Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.V - Strona 46 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-05-04, 21:04   #1351
idealnecialo
Zadomowienie

Dot.: Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.V

Cytat:
Napisane przez aniaa22 Pokaż wiadomość
ale sie najadlam. opylilam 1,5 bulki z zoltym serem i jeszcze 2 kromeczki z chalki z dzemem i do tego kakao. chyba pekne zaraz
hmmmm bulka z zoltym serem i kakao... mmmmmmmmmmm.. skad ja to wezme?!

---------- Dopisano o 21:04 ---------- Poprzedni post napisano o 21:02 ----------

Cytat:
Napisane przez lazurowa Pokaż wiadomość
Boże jakiego ja mam doła. Jestem taka samotna... niby w tłumie ludzi a tak naprawdę jak bezpański pies.
Nie wierzę, że jeszcze kiedyś będzie dobrze. Nie potrafię w to wierzyć.
Nie wiem jak mam żyć. Czasem myślę, że nawet mi się nie chce żyć.
biedna kochana
idealnecialo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-04, 21:06   #1352
lazurowa
Wtajemniczenie

GG do lazurowa
Dot.: Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.V

Cytat:
Napisane przez dzidziadziumdzia Pokaż wiadomość
Wiesz... Kiedy dziecko zostaje poczęte- nawet niekoniecznie w imię miłości, cały świat zmienia się dla Ciebie.
Nie zawsze musisz to akceptować i chcieć być jego częścią, jednak dla tego świata stajesz się człowiekiem wyraźnym, bardziej wartościowym, o podwójnej sile.

Teraz żyjesz w symbiozie wraz z dzieckiem, które jest częścią Ciebie. Więcej Ci powiem- za chwilę zapomnisz, że dziecko ma biologicznego ojca. Będziesz tylko Ty i Ono. Któregoś dnia stanie się coś, co odmieni Twoje życie na nowo. Znajdziesz (lub znajdzie Ciebie) ktoś, kogo będziesz chciała obdarować miłością i ktoś, kto to samo zrobi dla Ciebie i Twojego dziecka. Czy pomyślałaś, że może M. nie jest wart dzielenia tej miłości, skoro nie potrafi Kochać Ciebie i Twojego dziecka?
Czy chciałabyś, by był przy Tobie, mimo że wiesz, że Twój Maluch na jego miłość nie zasłużył?
Kiedy Maluszek się urodzi, będziesz inaczej patrzeć na miłość. Najpierw będziesz taką miłość ważyć bezpieczeństwem i szczęściem Dziecka, a dopiero potem swoim. Poszukasz wśród mężczyzn Ojca, a potem dopiero Faceta dla siebie.
I znajdziesz. Mogę się założyć o wiele.
Dzidzia a czuję się zupełnie inaczej. Czuję się jakbym dla tego świata i dla wszystkich ludzi była małym nic nie znaczącym robakiem...
Nie potrafię sobie wyobrazić jak to będzie jak dziecko się urodzi. Teraz nawet czasem zapominam, że Ono jest w środku. I chyba nie potrafię kochać mojego dziecka... wiem, że to okropne. Otwarłam się przed Wami bardzo i piszę wszystko tak jak to czuję. Jest mi tak cholernie źle. Tak bardzo bym chciała cofnąć czas. Tak bardzo chciałabym być taka szczęśliwa jak większość z Was.
Stary 2010-05-04, 21:07   #1353
itakasia
Zakorzenienie

idealne
dzieki za info, chyba tez sie skusze
lazurowa
przykro mi, wiem ze to bardzo trudne ale musisz nabrac dystansu. tylko czas moze tu cos zdzialac
Stary 2010-05-04, 21:10   #1354
karolcia228
Zakorzenienie

GG do karolcia228 Send a message via Skype™ to karolcia228

Lazurowa- jak zobaczysz swoje malenstwo zapomnisz o wszystkim, ono bedzie calym twoim swiatem, zobaczysz
...Nasz Aniołek...20.08.2009...

http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png

http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png
karolcia228 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-04, 21:12   #1355
farminka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Alguien Pokaż wiadomość
farminka dzieki za uprzejmosci, ale okaze sie w praniu, ktora z nas pierwsza urodzi moze wcale nie ja albo Ty

Przegapilam niestety robienie zdjecia w pelnym 34 tyg, bo nie bylo nas w domku, za to mam z dzisiaj Takze dzis mam 34t 2d, wiec jak Wy liczycie, to juz 35 tydzien chyba
A! No i na porownaniach jest 2x wiekszy niz miesiac temu!!! Nie przesadzam
No to jak nie my to która się zgłasza na ochotnika?
A brzuch super i duuuży jak powinien

Cytat:
Napisane przez anoxa Pokaż wiadomość
farminka a jak z uczelnia zalatwilas cos?
Jeszcze nie.W tym tygodniu planuję w czwartek się wybrać.Długi weekend trochę ograniczył mi pole manewru,bo w sumie to nadal u mnie się zajęcia jeszcze nie zaczęły,ale mam nadzieję,że w czwartek już zastanę wszystkich których potrzebuję.
farminka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-04, 21:14   #1356
aniaa22
Zakorzenienie

Cytat:
Dzidzia a czuję się zupełnie inaczej. Czuję się jakbym dla tego świata i dla wszystkich ludzi była małym nic nie znaczącym robakiem...
Nie potrafię sobie wyobrazić jak to będzie jak dziecko się urodzi. Teraz nawet czasem zapominam, że Ono jest w środku. I chyba nie potrafię kochać mojego dziecka... wiem, że to okropne. Otwarłam się przed Wami bardzo i piszę wszystko tak jak to czuję. Jest mi tak cholernie źle. Tak bardzo bym chciała cofnąć czas. Tak bardzo chciałabym być taka szczęśliwa jak większość z Was.
na pewno ciezko ci pokochac dziecko ktore poczelo sie z przypadku z osoba ktora nic dla ciebie nie znaczy. ta ciaza odebrala ci szanse powrotu do TZ i pewnie dlatego nie potrafisz pokochac dziecka.
pamietaj tylko ze ono nie jest winne i moze kiedy sie urodzi to je pokochasz... zycze ci tego z calego serca bo wtedy na pewno znajdziesz sens zycia. i bedzie nim dzidzius

---------- Dopisano o 21:14 ---------- Poprzedni post napisano o 21:12 ----------

Cytat:
Napisane przez farminka Pokaż wiadomość
A brzuch super i duuuży jak powinien
jest nas troche z terminami na poczatek lipca wiec moze sie zdazyc ze ktoras was wyprzedzi
aniaa22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-04, 21:16   #1357
idealnecialo
Zadomowienie

No to fotencje..
W rybaczkach i samym bialym topie i +czerwona z krotkim i rozowa. (30t 6dz.)
idealnecialo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-04, 21:18   #1358
Alguien
Zadomowienie

Cytat:
Powiem tak - chcialabym urodzic w terminie, najlepiej od poczatku do polowy czerwca, ale jesli ktoras sie pospieszy jeszcze w maju, to ja nie bede stac na przeszkodzie

Cytat:
Napisane przez itakasia Pokaż wiadomość
Alguien
pieknie wygladasz, podziwiam
dziekuje Ale z tego co wiem, to Ty jestes niczego sobie mamuska i to juz z 2 slicznymi pociechami
Alguien jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-04, 21:21   #1359
aniaa22
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez idealnecialo Pokaż wiadomość
No to fotencje..
bardzo ladne te bluzeczki
aniaa22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-04, 21:24   #1360
dzidziadziumdzia
Zakorzenienie

Cytat:
Bo nie odczuwasz tego, co daje Tobie świat, tylko to, co wyrzuca z siebie Twoje ciało.

Ja też zapominam, że noszę w sobie dziecko, mimo że jestem w szczęśliwym związku. I czasem płaczę i złoszczę się na siebie, bo pewnie powinnam traktować je inaczej. Nie wiem czy je Kocham. Na pewno jest dla mnie ogromnie ważne. Ale na przypływ miłości jest jeszcze czas.
Pamiętaj, że ten Cud który nosisz w sobie to w dużej mierze jest część Ciebie.
Ale więcej Ci powiem. Ja ze strony moich rodziców nie znałam miłości jako takiej. Ale wierzę, że to wszystko co mi dali, zapewnili w życiu, to też pewien symptom miłości i jestem im za to bardzo wdzięczna.

Ty swojemu dziecku dasz co najmniej tyle, ile ja zaznałam od swoich rodziców. Ale kiedy się już urodzi, na pewno je pokochasz. Sama będziesz się sobie dziwić skąd wzięły się w Tobie takie pokłady miłości...

---------- Dopisano o 21:24 ---------- Poprzedni post napisano o 21:21 ----------

Cytat:
No to fotencje..
Rety jak Ty cudnie wyglądasz...Chciałabym mieć takiego brzunia...

Aliska przyszła na świat 18.08.2010
. Witaj Kochanie

Aniołki 05.2009 i 08.2009 oraz Aniołek bliźniak 03.2013
dzidziadziumdzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-04, 21:25   #1361
hd2005
Zakorzenienie

Cytat:
mam podobnie nie mowiac o myciu stop albo wycieraniu sie
no emerytki jak nic

hd2005 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-04, 21:26   #1362
karolcia228
Zakorzenienie

Cytat:
No to fotencje..
Ślicznie wygladasz

Stary 2010-05-04, 21:26   #1363
Xawmeli
Rozeznanie

Augulentin--ja też uważam, że nie ma co wymyślać i za dużo kombinować z kosmetykami.........osobi ście jeszcze się na nic nie zdecydowałąm, myślalam o oilatum lub emoilum do kąpieli iiiiiii jeszcze myślę, bo ja to mam czas nie to co Ty eheheh lekko zazdroszczę.....tego terminu!!
Xawmeli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-04, 21:26   #1364
lazurowa
Wtajemniczenie

GG do lazurowa

Cytat:
na pewno ciezko ci pokochac dziecko ktore poczelo sie z przypadku z osoba ktora nic dla ciebie nie znaczy. ta ciaza odebrala ci szanse powrotu do TZ i pewnie dlatego nie potrafisz pokochac dziecka.
pamietaj tylko ze ono nie jest winne i moze kiedy sie urodzi to je pokochasz... zycze ci tego z calego serca bo wtedy na pewno znajdziesz sens zycia. i bedzie nim dzidzius
Aniu ja już chyba kiedyś o tym pisałam, że bardzo chciałam mieć dziecko z M. Staraliśmy się dość długo. Choć tamtego zaplanowanego i chcianego dziecka nigdy nie było to ja już je kochałam, tęskniłam za Nim, bo to miało być Jego dziecko.
A teraz nie potrafię.. nie wyobrażam sobie jak to będzie jak się urodzi i będzie np. podobne do biologicznego ojca.
Kiedyś wydawało mi się, że jestem silna, mocna psychicznie... ale nie jestem. Jestem słaba i z niczym sobie nie radzę, wszystkiego się boję.
Stary 2010-05-04, 21:30   #1365
hd2005
Zakorzenienie

Cytat:
nie wiem czy wam pokazywalam. my chyba ten komplet zamowimy

http://allegro.pl/item980343780_joko...0x90_haft.html
bardzo mi się podobają świetne kolory

---------- Dopisano o 21:30 ---------- Poprzedni post napisano o 21:28 ----------

Cytat:

Oj to chętnie zobacze tego olbrzyma! :P
Heh widze ze tez jestes starą babcią jak ja
muszęgo uwiecznić bo dawno nie robiłam zdjęć ...

Stary 2010-05-04, 21:30   #1366
lazurowa
Wtajemniczenie

GG do lazurowa

Cytat:
Bo nie odczuwasz tego, co daje Tobie świat, tylko to, co wyrzuca z siebie Twoje ciało.

Ja też zapominam, że noszę w sobie dziecko, mimo że jestem w szczęśliwym związku. I czasem płaczę i złoszczę się na siebie, bo pewnie powinnam traktować je inaczej. Nie wiem czy je Kocham. Na pewno jest dla mnie ogromnie ważne. Ale na przypływ miłości jest jeszcze czas.
Pamiętaj, że ten Cud który nosisz w sobie to w dużej mierze jest część Ciebie.
Ale więcej Ci powiem. Ja ze strony moich rodziców nie znałam miłości jako takiej. Ale wierzę, że to wszystko co mi dali, zapewnili w życiu, to też pewien symptom miłości i jestem im za to bardzo wdzięczna.

Ty swojemu dziecku dasz co najmniej tyle, ile ja zaznałam od swoich rodziców. Ale kiedy się już urodzi, na pewno je pokochasz. Sama będziesz się sobie dziwić skąd wzięły się w Tobie takie pokłady miłości...

---------- Dopisano o 21:24 ---------- Poprzedni post napisano o 21:21 ----------

Rety jak Ty cudnie wyglądasz...Chciałabym mieć takiego brzunia...
Myślę, że po części odpowiedziałam na Twojego posta jak pisałam do Anii.
Nie wiem jak ja dotrwam do tego sierpnia. Chyba zwariuję.
Stary 2010-05-04, 21:31   #1367
wiolek1
Zadomowienie

Cytat:
A ja kolejną wizytę mam za 1,5 tygodnia.Chyba już teraz uznał,że mam się często zjawiać jak w końcówce,ale to może przez te moje numery
A co do brzucha to położna dzisiaj stwierdziła,że już ładny brzuszek mam Ale jakoś strasznie nie wystrzelił odkąd ostatnio wstawiałam zdjęcie,więc nie będę się powtarzać W najszerszym miejscu mam 97cm
A i jeszcze jedno mnie zdziwiło-od ostatniej wizyty,czyli przez 3 tygodnie nie przytyłam ani grama.Jak któraś chce schudnąć to polecam szpitalną dietę-ewidentnie działa U mnie od początku ciąży +7kg czyli chyba nie najgorzej.
+ 7 kg to bardzo malutko na ten tydzień :P

Alguien ja się zastanawiam jak ty ten brzuchol nosisz na tych nogach patyczkach chodzinka straszna jesteś ale jaka zgrabna
Cytat:
nie wiem czy wam pokazywalam. my chyba ten komplet zamowimy

http://allegro.pl/item980343780_joko...0x90_haft.html
też mi się bardzo podobał ale przewijak ma miękki a ja musze mieć na łużeczko ( już dzisiaj kupiłam) i jeszcze z tego co widze to ochraniacz na szczebelki jest tak jak tam pokazany na wieksze łużeczko jakby na 2 boki a nie 3 z tego co pisze

lazurowa uwierz jeszcze będziesz szczęśliwa i wszytsko się ułoży

idealnecialo fajne te koszulki zwłaszcza czerwona a z rozmiarem faktycznie dziwnie skoro ta sama koszulka tylko kolor inny ;/
wiolek1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-04, 21:31   #1368
ola_k11
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Alguien Pokaż wiadomość
Przegapilam niestety robienie zdjecia w pelnym 34 tyg, bo nie bylo nas w domku, za to mam z dzisiaj Takze dzis mam 34t 2d, wiec jak Wy liczycie, to juz 35 tydzien chyba
A! No i na porownaniach jest 2x wiekszy niz miesiac temu!!! Nie przesadzam
przeżyłam szok jak zobaczyłam Twój brzuś!!! jest idealny!!! a Twoja figura... tylko pozazdrościć!

Cytat:
No nadrobiłam Was nareszcie.
Byłam na tych zakupach z M. W sumie same zakupy poszły bardzo szybko. Jednak jedna ściana będzie beżowa a druga w kolorze dojrzałego groszku, bo nie było takiego odcienia żółtego, który by mi się podobał. Myślę, że zielony też może być.
Niestety nie było żadnej propozycji ze strony M. aby mi pomóc. Zapytał tylko czy będę sama malować a jak powiedziałam, że tak to tylko zrobił skrzywioną minę.
Ogólnie dłużej niż w castoramie byliśmy na parkingu i gadaliśmy. To znaczy w większości On gadał. Opowiadał o pracy, że jest cara gorzej, że obcinają im wszystko po kolei, że będzie składał papiery gdzie indziej. Jak do mnie mówił to rzadko na mnie spoglądał. Ja na Niego patrzyłam cały czas. Musiałam się napatrzeć. A to dlatego, że nie widziałam w Jego oczach żadnego uczucia. I pasuję. Nie będę walczyła. Poddaję się. Kocham Go nad życie ale dłużej nie zniosę tej obojętności. Życzę Mu wszystkiego najlepszego i oby kiedyś ktoś Go pokochał tak jak ja...

Widziałam, że mowa była o strachu przed tym, że Wasi Tż będą zakochani w Waszych dzieciach a Wy zejdziecie na drugi plan. Nie bójcie się, nie wkręcajcie sobie nic. Wszystkie jesteście w szczęśliwych związkach, możecie liczyć na swoich ukochanych. Jak Was nachodzą takie myśli to pomyślcie sobie, że niektóre kobiety są całkowicie same... nie mają się do kogo przytulić, nie mają kogo pocałować, śpią same w zimnym łóżku i nikt im nie mówi "kocham Cię"... nikt nie patrzy na rosnący brzuszek z podziwem, nikt nie czeka na to dziecko, które przecież jest cudem...

Boże jakiego ja mam doła. Jestem taka samotna... niby w tłumie ludzi a tak naprawdę jak bezpański pies.
Nie wierzę, że jeszcze kiedyś będzie dobrze. Nie potrafię w to wierzyć.
Nie wiem jak mam żyć. Czasem myślę, że nawet mi się nie chce żyć.
aż się wzruszyłam

Cytat:
Wiesz... Kiedy dziecko zostaje poczęte- nawet niekoniecznie w imię miłości, cały świat zmienia się dla Ciebie.
Nie zawsze musisz to akceptować i chcieć być jego częścią, jednak dla tego świata stajesz się człowiekiem wyraźnym, bardziej wartościowym, o podwójnej sile.

Teraz żyjesz w symbiozie wraz z dzieckiem, które jest częścią Ciebie. Więcej Ci powiem- za chwilę zapomnisz, że dziecko ma biologicznego ojca. Będziesz tylko Ty i Ono. Któregoś dnia stanie się coś, co odmieni Twoje życie na nowo. Znajdziesz (lub znajdzie Ciebie) ktoś, kogo będziesz chciała obdarować miłością i ktoś, kto to samo zrobi dla Ciebie i Twojego dziecka. Czy pomyślałaś, że może M. nie jest wart dzielenia tej miłości, skoro nie potrafi Kochać Ciebie i Twojego dziecka?
Czy chciałabyś, by był przy Tobie, mimo że wiesz, że Twój Maluch na jego miłość nie zasłużył?
Kiedy Maluszek się urodzi, będziesz inaczej patrzeć na miłość. Najpierw będziesz taką miłość ważyć bezpieczeństwem i szczęściem Dziecka, a dopiero potem swoim. Poszukasz wśród mężczyzn Ojca, a potem dopiero Faceta dla siebie.
I znajdziesz. Mogę się założyć o wiele.
bardzo mądrze napisane

idealne bluzeczki są super!
ola_k11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-04, 21:36   #1369
niezawsze
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anoxa Pokaż wiadomość
niezawsze ja tez dzisiaj odwiedzilam taki maly warzywniaczek i bylam zachwycona podaqj przepis na te cukinie??

a ja wcinam kalarepke pycha taka mlodziutka a jutro bede jadla pyszne swiezutkie szparagi od babci bo ona tym handluje
Cukinie kroje na 3 czesci i na pol, srodek wykrajam(mozna usmazyc i zjesc z pieczarkami) wkladam w srodek ser kozi z bazylia, posypuje przyprawami(prowansalskim i mozna) wkladam do naczynia zarodpornego posmarowanego cienko oliwa, przykrywam i wstawiam do piekarnika, pieke az cukinia bedzie miekka. Naprawde pyszne jest ten ser robi sie gumowy taki mniam mniam.

Szparagi biale czy zielone? Mi zawsze lykowate wychodza Albo stare kupuje albo nie wiem co :/

Cytat:
Napisane przez Lilka___ Pokaż wiadomość
wklejam mój wczorajszy brzuch 24tc6d
malenki brzusio.

Cytat:

NO! mam bluzeczki...
czerwona i rozowa ta:
http://www.allegro.pl/item1011247162...k_rekawek.html
Są sliczne, choc pewnie dlugo nie pochodze, tzn napewno sie naciągną choc ja liczylam ze beda luzniejsze
Fajne te bluzeczki musza sie fajnie na brzusiu ukladac.

Przed chwila poszlam do carrefoura kolejki niesamowite a mnie brzuch tak strasznie ciagnie do dolu dzis :/ wiec od razu z tz ruszylismy do kasy pierszenstwa. Weszlam bez kolejki a tz nie mial jak przejechac tym wozkiem :/ wiec zostawil mi rzeczy i sam objechal wozkiem aby przyjechac z drugiej strony :/ Nie pomysleli naprawde takie waskie alejki. Pozniej tz do mnie, ze ci ludzie byli oburzeni jak sie na nich patrzyl, ze weszlam bez kolejki, ja tam sie nie patrze nigdy aby sie nie denerwowac reakcja ludzi, za mna weszla nastepna ciezarna Glupi ludzie niech sobie sami ponosza przez 24h taki brzuch ciezki bo mi naprawde juz jest bardzo ciezko.

Maciuś
niezawsze jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-04, 21:36   #1370
karolcia228
Zakorzenienie

Lazurowa - ciezko mi cos powiedziec, ja tez kiedys chcialam miec dziecko ze swoim ex...ale nawet nigdy sie o to nie staralismy...dopiero z TZ naprawde postanowilismy po slubie jakis rok dzialac...no i za 2 podejsciem sie udalo...kocham mocno to malenstwo, nie wiem jak by bylo jak bym miala je z kims innym...ale wiem jedno dziecko to czesc mnie i drugiej osoby a jak mozna nie kochac kogos co powstalo z twojej krwi...zobaczysz uczucie przyjdzie samo...po woli nic na sile...uczucie przyjdzie samo...a nie bylo ci milo jak patrzylas na USG na swoje malenstwo??

Stary 2010-05-04, 21:38   #1371
hd2005
Zakorzenienie

Cytat:
Aniu ja już chyba kiedyś o tym pisałam, że bardzo chciałam mieć dziecko z M. Staraliśmy się dość długo. Choć tamtego zaplanowanego i chcianego dziecka nigdy nie było to ja już je kochałam, tęskniłam za Nim, bo to miało być Jego dziecko.
A teraz nie potrafię.. nie wyobrażam sobie jak to będzie jak się urodzi i będzie np. podobne do biologicznego ojca.
Kiedyś wydawało mi się, że jestem silna, mocna psychicznie... ale nie jestem. Jestem słaba i z niczym sobie nie radzę, wszystkiego się boję.
współczuję...

Chciałabym napisać coś mądrego ale wszystko co przychodzi mi do głowy wydaje się dość banalne.

Mówiąc szczerze, wydaje mi się, że Twoja sytuacja zawsze będzie skomplikowana bo zawsze będziesz pamiętała i czuła kto jest ojcem dziecka, zawsze będziesz sie zastanawiała jakby było gdyby maluszek się nie pojawił itd.

Oczywiście można zarzucić, że powinnaś kochać swoje dziecko, że wszystko się zmieni gdy je zobaczysz i takie tam bla bla bla.
Może tak... a może ...

Mam tylko nadzieję i szczerze Ci tego życzę
abyś w przyszłości spotkała KOGOŚ kogo pokochasz prawdziwie i szczerze, kto pokocha Ciebie i dziecko. Wówczas, z perspektywy czasu, uwierzysz, że wszystko w życiu ma jakiś sens i cel.

Stary 2010-05-04, 21:39   #1372
anuszka1401
Zakorzenienie

GG do anuszka1401

Cytat:
Napisane przez wiolek1 Pokaż wiadomość

ja ostatnio miałam 11.3 i lekarz mówił,że to nie anemia i jedyne co to łykac witaminki w których jest żelazo więc kupiłam feminatal n bo wcześniej miałam ten drugi bez zelaza
Ja tez kupiłam feminatal n

Cytat:

kupiłam sobie przewijak i teraz pytanie czy planujecie na przewijak nakładac coś jeszcze ?
bo widziałam prześcieradła frote albo chyba jakieś folie ? nie wiem i nie wiem czy to tez potrzebne bo ten przewijak jest taki gumowy ,więc chyba da się go myć normalnie ?

i jeszcze czy kupujecie podkładki pod prześcieradło na łużeczko
bo patrzyłam w sklepie i są folie( odpada bo skóra nie oddycha) i jeszcze takie jakby też to chyba frotowe było za 15 zł

ale nawet nie chce myśleć jak dzidziol musiałby sikac żeby przemoczyć pieluszke ubranko rożek albo śpiworek i na końcu prześcieradło heheheh więc też nie wiem czy faktycznie trzeba chronić ten materacyk

ale ja dużo rzeczy nie wiem co ja bez was bym zrobiła
Ja na przewijak nic nie nakładam i pod prześcieradło tez nie
anuszka1401 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-04, 21:40   #1373
Xawmeli
Rozeznanie

myślałam o tym kosmetyku
http://www.allegro.pl/item1021401744...osy_500ml.html
Xawmeli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-04, 21:44   #1374
lazurowa
Wtajemniczenie

GG do lazurowa

Cytat:
Napisane przez karolcia228 Pokaż wiadomość
Lazurowa - ciezko mi cos powiedziec, ja tez kiedys chcialam miec dziecko ze swoim ex...ale nawet nigdy sie o to nie staralismy...dopiero z TZ naprawde postanowilismy po slubie jakis rok dzialac...no i za 2 podejsciem sie udalo...kocham mocno to malenstwo, nie wiem jak by bylo jak bym miala je z kims innym...ale wiem jedno dziecko to czesc mnie i drugiej osoby a jak mozna nie kochac kogos co powstalo z twojej krwi...zobaczysz uczucie przyjdzie samo...po woli nic na sile...uczucie przyjdzie samo...a nie bylo ci milo jak patrzylas na USG na swoje malenstwo??
Czy było mi miło? Nie wiem. Dziwne to było uczucie. I za każdym razem nie dociera do mnie, że to obraz z mojego brzucha.

---------- Dopisano o 21:44 ---------- Poprzedni post napisano o 21:42 ----------

Cytat:
Napisane przez hd2005 Pokaż wiadomość
współczuję...

Chciałabym napisać coś mądrego ale wszystko co przychodzi mi do głowy wydaje się dość banalne.

Mówiąc szczerze, wydaje mi się, że Twoja sytuacja zawsze będzie skomplikowana bo zawsze będziesz pamiętała i czuła kto jest ojcem dziecka, zawsze będziesz sie zastanawiała jakby było gdyby maluszek się nie pojawił itd.

Oczywiście można zarzucić, że powinnaś kochać swoje dziecko, że wszystko się zmieni gdy je zobaczysz i takie tam bla bla bla.
Może tak... a może ...

Mam tylko nadzieję i szczerze Ci tego życzę
abyś w przyszłości spotkała KOGOŚ kogo pokochasz prawdziwie i szczerze, kto pokocha Ciebie i dziecko. Wówczas, z perspektywy czasu, uwierzysz, że wszystko w życiu ma jakiś sens i cel.
Dziękuję.
Stary 2010-05-04, 21:46   #1375
anuszka1401
Zakorzenienie

GG do anuszka1401

[QUOTE=dzidziadziumdzia;19 018606]

Z tym katarem to nie jest fajne...Jeśli podczas skupiania się wzrasta ciśnienie, to to wcale nie musi być katar, tylko płyn mózgowo- rdzeniowy :/.
Czy pytał kiedyś lekarza o to?

[QUOTE] O matko, nie strasz mnie! Nie, nie pytał!
[QUOTE]

Już o tym było. Podmyłaś się przed pobraniem? I potem ze środkowego strumienia?
[QUOTE]

Tak, zrobiłam to wszystko. Zobaczymy co gin powie, na razie nie panikuję...

---------- Dopisano o 21:46 ---------- Poprzedni post napisano o 21:45 ----------

haha ale mi się super zacytowało
Stary 2010-05-04, 21:48   #1376
dzidziadziumdzia
Zakorzenienie

Cytat:
Myślę, że po części odpowiedziałam na Twojego posta jak pisałam do Anii.
Nie wiem jak ja dotrwam do tego sierpnia. Chyba zwariuję.
Czytałam.
Pamiętaj jednak, że dziecko to nie tylko ojciec i jego plemniki. To nadal jeszcze matka i połowa genów od Niej. Już niedługo będziesz dumna z pierwszego uśmiechu i całej przespanej nocy.
Będziesz się cieszyć, jak maluch utrzyma butelkę w rączce i kiedy na Twój widok wyciągnie rączki chcąc się przytulić.

Wytrzymasz. Pamiętaj, że nosisz w sobie maleńką, niczego nie świadomą istotę, która pragnie i dopomina się Twojej akceptacji i miłości. Sama zobaczysz jak łatwo Ci to przyjdzie. Daj Wam trochę czasu.

Dasz sobie radę. Pamiętaj, że nie jesteś sama. My nie czytamy Twoich smutków z obowiązku, ale dlatego, że jesteś jedną z Nas, liczysz się dla nas. Dla jednej mniej, dla innej bardziej, ale i Ty i Twoje dziecko na pewno macie nasze wsparcie. Możesz na nas liczyć.

Choć może powiem lepiej za siebie- możesz na mnie liczyć.

. Witaj Kochanie

Stary 2010-05-04, 21:48   #1377
ola_k11
Zadomowienie

Ale jestem padnięta...
Idę robić TŻ kolację, bo dzwonił, że wraca już z pracy. Jutro przyjedzie nosidełko dla dzidzi, bo dziś do mnie dzwonili
ola_k11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-04, 21:52   #1378
dzidziadziumdzia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anuszka1401 Pokaż wiadomość
O matko, nie strasz mnie! Nie, nie pytał!
Spokojnie. To równie dobrze może być płyn z zatok, ale bezpiecznie byłoby pójść do lekarza, bo to nie jest normalne i tak być nie powinno. Płyn jest pewnie wodnisty i przezroczysty i po chwili już go nie ma.
Wiem, jak lekarze reagują na takie "głupoty", ale niech zrobią cokolwiek, niżbyście mieli to lekceważyć.

. Witaj Kochanie

Stary 2010-05-04, 21:55   #1379
lazurowa
Wtajemniczenie

GG do lazurowa

Cytat:
Czytałam.
Pamiętaj jednak, że dziecko to nie tylko ojciec i jego plemniki. To nadal jeszcze matka i połowa genów od Niej. Już niedługo będziesz dumna z pierwszego uśmiechu i całej przespanej nocy.
Będziesz się cieszyć, jak maluch utrzyma butelkę w rączce i kiedy na Twój widok wyciągnie rączki chcąc się przytulić.

Wytrzymasz. Pamiętaj, że nosisz w sobie maleńką, niczego nie świadomą istotę, która pragnie i dopomina się Twojej akceptacji i miłości. Sama zobaczysz jak łatwo Ci to przyjdzie. Daj Wam trochę czasu.

Dasz sobie radę. Pamiętaj, że nie jesteś sama. My nie czytamy Twoich smutków z obowiązku, ale dlatego, że jesteś jedną z Nas, liczysz się dla nas. Dla jednej mniej, dla innej bardziej, ale i Ty i Twoje dziecko na pewno macie nasze wsparcie. Możesz na nas liczyć.

Choć może powiem lepiej za siebie- możesz na mnie liczyć.
Dziękuję Dzidzia. Chciałabym żeby było tak jak piszesz, żeby ta miłość matczyna przyszła sama, żeby to było uczucie, które samo się we mnie pojawi.
Czasami mam wrażenie, że moje posty mogą być odbierane jako ciągłe biadolenie, użalanie się i często mam ochotę za to przepraszać...
Stary 2010-05-04, 22:01   #1380
anuszka1401
Zakorzenienie

GG do anuszka1401

Cytat:
Spokojnie. To równie dobrze może być płyn z zatok, ale bezpiecznie byłoby pójść do lekarza, bo to nie jest normalne i tak być nie powinno. Płyn jest pewnie wodnisty i przezroczysty i po chwili już go nie ma.
Wiem, jak lekarze reagują na takie "głupoty", ale niech zrobią cokolwiek, niżbyście mieli to lekceważyć.
Dzięki, powiem, żeby zapytał

---------- Dopisano o 22:01 ---------- Poprzedni post napisano o 22:00 ----------

lazurowa ja nie umiem Cię pocieszyć Mam tylko nadzieję i wierzę, że kiedyś będzie dobrze
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości