Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr. Pierre Dukana część 9 - Strona 81 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-05-04, 20:36   #2401
tabinga
Raczkowanie

Dot.: Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr. Pierre Dukana część 9

Cytat:
Napisane przez Emila3000 Pokaż wiadomość
na sernik ok
homo truskawka nie nadaje sie - lyzka stolowa cukru w srodku
homo nat tez ma duzo cukru - jaki to jest?
wiesniak ok
jogobela podobno sie nadaje - jak dla mnie nie jest aromatyzowany jak to dukan pisze, tylko z duzymi kawalkami owocow
jezeli chcesz ladnie chudnac to sie nie pakuj weglami, bo to bez sensu spowalniasz tylko diete, no chyba ze bardzo intensywnie tranujesz i musisz jesc posilki okolotreningowe

ryby mozna dowoli i to wszystkie - nie patrz na kalorie, no chyba po to zeby ***y nabijac do 1000 kcal
EMILCIU ja nie mam problemu bo jak się dla mnie nie nadaje to rodzinka zjeSerek homo naturalny to jest z Tesco-wyprodukowano dla Tesco. Wiem wiem węgle ograniczam. Dziś jadłam na II fazie 4 dzień:placek otrębowy, serek wiejski lekki Piątnica, dwa kawałki ryby mintaj, tuńczyk, 1 jajko,1 plasterek polędwicy sopockiej. To przez cały dzień do tego woda,2 kawy, kawa anatol-ograniczam węgle. Zmyliło mnie to,co Dukan napisał w ksiażce o serkach homo i jogurtach dlatego myślałam,że zamiast deserku raz w tygodniu moge taki jogurt albo serek mimo,że ma węgle. Jednak jak nie to nie -dam synowi
tabinga jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-04, 20:39   #2402
aggie30
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Ata77 Pokaż wiadomość
a cóż to za brzydka insynuacja?
pojawił się wątek ostro powątpiewający w dietę na której jestem, a z uwagi na aktywnie budowany ten wątek właśnie, postanowiłam o tym napisać,aby osoby bedące dłużej na diecie ode mnie mogły się do tego odnieść
Ata, dałaś tam popalić nie ma co i dobrze, takie "wykwity" trza w zarodku dusić
Cytat:
Napisane przez kunfu1987 Pokaż wiadomość
Cześć!! Powiedzcie mi dziewczyny, chłopaki, co robię źle, że nie chudnę Jak już wcześniej pisałam, dietę zaczęłam 11.04 i schudłam tylko 1.75 od tamtej pory, wszystko na pierwszej fazie... Podam Wam przykładowy jadłospis, żebyście mogły ocenić, jakie robię błędy:
Śniadanie: tuńczyk w sosie własnym z jajkiem na twardo, korniszonem i łyżką jogurtu,
W szkole: chlebek Dukana z chudą szynką z indyka, jajko na twardo, serek wiejski 3%
Kolacja: Filet z kurczaka smażony bez tłuszczu
Przed kolacją byłam jeszcze na aerobiku, generalnie ćwiczę 3 razy w tygodniu, to chyba powinno wpływać korzystnie na dietę...(?) Już tylko płakać mi się chce ...
Jak dla mnie to mało jesz koleżanko, dodaj chociażby więcej mięsa. No już nie zdążyłam dopisać o tarczycy...

Ale ale, właśnie znalazłam inną stronę z naszą dietą-stronka ładniutka w barwach doktorka a nawet z JEgo podobizną! wchodze na tamtejszą przepisownie i sru-4 łyżki mąki kukurydzianej! wogóle jakoś tam drętwo co to sie dzieje to ja nie wiem...

Edytowane przez aggie30
Czas edycji: 2010-05-04 o 20:41
aggie30 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-04, 20:41   #2403
Emila3000
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tabinga Pokaż wiadomość
EMILCIU ja nie mam problemu bo jak się dla mnie nie nadaje to rodzinka zjeSerek homo naturalny to jest z Tesco-wyprodukowano dla Tesco. Wiem wiem węgle ograniczam. Dziś jadłam na II fazie 4 dzień:placek otrębowy, serek wiejski lekki Piątnica, dwa kawałki ryby mintaj, tuńczyk, 1 jajko,1 plasterek polędwicy sopockiej. To przez cały dzień do tego woda,2 kawy, kawa anatol-ograniczam węgle. Zmyliło mnie to,co Dukan napisał w ksiażce o serkach homo i jogurtach dlatego myślałam,że zamiast deserku raz w tygodniu moge taki jogurt albo serek mimo,że ma węgle. Jednak jak nie to nie -dam synowi
ogolnie troche malo jadlas
nie sadzialam ze zwykle homo ma tyle wegli ogolnie lepsze to niz jogurt bo ma wiecej bialka
Emila3000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-04, 20:43   #2404
Emilia 25
404 Not Found

Cytat:
Napisane przez aggie30 Pokaż wiadomość
A
Jak dla mnie to mało jesz koleżanko, dodaj chociażby więcej mięsa. No już nie zdążyłam dopisać o tarczycy...

Ale ale, właśnie znalazłam inną stronę z naszą dietą-stronka ładniutka w barwach doktorka a nawet z JEgo podobizną! wchodze na tamtejszą przepisownie i sru-4 łyżki mąki kukurydzianej! wogóle jakoś tam drętwo co to sie dzieje to ja nie wiem...
Ja bym też jadła więcej mięsa, a mniej nabiału, To naprawdę działa.
Nasz wątek jest najlepszy! Bo my jesteśmy świetne.
Stary 2010-05-04, 20:44   #2405
koki1980
Raczkowanie

Hej witam dietowiczki, od dawna sledze to forum, i własnie rozpoczałam diete dukana, jestem po kopenhaskiej wtedy ok 8kg mniej, to było starszne ale wytrzymałam , efekty były super, ale to nie prawda ze sie juz tak nie je po tej diecie, ja sie rzuciłam na jedzenie, i po pol roku spowrotem waga wrociła, kilka razy wracałam do kopenhaskiej, ale juz nie dałam rady wytrwac, mam nadzieje ze przy waszym wsparciu teraz mi sie uda, chciałabym schudnac te 8 kilo, mam pytanko czy musze miec ksiazke dukana zeby przejsc normalnie przez ta diete? bardzo prosze o wskazowki i jakis jadłospis według ktorego moge sie trzymac,pozdrawiam gorąco
koki1980 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-04, 20:49   #2406
(:tysia:)
Zadomowienie

GG do (:tysia:)

Cytat:
Napisane przez koki1980 Pokaż wiadomość
Hej witam dietowiczki, od dawna sledze to forum, i własnie rozpoczałam diete dukana, jestem po kopenhaskiej wtedy ok 8kg mniej, to było starszne ale wytrzymałam , efekty były super, ale to nie prawda ze sie juz tak nie je po tej diecie, ja sie rzuciłam na jedzenie, i po pol roku spowrotem waga wrociła, kilka razy wracałam do kopenhaskiej, ale juz nie dałam rady wytrwac, mam nadzieje ze przy waszym wsparciu teraz mi sie uda, chciałabym schudnac te 8 kilo, mam pytanko czy musze miec ksiazke dukana zeby przejsc normalnie przez ta diete? bardzo prosze o wskazowki i jakis jadłospis według ktorego moge sie trzymac,pozdrawiam gorąco
Mówisz, że od dawna sledzisz to forum, czy aby na pewno? Jeśli tak, to wyczytałabyś, że książka jest obowiązkowa do przeczytania, a w jakiej formie, to Twój wybór Tam są wszystkie wskazówki i jadłospisy
(:tysia:) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-04, 20:55   #2407
tabinga
Raczkowanie

Cytat:
ogolnie troche malo jadlas
nie sadzialam ze zwykle homo ma tyle wegli ogolnie lepsze to niz jogurt bo ma wiecej bialka
Ok od jutra jem więcej mięsa a to zwykłe homo to jeszcze popatrzę w innych sklepach w kazdym razie ten z Tesco ma tyle węgli ale-ja serka homo nie jadam jako potrawy. W te dni gdy mam warzywa dodaję jedna łyżeczkę płaską od herbaty zamiast sosu do sałatki
Stary 2010-05-04, 20:55   #2408
Emilia 25
404 Not Found

Cytat:
Napisane przez (:tysia:) Pokaż wiadomość
Mówisz, że od dawna sledzisz to forum, czy aby na pewno? Jeśli tak, to wyczytałabyś, że książka jest obowiązkowa do przeczytania, a w jakiej formie, to Twój wybór Tam są wszystkie wskazówki i jadłospisy
Popieram koleżankę ze studiów.
Stary 2010-05-04, 20:57   #2409
tabinga
Raczkowanie

Acha jedna koleżanka pisze tu,że ma kłopot z kupnem otrębów-są w Tesco, Lidlu, Kauflandzie u mnie a mieszkam w małym mieście -trzeba pytać bo leża w różnych dziwnych miejscach
Stary 2010-05-04, 21:11   #2410
Ayu
Zadomowienie

GG do Ayu

Cytat:
Napisane przez kunfu1987 Pokaż wiadomość
O tarczycy nie myślałam, mam 23 lata więc nie podejrzewałam niczego takiego, ale może faktycznie masz racje. Nie mogę jeść więcej, bo nie jestem głodna, a jak się nawpycham to czuję się taka pełna:/
Ja też mam 23 lata I niedoczynność tarczycy odkryłam 3 lata temu, jak lekarz kazał mamie zrobić badania. A że mama dowiedziała się, że jeśli ona ma to ja też mogę mieć, to zbadałyśmy się razem. Wyniki już mam w normie, ale endokrynolog kazał podbijać, żeby były jak najbliżej najwyższej granicy. Niestety leki już brać będę do końca życia, ale już się przyzwyczaiłam

A jeść musisz, bo organizm najwyraźniej przeszedł w tryb głodówkowy. Najlepiej ustalić sobie ścisłe pory i liczbę posiłków, np. 5 co 3 godziny i się tego trzymać, czy się chce jeść czy nie.
Stary 2010-05-04, 21:19   #2411
lila2wizaz
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez grupies Pokaż wiadomość
Oto jak się kończy rozpoczynanie diety od grzeszków i bez "dorośnięcia" do diety.

Zamiast czekolady zrób sobie nutelkę, albo upiecz dukanowe ciasto z kakao.

Zamiast danio chudy serek homo z aromatem i słodzikiem...

A tłuszcz do smażenia nie jest potrzebyny.
poczułam się zaatakowana...
miałam swoje "niedorosłe początki", ale PRZECZYTANIE CAŁEJ KSIĄŻKI i weteranki dukania nauczyły mnie jak postępować z dietą! i napewno to nie są moje początki.. miesiac dukania o czymś świadczy, nigdy nie miałaś zwątpienia? ciekawe, bo nawet Dukan pisze o "laurach"...
nutelka mi nie wychodzi.. za to pocieszkam się muffinkami albo kuleczkami migdałowymi.
jak robi się serek waniliowy dobrze wiem, a na starej działkowej aluminiowej patelni nie da się inaczej usmażyć jak z kilkoma kroplami tłuszczu...
ehh..

Edytowane przez lila2wizaz
Czas edycji: 2010-05-04 o 21:21
lila2wizaz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-04, 21:27   #2412
Domika7
Przyczajenie

Cześć dziewczyny! Mam problem ze zwykłym serkiem homo. Jaki Wy kupujecie?

---------- Dopisano o 21:27 ---------- Poprzedni post napisano o 21:24 ----------

Hm i gdzie przepisy dobre można na słodziaki w dukanie znaleźć?
Domika7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-04, 21:27   #2413
Emila3000
Zakorzenienie

trzeci okres na diecie i znowu jak w zegarku co do sekundy
PMS 3 dni - lekki
piewszy dzien - prawie bez bolesny
Stary 2010-05-04, 21:29   #2414
(:tysia:)
Zadomowienie

GG do (:tysia:)

Cytat:
trzeci okres na diecie i znowu jak w zegarku co do sekundy
PMS 3 dni - lekki
też chcę dostać okresu!!
(:tysia:) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-04, 21:45   #2415
naina_aankh
Przyczajenie

Hello, słuchajcie... przerobiłam już z milijon przepisów z przepisowni i z Dukanowych przepisów, pyszne i cudniaście ciastai ciasteczka i w ogóle, ale ciągle szukam jakiegoś świetnego przepisu na coś w rodzaju lodów śmietankowych/waniliowych/czekoladowych. Czy może w końcu ktoś odkrył cud jak zrobić coś a'la lody? Straszliwie mi ich brakuje ;(

Ostatnio zresztą słuchajcie mam lekki kryzys i chyba przesadzam z produktami otrębowymi... :/ łamię się w ostatnich dniach... qrcze, coraz ciężej gdy w sklepach coraz więcej owoców....

Po długiej przeprawie...
Dziś: 55.6kg
naina_aankh jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-04, 21:47   #2416
loles92
Raczkowanie

GG do loles92 Send a message via Skype™ to loles92

MAM PYTANKO: W KTÓRYM SKLEPIE DORWĘ KETCHUP BEZ CUKRU? był jakiś firmy Kotlin ale nie koniecznie, byle by nie miał cukru!!?
loles92 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-04, 21:47   #2417
Marta 33
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez naina_aankh Pokaż wiadomość
łamię się w ostatnich dniach... qrcze, coraz ciężej gdy w sklepach coraz więcej owoców....
idzie Ci super, nie zmarnuj tego jedną zachcianką dasz rade - trzymam kciuki a owoce poczekaja na Ciebie

Marta 33 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-04, 21:50   #2418
Emilia 25
404 Not Found

Cytat:
Napisane przez naina_aankh Pokaż wiadomość
Hello, słuchajcie... przerobiłam już z milijon przepisów z przepisowni i z Dukanowych przepisów, pyszne i cudniaście ciastai ciasteczka i w ogóle, ale ciągle szukam jakiegoś świetnego przepisu na coś w rodzaju lodów śmietankowych/waniliowych/czekoladowych. Czy może w końcu ktoś odkrył cud jak zrobić coś a'la lody? Straszliwie mi ich brakuje ;(

Ostatnio zresztą słuchajcie mam lekki kryzys i chyba przesadzam z produktami otrębowymi... :/ łamię się w ostatnich dniach... qrcze, coraz ciężej gdy w sklepach coraz więcej owoców....
A robiłaś lody z przepisowni? Całkiem niezłe są.
Stary 2010-05-04, 21:55   #2419
*Insane
Ona przychodzi nocą ;)

Drogie Krakowianki

Macie może jakieś sprawdzone miejsce w Krakowie, gdzie znajdę ksylitol ??
Stary 2010-05-04, 21:56   #2420
Emila3000
Zakorzenienie

Cytat:
też chcę dostać okresu!!
z takim tekstem mozesz spokojnie trafic do wariatkowa
Stary 2010-05-04, 22:00   #2421
grupies
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez lila2wizaz Pokaż wiadomość
poczułam się zaatakowana...
spokojnie, nie zaatakaowałam ciebie, tylko dałam jako "niechlubny" przykład dla świeżynek, które na majówce strasznie nagrzeszyły

Ale nie da się ukryć że ten zastój co masz to po grzeszkach...
Także nie gniewaj się, ot poprostu empiryczny przykład

A ja jak narazie nie miałam chwil zwątpienia. Jak widzę jak działa na mnie ta dieta to inne ciało, ogólnie :mniejsza" jestem, więc nie mam ciągotek. Zresztą slodyczy nie za bardzo lubię, wiec moze dlatego...

Cytat:

Cytat:
też chcę dostać okresu!!
dostaniesz, dostaniesz spokojnie....

---------- Dopisano o 22:00 ---------- Poprzedni post napisano o 21:57 ----------

Cytat:
z takim tekstem mozesz spokojnie trafic do wariatkowa
tia....jajka już jej uderzyły do głowy jak nam wszystkim
Stary 2010-05-04, 22:02   #2422
Ayu
Zadomowienie

GG do Ayu

Cytat:
Napisane przez grupies Pokaż wiadomość
Zresztą slodyczy nie za bardzo lubię, wiec moze dlatego...
Tak odnośnie słodyczy, zauważyłam, że im więcej jem dukanowych słodkości(twarożki, serki, czy słodzona herbata) tym bardziej chce mi się słodkiego i mam większy apetyt w ogóle. Dlatego też ograniczam się z tym.
Czy któraś wie, czy słodzik powoduje wydzielanie się insuliny Bo to może od tego?
Stary 2010-05-04, 22:03   #2423
kataluna
Rozeznanie

Cytat:
też chcę dostać okresu!!
Test lepiej zrob! - co sie odwlecze... lepiej nie szkodzic ewentualnemu dzidziusiowi dukaniem.
kataluna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-04, 22:03   #2424
c0f5ee3455cfe7f4618d1cbf50b63003f960a820
Konto usunięte

Z przepisowni:
Cytat:
Napisane przez niezawszekolorowo Pokaż wiadomość
Litości, jeden mądy napisał że to skrobia i reszta powtarza. Zachęcam do przeczytania ksiązki Dukana w orginale jeśli ktoś zna francuski, albo chodziać do sięgnięcia do słownika. Niech niedowiarki sprawdzą w słowniku WIEDZY POWSZECHNEJ w pierwszej lepszej ksiągarni i jest jak wół maizeina- mąka kukurydziana, od 'mais' kukurydza. Ja nikogo w błąd nie wprowadzam tylko staram się z niego wyprowadzić!
Nie wiem jak wy, ale ja się z tym kompletnie nie zgadzam. Mąka to mąka, a mączka (czyli skrobia) to mączka. Mąka jest żółta, mączka (skrobia, maizena) - biała.
Za http://portalwiedzy.onet.pl/12783,,,,maizena,haslo.html
"Maizena, handlowe określenie mączki kukurydzianej. Wykorzystywana jest ona do zagęszczania kremów lub jako dodatek do delikatnych wypieków, który ulepsza jakość."
c0f5ee3455cfe7f4618d1cbf50b63003f960a820 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-04, 22:05   #2425
Ayu
Zadomowienie

GG do Ayu

Cytat:
Napisane przez *Insane Pokaż wiadomość
Drogie Krakowianki

Macie może jakieś sprawdzone miejsce w Krakowie, gdzie znajdę ksylitol ??
Ja nie wiem, ale w Galerii Krakowskiej, na parterze, jest sklep ze zdrową żywnością, może tam by był, albo by zamówili? Albo w tym sklepie z azjatycką żywnością?
Też mam zamiar przerzucić się na ksylitol, na 3 fazie, więc jak znalazłabyś jakieś miejsce, to daj znać na priv, co?
Stary 2010-05-04, 22:07   #2426
grupies
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Ayu Pokaż wiadomość
Tak odnośnie słodyczy, zauważyłam, że im więcej jem dukanowych słodkości(twarożki, serki, czy słodzona herbata) tym bardziej chce mi się słodkiego i mam większy apetyt w ogóle. Dlatego też ograniczam się z tym.
Czy któraś wie, czy słodzik powoduje wydzielanie się insuliny Bo to może od tego?
Ja tam nie wiem, ale wiem gdzie można się odczulić na cukier
Stary 2010-05-04, 22:09   #2427
*Insane
Ona przychodzi nocą ;)

Cytat:
Napisane przez Ayu Pokaż wiadomość
Ja nie wiem, ale w Galerii Krakowskiej, na parterze, jest sklep ze zdrową żywnością, może tam by był, albo by zamówili? Albo w tym sklepie z azjatycką żywnością?
Też mam zamiar przerzucić się na ksylitol, na 3 fazie, więc jak znalazłabyś jakieś miejsce, to daj znać na priv, co?
Ja się ślinię do gofrów (są bez skrobii! tylko czym ja otreby zmielę.... mogę je hmm... utrzeć?) - a na aspartamie nie wyjdą, bo jego chyba podgrzewać nie można

Kurcze jakoś specjalnie mi się do Galerii jechać nie chce, ale chyba będę musiała dam znać na pewno

I tak muszę jutro lecieć do większego sklepu, bo u mnie nigdzie otrębów nie znalazłam... W Lewiatanie, Groszku, Carrefourze.... Masakra, wszystkie się odchudzają ?
Były pszenne, żytnie, ale nie owsiane
Stary 2010-05-04, 22:10   #2428
Emila3000
Zakorzenienie

[1=c0f5ee3455cfe7f4618d1cb f50b63003f960a820;1902806 0]Z przepisowni:

Nie wiem jak wy, ale ja się z tym kompletnie nie zgadzam. Mąka to mąka, a mączka (czyli skrobia) to mączka. Mąka jest żółta, mączka (skrobia, maizena) - biała.
Za http://portalwiedzy.onet.pl/12783,,,,maizena,haslo.html
"Maizena, handlowe określenie mączki kukurydzianej. Wykorzystywana jest ona do zagęszczania kremów lub jako dodatek do delikatnych wypieków, który ulepsza jakość."[/QUOTE]

juz do niej napisalam i wyjasnilam lopatologicznie czym to sie rozni, narazie jest cisza wiec moze przyswoila
Stary 2010-05-04, 22:13   #2429
c0f5ee3455cfe7f4618d1cbf50b63003f960a820
Konto usunięte

Cytat:
juz do niej napisalam i wyjasnilam lopatologicznie czym to sie rozni, narazie jest cisza wiec moze przyswoila
To już nawet nie chodzi o uświadamianie tej jednej osoby, tylko wprowadza to zamieszanie wśród nowych dziewczyn. A dzisiaj mnie wszystko wkurza

Insane ja otręby zmieliłam w młynku do kawy. Sama niestety takowego nie posiadam, ale pożyczyłam od mamy i od razu sobie zmieliłam trzy paczki
c0f5ee3455cfe7f4618d1cbf50b63003f960a820 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-04, 22:13   #2430
Emilia 25
404 Not Found

Cytat:
Napisane przez *Insane Pokaż wiadomość
Kurcze jakoś specjalnie mi się do Galerii jechać nie chce, ale chyba będę musiała dam znać na pewno
A może najpierw tam po prostu zadzwoń? Na stronach galerii są często podawane numery do konkretnych sklepów.

Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości