|
|
#901 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Nosimy dobrze dobrane biustonosze! A TY? cz. IV
Edytowane przez simeri Czas edycji: 2010-05-05 o 16:10 |
|
|
|
#902 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam
![]() Mam pytanie, może orientuje się któraś z Was, czy biustonosz od stroju kąpielowego Panache SORRENTO jest dużo czy mało miseczkowy? Mianowicie chodzi mi o ten model -> http://s2.alejka.pl/i2/p/53/16/778899ccb1b94_0_b.jpg Pytam, bo jestem na granicy 65dd i 65e i nie bardzo wiem, który model zamówić
|
#903 |
|
Przyczajenie
|
Witajcie!!!
Ja też mam problem doborem stanika ,pod biustem mam 90cm a w biuście 118cm .mierzyłam w sklepie rozmiar 90DD ale nie leży dobrze a takiego rozmiaru jak mi wychodzi po przeliczeniu na kalkulatorze to nie ma chyba że na zamówienie .Ale jak się pytam o taki rozmiar to panie twierdzą że to niemozliwe ,bo nie widac żeby biust był tak wielki więc o co chodzi bo już sie gubię Pomóżcie bardzo proszę ![]()
|
|
|
|
#904 | ||
|
BAN stały
|
Cytat:
![]() Black Cat - Simeri chodziło o to, że powinnaś zmierzyć 65c lub 65d, a 65e będzie za duże ![]() Jeśli zwiększamy obwód, to trzeba wziąć mniejszą miseczkę. Skoro 60E było za ciasne, to powinnaś spróbować 65d lub c. ---------- Dopisano o 11:30 ---------- Poprzedni post napisano o 11:23 ---------- Cytat:
![]() Wybierz się do dobrego sklepu z bielizną brytyjską - Panache, Freya etc. Tam mają szeroki wybór rozmiarów. Skoro masz 90 pod biustem to logiczne, że 90tki będą za luźne - obwód się naciąga przy noszeniu, a miarka nie Spróbuj 85tki lub nawet 80tki przy bardzo rozciągliwych materiałach.A liczyłaś rozmiar tu? http://www.atlastravel.nazwa.pl/mariska/index2.html Pamiętaj, że kalkulator jest tylko podpowiedzią. Każdy biust jest inny. Ja np. mam zawsze mniejszą miskę, niż liczą kalkulatory, bo mam miękki i "kroplowy" biust. Zmierz się bardzo ciasno pod biustem na wydechu, a potem w biuście normalnie (nie ściskając miarki, ani nie zbyt luźno - miarka ma okalać biust tak, by lekko dotykała skóry) w miękkim staniku i bez lekko pochylona. Jakie rozmiary nosiłaś do tej pory? Edytowane przez Dominiique Czas edycji: 2010-05-05 o 11:32 |
||
|
|
|
#905 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#906 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny Pomocy
![]() Szukam dla siebie białego, albo beżowego stanika pod jasne i prześwitujące bluzki... Noszę 65B - tylko gdy obwód jest ciasny lub 60C. Wymiary 63/77 -78. Mam białą la senzę, ale zrobiła się mała i bułkuje Wiem,że Effuniak ma beżowe, ale miałam okazję mierzyć, jeszcze , wtedy kiedy wychodził pierwsze staniki. Niestety nie pod pasowały mi. Szerokie fiszbiny, przez co piersi się rozjeżdżała. Do tego piłował pod pachami. Co byście mi doradziły?
|
#907 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Spróbuj 85J, 85K w polskiej rozmiarówce lub 38 (85)G w brytyjskiej. Poszukaj w sklepach internetowych z polską i brytyjską bielizną. Z polskich miseczki do K szyje Milena. Inne polskie probiuściaste firmy do Dalia, Gorsenia, Kris Line. Z brytyjskich (sa o wiele lepiej uszyte) Panache, Freya, Curvy Kate etc. Zajrzyj na Lobby Biuściastych, na tamtym forum jest bardzo dużo o dobieraniu staników, sklepach stacjonarncyhi internetowych. Jest też wątek rozmiarowy i tam Ci kobiety lepiej doradza, bo sa tam prawdziwe znawczynie tematu. I jeszcze jedna złota zasada: jesli zmniejszamy obwód, to bierzemy większą miseczkę. Jak zwiększamy obwód, to mniejszą. Zatem skoro nosiłaś 90D, a 90tki sa na Ciebie na pewno za luźne, to teraz musisz szukać 85 z odpowiednio większa miseczką. Gdyby w 90D miseczka na Ciebie była dobra (o ile była za mała tego nie wiem, bo nic na ten temat nie piszesz - ile Ci wypływa bokiem, dołem i górą z tego starego stanika), to musiałabys z 85tek brać E lub F (w zależności od modelu stanika). Przypuszczam jednak, że 90D było za luźne pod biustem i duzo za małe w miskach, więc raczej powinnaś szukać powyżej 85E. Tabelki brytyjskich rozmiarów i polskich (orientacyjne, bo poszczególne firmy maja swoje) masz np. tu: http://ebras.pl/4,jak+dobrac+rozmiar+biustonosza.html Porównaj z nimi swoje wymiary. Na poczatek poeksperymentuj z tańszymi stanikami, a jak już troszkę obeznasz się w temacie i będziesz pewniejsza swojego właściwego rozmiaru, to zainwestuj w brytyjskie. I pamiętaj o wygarnianiu ciałka z pod pach, łopatek i spod obwodu do miseczek. Zły rozmiar noszony przez lata wtłacza tkankę piersi w inne miejsca - nam się wydaje, że to fałdy tłuszczu, ale to pierś... Z czasem wróci ona do miseczki (wówczas może być Ci potrzebna troszkę większa miseczka). 80tka może być na Ciebie troszkę ciasnawa. Spróbuj najpierw 85tki z dużo większą miseczką. rozmiary 85F i wyższe są spokojnie dostepne w większości internetowych sklepów. Możesz na poczatku zamówic kilka rozmiarów sąsiednich z jednego modelu stanika, np. jakis polski (bo sa tańsze, więc na początek eksperymentów lepsze cenowo) w 85G, 85H, 85I, 85J. Poprzymierzasz je spokojnie w domu, porównasz rozmiary, spokojnie powygarniasz ciałko do miseczek i wybierzesz 1 a resztę odeślesz. Takie zakupy na początku drogi stanikowej są wygodniejsze, bo niekompetentne panie w sklepach nie zrobia Ci wody z mózgu, a Ty będziesz mieć czas i komfort na mierzenie. Edytowane przez Dominiique Czas edycji: 2010-05-05 o 12:52 |
|
|
|
|
#908 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#909 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ale widocznie każdy widzi to co chce widzieć.. i ja już nic na to nie poradzę
|
|
|
|
|
#910 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
nareszcie mi ktoś porządnie wytlumaczyl jak "chłop krowie na miedzy" i już wiem o co chodzi!!!!! Jeszcze raz piękne dzięki i pozdrawiam |
|
|
|
|
#911 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny proszę Was o pomoc w skorygowaniu rozmiaru ..
wg kalkulatorów wyszło mi że powinnam 65E (eu) / 65F (pl)... Od niedawna zmieniłam rozm. na 70C- wcześniejsze 75 wydawały się za luźne. Wydaje mi się że strasznie duża ta miseczka jest... moje wymiary: 73/89 cm Ewentualnie może polecicie jakiś model?
|
#912 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
następnym razem przymierz 70D i załóż zgodnie z instrukcją Jak założyć stanik? |
|
|
|
|
#913 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziękuję Simeri 70 D już lepiej brzmi jak będę miała okazje to dzisiaj przymierzę
|
|
#914 |
|
Zadomowienie
|
Hej dziewczyny
![]() Chcę mieć w końcu dobrze dobrany stanik, poczytałam trochę, no i zmierzyłam się. Pod biustem na wydechu 68 cm, w biuście luźno bez stanika 82/81 cm, wg. bra-fittera wychodzi mi 60D/60 E, w zależności od wymiaru w biuście. Możecie mi poradzić w jaki rozmiar celować na początku? Staniki firmy Kostar są dobre, polecacie? |
|
|
|
#915 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Przyszła moja/siostry Wonderbra Przesyłka ekspresowa normalnie.
|
|
#916 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
60/28 też daje radę, ale po co się tak ściskać, no chyba że się trafi jakiś rozciągliwiec.Kostary nie mają dobrej opinii, obwody różnie raz ścisłe raz rozciągliwe a miseczki średnio leżą na małobiuściastych. popularne modele można pooglądać tu http://www.balkonetka.pl/katalog/size/65c http://www.balkonetka.pl/katalog/size/30c |
|
|
|
|
#917 |
|
Rozeznanie
|
Kostary są bardzo rozciągliwe, z nich bierz 60tki, natomiast ze ściślejszych modeli lepsze będą te z obwodem 65, i wtedy próbuj raczej 65c/d
|
#918 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Czyli jeśli brałabym Kostara to obwód 60 a miseczka C lub D, a jeśli innych firm to celować w obwód 65 i miseczkę C ewentualnie D? I jeszcze takie głupie pytanie, taki sam rozmiar kupuje się niezależnie czy to stanik sztywny (push-up itp.), czy stanik miękki, prawda? Edytowane przez ignorantka007 Czas edycji: 2010-05-05 o 15:31 |
|||
|
|
|
#919 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
rozmiar zależy od konkretnego modeli i egzemplarza stanika a nie od kroju, chociaż z reguły z pushupów z wkładkami szczególnie tymi wbudowanymi i żelowymi trzeba wziąć większy rozmiar. |
|
|
|
|
#920 | ||
|
BAN stały
|
Cytat:
Jak już będziesz chciała coś zamówić lub już kupisz, to zajrzyj do wątku i podziel się obserwacjami ![]() ---------- Dopisano o 16:10 ---------- Poprzedni post napisano o 16:04 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#921 |
|
Raczkowanie
|
dziewczyny mam FREYA ANTOINETTE BALCONY NUDE 60E
bardzo bym chętnie ją wymieniła na jakiś staniczek 65D, 65DD. Kupiłam ten model przekonana o rozciągliwości staników z Freya ale staniczek pasował na mnie jeszcze jak mialam 67pod i 83-84 w biuscie ale teraz mi przybyło do 71/85 i po prostu nie jestem w stanie jej nosić bo się duszę. podaje wymiary: w spoczynku 54cm - max 65 (no 67 ale ja lubilam miec ciasno ;P ) głebokość miseczek 9cm szer fiszbin 13cm Staniczek w stanie bdb tylko pętelki u dołu obwodu sie lekko zmechaciły. Jeżeli któraś z Was by była zainteresowana to wrzucę zdjęcia do mojego wątku wymiankowego. Piszcie na priv |
|
|
|
#922 |
|
Zakorzenienie
|
udało mi się na ebayu upolować cleo -billie.
![]() jeszcze nie mierzona, ale mam nadzieje że będzie ok. Za to kokietke mi uciekła
|
#923 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny,
mam 61 cm pod biustem i 74 w biuście. w elektonicznym bra-fitterze wyszedł mi rozmiar polski 55C i tu pytanie czy taki w ogole istnieje czy mogę się pożegnać z dobrze dopasowanym stanikiem? ps. czemu te staniki takie drogie (
|
#924 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#925 |
|
Zakorzenienie
|
a miseczka też C?
|
#926 |
|
Zakorzenienie
|
nie, trzeba odpowiednio przeliczyć, próbowałabym z rozmiarem 60B lub z 65A (choć to tylko w przypadku bardzo ściśliwych staników)
|
#927 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny, a co sądzicie o tych strojach Effuniakowych co to się teraz pojawiły? Ja intensywnie myślę czy by sobie takiego nie zażyczyć w ramach prezentu urodzinowego ale sama nie wiem
Mam wątpliwości co do kroju i koloru... chętnie bym sobie sprawiła czerwony strój, ale dół od Ewy mi się wybitnie nie podoba i nie wiem czy kolor jest typowy i łatwo będzie coś dobrać
|
#928 | |
|
Szef ds. Wymianek
|
Cytat:
|
|
|
#929 |
|
Raczkowanie
|
mam pytanko
mam 75 pod biustem ścisło 85 w biuście lużno i według tego kalkulatora wyszlo mi http://www.atlastravel.nazwa.pl/mariska/index2.html 30D brytyjskie 65D polskie czy te staniki będą ok http://cgi.ebay.pl/35-HOT-LACE-EMBRO...item45f2925ded http://cgi.ebay.pl/PLAYTEX-JEWEL-STO...item563bebee8f co o nich sądzicie nadają sie
|
#930 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny pomierzyłam siostrę i wyszło jej w biuście 92, a pod biustem 76. W związku z czym nie ma sensu żeby się wciskała w Wonderbrę 30F
Nowe wątki na forum Moda
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:49.

70 D już lepiej brzmi
jak będę miała okazje to dzisiaj przymierzę
Przesyłka ekspresowa normalnie.