|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2791 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Mamusie MAJOWO- CZERWCOWE 2010. cz. IV :-)
Słyszałyście o tej akcji fundacji Odety Moro-Figurskiej "szczęśliwa mama=szczęśliwe dziecko"?
Dziś mignął mi przed oczami billboard z informacją "bezpłatne usg 4D" i datą "15-16 maja" Ponoć mają być jakieś konsultacje, niestety nie doczytałam gdzie ma to się odbyć.... Może warto skorzystać dla tych mamusiek jeszcze nie rozpakowanych?
|
|
|
|
#2792 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A co do terminu to podpisuję się pod większością. Chciałabym choćby tydzień wcześniej
|
|
|
|
|
#2793 | ||||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Wiadomo, że jak najlepiej dla małych chcesz, ale czasem wyżej tyłka nie podskoczysz i tyle. A dziewuszki rosną i to jest dowód na to, że jest im dobrze [1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;19028232] moja siostra- 12 lat- juz w zeszłym roku "miała chlopaka" i wszyscy lajtowo do tego podchodzili, bo to taka tylko sobie dziecinada. ja- po wizycie u gina- nie mam tak fajnych wieści... Mialam usg i badanie na fotelu- i wszystko jest pozamykane, nic się nie skraca, dzidek jest bardzo wysoko, generalnie do porodu wieki... Ginka się śmiała, że na jej oko ten dzidek majowy nie będzie... Mi tam do śmiechu nie ma... nie chcę przenosić.... chcę urodzić maju. Bądź co bądź termin kolejnej wizyty mam na 1 czerwca, a w każdej chwili ginka jest dostępna pod komórką i może mnie przyjąć w swoim przydomowym prywatnym .gabinecie. No i dzidek już jest spory, - kolejny powód dla którego wolałabym wcześnie rodzic, a najdalej w terminie. według dzisiejszych miar, dzidek waży około 3100g... , a to dopiero 36t 4d.... A wymiar główki jak w 38t3d... kurde, czemu to tak jest, że duże kobietki rodza takie maleństwa, a takie małe chuchra jak ja muszą rodzić takie duże dzieciaczki... a pozytywna wieść jest jedna- ja nic nie przytyłam od ostatniej wizyty. ![]() [/QUOTE] No wiesz, ale różnie różne dzieci podchodzą do tego. Jak obserwuję, co dziewuchy z mojej klasy robią, to normalnie mam ochotę po tyłkach lać A wieściami od gina nie martw się, ja jeszcze w czwartek słyszałam, że nic się nie dzieje, a wczoraj takie info Ja 1kg przytyłam, w sumie 9kg na plusie Cytat:
Jaki ma nochalek fajny Cytat:
I zastanawiałam się, jakim cudem książkę popełniłam i o tym nie wiem Cytat:
![]() Za oknem koszmarnie. Leje, wieje. A ja muszę dzisiaj jechać do promotora |
||||
|
|
|
#2794 | ||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Informuj!! Cytat:
![]() Cytat:
Ogladalam norweska strone Ikei i z serii leksvik znalazlam takie mebelki, ale tu nie widze regalu, http://www.ikea.com/no/no/catalog/ca.../series/11928/ Cytat:
![]() Cytat:
, trzymam zeby sie poprostowaly sprawy z mleczkiem![]() [1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;19028232] No i dzidek już jest spory, - kolejny powód dla którego wolałabym wcześnie rodzic, a najdalej w terminie. według dzisiejszych miar, dzidek waży około 3100g... , a to dopiero 36t 4d.... A wymiar główki jak w 38t3d... kurde, czemu to tak jest, że duże kobietki rodza takie maleństwa, a takie małe chuchra jak ja muszą rodzić takie duże dzieciaczki... a pozytywna wieść jest jedna- ja nic nie przytyłam od ostatniej wizyty. ![]() ---------- Dopisano o 22:10 ---------- Poprzedni post napisano o 22:07 ---------- [/QUOTE] Oj, to Malenstwo sporawe, ciesze sie, bo moj tez nie jest za malenki, hihi, bedzie razniej jak Maksiu w przedszkolu???? juz dawno mialam zapytac. Cytat:
Gratuluje ![]() --------------------------------------------------------------------- Kolejny dzien, w dwupaczku sie melduje ![]() Noc spokojna, dobrze przespana, obudzily mnie przez chwile ze dwa silnijesze skurcze, ale zaraz sie uspokoilo. Wczoraj wieczorem po ciezkim dniu, Malucho skakal mi po szyjce, bolalo jak dziadowski bicz...ale zdolalam zasnac. Dzisiaj tu piekne sloneczko i wiatr przestal wiac! chyba troche w ogrodku uporzadkuje. malz wczoraj przeprowadzal dyskusje z synkiem z brzuszku, ze bardzo prosi o wyjscie, bo juz teskni , slodkie to bylo...a ja zaczelam sie bac! porodu, bolu, pologu, bleee, fe zle mysli, bedzie super hiper milego dnia, jestem ciekawa czy sie ktoras rozsypala. Kropka, Iza, Kardashi, Edzia?????????? |
||||||
|
|
|
#2795 |
|
Zakorzenienie
|
hello.
dopiero teraz mam jako taki humor, żeby odnieść się do Waszych wczorajszych postów. Daf - Bruno jest jak skóra zdjęta z Ciebie, niesamowite ma te oczęta Monika - Jaś też przystojniacha i ma tak słodko zadarty nosek ![]() Sparkly - rosną Ci panny podziwiam, że pomimo opisywanych kłopotów ogarniasz tę dwójkę Iza - mam nadzieję, że to był falszywy alarm i wszystko jest ok Kardashi - jak tam proroctwa? dwa pytanka: na której ze stanikowych stron znajdę przejrzystą tabelkę z doborem rozmiaru? czy któraś z Was kupowała w electro.pl? |
|
|
|
#2796 |
|
Rozeznanie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;19033417]
Za oknem koszmarnie. Leje, wieje. A ja muszę dzisiaj jechać do promotora Powodzenia na uczelni!!!!!! |
|
|
|
#2797 |
|
Konto usunięte
|
Justynko, uczelnia pikuś, ja się samodzielnego powrotu obawiam
|
|
|
|
#2798 | |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry Mamusie
![]() U nas nic się nie dzieje, ale my mamy czaaaaas Od jutra zaczynamy dopiero 34tc. Dziewczyny, ale cudne te Wasze kruszynki ![]() Wczoraj pisałyście o koszmarach. Ja miałam dziś mega koszmar ![]() i to tak realistyczny, że hej! Obudziłam się totalnie mokra ![]() Cytat:
![]() Aż boje się myśleć, jakie tam tłumy będą ale może się wybierzemy ![]() Podbijam pytanie wczoraj byłam na ich stronie i myślę nad nabyciem parowaru philipsa
|
|
#2799 |
|
Rozeznanie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;19033884]Justynko, uczelnia pikuś, ja się samodzielnego powrotu obawiam
[/QUOTE]Zupelnie szczerze to Ci sie nie dziwie Przy tym i promotor wydaje sie nie taka wielka chmura .Nie wierze, ze to napisalam, dla mnie spotkania z promotorem byly czasem jak burza gradowa. mocno trzymam kciuki ![]() Nie urodz nam Kobitko gdzies w drodze. |
|
|
|
#2800 |
|
Zakorzenienie
|
ja chcę u nich kupić pralkę, bo mają najtaniej
|
|
|
|
#2801 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
no i pewnie tylko w większych miastach. ![]() Cytat:
Maksiu w przedszkolu- ma wrażenie- lepiej. Oficjalne pożegnanie się i zostawienie go w przedszkolu wciąż nie wychodzi, on mnie nie chce wypuścić do domu, tak błagalnie prosi: "Mamusiu zostań tu ze mna"...więc codziennie chwilkę z nim zostaje, a po 10 minutach jak on jest zajęty zabawą- ja uciekam. Wtedy on nawet tego nie zauważa, albo jest chwilkę smutny, a zaraz potem bawi się dalej. A potem, jak go odbieram i idziemy do domu, to opowiada jk bylo fajnie, czym się bawił, co pani z nimi robiła, w co się bawili, itp. itd. Więc generalnie chyba mu się w przedszkolu podoba, tyle, że ten moment rozstania, "zamknięcia drzwi" jest dla niego wciąż zbyt trudny...A ja jestem dobrej myśli, mam nadzieję, że będzie coraz lepiej. I że nie pochrzani się jak już dzidek bdzie na świecie, przedszkole i nowy członek rodziny to sporo nowości jak na 2,5 laka, ale mam nadzieję, że Maksiu jakoś to ogarnie. |
||
|
|
|
#2802 |
|
Rozeznanie
|
[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;19034247]tak, bedzie raźniej.
Maksiu w przedszkolu- ma wrażenie- lepiej. Oficjalne pożegnanie się i zostawienie go w przedszkolu wciąż nie wychodzi, on mnie nie chce wypuścić do domu, tak błagalnie prosi: "Mamusiu zostań tu ze mna"...więc codziennie chwilkę z nim zostaje, a po 10 minutach jak on jest zajęty zabawą- ja uciekam. Wtedy on nawet tego nie zauważa, albo jest chwilkę smutny, a zaraz potem bawi się dalej. A potem, jak go odbieram i idziemy do domu, to opowiada jk bylo fajnie, czym się bawił, co pani z nimi robiła, w co się bawili, itp. itd. Więc generalnie chyba mu się w przedszkolu podoba, tyle, że ten moment rozstania, "zamknięcia drzwi" jest dla niego wciąż zbyt trudny...A ja jestem dobrej myśli, mam nadzieję, że będzie coraz lepiej. I że nie pochrzani się jak już dzidek bdzie na świecie, przedszkole i nowy członek rodziny to sporo nowości jak na 2,5 laka, ale mam nadzieję, że Maksiu jakoś to ogarnie. Da sobie rade, dzielny Chlopczyk z niego. Zazwyczaj przy wyjsciu mamusi dziecko jest smutnawe, ale jesli potem sie bawi i jest zadowolony to wszystko jest jak powinno byc. No i ma dopiero 2,5 roczku a jak dzielnie stresik znosi. Pieknie!! oby tak dalej. |
|
|
|
#2803 | |||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;19024661]... 2. Po wizycie u gina - szyjka piknie się skraca, rozwiera i mogę rodzić kiedy chcę Mało tego - wg gina czop też mi już odszedł, czyli to co obserwuję od kilku dni to właśnie to ...[/QUOTE] no to na co czekasz? do dzieła ![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;19024661]... 7. Z pracy miłe info dzisiaj dostałam - ponieważ jestem powyżej 35 dni na l4, należy mi się socjalna zapomoga i kazali mi wydać stówę na żarcie i kosmetyki i mi zwrócą Fajnie...[/QUOTE]mry mry mry... manna z nieba ![]() Cytat:
, porodu się nie boję... tylko szpitala... muszę się tam wybrać i oglądnąć jak to wygląda, co każą zabrać na porodówkę... i już przed tym stresa mam... Cytat:
[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;19028232]... Maksiu dziś rano pytał, kiedy braciszek wyjdzie z brzuszka, to mu powiedziałam, że dziś jade do lekarki, to się spytam... Wracam do domu, a on mnie pyta: " Gdzie masz braciszka?" no to odpowiadam, że w brzuszku, a on na to: "Nie wyjęła pani doktor braciszka?" cudo dzisiaj stuka 36 tydzień... zaczynam coraz poważniej trząść portkami ![]() trzeci dzień z rzędu mała piłuje mi w szyjkę... i cieknie ze mnie jak nie wiem - to chyba nie wody, bo całą ciążę ze mnie to cieknie, tylko wcześniej było mniej... a teraz, czasem się zastanawiam czy się aby nie posikałam...
|
|||
|
|
|
#2804 |
|
Zakorzenienie
|
Czesc Dziewczyny no ja jak narazie jeszcze w dwupaku ale wybieram sie do szpitala dzis noc ciezka
o 3 po wizycie w wc na papierze krew no i na wkładce tez skurcze nieregularne ale sa dodatkowo wyniuchałam ze chyba mi sie sączą lekko wody przezroczysty płyn lekko swiecący o słodkawym zapachu (co do zapachu tu nie jestem pewna bo mam zapachowe wkładki ) ale one by az tak zapachu moczu nie zmieniły ![]() lepiej to sprawdzic no i niepodoba mi sie ta krew (niby tak powinno być ale...) tż wzioł wolne i jedziemy trzymajcie kciuki papapa dam jakby co znać jak sie rozwineła akcja
|
#2805 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]()
|
|
|
|
|
#2806 |
|
Zakorzenienie
|
Edzia - trzymam kciuki
|
|
|
|
#2807 |
|
Rozeznanie
|
Ja tez sie boje porodu
aaaaaaaaaaa, tylko spokoj mnie uratuje, tylko spokoj![]() ---------- Dopisano o 10:38 ---------- Poprzedni post napisano o 10:38 ---------- Edzia, daj czadu i wracajz Amelka! Bedzie dobrze |
|
|
|
#2808 |
|
Wtajemniczenie
|
Edzia - no ja mam nadzieję też, że wrócisz już z Amelką!!!!
Wkońcu to jej czas!!!
|
|
|
|
#2809 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No, nie denerwuj się (bo robię to już ja), bierz torbę i ródź jak nie ma przeszkód Ja tu o wszystko zadbam ![]() Oszaleję chyba ![]() Ale kciuki trzymam
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... "Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg |
|
|
|
|
#2810 |
|
Zadomowienie
|
Witajcie dziewczyny po mojej jednodniowej nieobecnosci!
...... nadal jestem w dwupaczku i mala nawet nie ma ochoty na przyjscie przed czasem na swiat ale to i lepiej i dla mnie wygodnie . Wieczorem mala tak skakala w brzuszku, tak sie wiercila, ze az tatus sie przestraszyl...doslownie bylo widac jej cala dlon i paluszki, jest bardzo aktywna...to chyba po tatusiu chociaz i mnie niczego nie brakuje Wczoraj malarz dokonczyl malowanie pokoiku dla Amelii i efekty sa super , dzisiaj postaramy sie ulokowac mebelki, zawiesic zaslony w okna, obrazy etc..., maz musi ppojechac po pólke do IKEA (pewnie w piatek) i tez ja zawiesi wkrótce. Tak sie ciesze, ze juz wszystko zostanie zrobione tak jak nalezy. Równiez wczoraj pojechalam dokupic na wieksze lózko piekna, dwukolorowa i obustronna bawelniana narzute w kolorach pasujacych do wystroju pokoju oraz jeszcze jedna podusie z Disneya. Dla niuni kupilam male kolorowe wieszaczki do szafy oraz naturalne gabki do kapania. Od znajomej, od tej samej , od której dostalam kolyske do naszej sypialni, dostalam jeszcze reklamówke ciuszków po jej córeczce Kayli... wiec teraz szafa bedzie jeszcze bardziej wypelniona....
Edytowane przez marhalczar Czas edycji: 2010-05-05 o 11:25 |
|
|
|
#2811 |
|
Zadomowienie
|
..reszta ciuszków , które dostalam od kolezanki...
|
|
#2812 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Gartulacje z okazji narodzin synka!!!! ![]() ---------- Dopisano o 11:30 ---------- Poprzedni post napisano o 11:29 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 11:31 ---------- Poprzedni post napisano o 11:30 ---------- Sliczny chlopczyk!!
|
|
|
#2813 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;19028232] ja- po wizycie u gina- nie mam tak fajnych wieści... Mialam usg i badanie na fotelu- i wszystko jest pozamykane, nic się nie skraca, dzidek jest bardzo wysoko, generalnie do porodu wieki... Ginka się śmiała, że na jej oko ten dzidek majowy nie będzie... Mi tam do śmiechu nie ma... nie chcę przenosić.... chcę urodzić maju. Bądź co bądź termin kolejnej wizyty mam na 1 czerwca, a w każdej chwili ginka jest dostępna pod komórką i może mnie przyjąć w swoim przydomowym prywatnym .gabinecie. No i dzidek już jest spory, - kolejny powód dla którego wolałabym wcześnie rodzic, a najdalej w terminie. według dzisiejszych miar, dzidek waży około 3100g... , a to dopiero 36t 4d.... A wymiar główki jak w 38t3d... kurde, czemu to tak jest, że duże kobietki rodza takie maleństwa, a takie małe chuchra jak ja muszą rodzić takie duże dzieciaczki... a pozytywna wieść jest jedna- ja nic nie przytyłam od ostatniej wizyty. [/QUOTE]ja też wczoraj mialam wizyte..bakteria jeszcze troszke w w moczu jest-jeszcze jeden Monural mam sobie wypić,wymaz pobrany w piatek wynik.Robił mi usg, Haneczka waży już 3381g no i nic sie nie szykuje jeszcze do porodu..łożysko już nie za młode, wody są,i jak tak będzie do 10 maja ciszaa-mój termin porodu, to 12 maja mam przyjsc do szpitala na ktg.monikadavvida Jaś Edzia trzymam kciuki!!!!
|
|
#2814 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
______Karolinka i Iruś______ Nasz ślub-08.09.2007 ...Anastazja-ur.07.07.2010.... http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png...Nasz Aniołek...20.08.2009... http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png |
|
|
|
|
#2815 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Sliczne dziewczynki !!! To normalne, ze na poczatku jest trudno ....ale nie trzeba sie poddawac!!! Trzeba poswiecic czas i miec cierpliwosc..okolo 2-4 tyg ssanie powinno byc uregulowane. Nalezy pamietac, ze zoladek dziecka po urodzeniu jest bardzo maly okolo 5 ml pojemnosci , dlatego tez czesto upominaja sie o jedzenie, karmic zatem trzeba wg zapotrzebowania dziecka i w czasie jakim kazde z nich potrzebuje.... karmienie wg zegarka nie dziala i nie jest zalecane. Z drugiej strony, a by dziecko nauczylo sie ssac i do tego momentu nie nalezy dawac dziecku smoczka ani mleka z butelki poniewaz forma ssania jest kompletnie inna , co utrudnia dziecku nauke ssania z piersi. Musisz równiez zwrócic uwage na to w jaki sposób dziecko obejmuje sutek (poprawnie tak jak na zalaczonej fotce). Mam nadzieje, ze bedziesz cierpliwa i uda ci sie karmic je piersia. Pd. Na pozostalych fotkach najwygodniejsze pozycje do karmienia blizniat Aby zwiekszyc produkcje mleka przez organizm nalezy piersi stymulowac...skoro male nie ssia poprawnie, równiez nie stymuluja odpowiednio piersi. Zalecam po kazdym karmieniu stymulacje za pomoca laktatora-im wieksza stymulacja tym wieksza produkcja mleka. Powodzenia! ---------- Dopisano o 11:47 ---------- Poprzedni post napisano o 11:44 ---------- Cytat:
Edytowane przez marhalczar Czas edycji: 2010-05-05 o 11:52 |
||
|
|
|
#2816 | |||
|
Zadomowienie
|
słodkie maluszki
Cytat:
widzę, że wiekszość rozpakowanych mamuś musi sciagac mleczko, więc bez laktatora ani rusz ![]() my kupowaliśmy coś w tym sklepie, to było w zeszłym roku i teraz już nie pamietam dokładnie co, możliwe że lodówkę, bo dostaliśmy gratis taki notesik na magnes z ich logo nie było żadnych problemów Cytat:
trzymam kciuki za szybkie rozpakowanie ![]() ![]() ![]() Cytat:
a ja wczoraj złapałam mega doła przeraża mnie nie tyle wizja porodu, ale tego co będzie potem, czy dam sobie radę, czy będę umiała.... i to siedzenie w domu juz chyba trochę mnie przytłacza mam plan ogranąć się konkretnie z domowymi zaległymi obowiązkami i w przyszłym tygodniu wybywam do rodziców na kilka dni
|
|||
|
|
|
#2817 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
i to bardziej boli. Gdzie leży prawda? Jak zwykle pewnie na środku
|
|
#2818 |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie.
[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;19028232] moja siostra- 12 lat- juz w zeszłym roku "miała chlopaka" i wszyscy lajtowo do tego podchodzili, bo to taka tylko sobie dziecinada. Maksiu dziś rano pytał, kiedy braciszek wyjdzie z brzuszka, to mu powiedziałam, że dziś jade do lekarki, to się spytam... Wracam do domu, a on mnie pyta: " Gdzie masz braciszka?" no to odpowiadam, że w brzuszku, a on na to: "Nie wyjęła pani doktor braciszka?" [/QUOTE] Ja sie stresuje a ona do mnie z tekstem "już nie jestem twoją mała dziewczynką" ![]() Ona podchodzi do tego lajtowo.Wczoraj z nią gadałam tak na poważnie i raczej głupoty jej nie w głowie. Ale słodziak z tego Maksia. monikadavvida ale gosciu Edzia trzymam i czekam na wieści.sparkly super niunie masz Moja noc niestety do udanych nie nalezy.Zachciało mi sie sexu i tylko na ochocię się skończyło.Brzuch tak się stawiał, ze każde dotknięcie męża do przyjenmych nie należało. Ponadrabiałam i ide się położyć spać. |
|
|
|
#2819 |
|
Rozeznanie
|
hej
Edzia bedziesz nastepna? kciuki zacisniete ![]() ja za 4 godziny pędzę na usg mam stresik bo moze dowiem sie czcy nosze chlopczyka czy dziewoję a Wy kochane jak obstawiacie? a wogole mialam dzis koszmarny sen, obudzilam sie o 4 i balam sie zasnac z powrotem, ale o 7 jeszcze sie zdrzemnelam godzinke... snilo mi sie ze urodzilam dzidzię-chyba dziewczynke i bylo swietnie polozylam dziecko na chwiile na blacie w kuchni.... i... ( o mamuniu to okropne....) ono spadlo półkę nizej i.... odpadla dziecku glowka jak lalce!! masakryczny straszny i okropny sen az mi wstyd ze cos takiego mi sie przysnilo... Edytowane przez jamaicaP Czas edycji: 2010-05-05 o 12:32 |
|
|
|
#2820 |
|
Rozeznanie
|
Darianna u mnie też tylko na wielkiej ochocie sie skończyło..brzuch bolał jak na okres a nawet bardziej..i tam w środku też bolało..
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:17.

no to bedziemy sie rozpakowywac
i wszyscy lajtowo do tego podchodzili, bo to taka tylko sobie dziecinada.
Ginka się śmiała, że na jej oko ten dzidek majowy nie będzie...
Juz któraś osoba mi mówi że sie sypnę dzis w nocy lub jutro.. 
, trzymam
zeby sie poprostowaly sprawy z mleczkiem

i to tak realistyczny, że hej! Obudziłam się totalnie mokra
aaaaaaaaaaa, tylko spokoj mnie uratuje, tylko spokoj

klask i: