Panny Młode Kielce - część V :D - Strona 148 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-05-05, 09:59   #4411
Meana1
Rozeznanie

Dot.: Panny Młode Kielce - część V :D

Eninka do kogo chodzisz na ten kurs tańca? Ile trzeba mniej więcej wykupić lekcji na pierwszy taniec, przy załozeniu że TŻ zdolności tanecznych wogóle nie ma

Edytowane przez Meana1
Czas edycji: 2010-05-05 o 10:01
Meana1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-05, 10:01   #4412
Emir1994
Zakorzenienie

Dziewczyny mam wielką prośbę Zaczynam się pozycjonować w googlach napicie proszę na PW co wpisujecie/ wpisywałyście w googlach szukając fotografa np. "Fotografia ślubna Kielce"- zapewne była to jakaś inna fraza.

Edytowane przez Emir1994
Czas edycji: 2010-05-05 o 10:02
Emir1994 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-05, 10:05   #4413
marciadela
Raczkowanie

GG do marciadela

fotograf kielce ślub
marciadela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-05, 10:36   #4414
monnagiovanna
Raczkowanie

ja wpisywałam fotograf kielce lub fotograf świętokrzyskie
Stary 2010-05-05, 10:38   #4415
Madziuniusia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marciadela Pokaż wiadomość
fotograf kielce ślub
dokładnie tak
Stary 2010-05-05, 11:36   #4416
kleome84
Raczkowanie

Dziewczyny drogie doradźcie prosze, jaką wybieracie wódkę na wesele? My z Tż kompletnie się na tym nie znamy, bo nie pijemy wódki, dla mnie każda ma taki sam smak, a raczej jego brak tylko pali w gardło więc nie mam pojęcia co wybrać?
kleome84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-05, 11:44   #4417
Madziuniusia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kleome84 Pokaż wiadomość
Dziewczyny drogie doradźcie prosze, jaką wybieracie wódkę na wesele? My z Tż kompletnie się na tym nie znamy, bo nie pijemy wódki, dla mnie każda ma taki sam smak, a raczej jego brak tylko pali w gardło więc nie mam pojęcia co wybrać?
na weselach ładnie się Pan Tadeusz prezentuje. A jeśli o smak chodzi to z tańszych dobra jest czysta de luxe
Stary 2010-05-05, 11:49   #4418
alamig
Zakorzenienie

Cytat:
My kupiliśmy to nową wódkę Stock. Jest bardzo dobra, łagodna w smaku i nie ma po niej kaca
Stary 2010-05-05, 12:08   #4419
sunshine8408
Raczkowanie

[Ja również mam Pana Tadeusza, ale faktycznie do tanich nie należy.
sunshine8408 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-05, 12:14   #4420
emalgorzata
Przyczajenie

hej meena maasz w Bohemie wesele?
chciałam zapytać jak to tam jest z dekoracją kwiatową? czy to właścicielka robi dekorację? ile to kosztuje? masz może jakies fotki?
emalgorzata jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-05, 12:35   #4421
aga_o2021
Raczkowanie

dziewczyny blagam dajcie jeszcze raz linka do strony pani Ani kwiaciarki z z bazarów i napiszcie gdzie dokladnie ona sie miesci. Szukam i szukam i chyba slepa jestem bo znalezc nie moge;/
Stary 2010-05-05, 12:38   #4422
empirka87
Raczkowanie

proszę str Pani Ani http://kwiaciarniaanna.pl/galeria.php tam w zakładce kontakt masz nr tel i gdzie ma stoisko
empirka87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-05, 12:51   #4423
aga_o2021
Raczkowanie

dzieki wielkie bo sie uszukalam jak glupia i nie znalazlam
Stary 2010-05-05, 12:59   #4424
ewela03
Raczkowanie

Cytat:

my na wesele mamy kupiona Pałacowa....dobra wódeczka i ladnie sie prezentuje...a cenowo w sumie spoko....

najszczęśliwszy dzień 03.07.2010
ewela03 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-05, 13:02   #4425
emalgorzata
Przyczajenie

Red face Dot.: Panny Młode Kielce - część V :D

Cytat:
Napisane przez mysiaedysia Pokaż wiadomość
Dziewczyny myslicie nad dekoracja z zywych kwiatow?
Ja ostatnio bylam na mojej sali i tam jest dekoracja z kwiatow sztucznych, ale wyglada bardzo ladnie. Dekorowala pani z kwiaciarni na Zeromskiego. Zapytalam jej, ile trzeba bedzie zaplacic za zywe kwiaty, to powiedziala, ze 80zl za jeden wazon z kwiatami. Jak dla mnie to troszke sporo, bo tych wazonow to srednio z 15 by bylo. No i teraz zastanawiam sie, czy nie lepiej zaoszczedzic i brac sztuczne, tym bardziej, ze ladnie to wygladalo.

napisała emalgorzata

Mysiaedysia piszesz o dekoracji kwiatowej. ja pomagam kumpeli w zorganizowaniu weselicha i jesteśmy własnie na etapie dekoracji sali.byłyśmy na jej sali i akurat była przygotowana dekoracja i były dekoratorki ,ktore to robiły.
miały kielichy na takich bardzo długich nogach.i w nich robiły kompozycje z żywych kwiatów. dół kielicha był wysypany fajnymi dodatkami. fajnie to wygładało. pytałyśmy o koszt. cena zależy od kwiatów . zaczynają robić taki kielich od ok 55 zł( kumpela będzie miała z róz - i ugadałysmy się na 60 zł. takie wysokie te kompozycje były z takimi trawami jak pręciki do góry wyciągnietymi i wyglądały przez to na ogromne. kumpeli doradziły na salę 6 takich kielichów. także może nie musisz mieć az 15 bo to naprawde kupa kasy. aha. i zeby było "gęściej" na stole to ustawiają mniejsze kielichy do kompletu z pływającą świeczką, grysikiem i płataki . fajne. bardzo nastrojowo. takich swiecznikow zamowiłyśmy 25 , bo kosztują tylko 3 zł. kompozycja przed Mlodymi 100 zł. z tego co pytałyśmy po kwiaciarniach to cena b niska. a ładne było to co widziałyśmy wtedy na sali.mają też katalogi i fotki i można coś wybrac. za Mlodymi takie wiszące kom[pozycje zamówiłyśmy 2 -jedna kosztuje 60 zl. ale mają bardzo różne opcje ,i można coś zupełnie innego wybrac.
wogołe to one ubierają materiłami, mają kurtynę swietlna itp , lae to Cię chyba nie interesuje.
tyle pamiętam .może coś Ci to pomoże , bo wiem jak cięzko się gada z tymi kwiaciarkami.w pasji kwiatowej myślalysmy ze oszalejemy. na dobrą sprawę nie dowiedziałyśmy się niczego, a ponoć to jedna z lepszych kwiaciarni. jakby co to pisz naa priva do mnie , bo będzie kumpela mieć jakieś fotki z dekoracji to mogę Ci podesłac.
zyczę powodzenia w dalszych przygotowaniach.
aha . napiszę jeszce o bukiecie.Laziłysmy ze zdjęciem z neta po kwiaciarniach.babki mówiły ze ten bukiet to ok 250 zł. a one powiedziały 190. więc oszczędnośc spora. można sobie costam jeszce dokupić za ta kaske ok bo pisze i pisze i pisze
buzki
Stary 2010-05-05, 13:05   #4426
PikPock
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez srubka87 Pokaż wiadomość
No kochane skusiłyście mnie...ja tez chyba zamówię bukiet u p. Ani z bazar Prosze napiszcie gdzie chodzicie na kurs tanca...mam na myśli taki grupowy, nie chcemy chwilowo indywidualnego. gdzie chodzicie? Coś mi świta o Willi Magnat, ale macie namiary? Wiem, że to już było..ale nie mogę znaleźć plisssss U nas sprawa z poprawinami skomplikowała się, miał być grill dla najbliższych w domu...miało być ok. 30 osób: My+ świadkowie z osobami+rodzice+rodzeństw o z dziećmi i żonami, facetami...A wczoraj moja teściowa powiedziała, że ona to jeszcze chciałaby zaprosić 20 osób od siebie z rodziny...Początkowo pomyślałam, że co mi tam, nie mam nic przeciwko, bo to i tak u Tż-a, ale potem moja teściowa powiedziała, ze ona za nic nie bierze odpowiedzialności...i jak przemyślałam to doszłam do wniosku, ze obsłużyć i nakarmić 50 osób to ponad moje siły. Chciałabym się też pobawić, a nie tylko obsługiwać towarzystwo...Zwłaszcza, ze ode mnie byłoby jakieś 10 osób a 40 od Tż-a...Myślałam, że będziemy w waskim gronie...i dlatego chciałam żeby nasze rodzinki były razem, namówiłam mamę żeby nie zapraszała do nas do domu gosci..a jakby u Tż-a byli tylko jego goście , a z mojej strony jedynie najbliźsi to stwierdziłam, ze moja mama się zdenerwuje, bo ona nie zaprosiła do siebie nikogo bo miało być kameralnie a tu co...Wiec chyba zostaniemy ze świadkami i rodzeństwem w Ameliówce poszalejemy sami, a rodzce niech sobie robią co chcą w domu(oddzielnie)...no chyba, że moja teściowa zdecyduje się, ze jednak tylko najbliźsi(w sumie 30 osób). Mam dzisiaj chandrę...bo juz myslałam, że wszystko ustalone...a tu kicha...Nie chcemy robić poprawin dl awsyztkich, bo to mnóstwo kasy- nasza bliska rodzna moja + Tż-a to 80 osób, a ja wychodzę z założenia, że albo zaprasza się wszystkich albo nikogo...
http://www.swiattanca.com/ To ich strona internetowa.
PikPock jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-05, 13:12   #4427
kajcia82
Raczkowanie

Cytat:
My z tż zastanawiamy się nad wyborową albo stockiem
Dziękuję oliffka2 za pogonienie mnie ws kwiatów Zadzwoniłam dziś do Pani Ani i udało się!!! Umówiłam się z nią osobiscie na sobotę i już na mój termin lista zamknięta (mówiła, że przyjmuje max. do 5 zamówień na dzień - a ja jestem 5 ) Poza tym dostaje się od niej gratis kosz płatków róż, co mnie straszliwie ucieszyło No i ceny ma naprawdę konkurencyjne.

Edytowane przez kajcia82
Czas edycji: 2010-05-05 o 13:17
kajcia82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-05, 13:20   #4428
emalgorzata
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez oliffka2 Pokaż wiadomość
wygląda na to, że p. Ania z bazar jest najprzystępniejsza cenowo muszę, się pochwalić wczoraj zamówiliśmy zaproszenia foto wrzucę jak przyjdą płacimy po 1,89 więc nie jest źle. Która z was ma ślub u Chrystusa Króla na Baranówku??

helo. mam konkurencję dla p. Animożesz zerknąc na odp ode mnie do mysiedysi
Stary 2010-05-05, 13:33   #4429
PikPock
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez eninka84 Pokaż wiadomość
70 zł/h
O matko! Ja byłam jakiś czas temu na dwóch indywidualnych lekcjach w willi magnat (bez rewelacji) i płaciłam 120zł za godz. lekcyjną (45min). Normalnie szaleństwo!

---------- Dopisano o 12:33 ---------- Poprzedni post napisano o 12:23 ----------

Cytat:
My będziemy mieć Wyborową. To dobra i dość popularna wódka,no ale są oczywiście tańsze dobre wódki.
PikPock jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-05, 13:49   #4430
trooskava
Zadomowienie

Cytat:

My mamy Stumbrasa i szczerze mogę go polecic
trooskava jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-05, 13:50   #4431
syrwia81
Rozeznanie

GG do syrwia81

Cytat:
Napisane przez PikPock Pokaż wiadomość
My będziemy mieć Wyborową. To dobra i dość popularna wódka,no ale są oczywiście tańsze dobre wódki.
My też mamy wyborową i mogę ją z czystym sumieniem polecić

NIKOLA - 05-03-2012
syrwia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-05, 13:53   #4432
kajcia82
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez trooskava Pokaż wiadomość
My mamy Stumbrasa i szczerze mogę go polecic
A jak cenowo ten Stumbras stoi??
Stary 2010-05-05, 14:15   #4433
Lena _
Raczkowanie

Dziewczyny

Ile kosztują płatki róż? Ktoś doradził mi by jechać w czwartek na giełdę kwiatową i tam kupić kwiaty do płatków. Co o tym myślicie?

Kolejne pytanie, czy któraś z Was jadła ciasta ze Społem?
NO i ostatnia kwestia - potrzebuję "napompować" 100 balonów helem, może wiecie gdzie w Kielcach to da się zrobić?

Z góry dzięki za wszelką pomoc
Pozdrawiam
Lena _ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-05, 14:23   #4434
martaj9
Rozeznanie

Witam!
Weeknd zleciał szybko. Załapałam nerwa na bratową bo nie zaprosiła nas na urodziny mojej bratanicy bo nie zaprosiłam jej na zaręczyny choć nikogo odo mnie z rodziny nie zapraszałam oprócz siostry ( jedna spośród trojga rodzeństwa) która mi pomagała w przygotowaniu imprezy. My mamy Nemiroffa. Bardzo delikatna w smaku.
martaj9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-05, 14:46   #4435
Madziuniusia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez martaj9 Pokaż wiadomość
Witam!
Weeknd zleciał szybko. Załapałam nerwa na bratową bo nie zaprosiła nas na urodziny mojej bratanicy bo nie zaprosiłam jej na zaręczyny choć nikogo odo mnie z rodziny nie zapraszałam oprócz siostry ( jedna spośród trojga rodzeństwa) która mi pomagała w przygotowaniu imprezy.
Nie przejmuj się nią:P u mnie już TŻ powiedział, że oficjalnych zaręczyn przy rodzicach nie będzie, tylko kameralnie mnie poprosi o rękę. Powód? Jest baaaaardzo nieśmiały ostatnio nawet stwierdził, że jak bedziemy brać ślub, jak już nadejdzie ten dzień to on bedzie sie modlił o to, żeby jak najszybciej się skończył. Nie lubi chłopak być w centrum zainteresowania
Stary 2010-05-05, 14:48   #4436
Alice the Bride
Raczkowanie

emalgorzata pisalam niedawno o kwiatach i dekoracji w bohemie troszki
Meana nie ogladalam zadnych katalogow dekoracji bo nie mialam czasu zreszta obejrzalam na zywo z 5 tych dekoracji. Co do kwiatow to oni je moga powsadzac w wazony ale ty je musisz kupic i dostarczyc. Wiec ty za nie placisz Co do próbowania ciast i mięs również nie mam czasu na takie rzeczy. Moja kolezanka byla tam na weselu 3 tyg temu. Podobalo jej sie, smakowalo i mnie to wystarcza Teraz zreszta i tak nic bym nie zmienila bo jest za pozno.
Oświadczył się 1.1.2009 o godz 0:00
Nasz ślub 22.05.2010

Alice the Bride jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-05, 14:52   #4437
DamiankaKamilka
Raczkowanie

Dzieczynki,

czy któraś ma może wesele w Leśnym Dworze?? Lub była w niedalekim czasie??;> Zaczynam się martwić jedzeniem, bo podobno jest bardzo mało... Co prawda to jest lato, robimy wiejski stół we własnym zakresie, ale mimo wszystko nie chciałabym żeby goście wyszli z tamtąd głodni...

DamiankaKamilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-05, 15:13   #4438
alamig
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez DamiankaKamilka Pokaż wiadomość
Dzieczynki,

czy któraś ma może wesele w Leśnym Dworze?? Lub była w niedalekim czasie??;> Zaczynam się martwić jedzeniem, bo podobno jest bardzo mało... Co prawda to jest lato, robimy wiejski stół we własnym zakresie, ale mimo wszystko nie chciałabym żeby goście wyszli z tamtąd głodni...
Kamilko, ja niestety też nie słyszałam zbyt pochlebnych opinii o Leśnym Dworze. W tamtym roku byłam tam na sporej imprezie i muszę przyznać że porcje były niewielkie i najedzona jakoś bardzo to nie byłam . Oni tam idą bardziej na jakość a nie na ilość. Niestety robiąc wesele w restauracji trzeba się liczyć z tym, że nie ma tyle jedzenia ile we większych domach weselnych (mówię o tych gdzie płaci się za osobę). Sama się tym martwię bo też robię wesele w restauracji (Kameralny) i też chodzą opinie, że goście się tam nie najadają. Dlatego też robimy wiejski stół, gdzie będzie świniaczek, gar tradycyjnego żurku oraz pierogi ruskie i z mięsem. Do tego różne rodzaje mięs i wędlin. Mam nadzieję, że będzie to ratunek dla tych, którym normalne posiłki nie wystarczą
Stary 2010-05-05, 15:25   #4439
syrwia81
Rozeznanie

GG do syrwia81

Dziewczyny czy sądzicie, że w sierpniu będą dostępne tulipany na bukiet?? Marzy mi się bukiet z tulipanów ale nie mam pojęcia czy coś z tego będzie

NIKOLA - 05-03-2012
syrwia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-05, 15:34   #4440
madziastanczyk
Raczkowanie

Cytat:
My zastanawialiśmy się nad Nemiroffem z miodem ale w ostateczności padło na Luksusową w nowej butelce
co nam zabrała sen
...
madziastanczyk jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości