ?

i jeszcze czy kupujecie podkładki pod prześcieradło na łużeczko
bo patrzyłam w sklepie i są folie( odpada bo skóra nie oddycha) i jeszcze takie jakby też to chyba frotowe było za 15 zł

ale nawet nie chce myśleć jak dzidziol musiałby sikac żeby przemoczyć pieluszke ubranko rożek albo śpiworek i na końcu prześcieradło heheheh więc też nie wiem czy faktycznie trzeba chronić ten materacyk

ale ja dużo rzeczy nie wiem co ja bez was bym zrobiła
co do przeiwjaka świetna sprawa, obie szwagierki przewijaja, myślałam o pokrowcu ale pielucha jak pisze itakasia to też nie głupi pomysł

co do materacyka myślałam coś podkładać ale z kolei ktoś po SR pisał że niewskazane takie ceratki na łóżko maluszka...

papeteria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-04, 18:41   #1293
farminka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez aniaa22 Pokaż wiadomość

ja dzis mialam koszmarna noc. prawie wogole nie spalam. meczyly mnie te skorcze (dalej je mam) i jeszcze maly sie wiercil strasznie. jekies mam zle przeczucia. wczoraj sobie zapisywalam skorcze i od 20.45 do 21.45 mialam 9. nie wiem czy to juz powod do zmartwien. dzisiaj jakby troche mniej mi twardnieje (albo poprostu jestem zajeta i nie zwracam uwagi)
Jak się będzie to powtarzać to lepiej jedź do szpitala.Ja też miałam straszną noc dzisiaj.Złapał mnie taki przeżynający ból w dole brzucha,że nie mogłam się ruszyć.Z tego co rozmawiałam z położną dzisiaj to tak mniej więcej wyglądają bóle przy skurczach przed porodem,z tym że mnie złapał taki jeden długi-z pół godziny co najmniej,a bardziej się trzeba martwić jak są krótsze częste.Na szczęście dzisiaj się to jeszcze nie powtórzyło.

Cytat:
Napisane przez karolcia228 Pokaż wiadomość
anuszka1401 - ale te leukocyty masz w osad mikroskopowy??
Bo ja mialam 19 to dostalam urosepd, a pozniej mialam 15 to juz nic nie dostalam, kobiety tak maja w ciazy
To chyba zależy od lekarza,bo ja miałam mniej,a dostałam antybiotyk I tak już dwa razy...

Byłam dzisiaj u lekarza na kontroli i jest w miarę ok tzn.stan się nie zmienił,ale najważniejsze,że się nie pogorszył. Mam zrobić sporo badań- znowu glukoza,morfologia,mocz,h bs i posiew na paciorkowca. No i jak najdłużej leżeć z pupą w górze Podobno mała tak się główką pcha,że przy badaniu ją lekarz wyczuwał No i wg kółeczka na którym lekarz wylicza tygodnie ciąży to pojutrze kończę 33 tydzień Ale malusio zostało do końca
farminka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-04, 18:45   #1294
karolcia228
Zakorzenienie

GG do karolcia228 Send a message via Skype™ to karolcia228

Cytat:
Napisane przez farminka Pokaż wiadomość
Jak się będzie to powtarzać to lepiej jedź do szpitala.Ja też miałam straszną noc dzisiaj.Złapał mnie taki przeżynający ból w dole brzucha,że nie mogłam się ruszyć.Z tego co rozmawiałam z położną dzisiaj to tak mniej więcej wyglądają bóle przy skurczach przed porodem,z tym że mnie złapał taki jeden długi-z pół godziny co najmniej,a bardziej się trzeba martwić jak są krótsze częste.Na szczęście dzisiaj się to jeszcze nie powtórzyło.

To chyba zależy od lekarza,bo ja miałam mniej,a dostałam antybiotyk I tak już dwa razy...

Byłam dzisiaj u lekarza na kontroli i jest w miarę ok tzn.stan się nie zmienił,ale najważniejsze,że się nie pogorszył. Mam zrobić sporo badań- znowu glukoza,morfologia,mocz,h bs i posiew na paciorkowca. No i jak najdłużej leżeć z pupą w górze Podobno mała tak się główką pcha,że przy badaniu ją lekarz wyczuwał No i wg kółeczka na którym lekarz wylicza tygodnie ciąży to pojutrze kończę 33 tydzień Ale malusio zostało do końca
Moze patrzy tez na inne wyplywy w moczu, no nie wiem ja tylko to dostalam
Nio to dobrze ze oki
Nio ja jestem ciekawa czy teraz dostane na glukoze skierowanie.
Jestem ciekawa co mi powie na wizycie, juz nie moge sie doczekac

Niezawsze - stanio tez myslalam o jakism baklazanie zeby zrobic

Tz nie ma jeszcze z pracy, a ja sie juz nudze na maxa
Dobrze ze was mam
...Nasz Aniołek...20.08.2009...

http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png

http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png
karolcia228 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-04, 18:46   #1295
dzidziadziumdzia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez papeteria Pokaż wiadomość

spoko pójdzie gładko większość to gówniane tematy nie dziewczyny ?
Cytat:
Napisane przez anuszka1401 Pokaż wiadomość
No, pychotka Gorzej jak wpadnie do kawy i farfocle pływają
...
Zestawiłam Wasze dwa posty, jeden pod drugim i wyszło znowu apetycznie :P.

Cytat:
TŻ wrócił z pracy i się skupia...z łazienki dobiegaja odgłosy gierki z telefonu a fasolka stygnie.....ja nie wiem ale jak mam potrzebe to wchodze i wychodze ..nie potrafie długo siedziec no chyba ze mam problem...i zas zeszlam na ten temat
Ja też raz dwa, Ł. dłużej.

Cytat:
Marek siedzi pół godziny i tak się skupia, że potem ma katar Nie wiem, czemu A mąż mojej siostry chodzi z książką albo z gazetą, mój brat z kawą! Masakra jakaś, ja tak jak Ty, wchodzę i wychodzę, no chyba, że nie mogę wydusić
Z tym katarem to nie jest fajne...Jeśli podczas skupiania się wzrasta ciśnienie, to to wcale nie musi być katar, tylko płyn mózgowo- rdzeniowy :/.
Czy pytał kiedyś lekarza o to?

Cytat:
Mam nadzieję, a jeszcze mam jakieś śladowe ilości białka w moczu i leukocyty!
Już o tym było. Podmyłaś się przed pobraniem? I potem ze środkowego strumienia?
Cytat:
Napisane przez muminek88 Pokaż wiadomość

moj mial 57, byl pieluchowany a 56 pasowao
Chodziło mi raczej o to, że ostatnio dziewczyny kilka razy pisały, że dzieci się duże rodzą, to razem z pieluchowaniem już na bank 56 nie wejdzie

Cytat:
wiesz podobno bardzo dużo zależy od psychiki kobiety i nawet przy małych piersiach czy wklęsłych sutkach zazwyczaj nie ma problemu ale też pokarm " tworzy" się w głowie i naprawde mała ilośc kobiet nie może karmić naturalnie z przyczyn fizycznych
tylko "podobno" wiele zbyt szybko rezygnuje bo wiadomo początki czasem bywają trudne
ale nic na siłę ale może naręcaj się, że bedziesz mogła i tak też będzie

..........
kupiłam sobie przewijak i teraz pytanie czy planujecie na przewijak nakładac coś jeszcze ?
bo widziałam prześcieradła frote albo chyba jakieś folie ? nie wiem i nie wiem czy to tez potrzebne bo ten przewijak jest taki gumowy ,więc chyb
Co do sutków- Karolcia ja też mam wklęsłe, ale się zaprę i zrobię wszystko byle karmić!!!

A co do przewijaka- słuchaj, ja się martwie, że ten przewijak jest za zimny. Że jak położę małą na niego i ją rozbiorę to będzie się darła, bo to jednak sztyczne tworzywo- na pewno będę podkładać pieluchę albo kupię jakiś pokrowiec.

Aliska przyszła na świat 18.08.2010
. Witaj Kochanie

Aniołki 05.2009 i 08.2009 oraz Aniołek bliźniak 03.2013
dzidziadziumdzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-04, 18:47   #1296
hd2005
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kolandra Pokaż wiadomość
P.S. Mam pytanie:
Pojawiły mi się na twarzy takie ciemniejsze plamy na policzkach po obu stronach nosa. Wygląda to jak bym w tym miejscu nie nakładła sobie samoopalacza. Co to jest? Ma któraś z Was???????? Koleżanka mówi, że to może być od ucisku na wątrobę, a mama, że to takie przebarwienia ciążowe i że przejdzie po porodzie!!!
Ale wyglądam co najmniej śmiesznie!!!
mam ma rację Nie przejmuj się

hd2005 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-04, 18:48   #1297
papeteria
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez hd2005 Pokaż wiadomość
właśnie po tej oliwce miałam uczulenie ... wszystko mnie swędziało
no co ty szkoda bo dla mnie jest rewelacyjna....
Cytat:
Napisane przez Misiulka1 Pokaż wiadomość
mamuśki słyszałyście o tym mleku z apteki bodajże bebiko, jest on w takich małych buteleczkach gotowe do spożycia tylko smoczek się nakręca, w szpitalu miejscki u mnie podobno jak się ma problemy z karmieniem to tylko na takie mleko pozwalają
nie słyszałam zapytam położnej w SR
Cytat:
Napisane przez hd2005 Pokaż wiadomość
kupiłam na allegro za 1,1 szt. i też wydawały mi się sztywne. Po praniu i prasowaniu są dużo milsze
dobrze wiedzieć
Cytat:
Napisane przez niezawsze Pokaż wiadomość
Dzis zrobilam na obiad tez cukinie faszerowana serem kozim z bazylia pierwszy raz i o losie jakie to pyszne bylo!!
właśnie podaj przepis
eleonoremio super ze wsio ok

Edytowane przez papeteria
Czas edycji: 2010-05-04 o 18:51
Stary 2010-05-04, 18:49   #1298
aniaa22
Zakorzenienie

Cytat:

chyba Lenka juz chce sie do mamy przytulic a z tym bolem w nocy to ja pewnie bym na izbe jechala. bo te moje skorcze to bezbolesne sa i jak narazie malo mi sie brzuch spina wiec nie panikuje
aniaa22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-04, 18:50   #1299
hd2005
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jusdan77 Pokaż wiadomość
Wiecie co? Byłam z M i córeczką na festynie i jak wracaliśmy spotkaliśmy przy przejściu dla pieszych zapłakaną dziewczynkę( ok. 6-7 lat), zapytaliśmy dlaczego płacze a ona..." bo mi jest tak bardzo zimno a moja mama nie chce iść do domu.." więc pytamy: ..a gdzie Twoja mama, no to nam wskazała palcem na ławkę oddaloną naprawdę spoooooro od niej w takim parku, a mamuśka właziła ( dosłownie) z rozkrokiem na jakiegoś gacha i "lizała " się z nim.Kazaliśmy jej iść do mamy żeby jej nie szukała i się o nią nie martwiła, potem ją obserwowałam ale ona nie podeszła do mamy ( pewnie przeszkadzać jej nie chciała), tylko usiadła na ławce obok.Poszliśmy do auta i odjechaliśmy do domu.Pół drogi płakałam z powodu tej dziewczynki bo tak mi jej żal było, tym bardziej że ona tylko cieniutkie rybaczki(getry)do kolan miała a nóżki aż sine z zimna i cieniutką bluzeczke i naciągała te rękawki na dłonie.Na szczęście mój M widział że sie tym przejęłam i zaproponował żebyśmy sie tam wrócili.Pojechaliśmy ale w między czasie się porządnie rozpadało i ich już nie było....może nawet dobrze ...
co za historia...
brak słów

Stary 2010-05-04, 18:54   #1300
papeteria
Zakorzenienie

Cytat:
jej to faktycznie juz z górki
ja paciorkowca miałam na poczatku ciazy i bralam antybiotyk na paskuda ..a teraz co kilka dni dopochwowo globulki z kwasem mlekowym i juz wiem ze tez bede miala w koncowce zlecony posiew czy paskud nie powrócił ...

Stary 2010-05-04, 18:58   #1301
ola_k11
Zadomowienie

Cytat:
bo widziałam prześcieradła frote albo chyba jakieś folie ? nie wiem i nie wiem czy to tez potrzebne bo ten przewijak jest taki gumowy ,więc chyba da się go myć normalnie ?

i jeszcze czy kupujecie podkładki pod prześcieradło na łużeczko
bo patrzyłam w sklepie i są folie( odpada bo skóra nie oddycha) i jeszcze takie jakby też to chyba frotowe było za 15 zł

ale nawet nie chce myśleć jak dzidziol musiałby sikac żeby przemoczyć pieluszke ubranko rożek albo śpiworek i na końcu prześcieradło heheheh więc też nie wiem czy faktycznie trzeba chronić ten materacyk

ale ja dużo rzeczy nie wiem co ja bez was bym zrobiła
Jeśli chodzi o przewijak, to ja zamierzam położyć miękki ręczniczek na wierzch.
Podkładki pod prześcieradło - zastanawiam się, bo ktoraś z dziewczyn pisała, że nie powinno się, bo szeleszczą i dzidzi nie może spać. Z drugiej strony raczej maluszek będzie w łóżeczku leżał ubrany a jak będę chciała Go rozbebeszyć to u siebie na łożu rozłożę i ew. tam kupię jakiś podład (bo nei mam) a w sumie po porodzie na krwawienia też sie przyda...

Ale mi się spaćku chce ...
byłam dziś w Biedronce i kupiłam winogronka i bananki i dużo innych smacznych rzeczy
ola_k11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-04, 18:59   #1302
anoxa
Zakorzenienie

farminko zaciskaj mocno nogi niech Lenka ze 3 tyg jeszcze chociaz wytrzyma jejku ale to strasznie nam szybko leci dziewczyny jeszcze troszke i bedziemy tulily nasze szczescia
anoxa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-04, 19:01   #1303
ola_k11
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez dzidziadziumdzia Pokaż wiadomość
A co do przewijaka- słuchaj, ja się martwie, że ten przewijak jest za zimny. Że jak położę małą na niego i ją rozbiorę to będzie się darła, bo to jednak sztyczne tworzywo- na pewno będę podkładać pieluchę albo kupię jakiś pokrowiec.
Nie martw się - dzidzi lubi być rozebrana z reguły Moja siostrzenica jak ją rozbebeszalam z pieluchy, to od razu się uspakajala Siostra też kladzie ręczniczek na przewijak.
ola_k11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-04, 19:09   #1304
dzidziadziumdzia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ola_k11 Pokaż wiadomość
Nie martw się - dzidzi lubi być rozebrana z reguły Moja siostrzenica jak ją rozbebeszalam z pieluchy, to od razu się uspakajala Siostra też kladzie ręczniczek na przewijak.
No ja mam właśnie inne doświadczenie, ale generalnie sam przewijak uważam, że może być za zimny. To może chyba być szok dla maluszka. Ale pielucha czy ręczniczek rzeczywiście powinien sprawę załatwić.

. Witaj Kochanie

Stary 2010-05-04, 19:10   #1305
farminka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez aniaa22 Pokaż wiadomość
chyba Lenka juz chce sie do mamy przytulic a z tym bolem w nocy to ja pewnie bym na izbe jechala. bo te moje skorcze to bezbolesne sa i jak narazie malo mi sie brzuch spina wiec nie panikuje
Mnie pierwszy raz zdarzyło się żeby było bolesne.A do mamy to sie może od środka przytulać .Pewnie do taty tak ciągnie.Coś czuję,że będzie córeczka tatusia,bo ciągnie do niego już teraz strasznie Jak słyszy jego głos jak wróci z pracy to zaraz zaczyna kopać,a jak przykłada rękę do brzucha to przesuwa się w to miejsce.Przytulas

Cytat:
jej to faktycznie juz z górki
ja paciorkowca miałam na poczatku ciazy i bralam antybiotyk na paskuda ..a teraz co kilka dni dopochwowo globulki z kwasem mlekowym i juz wiem ze tez bede miala w koncowce zlecony posiew czy paskud nie powrócił ...
Ja mam w ramach tych wyników do wzięcia do porodu już,bo wynik z końcówki trzeba mieć do szpitala.

Cytat:
Napisane przez anoxa Pokaż wiadomość
farminko zaciskaj mocno nogi niech Lenka ze 3 tyg jeszcze chociaz wytrzyma jejku ale to strasznie nam szybko leci dziewczyny jeszcze troszke i bedziemy tulily nasze szczescia
Zaciskam,zaciskam A leci strasznie. Aż ciężko uwierzyć,że dosłownie parę tygodni i maleństwo będzie z nami Ale Alguien ma być pierwsza,ja się w kolejkę nie chcę wpychać
farminka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-04, 19:15   #1306
Xawmeli
Rozeznanie

anoxa--super, że się tam nic nie dzieje....
Xawmeli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-04, 19:18   #1307
karolcia228
Zakorzenienie

Cytat:
Mnie pierwszy raz zdarzyło się żeby było bolesne.A do mamy to sie może od środka przytulać .Pewnie do taty tak ciągnie.Coś czuję,że będzie córeczka tatusia,bo ciągnie do niego już teraz strasznie Jak słyszy jego głos jak wróci z pracy to zaraz zaczyna kopać,a jak przykłada rękę do brzucha to przesuwa się w to miejsce.Przytulas

Ja mam w ramach tych wyników do wzięcia do porodu już,bo wynik z końcówki trzeba mieć do szpitala.

Zaciskam,zaciskam A leci strasznie. Aż ciężko uwierzyć,że dosłownie parę tygodni i maleństwo będzie z nami Ale Alguien ma być pierwsza,ja się w kolejkę nie chcę wpychać
Moja to tez bedzie coreczka tatusia, TZ to jak o niej mowi to mu sie oczy swieca jak 5zł, ze on bedzie sobie lezal a coreczka z nim i wogole...ja to pojde w odstawke

Stary 2010-05-04, 19:30   #1308
dzidziadziumdzia
Zakorzenienie

Cytat:
Moja to tez bedzie coreczka tatusia, TZ to jak o niej mowi to mu sie oczy swieca jak 5zł, ze on bedzie sobie lezal a coreczka z nim i wogole...ja to pojde w odstawke
Ooo skąd ja to znam.
Ł. też zakochany... I mała w nim też, bo jak tatuś się przytuli, to od razu wariacje w brzuszku.
I powiedział też, że mimo iż może iść na 7 do pracy, to pewnie będzie wstawał rano i szedł dopiero na 9, bo będzie mu szkoda... I będzie chciał być blisko i chociaż patrzeć na malutką...Ech..
Ja się boję, że dla mnie zabraknie miłości .

. Witaj Kochanie

Stary 2010-05-04, 19:33   #1309
jaszczka
Zadomowienie

Cześć!
Ja tylko wpadłam się przywitać po weekendzie już nawet prawie nadrobiłam co naskrobałyście

Chciałam się pochwalić, że mam już łóżeczko i przewijak (dostałam od znajomych, używane) i właśnie dokupiłam materacyk do łóżeczka i taki malutki a la materacyk do przewijaka no i pokój przemeblowaliśmy tak, żeby się to wszystko zmieściło tzn Tż przesuwał meble a ja pokazywałam palcem
żadnego malowania nie robimy, bo dom jest wynajmowany od agencji i oni sobie nie życzą żadnych przeróbek :/ z pokoikiem dla maluszka będę szaleć we własnym domu jak już się przeprowadzimy do Polski

miło słyszeć, że u Was wszystko ok, wizyty się poudawały, wyniki w normach
no i co mi zapadło w pamięć Agravka - śliczny brzuś u ślicznej, uśmiechniętej mamusi bosko
Stary 2010-05-04, 19:33   #1310
karolcia228
Zakorzenienie

Cytat:
Ooo skąd ja to znam.
Ł. też zakochany... I mała w nim też, bo jak tatuś się przytuli, to od razu wariacje w brzuszku.
I powiedział też, że mimo iż może iść na 7 do pracy, to pewnie będzie wstawał rano i szedł dopiero na 9, bo będzie mu szkoda... I będzie chciał być blisko i chociaż patrzeć na malutką...Ech..
Ja się boję, że dla mnie zabraknie miłości .
Nio moj nie moze sobie na to pozwolic, ale napewno bedzie kazda wolna chwile spedzal z corunia, ale wiem ze dla mnie tez sie znajdzie troche milosci...ostanio mowil ze jak by mial wybierac oby nie musil przy porodzie to wybral by mnie....bo nie umial by zyc bezemnie i nie przezyl by straty...mam nadzieje ze nigdy nie bedzie musial wybierac....czasem bierze go na takie przemyslenia po stracie swojej mamy

Stary 2010-05-04, 19:35   #1311
papeteria
Zakorzenienie

Cytat:
wiem właśnie bo jak jest paciorkowiec przy porodzie to chyba tylko cc

---------- Dopisano o 17:35 ---------- Poprzedni post napisano o 17:34 ----------

Cytat:
Napisane przez jaszczka Pokaż wiadomość
Cześć!
Ja tylko wpadłam się przywitać po weekendzie już nawet prawie nadrobiłam co naskrobałyście

Chciałam się pochwalić, że mam już łóżeczko i przewijak (dostałam od znajomych, używane) i właśnie dokupiłam materacyk do łóżeczka i taki malutki a la materacyk do przewijaka no i pokój przemeblowaliśmy tak, żeby się to wszystko zmieściło tzn Tż przesuwał meble a ja pokazywałam palcem
żadnego malowania nie robimy, bo dom jest wynajmowany od agencji i oni sobie nie życzą żadnych przeróbek :/ z pokoikiem dla maluszka będę szaleć we własnym domu jak już się przeprowadzimy do Polski
super

Stary 2010-05-04, 19:36   #1312
hd2005
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agravka Pokaż wiadomość
witam!!! wrzucam moje fotki brzuszkowe
na zaparcia u mnie sprawdzily sie jogurty naturalne w duzych ilosciach.
dziewczyny wiecie moze ile w majowkowo-czerwcowych juz rozpakowanych???
najbardziej podoba mi sie 3 - śliczne

Stary 2010-05-04, 19:37   #1313
dzidziadziumdzia
Zakorzenienie

Cytat:
Nio moj nie moze sobie na to pozwolic, ale napewno bedzie kazda wolna chwile spedzal z corunia, ale wiem ze dla mnie tez sie znajdzie troche milosci...ostanio mowil ze jak by mial wybierac oby nie musil przy porodzie to wybral by mnie....bo nie umial by zyc bezemnie i nie przezyl by straty...mam nadzieje ze nigdy nie bedzie musial wybierac....czasem bierze go na takie przemyslenia po stracie swojej mamy
Mnie czasami też się zbiera na takie przemyślenia...Boję się porodu- jakikolwiek by on nie był. Ale nie bólu. Tylko, że coś może pójść nie tak, że mój organizm może nie dać rady...
Ale już powiedziałam Ł., że gdyby coś, to musi miłości dla Małej namnożyć, żeby miała jej za nas dwoje.

. Witaj Kochanie

Stary 2010-05-04, 19:38   #1314
Lilka___
Rozeznanie

GG do Lilka___

Witam brzucholki po weekendzie
Nie miałam do was kiedy zajrzeć taki intensywnie było, czasem zapominam, że jestem w ciąży i robię wszystko na szybkich obrotach. U mnie w mieście były imprezki majowe i troszkę się przeforsowałam. Pierwszy raz musiałam wziąć Nospę bo później mi brzuch stwardniał i ciągnął. W ogóle zauważyłam, że jak za długo stoję albo chodzę to później jest twardy i aż tak nieprzyjemnie mi się robi. Muszę zwolnić tempo. Poza tym mieliśmy z moim M 2 ciche dni. On mi mówi, że ja do niego szczekam, a nie mówię i upominał mnie kilka razy, a później się wkurzył i obraził, ale już jest ok. Tylko, że ja nie słyszę tego niby szczekania i mnie się zdaje, że ja normalnie z nim rozmawiam. No cóż on chyba ma humorki ciążowe. Dobra dosyć głupot. wklejam mój wczorajszy brzuch 24tc6d

http://www.suwaczki.com/tickers/p19udqk3xjxjjxpp.png

Edytowane przez Lilka___
Czas edycji: 2010-05-04 o 19:40
Lilka___ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-04, 19:39   #1315
wiolek1
Zadomowienie

Cytat:
jak ja wam zazdrosze tych marketow, u mnie to tylko POLO MARKET, NETTO,BIEDRONKA i nic wiecej, a truskawek nie widzialam jeszcze...ale zjadlabym...

wolek - dlatego wszystko wyjdzie w praniu jak to mowi, co do przewijaka mam ale nie wiem czy bede uzywac, ale kolezanka mowila o podkladach takich bawelniane na gorze, a na dole folia, w rossmanie widzialam takie...ale zobacze jak to wyjdzie
a u mnie inter marche i stokrotka i tylo

dzięki dziewczyny za odpowiedzi ja mądra wogóle nie pomyślałam, że przecież pieluszka też może być a jak coś to potem dokupi się cos innego
bo tez nie wpadłam na to, że takiemu maluchowi może być zimno i nieprzyjemnie na tym przewijaku hehe

Cytat:
Napisane przez eleonoremio Pokaż wiadomość
Hej mamusie zanim was nadrobie a dużo mam chciałam sie pochwalic, jestem po kontrolnej wizycie w tej klinice i z dzidzia dalej ok wód nie przybyło ale w normie jakby troszke mniej ale ok , za dwa tygodnie znowu kontrol i znowu zobacze moje maleństwo w 3d ale sie cieszę
A i z ta płcią to chyba sie nie dowiem Zapytałam się o płec bo to w końcu 3d więc chyba lepiej powinno byc widac niż na usg gin , ale niestety 50/50 więc juz chyba zostanie niespodzianka hehe
I ktg pierwszy raz w tej ciązy miałam i wzorowe, za usg sie wiercilo ze az sie smiala doktor ze maly urwisek rosnie Waży juz kilo!!! 210 g w 10 dni

no to zabieram sie za czytanie was miłego wieczorka
no to uparciuch straszny jest
a swoją drogą mój gin ostatnio jak się go pytałam kogo łatwiej poznać czy chłopaka czy dziewczynke mówi, że chłopaka. ale jeśli nie odwrócone tyłem jest to nie ma problemu z poznaniem a ja mówie, że czasem lekarze sie mylą albo mówią że na 80 % a on na to, że po tylu latach oglądania ( on ma koło 45 ) to nie ma szans na pomyłke a jeżeli nie jest się pewnym to nie powinno się wogóle mówić

Cytat:
co do materacyka myślałam coś podkładać ale z kolei ktoś po SR pisał że niewskazane takie ceratki na łóżko maluszka...
dlatego ja jak już to chyba kupie to takie frotkowe- bawełniane ?
albo może takie znalazłam na allegro https://ssl.allegro.pl/item102659746...scieradlo.html
wiolek1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-04, 19:39   #1316
idealnecialo
Zadomowienie

Kurcze chwile bylam u gory, troche ubran, zabawek posegregowalam i nie wiem plecy mnie bolą, zoładek aż rwie z bólu :/. Gorzej niz stara babcia. Troche schylania troche chodzenia i masakra...
Zjem cos i sie połoze...

NO! mam bluzeczki...
czerwona i rozowa ta:
http://www.allegro.pl/item1011247162...k_rekawek.html
Są sliczne, choc pewnie dlugo nie pochodze, tzn napewno sie naciągną choc ja liczylam ze beda luzniejsze

i biały i czarny top, np pod te z krotkim rekawkiem:
http://www.allegro.pl/item1011272143...t_wiskoza.html

I mam zonka! az oczy mi wyszly! Pomierzylam wszystkie z białą. A na koniec mowie, a wciągne tą czarną.. i co?! i szok! Pisze rozmiar uniwesalny, ze wszystkie takie same itp.. A czarnej nawet przez ramiona nie przeciągne!

No i teraz fajnie.. bede musiala do nich pisac.. ciekawe co dopowiedza , mam nadzieje ze bez problemu wysla nową, a i zaplacą za tą wysyłke zwrotną do nich... Kurcze, fajnie, jeszcze bede musiala latać po poczcie.. :/.

Wrzuce jeszcze dzis wam fotki tych ciuszków-razem z tamtymi rybaczkami jeans. Jezeli dam rade tu potem jeszcze wpasc.

Zastanawiam sie czy nie kupic takich jeans bialych dlugich.. Tylko nie wiem czy juz nie XXL czyli 116 w biodrach.. Kurcze.. mam nadzieje ze nie będą wisiały?
idealnecialo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-04, 19:41   #1317
papeteria
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lilka___ Pokaż wiadomość
Witam brzucholki po weekendzie
Nie miałam do was kiedy zajrzeć taki intensywnie było, czasem zapominam, że jestem w ciąży i robię wszystko na szybkich obrotach. U mnie w mieście były imprezki majowe i troszkę się przeforsowałam. Pierwszy raz musiałam wziąć Nospę bo później mi brzuch stwardniał i ciągnął. W ogóle zauważyłam, że jak za długo stoję albo chodzę to później jest twardy i aż tak nieprzyjemnie mi się robi. Muszę zwolnić tempo. Poza tym mieliśmy z moim M 2 ciche dni. On mi mówi, że ja do niego szczekam, a nie mówię i upominała mnie kilka razy, a później się wkurzył i obraził, ale już jest ok. Tylko, że ja nie słyszę tego niby szczekania i mnie się zdaje, że ja normalnie z nim rozmawiam. No cóż on chyba ma humorki ciążowe. Dobra dosyć głupot. wklejam mój wczorajszy brzuch 24tc6d

http://www.suwaczki.com/tickers/p19udqk3xjxjjxpp.png
no musisz zwolnić tempo czasem trzeba mieć ciche dni brzuś uroczy

---------- Dopisano o 17:41 ---------- Poprzedni post napisano o 17:40 ----------

Cytat:
a u mnie inter marche i stokrotka i tylo
a u mnie tesco, real, kaufland, eleclerc, lidl, biedronka x 2

Stary 2010-05-04, 19:42   #1318
karolcia228
Zakorzenienie

Cytat:
Mnie czasami też się zbiera na takie przemyślenia...Boję się porodu- jakikolwiek by on nie był. Ale nie bólu. Tylko, że coś może pójść nie tak, że mój organizm może nie dać rady...
Ale już powiedziałam Ł., że gdyby coś, to musi miłości dla Małej namnożyć, żeby miała jej za nas dwoje.
Nio ja tez mowilam, ale moj TZ jakos uparcie ze bedzie walczyl o nas dwie, ale ja mam nadzieje ze wszystko bedzie oki, wierze w to i nie bedzie trzeba dokonywac wyboru...ja nie boje sie porodu, i jestem pozytywnie nastawiona, jestem ciekawe tylko co z ta moja CC bo biodro daje o sobie znac

Lika - fajny brzusio

Papeteria
- u mnie 3x netto, 3x polo, 2x biedronka, 1x lidl

Edytowane przez karolcia228
Czas edycji: 2010-05-04 o 19:45
Stary 2010-05-04, 19:47   #1319
papeteria
Zakorzenienie

Cytat:
dlatego ja jak już to chyba kupie to takie frotkowe- bawełniane ?
albo może takie znalazłam na allegro https://ssl.allegro.pl/item102659746...scieradlo.html
fajne to dodałam do obserwowanych..

---------- Dopisano o 17:47 ---------- Poprzedni post napisano o 17:43 ----------

idealneciało bluzeczki fajne a nie ma metek z rozmiarówką ?
czekamy na foty..a spodnie opłaci ci sie kupowac toz to niedługo sie rozpakujesz

które leginsy polecacie (wiem wiem temat przewijal sie juz z tysiac razy )

ciekawe co u hexy , pszczolki

Stary 2010-05-04, 19:48   #1320
Lilka___
Rozeznanie

GG do Lilka___

Wiecie co mi się w ogóle wydaję, że ja ostatnio porąbana jestem hehe. Mam fazę na oglądanie filmów o wampirach i oglądam jeden po drugim, zaczynam się zastanawiać czy to mój syn za tym przypadkiem nie stoi, bo ja nigdy nie lubiłam takich filmów
Lilka___ jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości