|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2881 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Mamusie MAJOWO- CZERWCOWE 2010. cz. IV :-)
haha nie no wierze chlopu ze faktycznie mogl nie widziec, tlumaczyl mi ze dziecko bokiem sie ulozylo i akurat nozka zaslania
korci mnie zeby pojsc prywatnie na usg ale tez pewnosci nie mam ze sie dowiem wiec daruje sobie i grzecznie poczekamy do porodu bedzie niespodzianka ![]() mi nic nie dolega, na szczescie czasem maluch poboksuje w pecherz ![]() jedynie co to chyba sie przeziebilam z lekka... czuje suchosc w gardle, pojawia sie kaszelek...macie jakis sprawdzony sposob ktory przyniesie ulge....??? goraczki nie mam ogolnie dobrze sie czuje tylko to glupie drapanie w gardle... ---------- Dopisano o 18:05 ---------- Poprzedni post napisano o 18:02 ---------- Cytat:
p.s. ja tez jestem małżatka od 6.02.2010 i tez rocznik '83
|
|
|
|
|
#2882 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
miałam łykać nospę i zobaczyć, co się będzie działo. Prawda była taka, że nospa tylko spowolniła cały proces porodu, bo pierwsze bóle miałam w nocy ze środy na czwartek a urodziłam Miłka w piątek w nocy. Przed samą akcją porodową byłam już wykończona z niewyspania. No a bóle, to też się martwiłam, że jak teraz bolało tak, to jak będzie bolało podczas "epicentrum" no i faktycznie bardzo boli, nie ma co się oszukiwać ALE każda kobitka rodzi inaczej, więc jedna powie, że boli jak na okres a inna, że bólu nie da się opisać. Najważniejsze-nie strachać się!!! Są lekarze i wiedzą co robić
|
|
#2883 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#2884 |
|
Zakorzenienie
|
Znalazłam fajną stronkę o 'objawach porodu'
![]() Moze sie komuś przydać Chociaż pewnie większosć z nas zna je już na pamięc ![]() http://isr.atspace.com/r2/p1/p1.htm I jak tak czytam too maam.. : obniżenie macicy, ucisk w miednicy i na odbytnicy, i te objawy ze strony narządów płciowych ![]() I tak myślę.. że te skurcze co mnie tak męczyły wczoraj i przedwczoraj to te skurcze przepowiadające co o nich tutaj piszą No bo były takie bolesne, ale nie nasilały się.. i trwały kilka godz i ustępowały..
|
|
|
|
#2885 |
|
Raczkowanie
|
I oczywiście DZIĘKUJĘ Wam wszystkim za ŻYCZENIA
![]() Miłek je, kupka, je, kupka, śpi itd.... brodawki bolę, bo już poranione, ale spróbuję chyba karmić przez osłonki i wprowadzam smoka, bo czasami mam wrażenie, że on już nie może być głodny a ssie pierś od tak dla uspokojenia się. Kochane oczekujące porodu nie da się przeoczyć i skurczy pomylić. Serio. To się jakoś intuicyjnie wyczuwa. Mój zaczął się wymiotami i wypróżnianiem=oczyszczani e i tak ponoć często bywa. No i odpadł czopek. Wody mi się od rana sączyły, nie było chlup póki lekarz nie przebił pęcherza, ale bywa różnie.
Życie Cudem Jest !!! Edytowane przez KBKatarynka Czas edycji: 2010-05-05 o 18:56 |
|
|
|
#2886 |
|
Raczkowanie
|
Witam nowe dziewczyny
Marta pewnie nie masz się czym martwić,zajdzie po paru dniach.Ale z Twojego opisu to na pewno nie to,co u mnie. A jesli chodzi o poranione brodawki(pewnie to już tutaj było i być może Ameryki nie odkryje)to moja przyjaciółka,która urodziła tydzień temu kazała donieść sobie do szpitala maść Purelan(położne polecały).Zaczęły już ją boleć niemiłosiernie,zaczęły być już poranione.No i ona uważa,ża maśc rewelacja,smaruje nią cały czas i problem znikł
|
|
|
|
#2887 |
|
Zadomowienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;19051606]Ale: jeśli dziecior nie potrafi ssać (a u wcześniaków to wg położnej bardzo częste), butla jest konieczna - bo możesz mieć uwieszone dziecko 24 na dobę, a ono nie będzie umiało zassać! Bo tak naprawdę - jaki masz wybór? Godne dziecko albo butla, i tu nie ma co dyskutować w ogóle
[/QUOTE]Moja szwagierka miała wcześniaka (27tc) i chyba z pół roku albo i więcej karmiła go odciąganym pokarmem. On nie umiał ssać. Sparkly nie ma się co martwić. Dajesz im własny pokarm też a że z butli to co w tym złego. Nasze całe pokolenie jest butelkowe w większości i normalni jesteśmy JamaicaP super że USG wyszło dobrze. Gratki Jako jedna z nielicznych czeka Cię niespodzianka. Fajnie ![]() Witaj Spradka. Szaja aż wstyd przyznać miałam statystykę na mgr ale już nic nie pamiętam. A tak chciałabym pomóc. Poza tym zasmutałam się ogromnie. Na wymazie wyszedł paciorkowiec.
|
|
|
|
#2888 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 19:21 ---------- Poprzedni post napisano o 19:16 ---------- Cytat:
. W ciąży już się go nie leczy, ale i tak najprawdopodobniej podadzą Ci podczas porodu antybiotyk, tylko koniecznie TRZEBA się przypomnieć KONIECZNIE (nawet jeśli ostatni wymaz wyjdzie Ci, że bakterii NIBY nie ma)!!!Lepiej wziąć antybiotyk i powinno być dobrze. Potem i tak pobiorą Tobie i maluszkowi krew i będą sprawdzać (u mnie 2 razy), czy wszystko w normie i od tego uzależniają wypis. Mój mały miał coś podwyższone, ale w norma, bo miał na skali 6, a norma jest do 10, a za drugim razem wyszło mu, że ma już 2 i wyszliśmy normalnie po 2 dniach do domciu.
Życie Cudem Jest !!! Edytowane przez KBKatarynka Czas edycji: 2010-05-05 o 19:27 |
||
|
|
|
#2889 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2890 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
mam nadzieje ze u ciebie to nie to samo![]() Cytat:
juz o tym pisalam , postaraj sie jesc magnez codziennie, to powinno pomoc
|
||
|
|
|
#2891 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2892 |
|
Raczkowanie
|
bratkab nie smutaj sie
Wiem,że łatwo się mówi,ale musisz być dobrej myśli.Ja też płakałam cały dzień po wiadomości ecoli,ale potem stwierdziłam,że to mi nie pomoże.Muszę łykać antybiotyk i być dobrej mysli..ewciak ja właśnie to miałam.I dlatego zaliczam się na cesarkę.Coprawda jak mi to wycięli i nie powróciło,to lekarz dał mi wybór porodu,ale oboje stwierdziliśmy,że nie warto ryzykować. Edytowane przez kaszpirek Czas edycji: 2010-05-05 o 19:38 |
|
|
|
#2893 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ja sie nawet zastanawiam czy za mycie okien sie nie zabiore ,albo upragniony seksik, coby przyspieszyc...ale mysle ze w 37 nie ma co...poczekam do 38 tygodnia i zaczne akcje![]() Cytat:
wogole nic nie wiem, wy cos u piszecie o skurczach bolach...a u mnie nic ,albo nie zwracam uwagi, ale staram sie obserwowac swoje cialo...eh cos czuje ze jak mnie zlapie to ze zdwojona moca ,albo przechodze :confu sed:
|
||
|
|
|
#2894 | |
|
Rozeznanie
|
Witajcie dziewczyny,
Melduję się nadal w dwupaku ![]() Margo - mam nadzieję, że uda Ci się znaleźć równie atrakcyjne mebelki Monika, Sparkly - dzieciaczki przecudne Edziu, trzymaj się dzielnie w szpitalu i wracaj z Amelką. Powodzenia! Kitty - WIELKIE GRATULACJE Cytat:
A gdzie Kropka się podziewa? Gratulacje dla dziewczyn po wizytach lekarskich. Widzę, że duzo dziewczyn odczuwa nieprzyjemny ból w okolicach szyjki. Ja wczoraj dostałam niezłej schizy, bo od kilku dni nasiliły mi się objawy jakie miałam już wcześniej: ból spojenia łonowego w nocy przy przewracaniu się z boku na bok czemu towarzyszą trzaski i zgrzyty - masakra jakaś no i ból w pachwinach, który parę razy promieniował mi do uda. Takie objawy mogą świadczyć o patologicznym rozejściu się spojenia łonowego (bo do 10 mm ponoć ma prawo się rozejść), problem mógłby nasilić się po porodzie. Zadzwoniłam do swojej ginki i uspokoiła mnie, że moje objawy są jak najbardziej normalne na tym etapie ciąży, że dopiero jakbym z bólu chodzić nie mogła to byłby problem. Uff, odetchnęłam z ulgą.Dziewczyny, Wy też macie takie objawy jak opisałam wyżej? |
|
|
|
|
#2895 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2896 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() na kazdej z ostatnich wizyt molestowalam mojego gina zeby mi najpierw plec sprawdzil tzn nie mnie tylko dziecku![]() i choc wiem od dawna ze dziewczynka to pewnie na jutrzejszej wizycie znow zapytam , czy nic tam sie w temacie nie zmienilo
|
|
#2897 |
|
Zadomowienie
|
Witam
![]() ~Ania26 (18.02.83 ) -cc. (39tc) 28kwietnia, godz. ... Karol 3080g, 53cm dafreen (16.07.76) -cc. (40tc) 30 kwietnia, godz. 9:50 Bruno 3280g, 53cm monikadavvida (06.09.90) -sn. (40tc) 30 kwietnia, godz. 13:15 Jan 3600g, 57cm kitty241 (16.08.80) - sn. (40tc) 5 maj, godz. 8:05 Jakub 3600g, 55cm GRATULUJĘ MAMUSIOM I DZIECIACZKOM ![]() My jesteśmy w domku już od piątku i jakoś brakuje nam czasu by zaglądać ale postaram się zaglądać częściej
|
#2898 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2899 | ||
|
Zadomowienie
|
Witam w dwupaku jeszcze
![]() Kitty - dużo zdrówka dla Was Edzia za szybkie rozwiązanie ![]() Witam wizażankę Spradkę ![]() Cytat:
Najważniejsze, że wiesz, że jest i podadzą Ci i dziecku odpowiednie leki przy porodzie ![]() Cytat:
![]() Ja po wizycie No i na ktg wszystko git, szyjka - jak to ujął gin - "zgładzona" Tak się zastanawiam: miałam badanie na fotelu i teraz jak wróciłam do domciu to zauważyłam, że całą wkładkę mam zakrwawioną Przy badaniu nic mnie nie bolało...a jednak zastanawiam się czy to właśnie wina gmerania gina czy już coś się dzieje?? Ktoś tak miał??I jeśli jeszcze o listę chodzi to ja jestem za wpisaniem daty przwidywanego porodu, daty porodu faktycznego, a jak za dużo tych dat to zawsze można zlikwidować datę urodzenia i tylko wiek wpisać... Edytowane przez yolanda9 Czas edycji: 2010-05-05 o 20:12 |
||
|
|
|
#2900 | |||||
|
Konto usunięte
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;19049850]Lea, podoba mi się pomysł ilości dni
![]() A promotor.... no cóż, w ogóle wielce zdziwiony, że ktoś przyszedł do niego, potem okazało się, że mimo super dokładnego opisania płyty on ją wsadził razem z płytą koleżanki (chodzi o płyty z danymi w excelu), po czym kazał czekać, aż on wyliczenia zrobi - a miał na to 3 tygodnie Dziewczyny, ja naprawdę nie wiem, co mam zrobić Tam są jakieś opisy typu: p>5000 - CO TO MOŻE ZNACZYĆ???[/QUOTE]a co reszta mamusiek twierdzi o tym sposobie oznaczenia terminowości porodu na naszej liście? ![]() nie możesz zmienić promotora? skoro taki dupiaty. ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
będziesz mieć niespodziankę jak araczki. ![]() Cytat:
Cytat:
odchodzi mi czop- w takich malusich ilościach- ale jednak.
|
|||||
|
|
|
#2901 |
|
Zakorzenienie
|
kitty, wielkie gratulacje !!!
lea, jak jest w miarę ciepło i nie ma dużego wiatru, to wychodzimy codziennie Lubię te spacery ![]() Coś czuję, że dzisiejsza noc też będzie ciężka.
|
#2902 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#2903 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 20:22 ---------- Poprzedni post napisano o 20:18 ---------- Cytat:
Ps. też jestem za wpisaniem wszystkich dat przewidywanego porodu i faktycznego , zawsze to przejżyściej |
||
|
|
|
#2904 | |||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Chodzić mogę. Tzn. jak wstaję, to zaboli, bo mimo wszystko wówczas nacisk dodatkowy jest, ale chodzić mogę. [1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;19057449] nie możesz zmienić promotora? skoro taki dupiaty. ![]() [/QUOTE] Obrona w lipcu, oddać pracę muszę do 10 czerwca - zmiana nie wchodzi w grę I naprawdę nie jest tak, że narzekam, bo coś tam - z facetem naprawdę nie da się normalnie porozumieć, i to jest problem całej grupy, nie tylko mój...
|
|||
|
|
|
#2905 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Kochana,ja nie chciałam Cie nastraszyć... U Ciebie jest inaczej,ja nabawilam sie tego w trakcie ciąży,ginek powiedział,że teraz nie można leczyć i nie leczył.Byłam tylko u niego w szpitalu na wycięcie tego w celach zbadania i potem już mi nie powrócily.Jak on to powiedzial:to wcale nie znaczy,że nie wrócą,jesli nie było to leczone.A że to było w lutym,to się trochę zawahalam.Ale on w sumie teraz dal mi prawo wyboru,że mogę też rodzić sn. Takze,jesli Ty to mialas dawno i leczone,to naprawde nie ma obaw! |
|
|
|
|
#2906 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Lea, Twój pomysł z listą bardzo mi się podoba Dziś rozpoczęłam kurację malinową, jutro zaczynam masaż brodawek Dziewczyny, ja 14 maja kończę 30 lat, ja do tego czasu MUSZĘ urodzić
|
|
|
|
|
#2907 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ufff...no mialam leczone wlasnie, ale poprosze jeszcze kumpele zeby spytala swojego gina na wizycie , zawsze to porada kolejnego...ale troche sie uspokoilam bo myslalam ze Ty tez mialas wyleczone. Ja mialam jakies 2 lata temu...eh. Moze bede spala spokojniej. Tak czy siak Kaszpirku dzieki za porade
|
|
|
|
|
#2908 |
|
Raczkowanie
|
Na moje oko mozesz byc naprawde spokojna
Bo jesli ja mialam w trakcie ciaży,nieleczone a i tak mialam wybor porodu,to u Ciebie nawet tematu nie ma |
|
|
|
#2909 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
jeszcze kilka sposobów niekonwencjonalnych by się znalazło...hmmm olejek rycynowy..jakos tak to było...ja jutro mam wizyte u gin i jakos dziwnie sie stresuje..nie wiem czemu,chyba zaczynam sie wkrecać już poważnie w temat...wiec podziwiam was ze spokojnie jestescie w stanie czekac...a u mnie dopiero 35 tydz jak ja wytrzymam resztę?? |
|
|
|
|
#2910 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Ja dawno skończyłam, i mam to w nosie Jestem młoda, piękna, niedługo mamunią będę i to jest ważne. A czy mam lat 30 czy mniej - co to ma za znaczenie?
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:26.

, od 6.02.2010 jestem małżatką ( sesese) mieszkam pod Stolnicą.
.... zaczęłam 40 tydzień 

miałam łykać nospę i zobaczyć, co się będzie działo. Prawda była taka, że nospa tylko spowolniła cały proces porodu, bo pierwsze bóle miałam w nocy ze środy na czwartek a urodziłam Miłka w piątek w nocy. Przed samą akcją porodową byłam już wykończona z niewyspania. No a bóle, to też się martwiłam, że jak teraz bolało tak, to jak będzie bolało podczas "epicentrum" 

Jako jedna z nielicznych czeka Cię niespodzianka. Fajnie

Wiem,że łatwo się mówi,ale musisz być dobrej myśli.Ja też płakałam cały dzień po wiadomości ecoli,ale potem stwierdziłam,że to mi nie pomoże.Muszę łykać antybiotyk i być dobrej mysli..
- masakra jakaś no i ból w pachwinach, który parę razy promieniował mi do uda. Takie objawy mogą świadczyć o patologicznym rozejściu się spojenia łonowego (bo do 10 mm ponoć ma prawo się rozejść), problem mógłby nasilić się po porodzie. Zadzwoniłam do swojej ginki i uspokoiła mnie, że moje objawy są jak najbardziej normalne na tym etapie ciąży, że dopiero jakbym z bólu chodzić nie mogła to byłby problem. Uff, odetchnęłam z ulgą.

Ja dawno skończyłam, i mam to w nosie