Nosimy dobrze dobrane biustonosze! A TY? cz. IV - Strona 31 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Moda

Notka

Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-05-05, 00:44   #901
simeri
Wtajemniczenie

Dot.: Nosimy dobrze dobrane biustonosze! A TY? cz. IV

Cytat:
Napisane przez Black Cat Pokaż wiadomość
to jaki
65A?
czy ja niewyraźnie napisałam

przeczytaj jeszcze raz

Edytowane przez simeri
Czas edycji: 2010-05-05 o 16:10
simeri jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-05, 08:59   #902
Red Lipstick
Wtajemniczenie

Witam
Mam pytanie, może orientuje się któraś z Was, czy biustonosz od stroju kąpielowego Panache SORRENTO jest dużo czy mało miseczkowy? Mianowicie chodzi mi o ten model -> http://s2.alejka.pl/i2/p/53/16/778899ccb1b94_0_b.jpg
Pytam, bo jestem na granicy 65dd i 65e i nie bardzo wiem, który model zamówić
Stary 2010-05-05, 11:21   #903
moniczka3810
Przyczajenie

Witajcie!!!
Ja też mam problem doborem stanika ,pod biustem mam 90cm a w biuście 118cm .mierzyłam w sklepie rozmiar 90DD ale nie leży dobrze a takiego rozmiaru jak mi wychodzi po przeliczeniu na kalkulatorze to nie ma chyba że na zamówienie .Ale jak się pytam o taki rozmiar to panie twierdzą że to niemozliwe ,bo nie widac żeby biust był tak wielki więc o co chodzi bo już sie gubię
Pomóżcie bardzo proszę
moniczka3810 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-05, 11:30   #904
Dominiique
BAN stały

Cytat:
Napisane przez simeri Pokaż wiadomość
to że pani pracuje w sklepie z drogą bielizną i nazywa siebie brafitterką nie znaczy że jest dobrą brafitterką i zna się na dobieraniu staników, niestety..

65c/d, e będzie za duże
Nie do końca wyraźnie odpowiedziałaś - dziewczyna zrozumiała, że za duże będzie c, d i e

Black Cat - Simeri chodziło o to, że powinnaś zmierzyć 65c lub 65d, a 65e będzie za duże
Jeśli zwiększamy obwód, to trzeba wziąć mniejszą miseczkę. Skoro 60E było za ciasne, to powinnaś spróbować 65d lub c.

---------- Dopisano o 11:30 ---------- Poprzedni post napisano o 11:23 ----------

Cytat:
Napisane przez moniczka3810 Pokaż wiadomość
Witajcie!!!
Ja też mam problem doborem stanika ,pod biustem mam 90cm a w biuście 118cm .mierzyłam w sklepie rozmiar 90DD ale nie leży dobrze a takiego rozmiaru jak mi wychodzi po przeliczeniu na kalkulatorze to nie ma chyba że na zamówienie .Ale jak się pytam o taki rozmiar to panie twierdzą że to niemozliwe ,bo nie widac żeby biust był tak wielki więc o co chodzi bo już sie gubię
Pomóżcie bardzo proszę
W wielu sklepach panie gadają bzdury. Jeśli Ci podały taki obwód to już był sygnał, by uciekać

Wybierz się do dobrego sklepu z bielizną brytyjską - Panache, Freya etc. Tam mają szeroki wybór rozmiarów.
Skoro masz 90 pod biustem to logiczne, że 90tki będą za luźne - obwód się naciąga przy noszeniu, a miarka nie Spróbuj 85tki lub nawet 80tki przy bardzo rozciągliwych materiałach.

A liczyłaś rozmiar tu? http://www.atlastravel.nazwa.pl/mariska/index2.html
Pamiętaj, że kalkulator jest tylko podpowiedzią. Każdy biust jest inny. Ja np. mam zawsze mniejszą miskę, niż liczą kalkulatory, bo mam miękki i "kroplowy" biust.

Zmierz się bardzo ciasno pod biustem na wydechu, a potem w biuście normalnie (nie ściskając miarki, ani nie zbyt luźno - miarka ma okalać biust tak, by lekko dotykała skóry) w miękkim staniku i bez lekko pochylona.

Jakie rozmiary nosiłaś do tej pory?

Edytowane przez Dominiique
Czas edycji: 2010-05-05 o 11:32
Dominiique jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-05, 11:42   #905
moniczka3810
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Dominiique Pokaż wiadomość
Nie do końca wyraźnie odpowiedziałaś - dziewczyna zrozumiała, że za duże będzie c, d i e

Black Cat - Simeri chodziło o to, że powinnaś zmierzyć 65c lub 65d, a 65e będzie za duże
Jeśli zwiększamy obwód, to trzeba wziąć mniejszą miseczkę. Skoro 60E było za ciasne, to powinnaś spróbować 65d lub c.

---------- Dopisano o 11:30 ---------- Poprzedni post napisano o 11:23 ----------

W wielu sklepach panie gadają bzdury. Jeśli Ci podały taki obwód to już był sygnał, by uciekać

Wybierz się do dobrego sklepu z bielizną brytyjską - Panache, Freya etc. Tam mają szeroki wybór rozmiarów.
Skoro masz 90 pod biustem to logiczne, że 90tki będą za luźne - obwód się naciąga przy noszeniu, a miarka nie Spróbuj 85tki lub nawet 80tki przy bardzo rozciągliwych materiałach.

A liczyłaś rozmiar tu? http://www.atlastravel.nazwa.pl/mariska/index2.html
Pamiętaj, że kalkulator jest tylko podpowiedzią. Każdy biust jest inny. Ja np. mam zawsze mniejszą miskę, niż liczą kalkulatory, bo mam miękki i "kroplowy" biust.

Zmierz się bardzo ciasno pod biustem na wydechu, a potem w biuście normalnie (nie ściskając miarki, ani nie zbyt luźno - miarka ma okalać biust tak, by lekko dotykała skóry) w miękkim staniku i bez lekko pochylona.

Jakie rozmiary nosiłaś do tej pory?
90D lub C ,Teraz kupiłam 85 D i jakoś tak dziwnie leży ,gniotą mnie fiżbiny pod pachami i nie przylega do mostka tylko odstaje.A na kalkulatorze wychodzi mi 80L.
Stary 2010-05-05, 12:17   #906
Madaaa
Zakorzenienie

Dziewczyny Pomocy
Szukam dla siebie białego, albo beżowego stanika pod jasne i prześwitujące bluzki...
Noszę 65B - tylko gdy obwód jest ciasny lub 60C. Wymiary 63/77 -78.
Mam białą la senzę, ale zrobiła się mała i bułkuje Tylko jak wyżej podciągne stanik przestaje bułuować, ale wtedy jest na piersi. Po za tym obwód trochę luźnawy i mimo,że nie podjeżdża wolę ciasniejsze staniki.
Wiem,że Effuniak ma beżowe, ale miałam okazję mierzyć, jeszcze , wtedy kiedy wychodził pierwsze staniki. Niestety nie pod pasowały mi. Szerokie fiszbiny, przez co piersi się rozjeżdżała. Do tego piłował pod pachami.
Co byście mi doradziły?
Madaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-05, 12:34   #907
Dominiique
BAN stały

Cytat:
90D lub C ,Teraz kupiłam 85 D i jakoś tak dziwnie leży ,gniotą mnie fiżbiny pod pachami i nie przylega do mostka tylko odstaje.A na kalkulatorze wychodzi mi 80L.
85D jest ewidentnie za małe w miseczkach! Dlatego Ci nie przylega do mostka i fiszbiny uwierają.
Spróbuj 85J, 85K w polskiej rozmiarówce lub 38 (85)G w brytyjskiej. Poszukaj w sklepach internetowych z polską i brytyjską bielizną. Z polskich miseczki do K szyje Milena. Inne polskie probiuściaste firmy do Dalia, Gorsenia, Kris Line.
Z brytyjskich (sa o wiele lepiej uszyte) Panache, Freya, Curvy Kate etc.

Zajrzyj na Lobby Biuściastych, na tamtym forum jest bardzo dużo o dobieraniu staników, sklepach stacjonarncyhi internetowych. Jest też wątek rozmiarowy i tam Ci kobiety lepiej doradza, bo sa tam prawdziwe znawczynie tematu.

I jeszcze jedna złota zasada: jesli zmniejszamy obwód, to bierzemy większą miseczkę. Jak zwiększamy obwód, to mniejszą. Zatem skoro nosiłaś 90D, a 90tki sa na Ciebie na pewno za luźne, to teraz musisz szukać 85 z odpowiednio większa miseczką. Gdyby w 90D miseczka na Ciebie była dobra (o ile była za mała tego nie wiem, bo nic na ten temat nie piszesz - ile Ci wypływa bokiem, dołem i górą z tego starego stanika), to musiałabys z 85tek brać E lub F (w zależności od modelu stanika). Przypuszczam jednak, że 90D było za luźne pod biustem i duzo za małe w miskach, więc raczej powinnaś szukać powyżej 85E.

Tabelki brytyjskich rozmiarów i polskich (orientacyjne, bo poszczególne firmy maja swoje) masz np. tu: http://ebras.pl/4,jak+dobrac+rozmiar+biustonosza.html

Porównaj z nimi swoje wymiary. Na poczatek poeksperymentuj z tańszymi stanikami, a jak już troszkę obeznasz się w temacie i będziesz pewniejsza swojego właściwego rozmiaru, to zainwestuj w brytyjskie.
I pamiętaj o wygarnianiu ciałka z pod pach, łopatek i spod obwodu do miseczek. Zły rozmiar noszony przez lata wtłacza tkankę piersi w inne miejsca - nam się wydaje, że to fałdy tłuszczu, ale to pierś... Z czasem wróci ona do miseczki (wówczas może być Ci potrzebna troszkę większa miseczka).

80tka może być na Ciebie troszkę ciasnawa. Spróbuj najpierw 85tki z dużo większą miseczką. rozmiary 85F i wyższe są spokojnie dostepne w większości internetowych sklepów. Możesz na poczatku zamówic kilka rozmiarów sąsiednich z jednego modelu stanika, np. jakis polski (bo sa tańsze, więc na początek eksperymentów lepsze cenowo) w 85G, 85H, 85I, 85J. Poprzymierzasz je spokojnie w domu, porównasz rozmiary, spokojnie powygarniasz ciałko do miseczek i wybierzesz 1 a resztę odeślesz. Takie zakupy na początku drogi stanikowej są wygodniejsze, bo niekompetentne panie w sklepach nie zrobia Ci wody z mózgu, a Ty będziesz mieć czas i komfort na mierzenie.

Edytowane przez Dominiique
Czas edycji: 2010-05-05 o 12:52
Stary 2010-05-05, 12:58   #908
aniolusiek_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Madaaa Pokaż wiadomość
Wiem,że Effuniak ma beżowe, ale miałam okazję mierzyć, jeszcze , wtedy kiedy wychodził pierwsze staniki. Niestety nie pod pasowały mi. Szerokie fiszbiny, przez co piersi się rozjeżdżała. Do tego piłował pod pachami.
Co byście mi doradziły?
ale ta nowsza kolekcja Effuniaka ma węższe fiszbiny, więc może spróbuj teraz

aniolusiek_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-05, 13:33   #909
simeri
Wtajemniczenie

Cytat:

jakoś nie przyszło mi do głowy że ktoś to może tak przeczytać, przecież między c i d jest ukośnik a dalej przecinek ale widocznie każdy widzi to co chce widzieć.. i ja już nic na to nie poradzę
Stary 2010-05-05, 13:46   #910
moniczka3810
Przyczajenie

Cytat:
85D jest ewidentnie za małe w miseczkach! Dlatego Ci nie przylega do mostka i fiszbiny uwierają.
Spróbuj 85J, 85K w polskiej rozmiarówce lub 38 (85)G w brytyjskiej. Poszukaj w sklepach internetowych z polską i brytyjską bielizną. Z polskich miseczki do K szyje Milena. Inne polskie probiuściaste firmy do Dalia, Gorsenia, Kris Line.
Z brytyjskich (sa o wiele lepiej uszyte) Panache, Freya, Curvy Kate etc.

Zajrzyj na Lobby Biuściastych, na tamtym forum jest bardzo dużo o dobieraniu staników, sklepach stacjonarncyhi internetowych. Jest też wątek rozmiarowy i tam Ci kobiety lepiej doradza, bo sa tam prawdziwe znawczynie tematu.

I jeszcze jedna złota zasada: jesli zmniejszamy obwód, to bierzemy większą miseczkę. Jak zwiększamy obwód, to mniejszą. Zatem skoro nosiłaś 90D, a 90tki sa na Ciebie na pewno za luźne, to teraz musisz szukać 85 z odpowiednio większa miseczką. Gdyby w 90D miseczka na Ciebie była dobra (o ile była za mała tego nie wiem, bo nic na ten temat nie piszesz - ile Ci wypływa bokiem, dołem i górą z tego starego stanika), to musiałabys z 85tek brać E lub F (w zależności od modelu stanika). Przypuszczam jednak, że 90D było za luźne pod biustem i duzo za małe w miskach, więc raczej powinnaś szukać powyżej 85E.

Tabelki brytyjskich rozmiarów i polskich (orientacyjne, bo poszczególne firmy maja swoje) masz np. tu: http://ebras.pl/4,jak+dobrac+rozmiar+biustonosza.html

Porównaj z nimi swoje wymiary. Na poczatek poeksperymentuj z tańszymi stanikami, a jak już troszkę obeznasz się w temacie i będziesz pewniejsza swojego właściwego rozmiaru, to zainwestuj w brytyjskie.
I pamiętaj o wygarnianiu ciałka z pod pach, łopatek i spod obwodu do miseczek. Zły rozmiar noszony przez lata wtłacza tkankę piersi w inne miejsca - nam się wydaje, że to fałdy tłuszczu, ale to pierś... Z czasem wróci ona do miseczki (wówczas może być Ci potrzebna troszkę większa miseczka).

80tka może być na Ciebie troszkę ciasnawa. Spróbuj najpierw 85tki z dużo większą miseczką. rozmiary 85F i wyższe są spokojnie dostepne w większości internetowych sklepów. Możesz na poczatku zamówic kilka rozmiarów sąsiednich z jednego modelu stanika, np. jakis polski (bo sa tańsze, więc na początek eksperymentów lepsze cenowo) w 85G, 85H, 85I, 85J. Poprzymierzasz je spokojnie w domu, porównasz rozmiary, spokojnie powygarniasz ciałko do miseczek i wybierzesz 1 a resztę odeślesz. Takie zakupy na początku drogi stanikowej są wygodniejsze, bo niekompetentne panie w sklepach nie zrobia Ci wody z mózgu, a Ty będziesz mieć czas i komfort na mierzenie.
Śliczne dzięki: cmok:
nareszcie mi ktoś porządnie wytlumaczyl jak "chłop krowie na miedzy" i już wiem o co chodzi!!!!!
Jeszcze raz piękne dzięki i pozdrawiam
Stary 2010-05-05, 13:55   #911
wakiki
Zakorzenienie

Dziewczyny proszę Was o pomoc w skorygowaniu rozmiaru ..

wg kalkulatorów wyszło mi że powinnam 65E (eu) / 65F (pl)...
Od niedawna zmieniłam rozm. na 70C- wcześniejsze 75 wydawały się za luźne.

Wydaje mi się że strasznie duża ta miseczka jest...

moje wymiary: 73/89 cm

Ewentualnie może polecicie jakiś model?
wakiki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-05, 14:32   #912
simeri
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez wakiki Pokaż wiadomość
Dziewczyny proszę Was o pomoc w skorygowaniu rozmiaru ..

wg kalkulatorów wyszło mi że powinnam 65E (eu) / 65F (pl)...
Od niedawna zmieniłam rozm. na 70C- wcześniejsze 75 wydawały się za luźne.

Wydaje mi się że strasznie duża ta miseczka jest...

moje wymiary: 73/89 cm

Ewentualnie może polecicie jakiś model?
mierzyłaś się pod biustem ciasno i na wydechu? na takie wymiary będzie dobre 70D/32D ze ścisłych staników, a z rozciągliwych 30E/65F. te miseczki wcale nie są duże, przy każdym obwodzie miseczki mają inną wielkość, więc są one podobnej wielkości.
następnym razem przymierz 70D i załóż zgodnie z instrukcją Jak założyć stanik?
Stary 2010-05-05, 14:48   #913
wakiki
Zakorzenienie

Cytat:
mierzyłaś się pod biustem ciasno i na wydechu? na takie wymiary będzie dobre 70D/32D ze ścisłych staników, a z rozciągliwych 30E/65F. te miseczki wcale nie są duże, przy każdym obwodzie miseczki mają inną wielkość, więc są one podobnej wielkości.
następnym razem przymierz 70D i załóż zgodnie z instrukcją Jak założyć stanik?

Dziękuję Simeri 70 D już lepiej brzmi jak będę miała okazje to dzisiaj przymierzę
wakiki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-05, 14:57   #914
ignorantka007
Zadomowienie

Hej dziewczyny
Chcę mieć w końcu dobrze dobrany stanik, poczytałam trochę, no i zmierzyłam się. Pod biustem na wydechu 68 cm, w biuście luźno bez stanika 82/81 cm, wg. bra-fittera wychodzi mi 60D/60 E, w zależności od wymiaru w biuście.
Możecie mi poradzić w jaki rozmiar celować na początku? Staniki firmy Kostar są dobre, polecacie?
ignorantka007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-05, 15:02   #915
Astro
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ignorantka007 Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny
Chcę mieć w końcu dobrze dobrany stanik, poczytałam trochę, no i zmierzyłam się. Pod biustem na wydechu 68 cm, w biuście luźno bez stanika 82/81 cm, wg. bra-fittera wychodzi mi 60D/60 E, w zależności od wymiaru w biuście.
Możecie mi poradzić w jaki rozmiar celować na początku? Staniki firmy Kostar są dobre, polecacie?
Ja nie polecam kostara - rozciągliwe są, ale to moje osobiste zdanie, niektóre dziewczyny polecają, ja wolę dobrego anglika lub effuniaka.

Przyszła moja/siostry Wonderbra dzisiaj będę mierzyć Przesyłka ekspresowa normalnie.
Stary 2010-05-05, 15:04   #916
simeri
Wtajemniczenie

Cytat:
Hej dziewczyny
ja mam takie same wymiary i noszę 65C/30C i czasami 65D/30D 60/28 też daje radę, ale po co się tak ściskać, no chyba że się trafi jakiś rozciągliwiec.
Kostary nie mają dobrej opinii, obwody różnie raz ścisłe raz rozciągliwe a miseczki średnio leżą na małobiuściastych.

popularne modele można pooglądać tu
http://www.balkonetka.pl/katalog/size/65c
http://www.balkonetka.pl/katalog/size/30c
Stary 2010-05-05, 15:07   #917
greenaurie
Rozeznanie

Kostary są bardzo rozciągliwe, z nich bierz 60tki, natomiast ze ściślejszych modeli lepsze będą te z obwodem 65, i wtedy próbuj raczej 65c/d

"Żaden dzień nie jest podobny do drugiego, każde jutro kryje w sobie cud, magiczną chwilę, która burzy stare światy i tworzy nowe gwiazdy."
greenaurie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-05, 15:26   #918
ignorantka007
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Astro Pokaż wiadomość
Ja nie polecam kostara - rozciągliwe są, ale to moje osobiste zdanie, niektóre dziewczyny polecają, ja wolę dobrego anglika lub effuniaka.

Przyszła moja/siostry Wonderbra dzisiaj będę mierzyć Przesyłka ekspresowa normalnie.
Cytat:
ja mam takie same wymiary i noszę 65C/30C i czasami 65D/30D 60/28 też daje radę, ale po co się tak ściskać, no chyba że się trafi jakiś rozciągliwiec.
Kostary nie mają dobrej opinii, obwody różnie raz ścisłe raz rozciągliwe a miseczki średnio leżą na małobiuściastych.

popularne modele można pooglądać tu
http://www.balkonetka.pl/katalog/size/65c
http://www.balkonetka.pl/katalog/size/30c
Cytat:
Napisane przez greenaurie Pokaż wiadomość
Kostary są bardzo rozciągliwe, z nich bierz 60tki, natomiast ze ściślejszych modeli lepsze będą te z obwodem 65, i wtedy próbuj raczej 65c/d
Dziękuję dziewczyny za rady
Czyli jeśli brałabym Kostara to obwód 60 a miseczka C lub D, a jeśli innych firm to celować w obwód 65 i miseczkę C ewentualnie D?

I jeszcze takie głupie pytanie, taki sam rozmiar kupuje się niezależnie czy to stanik sztywny (push-up itp.), czy stanik miękki, prawda?

Edytowane przez ignorantka007
Czas edycji: 2010-05-05 o 15:31
ignorantka007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-05, 15:40   #919
simeri
Wtajemniczenie

Cytat:
Dziękuję dziewczyny za rady
Czyli jeśli brałabym Kostara to obwód 60 a miseczka C lub D, a jeśli innych firm to celować w obwód 65 i miseczkę C ewentualnie D?

I jeszcze takie głupie pytanie, taki sam rozmiar kupuje się niezależnie czy to stanik sztywny (push-up itp.), czy stanik miękki, prawda?
przy każdej szerokości obwodu miseczki mają inną wielkość, zmieniają się o 1-1,5 rozmiaru, więc albo 60D/E albo 65C/D. i rozmiar z tabelki jest tylko orientacyjny, w rzeczywistości może pasować na Ciebie inny, musisz mierzyć.

rozmiar zależy od konkretnego modeli i egzemplarza stanika a nie od kroju, chociaż z reguły z pushupów z wkładkami szczególnie tymi wbudowanymi i żelowymi trzeba wziąć większy rozmiar.
Stary 2010-05-05, 16:10   #920
Dominiique
BAN stały

Cytat:
Śliczne dzięki: cmok:
nareszcie mi ktoś porządnie wytlumaczyl jak "chłop krowie na miedzy" i już wiem o co chodzi!!!!!
Jeszcze raz piękne dzięki i pozdrawiam
Cieszę się Jak już będziesz chciała coś zamówić lub już kupisz, to zajrzyj do wątku i podziel się obserwacjami

---------- Dopisano o 16:10 ---------- Poprzedni post napisano o 16:04 ----------

Cytat:
jakoś nie przyszło mi do głowy że ktoś to może tak przeczytać, przecież między c i d jest ukośnik a dalej przecinek ale widocznie każdy widzi to co chce widzieć.. i ja już nic na to nie poradzę
Oj, po co ten sarkazm? Na forum często wpada się na chwilkę, może dziewczyna przeczytała "na szybko" i tak zrozumiała. Początkujące w dopasowywaniu staników dziewczyny często nie do końca rozumieją mechanizm dobierania rozmiarów. Ja rozumiem sens Twojej wypowiedzi, ale swoją drogą najbardziej czytelna to ona nie była
Stary 2010-05-05, 18:42   #921
karolamaria89
Raczkowanie

dziewczyny mam FREYA ANTOINETTE BALCONY NUDE 60E
bardzo bym chętnie ją wymieniła na jakiś staniczek 65D, 65DD.

Kupiłam ten model przekonana o rozciągliwości staników z Freya ale staniczek pasował na mnie jeszcze jak mialam 67pod i 83-84 w biuscie ale teraz mi przybyło do 71/85 i po prostu nie jestem w stanie jej nosić bo się duszę.

podaje wymiary: w spoczynku 54cm - max 65 (no 67 ale ja lubilam miec ciasno ;P )

głebokość miseczek 9cm

szer fiszbin 13cm

Staniczek w stanie bdb tylko pętelki u dołu obwodu sie lekko zmechaciły.

Jeżeli któraś z Was by była zainteresowana to wrzucę zdjęcia do mojego wątku wymiankowego. Piszcie na priv
karolamaria89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-05, 19:04   #922
braworka
Zakorzenienie

udało mi się na ebayu upolować cleo -billie.
jeszcze nie mierzona, ale mam nadzieje że będzie ok. Za to kokietke mi uciekła

braworka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-05, 21:10   #923
gandusia
Zakorzenienie

dziewczyny,
mam 61 cm pod biustem i 74 w biuście.
w elektonicznym bra-fitterze wyszedł mi rozmiar polski 55C i tu pytanie czy taki w ogole istnieje czy mogę się pożegnać z dobrze dopasowanym stanikiem?

ps. czemu te staniki takie drogie (

„lepiej byc blisko z kims niz blisko kogos”

gandusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-05, 21:21   #924
aniolusiek_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gandusia Pokaż wiadomość
dziewczyny,
mam 61 cm pod biustem i 74 w biuście.
w elektonicznym bra-fitterze wyszedł mi rozmiar polski 55C i tu pytanie czy taki w ogole istnieje czy mogę się pożegnać z dobrze dopasowanym stanikiem?

ps. czemu te staniki takie drogie (
niestety takich rozmiarów nie produkują, ale Effuniak o obwodzie 60 powinien być ok

Stary 2010-05-05, 21:24   #925
gandusia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aniolusiek_ Pokaż wiadomość
niestety takich rozmiarów nie produkują, ale Effuniak o obwodzie 60 powinien być ok
a miseczka też C?

„lepiej byc blisko z kims niz blisko kogos”

gandusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-05, 21:33   #926
aniolusiek_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gandusia Pokaż wiadomość
a miseczka też C?
nie, trzeba odpowiednio przeliczyć, próbowałabym z rozmiarem 60B lub z 65A (choć to tylko w przypadku bardzo ściśliwych staników)

Stary 2010-05-05, 21:37   #927
urojona
Raczkowanie

Dziewczyny, a co sądzicie o tych strojach Effuniakowych co to się teraz pojawiły? Ja intensywnie myślę czy by sobie takiego nie zażyczyć w ramach prezentu urodzinowego ale sama nie wiem Mam wątpliwości co do kroju i koloru... chętnie bym sobie sprawiła czerwony strój, ale dół od Ewy mi się wybitnie nie podoba i nie wiem czy kolor jest typowy i łatwo będzie coś dobrać
Stary 2010-05-05, 21:39   #928
siarka40
Szef ds. Wymianek

Cytat:
a czemu przy 71 pod mierzyłaś tylko 60tki? 65tki starczyłyby w zupełności, przy małym biuście nie trzeba się aż tak ściskać chyba trafiłaś na jakąś nadgorliwą brafitterkę albo "brafitterkę"
i czemu wzięłaś stanik jeśli nie podoba Ci się jak leży?
podpisuje sie pod simeri calosciowo, acz dodam jeszcze, ze sprobowalabym na Twoim miejscu takze co slisliwszych 70 - tek, bowiem jestes szczuplutka, wiec nie ma co zanizac nawet 6 cm
Stary 2010-05-05, 22:33   #929
dorotkam
Raczkowanie

mam pytanko
mam 75 pod biustem ścisło
85 w biuście lużno
i według tego kalkulatora wyszlo mi
http://www.atlastravel.nazwa.pl/mariska/index2.html
30D brytyjskie
65D polskie
czy te staniki będą ok
http://cgi.ebay.pl/35-HOT-LACE-EMBRO...item45f2925ded

http://cgi.ebay.pl/PLAYTEX-JEWEL-STO...item563bebee8f

co o nich sądzicie nadają sie

https://wizaz.pl/forum/showpost.php?p...&postcount=307
Moje preferencje
dorotkam jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-05, 23:25   #930
Astro
Zadomowienie

Dziewczyny pomierzyłam siostrę i wyszło jej w biuście 92, a pod biustem 76. W związku z czym nie ma sensu żeby się wciskała w Wonderbrę 30F W co celować - w 34C?? czy 34B?? W 30E miseczka jest dobra, tylko obwód siłą rzeczy masakrycznie za ciasny.

Nowe wątki na forum Moda

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości