Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.V - Strona 60 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-05-06, 10:19   #1771
ola_k11
Zadomowienie

Dot.: Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.V

Cytat:
Napisane przez wiolek1 Pokaż wiadomość
za mieszkanie a powiedz mi jak u was cenowo stoi wynajem ? bo pisałaś, że drogo ogólnie ?
u mnie w małym miasteczku (30 tys albo 40 ) za mieszkanie 2 pokojowe na 3 piętrze z balkonem (50 m ) płacimy odstępne 200 ( zazwyczaj właśnie za taką wielkość odstępne wynoszą 200-300) i czynsz 413. oczywiście plus gaz i prąd. ogrzewanie i woda w czynszu rozliczane raz w roku.
mieszkanie w bloku 20 letnim nie remontowane ;/ ( stare okna, parkiet tragedia o łazience nie chce nawet mówić)

a wcześniej mieszkaliśmy na 4 piętrze bez balkonu tez 2 pokoje ( 46 m) i odstępnego płaciliśmy 400 zł ( właścicielka sie chciała zarobic ) a czynsz ruchomy bo woda rozliczana co 2 miesiące ale zazwyczaj koło 320-340 zł . plus gaz i prąd a warunki jeszcze gorsze, blok chyba po wojnie budowany a remont to nie wiem kiedy tam był ;/

ale i tak dobrze, że mamy teraz to mieszkanie bo u nas w miasteczku to masakra ludzie się biją i jak jest oferta to na 2 dzień już nie ma bo wielu chętnych a mało mieszkań;/

i teraz mamy do dopłaty za ogrzewanie za tamten rok 280 zł

myśle, że w miare przyzwoicie
macie na mysli wkład w mieszkanie spółdzielcze czy własnościowe? bo jeśli mówicie o własnościowym, to zaraz zemdleje... w w-wie 2 pokoje 43m2 to poniżej 200kpln nie znajdziesz a i tak będzie do remontu... brr

Alugien fajna ta tradycja. U mojej siostry we Włoszech też coś podobnego praktykują tylko jak już dzidzia się narodzi - wiesza się kokardę (niebieska dla chlopca, różowa dla dziewczynki) w widocznym dla sąsiadow miejscu np. balkon, drzwi, furtka i sąsiedzi przychodzą z prezentami poznać nowego czlonka rodziny

Dzięki dziewczyny za info o kosmetykach dla dzidzi, muszę się bardziej w tym temacie rozeznać.

Ja dziś spałam do 8, wstałam zrobić TŻ śniadanie ale było tak zimno, że jak wyszedł to wskoczyłam pod kolderkę poleżeć, nie spałam i wstałam koło 9.30.
Zjadłam chałkę z maslem i kakaem.
Czy u Was też taka pogoda? U mnie deszczowo, pochmurno i tylko 6st. brrr....

To mój dzisiejszy brzuś...

Edytowane przez ola_k11
Czas edycji: 2010-05-06 o 10:25
ola_k11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-06, 10:21   #1772
agravka
Wtajemniczenie

Dot.: Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.V

witam! pogoda faktycznie słaba...ale Ada szaleje w brzuszku tak, że aż mi się samo śmieje wczoraj jak byliśmy na zakupach, to tak kopnęła, że aż zgięłam się w pół...
kochane zabieram się dziś za pranie rzeczy maluszkowych-kupiłam mleczko do prania LOVELLA tylko nie wiem jak go używać- wlać tam gdzie płyn zmiękczający powinien być, czy proszek?
agravka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-06, 10:26   #1773
pilotka f16
Rozeznanie

.

Edytowane przez pilotka f16
Czas edycji: 2010-05-06 o 10:34
pilotka f16 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-06, 10:28   #1774
hd2005
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lazurowa Pokaż wiadomość
Wczoraj pomalowałam sufit dwa razy, brat mi trochę pomógł za pierwszym razem a za drugim już sama malowałam bo On tym wałkiem głaskał ten sufit i gdzieniegdzie takie jakby nie domalowane plamy były. Jednak do tego trzeba użyć trochę siły.
Nie raz miałam ochotę pieprznąć tym wałkiem w kąt ale zawzięłam się i pomalowałam. Cudów nie ma ale może być.
Dzisiaj kolej na ściany.
Zaraz zjem jakieś śniadanko żeby mieć siłę i do roboty.
Lazurowa, proszę rób sobie przerwy w trakcie malowania. Idź na spacer, pooddychaj. Te farby mają strasznie dużo chemii.
Wiem, że nie wybijemy Ci z głowy malowania więc chociaż to nam obiecaj

---------- Dopisano o 10:27 ---------- Poprzedni post napisano o 10:26 ----------

Ola- śliczny brzuszek

---------- Dopisano o 10:28 ---------- Poprzedni post napisano o 10:27 ----------

Pilotka - czekamy na zdjęcia wózka

hd2005 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-06, 10:33   #1775
pilotka f16
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez idealnecialo Pokaż wiadomość
DObranoc do juterka!

Jutro rano jak nie zapomne to sie zważę.. ostatnio u gina sie wazylam tą ich "zepsuta" waga. Mam nadzieje ze pokaze jutro mniej niz 77...
spoko moja waga dzis pokazala 75 <zalamka>
co gorsze w cycki przestalo mi isc niestety (do tej pory szlo )

Cytat:
Napisane przez alutka78 Pokaż wiadomość
Czesc laseczki!
Bylam wczoraj u gin. Dzidzia wazy 850 g. Wszystko jest ok. Tak sie strasznie ruszalo, ze lekarz niestety nie mogl potwierdzic, ze to dziewczynka. Znow miesiac w niepewnosci. Juz myslalam, ze da mi pewna odpowiedz. Trudno. Poczekamy.
Co do moich uplawow - tych zielonych- to raczej byl taki "czop ropny", musze brac raz dziennie Laci Bios. Dopoki nie ustapia.
Zaraz jade na glukoze i wyniki.
Wcale nie chce mi sie wychodzic z domciu. Obrzydliwa dzis pogoda.
Co do torby do szpitala, to ja na razie mam torbe, tylko zawartosci brak.
dobrze ze u lekarza ok
z ta torba to ja mam tak samo hahahaha

Cytat:
Napisane przez Misiulka1 Pokaż wiadomość
Dzień dobry co za pogoda bardzo depresyjna, nic mi się nie chce a troszke dzisiaj mam do pozałatwiania brrrrrrrrr. Pada i pada podobna cały maj ma być taki. Dzisiaj moja oiesiulka przesła samą siebie i wyrzuciłam ja z pokoju, zawsze jak M wychodzi do pracy to ona jęczy pod łóżkiem i albo muszę ją wziąć do siebie albo wstać wypuścić na dwór i dać jeść le ona teraz jest biedn i bo ma cieczkę i nie wolno jej nigdzie wchodzić i jesć też jej się nie chce ale i tak mi jęczy pod wyrkiem i nic nie pomaga prośby, krzyki, żeby się uspokoiła więc dzisiaj nie wytrzymalam i wyrzuciłam ją z pokoju i zamknęłam drzwi i miałam chwilki ciszy na pospanie troszkę do tej 8.00, ale jak wstała to zobaczyłam, że bardzo Tusi plami (zostawia kropki na podłodze) a nigdy tak dużo ich nie było musze ją poobserwować w ciągu dnia.
A i co wam jeszcze opowiem, dzwoniła wczoraj koleżanka ma 8 miesięcznego syna i w piątek straciła czucie w nogach nawet do lekarza nie pogła jechać bo mówi, że taki ból, że łzy jak grochy same z oczu leciały, a pogotowie nie chciało przyjechać bo kazakli jej sobie lekarza rodzinnego do domu zamówić (wizyta domowa) bo to było rano. Wiec zadzaoniła do lekarza i jej mąż pojechał po tablety dla niej, dostała przeciwbólowe takie, że słonie niebieskie widziała, okazało sie, że to coś z biodrem i do tej pory jeszzce ją boli małego nie może brac na ręce i wogóle jest fitka bo nic nie może rozbić, pomagają jej teściowei i rodzice ale gdyby tego było mało to wczoraj jej szwagierka (ma dziecko11 miesięczne) niosła małego na ręce i potknęła się o odkurzacz, chciała ratować małego i poleciała na plecy ale pech chciał, że nóżkę miał z tułu po trzymała go na biodrze i ją złamał powyżej kostki - biedactwo. A jej szwagierka to taka prawdziwa matka polka, nie pracyje bo poświęciła się całkowicie wychowywaniu dzieci (ma już jednego syna chyba ma 10lat) i teraz sobie wkręca, że to jej wina i jak ona mogła bć taka głupia i do tego dopuścić.
szok straszne hisotorie...
a co sie stalo kolezance ze nie ma czucia? to z porodem zwiazane jest? jakies powiklania?? powiedzieli jej dlaczego?

Cytat:
Napisane przez anuszka1401 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny!

ja mam dziś takiego doła, że żyć mi się nie chce. Moja młodsza siostra tak mnie w****iła, że aż brzuch mnie boli i boje się o maleństwo. Nie chce mi się o tym gadać- powiem Wam tylko tyle, że w życiu bym się po niej takich słów nie spodziewała

Trzymajcie dziś kciuki za moją wizytę
echh nie denerwuj sie! spokojnie... moze siostra jakis problem ma i cos ja dreczy i poprostu sie na tobie wyzyla wiem, ze nie powinna!!
ale nie ma co sie martwic

kciuki zacisniete

a ja dzis w domku ale czasu wogole nie mam...
wczoraj wieczorem zadzwonili, ze beda nam wstawiac nowe okna (zamowilismy je jeszcze w marcu)
obudzili sie - ale dobrze ze akurat od dzis jestem na wolnym
pogoda taka okropna, ze nie wiem jak to bedzie u nas leje deszcz strasznie wieje i na dworze 7 stopni
dobrze ze narazie tylko kuchnia i lazieka idzie do wymiany to schowam sie w cieplej sypialni
mam tylko nadzieje, ze tato przyjedzie ich pilnowac bo moj mezus niestety w pracy...

no i najwieksza rewelacja! wczoraj kupilismy wozek!!!!
jestem zachwycona i zakochana w tym kolorze!!! tylko troszke mam watpliwosci, ze za ciemny dla dziewczynki.... ale coz nie zamierzam miec drugiej Dody
pilotka f16 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-06, 10:34   #1776
papeteria
Zakorzenienie

czesc dziewczyny
rety ale pospałam ..wstałam dopiero teraz no ale jak TŻ wychodził po 5:00 to odpaliłam kompa na godzinke a potem poszłam spać dalej.
Wogóle to w sobote mam 3 zaliczenia z anatomii: układ pokarmowy, układ krwionośny, układ oddechowy więc musze ostro przykuć w ciągu tych dwóch dni , co by potem nie zawracać sobie głowy poprawkami ...kupa jest tego materiału .....
a teraz sobie was poczytam nawet głodna jeszcze nie jestem ....

papeteria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-06, 10:34   #1777
lazurowa
Wtajemniczenie

GG do lazurowa

Cytat:
Napisane przez ola_k11 Pokaż wiadomość
macie na mysli wkład w mieszkanie spółdzielcze czy własnościowe? bo jeśli mówicie o własnościowym, to zaraz zemdleje... w w-wie 2 pokoje 43m2 to poniżej 200kpln nie znajdziesz a i tak będzie do remontu... brr

Alugien fajna ta tradycja. U mojej siostry we Włoszech też coś podobnego praktykują tylko jak już dzidzia się narodzi - wiesza się kokardę (niebieska dla chlopca, różowa dla dziewczynki) w widocznym dla sąsiadow miejscu np. balkon, drzwi, furtka i sąsiedzi przychodzą z prezentami poznać nowego czlonka rodziny

Dzięki dziewczyny za info o kosmetykach dla dzidzi, muszę się bardziej w tym temacie rozeznać.

Ja dziś spałam do 8, wstałam zrobić TŻ śniadanie ale było tak zimno, że jak wyszedł to wskoczyłam pod kolderkę poleżeć, nie spałam i wstałam koło 9.30.
Zjadłam chałkę z maslem i kakaem.
Czy u Was też taka pogoda? U mnie deszczowo, pochmurno i tylko 6st. brrr....

Ola słyszałam o tej włoskiej tradycji. Z jednej strony fajnie a z drugiej nie chciałabym żeby mi sąsiedzi zawracali głowę jak mam się opiekować maleństwem.
I śliczny brzuszek

Cytat:
Napisane przez hd2005 Pokaż wiadomość
Lazurowa, proszę rób sobie przerwy w trakcie malowania. Idź na spacer, pooddychaj. Te farby mają strasznie dużo chemii.
Wiem, że nie wybijemy Ci z głowy malowania więc chociaż to nam obiecaj
Haniu ja sobie robię bardzo często przerwy. Wychodzę na balkon, bo w taką deszczową pogodę raczej trudno na spacer. Poza tym cały czas mam otwarte okna i nawet nie czuć zapachu tych farb. Nie schylam się nad wiaderkiem i nie wącham tej farby specjalnie. I piję dużo wody mineralnej w trakcie malowania.
Stary 2010-05-06, 10:36   #1778
hd2005
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pilotka f16 Pokaż wiadomość
jestem zachwycona i zakochana w tym kolorze!!! tylko troszke mam watpliwosci, ze za ciemny dla dziewczynki.... ale coz nie zamierzam miec drugiej Dody
bardzo ładny. Podoba mi się kolor. Nie sądzę aby był za ciemny dla dziewczynki. Przecież nikt nie powiedział, że maja być tylko różowe

Stary 2010-05-06, 10:37   #1779
aniaa22
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez alutka78 Pokaż wiadomość
Czesc laseczki!
Bylam wczoraj u gin. Dzidzia wazy 850 g. Wszystko jest ok. Tak sie strasznie ruszalo, ze lekarz niestety nie mogl potwierdzic, ze to dziewczynka. Znow miesiac w niepewnosci. Juz myslalam, ze da mi pewna odpowiedz. Trudno. Poczekamy.
Co do moich uplawow - tych zielonych- to raczej byl taki "czop ropny", musze brac raz dziennie Laci Bios. Dopoki nie ustapia.
Zaraz jade na glukoze i wyniki.
Wcale nie chce mi sie wychodzic z domciu. Obrzydliwa dzis pogoda.
Co do torby do szpitala, to ja na razie mam torbe, tylko zawartosci brak.
super ze wszystko ok

Cytat:
Cześć dziewczyny!

ja mam dziś takiego doła, że żyć mi się nie chce. Moja młodsza siostra tak mnie w****iła, że aż brzuch mnie boli i boje się o maleństwo. Nie chce mi się o tym gadać- powiem Wam tylko tyle, że w życiu bym się po niej takich słów nie spodziewała

nie doluj sie i oczywiscie kciuki za wizyte trzymam i tez prosze o kciuki. ja mam o 15.15 wizyte

Cytat:

Wczoraj pomalowałam sufit dwa razy, brat mi trochę pomógł za pierwszym razem a za drugim już sama malowałam bo On tym wałkiem głaskał ten sufit i gdzieniegdzie takie jakby nie domalowane plamy były. Jednak do tego trzeba użyć trochę siły.
Nie raz miałam ochotę pieprznąć tym wałkiem w kąt ale zawzięłam się i pomalowałam. Cudów nie ma ale może być.
Dzisiaj kolej na ściany.
Zaraz zjem jakieś śniadanko żeby mieć siłę i do roboty.
tylko uwazaj przy tym malowaniu i tak jak hd pisala rob sobie przerwy

Cytat:
sliczny brzuszek. podobny do mojego

Cytat:
pokaz

o juz pokazalas bardzo ladny

Edytowane przez aniaa22
Czas edycji: 2010-05-06 o 10:39
aniaa22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-06, 10:38   #1780
hd2005
Zakorzenienie

Cytat:
Haniu ja sobie robię bardzo często przerwy. Wychodzę na balkon, bo w taką deszczową pogodę raczej trudno na spacer. Poza tym cały czas mam otwarte okna i nawet nie czuć zapachu tych farb. Nie schylam się nad wiaderkiem i nie wącham tej farby specjalnie. I piję dużo wody mineralnej w trakcie malowania.
i załóż maseczkę

Stary 2010-05-06, 10:50   #1781
żabka19
Raczkowanie

lazurowa najwazniejsze zeby byla cyrkulacja powietrza to wtedy tak sie nie nawdychasz,ale widze ,ze wiesz co robisz. A bole minely?
pilotka wozek b. fajny ,kolor w moim typie

żabka19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-06, 10:58   #1782
wiolek1
Zadomowienie

Cytat:
.
mam na myśli mieszkanie, które jest na własność wykupione przez kogoś a my je wynajmujemy
i nie wątpie, że w wawie jest 100 razy drożej ale są też inne zarobki
bo przy moich zarobkach 950 zł i tż 1300 zł to i tak jest cięzko tutaj ( z czeg dochodzi jeszcze co miesiąc spłata kredytu 300 zł i rózne pieroły heheh )

ładny brzuszek

matko zimno mi ;/
7 stopni, leje a ja musze wyjśc z domu kupić ładowarke tż bo mój uroczy szczurek przegryzł kabelek i musze mu kupic nową ;/. a mówiłam mu 100 razy, że po naładowaniu telefonu ładowarkę się odłącza a nie zostawia w gniazdku kolejne 3 dni ;/ to może teraz się nauczy
wiolek1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-06, 11:11   #1783
hd2005
Zakorzenienie

Pokaże Wam mój wielki brzuchol
28 tc (+9 kg)
Załącznik 3084952Załącznik 3084953
Załącznik 3084954Załącznik 3084955

Na szczęście bez rozstępów Ufff....
Pssss.... żeby nie zapeszyć

Edytowane przez hd2005
Czas edycji: 2010-05-06 o 11:18
Stary 2010-05-06, 11:18   #1784
agravka
Wtajemniczenie

Cytat:
28 tc (+9 kg)
wieeelki, piękny brzuszek
lazurowa-uwazaj na siebie!
agravka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-06, 11:20   #1785
wiolek1
Zadomowienie

hd no faktycznie duży ale bardzo ładny
wiolek1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-06, 11:23   #1786
hd2005
Zakorzenienie

ach, mówiłam Wam, że czuję się jak emerytka
Z takim wielkim brzuszkiem to nic dziwnego, że mnie mogę sobie poradzić z założeniem skarpetek

Stary 2010-05-06, 11:24   #1787
lazurowa
Wtajemniczenie

GG do lazurowa

Cytat:
i załóż maseczkę
Mam maseczkę.

Cytat:
Napisane przez żabka19 Pokaż wiadomość
lazurowa najwazniejsze zeby byla cyrkulacja powietrza to wtedy tak sie nie nawdychasz,ale widze ,ze wiesz co robisz. A bole minely?
pilotka wozek b. fajny ,kolor w moim typie
Tak bóle minęły. Ale staram się jeść lekkostrawne posiłki, bo tak naprawdę nie wiem co to było. Koleżanka mi wczoraj mówiła, że jest już nawet taka jelitówka, która atakuje tak jak mnie przez godzinę, dwie a potem jest spokój.

Cytat:
28 tc (+9 kg)

Rzeczywiście wielki. Ale zgrabny i kształtny Ciekawe jaki będzie duży przed samym rozwiązaniem

---------- Dopisano o 11:24 ---------- Poprzedni post napisano o 11:23 ----------

Haniu a ile masz już w obwodzie brzuszka?
Stary 2010-05-06, 11:28   #1788
papeteria
Zakorzenienie

ania to się pochwal jak zamówisz te pościele
lilka,dzidzia dzięki
marta, hd co to za przepychanki jakby nie patrzec na liste marta jestes pierwsza jeżeli hd bedzie miec cesarke wczesniej to moze w tym samym dniu bedziecie rodzić
ania,anuszka,dzidzia która jeszcze ma dziś wizytę
idealneciało na dobrą sprawe i tak dobrze, że pokryja wszystkie koszty...
naturelli też nie moge używać najlepsza bella
niezawsze no właśnie u kogoś na focie też widziałam alko za szkłem w szafce i też się wtedy rozmażyłam chyba u oli ...a mój ulubiony rum już TŻ dawno wtrąbił(przed ciążą lubiłam z colą) a malibu nie rusza bo nie lubi hehe wiec czeka grzecznie na mnie....
traci witaj może napiszesz coś więcej , dołączysz
siala padłam kobieto nie grzesze jednym i drugim natomiast nie wiem co masz do swojej osoby
madziorek super z tymi rzeczami to naprawde bardzo dużo
basia no strasznie ten czas zaczał lecieć
hd rety nocny marku ...ale mnie też się coraz gorzej śpi ...już nie wiem jak mam leżeć...nac szczescie ból pleców jeszcze mnie nie obudził..najczesciej boli jak dlugo chodze a potem się położe ale potem przechodzi...
piękny brzuś
alguien super z tym sąsiedztwem...
a hexa to juz chyba wogóle nie zagląda
alutka dobrze ze wszystko sie wyjaśniło a dzidziolek już duży
misiulka rety co za historie
scoobs dobrze, ze juz na wolnym
lazurowa nie przemeczaj się
ola śliczny brzuś
pilotka ładny wózek i nie uważam, że ciemny ile daliście ? jest możliwość wpięcia fotelika
wiolek mój z ładowarką ma ten sam nawyk , ale ja nie mam szczurków

Cytat:
Napisane przez marta_d1 Pokaż wiadomość
Dzień dobry! Ja chcę słońce a tu znowu leje! Już po śniadanku. Ale mnie mały skopał nad ranem. Chyba tez mnie boksował bo walił w dwie przeciwległe strony brzucha. Mały terrorysta Ale bardzo sie cieszę, że czuje ruchy, jestem duzo spokojniejsza.
dokładnie

Cytat:
Napisane przez vette Pokaż wiadomość
A
A u nas 111 dni do porodu i torby do szpitala narazie brak
u nas 66 dni i tez jeszcze nie mam

Cytat:
Napisane przez Lilka___ Pokaż wiadomość
marta mi lekarz napisała na skierowaniu po śniadaniu

---------- Dopisano o 21:58 ---------- Poprzedni post napisano o 21:57 ----------

i nawet w internecie wyczytałam, że nie trzeba być na czczo
szczęściara

Edytowane przez papeteria
Czas edycji: 2010-05-06 o 11:30
Stary 2010-05-06, 11:28   #1789
Carmena_
Raczkowanie

Cytat:
za mieszkanie a powiedz mi jak u was cenowo stoi wynajem ? bo pisałaś, że drogo ogólnie ?
u mnie w małym miasteczku (30 tys albo 40 ) za mieszkanie 2 pokojowe na 3 piętrze z balkonem (50 m ) płacimy odstępne 200 ( zazwyczaj właśnie za taką wielkość odstępne wynoszą 200-300) i czynsz 413. oczywiście plus gaz i prąd. ogrzewanie i woda w czynszu rozliczane raz w roku.
mieszkanie w bloku 20 letnim nie remontowane ;/ ( stare okna, parkiet tragedia o łazience nie chce nawet mówić)

a wcześniej mieszkaliśmy na 4 piętrze bez balkonu tez 2 pokoje ( 46 m) i odstępnego płaciliśmy 400 zł ( właścicielka sie chciała zarobic ) a czynsz ruchomy bo woda rozliczana co 2 miesiące ale zazwyczaj koło 320-340 zł . plus gaz i prąd a warunki jeszcze gorsze, blok chyba po wojnie budowany a remont to nie wiem kiedy tam był ;/

ale i tak dobrze, że mamy teraz to mieszkanie bo u nas w miasteczku to masakra ludzie się biją i jak jest oferta to na 2 dzień już nie ma bo wielu chętnych a mało mieszkań;/

i teraz mamy do dopłaty za ogrzewanie za tamten rok 280 zł
400 odstępnego to dużo???? u nas odstępne wacha się od 1200 do 3000, czasami nawet więcej jak jest wyremontowane dopiero co. i mówię tu o mieszkaniu w kamienicy gdzie na ogół są stare okna i piec do wybudowania, o remoncie już nie wspomnę. Jeśli chodzi o czynsz to zależy o miasta, dzielnicy i od właściciela kamienicy. W Chorzowie którym mieszkam za 1 pokojowe jest od 250-400+media, w mieście obok 400-700. Jeśli chodzi o mieszkanie w bloku to w ogóle można pomarzyć bo ceny lecą od 800 złotych, a gdzie tam czynsz i gdzie media.

Cytat:
Napisane przez niezawsze Pokaż wiadomość
Ale super barek ;p, sie rozmazylam o pinacoladzie lub mojito mmm no i fajne rzeczy dostaliscie
pinacolada

Alguien
normalnie przeprowadzam się do Nowego Jorku

anuszka
proszę zachować spokój i kciuki już za wizytę są

lazurowa
podziwiam Cię że pomalowałaś ten sufit mi w połowie by już ręka odpadła. i tak jak dziewczęta gadały, szanuj się Nam tam

ola_
piękny brzuś

pilotka jak mi się zielone wózki nie podobały tak ten Twój mnie zachwycił a jeśli chodzi o cycki to lepiej nie chciej bo mi rosną pomalutku ale cały czas i mam takie rozstępy że nie masz pojęcia

z mieszkaniem dalej lipa. koleś dalej nie ma kluczy do tego mieszkania i rzekomo jutro będzie miał. Czekamy do jutra, jak znowu przełoży to sramy na niego
Ja muszę schodzić z kompa bo ojciec chce szukać roboty

maleństwo
Carmena_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-06, 11:31   #1790
hd2005
Zakorzenienie

Cytat:

Rzeczywiście wielki. Ale zgrabny i kształtny Ciekawe jaki będzie duży przed samym rozwiązaniem

---------- Dopisano o 11:24 ---------- Poprzedni post napisano o 11:23 ----------

Haniu a ile masz już w obwodzie brzuszka?
będę się turlać
Zaraz zmierzę bo jeszcze tego nie robiłam

106 cm

Edytowane przez hd2005
Czas edycji: 2010-05-06 o 11:33
Stary 2010-05-06, 11:39   #1791
lazurowa
Wtajemniczenie

GG do lazurowa

Cytat:
będę się turlać

106 cm
To ładny wynik jak na ten tydzień

Idę się zważyć bo jestem ciekawa...
Stary 2010-05-06, 11:40   #1792
ola_k11
Zadomowienie

Cytat:
mam na myśli mieszkanie, które jest na własność wykupione przez kogoś a my je wynajmujemy
i nie wątpie, że w wawie jest 100 razy drożej ale są też inne zarobki
bo przy moich zarobkach 950 zł i tż 1300 zł to i tak jest cięzko tutaj ( z czeg dochodzi jeszcze co miesiąc spłata kredytu 300 zł i rózne pieroły heheh )

ładny brzuszek

matko zimno mi ;/
7 stopni, leje a ja musze wyjśc z domu kupić ładowarke tż bo mój uroczy szczurek przegryzł kabelek i musze mu kupic nową ;/. a mówiłam mu 100 razy, że po naładowaniu telefonu ładowarkę się odłącza a nie zostawia w gniazdku kolejne 3 dni ;/ to może teraz się nauczy
Masz rację - różnica w zarobkach jest znaczna, u nas 1 os. może zarabiać więcej niż Was dwoje, więc i ceny mieszkań są proporcjonalnie wyższe. W tym sensie jest to sprawiedliwe
Jednak niezależnie od zarobków mieć świadomość kredytu 30kpln a 300kpln to psychika inaczej odbiera

lazurowa uważaj na siebie...
pilotka wózek bardzo fajny a kolorek zielony, czyli mój ulubiony

Cytat:
28 tc (+9 kg)

ale śliczny gigant
Stary 2010-05-06, 11:41   #1793
papeteria
Zakorzenienie

Cytat:
będę się turlać

106 cm
jej..myślałam, że mniej
gonie cie bo mam 105 no ale ty drobniejsza jestes(nie zmieściłam się w te spódniczke co ty masz ) wiec proporcjonalnie brzuś musisz mieć naprawde spory wiec i nie dziwne , że ciężko...

Stary 2010-05-06, 11:43   #1794
ola_k11
Zadomowienie

idę poodkurzać :/
Stary 2010-05-06, 11:51   #1795
anoxa
Zakorzenienie

czesc dziewczyny

Cytat:
Napisane przez niezawsze Pokaż wiadomość
Tak mi tez gin powiedzial, ze lekkie moge zjesc sniadanko, ale mimo wszystko poszlam na czczo, 50g da sie spokojnie zniesc glukozy to 75g jest masakryczne!!
moze dlatego tak zle zniopslam ta glukoze bo na dzien dobry dostalam 75g

Cytat:

Dziewczyny, a co z naszą PSZCZOLKA ?????????????????
Dawno jej nie było... czy mi się wydaje?
pszczolka z tego co kojarze ma wolny internet i czeka az zwieksza im transfer mieszkaja juz z tesciami

Cytat:
Napisane przez Alguien Pokaż wiadomość
Myslalam, ze padne! Przyszedl inny sasiad z kartka z gratulacjami i 2 zabawkami. Wszystko byloby super, ale otwieram kartke, a tam napisane welcome your new baby boy! Usmialismy sie z mezem. Potem spotkal maz tego faceta i mowi, ze dziekujemy za kartke, ale ze spodziewamy sie dziewczynki. Na co on odpowiedzial, ze on i inni sasiedzi mysleli, ze to chlopiec, bo...taki mam ksztalt brzucha!!! Niesamowite...
moze stad te chlopiece ubranka od sasiadki

Cytat:
Napisane przez vette Pokaż wiadomość
Anoxa dziekuje za wpisanie mojej dziewczynki na liste
nie ma za co

Cytat:
Cześć dziewczyny!

nie przejmuj sie ja naszczescie nie mam mlodszego rodzenstwa

Cytat:
Napisane przez agravka Pokaż wiadomość
witam! pogoda faktycznie słaba...ale Ada szaleje w brzuszku tak, że aż mi się samo śmieje wczoraj jak byliśmy na zakupach, to tak kopnęła, że aż zgięłam się w pół...
kochane zabieram się dziś za pranie rzeczy maluszkowych-kupiłam mleczko do prania LOVELLA tylko nie wiem jak go używać- wlać tam gdzie płyn zmiękczający powinien być, czy proszek?
tam gdzie proszek lub jesli masz taki pojemniczek dolaczany nieraz do butelek z plynem do prania to wrzuca sie ta miarke do bebna nawet morzesz wykorzystac taka miarke od proszku ja uzywam proszku tylko do bialego a do kolorow mam plyn do prania

Cytat:

a ja dzis w domku ale czasu wogole nie mam...
wczoraj wieczorem zadzwonili, ze beda nam wstawiac nowe okna (zamowilismy je jeszcze w marcu)
obudzili sie - ale dobrze ze akurat od dzis jestem na wolnym
pogoda taka okropna, ze nie wiem jak to bedzie u nas leje deszcz strasznie wieje i na dworze 7 stopni
dobrze ze narazie tylko kuchnia i lazieka idzie do wymiany to schowam sie w cieplej sypialni
mam tylko nadzieje, ze tato przyjedzie ich pilnowac bo moj mezus niestety w pracy...

wozek sliczny kolor tez mi sie taki podoba a z tymi oknami to wspolczuje tego balaganu

Cytat:
28 tc (+9 kg)

jakie duzy kochana ale jaki sliczny a czasem druga dzidzia sie gdzies tam nie schowala?

u mnie tez pada deszcz i nic mi sie nie chce musze zamowic na allegro jeszcze kilka rzeczy i chyba sie zdrzemne
anoxa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-06, 12:08   #1796
hd2005
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anoxa Pokaż wiadomość

jakie duzy kochana ale jaki sliczny a czasem druga dzidzia sie gdzies tam nie schowala?
Wszyscy mnie o to pytają... Mam nadzieję, ze nie Przynajmniej tak mówią lekarze.

Niestety to wina mojego mięśniaka Zajmuje część brzuszka więc czuję się jak w mnogiej ciąży

Stary 2010-05-06, 12:26   #1797
kociamborek
Raczkowanie

Dzień dobry kochane

ola super brzusio!
Hd też śliczny brzusio, duży ale bardzo zgrabny!
pilotka fajny wózek, podoba mi się. A kolor jak najbardziej może być dla dziewczynki, zielony uniwersalny

trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty!

A u mnie dzisiaj pakowanko, bo jutro wczesnym rankiem jedziemy do Polski. Ja juz zostaje w Polsce do porodu, teraz juz nie chce ryzykowac takich dlugich podóży no i w Polsce bede sie czula bezpieczniej w razie gdyby cos (tfu tfu tfu) sie zaczelo dziac. Smutno mi juz bardzo bo teraz do lipca bedziemy z mezem praktycznie osobno, bedzie przyjezdzal tylko raz w miesiacu na kilka dni z Holandii no ale musimy to wytrzymac niestety.
kociamborek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-06, 12:30   #1798
hd2005
Zakorzenienie

Zabrałam się za układanie w szafce kosmetyków dla małego. Ile on tego ma ...

Przy okazji odkładam rzeczy do torby do szpitala.

Wczoraj zaczęłam pakowanie i już już prawie koniec

Stary 2010-05-06, 12:34   #1799
Siala_Bala
Zakorzenienie

Cytat:

Cytat:
28 tc (+9 kg)

Śliczne brzuchy a w nich na pewno śliczne maluchy
HD ja mam więcej cm w brzuchu a wydaje mi się mniejszy niż twój
Ale może dlatego, że ja ogólnie jestem szeroka baba i pewnie w samych plecach mam więcej niż Ty

Wzrost 175cm. Start: 90,2
Plan minimum: 70
Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam)

Obecnie: 74,2kg
Siala_Bala jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-06, 12:45   #1800
ola_k11
Zadomowienie

Właśnie się zmierzyłam w obwodzie brzucha - 107cm ! a mam przecież taki mały brzuszek...
Tylko ja mam wzrostu 174cm, jestem dość wysoka, więc brzuch się pewnie inaczej rozkłada niż u dziewczyn filigranowych jak hd.

Zważyłam się też 78kg czyli 7kg na +.
Jednak ja przed ciążą przytyłam jakieś 6kg, bo ważyłam przez wiele lat 65kg, więc po ciąży będę chciala zrzucić więcej niż te 7kg, tylko jakieś 13kg, tak żeby wrócić do swojej wcześniejszej wagi.

Nałożyłam sobie maseczkę na twarz, bo mi jakieś wypryski wyskoczyły ide dziś do zębisty na 14 brrr i jeszcze jutro...

edit:
właśnie obliczyłam, że na dentystę wydam łącznie z dzisiejszą wizytą 98opln !!!
jeszcze jutro idę i pewnie jeszcze raz mam nadzieję, że będzie już ostatni...

dziś mam na obiad kapuśniak, idealny na tą pogodę
może zrobię naleśniki jak wrócę
już poodkurzałam ale jeszcze musze poprasować

Edytowane przez ola_k11
Czas edycji: 2010-05-06 o 12:51
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości