Gadać głupot czasu nie mamy,jesteśmy zajęte ślubnymi przygotowaniami-PM 2010 cz.16 - Strona 94 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-05-06, 13:06   #2791
83mika
Raczkowanie

Dot.: Gadać głupot czasu nie mamy,jesteśmy zajęte ślubnymi przygotowaniami-PM 2010 cz

Cytat:
Napisane przez luskap Pokaż wiadomość

No ja też wierszyki drukuję, tylko na kalce, druk mam ok, ale te kokardki to cała ozdoba!A jaki to klej?
Dla przypomnienia daję zdj. moich:
(też mam różne wierszyki)
Twoje też są sliczne, nie wiem co od nich chcesza ten klej nazywa się MAGIC
A tak wygląda nasza sala, może jest troszke mniejsza i bardziej kwadratowaZałącznik 3085201
a taki był nasz pierwszy pomysł:Załącznik 3085202 ale czasami goście, którzy będą siedzieli przy tym osobnym stole mogą się obrazić, więc stąd nasz problem, macie jakies pomysły?

Edytowane przez 83mika
Czas edycji: 2010-05-06 o 13:09
83mika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-06, 13:10   #2792
BlackAngel
Adwokat diabła

Dot.: Gadać głupot czasu nie mamy,jesteśmy zajęte ślubnymi przygotowaniami-PM 2010 cz

Cytat:
Napisane przez lain Pokaż wiadomość
moj tez spi jak zabity mozna obok niego odkurzaczem jezdzic, a on nic
na rowne nogi zrywa sie tylko jak poczuje jedzonko i jak ktos wejdzie do mieszkania wtedy zrywa sie i z zamknietymi oczami biegnie do drzwi zeby sie polozyc i nadstawic do glaskania taki komitet powitalny
jakbyś o moim pisała! o! on jeszcze się z Killerem zrywa jak się balkon otwiera, bo to takie balkonowe zwierzaki dwa

With enough time, we all find what we're looking for.
Even if it was there all along
BlackAngel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-06, 13:18   #2793
lain
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez BlackAngel Pokaż wiadomość
jakbyś o moim pisała! o! on jeszcze się z Killerem zrywa jak się balkon otwiera, bo to takie balkonowe zwierzaki dwa
moja kocia trojka tez sie zrywa jak sie balkon otwiera i wszyscy biegna
na balkonie maja dwie skrzynki ze swoja trawka i sobie w niej leza jak na lonie natury

Mika a nie daloby sie Was posadzic przy krotszym stole ktory bylby prostopadly do dwoch dluzszych? wtedy wszyscy mniej wiecej mieliby rowne szanse na popatrzenie na Was umnie tak bedzie tylko u mnie dla gosci beda trzy takie stoly prosotpadle do naszego
tylko nie wiem jakiej wielkosci sa te Wasze stoly i czy Wam starczy miejsca do tanczenia (i czy sie ten dlugi zmiesci na szerokosc sali)
moj pomysl jest taki
Załącznik 3085211
lain jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-06, 13:24   #2794
Aaś
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 83mika Pokaż wiadomość
Twoje też są sliczne, nie wiem co od nich chcesza ten klej nazywa się MAGIC
A tak wygląda nasza sala, może jest troszke mniejsza i bardziej kwadratowaZałącznik 3085201
a taki był nasz pierwszy pomysł:Załącznik 3085202 ale czasami goście, którzy będą siedzieli przy tym osobnym stole mogą się obrazić, więc stąd nasz problem, macie jakies pomysły?
Kurczę. Ciężka sprawa z tą salą... tak siedzę i kombinuję i póki co mam to ale z żadnej nie jestem 100% zadowolona

Załącznik 3085232

Załącznik 3085233

Załącznik 3085234

Załącznik 3085235
Aaś jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-06, 13:39   #2795
201701300931
Konto usunięte

Nie wiem, która trzymała za mnie ale dziękuję, bo dostałam 4,5 i jak tylko koleś na wykładzie puści listę to się wpiszę i idę na przedtermin, który o wiele łatwiej zdać niż test wielokrotnego wyboru
201701300931 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-06, 13:49   #2796
Martoolka87
Zakorzenienie

Hej!
Właśnie wróciłam do domku po czterech godzinach z małymi potworkami z I klasy

Cytat:
Napisane przez caprica6 Pokaż wiadomość
Czesc PMki, melduje ze mam wybrana suknie i cala reszte Myslalam ze bede najlepiej wygladac w empire ale wygrala ta oto widoczna ponizej Wklejam tez fotki biżuterii
Będzie ślicznie

Cytat:
Napisane przez asiulek1705 Pokaż wiadomość
Poniżej nasze zaproszenia

Cytat:
Napisane przez mariiasia Pokaż wiadomość
cześć.
mam dodupiasty humor, więc nie będę smucić... tylko podczytywać was troszkę.
Ja wczoraj i dziś od rana też tak miałam, ale jak weszłam do sali i dzieciaki do mnie przybiegły z okrzykiem "Hurra! Jest Pani!" to mi się od razu humorek poprawił
Chociaż jak się zabiorę za pisanie mgr to mi ten uśmiech z twarzy zlezie

Cytat:
A dzisiaj wyprodukowałam pierwszą zawieszkę, oto ona:
Załącznik 3084849
Śliczna

Cytat:
Napisane przez Agateczka* Pokaż wiadomość
A co u mnie? No więc w końcu kupiłam bieliznę i sukienkę na poprawiny i od 2 dni intensywnie szukam butów ślubnych ale niestety z moją małą stópką to nic nie mogę kupić bo rozmiaru niema. Jak normalne buty kupuję w rozmiarze 36-37 tak ślubne muszę mieć w rozmiarze 35 normalnie nie mam pytań...
za sukienkę i bieliznę. A co do butków, to mam podobny rozmiar, ale będę mieć robione u producenta, wiec luz (wcześniej rozważałam kupno komunijnych )

Cytat:
Napisane przez Aaś Pokaż wiadomość
a my z tżtem stwierdziliśmy że olewamy zawieszki i kupiliśmy na all takie kokardki i już
My też chcieliśmy kokardki, ale jesteśmy na tyle leniwi, że ostatecznie chyba nic nie będzie wisieć na tych butelkach

---------- Dopisano o 13:49 ---------- Poprzedni post napisano o 13:40 ----------

Cytat:
Napisane przez woda sodowa Pokaż wiadomość
A ja dzis mam juz tylko jedno-cyfrowa liczbe dni-9

Cytat:
Napisane przez woda sodowa Pokaż wiadomość
A ja zamawiam winietki, a nie moja mama. Znowu postawilam na swoim
Bridezilla

Cytat:
hejka!
obiecałam więc wrzucam fotki Czesia natręta
wrzuciłabym więcej ale jestem na nich, więc cenzura
Ale fajnie zapozował na tej drugiej fotce

Cytat:
Napisane przez madmuazelle Pokaż wiadomość
Miałam w nocy dziwny sen,a to pewnie przez to że wczoraj pisałam z Martą o poczęciu dziecka/ciąży itp Sniło mi się,że kochałam się z tż-tem i że się tak brzydko wyraże już po,powiedziałam spuściłeś się we mnie.
No to nieźle
Martoolka87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-06, 13:49   #2797
Aaś
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Martoolka87 Pokaż wiadomość
Hej!
My też chcieliśmy kokardki, ale jesteśmy na tyle leniwi, że ostatecznie chyba nic nie będzie wisieć na tych butelkach
też braliśmy takie rozwiązanie pod uwagę
Stary 2010-05-06, 13:59   #2798
Martoolka87
Zakorzenienie

Cytat:
moj tez spi jak zabity mozna obok niego odkurzaczem jezdzic, a on nic
na rowne nogi zrywa sie tylko jak poczuje jedzonko i jak ktos wejdzie do mieszkania wtedy zrywa sie i z zamknietymi oczami biegnie do drzwi zeby sie polozyc i nadstawic do glaskania taki komitet powitalny

Cytat:
Może przy tym osobnym stole usadzicie młodzież - oni na pewno się o taką bzdurę nie nafochają. No chyba, że sami usiądziecie przy tym osobnym stole ze świadkami i rodzicami (w razi gdyby ten stół był na większą liczbę osób, to można tam dorzucić babcie/chrzestnych)

Cytat:
Napisane przez Danaeee84 Pokaż wiadomość
Nie wiem, która trzymała za mnie ale dziękuję, bo dostałam 4,5 i jak tylko koleś na wykładzie puści listę to się wpiszę i idę na przedtermin, który o wiele łatwiej zdać niż test wielokrotnego wyboru

Dzieciaki są genialne. Pisałam im dziś zadanie z treścią na tablicy (opiekunka praktyk poprosiła mnie o prowadzenie zajęć w zakresie nauczania zintegrowanego - jutro tez mam 3 godziny + 2 godziny matmy w 4 klasie - a chcę być psychologiem szkolnym ) i się przyczepili, że w słowie "zielony" nie ma kropki nad "i". Myślałam, że tam padnę ze śmiechu, więc z pełną powagą odwróciłam się do tablicy, dorobiłam kropkę, roześmiałam się sama do siebie i dopiero się do nich odwróciłam
Mój wielbiciel jak zawsze był grzeczny. Rozdałam 5 pochwał i kilkanaście szóstek (a do szóstki był balon gratis, więc dzieciaki grzecznie liczyły zadania i ścigały się kto pierwszy rozwiąże)
Ale Wam powiem, że po 4 godzinach z nimi jestem bardziej zmęczona niż po całym dniu na uczelni
Stary 2010-05-06, 14:05   #2799
moniczka2123
Zadomowienie

Dzisiaj 62 dni do powrotu Tż-cika i 3 miesiące i 1 dzień do Weselicha a teraz siedzę przed tv a mój czesław(kot) śpi u mnie na kolanach i chyba coś śni mu się bo miałczy przez sen

moniczka2123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-06, 14:18   #2800
Agateczka*
Zakorzenienie

Ja wczoraj i dziś od rana też tak miałam, ale jak weszłam do sali i dzieciaki do mnie przybiegły z okrzykiem "Hurra! Jest Pani!" to mi się od razu humorek poprawił
Chociaż jak się zabiorę za pisanie mgr to mi ten uśmiech z twarzy zlezie

za sukienkę i bieliznę. A co do butków, to mam podobny rozmiar, ale będę mieć robione u producenta, wiec luz (wcześniej rozważałam kupno komunijnych )

Marta, no to fajnie masz z tymi dzieciaczkami pocieszne są!

A' propos bucików to u jakiego producenta je zamówiłaś?? bo już nie wiem co zrobić?
Stary 2010-05-06, 14:21   #2801
83mika
Raczkowanie

Dziewczyny super jesteściezawsze można na Was liczyć, muszę się przejść i dokladnie wszystko wymierzyć
Cytat:
Mika a nie daloby sie Was posadzic przy krotszym stole ktory bylby prostopadly do dwoch dluzszych? wtedy wszyscy mniej wiecej mieliby rowne szanse na popatrzenie na Was umnie tak bedzie tylko u mnie dla gosci beda trzy takie stoly prosotpadle do naszego
tylko nie wiem jakiej wielkosci sa te Wasze stoly i czy Wam starczy miejsca do tanczenia (i czy sie ten dlugi zmiesci na szerokosc sali)
moj pomysl jest taki
Załącznik 3085211
Ten pomysł nawet nie jest zły
Cytat:
Kurczę. Ciężka sprawa z tą salą... tak siedzę i kombinuję i póki co mam to ale z żadnej nie jestem 100% zadowolona

Załącznik 3085232

Załącznik 3085233

Załącznik 3085234

Załącznik 3085235
Podoba mi się też ten 3 układ, tylko nas bym posadziła przy tym pionowym stole a za nami zrobiła jakąś ozdobę na pergolce lub jakimś stelarzu, żeby jakaś kucharka na Nas nie wpadła

Cytat:
Śliczna
Dziękuję, ciesze się, że sie Wam podoba
Cytat:
Może przy tym osobnym stole usadzicie młodzież - oni na pewno się o taką bzdurę nie nafochają. No chyba, że sami usiądziecie przy tym osobnym stole ze świadkami i rodzicami (w razi gdyby ten stół był na większą liczbę osób, to można tam dorzucić babcie/chrzestnych)
Szkoda mi młodych osobno sadzać, smutno mi bez nich będziePozatym na tej scianie są okna, i musi tak usiąść, żeby Nas troche oświetlały
83mika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-06, 14:22   #2802
BlackAngel
Adwokat diabła

haha, to już trzech Czesławów kocich na wątku mamy

Stary 2010-05-06, 14:29   #2803
Aaś
Zakorzenienie

Cytat:
Podoba mi się też ten 3 układ, tylko nas bym posadziła przy tym pionowym stole a za nami zrobiła jakąś ozdobę na pergolce lub jakimś stelarzu, żeby jakaś kucharka na Nas nie wpadła
no właśnie nie chciałam was tam usadzać bo to tak może głupio wyglądać jak będą kucharki wychodzić zza was
Stary 2010-05-06, 14:38   #2804
moniczka2123
Zadomowienie

Cytat:
haha, to już trzech Czesławów kocich na wątku mamy
bo czesławy to super koty

---------- Dopisano o 14:38 ---------- Poprzedni post napisano o 14:32 ----------

Tak wogóle dziewczynki to ja się okropnie czuje nie dość że Tż-cik wyjechał to całą noc nie spalam bo nigdy nie śpię jak jedzie do niemiec a do tego ta okropna pogoda przyprawia mnie o dołka

Stary 2010-05-06, 14:43   #2805
chilanes
Zakorzenienie

ale ględzicie laski nie idzie nadąrzyć
Stary 2010-05-06, 14:44   #2806
BlackAngel
Adwokat diabła

Cytat:
Napisane przez chilanes Pokaż wiadomość
ale ględzicie laski nie idzie nadąrzyć
bo ja wróciłam

Stary 2010-05-06, 14:53   #2807
Martoolka87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Agateczka* Pokaż wiadomość
A' propos bucików to u jakiego producenta je zamówiłaś?? bo już nie wiem co zrobić?
Jeszcze nie zamówiłam, ale będę zamawiała tu:
http://www.witt.com.pl/
Tylko nie wiem czy z przesyłką też można zamawiać, czy tylko do odbioru osobistego...
Stary 2010-05-06, 15:01   #2808
sammi24
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez caprica6 Pokaż wiadomość
Czesc PMki, melduje ze mam wybrana suknie i cala reszte Myslalam ze bede najlepiej wygladac w empire ale wygrala ta oto widoczna ponizej Wklejam tez fotki biżuterii

suknia piękna i biżuteria piękna gdzie kupowałaś biżu????
sammi24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-06, 15:24   #2809
chilanes
Zakorzenienie

poobliczałam ilość PM, najwięcej jest sierpniówek 56, potem majówki 52
Stary 2010-05-06, 15:52   #2810
moniczka2123
Zadomowienie

Cytat:
Sierpniówki góra

Stary 2010-05-06, 15:54   #2811
201701300931
Konto usunięte

Cytat:
Ale aż dziwne, że tyle majówek... Przecież to taki zły i okropny miesiąc na ślub

Normalnie słabo mi z bólu głowy, a jeszcze wieczorem "ślubne" piwo od TŻ z pracy, na którym by wypadało być, bo to z naszej okazji...
Stary 2010-05-06, 16:01   #2812
Aaś
Zakorzenienie

Cytat:
niech zgadnę, najmniej w październiku?
Stary 2010-05-06, 16:04   #2813
201701300931
Konto usunięte

W ogóle chciałam Wam zrobić zestawienie mojego ubioru, biżuterii itp., ale nie chce mi się wstawać po kabelek do telefonu i nie mam jak zgrać zdjęć
Stary 2010-05-06, 16:10   #2814
Martoolka87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez moniczka2123 Pokaż wiadomość
Sierpniówki góra

Cytat:
Normalnie słabo mi z bólu głowy, a jeszcze wieczorem "ślubne" piwo od TŻ z pracy, na którym by wypadało być, bo to z naszej okazji...
Oj Biedactwo Pocieszę Cię, że nie jesteś osamotniona w tym bólu. Przed chwilą zapodałam sobie tabletkę, a teraz robię sobie kawę (fuj...), ale przy tym ciśnieniu to i tak pisanie magisterki pewnie nie pójdzie mi zbyt dobrze No ale muszę się za to wreszcie zabrać

Cytat:
W ogóle chciałam Wam zrobić zestawienie mojego ubioru, biżuterii itp., ale nie chce mi się wstawać po kabelek do telefonu i nie mam jak zgrać zdjęć
Nie bądź leń i rusz zadek
Stary 2010-05-06, 16:13   #2815
sjoanna
Zakorzenienie

Cytat:
Po kabelek marsz!
Nie można nas tak zostawiać przed kompem w oczekiwaniu na zestaw ślubny którego nie zobaczymy Nie ładnie!

U mnie mały zastój w przygotowaniach.
A muszę się wziąść za wypisywanie zaproszeń

“Your dresses should be tight enough to show you're a woman
and loose enough to show you're
a LADY.”

Edith Head
sjoanna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-06, 16:30   #2816
madmuazelle
BAN stały

No jestem już w domku. I się niezbyt czuje,bo głowa mnie boli. :/ Z tego co widze,że nie tylko mnie głowa dziś boli. :/ W dodatku jestem zamulona,bo pochmurno.Kawa zrobiona przez tż-ta,więc musze wypić może się choć ciut lepiej poczuje.

---------- Dopisano o 15:30 ---------- Poprzedni post napisano o 15:23 ----------

Cytat:
niech zgadnę, najmniej w październiku?
A nie,bo najmniej jest w listopadzie i w grudniu,bo PM jest Null,Zero
madmuazelle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-06, 16:49   #2817
Martoolka87
Zakorzenienie

Cytat:
A nie,bo najmniej jest w listopadzie i w grudniu,bo PM jest Null,Zero
Wtedy wszystkie przemaszerujemy na żonkowy
Stary 2010-05-06, 16:55   #2818
madmuazelle
BAN stały

Cytat:
Wtedy wszystkie przemaszerujemy na żonkowy
A no ,pozostało jeszcze z ok. 5,5 miesiąca. No do końca mają zostało 3 tygodnie 4 dni

Edytowane przez madmuazelle
Czas edycji: 2010-05-06 o 16:57
madmuazelle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-06, 17:06   #2819
Martoolka87
Zakorzenienie

Cytat:
No do końca mają zostało 3 tygodnie 4 dni
Nie musiałaś tego dodawać Tyle mi właśnie zostało na napisanie magisterki, a dziś nie ruszyłam nic a nic Nie mogę jakoś się za to zabrać, bo
1. kompletnie nie mam koncepcji jak to napisać
2. brakuje mi materiałów (muszę się po nie wybrać do Poznania)
3. jest paskudna pogoda, spać mi się chce i boli mnie dynia
4. nie ma weny
No ale żeby się kompletnie nie lenić zabrałam się za projekt, który też muszę w najbliższym czasie oddać i nawet nieźle mi to idzie
Stary 2010-05-06, 17:41   #2820
5a3cc703cdea367dc4857f7c8a4bccc3ed5dc513_63b764c3f051b
Konto usunięte

Cytat:

tam sa wlasnie super polozone te hotele tak na klifie (no pewnym minusem moga byc schodki na plaze ale troche sportu przy takiej obfitosci jedzonka nie zaszkodzi )
tez bylam zauroczona kolacjami nad brzegiem morza no i rzeczywiscie spora oszczednosc jak sie ma taka fajna rafe przy hotelu

my sobie na podroz poslubna wykupilismy pokoj deluxe z widokiem na morze, wiec nie maja wyboru - musza nam dac wypasny bo jak nie...

oo my tez bylismy z Sun&Fun i tez bylismy bardzo zadowoleni. w sumie glownie z linii lotniczych, punktualnosci i transferow, bo do niczego wiecej nam nie byli potrzebni juz pierwszego dnia tak mnie pochlonely te rafy, ze na spotkanie z rezydentka wyslalam TZa a ze rezydentka sie spozniala to TZ po 10 minutach stwierdzil, ze w sumie nie mamy do niej interesu, a rafy czekaja i sie zmyl wiec rezydentki nawet na oczy nie widzielismy
ciekawa jestem jak nam sie w tym roku Itaka spisze

Guska a beda jakies foty? chetnie bym sobie jeszcze raz na to wszystko popatrzyla
Schody tylko były plusem tak jak mówisz po takim obżarstwie, trochę więcej ruchu to pozytyw bo jak mi ktoś powie, że złe jedzenie to co prawda hotel z przeznaczenie dla Włochów i dużo włoskiego jedzenia, ale urozmaicenia były duże i ciągle było co jeść.

My się zawsze śmialiśmy jak już mieliśmy po 5 naszych talerzy na stole, że znajomi już poszli sobie i nawet nie posprzątali....

Fotki wrzucę na fotkowie.....

Mówiłaś, że Farana ma pomost, a wiesz, że Fanara też już ma pomost? Taki pływający ale oświetlony i podpływały tam do światła skrzydlice. My sobie robiliśmy zwiedzanie rafy pływajac za rączki od naszego pomostu do Fanary.
Cytat:
ale on tak sam z siebie

ja w Egipcie na razie bylam raz, w hotelu Iberotel Club Fanara (on jest obok tego hotelu w ktorym byla Guska). tak nam sie ten hotel spodobal, ze postanowilismy sie trzymac sieci i na podroz poslubna wybieramy sie do Iberotel Lamaya Resort w Marsa Alam

mnie tez Egipt nie ruszal. myslalam sobie, ze eee jakies tam piramidy (nawet ich jeszcze nie widzialam i w tym roku tez sie nie wybieramy ), pustynia i tlumy polskich turystow a pojechalismy tam w maju zeszlego roku tylko dlatego, ze tam jest o tej porze roku najcieplej. i wiesz co - zakochalam sie tam jest pieknie jest masa rzeczy do robienia, wiec nuda nie wchodzi w gre - np. wschod slonca na Gorze Synaj to wspaniale przezycie, do tego z takiego Sharm jest rzut beretem do Jerozolimy czy Petry, a szalenstwa na quadach po pustyni w iscie marsowym krajobrazie daje duzo frajdy
polskich turystow mozna uniknac wybierajac wlasciwy hotel (w naszym przez pierwsze dni pobytu bylismy tylko my Polakami, pozniej 2 dni przed wyjazdem przyjechala jeszcze jakas polska rodzinka), no i przede wszystkim te rafy i nurkowanie zeby znalezc cos takiego to jak Guska wspomniala - trzeba by odbyc podroz do Australii
wiec jak ktos mi mowi nigdy wczesniej tam nie bedac, ze tam nudno, bez sensu i oklepane to sie tylko po cichu usmiecham bo nie wie co traci

Black teraz widze, ze wszystkie Czeski to mega slodziaki moj sie wlasnie zaladowal do szafy i spi
tu w swojej ulubionej pozycji do spania
Załącznik 3085147
Zgadzam się w pełni Też mówiłam, że Egipt oklepany a dla mnie przebił Tunezję, Turcję i Hiszpanię! Wracamy tan na pewno!
A w Kairze też nie byliśmy, szkoda nam był 24 godzin na tą wycieczkę, woleliśmy pływać na rafach i odpoczywać.

A byliście w Blue Hole? Tam też fajnie bo oglądasz rafy i jest spad 100 m w dół - taka głębia, że szok! Tylko tam meduz dużo pływało.
5a3cc703cdea367dc4857f7c8a4bccc3ed5dc513_63b764c3f051b jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości