|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4921 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Offtopowe zapuszczanie, część XV- nasze włosy chcą błyszczeć w wiosennym słońcu
Kurdę przez TŻta przytyję, jeżeli to juz się nie stało. Boje sie zważyć.
Ma teraz sesję, a jak się stresuje to jest głodny i ciągle domaga się jedzenia. Więc jestem zmuszona non stop gotować duże syte posiłki. No i niestety sama też podjadam ![]() Od 2 dni czuje się cały czas tak najedzona, że jest mi niedobrze. Teraz muszę iść i ugotować sos do spagetti, bo TŻ zaraz wróci głodny z dżudżitsu ![]() Tylko by jadł i jadł cholera. Wydaje mi sie że jeśli ja mogę przeżyć na jednej kanapce, to on też powinien
|
#4922 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Offtopowe zapuszczanie, część XV- nasze włosy chcą błyszczeć w wiosennym słońcu
Cytat:
) i tęsknie za tym, więc ciągle truję mamie o tym Nerilu, może mi kupi niedługo ![]() Ja mam tego lizaja na głowie, więc z prawej strony mam ciągle podniesione włosy. Kiedyś miałam właśnie z prawej strony przedziałek, teraz jest z lewej, ale za każdym razem jak się czeszę, to ten z prawej mi wyskakuje No i mam kwadratową buzię, więc nie powinnam czoła odsłaniaćCytat:
co za baba. Ta moja to niby taka sympatyczna, ale taka... ciotowata z deka ( przepraszam za określenie). Normalnie nie przepadam za nią, za to w gimnazjum babka ciągle stała nade mną, wymagała, pomagała, jak trzeba było to się wydarła i mobilizowała mnie. Dzięki niej pokochałam biologię tak naprawdę. Bardzo jej jestem za to wdzięczna, szkoda, że już nie uczy...Jednak boje się, nie wiem czy dam radę z tą chemią i biologią, tym bardziej, że musiałabym jedno wziąć na rozszerzenie ( a myślę o kierunkach medycznych, więc tylko te przedmioty dodatkowe wchodzą w rachubę) |
||
|
|
|
#4923 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja praktyki wspominam wyśmienicie ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#4924 |
|
ma zielone pojęcie
|
W LO wkurzało mnie właśnie to mówienie do nauczycieli "profesorze", kiedy oni ledwie magisterkę mają.
Że nie wspomnę o tym, że nie toleruję nawet wymuszania na osobie młodszej mówienia do starszej "pan"/"pani", kiedy starsza mówi do młodszej po imieniu ![]() Ale ja pewnie jestem inna.
|
#4925 | |
|
Zakorzenienie
|
No wiesz, czasami się napomknie "kochanie spodobałą mi sie taka odżywka na allegro, chcesz zobaczyć?", a wtedy TŻ mówi, że mi kupi jak będę grzeczna ![]() Cytat:
![]() Już mi się nie chciało z nią kłócić Ale na każdym sprawdzianie robi wszystko, żeby zaniżyć ocenyKocurzyco może po wysiłku fizycznym potrzebuje dużo zjeść Ale lepiej zjeść coś zdrowego, niż pchać byle świństwa w siebie.
|
|
|
|
|
#4926 |
|
ma zielone pojęcie
|
Ja bym walczyła. Nigdy nie odpuszczam w takich sytuacjach. Ale też i dzięki temu zazwyczaj takich nie mam. Nauczyciele mi się nie narażali. A ja im. I po sprawie.
|
#4927 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na studiach podobno bardzo zwracają uwagę na tego typu zwroty (pewnie też nie wszędzie). Ale tak powinno być. Też nie lubię czegoś takiego. U dzieci to wiadomo, normalne, raczej nie powiesz do trzylatki "pani" Ale z drugiej strony, mimo, że wolę, jak osoby dorosłe mówią do mnie "pani", to dzieciom każę się zwracać do siebie po imieniu, bo znowu wiele starsza od tych dzieci nie jestem
|
|
|
|
|
#4928 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To całe sprzątanie brudów po kimś i oglądanie kuchni od wewnątrz ( w życiu nie pójdę do restauracji) jest obleśneJa mam właśnie mądrą nauczycielkę. Może nie jest mega super, ale co lekcję cała klasa idzie do odpowiedzi i każdemu z osobna tłumaczy. Można naprawdę nauczyć się czegoś. Robimy z nią też nadprogramowe rzeczy, typu wypełnianie Pitów, które kiedyś nam się przyda ![]() Cytat:
Na nikogo nie mówi się profesor, nawet do dyrektorki mówimy normalnie na pani. Do tych nauczycieli, których bardzo lubimy dodajemy imię np. jest taka fajna pani Sabinka i dla nas to pani Sabinka, a nie pani X z nazwiska, na katechetkę wołamy Tereska, bo jest krejzolką i jakoś nikt nie wyobraża sobie mówienia jej inaczej, w sumie nawet jak się wchodzi do pokoju nauczycielkiego to się mówi : ja do pani Tereski
|
||
|
|
|
#4929 | ||
|
Zakorzenienie
|
ja w szamponie boję się SLS
obok niego jest w dodatku SLeS i sólCytat:
chociaż nie sprawdzałam ostatnio nawet ile mam kliknięćco do Venity-chyba wszystko z masłem shea tak śmierdzi ![]() Cytat:
nie śmiej się, ale mi też nie wychodzi za bardzo jutro czeka na mnie pączek, więc żeby go spalić to też trochę pokręcę ![]() ale czy będę kręcić codziennie to nie wiem ![]() u mnie ze systematycznością ćwiczeń nie jest za dobrze idę spać dziewczyny bo jutro z samego rana jadę na zakupy a potem idę do mojego ucznia na korepetycje dobrej nocy
|
|
#4930 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bardziej właśnie zależy mi na zagęszczeniu ![]() Ja nawet nie wiem jaki mam kształt twarzy Przedziałek robię na środku ale podobno najlepiej mi jak spinam włosy do góry z tym że takie uczesanie w ogóle mi się nie trzyma
|
|
|
|
|
#4931 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny jak myślicie? Da się samemu nauczyć angielskiego?
|
|
#4932 | |||
|
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
Cytat:
Do trzylatki nie powiem "pani", ale "młoda panno" i owszem ![]() Cytat:
![]() Poprawiaj ich
|
|
#4933 | |
|
Zakorzenienie
|
wiem, ja potrzebuje szamponu z sls, do zmycia silikonów. Ten, o dziwo, nie podrażnia, nawet gdy czasami umyje nim 3-4 dni pod rząd bo szampon bez sls mi się skończy.
|
|
|
|
#4934 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U mnie w klasie była już taka sytuacja z matmy. Przyjaciółka poprawiała sprawdzian, wszystko spoko, siadła w 1 ławce, nagłówkowała się. Przyszło do oddania prac, a baba mówi, że ma 1, bo ściągała no to ta się kłóci, że jak ściągała, jak pisała sama i nawet słowem ona nie pisnęła, że ściągała. W jaki sposób mogła więc mówić, że sciągała, jak jej nie przyłapała? Nie pomogła rozmowa z nią na osobności, więc laska się wkurzyła, zadzwoniła po ojca i przyjechał i zrobili aferę ( a nie dziwie się, miała zagrożenie, a ten sprawdzian zaliczyła wtedy na 5). Dyrektorka stwierdziła, że ona nie uczy matmy, więc nie wnika w ocenianie, ale jeśli rzeczywiście tak było, to nauczycielka nie powinna tak się zachować. Następnego dnia matematyczka wpisała jej to 1 i powiedziała, że mogły to załatwić inaczej ( |
|
|
|
|
#4935 |
|
ma zielone pojęcie
|
Właśnie sobie piwko Diebels piję
|
#4936 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mi chodzi o wypadanie i przy okazji przyspieszenie, bo przez ciągłe obcinanie stoja w miejscu.Kwadratowa buzia ma mocną szczękę i szerokie czoło(np Dody, Gwyneth Paltrow). Okrągła buzia jak sama nazwa wskazuje jest taka pucołowata i bardzo podobna do twarzy dzieci( Drew Barrymore), Twarz owalna ma wszystkie rysy ładnie ułożone, przy czym jest to pociągła buzia (Lucy Liu), twarz trójkątna to szerokie i przeważnie niskie czoło, do tego spiczasty podbródek ( Reese Witherspoon). Porównaj ich kształt ze swoim ![]() Da się, może nie będziesz obcykana z akcentem, ale dogadasz się. Musisz uczyć się słowek, słuchać piosenek angielskich ( można słówka wyłapać), próbować czytać książki, oglądać telewizję To takie wsiury, które na korektor wołają "kolektor", nawet pani od polskiego zrezygnowała. Na polskim dyskutuje przeważnie ze mną i jeszcze jedną koleżanką ( na 33 osoby) |
|
|
|
|
#4937 | |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4938 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4939 |
|
Zakorzenienie
|
oj dziewczyny starałam się przebrnąć przez wszystkie wasze wypowiedzi... ale ostatnie półtora strony odpuściłam, wybaczcie
![]() byłam u fryzjera podciąć te końcówki, zapytałam się co by mi poleciła na włosy, a ta, że tabletki dla matek karmiących piersią Fa..cośtam kupiłam je, jestem ciekawa efektów ![]() naoliwiłam sobie włosy, a później do mnie dotarło, że nie mogę ich umyć bo mi nie wyschną... czyli zapowiada się na zmianę pościeli Matura z angielskiego: dziwna mój mail bardziej wyglądał na list oficjalny, mam nadzieję że tak ma być ![]() a list tak pokombinowałam... że mamy gości z Niemczech, przedstawialiśmy "kamizelkę", a pieniądze pójdą na książki do biblioteki a ja sama, jako że nie jestem dobrym aktorem robiłam dekoracje
|
#4940 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja to miałam w sumie dłuższe wakacje bo na praktykach nie robiłam praktycznie nic, jedynie rzeczy typu kserowanie, jakieś pieczątki, roznoszenie ulotek itp. Na praktykach z koleżankami byłam także było świetnie ![]() Nasza niezbyt dobrze tłumaczyła ale za to bardzo dużo wymagała. Sprawdziany robiła z kosmosu ale do egzaminu w sumie dobrze przygotowała, dużo projektów robiliśmy i sporo dodatkowych zajęć robiła. Ja za pierwszym razem nie zdałam. Zabrakło mi 1 pkt z części teoretycznej
|
|
|
|
|
#4941 | |
|
Wtajemniczenie
|
a szkoda bo mialam na niego chec dziekuje ![]() ---------- Dopisano o 22:19 ---------- Poprzedni post napisano o 22:19 ---------- Cytat:
no to normalnie nie pogadasz
|
|
#4942 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
5:30 pobudka 7;15 wsiadamy do autobusu 8:00 na miejscu 8:05 drą się, że mam przyjeżdzać wcześniejszym autobusem, bo ten za wolno jeździ 8:15 zamiatanie tarasu, który pokryty jest dywanem, na którym siadają ptaki (dużo piór i kupy) 9:00 stoję w wysokich obcasach na recepcji 2 godziny i patrzę w monitor komputera 11:00 -15:00 sprzątanie pokoi : ścielenie łożek, zmiana pościeli, ścieranie kurzów, generalne porządki w łazienkach 16:00 mycie całego hotelu I tak dzień w dzień... Także praktyki w hotelu do najmilszych nie należąMy projekty robimy na przedmiocie Organizacja i technika pracy w hotelarstwie, a jako, że ja idę pierwszy rokiem takiego profilu w mieście, to jestem królikiem doświadczalnym i nawet nie wiem z czego się uczyć. No i czy dopuszczą mnie do tego sprawdzianu |
|
|
|
|
#4943 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
to witam w klubie moze zalozymy grupe wsparcia "pod wezwaniem " ? :P
|
|
#4944 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Najgorzej będzie jutro, jak koleżanki zaczną częstować na długiej przerwie i po szkole Już i tak jednej wiszę 7 fajek |
|
|
|
|
#4945 |
|
Zakorzenienie
|
Przepraszam Was, Kochane moje, ale wszelkie zdjątka będą jutro.
Umówiłam się na 8.15 z promotorką na rozmowę o mojej magisterce i staram się usilnie jeszcze coś stworzyć nawet o jedzeniu zapomniałam i naprawdę nie miałam czasu bawić się aparatem.Wybaczycie mi niewiernej i okropnej? ![]()
|
#4946 |
|
Zakorzenienie
|
Soleilka za rok mam maturę... Od 3gimn. myślałam, że będę zdawać niemiecki, a tu mi się nagle odwidziało... Stwierdziłam, że wolę ang., który jest obecnie w bardzo opłakanym stanie
|
|
#4947 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja z angielskiego stresuje się ustną wypowiedzią ![]() Też mam za rok maturę, będziemy przeżywać we 2 ![]() ---------- Dopisano o 22:29 ---------- Poprzedni post napisano o 22:29 ---------- Dobra zbieram się do spania Trzeba wstać 5:50. Dobranoc ![]() ---------- Dopisano o 22:30 ---------- Poprzedni post napisano o 22:29 ---------- Albo piszcie szybko 50 postów, to poczekam na nową część i zasubskrybuję
|
|
|
|
|
#4948 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co będziesz zdawać na maturze i na jakim poziomie?
|
|
|
#4949 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Hmm sama nie wiem, do kilku kształtów pasuję ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Jeśli jesteś pierwszym rocznikiem dadzą Wam łatwy projekt także przygotujesz się i spokojnie go zdasz
|
|||
|
|
|
#4950 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja chodzę do technikum, więc teorytycznie powinnam być tegoroczną maturzystką ![]() oprócz tych podstwowych: Matma PP Polski PP Angielski PP to jeszcze mam w planach : Biologię i Chemię i albo wezmę obydwa przedmioty na PR, albo tylko chemię PR, a Biologię już jako PP W sumie najpierw musze się zastanowić na co chcę iść Edytowane przez Soleilka Czas edycji: 2010-05-06 o 23:15 Powód: Ale błąd zrobiłam. Napisałam, że do liceum chodzę... |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:18.

- 82
15.04.2013

Musiałabym je mocno natapirować 
) i tęsknie za tym, więc ciągle truję mamie o tym Nerilu, może mi kupi niedługo
Ja praktyki wspominam wyśmienicie 

chociaż nie sprawdzałam ostatnio nawet ile mam kliknięć
Przedziałek robię na środku ale podobno najlepiej mi jak spinam włosy do góry z tym że takie uczesanie w ogóle mi się nie trzyma 

Ja to miałam w sumie dłuższe wakacje bo na praktykach nie robiłam praktycznie nic, jedynie rzeczy typu kserowanie, jakieś pieczątki, roznoszenie ulotek itp. Na praktykach z koleżankami byłam także było świetnie