|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#541 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: "Wszystkie sie rozpakowały- czas się sprawdzić w roli MAMY" - marzec/kwiecień
Cytat:
jem też rosół, zupę ziemniaczaną, krupnik, ryżową na drugie np.makaron z sosem,ziemniaki pulpety i surówka z marchwi i jabłka(tęsknię za kapustą),albo schab gotowany do ziemniaków,czy pierś z kury do kanapek serek biały i szynka chociaż ostatnio skusiłam sie na dwa plasterki ogórka i pomidora i nic sie nie stało zjadłam też rzodkiewkę i szczypiorek i też nic,jednak kapusty nie odważyłam się będę próbować sałatę po jednym liściu tak też robiłam z dżemami jem też serki danio albo monte do picia woda , anatol z mlekiem , z owoców jem jabłka i banany |
|
|
|
|
#542 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: "Wszystkie sie rozpakowały- czas się sprawdzić w roli MAMY" - marzec/kwiecień
drcron- my też poprosimy bajeczki.
Uśmiechamy się o nie ładnie z Igusiem nasz mail: mbuskiewicz@gmail.com
|
#543 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie da sie z nim pogadac probowalam juz tyle razy jego tato tez mu ciagle tlumaczy ze ma juz rodzine ze powinien sie ustatkowac a nie jak kawaler sie zachowuje ostatnio nie wytrzymalam Julka cala noc plakala bylam padnieta wieczorem mielismy miec gosci w domu nie posprzatane obiadu nie ma a on mi oznajmia ze jedzie na mecz z chlopakami i szybko prysnal z domu zanim zdazylam cokolwiek powiedziec a i w piecu nie napalone w pokoju zimno jak cholera Julka cieplolubna caly dzien dalej sie drze mi nerwy puszczaja ryczec sie chce ale zem twarda i lez nie pokazuje<placze tylko w ukryciu bo kiedys babcia mi powiedziala ze placza tylko mieczaki >no to sie zdenerwowalam i napisalam mu sms ze jak babcia Julki przyjedzie ja kapac to ja sie z nia pakuje i jedziemy sobie daleko a dziecko bedzie ogladal tylko na zdjeciach pomoglo na jeden dzien a jak wrocil to tlumaczyl ze pojechal dla Julci zeby dla niej pieniazki zarobic < za wygrany mecz dostaja pieniadze > ale ja tak naprawde to gleboko w D...... mam te pieniadze wolalabym zeby z dzieckiem posiedzial bo ja juz nie mam czasami sily ona ciagle na rekach nawet nie mam czasu isc siku zrobic a o wziesciu prysznica to marze takiego dluzszego jak lubie bo teraz to moj prysznic nie trwa nawet 5 minut z umyciem glowy i ogoleniem nog pach i bikini doslownie sprint jestem wykonczona ![]() kurcze to zem sie namarudzila przepraszam ale musialam sie wygadac choc i tak to nc nie pomoglo niedlugo chyba w warjatkowie mnie zamkna choc moj maz ostatnio uwaza ze ja tylko siedze na laptopie albo robie pranie nic wiecej ![]() ---------- Dopisano o 12:56 ---------- Poprzedni post napisano o 12:52 ---------- dziewczyny a moze macie Skype ?? szybciej by poszlo bo tak to idzie 10 minut jedna bajka zowy rok mnie zastanie zanim wam wysle ![]() moj nick na skype to paula82a wiec prosze napiszcie tam wtedy szybciej sie wysla wiem bo z siostra testowalam ![]() a powiedzcie mi jeszcze czy jak odciagacie mleko po karmieniu to odrazu parzycie laktator ?? bo ja biegam po kazdym odciagnieciu myje ta czesc co do cycka sie przyklada i co odsyssa i ja wygotowywuje a i dwa to czy jak z jednego odciagania mam 90 mleka to moge odciagac po drugim karmienu do tej samej butelki?? czy mam juz nowa dostawic ?? i trzy to czy jak dziecie nie zje wszystkiego mleka odciagnietego to czy moge jej pozniej to samo mleko podac ??
|
|
#544 |
|
Zakorzenienie
|
drcroniku - jak ja Cię rozumiem z tym chłopem.
Dzisiaj rozmawiam z moim i mówię mu, że nie wiem, jak się z czymś tam wyrobię, bo słabo się ostatnio czuję no i pół nocy nie spałam. A on się pyta dlaczego, to mu mówię, że bujałam małego i go uspokajałam, a on: taaak??? Kur.. w on spał obok i nawet tego nie odnotował. Beznadziejni są... Gdyby nie było mi tak żal dziecka, to bym zostawiła z nim i uciekła na cały dzień. No i gdybym nie umarła z tęsknoty w tym czasie.
|
#545 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 13:01 ---------- Poprzedni post napisano o 12:58 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 13:06 ---------- Poprzedni post napisano o 13:01 ---------- Tylkooliwka nie wiem czemu on się tak wścieka w foteliku raczej to nie jest pozycja jak usnie mi od razu to ok. ale jak sie zbudzi to od razu chce rzeby go wyjąć jak był mniejszy też jeździł bez problemu teraz nie dawno tak zaczął |
||
|
|
|
#546 | |||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
mam nadzieje, ze to nie oznaka jakiejś choroby ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() a co do tego śluzu co to była za infekcja?? w sensie czego? wiadomo? Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ja też mam ograniczone jedzenie za względu na małej wysypkę, która pomimo diety dalej nie schodzi Ja nie jem nawet wędlin żadnych, sama piekę pierś indyka albo schab w rękawie do pieczenia. A co do przypraw to mi lekarz pozwolił: sól, pieprz, majeranek, koperek, natka pietruszki. Stopniowo będę wprowadzać inna, ale póki co mi starcza ![]() A o tych herbatkach z Hippa granulowanych dziewczyny kiedyś pisały, że to syf podobno, może lepiej dla laktacji zamów sobie tego Bocianka, albo Karmi
|
|
#547 |
|
Zakorzenienie
|
drcron no nie wiem co powiedzieć faktycznie przykra sprawa mój to mi pomaga jak przyjedzie na urlop nie moge powiedziec ale w nocy tez nie słyszy jak mały się budzxi i sie pyta "co spał całą noc"
ja tez marzę o dłuzszej kąpieli ale niestety tez sprint w łazience albo na raty , mycie głowy z wieczora przeniosłam na rano a depilacje nóg muszę jakos zaplanowac mama sie będzie musiała nim zająć bo to potrwa ![]() kup sobie chustę do noszenia taką długą wiązaną jak ja mam przynajmnie coś zrobisz bo jak zawiążesz malucha to dwie ręce wolne i do toalety tez darady w tym iść, ja to czasem cały dzień chodzę zamotana w tej szmacie jak beduinka ale co zrobic ![]() ![]() zastanawiam się kiedy ją wyprać chyba najpierw kupię drugą obiady gotuję na dwa dni albo mama mi narobi pierogów do zamrażarki czasem taż nie ma obiadu u ciebie to może jakas kuracja wstrząsowa by podziałała czy co moze jakbyś naprawdę wyjechała a nie tylko straszyła ---------- Dopisano o 13:25 ---------- Poprzedni post napisano o 13:18 ---------- minka te przyprawy co pisałaś ok. tez mi lekarz mówił co do tych herbatek to przeczytajcie skład tam sama chemia kupcie zwykły koperek zaparzany wrzątkiem w saszetkach ja dosładzam glukozą w aptece kupuję bo po cukrze moga być wzdęcia a na laktację u mnie wystarczy anatol pół na pół z wodą i mlekiem ok 10 kubków dziennie i woda spadam do ogrodu bo mój bandyta zasnął i tak bedzie spał na dworze do wieczora oczywiście z przerwami i nie przeszkadzają mu warczące kosiarki wokoło i traktory codzienn ie tyle siedziemy na zewnętrznymPa trzymajcie się ciepło i jak najmniej problemów |
|
|
|
#548 |
|
Zakorzenienie
|
Asiulek_23 mój ma rozwolnienia jak wypiję herbatkę taką dla kobiet karmiących HIPP NATAL. Normalnie wtedy taka sraczka za przeproszeniem, i płacz zanim ją zrobi. Położna była jak jedną kupę taką zobaczyła, to powiedziała żebym tego więcej nie piła, a zamiast tego rumiankową sobie piła, ale to i tak jedną dziennie, nie więcej.
|
|
#549 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Właśnie przed chwilą sprawdzałam temperaturę i jak tylko wsadziłam termometr do pupki, od razu poszła piana boję się, że się odwodni choć apetyt ma i sporo ssie. Jaki termometr radzicie kupić, bo ja już nie chce wkładać jej do pupki. Czy ten do czoła na podczerwień jest ok? Czy lepiej ten w smoczku? ---------- Dopisano o 13:32 ---------- Poprzedni post napisano o 13:29 ---------- Cytat:
No właśnie tą piłam. W ciągu dwóch dni wypiłam 4 albo 5. Może to faktycznie to? Ale to rozwolnienie dość długo już trwa, bo od nocy
|
|
#550 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
musicie rozmawiać, wyjaśnij mu że go potrzebujesz, kasa nie jest najwazniejsza, ważne aby spedzał jak najwięcej czasu z dzieckiem, bo później córka np nie będzie chciała z nim spęczać czasu. Albo przestań wykonywać tych wszystkich prac w domu, przestań prać jego przysłowiowe skarpetki. Zajmuj się Małą i swoimi potrzebami. Może potrzebuje tego zimnego kubła wody na głowę. Czasami jest też tak, że do Panów jeszcze nie dotarło że powiększyła się im rodzina - mój to już się umawiał z kolegami na całonocne wybycie z domu czy twierdził że będziemy na grillu najlepiej do 23 a Małego wykąpiemy u znajomych i pójdzie dalej spać zobaczysz że będzie wszystko dobrze co do odciągania, to laktator myję i polewam wrzącą wodą. i jak odciągałam to z obu piersi do jednej butelki. natomiast z tego co wiem to jeżeli nie zje wszystkiego to nie powinno się drugi raz podawać, ale nie jestem tego pewna. Cytat:
.---------- Dopisano o 13:45 ---------- Poprzedni post napisano o 13:37 ---------- Cytat:
Jak nie ograniczałam mleka to jadłam nabiał, serki, naleśniki, pierogi ruskie...
|
|||
|
|
|
#551 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
mi lekarz kazał odstawić wędliny i całe gotowe kupowane mięso, bo często pędzą to na mleku, sprawdzam wszystkie etykiety czy nie ma nawet śladowych ilości mleka... wysypka na buzi już praktycznie zeszła, została troche na karku, podbródku i rączkach, za to na nóżkach ma takie niewidoczne krostki jak wróce do polski to zrobie badania na pasożyty, grzyby i bakterie, warto też zrobić badania czy dziecko rzeczywiście potrzebuje wit. D bo czytałam, że jak jest przedawkowywana to też może powodowac wysypkę
|
|
#552 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Akurat z wędlinami to nie mam problemu, bo moi rodzice sami wędzą... gorzej z tymi parówkami :/ na buzi nadal ma taką jakby kaszkę, ma takie przesuszone placki, na szczęscie to powoli znika... z uszu to skóra schodzi mimo codziennego smarowania, a na reszcie ciała ma takie czerwone krostki... ale nie są to potówki, a kilka dni temu wysypalo mu brzuszek i udka. Od początku piorę jego rzeczy w tym samym proszku, nie stosuję płynu do płukania aby nie było zbyt dużo tej chemii. Pewnie coś zjadłam co mu zaszkodziło, kilka razy pozowliłam sobie na coś innego typu dwa chipsy czy kilka paluszków... ehh... ---------- Dopisano o 14:09 ---------- Poprzedni post napisano o 14:08 ---------- kurcze, juz niedługo to na samej wodzie i sucharkach zostaniemy... |
|
|
|
|
#553 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
no parówki to pewnie sam syf, dają tam co chcą, też lubie od czasu do czasu, ale póki co sobie daruję. a co do proszku to tez od początku miałam ten sam, ale pediatra mówił, że jadłam też wszystko na początku a reakcja pojawiła sie po 4 tyg. to samo może być z proszkiem, skóra mogła zareagować po czasie, dlatego w nadziei piorę wszystko w płatkach bo bardzo bym chciała żeby to nie był skaza tylko np. ten proszek ![]()
|
|
#554 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Ja się właśnie tej żółtaczki bałam najbardziej, pewnie dlatego że tak ją było widać. Moja na butli już w 100% bo fabryka zamknięta już na amen. Cytat:
Może on się po prostu nie umie odnaleźć w nowej sytuacji. Faceci dziwnie reagują.
|
|
|
#555 |
|
Zakorzenienie
|
ponawiam pytanie co do termometru!!
Jaki polecacie- byle nie taki do pupci
|
#556 |
|
Raczkowanie
|
dziewczyny ja na początku jadłam tylko wybrane produkty.. teraz jem wszytko.. mała miała wysypkę a teraz prawie po niej śladu nie ma.. pytałam 2 panie pediatryczki i mówiły że to z czasem zejdzie że to od hormonów.. tyle że ona jeszcze miała skórkę przesuszoną, aż jej z uszu schodziła;/ jedna kazała mi kupić krem z oilatum i po 2ch dniach stosowania kremu mała ma buzie jak pupcia niemowlaka
(teraz już wiem dlaczego się mówi 'jak pupcia niemowlaka' a nie buźka )i my też dogrzewamy przed kąpielą.. tak ok 25-27st mamy.. tyle że ja straszny zmarzluch jestem i mi sie wydaje że jej jest tak zimno jak mi... teraz siedze z nia na werandzie (ona w wózku a ja na taborecie z komputerem na kolanach..) bo na dworze pada.. a ona nie chce mi spać w domu.. wczoraj cały dzień prześmiała sie i przegadał (oczywiście trzeba było z nią gadać bo sama ze sobą to 5 minut i ryk)... a jak spała to góra 15 minut... a teraz już 2 godziny śpi przy otwartym oknie.. a dziś udało jej sie złapać za zabawkę wiszącą nad nią hehe chociaż nie wiem ile w tym było łapania a ile przypadkowego zaczepienia łapka fajna jest jak tak próbuje tymi swoimi rączkami w zabawki uderzać... a dziś to nawet 5 przybiła swojemu odbiciu w lustrze takie pocieszne te nasze dzieciaczki nic tylko je zjeść hehe a jak będą zbuntowanymi nastolatkami to pewnie będziemy żałować, że ich nie zjadłyśmy jak były małe
|
|
|
|
#557 | |||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Tak się darła że nie wiedziałam jak ją uspokoić a wszyscy oczywiście się na nas gapili![]() Cytat:
![]() Chociaż ty jedyna masz taki sam problem. Łączę się razem w bólu. Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Jak tak czytam o tych waszych wspaniałych kąpielach dziecci i oglądam zdjęcia spokojnych błogich twarzyczek podczas kapieli to mnie szlag trafia dlaczego moja się tak drze. Może jej się kiedyś spodoba kąpanie .Moja w foteliku samochodowym od razu zasypia. A jak tylko odpalę auto to śpi jak zabita na szczęście uffffDrcron sytuacja z męzem wymaga szczerej rozmowy. Jeśli nie będzie poprawy ja bym mu wylała kupeł zimniej wody na łeb poprzez spakowanie walizek i krótki wyjazd do rodziców. Może jak zostanie na klika dni sam w domu odczuje wasz brak i się zmieni ) to sam dzwoni czy coś kupić potem przychodzi, zakasuje rękawa myje stertę naczyń i sam gotuje dla nas obiad bez słowa niezadowolenia. Ale żeby nie było tak słodko to też nie odnotowuje płaczu dziecka w nocy . Chyba że mała rozedrze się na całego.Ferrou jaki twój synek grzeczny podczas oliwkowania. Zazdraszczam ![]() ---------- Dopisano o 14:54 ---------- Poprzedni post napisano o 14:49 ---------- Cytat:
Cytat:
i siostrę?
|
|
#558 |
|
Zakorzenienie
|
Ja po dzisiejszych przejściach mam już traumę jeśli chodzi o mierzenie w pupie
![]() Ona teraz zaczęła puszczać sporo bączków, nie wiem czy to dobrze, czy źle?? A w ogóle t jakaś marudna dziś jest albo spi albo marudzi lekko popłakując a czasem nawet głośno co jej się rzadko zdarzało. Zwykle albo spala albo leżała grzecznie... Nie wiem co robić... czy dziś iść do jakiegoś innego lekarza czy czekać do jutra i obserwować czy jest poprawa. Ale boję się nocy Powiedzcie, co się robi jak w nocy się dzieje coś niepokojącego np właśnie gorączka? Dzwonić po pogotowie??
|
#559 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moje dziecię właśnie zasnęło - Boże jaki on marudny - nic mu się dzisiaj nie podoba. Mój chorowitek.
|
|
#560 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#561 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mój też mi pomaga we wszystki i jeszcze nawet raz nie zamruczał, że coś mu nie pasuje, czegoś mu się nie chce itp....butelki wymyje, posprząta po całym dniu ( a po mnie sprzątać to minimum godzina na jeden pokój ![]() Cytat:
obserwuj małą, dawaj jej te leki co masz przepisane i nie myśl że będzie źle. Biegunka na pewno minie, jeśli to wina czegoś co zjadłaś...ja bym chyba tylko zaczęła dopajać na wypadek wszelki....uszy do góry Wercia na pewno szybko dojdzie do siebieGmyrelka - kto Ci powiedział że usg bioderek do 3 miesiąca???mi radiolog powiedział, że 6-7 tydzień się robi usg, a w razie gdy wyjdzie coś nie tak, to kontroluje się do 3 miesiąca właśnie, ale że pierwsze usg musi być 6-7 tydzień
|
|
#562 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
#563 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do usg bioderek to u nas tez mówia, że do 3 miesiaca trzeba zrobić to pierwsze i ja jestem zapisana dopiero na połowę czerwca Chyba zadzwonie gdzieś i pójde prywatnie bo tak to się nie doczekam...ech... co za dzień... dalabym wszystko, żeby tylko moje dziecie bylo zdrowe
|
|
#564 |
|
Zakorzenienie
|
Asiulek - życzę zdrowia Twojej małej. Mam nadzieję że szybko minie jej choroba. A jeżeli chodzi o to czy pójść do lekarza czy nie to tak naprawdę sama musisz zadecydować bo na odległość to trudno cokolwiek radzić. Ale z jednej strony nie można panikować a z drugiej strony ważny jest Twój spokój.
A bioderka to faktycznie pierwsze USG robi się 6-8 tydzień kiedy jeszcze nie wszytsko tam skostniało a potem następna kontrola po ok. 3 miesiącach. Darusia - a jak tam u Ciebie minęło popołudnie. Spokojniej? Mój TZ to przy Waszych prawdziwy anioł. Ja potrafie go zostawić samego z mała na cały dzień. Dodatkowo w weekendy to on śpi z mała w pokoju a ja w innym abym mogła się wyspać. A w tygodniu jak nie śpi z małą to i tak ma ją na nasłuchu bo ma przy sobie elektroniczną niańkę. Gdy wraca do domu z pracy to zdejmuje garnitur, myje ręce i zajmuje się małą do 22-iej, czyli do jej spania. A je mam wolne. Oczywiście też gotuje. Ostatnio nawet sam zrobił lody waniliowe. A ja i tak mam do niego pretensje
Moje słońce 16.12.2009 (28 tc. 900 gr) Moja stokrotka 21.02.2012 (27 tc. 700 gr) Edytowane przez P0P70 Czas edycji: 2010-05-05 o 16:36 |
|
|
|
#565 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
moj spi w pokoju obok bo ja pale swiatlo a mu przeszkadza wiec poszedl tam gdzie tv jest ale czesto w nocy jest pierwszy przy lozku zanim ja sie obudze nie chce zeby byla tak mocno ze mna zwiazana i z moimi raczkami bo nawet wys...ać sie nie bede mogla spokojnie tak jak moja siostra syna nawet do wc bierze bo on ryczy Cytat:
Cytat:
mowila ale nie pamietam cos na r ale jak sluz z kaszlem czy kichaniem zas sie pojawi to zeby do niej dzwonic i do szpitala jechac Cytat:
![]() a dzisiaj mialam miec krupnik na obiad ale tesc dorzucil do gotowej zupy kawalki wedzonego boczku i dupa ja juz nie jadlam ale byl jeszccze griowany losos z wczorajszej kolacji i ugotowalam ryz i salata ![]() a ja mam chuste nawet zdjecia juz wklejalam jak ja wiaze ale plecy mi wysiadaja caly dzien taszczac Jule na brzuchu nie daje rady niedlugo bede laski potrzebowala bo przygabiona bede chodzila
|
|
#566 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 17:07 ---------- Poprzedni post napisano o 17:06 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 17:08 ---------- Poprzedni post napisano o 17:07 ---------- takto mala grzeczna , je co4 gdzinki zobaczymy jak dalej bedzie---------- Dopisano o 17:09 ---------- Poprzedni post napisano o 17:08 ---------- ale to nie wsio- za chwilke jak nakarmie i odbijemy napisze wam co zrobilam!!!!!! ---------- Dopisano o 17:14 ---------- Poprzedni post napisano o 17:09 ---------- Cytat:
|
|
|
#567 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
a czy wy mierzycie codziennie temperature ?? Cytat:
nieststy ![]() a pytalas lekarza o ta wit. D Cytat:
Cytat:
![]() a powiedzcie mi do kiedy mam czas zeby zlozyc pisemko ze chce miec przedluzony maciezynski o dwa tygodnie ?? czy jest na to jakis okres czy spokojnie moge czekac do konca i dopiero pod koniec zlozyc ?? ---------- Dopisano o 18:01 ---------- Poprzedni post napisano o 17:58 ---------- my z Julcia zapisane jestesmy w przychodni przyszpitalnej i tam 24 h mozna jechac ale jak by cos sie dzialo to i tak bym jechala do walbrzycha do szpitala dzieciecego sa tam lepsi lekarze no chyba zeby nasza Pani doktor byla na dyzurze ale t wczesniej bym do niej dzwonila
|
|
#568 |
|
Zakorzenienie
|
ja jestem wlasnie w zdrowiu zapisana tzn nie ja tylko mala , ale przez cala sutuacje zapomnialam zapytac o to usg ciemiaczkowe, bede polozna jutro lub w piatek to zapytam a teraz UWAGA UWAGA!!!
JESTEM PO PROSTU GENIUSZEM!!!! Tak wiec wchodze do przychodnii, mala placze , panie w recepcji staraja sie jak najszybciej wszystkie papierki mi wydac i ide do kasy zaplacic, powiedzialy ze mam isc do pokoju 4, wiec wchodze czeka w korytazu z 15 osob pytam kto ostatni do pokoju 24 a tam cisza wiec sobie usiadlam i siedze;D przychodzi lekarz pyta kto do niego ja na to ze ja mala pod pache w nosidelku wchodze a tam taki maly gabinecik on sie pyta czy ja u niego po raz 1 ja mowie ze tak ale ja to przyszlam z dzieckiem na usg a on do mnie sie usmiecha, ale to chyba gabinet obok bo ja jestem psychiatrą!!!! Czujecie.? a ja czerwona jak burak mowie ooo nieee i w śmiech:P Byly bardzo mile Panie akurat mialy wchodzic i obie mnie przepuscily z mala ale ewidentnie reszcie ludzi w kolejce sie to srednio podobalo. ---------- Dopisano o 18:56 ---------- Poprzedni post napisano o 18:52 ---------- my dzis od tesciowej dotalismy taka jakby firaneczke biala w takie malusienkie rozowe rozycki do lozeczka, wepchnelam pod materac i zalozylam z racji ze lozeczko bez szyflady teraz 100 razy lepiej bo moge tam trzymac wszystko a nikt nie widzi
|
|
#569 | ||||
|
Rozeznanie
|
Co do bioderek to potwierdzam - ja byłam w 6 tygodniu, a lekarz i tak marudził, że trzeba było szybciej
![]() U nas wszystko ok, ale i tak kazał jak najczęściej kłaść małą na brzuszku, żeby miała nóżki "na żabkę", następna wizyta za 3 miesiące Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
#570 |
|
Zakorzenienie
|
A wiesz, ze jadłam... ale przedwczoraj i to śladowe ilości bo smażyłam pokrojone na obiad i tylko smakowałam czy dobrze doprawione. Więc chyba by nie podziałało aż tak?
Na razie mala zrobiła ostatnią kupkę o 16-tej i chyba nie była pienista. Ale niestety troszkę jakby zielonkawa i z jakimś takim śluzem... cos czuje, ze to alergia na białko bedzie jednak ech... zobaczymy jaka będzie noc, a jutro śmigam znów do pani doktor
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:48.

Podaj jakieś przykladowe danie, bardzo proszę!! 
Uśmiechamy się o nie ładnie z Igusiem
probowalam juz tyle razy jego tato tez mu ciagle tlumaczy ze ma juz rodzine ze powinien sie ustatkowac a nie jak kawaler sie zachowuje 
więc i ja dzisiaj mam wizytę u pediatry
mam nadzieje, ze to nie oznaka jakiejś choroby 

.

obserwuj małą, dawaj jej te leki co masz przepisane i nie myśl że będzie źle. Biegunka na pewno minie, jeśli to wina czegoś co zjadłaś...ja bym chyba tylko zaczęła dopajać na wypadek wszelki....uszy do góry Wercia na pewno szybko dojdzie do siebie