|
|||||||
| Notka |
|
| Zwierzęta domowe - wiZOOż Forum dla miłośników zwierząt domowych. Szukasz porady w temacie psów, kotów, żółwi, chomików itp.? Forum wiZOOż to miejsce dla ciebie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#7621 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: UWAGA! Oddam 3 małe kociaki w dobre ręce!! PILNE!
Tak dziewczyna już dawno doszła do tego wniosku iż obie swoje kicie wysterylizowała,jednakże jedna kicia została zapłodniona tuż przed zabiegiem,wiec niestety ten musiał się trochę odwlec w czasie.
|
#7622 |
|
Wtajemniczenie
|
mozna było 2 w 1 sterylka (potoczne okreslenie bo i tak chodzi o kastrację) z aborcją
|
|
|
|
#7623 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: 2 kocurki 6 tygodniowe znajdki szukaja domu
Zamieść ogłoszenie w miejscowej gazecie, na pewno szybko wtedy sie ktoś zgłosi. Ja swojego kota znalazłam właśnie w gazecie
|
|
#7624 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Zaginął 6 letni czarny Cocker Spaniel
Coś nowego z pieskiem związane?
|
|
#7625 |
|
Zadomowienie
|
Spokojnie,ludzie to chyba niedlugo sie beda bic o nie
Dzisiaj juz byly trzy telefony-ale troche za daleko ludzia bylo jechac po kota ![]() Mamy na 90 prc domek w warszawie Zapowiada sie super,pojda dwa od razu maluszki Pani mieszka w mieszkaniu,dlugo jest w domu,zgadza sie na kastracje-wyglada fajnie to wszystko ![]() W sobote jak sie zdecyduje na 100 procent przyjedzie Kociaki ogolnie super sa,szalone Slodkie takie przylepy,laza za ludziami tylko ![]() Psa olewaja,bawic sie chca ![]() Korzystaja juz z kuwetki-zalapaly momentalnie co to kuweta i piasek Jedza jak szalone ,wiec pewnie do soboty przybiora na wadze ![]() Ja troche za to alergi sie nabawilam ![]() Szyja mi spuchla,twarz czerwona ![]() Dawno kota nie glaskalam i chyba cos mi sie odzwyczailo :coo l:
|
|
|
|
#7626 |
|
Zadomowienie
|
Koty szukaja jeszcze domu??
Bo ja swoje chyba juz wydalam W sobote sie okaze![]() Jesli tak to ogloszen mam troche wiec moge pozmieniac i wkleic fotki tych maluchow z danymi wlascciela. Teraz popyt na malutkie koty wiec powinny szybko znalesc domek ![]() Tyle ze one powinny jeszcze z tydzien posiedziec z mama...Sa malutkie,za wczesnie na wydanie.. Edytowane przez Garadiela Czas edycji: 2010-05-04 o 00:31 |
|
|
|
#7627 |
|
Zakorzenienie
|
Przygarnę kota - KRAKÓW!
Witam
Chęnie przygarnę od kogoś kotka bądź kocicę. Szczególnie mi zależy na tym aby kotek był w miarę młody, wykastrowany i najważniejsze - RUDY. Zamieszka on/ona u mojej babci na wsi, więc będzie miał pełną swobodę. Obecnie rozglądam się też po schroniskach ale rudych kotków jest jak na lekarstwo. ![]() Pozdrawiam |
|
|
|
#7628 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Przygarnę kota - KRAKÓW!
Czemu akurat rudy?
Kurcze dziwią mnie takie kryteria, a charakter to nie ważny ? Jak będziesz miała do wyboru rudego i wrednego a łaciatego i kochanego to weźmiesz rudego ?Może babcia się przekona do innego kolorku, jest tyle ślicznych bidulek , nawet małych kociaków co widać tutaj na forum z resztą
|
|
|
|
#7629 |
|
Zakorzenienie
|
Czemu rudy? Wiesz moja babcia to typowa kociara i miała już mnóstwo kotów ale od dawna marzy o rudym i nigdzie takiego nie może znaleźć, a ja chciałabym zrobić jej prezent
|
|
|
|
#7630 |
|
Wtajemniczenie
|
wejdź na miau.pl tam jest dużo kotów do adopcji może będzie jakiś rudy , chociaż mnie takie kryteria denerwują
|
|
|
|
#7631 |
|
Zakorzenienie
|
Dziękuję, na pewno przeglądnę tą stronkę
|
|
|
|
#7632 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Zaginął 6 letni czarny Cocker Spaniel
ojejku , 150 km ; o
nic nowego , pisalam nawet na portalach okolicznych miast jutro jade ze szczurkami do weta to inowroclawia to tez go powiadomie , eh ;(
Och, proszę, kochanie, moja piękna, proszę! Chciałem to powiedzieć. Moje oczy jednak już zamykały się! Wargi nie chciały się poruszyć. Traciłem świadomość. Wysoko nad nami słońce powstało już nad ziemią. |
|
|
|
#7633 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Oddam kotki w dobre ręce, Trójmiasto i okolice :)
w usa kastracje/streylizacje robi sie do 3 mca zycia..tez mnie to przerazilo..
a co do sytuacji kolezanki ..mialam podobą. Moja kicia ciagle byla za mloda wg mojego lekarza a jak juz miala dobry wiek to okazalo sie ze w ciazy..kotka wychodzaca..no i dupa. szczescie w nieszczesciu...3 kotki urodzily sie martwe...byly przeogromne..nie wiem czy to ma jakis wplyw,..a 2 urodzily sie zdrowiutkie sliczne ale rowniez mega duze... jak juz bylam umowiona na streylke po odchowaniu malych ( trafily do rak znajomych )lekarz ja pomacal i mowi ze jest w kolejnej ciazy...mowie niemozliwe...z domu nie wyspuszczalam bo wiem ze kotka moze zaraz 2 tyg po urodzeniu znow fruwac za kawalerem...wrocilam taka zla do domu no ale nie pokroilam kotki bo mowie a jesli jest w ciazy chcoiaz nie wiem skad to bedzie krwotok i wroce bez kota.. zaczekalam jeszcze 2 tyg...brzuch nie rosl..sterylizacja...okaz alo sie ze kotka po urodzeniu malych taki miala apettyt ze obrosla w tluszcz.. i tacy weci sa...jak nie ma sprzetu to oni tylko sie domyslają...i jeszcze mowi ze whiskasa mozna dawac bo to smaczne,...smaczne smaczne pewnie ale jaki badziew...tyle ze powiem szczerze oja kotka nie chce nic jest procz kitkatow no i duzo suchego puriny i wode poje litrami..ale o surowym miesei mowy nie ma..dziwna ta moja pixi
|
#7634 |
|
Rozeznanie
|
Trzymam kciuki, aby to był ten domek
|
#7635 |
|
Przyczajenie
|
tak jeszcze szukają,bardzo byłabym wdzięczna
![]() z góry dziękuje
|
#7636 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Kupię psa
całe życie się człowiek uczy,ciekawe czy to oznacza że mam niezwykły dom, bo planuje wpierw przebadanie mojej sunie na choroby genetyczne, dowiedzenie się jak najwięcej o porodzie,socjalizacji i wychowaniu szczeniaków, mam sunie ze sprawdzoną psychiką i wiem,że jej przodkowie są danej rasy, jej wygląd sprawdził sędzia a nie weterynarz,który uczył się o zdrowiu a nie rasowości psa, ale nie mam zwykłego domu, hmmm...
w sumie prawda i nie chce mieć szczeniaków ze zwykłego domu jak to ciocia wzięła i zwykła pani, która chciała mieć szczeniaczki naraziła je na śmierć w mękach, bo nie wiedziała,że ona musi odrobaczyć i zaszczepić małe i robale z nich wylazły, taki zwykły domek, co mógł wiedzieć, w końcu to był eksperyment, a ile psów ze złą psychiką i chorych albo rosnących w złych warunkach widziałam i wszystkie ze zwykłego domu, a czemu nie przygarniesz psa danej rasy, nawet młode są,szczeniaki też,ze zwykłego schroniska,albo tymczasu? też były w zwykłym domu,ale pseudo nie miało popytu,albo nie chciało się ich wychowywać i wyrzucił pan problem, bo w żadnych papierach nie był miot odnotowany, psy nie miały tatuażu, to można wywalić, bo już sunia miała te szczeniaki, to już niepotrzebne ( chociaż to taki mit,że dziwne,że "dorośli" w to wierzą ) ---------- Dopisano o 23:30 ---------- Poprzedni post napisano o 23:20 ---------- motylku,ale przecież pani z domu też musi zarobić,choć grosza nie wyda i nie postara się, by pies był rasowy, by był przebadany, często nawet warunki są straszne,ale jak ktoś kupuje w promocji, to ma gdzieś to,że psy cierpię przez nabywców,ważne,że on może się pochwalić tańszym psem ala rasowym, no i da zarobić osóbce chcącej mieć szczeniaki, a że jest np taka pseudo i nie ma ją jak ruszyć,takie nasze prawo a i naiwnych ma dużo i mimo,że na nią czyhają inspektorzy, zwierzęta się męczą i chorują,ale nie ruszysz,a wystarczyło by,żeby ludzie nie oszczędzali na psach,ale to tylko marzenia a ja się pytam,gdzie są Ci wszyscy dobrzy,chcący przygarnąć zwierzątko, bo nie ma swojego człowieka, gdzie oni,gdy cierpią psy? http://www.doadopcji.pl/ogloszenia/p...a-bernardyn/0/ |
|
|
|
#7637 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ja od czwartku mam psa ze schroniska, plus trzy koty, dwa z ulicy jeden ze schroniska, i jestem z tego dumna. Chociaż przyznam, że było ciężko, gdy widziałam tyle pięknych szczeniaków w pseudo...
|
|
|
|
|
#7638 |
|
Rozeznanie
|
no tak, to nie jest miły widok,
a często odpowiedzią na nie polecanie psów z psełdo jest to,że hodowcy boją się konkurencji, tylko,że prawdziwy hodowca nie ma problemu, bo coraz więcej ludzi jest uświadomionych i też wiele kryć jest przemyślanych, ale niestety konkurencja jest dla niechcianych psów, bo lepiej się pochwalić wyglądającym na daną rasę szczeniaczkiem, ostatnio trafiła do schroniska jamniczka z interwencji, biedna, rodziła co cieczkę, samochód ją potrącił, sama musiała "się wyleczyć" bo i po co leczyć,skoro taki pies tani i wiele psów w typie, kilka dni leżała i się męczyła,efekt taki,że ma problemy z zachowaniem równowagi, teraz jest w boksie,ale już bezpieczna,ale wyniszczona, sutki obwisłe i przeżyła dużo,ale szczeniaki kupowano, bo przecież chów domowy,a że sunia cierpiała,ważne jet,że po trupach a do celu ![]() http://www.ddbadopcje.eulotka.pl/?idinf=2 http://www.bernardyn.com.pl/ Edytowane przez milkanika Czas edycji: 2010-05-05 o 00:16 |
|
|
|
#7639 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Ślepinka Layla szuka domku!!! Proszę o pomoc!
Layli pękło to 'zdrowsze' oczko, nie ma reakcji na leki, oba oczka trzeba amputować
Ponawiam prośbę o dom dla niej oraz jakiekolwiek wsparcie finansowe, w celu opłacenia jej leczenia!!! |
|
|
|
#7640 |
|
Wtajemniczenie
|
Koszmar
My jeszcze nie dostaliśmy pieniędzy. ![]() Biedna kocinka... |
|
|
|
#7641 |
|
Wtajemniczenie
|
Też mnie podłamała strasznie ta wiadomość
Jeszcze najblizsi mnie podłamali, namawiając do jej uśpienia, żeby ulżyć jej cierpieniu, ale ja nawet nie biore pod uwagę tej opcji, ona nawet mając 'oczy' nic nie widziała, tyle tylko że były zniszczone, chore gałki oczne, jestem więcej niż pewna że w spokojnym domu ona się super odnajdzie, koleżanka ma taką kotkę w dodatku z FIV i kotka żyje ma się świetnie, nawet na paraperty wskakuje ![]() ...ko ty radzą sobie doskonale bez wzroku w bezpiecznym miejscu!!!Poza ślepota jest zdrowa i pełna życia, w lecznicy jest największym miziakiem, dziewczyny które ją odwiedzają mówią że jest super kotkiem |
|
|
|
#7642 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Gdybym miała miejsce kocie bym ją wzięła - ale trzy koty plus pies to wszystko, na co sobie możemy w tym momencie pozwolić.
|
|
|
|
|
#7643 |
|
Zadomowienie
|
BadGirl rasowy ale bez rodowodu,niezly zpan co nie?Kupilam psa taniej a wyglada tak samo
Otoz moja droga nie... Psy NIE RASOWE-BEZ RODOWODU I BEZ UPRAWNIEN NIE MOGA BYC ROZMNAZANE!!!!To mit ze suka musi miec male... Musi bo?Co przyszla do wlascciela i powiedziala chce mi sie? ![]() To instynky i nic wiecej,suke trzeba sterylizowac a nie puszczac do psa... To jest wlasnie glowna przyczyna ilosci psow w schronach i na ulicy... Jesli chcesz KONKRETNEGO psa o KONKRETNYM wygladzie i KONKRETNYCH cechach charakteru to kupisz psaz RODOWODEM. Bo tylko taki bedzie odpowiadal danej rasie... Jak chcesz psa "bo chce psa" to zapraszam na dogomanie w dziale molosy... Jest masa bernardynow w typie do adopcji...Mlode stare jakie chcesz... Moze sie i dog Bordo znajdzie
|
|
|
|
#7644 |
|
Zadomowienie
|
Baba jednak zrezygnowala... Nawet nic nie powiedziala,dopiero po moim smsie co jest grane napisala laskawie WRRRRRRRRRR Czyli kociaki nadal do wziecia... :ehem :
|
|
|
|
#7645 |
|
Zakorzenienie
|
Bardzo mi przykro z powodu koteczki
![]() Wpłaciłam mały datek - mam nadzieję, że się przyda Wygłaskaj ode mnie Layle koniecznie |
|
|
|
#7646 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: kupię psa
Cytat:
Nie kupuj psów z pseudo, tylko z porządnej hodowli. Będziesz miała pewnośc co do rasy psa, jego przodków (czyli jakie mieli charaktery i czy są zdrowi), możesz zobaczyć badania rodziców. Będziesz miała pewność, zarówno suka jak i szczeniaki są dobrze odżywione i szczepione. Ponadto, psy bez rodowodów to zwykłe kundelki a Ty przecież chcesz kupić Doga, Dogue de Bordeaux lub Bernardyna krótkowłosego także psa rasowego... Co do tego, że psy w hodowlach są drogie to nie do końca tak jest. Po pierwsze niektóre hodowle sprzedają psy na raty. Po drugie możesz zabrać psa na tzw. warunek hodowlany. Po trzecie możesz kupić psa nie hodowlanego, one są o wiele tańsze niż te wystawowe.
"Człowiek posiadł sobie prawo do posiadania zwierzęcia. A powinien to być przywilej, który można odebrać." Edytowane przez tygrysia Czas edycji: 2010-05-05 o 19:50 |
|
|
|
|
#7647 |
|
Przyczajenie
|
Astra - Wycieńczona szylkretka prosi o kupno cegiełki....
Witam, to mój pierwszy post na tym forum
![]() Nie będę owijać w bawełnę, piszę w konkretnym celu ![]() Chciała bym wam przedstawić pewną historię.... Oto Astra. Astra trafiła do mnie ze Świnoujskiego schroniska. Jak tam trafiła- nie wiem. Kotka popadała w coraz większą depresję. Nie chciała się ruszać, nie chciała jeść ani pić. Przez ten czas w schronisku nic nie było zrobione- została wysterylizowana i tyle. Weterynarz bardziej szczegółowo się nią nie zainteresował. Kicia trafiła do mnie. Wyjaśniło się, że przez ten miesiąc nie jadła nie tylko z powodu głębokiej depresji. Ona nawet fizycznie nie bardzo mogła jeść. Jej jama gębowa- to był jeden wielki syf. Rozległa martwica, góry ropy, sino fioletowe zęby, straszny zapach.... Widok był przerażający. Kotkę bolało dotykanie pyszczka, jedzenie, nie mogła nawet go domknąć. Została podjęta natychmiastowa decyzja o usunięciu zębów. Były w tak złym stanie, że jednego weterynarz wyjął gołymi palcami. Pozostawione zostały tylko trzy, te w najlepszym stanie. Po jakimś czasie także te zęby zaczęły się babrać- więc zostały usunięte. Astra nie ma już zębów :diabelek Kotkę już nic nie boli. No. prawie nic, bo dziąsła nie chcą się goić tak ładnie, jak powinny... 9 kwietnia Astra miała zrobione dwa testy- na białaczkę i na FIV. Niestety, na FIV wyszedł dodatni Asterka ma również chora wątrobę i serce- z wątroba nic nie da się zrobić- to "zużycie materiału" ![]() Borykamy się również z grzybicą- wydawało by się doleczoną, a jednak paskuda wróciła. Astra jest bardzo towarzyska, chce się tulić i być głaskaną. Wpakowuje się na kolana człowieka, wczepia pazurami i nie chce puścić. Ostatnio także zaczęła się bawić włochatą myszką Inne koty lubi, psy toleruje- jest jak strażnik, ciągle tylko pilnuje, czy mój Loki nie biega czy nie szczeka przypadkiem.Astra szuka domu wyjątkowego. Takiego, który w pełni zrozumie, co to znaczy kot chory, który zechce jej stworzyć prawdziwy, ciepły kąt na te ostatnie miesiące lub lata życia. ![]() Kontakt do mnie: telefon( w dni powszednie do ok 16 mogę nie odebrać :/) 787-71-38-08 gg: 3274491 e-mail: sebriel@wp.pl Astra znajduje się pod opieką Towarzystwa Opieki nad Zwierzętami w Szczecinie Linki: Wątek Astry na miau.pl: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=106128&start=0 Wątek do interwencji o Astrze na stronie TOZ: http://toz.szczecin.pl/?id=interwencje_czytaj&int=1711 Bardzo proszę o kupno chociaż jednej cegiełki dla Astry: http://allegro.pl/item1028834199.html |
|
|
|
#7648 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Astra - Wycieńczona szylkretka prosi o kupno cegiełki....
Kolejna bida...
A jaka piękna!
|
|
|
|
#7649 |
|
Wtajemniczenie
|
Bardzo dziękuję, napewno się przyda.
Koteczka juz po operacji, wybudziła się, napewno nie będzie jej lekko, musi na nowo nauczyć się żyć w nowej sytuacji. Nie jest lekko, nie ma dt, ds, ona potrzebuje spokoju i opieki, koleżanka zaproponowała hotelowanie jej i opiekę po kosztach, ale potrzeba nam funduszy na ten cel... Mam nadzieje że cała ta sytuacja będzie miała szcześliwy finał i koteczka zakotwiczy gdzieś na resztę życia, bo wkońcu nie tak wiele jej trzeba, spokojnego domu, bez radykalnych zmian, bez zwierzaków badz z innym spokojnym który ją pokocha i nie będzie meczył |
|
|
|
#7650 |
|
Zakorzenienie
|
Jednak udało mi się przekonać babcię również na inny kolor kotka
![]() Nadal jestem w trakcie poszukiwań, więc jeśli ktoś ma młode kotki to chętnie jednego przygarnę
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Zwierzęta domowe - wiZOOż
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:46.