|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1351 | ||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.V
Cytat:
---------- Dopisano o 21:04 ---------- Poprzedni post napisano o 21:02 ---------- Cytat:
biedna kochana
|
||
|
|
|
#1352 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.V
Cytat:
Nie potrafię sobie wyobrazić jak to będzie jak dziecko się urodzi. Teraz nawet czasem zapominam, że Ono jest w środku. I chyba nie potrafię kochać mojego dziecka... wiem, że to okropne. Otwarłam się przed Wami bardzo i piszę wszystko tak jak to czuję. Jest mi tak cholernie źle. Tak bardzo bym chciała cofnąć czas. Tak bardzo chciałabym być taka szczęśliwa jak większość z Was.
|
|
#1353 |
|
Zakorzenienie
|
idealne
dzieki za info, chyba tez sie skusze lazurowa przykro mi, wiem ze to bardzo trudne ale musisz nabrac dystansu. tylko czas moze tu cos zdzialac
|
#1354 |
|
Zakorzenienie
|
Lazurowa- jak zobaczysz swoje malenstwo zapomnisz o wszystkim, ono bedzie calym twoim swiatem, zobaczysz
______Karolinka i Iruś______ Nasz ślub-08.09.2007 ...Anastazja-ur.07.07.2010.... http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png...Nasz Aniołek...20.08.2009... http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png |
|
|
|
#1355 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() A brzuch super i duuuży jak powinien ![]() Jeszcze nie.W tym tygodniu planuję w czwartek się wybrać.Długi weekend trochę ograniczył mi pole manewru,bo w sumie to nadal u mnie się zajęcia jeszcze nie zaczęły,ale mam nadzieję,że w czwartek już zastanę wszystkich których potrzebuję. |
|
|
|
|
#1356 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
pamietaj tylko ze ono nie jest winne i moze kiedy sie urodzi to je pokochasz... zycze ci tego z calego serca bo wtedy na pewno znajdziesz sens zycia. i bedzie nim dzidzius ---------- Dopisano o 21:14 ---------- Poprzedni post napisano o 21:12 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#1357 |
|
Zadomowienie
|
No to fotencje..
W rybaczkach i samym bialym topie i +czerwona z krotkim i rozowa. (30t 6dz.)
|
|
|
|
#1358 |
|
Zadomowienie
|
Powiem tak - chcialabym urodzic w terminie, najlepiej od poczatku do polowy czerwca, ale jesli ktoras sie pospieszy jeszcze w maju, to ja nie bede stac na przeszkodzie
dziekuje |
|
|
|
#1359 |
|
Zakorzenienie
|
bardzo ladne te bluzeczki
|
|
|
|
#1360 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja też zapominam, że noszę w sobie dziecko, mimo że jestem w szczęśliwym związku. I czasem płaczę i złoszczę się na siebie, bo pewnie powinnam traktować je inaczej. Nie wiem czy je Kocham. Na pewno jest dla mnie ogromnie ważne. Ale na przypływ miłości jest jeszcze czas. Pamiętaj, że ten Cud który nosisz w sobie to w dużej mierze jest część Ciebie. Ale więcej Ci powiem. Ja ze strony moich rodziców nie znałam miłości jako takiej. Ale wierzę, że to wszystko co mi dali, zapewnili w życiu, to też pewien symptom miłości i jestem im za to bardzo wdzięczna. Ty swojemu dziecku dasz co najmniej tyle, ile ja zaznałam od swoich rodziców. Ale kiedy się już urodzi, na pewno je pokochasz. Sama będziesz się sobie dziwić skąd wzięły się w Tobie takie pokłady miłości... ---------- Dopisano o 21:24 ---------- Poprzedni post napisano o 21:21 ---------- Cytat:
|
|
#1361 |
|
Zakorzenienie
|
no emerytki jak nic
|
|
|
|
#1362 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
______Karolinka i Iruś______ Nasz ślub-08.09.2007 ...Anastazja-ur.07.07.2010.... http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png...Nasz Aniołek...20.08.2009... http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png |
|
|
|
|
#1363 |
|
Rozeznanie
|
Augulentin--ja też uważam, że nie ma co wymyślać i za dużo kombinować z kosmetykami.........osobi ście jeszcze się na nic nie zdecydowałąm, myślalam o oilatum lub emoilum do kąpieli iiiiiii jeszcze myślę, bo ja to mam czas nie to co Ty eheheh
lekko zazdroszczę.....tego terminu!!
|
|
|
|
#1364 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A teraz nie potrafię.. nie wyobrażam sobie jak to będzie jak się urodzi i będzie np. podobne do biologicznego ojca. Kiedyś wydawało mi się, że jestem silna, mocna psychicznie... ale nie jestem. Jestem słaba i z niczym sobie nie radzę, wszystkiego się boję.
|
|
#1365 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
świetne kolory---------- Dopisano o 21:30 ---------- Poprzedni post napisano o 21:28 ---------- muszęgo uwiecznić bo dawno nie robiłam zdjęć ... |
|
|
|
|
#1366 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Nie wiem jak ja dotrwam do tego sierpnia. Chyba zwariuję.
|
|
#1367 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Alguien ja się zastanawiam jak ty ten brzuchol nosisz na tych nogach patyczkach chodzinka straszna jesteś ale jaka zgrabna ![]() Cytat:
lazurowa uwierz jeszcze będziesz szczęśliwa i wszytsko się ułoży ![]() idealnecialo fajne te koszulki zwłaszcza czerwona a z rozmiarem faktycznie dziwnie skoro ta sama koszulka tylko kolor inny ;/ |
||
|
|
|
#1368 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
idealne bluzeczki są super! |
|||
|
|
|
#1369 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Szparagi biale czy zielone? Mi zawsze lykowate wychodza malenki brzusio. Cytat:
Przed chwila poszlam do carrefoura kolejki niesamowite a mnie brzuch tak strasznie ciagnie do dolu dzis :/ wiec od razu z tz ruszylismy do kasy pierszenstwa. Weszlam bez kolejki a tz nie mial jak przejechac tym wozkiem :/ wiec zostawil mi rzeczy i sam objechal wozkiem aby przyjechac z drugiej strony :/ Nie pomysleli naprawde takie waskie alejki. Pozniej tz do mnie, ze ci ludzie byli oburzeni jak sie na nich patrzyl, ze weszlam bez kolejki, ja tam sie nie patrze nigdy aby sie nie denerwowac reakcja ludzi, za mna weszla nastepna ciezarna Glupi ludzie niech sobie sami ponosza przez 24h taki brzuch ciezki bo mi naprawde juz jest bardzo ciezko.
|
||
|
|
|
#1370 |
|
Zakorzenienie
|
Lazurowa - ciezko mi cos powiedziec, ja tez kiedys chcialam miec dziecko ze swoim ex...ale nawet nigdy sie o to nie staralismy...dopiero z TZ naprawde postanowilismy po slubie jakis rok dzialac...no i za 2 podejsciem sie udalo...kocham mocno to malenstwo, nie wiem jak by bylo jak bym miala je z kims innym...ale wiem jedno dziecko to czesc mnie i drugiej osoby a jak mozna nie kochac kogos co powstalo z twojej krwi...zobaczysz uczucie przyjdzie samo...po woli nic na sile...uczucie przyjdzie samo...a nie bylo ci milo jak patrzylas na USG na swoje malenstwo??
|
|
|
#1371 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chciałabym napisać coś mądrego ale wszystko co przychodzi mi do głowy wydaje się dość banalne. Mówiąc szczerze, wydaje mi się, że Twoja sytuacja zawsze będzie skomplikowana bo zawsze będziesz pamiętała i czuła kto jest ojcem dziecka, zawsze będziesz sie zastanawiała jakby było gdyby maluszek się nie pojawił itd. Oczywiście można zarzucić, że powinnaś kochać swoje dziecko, że wszystko się zmieni gdy je zobaczysz i takie tam bla bla bla. Może tak... a może ... Mam tylko nadzieję i szczerze Ci tego życzę abyś w przyszłości spotkała KOGOŚ kogo pokochasz prawdziwie i szczerze, kto pokocha Ciebie i dziecko. Wówczas, z perspektywy czasu, uwierzysz, że wszystko w życiu ma jakiś sens i cel. |
|
|
|
|
#1372 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#1373 |
|
Rozeznanie
|
myślałam o tym kosmetyku
http://www.allegro.pl/item1021401744...osy_500ml.html |
|
|
|
#1374 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 21:44 ---------- Poprzedni post napisano o 21:42 ---------- Cytat:
|
|
#1375 |
|
Zakorzenienie
|
[QUOTE=dzidziadziumdzia;19 018606]
Z tym katarem to nie jest fajne...Jeśli podczas skupiania się wzrasta ciśnienie, to to wcale nie musi być katar, tylko płyn mózgowo- rdzeniowy :/. Czy pytał kiedyś lekarza o to? [QUOTE] O matko, nie strasz mnie! Nie, nie pytał! ![]() [QUOTE] Już o tym było. Podmyłaś się przed pobraniem? I potem ze środkowego strumienia? [QUOTE] Tak, zrobiłam to wszystko. Zobaczymy co gin powie, na razie nie panikuję... ---------- Dopisano o 21:46 ---------- Poprzedni post napisano o 21:45 ---------- haha ale mi się super zacytowało
|
|
|
|
#1376 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pamiętaj jednak, że dziecko to nie tylko ojciec i jego plemniki. To nadal jeszcze matka i połowa genów od Niej. Już niedługo będziesz dumna z pierwszego uśmiechu i całej przespanej nocy. Będziesz się cieszyć, jak maluch utrzyma butelkę w rączce i kiedy na Twój widok wyciągnie rączki chcąc się przytulić. Wytrzymasz. Pamiętaj, że nosisz w sobie maleńką, niczego nie świadomą istotę, która pragnie i dopomina się Twojej akceptacji i miłości. Sama zobaczysz jak łatwo Ci to przyjdzie. Daj Wam trochę czasu. Dasz sobie radę. Pamiętaj, że nie jesteś sama. My nie czytamy Twoich smutków z obowiązku, ale dlatego, że jesteś jedną z Nas, liczysz się dla nas. Dla jednej mniej, dla innej bardziej, ale i Ty i Twoje dziecko na pewno macie nasze wsparcie. Możesz na nas liczyć. Choć może powiem lepiej za siebie- możesz na mnie liczyć.
|
|
#1377 |
|
Zadomowienie
|
Ale jestem padnięta...
Idę robić TŻ kolację, bo dzwonił, że wraca już z pracy. Jutro przyjedzie nosidełko dla dzidzi, bo dziś do mnie dzwonili |
|
|
|
#1378 |
|
Zakorzenienie
|
Spokojnie. To równie dobrze może być płyn z zatok, ale bezpiecznie byłoby pójść do lekarza, bo to nie jest normalne i tak być nie powinno. Płyn jest pewnie wodnisty i przezroczysty i po chwili już go nie ma.
Wiem, jak lekarze reagują na takie "głupoty", ale niech zrobią cokolwiek, niżbyście mieli to lekceważyć.
|
#1379 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Czasami mam wrażenie, że moje posty mogą być odbierane jako ciągłe biadolenie, użalanie się i często mam ochotę za to przepraszać...
|
|
#1380 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 22:01 ---------- Poprzedni post napisano o 22:00 ---------- lazurowa ja nie umiem Cię pocieszyć Mam tylko nadzieję i wierzę, że kiedyś będzie dobrze
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:34.

biedna kochana

moze wcale nie ja albo Ty
Takze dzis mam 34t 2d, wiec jak Wy liczycie, to juz 35 tydzien chyba 

lekko zazdroszczę.....tego terminu!!

Mam tylko nadzieję i wierzę, że kiedyś będzie dobrze