Mamusie MAJOWO- CZERWCOWE 2010. cz. IV :-) - Strona 93 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-05-04, 16:42   #2761
ewciak123
Raczkowanie

Dot.: Mamusie MAJOWO- CZERWCOWE 2010. cz. IV :-)

halo dziewczyny, tak patrze na pierwsza stronke i chcialabym dolaczyc do spisu w koncu majowa jestem jak wy kto dokona wpisu?
ewciak123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-04, 17:23   #2762
Edzia400
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bandziorka007 Pokaż wiadomość

Mam takie pytanko, jezeli dzis jestem dokladnie w 34t i 5dniu ciazy to w którym ja jestem tygodniu 34tc czy 35tc? Myslalam ze jestem w 34tc a w czwartek zaczynam 35 tydzien a dzis jedna osoba mowi mi ze jutro koncze 35tc a od czwartku leci mi 36! to juz nic nie wiem Jak to liczyć ?
Tylko nie bijcie za niewiedze

no ja tez mam z tym problem ale jak mi dziewczyny mówia to ty bedac dzis w 34i 5 dniu to konczysz 35 a bedziesz zaczynała 36

---------- Dopisano o 17:14 ---------- Poprzedni post napisano o 17:13 ----------

Cytat:
Napisane przez jamaicaP Pokaż wiadomość
czesc dziewczyny!!
nie było mnie tu caluski tydzien bo jak mowilam, maz robil remont i zostalam oddelegowana do mamy,
ale juz jestem, mieszkanie czyste i swieze, co prawda ciagle jest cos do umycia i posprzatania, ale to juz samam przyjemnosc

jejku, niewiem czy zdolam nadrobic 30 stron... ))
zaraz niech sie chociaz zorientuję czy kolejna została szczesliwą mamą ...

dobrze ze po remoncie juz i ze mozna odpoczywać mam nadzieje ze za duzo nie latałas ze sciera bo bo baty beda :P

---------- Dopisano o 17:23 ---------- Poprzedni post napisano o 17:14 ----------

Cytat:
Napisane przez bydgoszczanka Pokaż wiadomość

Kurcze mam gorączkę 38,1. Pospałam sobie w ciągu dnia. Na razie nic nie biorę na obniżenie temperatury.

nie chce nic sugerować ale mozliwe ze masz zapalenie piersi
jesli masz którys z tych objawów :
Objawy:

* gorączka
* dreszcze
* bóle głowy
* ból i zaczerwienienie piersi
* stwardnienie i opuchlizna piersi

Leczenie zachowawcze:

* gdy dziecko słabo ssie opróżniaj pierś odciągając pokarm laktatorem
* często przystawiaj niemowlę do chorej piersi
* dziecko przystawiaj do piersi w pozycji 'spod pachy' lub 'brzuch do brzucha'
* między karmieniami stosuj zimne okłady
* stosuj okłady z liści białej kapusty, po schłodzeniu zrób dziurki, aby puściły sok
* masuj piersi ruchami kolistymi w stronę sutka
* noś luźniejszą, przepuszczającą powietrze bieliznę

ale moze tez cie chwytac jakies grypsko

zycze ci zeby szybko sobie poszło a kysz

---------- Dopisano o 17:23 ---------- Poprzedni post napisano o 17:23 ----------

Cytat:
Napisane przez ewciak123 Pokaż wiadomość
halo dziewczyny, tak patrze na pierwsza stronke i chcialabym dolaczyc do spisu w koncu majowa jestem jak wy kto dokona wpisu?

nasza lea tylko podaj jej potrzebne info zeby mogła cie wpisac

http://www.zapytajpolozna.pl/compone....php?sid=69629- JULECZKA 14 marzec 2014
Edzia400 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-04, 17:37   #2763
ewciak123
Raczkowanie

Dzięki Edzia
Stary 2010-05-04, 17:50   #2764
kaszpirek
Raczkowanie

Witam

bydgoszczanka brawa dla Luizy,bardzo ładnie przybiera

daf nie wolno Ci nawet tak mysleć,że jesteś złą matka!A synek prześlicznyTe oczy...Cud,miód i malina!

Szaja ja też ciekawa jestem co to za nowa książka,bo nie słyszałam,a uwielbiam Szwaje!

Ja jestem po nieprzespanej nocy,obudził mnie ból brzucha,pleców,było mi zimno i niedobrze.Skurczy na szczęście nie było.Teraz jest już ok,ale pewnie w końcu i mnie dopadły "staszne"nocki.

Życzę miłego popoludnia
kaszpirek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-04, 18:22   #2765
Darianna25
Zakorzenienie

Według tego kalkulatora to ja jestem w 34 tc.

Jestem w szoku i nie wiem co zrobić.
Mianowicie moja córka przychodzi dziś ze szkoły i mówi, że to jest jej szcześliwy dzień.To ja w żartach pytam "co chłopak cie na randkę zaprosił?" a ona "nie powiem".To ja ją za jezyk pociągnęłam i w zartach pytam o co chodzi.Ona mi opowiada, że w sobote umówiła się z kolegą z klasy w parku ale, że idzie tam też jej koleżanka.Wcześniej pytała mi sie czy może iść do tego parku z tą kolezanką i się zgodziłam.No idzie również spac do tej kolezanki.Nie panikowałabym gdyby chodziło tylko o spotkanie w parku.Pobawią sie na chustawkach i tyle ale na facebooku patrze a moja 11letnia córka jest w zwiazku z tym chłopakiem od dziś.No ja nie wim co myśleć i zrobić
Darianna25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-04, 18:39   #2766
margo80
Zakorzenienie

a ja mam mega-giga-hiper doła.
jedyne, co mi się chce, to siarczyście przeklinać.

okazuje się, że Ikea wycofała ze sprzedaży jeden typ regału, który zamierzałam kupić Ewci do pokoju (sztuk dwie) i runęła mi cała koncepcja...
inne mebelki mi się nie podobają, zaczynam czuć presję czasu, mam wrażenie, że sytuacja jest beznadziejna...

chyba Was nie zdziwi, jeśli powiem, ze się w sklepie poryczałam...

i nie cieszy nawet fakt, że kupiliśmy wanienkę i stolik do przewijania, na którym będziemy ją stawiać w łazience.

pozostałych mebli z serii nie wycofują, ale nie wzięliśmy nic, żeby móc spokojnie koncepcję zmienić. tylko jak tu być spokojną...

Ewcia
Przemek
margo80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-04, 18:58   #2767
szalony Buziaczek
Raczkowanie

GG do szalony Buziaczek

Witam
czy można jeszcze dołączyć do klubu mamuś majowo-czerwcowych?
Czytam Was od jakiegoś czasu ale dopiero dziś postanowiłam się "ujawnić". Termin mam na 23 maja (wynikający z OM, ponieważ wg USG miał być na 30 maja) ale ponoć wszystkie znaki na niebie i ziemi mówią iż nastąpi to wcześniej. Po ostatniej wizycie u ginekologa, lekarz stwierdził że szyjka się skróciła, macica jest już dojrzała, łożysko też i w każdej chwili może nastąpić "wiekopomna chwila". Ponadto po pobraniu wymazu z szyjki macicy miałam krwawienie i lekarz zasugerował że to mógł być czop śluzowy. Ale póki co (wizytę miałam 28 kwietnia) nic się nie wydarzyło, brzuch mi czasem twardnieje ale to mam tak od miesiąca i biorę nospę. W sumie to jestem już w 38 tygodniu ciąży więc mogę legalnie rodzić, choć nie powiem im bliżej tym bardziej się boję, to moja pierwsza ciąża. Poza tym mam coraz więcej obaw czy sobie poradzę z karmieniem jak tak czytam forumowiczki jest z tym problem. Ale trzeba pozytywnie myśleć. Nie ja pierwsza i nie ostatnia. W ogóle to czytając Was to często się uspokajam że nie tylko ja mam takie obawy i nie tylko ja boję się porodu.
Oki narazie to tyle .

Moje dane: Szalony Buziaczek (15.06.1981) termin porodu 23 maj Wiktoria
szalony Buziaczek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-04, 18:59   #2768
annLee
Zakorzenienie

Margo-a nie można z innej Ikea ściągnąć tych regałów? strasznie nie lubię takich sytuacji

Darianna-matko nie strasz,że to tak wcześnie teraz się zaczyna!
nie mam pojęcia co ja bym zrobiła w takiej sytuacji...

Daf-prześliczny ten Twój Bruniak i jaka kruszynka malutka

No2

"tylko nudne kobiety mają
nieskazitelnie czyste domy
"
annLee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-04, 19:13   #2769
Darianna25
Zakorzenienie

Margo sprawdż na stronie Ikei.Może w innym mieście jeszcze beda i sobie zamówisz.

AnnLee jak moja kuzynka opowiadala o mojej chrześnicy to ja sobie myślałam, że to mnie nie dotyczy.Gdzieś w przyszłości na pewno.Wogóle nie jestem na takie sytuacje przygotowana.
Darianna25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-04, 19:16   #2770
Silpe
Zadomowienie

Witam dziewczyny, melduje sie dalej 2 w 1
od 1 maja uzeduje juz w domku w polsce- dzis podlaczylam sie do netu i widze ze mi troche zejdzie zeby was nadrobic
moze dam rade w wolnych chwilach ktorychch mam teraz pod dostakiem ,
Jak juz przerobie w kompie niemiecki system na polski , zaczne wreszcie pisac bez bykow - na razie musicie to wytrzymac

gratulacje daf-widze ze najbardziej oczekiwane dziecko naszego watku jest juz z nami - superbuziole dla mamy i synka

Silpe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-04, 19:22   #2771
margo80
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez annLee Pokaż wiadomość
Margo-a nie można z innej Ikea ściągnąć tych regałów? strasznie nie lubię takich sytuacji
Cytat:
Napisane przez Darianna25 Pokaż wiadomość
Margo sprawdż na stronie Ikei.Może w innym mieście jeszcze beda i sobie zamówisz.
na stronie Ikea nie ma już oficjalnie tego regału..., żaden sklep go nie ma...

jest inny - szerszy ale bardziej płytki, przez co cały układ może trochę dziwnie wyglądać. no i jak zabiorę z szerokości ściany, to łóżeczko będzie stało krótszym bokiem do ściany, a nie tak to planowałam.

małż mnie próbuje pocieszać, ale nie wychodzi mu to wcale.

Ewcia
Przemek
Stary 2010-05-04, 19:25   #2772
justin18061976
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez szalony Buziaczek Pokaż wiadomość
Witam
Czytam Was od jakiegoś czasu ale dopiero dziś postanowiłam się "ujawnić". Termin mam na 23 maja (wynikający z OM, ponieważ wg USG miał być na 30 maja) ale ponoć wszystkie znaki na niebie i ziemi mówią iż nastąpi to wcześniej. Po ostatniej wizycie u ginekologa, lekarz stwierdził że szyjka się skróciła, macica jest już dojrzała, łożysko też i w każdej chwili może nastąpić "wiekopomna chwila". Ponadto po pobraniu wymazu z szyjki macicy miałam krwawienie i lekarz zasugerował że to mógł być czop śluzowy. Ale póki co (wizytę miałam 28 kwietnia) nic się nie wydarzyło, brzuch mi czasem twardnieje ale to mam tak od miesiąca i biorę nospę. W sumie to jestem już w 38 tygodniu ciąży więc mogę legalnie rodzić, choć nie powiem im bliżej tym bardziej się boję, to moja pierwsza ciąża. Poza tym mam coraz więcej obaw czy sobie poradzę z karmieniem jak tak czytam forumowiczki jest z tym problem. Ale trzeba pozytywnie myśleć. Nie ja pierwsza i nie ostatnia. W ogóle to czytając Was to często się uspokajam że nie tylko ja mam takie obawy i nie tylko ja boję się porodu.
Oki narazie to tyle .

witaj! masz ten sam termin co ja i ewciak!!! no to jestem ciekawa, ktora z nas bedzie pierwsza

Cytat:
Według tego kalkulatora to ja jestem w 34 tc.

Mianowicie moja córka przychodzi dziś ze szkoły i mówi, że to jest jej szcześliwy dzień.To ja w żartach pytam "co chłopak cie na randkę zaprosił?" a ona "nie powiem".To ja ją za jezyk pociągnęłam i w zartach pytam o co chodzi.Ona mi opowiada, że w sobote umówiła się z kolegą z klasy w parku ale, że idzie tam też jej koleżanka.Wcześniej pytała mi sie czy może iść do tego parku z tą kolezanką i się zgodziłam.No idzie również spac do tej kolezanki.Nie panikowałabym gdyby chodziło tylko o spotkanie w parku.Pobawią sie na chustawkach i tyle ale na facebooku patrze a moja 11letnia córka jest w zwiazku z tym chłopakiem od dziś.No ja nie wim co myśleć i zrobić
ech, nawet sie nie obejrzymy a nasze tegoroczne dzieciaczki zaczna przyprowadzac do domu swoje pierwsze milosci, nie martw sie na zapas, moze to takie tylko 'chodzenie'.

Cytat:
Napisane przez iza240 Pokaż wiadomość
mały słodziak
Dziewczyny nie wiem czy mam się martwić.Strasznie mnie boli szyjka i mam rozwolnienie.Zrobiłam co trzeba i nadal czuję parcie.Do tego brzuch mnie boli na dole.Mieśnie brzucha są napięte.Dokładnie to samo co 2 dni temu.
?

Oj oj, czyzby to byl ten dzien?? trzymam

Cytat:
Napisane przez dafreen Pokaż wiadomość
to ja Wam Brunka pokaże
matko, jakie cudo!!!!:love : jest przesliczny

Cytat:
Halo halo masz termin na ten sam dzien co ja ciekawe ktora bedzie pierwsza
nio, obstawiamy, hihihi, pewnie bede ostatnia

Cytat:
Napisane przez kardashi Pokaż wiadomość
Hej, hej..
melduje sie w dwupaku..

A skurcze dalej mam twardnieje mi caały brzuch, robi sie taki 'stożek' i czuje wtedy takie parcie na szyjkę. Bolą mnie tez pachwiny i pośladki
Ale teraz nie są regularne..co 15 min co 10 co 20..

I dziś śniła mi sie moja córeczka że dziś ją urodziłam.. I miala takie wieeelkie oczyska zielone i takie gęste czarne włoski I taka malutka była

I ja dziś zaczynam 39 tydzień
Podczas przedpoludniowej drzemki snilo mi sie, ze urodzilas dzisiaj
Trzymam
justin18061976 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-04, 19:40   #2773
kardashi
Zakorzenienie

Cytat:
to ja Wam Brunka pokaże
Cytat:
Napisane przez kees26 Pokaż wiadomość
Ooo, to może miałaś proroczy sen, może to właśnie bedzie TEN dzień

Ja własnie wróciłam z marketu. Jak zwykle myślałam, że urodzę gdzieś między warzywami a kasą tak mi brzuch twardniał
Zakupiłam liście malin i zaczynam je pić namiętnie. Mówicie, że ohydne toto jest....

Kurcze dziewczyny macie też coś takiego jak ja, że bardzo, ale to bardzo nie chciałybyście przenosić ciąży? Boję się cholernie rodzenia poprzez wywoływanie oksytocyną (ponoć boli dużo bardziej) i już widzę swoją schizę jak minie 40 tc a tu nic - te obawy, czy wszystko ok z dzidzią, bieganie na ktg, sprawdzanie wód i łożyska....Chcę urodzić w tym tygodniu

Daf, Bruno jest przesłodki, do wycałowania i wytulenia!
Ja się strasznie tego boje Tak nie chce przenosić i po nocy mi się sni

Cytat:
Napisane przez Edzia400 Pokaż wiadomość

kiedy skurcz przepowiadajacy kiedy to juz ten porodowy boje sie ze pojade do szpitala jak juz główke bedzie widac
Ja tak samo..
Nie wiem czy to co mam teraz to są jakieś przygotowujące czy to juz teee skurcze..

Mam nadzieje że wcześniej mi wody odejdą.. Noo ale jak maja odchodzić to mogłyby tak chlustnąć bo pozniej też bede się zastanawiała czy się zsikalam czy to wody
A ja nie mam ich za wiele więc nie wiem

Cytat:
Napisane przez margo80 Pokaż wiadomość

okazuje się, że Ikea wycofała ze sprzedaży jeden typ regału, który zamierzałam kupić Ewci do pokoju (sztuk dwie) i runęła mi cała koncepcja...
inne mebelki mi się nie podobają, zaczynam czuć presję czasu, mam wrażenie, że sytuacja jest beznadziejna...

i nie cieszy nawet fakt, że kupiliśmy wanienkę i stolik do przewijania, na którym będziemy ją stawiać w łazience.

pozostałych mebli z serii nie wycofują, ale nie wzięliśmy nic, żeby móc spokojnie koncepcję zmienić. tylko jak tu być spokojną...
A to jaki chciałaś regał ??

Ja zastanawiam sie nad szafką na wieszaki dla malej.. z serii Singlar czy jakos tak.. bo jest koniec serii i jest za 80zl.. a w sumie by sie przydala taka szafeczka a jest akurat mniejsza taka to by zawsze sie gdzieś wcisnęlo.. ale tak ciągle myślę i myśle.. i zanim się zdecyduje to już ich nie bedzie

---------- Dopisano o 19:40 ---------- Poprzedni post napisano o 19:34 ----------

Cytat:
Napisane przez justin18061976 Pokaż wiadomość
...
Podczas przedpoludniowej drzemki snilo mi sie, ze urodzilas dzisiaj
Trzymam
ooo.. Juz któraś osoba mi mówi że sie sypnę dzis w nocy lub jutro..
Nawet Tż mówi że ma takie przeczucie...

Ale skurczyki mi minęły..
Teraz mała wypina mi te swoje stópki jak zwykle..

10.11.12 - zapuszczam włosy

kardashi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-04, 19:45   #2774
szalony Buziaczek
Raczkowanie

GG do szalony Buziaczek

oczywiście gratuluje wszystkim rozpakowanym mamusiom . Jak oglądam zdjęcia Waszych dzieciaczków to sama bym chciała mieć swoją niunię przy sobie ....

---------- Dopisano o 19:45 ---------- Poprzedni post napisano o 19:41 ----------

witaj! masz ten sam termin co ja i ewciak!!! no to jestem ciekawa, ktora z nas bedzie pierwsza

no właśnie ciekawe która pierwsza ja mam nadzieje że rozpoznam prawdziwe skurcze porodowe i że jak pisze Kardashi też odejdą mi wody płodowe w dużej ilości bo jak będą się sączyć to też nie będę wiedziała czy to na pewno już "to"
Stary 2010-05-04, 20:55   #2775
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

1. Fryzurka mi się podoba, ale fotki nie mam, brak mocy na robienie Jutro machnę

2. Po wizycie u gina - szyjka piknie się skraca, rozwiera i mogę rodzić kiedy chcę Mało tego - wg gina czop też mi już odszedł, czyli to co obserwuję od kilku dni to właśnie to Mam l4 do dnia porodu, czyli do 19 maja, mało tego - w tym miesiącu gin dostał jakieś dyżury za kolegę i jest częściej, więc mam większe szanse, że on na dyżurze będzie Jeśli do 19 maja nic się nie ruszy, 19 jadę do szpitala na ktg, a potem do 2 dzień.

3. Margoś, na pewno znajdziecie inne mebelki jeszcze ładniejsze

4. Książka Szwai - Zupa z ryby fugu, nowość

5. Fotki ciuszków będą, jak wyschną, bo wyprane

6. Znów Kropki nie ma

7. Z pracy miłe info dzisiaj dostałam - ponieważ jestem powyżej 35 dni na l4, należy mi się socjalna zapomoga i kazali mi wydać stówę na żarcie i kosmetyki i mi zwrócą Fajnie.

8. Kupiłam dzisiaj jeszcze opakowanie na smoczek, klips do smoczka i gruszkę.
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-04, 21:17   #2776
Silpe
Zadomowienie

No i was doczytalam, nie bylo tak zle
Napatrzylam sie na sliczne dzieciaczki gratulacje mamusie , ale wam zazdroszcze , ze juz je macie . Moja Gabrysia kapie jak szalona , dzis obudzila mnie o 6 rano - tak strasznie kopala , jak by juz przez skore chiala sie przebic
Chyba tez juz chce do ludzi wyjsc - wogole teraz w domu jak juz nie latam tyle to jest jakas bardziej aktywna - dobija sie na calego
Ja dalej cierpie z moim bolem rwy kulszowej. masakra
nic nie przestaje ,ledwo chodze, i tak mi pewnie zostanie do porodu,zastanawiam sie jak ja bede rodzic jak dojda bole krzyzowe
czy moze byc jeszcze wiekszy bol krzyza niz mam teraz??
w czwartek mam gina to se pogadam,

margo-czy te meble z ikei to z serii HENSVIK?? bo ja takie wlasnie kupilam Gabrysi i tez oprocz duzego regalu ktorego juz nie produkuja- swoja droga nie rozumiee dla czego go nie ma jesli mamy dopiero maj a to jest kolekcja na ten rok????
ja kupilam w monachium jeszcze i tez tego regalu nie bylo i nie bedzie w sprzedazy , ale kupilam reszte zestawu i slicznie sie tez komponuje
a regal widzialam do sprzedazy na niemieckim ebey-u tylko ze z wlasnym przywozem - gdzies z drugiego konca niemiec - zwazywszy na niska cene mebla nie opyla sie przywoz wlasny nie wiadomo z kad.

Silpe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-04, 21:38   #2777
ewciak123
Raczkowanie

Cytat:

bidulko....no nic, moze bedzie dzien gdzie znajdziesz jakis piekny zastepczy mebelek i doznasz euforii w zamian za te wylane łzy eh biedne jestesmy , biedne z tymi hustawkami nastrojow glowa do gory
Cytat:
Witam
Oki narazie to tyle .

to ja nic nie rozumiem, ja mam termin na 23 maj a jestem w 37 tygodniu...kto tu zle liczy? w ubieglym tygofniu moja ginekolog pisala mi 36 tydzien , wiec licze ze ten jest 37...a Ty 38?

Cytat:
Napisane przez justin18061976 Pokaż wiadomość
...
nio, obstawiamy, hihihi, pewnie bede ostatnia
a Ty justin w ktorym tygodniu jestes? bo sie okaze ze kazda w innym tygodniu a te same terminy porodu

Tymczasem wlasnie wrocilam z dlugiego spaceru i maly teraz szaleje tak ze wydaje mi sie ze chyba gra na moim pecherzu niczym na gitarze bo strasznie mnie boli

Dziewczyny, wy tez juz sie boicie porodu? bo ja chyba powoli zaczynam wpadac w panike

Edytowane przez ewciak123
Czas edycji: 2010-05-04 o 21:40
Stary 2010-05-04, 21:54   #2778
margo80
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kardashi Pokaż wiadomość
A to jaki chciałaś regał ??
LEKSVIK - wysoki ale wąski. miało być jak w katalogu na str. 249. i dooopa.
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;19024661]2. Po wizycie u gina - szyjka piknie się skraca, rozwiera i mogę rodzić kiedy chcę Mało tego - wg gina czop też mi już odszedł, czyli to co obserwuję od kilku dni to właśnie to Mam l4 do dnia porodu, czyli do 19 maja, mało tego - w tym miesiącu gin dostał jakieś dyżury za kolegę i jest częściej, więc mam większe szanse, że on na dyżurze będzie Jeśli do 19 maja nic się nie ruszy, 19 jadę do szpitala na ktg, a potem do 2 dzień.

3. Margoś, na pewno znajdziecie inne mebelki jeszcze ładniejsze
[/QUOTE]
wieści od gina superowe.

mebli innych nie zamierzam szukać, bo mi się zwyczajnie nie podobają te wszystkie dziecinne, pastelowe, białe, kolorowe i we wzorki...
Cytat:
Napisane przez Silpe Pokaż wiadomość
margo-czy te meble z ikei to z serii HENSVIK?? bo ja takie wlasnie kupilam Gabrysi i tez oprocz duzego regalu ktorego juz nie produkuja- swoja droga nie rozumiee dla czego go nie ma jesli mamy dopiero maj a to jest kolekcja na ten rok????
ja kupilam w monachium jeszcze i tez tego regalu nie bylo i nie bedzie w sprzedazy , ale kupilam reszte zestawu i slicznie sie tez komponuje
a regal widzialam do sprzedazy na niemieckim ebey-u tylko ze z wlasnym przywozem - gdzies z drugiego konca niemiec - zwazywszy na niska cene mebla nie opyla sie przywoz wlasny nie wiadomo z kad.
LEKSVIK - wąski i wysoki

ehhh... zawsze pod górkę...

Ewcia
Przemek
Stary 2010-05-04, 22:05   #2779
sparkly
Raczkowanie

Cytat:
my też na butelce, ale staram się ściągać i dawać mu co drugie karmienie mój pokarm tym bardziej, że właśnie mam nawał pokarmu... ale jak dla mnie to tragedia, ból, zapuchnięte, obrzmiałe piersi, ściągałam dziś godzinę pokarm z płaczem... nie życzę nikomu... a Bruno z piersi nie chce, pręży się, odsuwa, płacze, nie mam sumienia Go zmuszać... może jestem złą mamą ale nie umiem Go męczyć staram się karmić mieszanie i jak długo mi się uda tak będę robić...
U nas podobnie. Chciałam karmić piersią, ale nie daję rady. Nadia jeszcze złapie i ssa, ale po 5 minutach zasypia lub ssie przez 30-40 minut, zasypia a po pół godzinie budzi się z płaczem, że głodna. Natomiast Iga wogóle nie potrafi złapać (albo ja nie potrafię jej przystawić). Strasznie ją to denerwuje i po 5 minutach walki z nią - bo to jest walka, pręży się, wygina, macha rączkami i krzyczy - nie płacze; KRZYCZY, ja też kończę z płaczem. Strasznie to frustrujące. Więc jedziemy na butli. Inaczej siedziałabym z dziećmi przy piersiach 24 godziny na dobę a i tak byłyby głodne, bo nie mam tyle pokarmu. Staram się ściągać i dawać im z butelki ale nie zawsze mam czas. Też mam czasem wyrzuty sumienia.

Poza tym jakoś dajemy radę. Jest u nas moja mama i baaaardzo nam pomaga. Samej z dwójką na raz byłoby mi naprawdę ciężko. TŻ wraca z pracy po 16 i też nie mam sumienia budzić go w nocy, bo o 6 wstaje do pracy.
Dziewczyny właśnie przechodzą swój pierwszy skok rozwojowy - są marudne, nie chcą spać, upominają się o jedzenie co 2-3 godziny (a już były czterogodzinne przerwy). Nocki są najcięższe, bo z jedną trzeba spędzić ok. godziny na jedzenie, odbijanie itp. Już staram się ich nie przewijać, żeby widziały różnicę midzy nocą a dniem. Ogólnie nie jest źle, całe szczęście nie mamy kłopotów z kolkami. Były małe problemy z brzuszkiem, ale przypuszczam, że to przez próbę zmiany mleka. Wróciliśmy do poprzedniego i brzuszkowe problemy się skończyły.

W czwartek dziewczyny były ważone - Nadia 2300, Iga 2200. Czyli rosną

Pozdrawiam wszystkie rozpakowane mamusie i trzymam kciuki, za szybkie i bezbolesne porody tych, które jeszcze w dwupakach.

Edytowane przez sparkly
Czas edycji: 2010-05-04 o 22:08
sparkly jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-04, 22:10   #2780
38c1d5d45cddcf54e3786f1c4160e951215d24cd_5ff109160b8e8
Konto usunięte

Daff, Bruno jest

co się tyczy przenoszenia ciąży- też wolałabym tego uniknąć... paskudna sprawa, takie wyczekiwanie... A sam poród wywoływany oksy...- rzeczyiście był cholernie ciężki... ale nie ma porównania do porodu zupełnie naturalnego porodu, więc czort wie...
Najgorsza jest konieczność dłuższego bycia w szpitalu- pon- przyjecie, wtorek- wywołanie, a potem jeszcze trzy dni- o ile wywołanie będzie skuteczne... ... Jak byłam w ciąży z Maksiem to było mi to wszystko jedno, choć sam pobyt w szpitalu był beznadziejnie straszliwy , ale teraz w ogóle nie widzi mi się pobyt szpitalu, bo musiałabym na tak długo zostawić Maksia w domu.

Cytat:
Napisane przez iza240 Pokaż wiadomość
Dziewczyny nie wiem czy mam się martwić.Strasznie mnie boli szyjka i mam rozwolnienie.Zrobiłam co trzeba i nadal czuję parcie.Do tego brzuch mnie boli na dole.Mieśnie brzucha są napięte.Dokładnie to samo co 2 dni temu.
Czy książeczka ubezpieczeniowa jest mi potrzebna do szpitala?Bo mam niepodstęplowaną.Czy moze wystarczy karta ciąży?
czyżby poród się za rogiem czaił?

Cytat:
Napisane przez djerba Pokaż wiadomość
U mnie w szpitalu nie potrzebowali książeczki.......jedynie jak leżałam na patologii to chcieli zaświadczenie od mojego pracodawcy, że są opłacane składki ....czyli taki druk RMUA, więc im tam podsyłał faxem.
czy ten druk RMUA ma być aktualny? tzn. z tego miesiąca?

Cytat:
Napisane przez bandziorka007 Pokaż wiadomość
Mam takie pytanko, jezeli dzis jestem dokladnie w 34t i 5dniu ciazy to w którym ja jestem tygodniu 34tc czy 35tc? Myslalam ze jestem w 34tc a w czwartek zaczynam 35 tydzien a dzis jedna osoba mowi mi ze jutro koncze 35tc a od czwartku leci mi 36! to juz nic nie wiem Jak to liczyć ?
to znaczy, że jesteś w trakcie 35 tygodnia.

Cytat:
Napisane przez bydgoszczanka Pokaż wiadomość
Śliczny kawaler dla mojej Luizki

Kurcze mam gorączkę 38,1. Pospałam sobie w ciągu dnia. Na razie nic nie biorę na obniżenie temperatury.
pierwsze swaty... ?
kuruj się kochana, nim coś więcej sie rozwinie.

Cytat:
Mianowicie moja córka przychodzi dziś ze szkoły i mówi, że to jest jej szcześliwy dzień.To ja w żartach pytam "co chłopak cie na randkę zaprosił?" a ona "nie powiem"
moja siostra- 12 lat- juz w zeszłym roku "miała chlopaka" i wszyscy lajtowo do tego podchodzili, bo to taka tylko sobie dziecinada.

Cytat:
Witam
Czytam Was od jakiegoś czasu ale dopiero dziś postanowiłam się "ujawnić". Termin mam na 23 maja (wynikający z OM, ponieważ wg USG miał być na 30 maja) ale ponoć wszystkie znaki na niebie i ziemi mówią iż nastąpi to wcześniej.
hey. witaj serdecznie, zaraz Cię dopiszę do listy.

Cytat:
Napisane przez Silpe Pokaż wiadomość
od 1 maja uzeduje juz w domku w polsce- dzis podlaczylam sie do netu i widze ze mi troche zejdzie zeby was nadrobic
witaj w domu.

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;19024661]
2. Po wizycie u gina - szyjka piknie się skraca, rozwiera i mogę rodzić kiedy chcę Mało tego - wg gina czop też mi już odszedł, czyli to co obserwuję od kilku dni to właśnie to Mam l4 do dnia porodu, czyli do 19 maja, mało tego - w tym miesiącu gin dostał jakieś dyżury za kolegę i jest częściej, więc mam większe szanse, że on na dyżurze będzie Jeśli do 19 maja nic się nie ruszy, 19 jadę do szpitala na ktg, a potem do 2 dzień.[/QUOTE]
no to masz super wieści, brawo!!!

ja- po wizycie u gina- nie mam tak fajnych wieści... Mialam usg i badanie na fotelu- i wszystko jest pozamykane, nic się nie skraca, dzidek jest bardzo wysoko, generalnie do porodu wieki... Ginka się śmiała, że na jej oko ten dzidek majowy nie będzie... Mi tam do śmiechu nie ma... nie chcę przenosić.... chcę urodzić maju.
Bądź co bądź termin kolejnej wizyty mam na 1 czerwca, a w każdej chwili ginka jest dostępna pod komórką i może mnie przyjąć w swoim przydomowym prywatnym .gabinecie.

No i dzidek już jest spory, - kolejny powód dla którego wolałabym wcześnie rodzic, a najdalej w terminie. według dzisiejszych miar, dzidek waży około 3100g... , a to dopiero 36t 4d.... A wymiar główki jak w 38t3d... kurde, czemu to tak jest, że duże kobietki rodza takie maleństwa, a takie małe chuchra jak ja muszą rodzić takie duże dzieciaczki...

a pozytywna wieść jest jedna- ja nic nie przytyłam od ostatniej wizyty.

Maksiu dziś rano pytał, kiedy braciszek wyjdzie z brzuszka, to mu powiedziałam, że dziś jade do lekarki, to się spytam...
Wracam do domu, a on mnie pyta: " Gdzie masz braciszka?"
no to odpowiadam, że w brzuszku, a on na to: "Nie wyjęła pani doktor braciszka?" On się już tak niecierpliwi....

---------- Dopisano o 22:10 ---------- Poprzedni post napisano o 22:07 ----------

sparkly, i tak świetnie sobie radzisz.
38c1d5d45cddcf54e3786f1c4160e951215d24cd_5ff109160b8e8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-04, 22:20   #2781
szalony Buziaczek
Raczkowanie

GG do szalony Buziaczek

Cytat:
bidulko....no nic, moze bedzie dzien gdzie znajdziesz jakis piekny zastepczy mebelek i doznasz euforii w zamian za te wylane łzy eh biedne jestesmy , biedne z tymi hustawkami nastrojow glowa do gory

to ja nic nie rozumiem, ja mam termin na 23 maj a jestem w 37 tygodniu...kto tu zle liczy? w ubieglym tygofniu moja ginekolog pisala mi 36 tydzien , wiec licze ze ten jest 37...a Ty 38?

Dziewczyny, wy tez juz sie boicie porodu? bo ja chyba powoli zaczynam wpadac w panike
Wiesz korzystam z kalkulatora który już był podawany tam wpisałam termin porodu i wyszło że 38 tydzień (czyli w trakcie 37 tygodnia) ale mówi się że 38 hm trochę to skomplikowane ale podaje linka do tej strony:
http://www.edziecko.pl/ciaza_i_porod...9,4039742.html

A porodu boję się i to coraz bardziej ale pocieszam się że dam radę i staram się zbierać tylko pozytywne myśli.

---------- Dopisano o 22:20 ---------- Poprzedni post napisano o 22:12 ----------

Cytat:
Napisane przez sparkly Pokaż wiadomość
U nas podobnie. Chciałam karmić piersią, ale nie daję rady. Nadia jeszcze złapie i ssa, ale po 5 minutach zasypia lub ssie przez 30-40 minut, zasypia a po pół godzinie budzi się z płaczem, że głodna. Natomiast Iga wogóle nie potrafi złapać (albo ja nie potrafię jej przystawić). Strasznie ją to denerwuje i po 5 minutach walki z nią - bo to jest walka, pręży się, wygina, macha rączkami i krzyczy - nie płacze; KRZYCZY, ja też kończę z płaczem. Strasznie to frustrujące. Więc jedziemy na butli. Inaczej siedziałabym z dziećmi przy piersiach 24 godziny na dobę a i tak byłyby głodne, bo nie mam tyle pokarmu. Staram się ściągać i dawać im z butelki ale nie zawsze mam czas. Też mam czasem wyrzuty sumienia.

Poza tym jakoś dajemy radę. Jest u nas moja mama i baaaardzo nam pomaga. Samej z dwójką na raz byłoby mi naprawdę ciężko. TŻ wraca z pracy po 16 i też nie mam sumienia budzić go w nocy, bo o 6 wstaje do pracy.
Dziewczyny właśnie przechodzą swój pierwszy skok rozwojowy - są marudne, nie chcą spać, upominają się o jedzenie co 2-3 godziny (a już były czterogodzinne przerwy). Nocki są najcięższe, bo z jedną trzeba spędzić ok. godziny na jedzenie, odbijanie itp. Już staram się ich nie przewijać, żeby widziały różnicę midzy nocą a dniem. Ogólnie nie jest źle, całe szczęście nie mamy kłopotów z kolkami. Były małe problemy z brzuszkiem, ale przypuszczam, że to przez próbę zmiany mleka. Wróciliśmy do poprzedniego i brzuszkowe problemy się skończyły.

W czwartek dziewczyny były ważone - Nadia 2300, Iga 2200. Czyli rosną

Pozdrawiam wszystkie rozpakowane mamusie i trzymam kciuki, za szybkie i bezbolesne porody tych, które jeszcze w dwupakach.
śliczne słodziaki

Edytowane przez szalony Buziaczek
Czas edycji: 2010-05-04 o 22:13
Stary 2010-05-04, 22:20   #2782
Konto usunięte

sparkly,
38c1d5d45cddcf54e3786f1c4160e951215d24cd_5ff109160b8e8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-04, 22:25   #2783
monikadavvida
Raczkowanie

GG do monikadavvida

witam dziewczyny mam chwilkę czasu więc piszę
cały poród przeszedł dość szybko - po 3 godzinach mały był już przy mnie
po 4 dobach Jasiek ma się świetnie - co prawda śpi z nami w łóżku, ale próbuję go cały czas przyuczyć do łóżeczka.. w tym celu ma zakupiony smoczek i będziemy próbować. już dzisiaj spory czas przespał w łóżeczku. a tak poza tym to standardowo - je, robi kupkę, śpi i tak w koło
ja nadal obolała, ale jakoś dajemy radę.. szwy ciągną, chwilami aż usiaść nie mogę.. no i mam straszny nawał mleka, piersi popuchnięte, aż zostałam zmuszona odciągnąć sobie dziś trochę bo nie dawałam rady..

a to nasz Jaś
monikadavvida jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-04, 22:25   #2784
bratkab
Zadomowienie

Cytat:

Oj słoneczko rozumiem Cię doskonale. Mnie też Ikea już parę razy wykiwała. Dlatego teraz albo na stronce sprawdzam czy regał jest dostępny czy nie, albo też dzwonię się upewnić. A najgorsze jest to że właśnie drewniane chciałaś, a nie jakieś z pilśni Może jednak warto poszukać jakiegoś stolarza co by Ci regał sklecił, bejcę w podobnym kolorze dokupisz a reszta w Ikea... Albo kupić ten szeroki i poprosić stolarza o zwężenie...
Cytat:
a Ty justin w ktorym tygodniu jestes? bo sie okaze ze kazda w innym tygodniu a te same terminy porodu
Wiecie ja mam termin na 22 maj i teraz mam 38tc I tego się będę trzymać

Komp już działa na szczęście. Ja dziś też fryzjerka zaliczyłam, zakupiłam materiał na ochraniacz do łóżeczka i będę jutro szyła, a książka Szwaji już stoi na regale od tygodnia (razem z kilkoma innymi) i czeka na czas karmienia co by mi go wtedy umilić. Swoją drogą dawno Szwaji nie widziałam, a przydałoby się mieć kolejny autograf w książce
Stary 2010-05-04, 22:29   #2785
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez monikadavvida Pokaż wiadomość

a to nasz Jaś
kolejny słodziak.
Stary 2010-05-04, 22:29   #2786
ewciak123
Raczkowanie

[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;19028232]

ja- po wizycie u gina- nie mam tak fajnych wieści... Mialam usg i badanie na fotelu- i wszystko jest pozamykane, nic się nie skraca, dzidek jest bardzo wysoko, generalnie do porodu wieki... Ginka się śmiała, że na jej oko ten dzidek majowy nie będzie... Mi tam do śmiechu nie ma... nie chcę przenosić.... chcę urodzić maju.
Bądź co bądź termin kolejnej wizyty mam na 1 czerwca, a w każdej chwili ginka jest dostępna pod komórką i może mnie przyjąć w swoim przydomowym prywatnym .gabinecie.

No i dzidek już jest spory, - kolejny powód dla którego wolałabym wcześnie rodzic, a najdalej w terminie. według dzisiejszych miar, dzidek waży około 3100g... , a to dopiero 36t 4d.... A wymiar główki jak w 38t3d... kurde, czemu to tak jest, że duże kobietki rodza takie maleństwa, a takie małe chuchra jak ja muszą rodzić takie duże dzieciaczki...

a pozytywna wieść jest jedna- ja nic nie przytyłam od ostatniej wizyty.

Maksiu dziś rano pytał, kiedy braciszek wyjdzie z brzuszka, to mu powiedziałam, że dziś jade do lekarki, to się spytam...
Wracam do domu, a on mnie pyta: " Gdzie masz braciszka?"
no to odpowiadam, że w brzuszku, a on na to: "Nie wyjęła pani doktor braciszka?" [/QUOTE]
Druk RMUA jest wazny tylko miesiac , wiec musi byc z danego miesiaca, ale tak jak pisalam spokojnie mozna go doslac faksem jak juz bedziesz w szpitalu. U mnie przynajmniej mozna doslac.

NO to dzidek rzeczywiscie spory Moj w 36 wazyl okolo 2800

Czas edycji: 2010-05-04 o 22:31
Stary 2010-05-04, 22:31   #2787
bratkab
Zadomowienie

A zdjęcia dzieciaczków śliczne. Każde bez wyjątku I jak każda ze spakowanych patrząc na te maleństwa też już się nie mogę doczekać...
Stary 2010-05-04, 22:33   #2788
szalony Buziaczek
Raczkowanie

GG do szalony Buziaczek

Cytat:
Napisane przez monikadavvida Pokaż wiadomość
witam dziewczyny mam chwilkę czasu więc piszę
cały poród przeszedł dość szybko - po 3 godzinach mały był już przy mnie
po 4 dobach Jasiek ma się świetnie - co prawda śpi z nami w łóżku, ale próbuję go cały czas przyuczyć do łóżeczka.. w tym celu ma zakupiony smoczek i będziemy próbować. już dzisiaj spory czas przespał w łóżeczku. a tak poza tym to standardowo - je, robi kupkę, śpi i tak w koło
ja nadal obolała, ale jakoś dajemy radę.. szwy ciągną, chwilami aż usiaść nie mogę.. no i mam straszny nawał mleka, piersi popuchnięte, aż zostałam zmuszona odciągnąć sobie dziś trochę bo nie dawałam rady..

a to nasz Jaś

oki kładę się spać, życzę wszystkim dobrej nocki, choć u mnie pewnie jak zwykle będzie nieprzespana, czyli wycieczki na siusiu i bolące nogi, ale to ponoć normalne
Stary 2010-05-04, 23:03   #2789
ewciak123
Raczkowanie

Cytat:
Wiesz korzystam z kalkulatora który już był podawany tam wpisałam termin porodu i wyszło że 38 tydzień (czyli w trakcie 37 tygodnia) ale mówi się że 38 hm trochę to skomplikowane ale podaje linka do tej strony:
http://www.edziecko.pl/ciaza_i_porod...9,4039742.html

A porodu boję się i to coraz bardziej ale pocieszam się że dam radę i staram się zbierać tylko pozytywne myśli.

---------- Dopisano o 22:20 ---------- Poprzedni post napisano o 22:12 ----------
śliczne słodziaki
hehehe to ja juz nic nie wiem mi ginekolog liczy zawsze jakos tak do tylu trzymam kciuki ...no i zobaczymy ktora pierwsza.
Bratka...22 to prawie jak 23 no to bedziemy sie rozpakowywac)))))) jakos lzej jak wiem ze bedziemy to przechodzic razem...oby wyszlo w terminach....

Czas edycji: 2010-05-04 o 23:06
Stary 2010-05-04, 23:12   #2790
djerba
Wtajemniczenie

[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;19028232]
[/QUOTE]

Dokładnie, ważny jest tylko 1 miesiąc

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości