|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1291 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.V
eleo
wspaniale wiesci u nas dzis sasiedzi zaczeli remont i kuja sciany, masakra
|
#1292 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.V
Cytat:
co do materacyka myślałam coś podkładać ale z kolei ktoś po SR pisał że niewskazane takie ceratki na łóżko maluszka...
|
|
|
|
|
#1293 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
I tak już dwa razy...Byłam dzisiaj u lekarza na kontroli i jest w miarę ok tzn.stan się nie zmienił,ale najważniejsze,że się nie pogorszył. Mam zrobić sporo badań- znowu glukoza,morfologia,mocz,h bs i posiew na paciorkowca. No i jak najdłużej leżeć z pupą w górze Podobno mała tak się główką pcha,że przy badaniu ją lekarz wyczuwał |
||
|
|
|
#1294 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nio to dobrze ze oki ![]() Nio ja jestem ciekawa czy teraz dostane na glukoze skierowanie. Jestem ciekawa co mi powie na wizycie, juz nie moge sie doczekac ![]() Niezawsze - stanio tez myslalam o jakism baklazanie zeby zrobic ![]() Tz nie ma jeszcze z pracy, a ja sie juz nudze na maxa ![]() Dobrze ze was mam
______Karolinka i Iruś______ Nasz ślub-08.09.2007 ...Anastazja-ur.07.07.2010.... http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png...Nasz Aniołek...20.08.2009... http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png |
|
|
|
|
#1295 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Zestawiłam Wasze dwa posty, jeden pod drugim i wyszło znowu apetycznie :P.
Cytat:
Cytat:
Czy pytał kiedyś lekarza o to? Cytat:
Chodziło mi raczej o to, że ostatnio dziewczyny kilka razy pisały, że dzieci się duże rodzą, to razem z pieluchowaniem już na bank 56 nie wejdzie ![]() Cytat:
A co do przewijaka- słuchaj, ja się martwie, że ten przewijak jest za zimny. Że jak położę małą na niego i ją rozbiorę to będzie się darła, bo to jednak sztyczne tworzywo- na pewno będę podkładać pieluchę albo kupię jakiś pokrowiec.
|
|
#1296 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie przejmuj się
|
|
|
|
|
#1297 | |||
|
Zakorzenienie
|
no co ty szkoda
bo dla mnie jest rewelacyjna....Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() eleonoremio super ze wsio ok
Edytowane przez papeteria Czas edycji: 2010-05-04 o 18:51 |
|||
|
|
|
#1298 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a z tym bolem w nocy to ja pewnie bym na izbe jechala. bo te moje skorcze to bezbolesne sa i jak narazie malo mi sie brzuch spina wiec nie panikuje
|
|
|
|
|
#1299 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
brak słów |
|
|
|
|
#1300 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja paciorkowca miałam na poczatku ciazy i bralam antybiotyk na paskuda ..a teraz co kilka dni dopochwowo globulki z kwasem mlekowym i juz wiem ze tez bede miala w koncowce zlecony posiew czy paskud nie powrócił ... |
|
|
|
|
#1301 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Podkładki pod prześcieradło - zastanawiam się, bo ktoraś z dziewczyn pisała, że nie powinno się, bo szeleszczą i dzidzi nie może spać. Z drugiej strony raczej maluszek będzie w łóżeczku leżał ubrany a jak będę chciała Go rozbebeszyć to u siebie na łożu rozłożę i ew. tam kupię jakiś podład (bo nei mam) a w sumie po porodzie na krwawienia też sie przyda... Ale mi się spaćku chce ... byłam dziś w Biedronce i kupiłam winogronka i bananki i dużo innych smacznych rzeczy
|
|
|
|
|
#1302 |
|
Zakorzenienie
|
farminko zaciskaj mocno nogi niech Lenka ze 3 tyg jeszcze chociaz wytrzyma jejku ale to strasznie nam szybko leci dziewczyny jeszcze troszke i bedziemy tulily nasze szczescia
|
#1303 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Moja siostrzenica jak ją rozbebeszalam z pieluchy, to od razu się uspakajala Siostra też kladzie ręczniczek na przewijak.
|
|
|
|
|
#1304 |
|
Zakorzenienie
|
No ja mam właśnie inne doświadczenie, ale generalnie sam przewijak uważam, że może być za zimny. To może chyba być szok dla maluszka. Ale pielucha czy ręczniczek rzeczywiście powinien sprawę załatwić.
|
#1305 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jak słyszy jego głos jak wróci z pracy to zaraz zaczyna kopać,a jak przykłada rękę do brzucha to przesuwa się w to miejsce.Przytulas Cytat:
Cytat:
A leci strasznie. Aż ciężko uwierzyć,że dosłownie parę tygodni i maleństwo będzie z nami
|
|||
|
|
|
#1306 |
|
Rozeznanie
|
anoxa--super, że się tam nic nie dzieje....
|
|
|
|
#1307 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
______Karolinka i Iruś______ Nasz ślub-08.09.2007 ...Anastazja-ur.07.07.2010.... http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png...Nasz Aniołek...20.08.2009... http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png |
|
|
|
|
#1308 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ł. też zakochany... I mała w nim też, bo jak tatuś się przytuli, to od razu wariacje w brzuszku. I powiedział też, że mimo iż może iść na 7 do pracy, to pewnie będzie wstawał rano i szedł dopiero na 9, bo będzie mu szkoda... I będzie chciał być blisko i chociaż patrzeć na malutką...Ech.. Ja się boję, że dla mnie zabraknie miłości .
|
|
#1309 |
|
Zadomowienie
|
Cześć!
Ja tylko wpadłam się przywitać po weekendzie już nawet prawie nadrobiłam co naskrobałyście ![]() Chciałam się pochwalić, że mam już łóżeczko i przewijak (dostałam od znajomych, używane) i właśnie dokupiłam materacyk do łóżeczka i taki malutki a la materacyk do przewijaka no i pokój przemeblowaliśmy tak, żeby się to wszystko zmieściło tzn Tż przesuwał meble a ja pokazywałam palcem ![]() żadnego malowania nie robimy, bo dom jest wynajmowany od agencji i oni sobie nie życzą żadnych przeróbek :/ z pokoikiem dla maluszka będę szaleć we własnym domu jak już się przeprowadzimy do Polski miło słyszeć, że u Was wszystko ok, wizyty się poudawały, wyniki w normach no i co mi zapadło w pamięć Agravka - śliczny brzuś u ślicznej, uśmiechniętej mamusi bosko
|
#1310 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#1311 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 17:35 ---------- Poprzedni post napisano o 17:34 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#1312 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1313 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale już powiedziałam Ł., że gdyby coś, to musi miłości dla Małej namnożyć, żeby miała jej za nas dwoje.
|
|
#1314 |
|
Rozeznanie
|
Witam brzucholki po weekendzie
Nie miałam do was kiedy zajrzeć taki intensywnie było, czasem zapominam, że jestem w ciąży i robię wszystko na szybkich obrotach. U mnie w mieście były imprezki majowe i troszkę się przeforsowałam. Pierwszy raz musiałam wziąć Nospę bo później mi brzuch stwardniał i ciągnął. W ogóle zauważyłam, że jak za długo stoję albo chodzę to później jest twardy i aż tak nieprzyjemnie mi się robi. Muszę zwolnić tempo. Poza tym mieliśmy z moim M 2 ciche dni. On mi mówi, że ja do niego szczekam, a nie mówię i upominał mnie kilka razy, a później się wkurzył i obraził . Dobra dosyć głupot. wklejam mój wczorajszy brzuch 24tc6dhttp://www.suwaczki.com/tickers/p19udqk3xjxjjxpp.png Edytowane przez Lilka___ Czas edycji: 2010-05-04 o 19:40 |
|
|
|
#1315 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() dzięki dziewczyny za odpowiedzi ja mądra wogóle nie pomyślałam, że przecież pieluszka też może być a jak coś to potem dokupi się cos innego ![]() bo tez nie wpadłam na to, że takiemu maluchowi może być zimno i nieprzyjemnie na tym przewijaku hehe ![]() Cytat:
a swoją drogą mój gin ostatnio jak się go pytałam kogo łatwiej poznać czy chłopaka czy dziewczynke mówi, że chłopaka. ale jeśli nie odwrócone tyłem jest to nie ma problemu z poznaniem a ja mówie, że czasem lekarze sie mylą albo mówią że na 80 % a on na to, że po tylu latach oglądania ( on ma koło 45 ) to nie ma szans na pomyłke a jeżeli nie jest się pewnym to nie powinno się wogóle mówić ![]() Cytat:
albo może takie znalazłam na allegro https://ssl.allegro.pl/item102659746...scieradlo.html |
|||
|
|
|
#1316 |
|
Zadomowienie
|
Kurcze chwile bylam u gory, troche ubran, zabawek posegregowalam i nie wiem plecy mnie bolą, zoładek aż rwie z bólu :/. Gorzej niz stara babcia. Troche schylania troche chodzenia i masakra...
Zjem cos i sie połoze... NO! mam bluzeczki... czerwona i rozowa ta: http://www.allegro.pl/item1011247162...k_rekawek.html Są sliczne, choc pewnie dlugo nie pochodze, tzn napewno sie naciągną choc ja liczylam ze beda luzniejsze ![]() i biały i czarny top, np pod te z krotkim rekawkiem: http://www.allegro.pl/item1011272143...t_wiskoza.html I mam zonka! az oczy mi wyszly! Pomierzylam wszystkie z białą. A na koniec mowie, a wciągne tą czarną.. i co?! i szok! Pisze rozmiar uniwesalny, ze wszystkie takie same itp.. A czarnej nawet przez ramiona nie przeciągne! No i teraz fajnie.. bede musiala do nich pisac.. ciekawe co dopowiedza , mam nadzieje ze bez problemu wysla nową, a i zaplacą za tą wysyłke zwrotną do nich... Kurcze, fajnie, jeszcze bede musiala latać po poczcie.. :/.Wrzuce jeszcze dzis wam fotki tych ciuszków-razem z tamtymi rybaczkami jeans. Jezeli dam rade tu potem jeszcze wpasc. Zastanawiam sie czy nie kupic takich jeans bialych dlugich.. Tylko nie wiem czy juz nie XXL czyli 116 w biodrach.. Kurcze.. mam nadzieje ze nie będą wisiały? |
|
|
|
#1317 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
brzuś uroczy ---------- Dopisano o 17:41 ---------- Poprzedni post napisano o 17:40 ---------- a u mnie tesco, real, kaufland, eleclerc, lidl, biedronka x 2
|
|
|
|
|
#1318 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Lika - fajny brzusio ![]() Papeteria - u mnie 3x netto, 3x polo, 2x biedronka, 1x lidl
______Karolinka i Iruś______ Nasz ślub-08.09.2007 ...Anastazja-ur.07.07.2010.... http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png...Nasz Aniołek...20.08.2009... http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png Edytowane przez karolcia228 Czas edycji: 2010-05-04 o 19:45 |
|
|
|
|
#1319 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 17:47 ---------- Poprzedni post napisano o 17:43 ---------- idealneciało bluzeczki fajne a nie ma metek z rozmiarówką ? czekamy na foty..a spodnie opłaci ci sie kupowac toz to niedługo sie rozpakujesz które leginsy polecacie (wiem wiem temat przewijal sie juz z tysiac razy )ciekawe co u hexy , pszczolki
|
|
|
|
|
#1320 |
|
Rozeznanie
|
Wiecie co mi się w ogóle wydaję, że ja ostatnio porąbana jestem hehe. Mam fazę na oglądanie filmów o wampirach i oglądam jeden po drugim, zaczynam się zastanawiać czy to mój syn za tym przypadkiem nie stoi, bo ja nigdy nie lubiłam takich filmów
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:44.

co ja bez was bym zrobiła
I tak już dwa razy...

toz to niedługo sie rozpakujesz