![]() |
#2431 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Koty
![]() gdy kot nie chce jeść: najlepiej zacząć od zrobienia mu zestawu badań: krew, morfologia i biochemia, RTG jamy otrzewnowej, test na białaczkę i FIV. biorąc pod uwagę, że to mała dziecina to nalezy ją dokarmiac albo strzykawką albo specjalna butelką i tzw. kocim mlekiem lub mlekiem kozim (w proszku do kupienia w hipermarketach może byc dla ludzi), kot ma tez dodatkowy stres bo jest w nowym otoczeniu |
![]() ![]() |
![]() |
#2432 |
Zakorzenienie
|
co się śmieje, każdy wet Ci to powie, kot nie jedzący przez 4 dni = śmierć
Mój niestety po operacji jelit nie przeżył bo mu się zrosły, po sekcji zwłok były jak sznurówki cienkie ![]() u mnie kot nie jadł bo połknął ciało obce które zablokowało jelita ![]() ![]()
#2433 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Kot jest niesłychanie wrażliwy na głodówkę, takie postępowanie może prowadzić do stłuszczenia wątroby - bardzo niebezpiecznego dla zdrowia. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2434 |
Zakorzenienie
|
moja kicia na poczatku tez nie jadla, zabfralam ja sasiadce jak chciala ja zabic a miala chyba z miesiac opchlona no w okropnym stanie
moja to chyba z tydzien sama nie jadla, wsttrzykiwalam jej w mordke mleko...takie krowie i takie dla kociąt..i zmuszona tez byłam zakupic jej obroze na pchelki chociaz w sklepie poowiedzieli ze to moze zaszkodzic, ale tak zapchlonego zwierzecia w zyciu nie widzialam;/ a tearz duza kitka rozrabia i zyje... ale mowcie co chcecie...wetewrynarze to bardziej zgadują niz sie znają, jak zobaczylam jak wet robil mojej sterylizacje to sie przerazilam..teraz mam miec suczke i na pewno nie pojde juz z nią do tego weta...;/ ble
#2435 |
Zakorzenienie
|
już je i troche pije
![]() wlasnie mam pyt drogie są takie zestawy szczepien dla kota? bo ostatnio za odrobaczenie i odpchlenie tak mnie skasowali ![]() ![]() ![]()
#2436 |
Zakorzenienie
|
u nas szczepienia po 30zł srednio są
czy mozliwe zeby kotka tz nie wychodząca z domu, czasem tylko na klatke wyjdzie złapała pchły z tej klatki? są jakieś obroże dla kotków? czy płyny? |
![]() ![]() |
![]() |
#2437 |
Zakorzenienie
|
ja wstyd sie przyznac jedynie kotke odrobaczam regularnie..nie jest szczepiona w ogole..i wiem ze to z mojej strony zaniedbanie..bagatela kicia ma 2 lata,...i powinnam zaszczepic diabelca, az sie chyba zabiore i w piatek zaszczepie ja..mi lekarz mowil ze jest jakas szczepionka taka wszytsko w jednym dla doroslego kota i 50 zł kosztuje..a za odrobaczenia no to tabl kosztuja ok 20 zł za 3 szt
#2438 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() wiem ze dla kotow jak i psów są płyny i obroze ![]()
![]() |
#2439 |
Wtajemniczenie
|
zapłaciłam ostatnio 120 zł za szczepionkę "full opcja"(jeden zastrzyk) z odrabaczaniem. Czy to dużo?
![]() |
#2440 |
Zakorzenienie
|
Dołączam do wielbicielek kotków
![]() Sama ostatnio miałam persa, dostałam go na urodziny, niestety okazało się że kotek ma nowotwór i niedługo potem zdechł ![]() Teraz rozglądam się za nowym kotkiem, tym razem dla babci - musi być koniecznie rudy ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2441 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2442 |
Zakorzenienie
|
Dziękuję Aguś
![]() A ja muszę na wściekliznę zaszczepić mojego kota, mam zamiar z nim tak jak w zeszłym roku w cieplejsze dni spacerować na smyczce, jednak zawsze unikałam kontaktu z podwórkowymi kotami, jak zaszczepię to dam się im powąchać ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2443 | ||
Zakorzenienie
|
120zł
![]() biedny mój los, studentki ![]() ![]() a tak się zastanawiam jak moj kot NIGDY nie wyjdzie na dwór to wogole są konieczne te szczepienia ? ---------- Dopisano o 21:30 ---------- Poprzedni post napisano o 21:28 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:31 ---------- Poprzedni post napisano o 21:30 ---------- Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#2444 |
Copyraptor
|
Aguś, są konieczne, bo możesz przynieść na butach, po dotykaniu innych kotów, etc.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2445 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2446 | |
Copyraptor
|
Cytat:
To zależy które szczepienia ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2447 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2448 |
Zakorzenienie
|
Aguś na szczęscie moj jest kastratem
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2449 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2450 |
Zakorzenienie
|
A mam jeszcze do Was takie pytanie, bo czytałam że jak wezmę kociaka ze schroniska to trzeba podpisać umowę adopcyjną. Możecie mi powiedzieć na czym to polega?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2451 |
Zakorzenienie
|
Witam
![]() Moje koteczki są już z nami w domku ![]() Wczoraj były trochę wystraszone, ale aklimatyzacja przebiega całkiem nieźle ![]() ![]() Ogólnie koteczki mają jeszcze lekki problem z jedzeniem, ale przekonaliśmy je dziś rano, zeby zjadły trochę rybki. Migotka, bo tak nazywa się szylcia zrobiła dzisiaj swoje pierwsze siusiu do kuwetki ![]() ![]() Kociaki są bardzo kochane i bardzo ze sobą zżyte - co widać na załączonym obrazku ![]() EDIT: Pani z ochrony, która zajmuje się koteczką dorywczo obiecała jej sterylkę ![]() Edytowane przez pempek Czas edycji: 2010-05-05 o 07:33 |
![]() ![]() |
![]() |
#2452 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() http://forum.miau.pl/viewtopic.php?t=68128 przeczytaj sobie ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2453 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
http://www.eoferty.com.pl/zwierzeta/koty/pozostale |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2454 |
Zakorzenienie
|
o ja no to widze niezłe wydatki mnie czekają jeszcze z tymi szczepieniami
![]() a pomyslec ze moj wieloletni pies kupe lat był tylko na wscieklizne szczepiony ![]() ja w schronisku musialam podac tylko swoje dane, dostalam taka umowe jakas adopcji ze z tym papierem sterylizacja 50% tansza
#2455 |
Zakorzenienie
|
Pempek, nie mogę się napatrzec na to zdjęcie.. Zwłaszcza na szylcię, totalnie odpadłam na ich punkcie
![]() wczoraj sobie moją zapakowałam do łóżka, trochę pogłaskałam i spała jak dziecko ![]()
I get to love you, it’s the best thing that I’ll ever do. I get to love you, it’s a promise I’m making to you. Whatever may come your heart I will choose. Forever I’m yours, forever I do. 4.06.2015 A&B ![]() 14.05.2017 Bruno
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2456 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziękuję bardzo ![]() ![]() Siedzę teraz w pracy, a że akurat mamy taki "martwy okres" i nie mam jej dużo, to ciagle o nich myślę - jak sobie radzą maleństwa kochane ![]() Dzisiaj muszę pójść do sklepu i kupić im jakieś zabawki, bo ciągle się chcą bawić,a nie bardzo mają czym ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2457 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja mam problem: moja wieksza, silniejsza kotka znalazła sobie zabawe i zneca sie nad kotką mniejsza, kulawą i chorowitą. Sciga ją po domu, a jak dorwie to potrafi ugryzc. w tyłek na przykład. Moze któras doswiadczona wizazanka poradzi co robic w takiej sytuacji? wtracać sie, zostawic to im? ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2458 |
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny !!!
Nie znam się na kotach - moja kotka jest bardzo agresywna ! Rzuca się na ręce, nogi, wszystko co się rusza ! Gryzie, drapie i warczy na mnie przy jedzeniu ! Normalnie nie wiem co robić ![]() ![]()
nie masz żadnej szansy ale ją wykorzystaj Edytowane przez nicka01 Czas edycji: 2010-05-05 o 13:07 |
![]() ![]() |
![]() |
#2459 |
Zakorzenienie
|
no ale przeciez to malota jeszcze, musisz sie wicej z nią bawic, i to zabawkami, zeby nie kojarzyła kończyn z czyms na co mozna polowac
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2460 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:06.