|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4351 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Offtopowe zapuszczanie, część XV- nasze włosy chcą błyszczeć w wiosennym słońcu
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#4352 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Offtopowe zapuszczanie, część XV- nasze włosy chcą błyszczeć w wiosennym słońcu
miłe
Cytat:
ja też chyba przejrzę jak znajdę a co mi tam..
|
|
#4353 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dobrze jednak, że masz w ogóle kontakt z mamą a ja Wam muszę się zwierzyć i powiedzieć, że mam żal do mojej rodziny, w szczególności do ojca, że nie pozwolili mi wyrosnąć na pewną siebie osobę i znającą swoją wartość. To jest przyczyną wielu moich niepowodzeń w życiu Już przed okresem dojrzewania byłam uważana za gorszą od innych, tą która źle się ubiera, nie tak jak inne, brzydszą bo miałam trądzik, nie byłam imprezowa jak inne dziewczyny, nie mówiąc już o tym, że nie miałam chłopaka i nadal nie mam . Najgorsze w tym wszystkim jest to, że to nie moje koleżanki wytykały mi to i owo, ale mój ojciec Naprawdę takie gadanie może człowieka zdołować i zniechęcić do wszystkiego. Mimo, że dobrze się uczyłam, w gimnazjum miałam zawsze czerwony pasek to nikt mnie nie chwalił z wyjątkiem mamy. Dzisiaj jestem już po 20- stce (jak to brzmi Ostatnio zostałam upokorzona, gdy przyjechała ciocia ( nie ma swoich dzieci, ale o wychowaniu wie wszystko ) i zaczęła mi wyrzucać, że nie mam pracy, jak to moge znaleźć pracy, poszłabym chociaż do pierwszego lepszego butiku, napewno kogoś potrzebują . Każdy wie, jak wygląda dziś rynek pracy.Nastepnie- dlaczego nie studiuję, bym poszła na studia, dla papieru bo on jest najważniejszy. Nikt nie rozumie, że ja nie uznaję czegoś takiego jak studia dla papieru, chociażby dlatego że szkoda mi kasy. Moim zdaniem liczy się doświadczenie, to co człowiek potrafi. Bardzo bolało mnie to. Ojciec oczywiście we wszystkim dopingował, byle jeszcze bardziej mnie upokorzyć. Mama nie odzywała się, wiem że jest za mną a przynajmniej stara się.Pierwszy raz zdobyłam się na takie zwierzenie
|
|
#4354 |
|
Wtajemniczenie
|
Uciekam do domku pa ;* odezwe sie pozniej
|
#4355 |
|
Zakorzenienie
|
Asiulka
|
#4356 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4357 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i jak mówię do niego czasem , że dzieciuch z niego, to mi odpowiada "dzieciuszek, taki mini mini" ![]() Cytat:
|
|
#4358 |
|
Zakorzenienie
|
Witam sie
Za oknem deszcz, wiatr, szaro, buro i ponuro, nic mi sie nie chce. Meczacy dzien przede mna - trzymajcie kciuki tez za mnie dzisiaj ![]() Uciekam - musze smigac na zakupy (na dobry poczatek "zawalonego" dnia). Czekam na relacje maturzystek Chociaz pewnie dopiero poznym wieczorem, przy nadrabianiu dowiem sie co i jak
|
|
|
|
#4359 |
|
Zakorzenienie
|
Asiulka
![]() nawet nie wiem co napisać.... ![]()
|
|
#4360 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
rozumiem co czujesz, bo nie ma nic gorszego niż zero wsparcia ze strony najbliższych. ja osobiście nie doświadczyłam tego, aż w takim stopniu jak Ty, ale mniej więcej wiem o co chodzi. też się czułam niedoceniana przez mamę z kolei. zawsze było , że ja MUSZĘ, a nie MOGĘ itd. w końcu ostatnio wyrzuciłam z siebie wszystko - że się dwoję i troję, żeby wszyscy byli zadowoleni, a i tak w sumie nikt tego nie docenia. przynajmniej jeżeli docenia, to nie okazuje i to mnie wkurza... ale ta rozmowa pomogła, bo okazało się, że rodzice bardzo doceniają to, co osiągnęłam i mobilizują do dalszej walki o jeszcze więcej.. ale musiałam powiedzieć, że czasem trzeba głośno kogoś pochwalić, a nie tylko w duchu myśleć, że jest ok mi pomogło, bo też już byłam na etapie , że 'tylko cudze dzieci do czegoś doszły' a ja nie... no ale.. u mnie to jakby inna sytuacja.. nie załamuj się. nie ma nic gorszego niż brak wiary w samą siebie... zawsze masz nas a jeśli chodzi o studia to może rzeczywiście pomyśl o jakichś.. jak nie masz kasy to są jeszcze dzienne kierunki i powiem Ci, że studiując dziennie możesz duuuużo nadrobić z tych lat, kiedy czułaś, że jesteś do bani i gorsza od innych
|
|
#4361 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mam koleżankę, która każdy swój sukces sprowadza do porażki, bo nie widzi aprobaty w oczach rodziny i nie umie tego przerwać....
|
|
|
|
|
#4362 |
|
Raczkowanie
|
taaa, matura :P była łatwiejsza niż próbna. mimo ze z ta matma to poroniony pomysl to poszlo bardzo dobrze, zamkniete zrobilam w mig. a tak wczoraj straszyli w tv ze bedzie trudniejsza, bo od probnej to wszyscy sie taaak przygotowywali, sratatatata, nie wlozylam zbytnio wysilku w matme, boze, zeby ja znowu wycofali :P ale po dwoch dniach jestem wypompowana calkowicie
)
|
|
|
|
#4363 |
|
Zakorzenienie
|
Asiulka dobrze, ze chociaż na mamę mozesz liczyć. Twój tata moze, moze on takim jest po prostu człowiekiem i nic to nie zmieni, kocha Cię, ale nie umie Ci tego okazać, to oczywiście go nie tłumaczy, skąd, ale chcąc nie chcąc takim traktowaniem wyrządził Ci krzywdę. Może pokaż mu, ze nigdy nie miał racji? To trudne, zwłascza jeśli chodzi o pracę, ale niech wie, ze potrafisz sobie poradzić.
A taką ciotkę olej, niech pilnuje własne dzieci i od Ciebie się odczepi Mam wrażenie, ze jesteś delikatną i wrażliwą osóbką i nie powiedizałbyś jej złego słowa, ale nie można być całe życie pomiatanym, wybacz jeśli źle mówię. Ja całe życie taka byłam, w szkole jak mnie ktoś obgadywał to płakałam po kątach, bo nigdy nie umiałam się postawić, moze zły przykład podaję, ale tak właśnie było. Teraz, mam prawie 20 lat i wiem, że zawsze będę miała taki charakter- wrażliwy, ale staram się być twarda, nie reaguję gdy ktos mi dokucza, próbuje "zjechać", nie trzymam wszystkiego w sobie tylko mówię na głos, bo gdy raz pokażesz że jesteś słaba cały czas ktoś będzie z Ciebie drwił. Podejrzewam, ze Twoja mama nie raz z ojcem rozmawiała, kurde nie wiem jak to ująć...
|
|
#4364 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry, Zapuszczalskie
![]() Nie byłam dzisiaj w szkole, bo nie głowa bolała, ale teraz na szczęście prawie przeszło. A zaraz będę jeść naleśniki
|
|
#4365 |
|
Zakorzenienie
|
studiowałam dziennie, ale wtedy słyszałam, że nie pracuję a mama dawała mi po kryjomu kasę na ksero bo ojciec oczywiście stwierdził, że mi się nie należy. Potem rzuciłam studia dziennie i poszłam do pracy, to był fajny okres w moim życiu, zakochałam się w końcu, komuś w końcu podobało się to jaka jestem i mimo, że nie mamy już ze sobą kontaktu, nad czym bardzo ubolewam, jestem wdzięczna temu facetowi bo w jego oczach widziałam zachwyt
Ale oczywiście nawet to nie podobało się tacie Później poszłam kontynuować studia, ale zaocznie, niestety porazka, ale to moja wina bo to nie był kierunek dla mnie. Później poszłam studiować ten sam kierunek co dziennie, dobrze mi szło, ale potem coś pękło Trochę to zagmatwane, same widzicie. Zawsze słyszałam zarzuty, że wybrałam beznadziejny kierunek po którym nie ma pracy i po co ja w ogóle studiuje, a ostatnio usłyszałam że mogłam studiować dla samego papierka . A po co mi papierek jak pracy nawet z nim nie znajdę...
|
#4366 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Blondi Ja jak poszłam na studia stałam się zupełnie innym człowiekiem. Naprawdę. Robię to o czym marzyłam, mam wspaniałe koleżnki, stałam się bardziej otwarta, wesoła, co niektórym to przeszkadza i patrzą na nas, na mnie i moje koleżanki dziwnie, ale te dni kiedy z nimi spędzam są naprawdę super, na wiele spraw patrzę teraz inaczej.
|
|
|
#4367 |
|
Zakorzenienie
|
Asia, jest dokładnie tak jak mówisz... jestem wrażliwą osobą. Nie potrafię przerwać komuś kto mnie upokarza
i mama faktycznie nieraz rozmawiała z tatą, ale jak widać bez skutku.a ciocia nie ma dzieci... i chyba nigdy nawet nie chciała ich mieć Blondi ja wiele razy rozmawiałam z mamą i musze powiedzieć, że mama mnie rozumie... Ja o tym wiem. Tylko szkoda, że inni nie... ---------- Dopisano o 14:06 ---------- Poprzedni post napisano o 14:01 ---------- powiem Wam co słyszę prawie codziennie: że nie mam oleju w głowie że siedze i nic nie robię ( a to nieprawda bo chodze na zakupy, sprzątam, gotuję obiad, szukam pracy) nawet śmieje się z tego, że dbam o włosy i słysze wtedy, że kobieta powinna mieć krótkie włosy jak chłopak a nie niewiadomo jakie ![]() zawsze musze zadowalać innych nie siebie
Edytowane przez asiulka123 Czas edycji: 2010-05-05 o 14:03 |
|
|
|
#4368 |
|
Zakorzenienie
|
[QUOTE=asiulka123;19044043]Asia, jest dokładnie tak jak mówisz... jestem wrażliwą osobą. Nie potrafię przerwać komuś kto mnie upokarza
i mama faktycznie nieraz rozmawiała z tatą, ale jak widać bez skutku.QUOTE] Asiulka musisz uwierzyć w siebie, musisz! Nie możesz pozwolić ojcu aby do końca życia Cię tak traktował, nie ma prawa ![]() Wiem, ze to nie jest łatwe, ale może powiedz mu co czujesz...Że Cię skrzywdził i krzywdzi takim traktowaniem nadal ![]() Rozumiem, ze nie jest Ci łatwo i rozmowa z nim o tym to w tej chwili dla Ciebie coś najgorszego, ale nie mówiąc nic.. Będzie tylko gorzej dla Ciebie.
|
|
#4369 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale tak jak pisała już Bejjka - wszystko w Twoich rękach. jak będziesz się zadręczać to rzeczywiście każdy sukces będziesz obracać w porażkę ![]() Cytat:
ja jestem akurat osobą, która co jak co, ale w siebie wierzy.. czasami mniej, czasami bardziej... ale chodziło mi o to, że co z tego, że ja wiedziałam, że coś mi wyszło skoro nigdy nie usłyszałam pochwały od mamy. tzn może i mnie chwaliła, ale słabo ![]() wg mnie studia to meeeega okres w życiu i nikt nie powinien z niego rezygnować ja się tak wyszalałam , że głowa mała poznałam fantastyczne osoby i przeżyłam niesamowite chwile te imprezy.... kurde.. strasznie żałuję, że to tylko 3 lata...
|
|
#4370 |
|
Zakorzenienie
|
Wydaje mi się, ze dopiero odpoczniesz psychicznie, kiedy wyprowadzisz się z domu i nie będziesz mieszkać z ojcem pod jednym dachem
|
|
#4371 |
|
Zakorzenienie
|
Asiulka mam wrażenie, że Twój ojciec wyładowuje swoje kompleksy i frustracje na Tobie
nie powinnaś się na to godzić |
|
|
|
#4372 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tez tak myślę, ale to chyba nieprędko nastąpi choć też słyszę, że powinnam się z domu wyprowadzić a nie siedzieć tu
|
|
#4373 | ||
|
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
Tak samo robię ![]() Cytat:
|
|
#4374 |
|
Zakorzenienie
|
ja odnoszę wrażenie, że to normalnie jest szowinista.. szowinistyczna świnia!
|
#4375 |
|
Zakorzenienie
|
Ja się boję, co to będzie, jak będę iść na studia. Mój tato jest dość porywczy i nie odzywał się do mojej siostry przez dwa miesiące, bo chciała iść na politologię Ale udało się, wyjechała na stypendium do Niemiec i robi to, co lubi. Mam nadzieję, że i mi się uda
|
|
#4376 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie ma wyższego wykształcenia, nikt z mojej rodziny nie ma, z dalszej jedynie kuzyn
|
|
#4377 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
szukałaś może pracy w innym mieście? |
||
|
|
|
#4378 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wiem o co Ci chodzi, bo u mnie jest podobnie, cieszą się, ze studiuję, jakoś sobie radzę, ale chciałabym aby chwalili mnie badziej, mowili częściej że są dumni, że do czegoś dążę.
|
|
|
#4379 |
|
Zakorzenienie
|
dziwne, bo ja nie jestem zalogowana tam a wszystko widzę. Zrobilam zrzut ekranu
|
#4380 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mam nadzieję, że Ci się uda
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:08.

.
dobrze jednak, że masz w ogóle kontakt z mamą
) i zaczęła mi wyrzucać, że nie mam pracy, jak to moge znaleźć pracy, poszłabym chociaż do pierwszego lepszego butiku, napewno kogoś potrzebują 

i nie umie tego przerwać....

nie powinnaś się na to godzić