"Wszystkie sie rozpakowały- czas się sprawdzić w roli MAMY" - marzec/kwiecień 2010r. - Strona 17 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-05-05, 05:30   #481
Darusiaaaa
Zakorzenienie

GG do Darusiaaaa Send a message via Skype™ to Darusiaaaa
Dot.: "Wszystkie sie rozpakowały- czas się sprawdzić w roli MAMY" - marzec/kwiecień

ona jak sie obudzi to jest wybudzoa na maksa i placze , zjada sobie raczki i mlaska.
Dzis nasze karmienie i w dzien-co 4godziny czyli tak jak chcialam i w nocy rowniez super, zjadla po 22 i teraz a jest wpoldo szostej
a teraz sobie lezymy wiec wpadlam na chwilke.
Poki co -odpukac-steka i wierci sie ale nie placze, dzis na 15:30 usg bioderek mamy, po porodzie rawy staw jej przeskakiwal , ale przed wyjsciem ze szpitala juz nie, mimo to mam nadzieje ze bedzie dobrze i ze wszystko jest wporzadku, a w piatej na ten brzuszek, nie wiem czy przezciemiączkowe jest u nas w przychodnii, zapytam-chcialabym zrobic ale w tej nasej dziurze mozliwe ze nigdzie nie ma;/

jeszcze sie wkurzylam bo albo dzis albo 11 mamy jechac do wykladowcy do Lodzi(bo tak sobie zarzyczyl) i rozmawiac z jego podopiecznymi (placowka oopiekunczo -wychowawcza) i pisac z rzmowy wnioski i diagnozy tylko do cholery jakby czlowiek mial czas studiowac dziennie nie chodzilby do szkoly zaocznie!
Mama bedzie musiala sie zwolnic z pracy i mi z nią zostac, ale nikt sie nie pyta czy mamy czas i tak dalej. Ehhh.... pocieszajace jest to ze nie chcialo mi sie jechac np tylko po spodnie czy po cos jeszcze a tak moze zrobie jakies zakupy malej tez by sie spodenki przydaly jakies....
A.Camus
Darusiaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-05, 07:44   #482
megi-megi
Zakorzenienie

Dot.: "Wszystkie sie rozpakowały- czas się sprawdzić w roli MAMY" - marzec/kwiecień

Dzień dobry,
jednak miałam przeczucie - dziecko zaczęło w nocy kaszleć i za 2 godzinki mamy wizytę u pediatry. Cholera - wiedziałam, że on jakiś taki dziwny wczoraj był - więcej spał, więcej rzeczy mu się nie podobało. A ja mam noc w plecy - po każdym jego kaszlnięciu patrzyłam, jak oddycha itd. Takie nic, a mi się płakać chce.
megi-megi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-05, 08:18   #483
ASIULEK_23
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez megi-megi Pokaż wiadomość
Dzień dobry,
jednak miałam przeczucie - dziecko zaczęło w nocy kaszleć i za 2 godzinki mamy wizytę u pediatry. Cholera - wiedziałam, że on jakiś taki dziwny wczoraj był - więcej spał, więcej rzeczy mu się nie podobało. A ja mam noc w plecy - po każdym jego kaszlnięciu patrzyłam, jak oddycha itd. Takie nic, a mi się płakać chce.
Niestety u mnie też noc nieprzespana. Mała miała gorączkę 38.3 mierzone w pupie. I na dodatek jak jej włożylam ten termometr to puściła taką strzelającą, pieniącą się kupę. Teraz już chyba jest ok ale i tak za chwilę dzwonie umowić się do pediatry. Jeszcze mnie postraszylyście tym slinieniem się a ona od dwóch dni jakos tak bardziej to robi Kurcze, ja zwariuję!! Tak bardzo ją kocham!!

"Ktoś" ( tp. 3.12.2014 )
ASIULEK_23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-05, 08:36   #484
Baobabek
Zakorzenienie

GG do Baobabek Send a message via Skype™ to Baobabek

Cytat:
Napisane przez aixa Pokaż wiadomość
I jeszcze muszę się pożalić że moje dziecię nienawidzi się kąpać drze się wtedy w niebogłosy a my z TŻem oboje spoceni przy niej. Próbowaliśmy już chyba wszystkiego... owinięcie pieluszką, cieplejsza woda niż 37stopni C zagadywanie, śpiewanie, smoczek dużo wody w wanience, mało wody w wanience Help!!!
ja miałam to samo, aż wpadłam na to, że dla mojego Kubusia temperatura 23 st. do kąpieli to za mało i odpalam teraz farelkę, nagrzewam do 25-27 stopni i jest lajcik, mogę go wypluskać ile wlezie, masażyk, ubieranie - zero płaczu. Może spróbuj???

Boziu, jak czytam te wasze posty o chorobach, kolkach itp. to gęsiej skórki dostaję...mój mały też czasem zakaszle, kichnie sobie parę razy dziennie, ale żadnych objawów chorobowych nie ma na szczęście i staram się nie panikować, ale jak czytam to co piszecie to mi się schizy załączają....wtedy każdego z objawów opisanych przez was doszukuję się u małego
Strasznie wam współczuję tych kolek i nieprzespanych nocy Darusia ty to chyba horror przeżywasz....ja mam mega szczęście (odpukać) zero kolek, zero płaczu, czasem tylko problem z kupą, do tego pierdzioszkuje sobie sporo w nocy pięknie śpi, budzi się regularnie tych samych porach, przewijam, zje i zasypia dalej oby mu tak zostało

Baobabek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-05, 08:46   #485
Darusiaaaa
Zakorzenienie

n u nas jest srednio,mala placze ale juz nie tak tak wczesniej, teraz lezy grzecznie po jedzeniu nie placze prezy sie steka ale nie placze na szczescie, kupa byla wielka rano wczoraj i pozniej taka mini mini mini i do tej pory nic.
Licze na to ze na piatkowym usg brzuszka wyjdzie ze wsio jest ok i to na bank kolka-mimo wszystko ulży mi strasznie.

Dziewczyny ona ciagle ulewa, po kazdym jedzeniu czy piciu kilka razy nawet - przeciez to chyba nie jest normalne? niby dzieci maja prawo ulewac po tym nutramigenie ale bez przegięć.

---------- Dopisano o 08:46 ---------- Poprzedni post napisano o 08:45 ----------

moja tez kicha i czasami zakaszle w sumie zauwazylam wczoraj ale nie wiem czy to nie bylo od placzu bo az sie zanosila a na razie spokoj- dzis usg bioderek, oby bylo ok
A.Camus
Stary 2010-05-05, 09:09   #486
libra777
Zakorzenienie

Witajcie dziewczyny chyba coś przegapiłam to już nowy wątek.Mój mały tak mi daje we znaki ,że nie mam czasu do komputera siąść straszna przylepka z niego , taki cycuś tylko na rękach aż musiałam chustę kupić bo nie wyróbka.W nocy śpimy na szczęście budzi się do jedzenia i zasypia oczywiscie ze mną łóżeczka stoją oba nie używane , a w dzien jak uśnie to latam z prędkością światła żeby coś zrobić.Zasypia na rękach albo w chuście (jest rewelacyjna polecam, mam tą wiązaną 4,5 m) i potem przekładam go do wózka ,prawie cały dzień śpi na dworze w wózku, dobrze ,że mamy ogród.Nawet jak jest chłodniej to mu się lepiej śpi opatulony w kocyk.
Mówiłam ,że go nie naucze na rękach ale niestety dzieci rządzą nami ,dwa razy tak się zaniósł ,że aż zsiniał i nie mógł powietrza złapać, pomogło silne dmuchnięcie w usta i klaps. Teraz boję się go zostawić samego.
Przeszliśmy już wycieczkę po pediatrach bo wydawało mi się ,że ma zespół napięcia odchylał mocno główkę do tyłu, na szczęście okazało się że nie,ale za to ma przepuklinę na pępku, byliśmy u chirurga i kazali czekać , do kontroli za trzy mies.
Nie jest łatwo być mamą chociaż u mnie to już nie pierwszy raz co wcale nie oznacza ze stres mniejszy
Postaram się tu zaglądać, nadrobić was na pewno nie zdołam, kiedy wy czas macie
GRATULUJĘ NOWYM MAMUSIOM
i życzę wszystkim wytrwałości i cierpliwości
a to mój brzdąc
libra777 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-05, 09:16   #487
libra777
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Darusiaaaa Pokaż wiadomość
n u nas jest srednio,mala placze ale juz nie tak tak wczesniej, teraz lezy grzecznie po jedzeniu nie placze prezy sie steka ale nie placze na szczescie, kupa byla wielka rano wczoraj i pozniej taka mini mini mini i do tej pory nic.
Licze na to ze na piatkowym usg brzuszka wyjdzie ze wsio jest ok i to na bank kolka-mimo wszystko ulży mi strasznie.

Dziewczyny ona ciagle ulewa, po kazdym jedzeniu czy piciu kilka razy nawet - przeciez to chyba nie jest normalne? niby dzieci maja prawo ulewac po tym nutramigenie ale bez przegięć.

---------- Dopisano o 08:46 ---------- Poprzedni post napisano o 08:45 ----------

moja tez kicha i czasami zakaszle w sumie zauwazylam wczoraj ale nie wiem czy to nie bylo od placzu bo az sie zanosila a na razie spokoj- dzis usg bioderek, oby bylo ok
Darusia jeśli karmisz butelką to może spróbuj to mleko antyrefluksowe ale nie wiem jakiej to firmy i trzymaj w pionie po jedzeniu dłuźszy czas.
Mikołaj ulewał , ale mu przeszło i tak myślę że to było przez herbatki rozpuszczalne hip bo jak przeszliśmy na zwykłą w saszetkach zaparzaną wrzątkiem to mu przeszło
Stary 2010-05-05, 09:20   #488
Asiuulka89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez megi-megi Pokaż wiadomość
Asiuulka89 - Twoja Zuzia jest przepiękna Naprawdę mnie rozbroiła. A od kiedy sama trzyma główkę?

Igor śpi, nie świszczy, nie kaszle, nie ma katarku, ale... coś mnie niepokoi - jakiś taki bardziej senny dzisiaj jest (może odsypia bezsenną noc), no i marudny troszkę bardziej - chyba. Bosz ... chyba już wariuję. A niby matka zna najlepiej swoje dziecko
Wiesz co czasami dzieci maja bardziej senny dzien to tez zalezy od pogody moja mala mi raz przespala caly dzien az bylam wszoku

co doglowki to jak miala dwa miesiace i lezala na klacie u mni to ladnie podnosila a teraz juz wlasnie na plasko troche czasu jej to zajelo
Cytat:
na wadze przybiera ok, pediatra mowi ze jesli jest glodna to jej nie glodzic bo mimo iz sa normy na puszcze inaczej bedzie potrzebowalo zjesc dziecko 3700-3800 a inaczej ponad 4 kg itd.

mozliwe tylko ja nie wiem co robic, chcialabym ja do mleka ograniczyc ale jak sie budzi na picie to co robic??;/ teraz wciagnela 150 mleka a spala 4,5godzinki.
z tego cowiem od przejedzenia brzuszek tez boli.

---------- Dopisano o 09:20 ---------- Poprzedni post napisano o 09:17 ----------

Cytat:

moja tez ulewala strasznie i kupilam zageszczac nutriton sienazywa jedna miarka na 90 ml i od razu poprawa
Asiuulka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-05, 09:23   #489
Gmyrelka
Wtajemniczenie

GG do Gmyrelka

Dziękuję Mamuśki za wsparcie i porady

Darusia Oliwka może być przejedzona ... mi pediatra powiedziała że jak pozwalam Marcelowi ciumkać cycka jak smoka to on ciut jeszcze doje i stąd ulewanie... zaprzestał jak nie pozwalałam by cycek mój był smokiem ale kosztem tego że płacze A niestety smoka nadal nie chce

Megi mój totalnie smoczka nie chce więc na pewno są dzieci które smoka mają totalnie w nosie... a walczę już kilka dni. Musimy, tak jak minka napisała, przeczekać ... widocznie smoka się nie nauczą ale może w końcu się uspokoją I łącze się w bólu daj Bóg nie choroby Moja Hanka przeziębiona: katar i kaszel i Marcel w nocy miał mega katar i też się ślini więc i ja dzisiaj mam wizytę u pediatry Oby wszystko dobrze się skończyło !!

Gmyrelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-05, 09:25   #490
tylkooliwka
Wtajemniczenie

GG do tylkooliwka

Cytat:
Napisane przez ASIULEK_23 Pokaż wiadomość
Co do trzęsących się nóżek... moja miała a nawet dalej ma tak samo. W szpitalu trzęsły się jej bardzo ale ona urodziła się wcześniej no i taka malutka. Pytałam tam pani doktor na obchodach i powiedziała, że to układ nerwowy jeszcze nie jest do końca rozwinięty. Potem miałam wrażenie, że jej to przeszlo ale teraz zaobserwowalam czasem to drżenie choć zdecydowanie rzadziej i mniej intensywnie.
dziś byłam w szpitalu na kontroli bilirubiny i spytałam o to. Powiedziałam, że czytalam że to moze być objaw wzmożonego napięcia mięśniowego i że do tego często odchyla do tyłu główkę i cała sie tak wygina. Na co pani doktor powiedziała mi jak zachowują sie dzieci ze wzmożonym napięciem... i ze moja niunia na pewno tego nie ma. Że ciągle mają zaciśnięte pięści, sa sztywne. I ułożyla mi ją na brzuszku i powiedziala, że moja chce pełzać, przekręca głowkę w obie strony, unosi ją, a dziecko z tym napięciem już by się przekręcało na boczek całe sztywne. A drżenie nóżek powiedziała że minie i jest w normie.
Ja jednak dla spokoju wezmę od mojej pani doktor skierowanie do neurologa ale jednak trochę mnie uspokoiła...

A moja Wercia przytyła kilogram przez miesiąc wiec chyba niezły wynik jak na karmienie piersią? Dziś ważyła 3420. Bilirubina tez spada
Asiulek to mnie troche uspokoilas on nie ma tego tak czesto na ale przynajmniej raz dziennie to zauwazam.
tylkooliwka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-05, 09:52   #491
libra777
Zakorzenienie

Co do przejedzenia to sie zgodzę mi pediatra powiedział ,że z przejedzenia moze mieć wzdecia i brzuszek boleć i mimo,że karmię piersią niby jest na rzadanie ale kazał spróbować jeśli się da co trzy godziny dawać a w międzyczasie dopajac herbatką no nie zawsze się tak da bo jak głodny to herbatkę wytrabi i dalej się drze , ale dopajam go herbatka , dopajam to mało powiedziane on wytrabi nieraz dwie szklanki dziennie, takiej zwykłej koperv z rumiankiem w saszetkach , miała być plantex ale strasznie ulewał po tych sztucznych.
A propo ulewania to jeśli dziecko przybiera na wadze dobrze to nie ma sie specjalnie co martwić ulewaniem o ile to juz nie są wymioty takie chlustanie pod ciśnieniem .
No i ulane mleko zawsze wygląda na więcej niż go w rzeczywistosci się ulało.
Stary 2010-05-05, 09:53   #492
drcron
Zakorzenienie

kurde napisalam sie i mi posta wcielo bo tel mi sie rozladowal
wiec tak w skrucie
drganie konczyn - to normalne u dzieci do miesiaca jesli nie ma innych objawow nie ma sie co martwic jelsi nie minie do 3 miesiecy skonsultowac z neurologiem
odruch moro - tez powinien minac do 3 miesiecy i nie powinien nas niepokoic bo to normalny odruch u 90 procent dzieci sie pojawia u niektorych mniej u innych bardziej nasilony
witamina K jesli jest chociaz raz dziennie regularnie butla podawana zrezygnowac z jej podawania ze wzgledu na to ze w mleku jest juz zawarta
witamine D i K podawac rano bo wieczorem moze powodowac bole brzszka

to tyle o co pytalam Pania doktor
a teraz skrot naszej wizyty
powtorzyc badanie moczu zrobic morfologie i bilirubine bo mamy zoltaczke Julka zrobila sie zas marchewkowa przytyla od urodzenia teraz wazy 4450 urodzila sie 3500 i urosla ma juz 66 cm a urodzila sie 58

Darusia a moze Twoja Oliwka ma bakterie w moczu ?? moze powinnas zrobic jej badanie ogolne i posiew ?? sasiadki mala tez tak strasznie plakala i lekarze mowili ze to kolki ze mina a ona tylko uspakajala sie na brzuszku albo w wodzie cieplej podczas kapieli i jeden lekarz kazal zrobic jej wynik moczu i okazalo sie ze ma bakterie jakies w moczu i juz zakazenie poszlo i uszkodzilo nereczke moze warto by bylo to sprawdzic ?? u niej leki ktore podawala na kolki tez na poczatku dzialaly a potem przestaly nawet ss nie dzialal

a my po nieprzespanej nocy z kolkami Julka lezy u taty na brzuszku a ja w tym czasie pisze do was zaraz bedzie zmiana kupilam jej herbatke w saszetkach z hippa koperkowa ale tez pluje nia co zrobic

aha i lekarka powiedziala zeby nie dopajac dziecka ze dziecko tak male powinno wypijac nie wiecej niz 100 ml na dobe bo brzuszek sie rozepcha i zeby lepiej dac smoka a w porze jedzenia zwiekszyc ilosc mleczka

drcron jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-05, 09:57   #493
ASIULEK_23
Zakorzenienie

Własnie wrócilyśmy od lekarza. Pani doktor dokładnie zbadała, osłuchała i stwierdziła, że jest czysto. Gorączki już nie miała. Pani powiedziała, że to nawet jak ktoś obok niej byl lekko przeziębiony to mogla podłapać i organizm się broni. Poza tym ma lekka biegunkę więc to też może być jej wina. Dostała lek na regulacje przewodu pokarmowego. No i muszę obserwować... jeśli gorączka będzie wracać to też mam lek no i przyjśc na kontrolę. Mam nadzieje, że wszystko się uspokoi...
Boże... ile to wszystko człowieka nerwów kosztuje...

"Ktoś" ( tp. 3.12.2014 )
Stary 2010-05-05, 10:27   #494
libra777
Zakorzenienie

A jak wasze dzieciaczki reagują na przewożenie w fotelikach samochodowych, bo u nas to katastrofa wierzga kopie krzyczy muszę czekać aż będzie mu się chciało spać to jest szansa że gdzieś pojedziemy albo musze kogoś zabierać ze sobą żeby w krytycznym momencie go wziąć na ręce
kazdy wyjazd to ogromny stres dla mnie ostatnio az na czerwonym przejechałam na szczescie nic się ni stało
dobrze że jest alegro bo nie miałabym co na dupe włożyć
do marketu jadę ze starszym jak ze szkoły wróci

---------- Dopisano o 10:03 ---------- Poprzedni post napisano o 09:59 ----------

Asiulek masz rację ile to nerwów nas kosztuje
pisałam tu kiedyś ze mój mały ma chyba sapkę bo ciężko oddycha sapie strasznie sie denerwowałam byłam aż u 3 pediatrów i każdy mówił ,że dziecko zdrowe i wyrośnie z tego i wiecie co rzeczywiście wszystko minęło, może to faktycznie od suchego powietrza było
mam nadzieje ,że u was też będzie wszystko w porządku z dzieciaczkami cxzego wam z całego serca rzyczę

---------- Dopisano o 10:16 ---------- Poprzedni post napisano o 10:03 ----------

drcron u mojego mikołaja żółtaczka utrzymywała się ponad miesiąc ale obyło się bez lamp i minęła
Wiecie co coś wam opowiem może wyda wam się to śmieszne ale...
Byłam kiedyś z małym u teściowej i tak się złożyło ,że przyszła tam też jej kuzynka taki stary wstrętny babsztyl i wzięła małego na chwilę na ręce trochę zaczął płakać ale się uspokoił
ale na drugi dzień jakby diabeł w niego wlazł darł się z rąk mi n ie zchodził myślałam ,że się wykończę ani na chwile go nie mogłam odłożyc nie spał wogóle tylko na rekach tak było przez 3 dni
aż odwiedziła mnie znajoma i mówi: zauroczone, odczyń uroki
kazała mi polizać czółko i rączki po 3 razy i popluć za siebie przez lewe ramię i swoją koszulką co się ma na sobie czółko wytrzeć i popluć przez lewe ramię tylko tak to zrobić żeby nikt nie widział i wiecie ,że na drugi dzień dziecko się uspokoiło no nie był aniołkiem ale już normaly trochę tam marudził i pokwękał ale tak zwyczajnie
możecie wierzyć albo nie ale coś w tym chyba było
uff ale się napisałam opowieść nie z tej ziemi
może któraś wypróbuje jak wam sie taka sytuacja zdarzy

---------- Dopisano o 10:20 ---------- Poprzedni post napisano o 10:16 ----------

Cytat:
Napisane przez Asiuulka89 Pokaż wiadomość
moja tez slucha alicii keys i bardzo jej sie podoba my wogole sluchamy rocka, dance

mysle ze jak najbardziej

witam nowa mamusie

a ja mam mala choruszke w domku mamy syropek i elki na katarek.. zarazila sie ode mnie bo mnie wzielo w weekend majowy

pozatym ja mam totalnego niejadka darussii oliwia wypija juz 150 ml a ma miesiac a moja co 4 godziny 120 ml a ma 3 miesiace wiec strasznie malo ale wazne ze przybiera wiec jest ok... chwalicie sie pociechami to ia pokaze mojego niejadka
to pierwsze zdjęcie jest super co za spojrzenie nie wygląda na zabiedzoną

---------- Dopisano o 10:22 ---------- Poprzedni post napisano o 10:20 ----------

[1=749d3470e67da5a340716cf 11c99d98c9d41692a_5eab587 331573;19021660]Mój nie płacze, kąpię zawsze rano i zawsze sama, woda 37 stopni, bez pieluszek i bez leżaczka. Płacze w momencie układania na przewijaku, zawijam w pieluchy i się uspokaja.[/QUOTE]
u nas to samo w wodzie spokój , płacze jak go wyciągam, mój to w końcu wodnik

---------- Dopisano o 10:27 ---------- Poprzedni post napisano o 10:22 ----------

Cytat:
Napisane przez mrowak Pokaż wiadomość
ja wiedziałam, a u nas wizyta za friko, bo w szpitalu na skierowanie

Śliczna Twoja Lenka

aixa, przede wszystkim przed kąpielą to Wy dwoje się uspokójcie, może włączcie podczas niej jakąś muzykę, może woda jednak za ciepła? a może wkładajcie ją jakoś inaczej, np zaczynając od stópek?
tak może pomalutku wkładać albo najpierw pomoczyc wodą przed włożeniem ja zawsze wkładam najpierw nóżki chociaz u nas nie ma problemu z kąpaniem
Stary 2010-05-05, 10:30   #495
mrowak
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez P0P70 Pokaż wiadomość

JA też staram się aby nie było dużej różnicy pomiędzy wodą a powietrzem więc też jest ponad 30 C.
Kurcze, dziewczyny, czemu macie tak gorąco??? Pytam powaznie, bo juz ktoras z kolei pisze o tych 30 stopniach to sie zastanawiac zaczynam czy z nami cos nie tak, bo kapiemy w pokoju, oczywiscie okna zamkniete, ale zero jakiegokolwiek dogrzewania. Woda 37stopni mniej wiecej i jazda do wanny, potem z wanny i jakos nie pomyslalam zeby dogrzewac. W marcu jak sie urodzila to chyba pierwszy tydzien okdrecalismy kaloryfer ale potem juz nie.

darusia, moze nie dopajaj? Gabryska wlasnie sie obudzila i jak piszesz "zjada sobie raczki i mlaska", ale ja wiem ze glodna nie jest bo jadla GODZINE temu, przeciez nie bede jej teraz karmic. A poza moim mlekiem NICZEGO nie dostaje.
mrowak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-05, 10:53   #496
libra777
Zakorzenienie

Cytat:
JA JUZ NIE MOGE!!!

Na powaznie zaczynam sie martwić !!!
Niby kolki sa w tych samych godzinach czesciej wieczorem niz w dzien a moja mala mialaby je caly czas??
Wyła-dostala leki-przeszlo! Od wczoraj wieczorem spowrotem!! Co jest?
U nas wyglada to tak ze je, bierzemy ja do odbicia, zaczyna sie prezyc i placze uspokaja ja (czasami!) masaz brzuszka i w kapieli pieluszka na brzuszku tez troszke pomaga, czy to kolki? ja juz nie wiem przeciez bylo dobrze, leki i papu dostaje tak samo caly czas wiec KUR o co chodzi?

Udalo mi sie na NFZ zapisac mala a piatek na usg brzuszka
ju sama nie wiem co mam robic.

---------- Dopisano o 21:42 ---------- Poprzedni post napisano o 21:40 ----------

kocham ja nad zycie, nie umiem patrzec jak tak cierpi;( , chyba mam jakis załamkowy kryzys dziś.
czasami nic nie pomaga na kolki znajoma z dzieckiem to co drugi dzień na pogotowiu była tak sie potwornie darło
wiem ,że to cię nie pocieszy ale około 3 mies powinno minąć
dzieci wtedy wyrastają z płaczu ponoć

---------- Dopisano o 10:39 ---------- Poprzedni post napisano o 10:31 ----------

Cytat:
Kurcze, dziewczyny, czemu macie tak gorąco??? Pytam powaznie, bo juz ktoras z kolei pisze o tych 30 stopniach to sie zastanawiac zaczynam czy z nami cos nie tak, bo kapiemy w pokoju, oczywiscie okna zamkniete, ale zero jakiegokolwiek dogrzewania. Woda 37stopni mniej wiecej i jazda do wanny, potem z wanny i jakos nie pomyslalam zeby dogrzewac. W marcu jak sie urodzila to chyba pierwszy tydzien okdrecalismy kaloryfer ale potem juz nie.

darusia, moze nie dopajaj? Gabryska wlasnie sie obudzila i jak piszesz "zjada sobie raczki i mlaska", ale ja wiem ze glodna nie jest bo jadla GODZINE temu, przeciez nie bede jej teraz karmic. A poza moim mlekiem NICZEGO nie dostaje.
30 stopni
u nas też zero ogrzewania kąpię w kuchni i często wcześnie drzwi na dwór są otwarte do kąpania zamykam ale nic już nie dogrzewam
woda to nie wiem ile ma bo na oko leje
nie przegrzewajcie dziewczyny
tak samo z ubieraniem , mój Mikuś śpi na krótki rękawek i na bosaka i na pewno nie marznie a na dwór to już na krótki rękawek wychodzi albo w jednej bluzie
mrowak a dużo twoja je?
bo mój to mi sie wydaje nie dużo ale karmię średnio co 2,5 godz, ale pije herbatkę jak jest gorąco to nawet dosyć sporo

---------- Dopisano o 10:53 ---------- Poprzedni post napisano o 10:39 ----------

Cytat:
Napisane przez pl_madzia Pokaż wiadomość
No to troche mnie uspokoiłaś z tym drżeniem. Mój dłonie ma otwarte, a jak się wkurza to mnie podszczypuje, dlatego co 3 dni ma spiłowywane pilniczkiem pazurki, bo nawet jak cycia ciućka to mnie pod cyckiem podszczypuje, trochę to przypomina kociaka którego jak sie głaszcze to pazurkami drapie i mój prucz drżenia nie ma sztywnienia. Tylko głowę od początku podnosi, i w łóżeczku jak go zostawię na brzuszku to też go znajdę w tym miejscu gdzie się zablokuje, bo np mu noga między szczebelkami utknie. I na to mu wystarczy 5 min. strach takiego gdziekolwiek bez pasów zostawić bo zwieje.
jakim cudem ci się udaje pazurki spiłować ja mojemu na śpiku obcinam i to nie zawsze się uda
mój głowkę do tyłu wyginał i też sie bałam ,że to napiecie mięśniowe , zaczęłam go nosić tyłem do siebie ,żeby cały czas był oparty o mnie i pod główkę mu osiołka -maskotkę podkładałam jak go przebierałam i przestał tak robić a teraz ja go wezmę za rączki to już główkę dźwiga więc wszystko ok
Stary 2010-05-05, 11:05   #497
Darusiaaaa
Zakorzenienie

moja tez wlasnie pije hippa a jak dostala grippe water to zwymiotowala cale;/
a orientujecie sie czy to mleko antyreluksowe jest tez dla dzieci ze skazą?

---------- Dopisano o 10:56 ---------- Poprzedni post napisano o 10:53 ----------

powiem wam ze na prawde nie wiem co robic- nie dac tyle jesc i pozwolic by plakala, budzila sie co 1.5 godziny z glodu czy co?:/

---------- Dopisano o 10:56 ---------- Poprzedni post napisano o 10:56 ----------

dziewczyny takie badania to jedzie sie prosto do labolatorium czy jak?

---------- Dopisano o 11:01 ---------- Poprzedni post napisano o 10:56 ----------

ja ci wierze, jak ja bylam mala sasiadka musiala wosk przelewac bo tez mnie ktos zauroczyl i nie mogli sobie dac rady .

---------- Dopisano o 11:04 ---------- Poprzedni post napisano o 11:01 ----------

Cytat:

no wlasnie chcialabym jej nie dopajac tylko cholera jak to zrobic, smok wtedy nie zdaje egzaminu, robi sie bordowa placze az sie zanosi i bezdech lapie, dam jej pic i jest ok , ale chyba bede musiala cos wymyslec bo ja kur** oszaleje.!!!

---------- Dopisano o 11:05 ---------- Poprzedni post napisano o 11:04 ----------

o kurcze, moja spi w body na dlugi rekaw a jak jest chlodno to na to jeszcze kaftanik i polspiochach albo pajacu ale owienieta w rozek bo uwielbia tak spac, jak sie ja odwinie to sie budzi z wielkim niesmakiem na twarzy
A.Camus
Stary 2010-05-05, 11:06   #498
libra777
Zakorzenienie

Musiałabyś zapytać w aptece czy dla dzieci ze skazą też jest
Stary 2010-05-05, 11:07   #499
Darusiaaaa
Zakorzenienie

wrocilam z zakupow kupilam sobie spodnie i dwa sweterki

---------- Dopisano o 11:07 ---------- Poprzedni post napisano o 11:06 ----------

bede dzisiaj w przychodnii to zapytam.
A.Camus
Stary 2010-05-05, 11:07   #500
P0P70
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MadCat Pokaż wiadomość
A powiedzcie mi dziewczyny ile czekałyście na ta kasę od momentu złożenia papierów? Bo ciekawa jestem a się nie zapytałam nawet
My czekaliśmy ponad 3 miesiące. Ale czekaliśmy na zamię przepisów bo wg starych nie należało nam się przez ten brak 3-go trymestru.
Teraz wystarczy tylko jedna wizyta u gina.

Cytat:
Napisane przez libra777 Pokaż wiadomość
A jak wasze dzieciaczki reagują na przewożenie w fotelikach samochodowych, bo u nas to katastrofa wierzga kopie krzyczy muszę czekać aż będzie mu się chciało spać to jest szansa że gdzieś pojedziemy albo musze kogoś zabierać ze sobą żeby w krytycznym momencie go wziąć na ręce
kazdy wyjazd to ogromny stres dla mnie ostatnio az na czerwonym przejechałam na szczescie nic się ni stało

Wiecie co coś wam opowiem może wyda wam się to śmieszne ale...
Byłam kiedyś z małym u teściowej i tak się złożyło ,że przyszła tam też jej kuzynka taki stary wstrętny babsztyl i wzięła małego na chwilę na ręce trochę zaczął płakać ale się uspokoił
ale na drugi dzień jakby diabeł w niego wlazł darł się z rąk mi n ie zchodził myślałam ,że się wykończę ani na chwile go nie mogłam odłożyc nie spał wogóle tylko na rekach tak było przez 3 dni
aż odwiedziła mnie znajoma i mówi: zauroczone, odczyń uroki
kazała mi polizać czółko i rączki po 3 razy i popluć za siebie przez lewe ramię i swoją koszulką co się ma na sobie czółko wytrzeć i popluć przez lewe ramię tylko tak to zrobić żeby nikt nie widział i wiecie ,że na drugi dzień dziecko się uspokoiło no nie był aniołkiem ale już normaly trochę tam marudził i pokwękał ale tak zwyczajnie
możecie wierzyć albo nie ale coś w tym chyba było
uff ale się napisałam opowieść nie z tej ziemi
może któraś wypróbuje jak wam sie taka sytuacja zdarzy
Tak włąśnie ostatnio myślałam o Was. Jak sobie radzisz sama z dwójką dzieci. Dobrze że się odezwałaś.
Moja mała na szczęście świetnie znosi jazdę samochodem a my dość dużo jeździmy i w długie trasy. Podkładma kocyk (taki mały) pod tyłek aby ona bardziej lerzała a nie siedziała i po paru minutach zasypia. I budzi się na karmienie - to jak w długą trasę, taką 4-5 godzinną. Więc stajemy karmię ją, odbijam i jedziemy dalej.

Cytat:

Ja sama nie lubię wychodzić z wody jak jest zimno i dogrzewam więc dla dziecka też dogrzewam.
Ale jeżeli chce chodzić z mała na basen to będę musiała to zmienić .
W tym tygodniu spytam się neurologa i pediatry kiedy mogę zacząć chodzić na basen z mała. Myśle że tak moze za miesiąć wtedy mała będzie miała 3 miesiące wieku korygowanego więc już chyba będzie mogła.

No moja też nieraz już po jedzeniu rączki do buzi a z cała pewnością nie jest głodna bo jak jej daję jedzenie to się wydziera. Ona po prostu odkryła że moze to robić i lubi ślinić swoje rączki.

A u mjie od rana roboty ziemne. Przyjechała ekipa i robią nam ogród. Więć za parę dni będe miała ładnie koło domu. Tylko gdzie ja teraz psa wypuszczę. Będę musiała z nim i z mała iść na spacer. A ja nie za bardzo libię z nim i z wózkiem chodzić bo on na smyczy strasznie ciągnie

P0P70 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-05, 11:08   #501
mrowak
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez libra777 Pokaż wiadomość
mrowak a dużo twoja je?
bo mój to mi sie wydaje nie dużo ale karmię średnio co 2,5 godz, ale pije herbatkę jak jest gorąco to nawet dosyć sporo
pojecia zielonego nie mam, bo karmie tylko piersią, jak sie najad to sie odsysa i tyle, a ile wtedy zjada to tylko ona wie. wychodze z zalozenia, ze je tyle, ile jej potrzeba. a herbatke na goraca pogode to jeszcze daleko- przeciez nie jest goraco do lata jeszcze ho ho.

a co ile moja je to Wam wieczorem wkleje godziny, bo wczoraj i dzis robie specjalnie notatki.

darusia, ale ona co poltorej godziny jest glodna? az niemozliwe mi sie wydaje
mrowak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-05, 11:08   #502
drcron
Zakorzenienie

Libra ja wierze w te uroki dlatego moja corcia zawsze ma cos czerwonego a w wozku biedrona siedzi

a 30 stopni to duzo ?? jak u nas jest mniej to mala ma odrazu czkawke a klade ja zawsze na przewijaku n reczniku na golaska i ona tak z 15 minut lezy z golym tylkiem

aha pamietacie ten nasz sluz w kupie ?? to byla infekcja przeszla bezobjawowo ale doktor powiedziala ze jak zas sie pojawi to by do niej dzwonic

Stary 2010-05-05, 11:15   #503
Asiuulka89
Zakorzenienie

co do spania moja spi w samym pajacu nic pod spodem przkryta kocykiem.

Libra777 tez nie pomoge bo jak Zuza wsiada do auta to albo od razu spi albo zaczyna gadac.

Darusiaaa do proutkumleko zasteoczego mozna podawac ten nutriton to jest to samo co mlekoantyrefluks. i mnie sie rowniez wydaje ze po takiej dawce mleka jak 120 ml to nie jest napewno glod.. tym bardziej ze to malenstwo jeszcze jest. i byc moze za duzo dostaje i dlatego ja brzuszek ciagle boli bo nie dosc ze karmisz tak duzo to jeszcze dopajasz strasznie duzo.. moja moze przez caly dzien z dopajania wypije 100 ml

biedna teraz spi w hustawce bo ma katarek i na plasko jej zle.. ehhtak glupia choroba

Pop70 jaki syropek podajesz? ja mam pulneo i nasitin do noska...
Stary 2010-05-05, 11:17   #504
ASIULEK_23
Zakorzenienie

dziewczyny, ja już nie wiem co robic... moja ma to rozwolnienie, bo jak sie jej mierzy temperaturę w pupie to sroli taka pianą. Lekarka nie widziala w tym nic złego tylko dała jakiś lek. Nie mam pojęcia co może być przyczyna, moze po prostu zjadłam coś nie tak? Wczoraj np. zjadłam jajka, a przedwczoraj plasterek pomidora i kapustę pekińską w której była oliwa, cytryna i czosnek. Wiem... z tym mogłam przegiąć ale się zapomniałam dopiero jak zjadłam to przemyślałam co w tym było. Może to jest powód? Jak myślicie?

"Ktoś" ( tp. 3.12.2014 )
Stary 2010-05-05, 11:18   #505
Asiuulka89
Zakorzenienie

Cytat:
dziewczyny, ja już nie wiem co robic... moja ma to rozwolnienie, bo jak sie jej mierzy temperaturę w pupie to sroli taka pianą. Lekarka nie widziala w tym nic złego tylko dała jakiś lek. Nie mam pojęcia co może być przyczyna, moze po prostu zjadłam coś nie tak? Wczoraj np. zjadłam jajka, a przedwczoraj plasterek pomidora i kapustę pekińską w której była oliwa, cytryna i czosnek. Wiem... z tym mogłam przegiąć ale się zapomniałam dopiero jak zjadłam to przemyślałam co w tym było. Może to jest powód? Jak myślicie?
zalezy jak dlugo ma ta biegunke? jesli od teg czasu jak to zjadlas to byc moze od tego aco masz za lek?
Stary 2010-05-05, 11:20   #506
P0P70
Zakorzenienie

Ja podaję ELOFEN (syrop) i Sulfacetamidum (do nasa) Ale jak to mówią katar nie ledczony trwa 7 dni a katar leczony tydzień.

P0P70 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-05, 11:22   #507
libra777
Zakorzenienie

Mrowak miałam na myśli czy długo mój to parę min i po jedzeniu ale wazy juz ponad 6 kg więc ok.
POP u mnie była ekipa do pogłębiania stawu i został krajobraz księżycowy, mąż jak był w domu to ile zdążył to zrobił a teraz sami naginamy z taczkami i grabiami , dobrze ,że mały śpi na dworze więc spokojnie migę coś zrobić
mama mi też pomaga
chciałabym ekipę do urządzania ogrodu ale na razie mnie nie stać niestety
ogród to moja pasja więc roboty ziemne mi nie przeszkadzają
gorzej z czasem
Stary 2010-05-05, 11:22   #508
drcron
Zakorzenienie

Darusiia tutaj poczytaj
http://f.kafeteria.pl/temat.php?id_p=3331914

Libra moja tez nie cierpi fotelika a wczoraj w sklepie zgubilismy owieczke gdzies sie odczepila i teraz bedzie tragedia jadac z nia gdzies

Pop jak wy kladziecie ten kocyk ?? pod sama pupcie czy na cala dlugosc ??? bo ja probowalam na cala dlugosc i pod pupcie ale nie daje rady dalej krzyczy i duzy ten koc czy taki malutki? moze moj zamaly jest

Stary 2010-05-05, 11:26   #509
libra777
Zakorzenienie

Cytat:
no tak może być z kapusty raczej zrezygnuj i z oliwy
mi lekarz zabronił jeść smażonego ,pieczonego , sera żółtego , warzyw prawie wszystkich, słodyczy
może jedź do innego lekarza jak to się będzie utrzymywać
Stary 2010-05-05, 11:27   #510
Darusiaaaa
Zakorzenienie

Cytat:
pojecia zielonego nie mam, bo karmie tylko piersią, jak sie najad to sie odsysa i tyle, a ile wtedy zjada to tylko ona wie. wychodze z zalozenia, ze je tyle, ile jej potrzeba. a herbatke na goraca pogode to jeszcze daleko- przeciez nie jest goraco do lata jeszcze ho ho.

a co ile moja je to Wam wieczorem wkleje godziny, bo wczoraj i dzis robie specjalnie notatki.

darusia, ale ona co poltorej godziny jest glodna? az niemozliwe mi sie wydaje
to jest tak ze je-stęka sobie itd. w koncu zasypia i nie zawsze ale nieraz sie budzi po poltorej godziny i jest ryk nie z tej ziemi, smoczek be, noszenie be, lezenie be, zjada sobie raczki, mlaska, ciumka, dam jej choc troszke pic i jest ok wiec nie wiem
A.Camus
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości