Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.V - Strona 50 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-05-05, 10:56   #1471
karolcia228
Zakorzenienie

GG do karolcia228 Send a message via Skype™ to karolcia228
Dot.: Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.V

Cytat:
Napisane przez itakasia Pokaż wiadomość
witam
vette

super ze jestes, i ogromne gratulacje, coreczki sa super
pilotka
dobre wiesci, i fajnie ze narescie troche odpoczniesz
kashha
czyli nadal trzymam kciuki za glukoze
lazurowa
mysle ze powinnas odpoczac, za wysoka cene mozna zaplacic
karolka
spory juz brzuszek

ja sie mierzylam i mam 91 cm. o kg pisac nie bede ale jest szansa ze bedzie mniej niz zawsze ale co sie dziwic, ide po kawe i snikersa
Wypchalo mnie ostanio dosc mocno
Musze isc do sklepu, a nie chce mi sie
...Nasz Aniołek...20.08.2009...

http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png

http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png
karolcia228 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-05, 11:10   #1472
żabka19
Raczkowanie

Dot.: Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.V

Wczoraj napisalam strasznie dlugiego posta do lazurowej i wcisnelam cos na klawiaturze i wszystko mi zniknelo :/ Dzis juz nie mam natchnienia na odtworzenie tego bo pisalam o 1 nar ranem.
Lazurowa az sie boje o Ciebie ,odpoczywaj ,naprawde daj spokoj z tym malowaniem. Ja sie swietnie czuje ,a nie podjelabym sie takiej pracy.
hd mi sie podoba niebieska
papeteria apropo posiewu to ja robilam jak teraz bylam w Polsce i na szczescie nic nie wyszlo
vette GRATULACJE!

U mnie smutno i pusto w domu, przed wczoraj M. wyjechal ,dzis plynie promem i o 16 doplynie do Polski ,planowo mial przyplynac chyba o 13 ,ale podobno ktos wypadl za burte i szukali go ,stad te opoznienie :/ Niedobrze bo jeszcze tyle km ma do siebie i bedzie jechal po nocy Tofik (nasz pies) strasznie przezywa jego nieobecnosc, spi na wycieraczce ,na kazdy dzwiek nadjezdzajacego samochodu biegnie do okna ,zeby tylko jesc chcial bo jeszcze mi sie rozchoruje z tej tesknoty :/

Pochwale sie wam,ze wczoraj kupilam ostatnie rzeczy wyprawkowe :termometr (drugi bo ten pierwszy taki lipny wybralam), bephanten ,ceratki pod materac,pieluchy z wycieciem na pepek,termoopakowanie,pod grzewacz (jakis tani), pas poporodowy, folia przeciwdeszczowa na wozek. Takze moge juz powiedziec ,ze mam WSZYSTKO

---------- Dopisano o 11:10 ---------- Poprzedni post napisano o 10:57 ----------

kashha to ja chyba w jakims innym kraju bylam ostatnie 3 tygodnie .wszyscy mnie przepuszczali w kazdej kolejce czy do toalety czy do kasy czy to na lotnisku w kolejce do samolotu, plus tam jeszcze torbe chcieli mi nosic W autobusie czy tramwaju po max 2 minutach zawsze ktos ustepowal miejsca ,nawet w tramwaju z centrum ,ktory zawsze jest zatloczony ,do tego jeszcze nie raz ten co mi ustepowal miejsca ochrzanial innych jaki to brak kultury.O nic sie ani razu nie prosilam ,wiec przeciwnie mowilam ,ze moge stac bo sie fantastycznie czuje. Tylko ,ze ja tak sobie mysle ,ze to moze przez to ,ze mam b. duzy brzuch i zawsze byl wyeksponowany A w Norwegii.. przez caly okres ciazy raz pan ustapil mi miejsca w kolejce do apteki i to tyle, zawsze tu stoje w dlugich kolejkach i tylko oslaniam brzuszek zeby mi ktos przypadkiem nie przylozyl z lokcia . Jezeli chodzi o traktowanie mnie w ciazy to ja zdecydowanie wole wracac do Polski Tu niestety kobieta w ciazy nie zadnych przywilejow

Edytowane przez żabka19
Czas edycji: 2010-05-05 o 11:12
żabka19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-05, 11:22   #1473
Siala_Bala
Zakorzenienie

I ja wpadam się przywitać
Mimo, że pogoda pochmurna to ja jestem w dobrym nastroju choć nieco zmęczona bo poszłam spać gdzieś koło wpół do czwartej w nocy a obudził mnie telefon o 10:00.
Po południu się nie drzemnę bo kolega ma urodziny i mam wpaść na kawkę i ciacho
Teraz też zrobię sobie kawusię, taką z mlekiem i cukrem słabiznę ale choćby aromat był

Aaa i chyba kolejna majówka zaczyna rodzić, narazie wybiera się do szpitala na skontrolowanie sytuacji ale to jej czas, więc chyba się zaczyna
A pamiętam jak była razem ze mną na wątku staraczek o dzidziola

Wzrost 175cm. Start: 90,2
Plan minimum: 70
Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam)

Obecnie: 74,2kg

Edytowane przez Siala_Bala
Czas edycji: 2010-05-05 o 11:23
Siala_Bala jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-05, 11:26   #1474
karolcia228
Zakorzenienie

Wrocilam ze sklepu, jem sobie sniadanko, bo po kawie nie mam sily na nic wiecej jem sobie serek homogenizowany i kawalek ciasta drozdzowego, a na obiad dzis palki i skrzydelka pieczone z mlodymi ziemniakami i salta ze smietana

Stary 2010-05-05, 11:26   #1475
hd2005
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anuszka1401 Pokaż wiadomość
hd czy wysłałaś paczuszkę?
tak poszła w piątek

hd2005 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-05, 11:27   #1476
itakasia
Zakorzenienie

zabka
ja tez na razie mam raczej dobre doswiadczenia. wczoraj w banku byla baaardzo dluga kolejka i panie ktore staly kolo mnie powiedzialy ze mam isc do przodu bo napewno mi duszno i ciezko. srodkami komunkacji miejskiej nie jezdze wiec nie wiem.
Stary 2010-05-05, 11:30   #1477
hd2005
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez papeteria Pokaż wiadomość
Ja taki program ma jutro....a na ćwiczeniach było chodzenie na palcach ,zewnetrznie stopami, wewnetrznie(nie mozna na pietach samych)cwiczenia na wewnetrzne partie ud(myslałam, ze zakwasy bede miec ...przy niektórych cwiczeniach sama sie zastanawialam czy to bezpieczne bo niektórym po prostu brzuch przeszkadzal, no i cwiczenia oddechowe...skoro masz cc to tym bardziej bym sobie odpuściła ćwiczenia no i dodatkowo mięśniak
no właśnie. Gin dając mi zaświadczenie, że mogę uczestniczyć w szkole rodzenia powiedział "OK ale proszę uważać z ćwiczeniami". Chyba nie będę ryzykować

Stary 2010-05-05, 11:31   #1478
itakasia
Zakorzenienie

karolka
smacznego. ja wlasnie koncze kawke. rozgladam sie na all za koszulka dla siebie. a na obiad mam pare klopsikow mielonych, kawalek kaczki pieczonej, ziemniaczki i mizeria

tu moje ostatnie zakupy
http://www.allegro.pl/item1018193874...alej_damy.html
http://www.allegro.pl/item1018177693..._3_6_m_cy.html
http://www.allegro.pl/item1013817811...zna_56_62.html
http://www.allegro.pl/item1013803297...iewczynki.html
Stary 2010-05-05, 11:33   #1479
hd2005
Zakorzenienie

Bardzo dziękuję za opinie na temat torebek.
Normalnie "badania fokusowe"
Można na Was liczyć Dziękuję

Stary 2010-05-05, 11:34   #1480
muminek88
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez wiolek1 Pokaż wiadomość
wiesz podobno bardzo dużo zależy od psychiki kobiety i nawet przy małych piersiach czy wklęsłych sutkach zazwyczaj nie ma problemu ale też pokarm " tworzy" się w głowie i naprawde mała ilośc kobiet nie może karmić naturalnie z przyczyn fizycznych
tylko "podobno" wiele zbyt szybko rezygnuje bo wiadomo początki czasem bywają trudne
ale nic na siłę ale może naręcaj się, że bedziesz mogła i tak też będzie

no wiecie co zostawić was na 3 godziny heeh :P

kupiłam sobie przewijak i teraz pytanie czy planujecie na przewijak nakładac coś jeszcze ?
bo widziałam prześcieradła frote albo chyba jakieś folie ? nie wiem i nie wiem czy to tez potrzebne bo ten przewijak jest taki gumowy ,więc chyba da się go myć normalnie ?

ale nawet nie chce myśleć jak dzidziol musiałby sikac żeby przemoczyć pieluszke ubranko rożek albo śpiworek i na końcu prześcieradło heheheh więc też nie wiem czy faktycznie trzeba chronić ten materacyk
u mnie bylo ciezko ok 2 msc mysloalam ze bedzie koniec a karmilam 8 msc, maly mial 5 msc dostal zebow,chcialam skonczyc ale nie umialam bo mialam tyle mleka a w koncu maly przestal grysc

te przewijaki są zimne a pozatym jak dzidzia jest bez pampersa to czesto postanawia siku zrobic i jak jest podlozona pieluszka to chociaz wsiaknie i nie leci az na plecki
Cytat:
muminek
masz racje, wydaje mi sie ze duze znaczenie ma waga dziecka, bo noworodek wciaz podkurcza nozki wiec ten wzrost jakos na drugim planie
moj mial 4,100 to chyba nie malo

Cytat:
Napisane przez karolcia228 Pokaż wiadomość
Nio moj nie moze sobie na to pozwolic, ale napewno bedzie kazda wolna chwile spedzal z corunia, ale wiem ze dla mnie tez sie znajdzie troche milosci...ostanio mowil ze jak by mial wybierac oby nie musil przy porodzie to wybral by mnie....bo nie umial by zyc bezemnie i nie przezyl by straty...mam nadzieje ze nigdy nie bedzie musial wybierac....czasem bierze go na takie przemyslenia po stracie swojej mamy
moj tez czasem ma takie mysli, w pierwszej ciazy to ja mialam stresy bo cc i wogole ale teraz mniej sie boję

Cytat:
Napisane przez idealnecialo Pokaż wiadomość
No to fotencje..
W rybaczkach i samym bialym topie i +czerwona z krotkim i rozowa. (30t 6dz.)
śliczny mas zten brzuch,rzeczywiscie idealny a co do bluzko to wolalabym ja komus podarowac czy sprzedac niez sie z nimi pipeprzyc i tracic kase

Cytat:
Napisane przez niezawsze Pokaż wiadomość
Ja ide spaciu tv jeszcze poogladam.
Teraz od kiedy mi jest tak ciezko boje sie, ze dzidzia wczesniej przyjdzie a ja tak bardzo chce ciaze przenosic z 6 dni conajmniej aby urodzic 22 lipca nie wczesniej :/
a czmu

do mam korym jest ciezko...zobaczycie w kolejnych ciazcach bedzie dlyzej łatwiej, bedzie juz porownanie a pozatym inne dziecko ktoryczm trzeba sie zajac.Wiem jak u mnie bylo w pierwszej a teraz jakos czlowiej ma tyle energii i wogole.Czasem tez jest ciezko,brzus przeszkadza ale czlowiek juz jakis silniejszy jest chyba.Pozatym chocbym chciala to nie moge caly dzien przelezec...nochyba ze dzis bo jest tz i wzial malego i robia obiad a ja odpoczywam.Skurcze minely ale nadal jak chodze to brzus twardnieje...
muminek88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-05, 11:43   #1481
karolcia228
Zakorzenienie

Cytat:
karolka
smacznego. ja wlasnie koncze kawke. rozgladam sie na all za koszulka dla siebie. a na obiad mam pare klopsikow mielonych, kawalek kaczki pieczonej, ziemniaczki i mizeria

tu moje ostatnie zakupy
http://www.allegro.pl/item1018193874...alej_damy.html
http://www.allegro.pl/item1018177693..._3_6_m_cy.html
http://www.allegro.pl/item1013817811...zna_56_62.html
http://www.allegro.pl/item1013803297...iewczynki.html
Śliczne zakupy, ja tez musze poogladac koszule dla siebie i jakis stanik do karmienia zwykly....zaraz 12 jakos dzien mija

Stary 2010-05-05, 11:47   #1482
anuszka1401
Zakorzenienie

GG do anuszka1401

Cytat:
Napisane przez hd2005 Pokaż wiadomość
tak poszła w piątek
Wpadłam tylko na chwilę powiedzieć, że właśnie był listonosz i przyniósł paczkę Wszystko super, dziękuję A to różowe ubranko to znak, że MUSZĘ mieć dziewczynkę

A teraz idę robić obiad- dziś zrazy

Wstawiłam biszkopt, zrobię z kremem do karpatki, z owocami i galaretką

---------- Dopisano o 11:47 ---------- Poprzedni post napisano o 11:45 ----------

Cytat:
Wypchalo mnie ostanio dosc mocno
Musze isc do sklepu, a nie chce mi sie
Leniuchu! Ja już byłam 2 razy
anuszka1401 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-05, 11:53   #1483
itakasia
Zakorzenienie

muminek
bardzo ladna waga moje troche chodzily w 56 ale rodzily sie 2900, 56cm
karolcia
mi brakuje jeszcze sporo rzeczy, ale jeszcze jest czas, stopniowo sie rozgladam. ubranka mam, teraz chce kupic rzeczy dla siebie bo wozek, lozeczko mamy ustalone a kosmetyki dla Zosi w razie potrzeby moj tz sam wiec jakie kupic wiec jakos nie mam presji
anuszka
ja chce ciasto, ostatnio pochlaniam slodkosci
Stary 2010-05-05, 11:55   #1484
anuszka1401
Zakorzenienie

GG do anuszka1401

Cytat:
anuszka
Ja właśnie też, co niezbyt mnie cieszy, ale jak trzeba to trzeba
anuszka1401 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-05, 11:56   #1485
itakasia
Zakorzenienie

warszawianki, widzialyscie?
http://parenting.pl/portal/teksty/fu...oro-figurskiej
Stary 2010-05-05, 11:59   #1486
karolcia228
Zakorzenienie

Cytat:
muminek
bardzo ladna waga moje troche chodzily w 56 ale rodzily sie 2900, 56cm
karolcia
mi brakuje jeszcze sporo rzeczy, ale jeszcze jest czas, stopniowo sie rozgladam. ubranka mam, teraz chce kupic rzeczy dla siebie bo wozek, lozeczko mamy ustalone a kosmetyki dla Zosi w razie potrzeby moj tz sam wiec jakie kupic wiec jakos nie mam presji
anuszka
Ja juz prawie wszystko mam, jutro przyjda butelki, ubranka mam, kilka sukienek, kuzynka ma mi przywiesc jeszcze ubranka dla dziewczynki, a sukienusie bede kupowac jak sie urodzi, kosmetyki mam, tylko pampersy, stopniowo kupowalam, bo bym chyba zbankrutowala, lozeczko zabiore w czerwcu od kolezanki, wanienke i przewijak

Szkoda ze u nas takich spotkan nie ma

Edytowane przez karolcia228
Czas edycji: 2010-05-05 o 12:03
Stary 2010-05-05, 12:00   #1487
itakasia
Zakorzenienie

Cytat:
Ja właśnie też, co niezbyt mnie cieszy, ale jak trzeba to trzeba
teoretycznie moglabym sobie odmowic, ale jak sobie uswiadomilam ze to pewnie ostatnia ciaza i czas kiedy mozna pod tym pretekstem przybrac na wadze to jakos mi sie nie chce meczyc. a jak bede karmic to zrezygnuje z czekolady zeby Zosia nie miala zaparc - i tylko dziewczyny nie piszcie ze jadlyscie i dzieci zaparc nie mialy (wiem wiem) bo moja teoria i misterny plan powrotu do wagi legnie w gruzach
Stary 2010-05-05, 12:04   #1488
idealnecialo
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez muminek88 Pokaż wiadomość
śliczny mas zten brzuch,rzeczywiscie idealny a co do bluzko to wolalabym ja komus podarowac czy sprzedac niez sie z nimi pipeprzyc i tracic kase
No wlasnie nie mam komu sprzedac a ani dac. Chyba ze bratowej.. ale nie wiem hmm moze sama by nie weszla. Zreszta jest w szpitalu od zeszlego tyg i jeszcze 1-2 tyg tam pobedzie..

Ale rzeczywiscie komus dac to bylby dobry pomysl. Jakby tylko jej pasowala.. A po prostu powiedziec im zeby przeslali mi drugą (ja za nia zaplace) a koszt przesylki pokryją oni.
idealnecialo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-05, 12:10   #1489
hd2005
Zakorzenienie

Cytat:
Wpadłam tylko na chwilę powiedzieć, że właśnie był listonosz i przyniósł paczkę Wszystko super, dziękuję A to różowe ubranko to znak, że MUSZĘ mieć dziewczynkę

cieszę się

---------- Dopisano o 12:10 ---------- Poprzedni post napisano o 12:07 ----------

no nie mogę ... te ubrania dla dziewczynek są takie słodkie
a ja szukam "męskich"

Stary 2010-05-05, 12:12   #1490
karolcia228
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez hd2005 Pokaż wiadomość
cieszę się

---------- Dopisano o 12:10 ---------- Poprzedni post napisano o 12:07 ----------

no nie mogę ... te ubrania dla dziewczynek są takie słodkie
a ja szukam "męskich"
dla chlopcow tez sa super ubranka taki maly elegancik...

Stary 2010-05-05, 12:13   #1491
niezawsze
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Siala_Bala Pokaż wiadomość
niezawsze - dlaczego chcesz ciąże przenosić 6 dni??
Cytat:
Napisane przez Alguien Pokaż wiadomość

A czemu chcesz wtedy urodzic?

Cytat:
Napisane przez wiolek1 Pokaż wiadomość
niezawsze dlaczego chcesz przenosić ?
Bo ja chce miec corke lwa a ten znak od 22 sie zaczyna, jakos za rakami nie przepadam tzn. moze i nie to co nie przepadam, ale wszystkie moje najlepsze kolezanki sa spod znaku lwa i sie dobrze dogaduje z nimi, z rakami nie mam takiego kontaktu
Cytat:
Nie widzialam, szkoda ze nie blizej.

Vette gratuluje dziewczynki

Maciuś
niezawsze jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-05, 12:16   #1492
Carmena_
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez farminka Pokaż wiadomość
Mnie pierwszy raz zdarzyło się żeby było bolesne.A do mamy to sie może od środka przytulać .Pewnie do taty tak ciągnie.Coś czuję,że będzie córeczka tatusia,bo ciągnie do niego już teraz strasznie Jak słyszy jego głos jak wróci z pracy to zaraz zaczyna kopać,a jak przykłada rękę do brzucha to przesuwa się w to miejsce.Przytulas
Twój pewnie jest wniebowzięty

Lilka no to Nam się robi fajna kuleczka

Alguien Dam sobie łeb uciąć że każda z zazdrością patrzy na Twój idealny brzuch

lazurowa przykre to. aż nie wiem co Ci poradzić. w takim razie nie rób sobie złudnych nadziei, a co będzie to będzie i proszę mi tam na siebie uwarzac! i lepiej odłóż na bok te malowanie, parę dni Cię nie zbawi jak sobie odpoczniesz

karolcia co ty taka zawsze poważna? a brzuch widac że rośnie z dnia na dzień coraz bardziej

vette no to moje GRATULEJSZYN !!!!

pilotka no, to teraz masz nam na tym zwolnieniu odpoczywać, dosc się napracowałaś ja też dzisiaj dostanę

hd czarno biała w kwiaty jak dla mnie the best

ola znalazłam tylko takie coś na allegro
http://allegro.pl/item1012701512_pro...lkosci_xl.html (możesz np wziąć tego bobaska na księżycu)

niestety nie umiałam znaleźć tego co kiedyś widziałam

ja dzisiaj idę na wizytę i dostanę wreszcie L4 zastanawia mnie tylko czy oby na pewno da mi te miesięczne, bo nie stać mnie na 2 wizyty w miesiącu.
Jeśli chodzi o mieszkanie to jutro mamy zadzwonić i będziemy je mogli obejrzeć. Koleś dalej nie chce sprecyzować jaka jest kwota zadłużenia, chce byśmy je najpierw zobaczyli i zdecydowali czy nam te mieszkanie w ogóle odpowiada. I to mi śmierdzi właśnie, bo coś czuję że te zadłużenie będzie wynosiło więcej niż 4 tysiące. Także muszę poczekać do jutra.
Teraz idę zrobić kawę. Ktoś jeszcze? co bym sama nie piła

maleństwo
Carmena_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-05, 12:17   #1493
karolcia228
Zakorzenienie

Cytat:
Bo ja chce miec corke lwa a ten znak od 22 sie zaczyna, jakos za rakami nie przepadam tzn. moze i nie to co nie przepadam, ale wszystkie moje najlepsze kolezanki sa spod znaku lwa i sie dobrze dogaduje z nimi, z rakami nie mam takiego kontaktu

Nie widzialam, szkoda ze nie blizej.

Vette gratuluje dziewczynki
Moja mama i ja jestesmy Lwy, ale urodzilysmy sie w sierpniu A mi wszystko jedno jaki znak, 5 lipca mam imieniny mozna by i w tedy, ale kazdy dzien bedzie dobry

Carmena- bo sie za pozno usmiechnelma a jak sie usmiechalm to samowyzwalacz nie zlapal

Ja juz pije slabizne...

Edytowane przez karolcia228
Czas edycji: 2010-05-05 o 12:19
Stary 2010-05-05, 12:18   #1494
madziorek026
Raczkowanie

GG do madziorek026

Cześć mamusie!!!!!!!! Wpadłam się tylko przywitać bo muszę zaraz obiad robić a trochę mi się dzisiaj zaspało, ale to przez tą pogodę.Wstałam o 6:15 żeby zrobić synkowi śniadanko przed szkołą i jak poszedł już na autobus to położyłam się ''na chwilkę'' no i się obudziłam przed 11 masakra.
A tak wogóle to dotarło do mnie dzisiaj że ja już zaczęłam 7 miesiąc nawet niewiem kiedy to zleciało.
Wczoraj chciałam coś kupić dla naszej Wikusi ale kuzynka męża ma nam dać rzeczy po jej córeczce więc poczekam jeszcze bo i tak już mam dużo.
Miłego dnia i może jeszcze potem się odezwe

http://www.suwaczki.com/tickers/qq87df9httm66ig4.png

http://s2.pierwszezabki.pl/038/038052990.png?4563
madziorek026 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-05, 12:18   #1495
itakasia
Zakorzenienie

hd
teraz jest mnostwo pieknych ubranek dla dzieci, to fakt
niezawsze
no jak ci dogodzic a ja zazdroszcze bo w naszym miescie rzadko jakies ciekawe akcje
Stary 2010-05-05, 12:21   #1496
niezawsze
Zakorzenienie

Hd sliczne torebki, pierwsza najladniejsza.

Chyba musze z piesem isc na spacerek juz uciekam.

Maciuś
niezawsze jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-05, 12:47   #1497
papeteria
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez idealnecialo Pokaż wiadomość
No wlasnie nie mam komu sprzedac a ani dac. Chyba ze bratowej.. ale nie wiem hmm moze sama by nie weszla. Zreszta jest w szpitalu od zeszlego tyg i jeszcze 1-2 tyg tam pobedzie..

Ale rzeczywiscie komus dac to bylby dobry pomysl. Jakby tylko jej pasowala.. A po prostu powiedziec im zeby przeslali mi drugą (ja za nia zaplace) a koszt przesylki pokryją oni.
a co z ta bratowa ? pisałaś coś na ten temat a przegapiłam

---------- Dopisano o 10:45 ---------- Poprzedni post napisano o 10:43 ----------

Cytat:
mój Tż jest lewkiem a barany dogaduja sie z lwami nie
ale mały bedzie rak no chyba ze przenosze ciaze dwa tygodnie i urodzi sie w dzien urodzin tatusia, ale tego bym nie chciała.Tak koniec czerwca bylby ok

---------- Dopisano o 10:45 ---------- Poprzedni post napisano o 10:45 ----------

Cytat:
Napisane przez muminek88 Pokaż wiadomość
te przewijaki są zimne a pozatym jak dzidzia jest bez pampersa to czesto postanawia siku zrobic i jak jest podlozona pieluszka to chociaz wsiaknie i nie leci az na plecki...
Pozatym chocbym chciala to nie moge caly dzien przelezec...nochyba ze dzis bo jest tz i wzial malego i robia obiad a ja odpoczywam.Skurcze minely ale nadal jak chodze to brzus twardnieje...
masz racje a z odpoczywaniem prawidłowo

---------- Dopisano o 10:47 ---------- Poprzedni post napisano o 10:45 ----------

Cytat:
Carmena- bo sie za pozno usmiechnelma a jak sie usmiechalm to samowyzwalacz nie zlapal
.
musisz uśmiechać się wcześniej albo trzymać uśmiech
żabka to super ze nic nie wyszlo
super ze masz juz wszystko a ten pas poporodowy to jak to sie nosi zaraz po porodzie bom zielona
Dziewczyny zaopatrujecie sie w taki pas ?
itakasia o jakiej koszulce myślisz?
świetne zakupy

papeteria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-05, 12:47   #1498
Carmena_
Raczkowanie

mam trochę krępujące pytanie podoba mi się jedna bluza na allegro (mam założone konto) jednak ani razu jeszcze nic nie kupowałam i średnio się w tym orientuję. Czy może mi ktoś przybliżyć na co mam zwracać uwagę? Bo nie wiem czy dobrze kojarzę jak to wygląda...licytuję przedmiot (powiedzmy że mi się uda), i wówczas wyświetla mi się pewnie jakieś dane do wypełnienia, później przelewam na konto sprzedawcy daną kwotę i czekam na przesyłkę?tak? aha. i ile mam czasu na przelew?
nie chcę się pytać znajomych bo jeszcze wyjdę na zacofaną w zakupach w internecie

maleństwo
Carmena_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-05, 12:56   #1499
hd2005
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Carmena_ Pokaż wiadomość
mam trochę krępujące pytanie podoba mi się jedna bluza na allegro (mam założone konto) jednak ani razu jeszcze nic nie kupowałam i średnio się w tym orientuję. Czy może mi ktoś przybliżyć na co mam zwracać uwagę? Bo nie wiem czy dobrze kojarzę jak to wygląda...licytuję przedmiot (powiedzmy że mi się uda), i wówczas wyświetla mi się pewnie jakieś dane do wypełnienia, później przelewam na konto sprzedawcy daną kwotę i czekam na przesyłkę?tak? aha. i ile mam czasu na przelew?
nie chcę się pytać znajomych bo jeszcze wyjdę na zacofaną w zakupach w internecie
kochana,
  • licytujesz,
  • jeśli wygrasz aukcję to na Twój adres mailowy (który podawałaś przy rejestracji konta) otrzymasz dane sprzedającego czyli: imię, nazwisko, adres, nr konta, na które należy wpłacić $
  • sprzedający zazwyczaj podają w aukcjach ile czekaja na wpłatę. Najlepiej zapłacić od razu i mieć to z głowy Jeśli licytujesz jeszcze jakieś rzeczy u tego samego sprzedającego i chcesz zapłacić raz za przesyłkę najlepiej napisz do sprzedającego, że licytujesz jeszcze kilka rzeczy i skontaktujesz się z nim jak juz skończysz aby ustalić łączny koszt wysyłki.
  • robisz przelew i czekasz na paczkę
  • jeśli wszystko jest OK to wystawiasz POZYTYW
  • i tyle

Stary 2010-05-05, 12:56   #1500
papeteria
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Carmena_ Pokaż wiadomość
czemu krepujace.....jezeli licytujesz to najlepiej w ostatniej minucie i mozesz wpisac maksymalna kwote jaka chcesz zaplacic za ten przedmiot poki cie ktos nie podbije to ta maksymalna kwota sie nie wyswietli i byc moze uda sie kupic taniej niz za maksymalna kwote jezeli nie zostaniesz przelicytowana...co do platnosci jezeli masz konto on line to jest prosciej, wszystkie dane powinny przyjsc w mailu informujacym o wygranej....teraz jest dodatkowa opcja płace allegro i to jest jeszcze lepsze w przypadku platnosci on line...przelew to przewaznie max do tygodnia....najlepiej placic od razu....
nie namieszałam
edit: hd to pięknie wyjaśniła

Edytowane przez papeteria
Czas edycji: 2010-05-05 o 12:57
papeteria jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości