|
|
#1291 | |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Aparaty ortodontyczne cz. IX
Cytat:
Kurcze, aż mnie kusi żeby znów wprowadzić rządy twardej ręki ![]() W końcu podobno jestem pierwsza pyskata tutaj
|
|
|
|
|
#1292 |
|
Zakorzenienie
|
Ja daję za wygraną, jeśli te półsłowa dotyczą mnie. Poprosiłabym o konkrety, ale jak dotąd napotykam na mur a nie logikę.
|
|
|
|
#1293 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#1294 |
|
Zakorzenienie
|
sama młodzież
te same pytania pytania z FAQ... rządy twardej ręki Dla mnie pół, bo nie personalnie skierowane, niekonkretne a jednak w kontekście dadzą się jakoś rozumieć. Dajesz wolną rękę do interpretacji. |
|
|
|
#1295 |
|
Raczkowanie
|
@zuczek2023 przepraszam bardzo, o mnie mówisz?
dziewczyny, uspokojcie sie. to, ze jestescie tu dluzej, nie oznacza, ze musicie gromic kazdego za jego pogląd, czy powtarzające się pytanie.... koniec. wróćmy do tematu wątku, bądź do nieco milszych offtopow. Edytowane przez Lousie Czas edycji: 2010-05-05 o 23:29 |
|
|
|
#1296 |
|
Konto usunięte
|
Napisałam to do Rudzi. Ona miała zrozumieć i zapewne zrozumiała prawidłowo
Tak to się dzieje, jak opuszcza się jakiś wątek na chwile. Przegapia się dojście nowych osób (bo przecież sporo dziewczyn teraz założyło lub ma w planach), pojawiają się nowe 'pokolenia'. Kalosze są z jednego pokolenia, są na podobnym etapie leczenia itd. W momencie kiedy mojego pokolenia nagle zaczyna brakować to tęsknie za nimi, to chyba normalne. I tak, pytania są te same ciągle, pytania, na które odp. można znaleźć w FAQ też się jak zwykle pojawiają. Kiedyś takie osoby były po prostu napominane i tyle. Lousie jest zasada, że czyta się FAQ przed zadaniem pytania. I koniec. Co do reszty to zupełnie nie zrozumiałaś, przykro mi. Edytowane przez 201604190949 Czas edycji: 2010-05-05 o 23:40 |
|
|
|
#1297 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Peace&Love i piszcie już tylko o zębach i zgryzach, bo wątek zrobił się nie-orto. |
|
|
|
|
#1298 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
jestem pomiędzy... czyli nie mam swojego pokolenia ![]() a Wy dziewczęta przestańcie się już na siebie denerwować... złość piękności szkodzi
|
|
#1299 |
|
Konto usunięte
|
Ruda pisała, że jej miesiąc nie było. Ja też wpadam od przypadku do przypadku. Więc nie mam na myśli dzisiejszego dnia tylko dużo dłuższy okres
![]() Peace, love ok ale wątek jest pół-plotkarski :P betti, a spójrz kiedy zakładałam aparat? A kiedy ty? No więc jakie pomiędzy?
Edytowane przez 201604190949 Czas edycji: 2010-05-05 o 23:44 |
|
|
|
#1300 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#1301 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Siur, pewnie się niepotrzebnie doszukuję. |
|
|
|
|
#1302 |
|
Rozeznanie
|
Tęskniłyście kochane?
|
#1303 |
|
Konto usunięte
|
Tęskniłyśmy
![]() Chwila.... Wenja? |
|
|
|
#1305 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja wybrałam u mojej ortodontki taki najtańszy aparat i jestem w szoku. Jest strasznie delikaty i wszyscy stomatolodzy zwracają mi uwagę że jest naprawdę bardzo ładny Z koleji moja koleżanka ma aparat taki ładny, przeźroczysty i mówi że żałuje bo jej jedzenie go odbarwia więc chyba nie ma reguły ![]() ---------- Dopisano o 07:49 ---------- Poprzedni post napisano o 07:44 ---------- Cytat:
|
|
#1306 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1307 | ||
|
Doncia
|
Cytat:
Jakoś średnio odpowiadało mi mycie zębów zaraz po - np w pracy czy w restauracji, mieszanina pasty do zębów z jedzeniem średnio smakowała, a gdzie tu mówić o delektowaniu się i rozkoszy spożywanego posiłku. Cytat:
Ja na dół też będę miała metal, bo mam mocno cofniętą dolną szczękę i żeby nie obstukiwać krystalicznego moja orto poleciła zwykły metal bo ma też mniejsze zameczki
|
|
#1308 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A wiecie co Myslalam, ze zejde z tego fotela taka gesia skorke mialamWenja a czemu zmienilas nick?? Juz za pare dni masz wizyte
|
|
|
|
|
#1309 |
|
Przyczajenie
|
Witam wszystkich. Do tej pory tylko śledziłam Wasz wątek, ale się nie odzywałam. Teraz jednak mam pewien problem i liczę na to, że któraś z Was też to przechodziła i mi coś doradzi. Od dwóch miesięcy mam aparat na obu łukach. Jakiś czas temu zaczęłam sobie odgryzać zamki z tylnych dolnych zębów podczas snu. Teraz już wiem, że robię to nieświadomie mocno zaciskając zęby. Miałam nadzieję, że to samo przejdzie, ale wydaje mi się że jest tylko gorzej. Takie objawy pojawiły się dopiero po założeniu aparatu. Nigdy wcześniej nie miałam z tym problemu. Mówiłam o tym ortodoncie i powiedział, że będziemy to obserwować. Ale ja i tak się martwię... Może u którejś z Was też pojawiły się takie objawy po założeniu apartu?
|
|
|
|
#1310 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#1311 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1312 | |
|
Doncia
|
Cytat:
|
|
#1313 |
|
Rozeznanie
|
tamto konto jakis czas temu zostalo przez kogos przejete
Dzis zrobiłam drugie zdjęcie to boczne pojade z kompletem odrazu zawsze to jedna wizyta mniej do aparatu ![]() ![]() zeby poleczone kilka miesiecy to trwalo ale udalo sie w poniedzialek jade do ortodonty i dowiem sie co i jak z moja paszcza w krzywiznie zebow i ciasniocie w paszczy po obejrzeniu wszystkich zamieszczonych to zdjec musze stwierdzic ze mam najgorzej wiec jestem dobrej mysli niestety niepocieszajaca nowina od niej jest to ze orto ma miesiac wolnego na wakacje i ze moze w sierpniu mi zaloza aparat dopiero jak sie okaze ze duze kolejki beda ![]() No ale sie rozpisalam :P hehe :P ale dlugo mnie nie bylo i musialam podzielic sie swoimi myslami jeszcze jedno (niepamietam na ktorej) na jednej stronie tego watku ktos wkleil zdjecie swojej paszczy rozdziawionej z aparacikiem i mial zupelnie kla poza lukiem... 2 stykala sie z 4 a przed nimi 3... kto to mial? przyznac sie
|
#1314 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Poza tym ja po jedzeniu czesto zulam gume do zucia bo lubie mietowy posmak w buzi, wiec teraz zamienie zucie na mycie. Zreszta sie okaze Jeszcze w domu jak w domu, ale jak chodze do szkoly od 8 do 20
|
|
|
|
|
#1315 |
|
Raczkowanie
|
Jeśli chodzi Ci o "krzykaczkę" to nie o Ciebie chodziło, tak teraz mi świta, czy to przypadkiem nie Starlett wszystkich zawsze gromiła jak chodziło o aparaty bezligaturowe...:confused :
|
#1316 |
|
Zakorzenienie
|
Muszę zapytać mojej orto czy mogę sobie sama zmieniać ligaturki,
bo po krótkim czasie robią się takie obłe i brzydkie. W sumie to nie wiem dlaczego,dbam o higienę.
|
|
|
|
#1317 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#1318 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mam szare gumki,jeszcze nie odważyłam się szaleć z kolorami. Jutro mam wizytę kontrolną,chyba poproszę o różowe albo niebieskie. Białe mi lekarka odradzała na samym początku.Powiedziała,że nieestetycznie wyglądają.
|
|
|
|
|
#1319 |
|
Raczkowanie
|
no dobrze,
to teraz przyznać się proszę, która ma aparat kryształowy/kosmetyczny/porcelanowy ?
|
|
|
|
#1320 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
i wrzucam zdjęcia...nie bywam tu często ale zdjęciami się pochwalę. góra 10 miesięcy i bylam w szoku bo na wizycie orto powiedzial ze zblizamy sie do konca..a planoo było 1,5 roku;p dół jeszcze do ustawienia..ale kwestia samego zgryzu juz jest zakonczona teraz takie typowo kosmetyczne..typu dociąganie poszczegolnych zębow o te milimetry;D Moze po roku zdejme górę;D łapcie zdjęcia.aaa i kocham różowe gumki;D dopieor po wizycie więc góra jeszcze nie przebarwiona
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Medycyna estetyczna
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:34.

jestem pomiędzy... czyli nie mam swojego pokolenia 

Z koleji moja koleżanka ma aparat taki ładny, przeźroczysty i mówi że żałuje bo jej jedzenie go odbarwia więc chyba nie ma reguły