Aparaty ortodontyczne cz. IX - Strona 44 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Medycyna estetyczna

Notka

Medycyna estetyczna W tym miejscu znajdziesz pytania i odpowiedzi z zakresu medycyny estetycznej. Wejdź i zobacz jak możesz podnieść jakość swojego życia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-05-05, 22:33   #1291
201604190949
Konto usunięte

Dot.: Aparaty ortodontyczne cz. IX

Cytat:
Napisane przez rudo-zielona Pokaż wiadomość
Może, stęskniłam się za Wami, wchodzę a tu jakieś akcje dziwaczne.
Poczytam, doczytam, wyrobię sobie opinię od nowa..
Szczerze mówiąc to ja Cię rozumiem. Kalosze się wykruszyły mocno, sama młodzież, te same pytania, pytania z FAQ...

Kurcze, aż mnie kusi żeby znów wprowadzić rządy twardej ręki
W końcu podobno jestem pierwsza pyskata tutaj
201604190949 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-05, 22:58   #1292
Twitter
Zakorzenienie

Ja daję za wygraną, jeśli te półsłowa dotyczą mnie. Poprosiłabym o konkrety, ale jak dotąd napotykam na mur a nie logikę.
Stary 2010-05-05, 23:12   #1293
201604190949
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Twitter Pokaż wiadomość
Ja daję za wygraną, jeśli te półsłowa dotyczą mnie. Poprosiłabym o konkrety, ale jak dotąd napotykam na mur a nie logikę.

Półsłowa?
Stary 2010-05-05, 23:23   #1294
Twitter
Zakorzenienie

sama młodzież
te same pytania
pytania z FAQ...
rządy twardej ręki

Dla mnie pół, bo nie personalnie skierowane, niekonkretne a jednak w kontekście dadzą się jakoś rozumieć. Dajesz wolną rękę do interpretacji.
Stary 2010-05-05, 23:26   #1295
Lousie
Raczkowanie

@zuczek2023 przepraszam bardzo, o mnie mówisz?
dziewczyny, uspokojcie sie. to, ze jestescie tu dluzej, nie oznacza, ze musicie gromic kazdego za jego pogląd, czy powtarzające się pytanie.... koniec. wróćmy do tematu wątku, bądź do nieco milszych offtopow.

Edytowane przez Lousie
Czas edycji: 2010-05-05 o 23:29
Lousie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-05, 23:28   #1296
201604190949
Konto usunięte

Napisałam to do Rudzi. Ona miała zrozumieć i zapewne zrozumiała prawidłowo
Tak to się dzieje, jak opuszcza się jakiś wątek na chwile. Przegapia się dojście nowych osób (bo przecież sporo dziewczyn teraz założyło lub ma w planach), pojawiają się nowe 'pokolenia'. Kalosze są z jednego pokolenia, są na podobnym etapie leczenia itd. W momencie kiedy mojego pokolenia nagle zaczyna brakować to tęsknie za nimi, to chyba normalne.
I tak, pytania są te same ciągle, pytania, na które odp. można znaleźć w FAQ też się jak zwykle pojawiają.
Kiedyś takie osoby były po prostu napominane i tyle.

Lousie jest zasada, że czyta się FAQ przed zadaniem pytania. I koniec.
Co do reszty to zupełnie nie zrozumiałaś, przykro mi.

Edytowane przez 201604190949
Czas edycji: 2010-05-05 o 23:40
Stary 2010-05-05, 23:40   #1297
Twitter
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 1000days Pokaż wiadomość
Tak to się dzieje, jak opuszcza się jakiś wątek na chwile. Przegapia się dojście nowych osób (bo przecież sporo dziewczyn teraz założyło lub ma w planach), pojawiają się nowe 'pokolenia'. Kalosze są z jednego pokolenia, są na podobnym etapie leczenia itd. W momencie kiedy mojego pokolenia nagle zaczyna brakować to tęsknie za nimi, to chyba normalne.
I tak, pytania są te same ciągle, pytania, na które odp. można znaleźć w FAQ też się jak zwykle pojawiają.
Jasne, rozumiem do kogo kierowana była Twoja wypowiedź pod zacytowanym tekstem i cały przekaz o tęskności za Kaloszami, o zwartej grupie, o zawiązanych przyjaźniach i znajomościach. Jako, że w ostatnich kilku postach były moje wypowiedzi, to pytałam o co kaman, bo trochę się wymiana myśli zapętliła a lubię klarowność i personalizowanie wypowiedzi.
Peace&Love i piszcie już tylko o zębach i zgryzach, bo wątek zrobił się nie-orto.
Stary 2010-05-05, 23:43   #1298
betti_888
Wtajemniczenie

Cytat:

Lousie jest zasada, że czyta się FAQ przed zadaniem pytania. I koniec.
Co do reszty to zupełnie nie zrozumiałaś, przykro mi.
a ciekawe do jakiego pokolenia ja należę jestem pomiędzy... czyli nie mam swojego pokolenia

a Wy dziewczęta przestańcie się już na siebie denerwować... złość piękności szkodzi

betti_888 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-05, 23:43   #1299
201604190949
Konto usunięte

Ruda pisała, że jej miesiąc nie było. Ja też wpadam od przypadku do przypadku. Więc nie mam na myśli dzisiejszego dnia tylko dużo dłuższy okres

Peace, love ok ale wątek jest pół-plotkarski :P

betti, a spójrz kiedy zakładałam aparat? A kiedy ty? No więc jakie pomiędzy?

Edytowane przez 201604190949
Czas edycji: 2010-05-05 o 23:44
Stary 2010-05-05, 23:59   #1300
betti_888
Wtajemniczenie

Cytat:
Ruda pisała, że jej miesiąc nie było. Ja też wpadam od przypadku do przypadku. Więc nie mam na myśli dzisiejszego dnia tylko dużo dłuższy okres

raczej chodziło mi pomiędzy kaloszami a młodzieżą

betti_888 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-06, 00:26   #1301
Twitter
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez betti_888 Pokaż wiadomość
a ciekawe do jakiego pokolenia ja należę jestem pomiędzy... czyli nie mam swojego pokolenia

a Wy dziewczęta przestańcie się już na siebie denerwować... złość piękności szkodzi
Wódki jej dać, bo dobrze prawi

Cytat:

Siur, pewnie się niepotrzebnie doszukuję.
Stary 2010-05-06, 00:39   #1302
Lilllith
Rozeznanie

Tęskniłyście kochane?

Aparatka sobie jestem
Góra->28.05.10 Dół->14.08.10
Koszta - 3860

Lilllith jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-06, 01:37   #1303
201604190949
Konto usunięte

Tęskniłyśmy
Chwila.... Wenja?
Stary 2010-05-06, 07:37   #1304
milutek
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Lilllith Pokaż wiadomość
Tęskniłyście kochane?
o a co to, czyżby nowe konto Wenja??
Stary 2010-05-06, 07:49   #1305
Sparta
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Lousie Pokaż wiadomość
Twitter, nie skacz na mnie
chciałam usłyszeć opinie na temat aparatów, które biorę pod uwagę, czyli kosmetyczne i Damon. tyle
Witaj kochana Ja wybrałam u mojej ortodontki taki najtańszy aparat i jestem w szoku. Jest strasznie delikaty i wszyscy stomatolodzy zwracają mi uwagę że jest naprawdę bardzo ładny Z koleji moja koleżanka ma aparat taki ładny, przeźroczysty i mówi że żałuje bo jej jedzenie go odbarwia więc chyba nie ma reguły

---------- Dopisano o 07:49 ---------- Poprzedni post napisano o 07:44 ----------

Cytat:
Napisane przez n0emi Pokaż wiadomość
Podziwiam dziewczyny, ktore w aparacie myja zeby 2 razy dziennie Cokolwiek nie zjem, jedzenie zostaje w aparacie wrrr
Ja muszę myć zęby po każdym jedzeniu, inaczej non stop "cmokam" i "syskam" hehehe

Sparta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-06, 08:22   #1306
milutek
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Sparta Pokaż wiadomość
Witaj kochana Ja wybrałam u mojej ortodontki taki najtańszy aparat i jestem w szoku. Jest strasznie delikaty i wszyscy stomatolodzy zwracają mi uwagę że jest naprawdę bardzo ładny Z koleji moja koleżanka ma aparat taki ładny, przeźroczysty i mówi że żałuje bo jej jedzenie go odbarwia więc chyba nie ma reguły
ale co się jej odbarwia - gumki czy zamki czy jedno i drugie?
Stary 2010-05-06, 09:26   #1307
dwi071
Doncia

Cytat:
Podziwiam dziewczyny, ktore w aparacie myja zeby 2 razy dziennie Cokolwiek nie zjem, jedzenie zostaje w aparacie wrrr
Ja na początku myłam zęby po każdym posiłku, teraz myje dwa razy dziennie i to wystarcza, a żeby pozbyć się jedzenia z aparatu, po prostu przepłukuje paszczę wodą ... nie tracę smaku pyszniutkiego posiłku, a i na później nic nie zostaje w zakamarkach.
Jakoś średnio odpowiadało mi mycie zębów zaraz po - np w pracy czy w restauracji, mieszanina pasty do zębów z jedzeniem średnio smakowała, a gdzie tu mówić o delektowaniu się i rozkoszy spożywanego posiłku.

Cytat:
Napisane przez rudo-zielona Pokaż wiadomość
Tzn, że moja orto też sobie opinię negatywną wystawiła
Powiedziała mi, że z uwagi na moją wadę na dole muszę wziąć metal.

Pokutuje takie przekonanie, że zamki kosmetyczne są delikatniejsze. Częściej odpadają, ułamują się skrzydełka.. Może kompozyty tworzą taki negatywny obraz kosmetycznych? Nie wnikam, w końcu jestem metalem

Ja na dół też będę miała metal, bo mam mocno cofniętą dolną szczękę i żeby nie obstukiwać krystalicznego moja orto poleciła zwykły metal bo ma też mniejsze zameczki
Stary 2010-05-06, 10:00   #1308
n0emi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dwi071 Pokaż wiadomość
Ja na początku myłam zęby po każdym posiłku, teraz myje dwa razy dziennie i to wystarcza, a żeby pozbyć się jedzenia z aparatu, po prostu przepłukuje paszczę wodą ... nie tracę smaku pyszniutkiego posiłku, a i na później nic nie zostaje w zakamarkach.
Jakoś średnio odpowiadało mi mycie zębów zaraz po - np w pracy czy w restauracji, mieszanina pasty do zębów z jedzeniem średnio smakowała, a gdzie tu mówić o delektowaniu się i rozkoszy spożywanego posiłku.

Moze i prawda, ale poki co mam zamki na jedynkach tak blisko siebie, ze nawet szczoteczka nie wyciagne jedzenia;/

A wiecie co mam ogromne ciary jak widze jak ktos myje zeby, gryzie szczoteczke(oczywiscie nie mam kiedy ja sama myje) a wczoraj orto wziela model i pokazywala mi jak myc zeby Myslalam, ze zejde z tego fotela taka gesia skorke mialam

Wenja a czemu zmienilas nick?? Juz za pare dni masz wizyte
n0emi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-06, 10:05   #1309
Zadrutowana
Przyczajenie

Witam wszystkich. Do tej pory tylko śledziłam Wasz wątek, ale się nie odzywałam. Teraz jednak mam pewien problem i liczę na to, że któraś z Was też to przechodziła i mi coś doradzi. Od dwóch miesięcy mam aparat na obu łukach. Jakiś czas temu zaczęłam sobie odgryzać zamki z tylnych dolnych zębów podczas snu. Teraz już wiem, że robię to nieświadomie mocno zaciskając zęby. Miałam nadzieję, że to samo przejdzie, ale wydaje mi się że jest tylko gorzej. Takie objawy pojawiły się dopiero po założeniu aparatu. Nigdy wcześniej nie miałam z tym problemu. Mówiłam o tym ortodoncie i powiedział, że będziemy to obserwować. Ale ja i tak się martwię... Może u którejś z Was też pojawiły się takie objawy po założeniu apartu?
Zadrutowana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-06, 10:52   #1310
Twitter
Zakorzenienie

Cytat:
Moze i prawda, ale poki co mam zamki na jedynkach tak blisko siebie, ze nawet szczoteczka nie wyciagne jedzenia;/

A wiecie co mam ogromne ciary jak widze jak ktos myje zeby, gryzie szczoteczke(oczywiscie nie mam kiedy ja sama myje) a wczoraj orto wziela model i pokazywala mi jak myc zeby Myslalam, ze zejde z tego fotela taka gesia skorke mialam

Wenja a czemu zmienilas nick?? Juz za pare dni masz wizyte
A tymi małymi wyciorkami próbowałaś?

Cytat:
Napisane przez Zadrutowana Pokaż wiadomość
Witam wszystkich. Do tej pory tylko śledziłam Wasz wątek, ale się nie odzywałam. Teraz jednak mam pewien problem i liczę na to, że któraś z Was też to przechodziła i mi coś doradzi. Od dwóch miesięcy mam aparat na obu łukach. Jakiś czas temu zaczęłam sobie odgryzać zamki z tylnych dolnych zębów podczas snu. Teraz już wiem, że robię to nieświadomie mocno zaciskając zęby. Miałam nadzieję, że to samo przejdzie, ale wydaje mi się że jest tylko gorzej. Takie objawy pojawiły się dopiero po założeniu aparatu. Nigdy wcześniej nie miałam z tym problemu. Mówiłam o tym ortodoncie i powiedział, że będziemy to obserwować. Ale ja i tak się martwię... Może u którejś z Was też pojawiły się takie objawy po założeniu apartu?
Dobrze by było, gdyby orto się tym przejął, bo skoro samym naciskiem szczęki na żuchwę jesteś w stanie obluzować zamek, to chyba faktycznie mocno zaciskasz zęby. Może jakieś wkładki na noc?
Stary 2010-05-06, 11:18   #1311
n0emi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Twitter Pokaż wiadomość
A tymi małymi wyciorkami próbowałaś?
Jeszcze nie kupilam wyciorkow. Poki co dlubalam igla;/
Stary 2010-05-06, 11:20   #1312
dwi071
Doncia

Cytat:
.... to do tego celu używam irygatora, podciśnieniem każdą szparkę przeczyści w aparacie, ale to w domu, w innych sytuacjach z pomocą nadciąga wyciorek
Stary 2010-05-06, 11:37   #1313
Lilllith
Rozeznanie

tamto konto jakis czas temu zostalo przez kogos przejete nie moglam sie zalogowac a pisal ktos z niego wiadomosci kilka razy juz tak bylo ale tym razem ktos haslo zmienil i e-maila

Dzis zrobiłam drugie zdjęcie to boczne pojade z kompletem odrazu zawsze to jedna wizyta mniej do aparatu zeby poleczone kilka miesiecy to trwalo ale udalo sie w poniedzialek jade do ortodonty i dowiem sie co i jak z moja paszcza w krzywiznie zebow i ciasniocie w paszczy po obejrzeniu wszystkich zamieszczonych to zdjec musze stwierdzic ze mam najgorzej nawet moja dentystka powiedziala ze pierwszy raz widzi takie cos i ze po wizycie koniecznie musze jej powiedziec co mi orto powiedziala :P ale pocieszyla mnie ze polecona orto jest bardzo dobra specjalistka i leczy naprawde ciezkie przypadki wiec jestem dobrej mysli niestety niepocieszajaca nowina od niej jest to ze orto ma miesiac wolnego na wakacje i ze moze w sierpniu mi zaloza aparat dopiero jak sie okaze ze duze kolejki beda

No ale sie rozpisalam :P hehe :P ale dlugo mnie nie bylo i musialam podzielic sie swoimi myslami

jeszcze jedno (niepamietam na ktorej) na jednej stronie tego watku ktos wkleil zdjecie swojej paszczy rozdziawionej z aparacikiem i mial zupelnie kla poza lukiem... 2 stykala sie z 4 a przed nimi 3... kto to mial? przyznac sie

Aparatka sobie jestem
Góra->28.05.10 Dół->14.08.10
Koszta - 3860

Lilllith jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-06, 11:44   #1314
n0emi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dwi071 Pokaż wiadomość
.... to do tego celu używam irygatora, podciśnieniem każdą szparkę przeczyści w aparacie, ale to w domu, w innych sytuacjach z pomocą nadciąga wyciorek
No tak ale jak juz stoje nad zlewem i grzebie w buzi to moge i przejechac szczoteczka zeby.
Poza tym ja po jedzeniu czesto zulam gume do zucia bo lubie mietowy posmak w buzi, wiec teraz zamienie zucie na mycie.
Zreszta sie okaze
Jeszcze w domu jak w domu, ale jak chodze do szkoly od 8 do 20
Stary 2010-05-06, 12:23   #1315
zuczek2023
Raczkowanie

Cytat:
@zuczek2023 przepraszam bardzo, o mnie mówisz?
dziewczyny, uspokojcie sie. to, ze jestescie tu dluzej, nie oznacza, ze musicie gromic kazdego za jego pogląd, czy powtarzające się pytanie.... koniec. wróćmy do tematu wątku, bądź do nieco milszych offtopow.
Jeśli chodzi Ci o "krzykaczkę" to nie o Ciebie chodziło, tak teraz mi świta, czy to przypadkiem nie Starlett wszystkich zawsze gromiła jak chodziło o aparaty bezligaturowe...:confused :
Stary 2010-05-06, 14:50   #1316
marryme21
Zakorzenienie

Muszę zapytać mojej orto czy mogę sobie sama zmieniać ligaturki,
bo po krótkim czasie robią się takie obłe i brzydkie.
W sumie to nie wiem dlaczego,dbam o higienę.

marryme21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-06, 14:56   #1317
zuczek2023
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez marryme21 Pokaż wiadomość
Muszę zapytać mojej orto czy mogę sobie sama zmieniać ligaturki,
bo po krótkim czasie robią się takie obłe i brzydkie.
W sumie to nie wiem dlaczego,dbam o higienę.
A to nie za dużo ma wspólnego z higieną. Nie zapomnę jak pierwszy raz wzięłam białe ligatury i zjadłam zupkę w proszku z knorra- to zrobiły się obleśnie zielone. Możesz orto zapytać, czy możesz sama wymieniać ligatury, ale wtedy to nie częściej jak 1 na 2 tygodnie. Z resztą są na tym forum osoby doświadczone w tym temacie
Stary 2010-05-06, 15:43   #1318
marryme21
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zuczek2023 Pokaż wiadomość
A to nie za dużo ma wspólnego z higieną. Nie zapomnę jak pierwszy raz wzięłam białe ligatury i zjadłam zupkę w proszku z knorra- to zrobiły się obleśnie zielone. Możesz orto zapytać, czy możesz sama wymieniać ligatury, ale wtedy to nie częściej jak 1 na 2 tygodnie. Z resztą są na tym forum osoby doświadczone w tym temacie

Mam szare gumki,jeszcze nie odważyłam się szaleć z kolorami.
Jutro mam wizytę kontrolną,chyba poproszę o różowe albo niebieskie.
Białe mi lekarka odradzała na samym początku.Powiedziała,że nieestetycznie wyglądają.

marryme21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-06, 16:05   #1319
Lousie
Raczkowanie

no dobrze,
to teraz przyznać się proszę, która ma aparat kryształowy/kosmetyczny/porcelanowy ?
Lousie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-06, 16:27   #1320
belineaa
BAN stały

Cytat:
no dobrze,
to teraz przyznać się proszę, która ma aparat kryształowy/kosmetyczny/porcelanowy ?
ja mam kosmetyczny;D

i wrzucam zdjęcia...nie bywam tu często ale zdjęciami się pochwalę. góra 10 miesięcy i bylam w szoku bo na wizycie orto powiedzial ze zblizamy sie do konca..a planoo było 1,5 roku;p dół jeszcze do ustawienia..ale kwestia samego zgryzu juz jest zakonczona teraz takie typowo kosmetyczne..typu dociąganie poszczegolnych zębow o te milimetry;D Moze po roku zdejme górę;D łapcie zdjęcia.

aaa i kocham różowe gumki;D dopieor po wizycie więc góra jeszcze nie przebarwiona
belineaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Medycyna estetyczna

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości