Offtopowe zapuszczanie, część XV- nasze włosy chcą błyszczeć w wiosennym słońcu! - Strona 165 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-05-06, 21:37   #4921
kocurzyca
Zakorzenienie

Dot.: Offtopowe zapuszczanie, część XV- nasze włosy chcą błyszczeć w wiosennym słońcu

Kurdę przez TŻta przytyję, jeżeli to juz się nie stało. Boje sie zważyć.
Ma teraz sesję, a jak się stresuje to jest głodny i ciągle domaga się jedzenia. Więc jestem zmuszona non stop gotować duże syte posiłki. No i niestety sama też podjadam
Od 2 dni czuje się cały czas tak najedzona, że jest mi niedobrze.
Teraz muszę iść i ugotować sos do spagetti, bo TŻ zaraz wróci głodny z dżudżitsu
Tylko by jadł i jadł cholera. Wydaje mi sie że jeśli ja mogę przeżyć na jednej kanapce, to on też powinien

Podczas gdy reszta gatunku pochodzi od małpy,
rude pochodzą od kotów.

Start 13.09.2011
61.5 -66.5 ... 70 -73-75 - 77- 79,5 - 80 - 82 15.04.2013

kocurzyca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-06, 21:39   #4922
Soleilka
Zakorzenienie

Dot.: Offtopowe zapuszczanie, część XV- nasze włosy chcą błyszczeć w wiosennym słońcu

Cytat:
Napisane przez xxxMikixxx Pokaż wiadomość

Jedyne co mogę zrobić to spiąć trochę włosów do góry ale niezbyt mi się to trzyma, dzielą mi się na przedziałku Musiałabym je mocno natapirować

Też mam dylemat, obie wcierki są dobre. Chyba na pierwszy ogień poszedłby Seboradin ale to dopiero jak Rzepę zużyję czyli za ładnych kilka miesięcy
A bardzo przyspieszył Ci się przyrost po Rzepce? Ja aktualnie nie mam żadnej wcierki () i tęsknie za tym, więc ciągle truję mamie o tym Nerilu, może mi kupi niedługo

Ja mam tego lizaja na głowie, więc z prawej strony mam ciągle podniesione włosy. Kiedyś miałam właśnie z prawej strony przedziałek, teraz jest z lewej, ale za każdym razem jak się czeszę, to ten z prawej mi wyskakuje No i mam kwadratową buzię, więc nie powinnam czoła odsłaniać
Cytat:
Napisane przez 19agusia91 Pokaż wiadomość
Soleilko, podobna historia u mnie. Baba od biologii w LO- pila kawke na lekcjach , cyrki byly, 3 razy ten sam sprawdzian moglismy pisac i nie zauważyła.Mogę Ci nawet wysłać do niej link na youtubie. W gim znó miałam taką, która co chwile mówiła o cyganach i Czarnobylu. Zniechęcono mnie skutecznie do biologii. W skzole na fakultet nie mogłam chodzić, bo miałam w tym samym czasie chemię. Chemii w gimnazjum nie rozumiałam, nie lubiłam. A w LO miałam świetną panią profesor (naprawdę ma ten tytuł), która byłą ludzka, wymagająca i dawała od siebie sporo, zostawała po lekcjach, anioł
Omg co za baba. Ta moja to niby taka sympatyczna, ale taka... ciotowata z deka ( przepraszam za określenie). Normalnie nie przepadam za nią, za to w gimnazjum babka ciągle stała nade mną, wymagała, pomagała, jak trzeba było to się wydarła i mobilizowała mnie. Dzięki niej pokochałam biologię tak naprawdę. Bardzo jej jestem za to wdzięczna, szkoda, że już nie uczy...

Jednak boje się, nie wiem czy dam radę z tą chemią i biologią, tym bardziej, że musiałabym jedno wziąć na rozszerzenie ( a myślę o kierunkach medycznych, więc tylko te przedmioty dodatkowe wchodzą w rachubę)

Bloguję
Soleilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-06, 21:45   #4923
xxxMikixxx
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Soleilka Pokaż wiadomość
Też uwielbiam Tak pięknie mi po nim włosy rosły

Nie sugeruję aż tak, ale oceny tak czy siak pokazują wiedzę ogólną. Boje się, że mogłabym udupić na tej chemii. W sumie chciałam zdawać te podstawy (polski, matma, angielski) + biologia i chemia, czyli albo biologię, albo chemię musiałabym na rozszerzeniu. Ani to, ani to mi nie pasuje A tu już muszę się zdecydować, bo koniec roku za pasem, a ja dopiero do szkoły wracam w październiku ( posrane praktyki )
Czemu posrane? Gdzie zamierzasz je odbyć? Ja praktyki wspominam wyśmienicie Miałam w banku

Cytat:

Chemii w gimnazjum w ogóle nie rozumiałam i zawsze miałam zagrożenie, a teraz stał się cud, babka umie trafić do mnie i to jeden z moich ulubionych przedmiotów , drugim jest rachunkowość
Podziwiam Cię z tą rachunkowością. Ja jej nienawidziłam ale duży wpływ na to miała babka, która mnie uczyła. Była tragiczna. Na samą myśl o niej przechodzą mnie ciarki

xxxMikixxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-06, 21:46   #4924
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
A w LO miałam świetną panią profesor (naprawdę ma ten tytuł).
W LO wkurzało mnie właśnie to mówienie do nauczycieli "profesorze", kiedy oni ledwie magisterkę mają.
Że nie wspomnę o tym, że nie toleruję nawet wymuszania na osobie młodszej mówienia do starszej "pan"/"pani", kiedy starsza mówi do młodszej po imieniu
Ale ja pewnie jestem inna.
Stary 2010-05-06, 21:47   #4925
Soleilka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez motylek1007 Pokaż wiadomość
ja nigdy nie umiałam w taki sposób korzystać z TZ
No wiesz, czasami się napomknie "kochanie spodobałą mi sie taka odżywka na allegro, chcesz zobaczyć?", a wtedy TŻ mówi, że mi kupi jak będę grzeczna
Cytat:
Napisane przez blondyna789 Pokaż wiadomość
ja umiem
tzn na tej zasadzie, że Tż sam mnie namawia , więc czasem zdarzy mi się nie odmówić
Bo wie, że wtedy masz ogromną uciechę, mój mi właśnie z tego powodu kupuje
Cytat:
Napisane przez Chatul Pokaż wiadomość

Nie no, poszłabym do dyrektorki z czymś takim. To już przesada jest...
Już mi się nie chciało z nią kłócić Ale na każdym sprawdzianie robi wszystko, żeby zaniżyć oceny

Kocurzyco może po wysiłku fizycznym potrzebuje dużo zjeść Ale lepiej zjeść coś zdrowego, niż pchać byle świństwa w siebie.

Bloguję
Stary 2010-05-06, 21:52   #4926
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
Już mi się nie chciało z nią kłócić Ale na każdym sprawdzianie robi wszystko, żeby zaniżyć oceny
Ja bym walczyła. Nigdy nie odpuszczam w takich sytuacjach. Ale też i dzięki temu zazwyczaj takich nie mam. Nauczyciele mi się nie narażali. A ja im. I po sprawie.
Stary 2010-05-06, 21:52   #4927
jyyli
Zakorzenienie

GG do jyyli

Cytat:
W LO wkurzało mnie właśnie to mówienie do nauczycieli "profesorze", kiedy oni ledwie magisterkę mają.
Że nie wspomnę o tym, że nie toleruję nawet wymuszania na osobie młodszej mówienia do starszej "pan"/"pani", kiedy starsza mówi do młodszej po imieniu
U nas nie wszyscy mają magisterkę. Profesorów nie mamy, jednego doktora tylko.
Na studiach podobno bardzo zwracają uwagę na tego typu zwroty (pewnie też nie wszędzie). Ale tak powinno być.
Też nie lubię czegoś takiego. U dzieci to wiadomo, normalne, raczej nie powiesz do trzylatki "pani" Ale z drugiej strony, mimo, że wolę, jak osoby dorosłe mówią do mnie "pani", to dzieciom każę się zwracać do siebie po imieniu, bo znowu wiele starsza od tych dzieci nie jestem

http://www.uniteddogs.com/stopkillingdogs/
jyyli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-06, 21:52   #4928
Soleilka
Zakorzenienie

Cytat:
Czemu posrane? Gdzie zamierzasz je odbyć? Ja praktyki wspominam wyśmienicie Miałam w banku

Podziwiam Cię z tą rachunkowością. Ja jej nienawidziłam ale duży wpływ na to miała babka, która mnie uczyła. Była tragiczna. Na samą myśl o niej przechodzą mnie ciarki
Jestem na profilu hotelarskim, więc tylko i wyłącznie mogę w hotelu To całe sprzątanie brudów po kimś i oglądanie kuchni od wewnątrz ( w życiu nie pójdę do restauracji) jest obleśne

Ja mam właśnie mądrą nauczycielkę. Może nie jest mega super, ale co lekcję cała klasa idzie do odpowiedzi i każdemu z osobna tłumaczy. Można naprawdę nauczyć się czegoś. Robimy z nią też nadprogramowe rzeczy, typu wypełnianie Pitów, które kiedyś nam się przyda
Cytat:
U mnie do nauczycielki mówi sie per pan/pani ( ale mnie wkurza jak na lekcji wołają : proszę panią ) a nauczyciele zwracają się do nas w ten sam sposób, lub po imieniu Na nikogo nie mówi się profesor, nawet do dyrektorki mówimy normalnie na pani. Do tych nauczycieli, których bardzo lubimy dodajemy imię np. jest taka fajna pani Sabinka i dla nas to pani Sabinka, a nie pani X z nazwiska, na katechetkę wołamy Tereska, bo jest krejzolką i jakoś nikt nie wyobraża sobie mówienia jej inaczej, w sumie nawet jak się wchodzi do pokoju nauczycielkiego to się mówi : ja do pani Tereski

Bloguję
Stary 2010-05-06, 21:54   #4929
asiulka123
Zakorzenienie

Cytat:
Powiem,ze ja niebeiskiego bardzo lubię i szampon i odżywkę
ja w szamponie boję się SLS obok niego jest w dodatku SLeS i sól

Cytat:
Napisane przez blondyna789 Pokaż wiadomość
ja też się naklikałam jak powalona i malinie skoczyło o 1 reszcie dziewczyn też klikam, żeby nie było... ale nie widzę ich w rankingu albo ślepa jestem...
Venita mi strasznie śmierdziała chemią.. także coś w tym jest
bo mnie nie ma w rankingu chociaż nie sprawdzałam ostatnio nawet ile mam kliknięć
co do Venity-chyba wszystko z masłem shea tak śmierdzi

Cytat:
Napisane przez kocurzyca Pokaż wiadomość
Moja mama też niedawno kupiła sobie hula hop tylko kręcić nim nie umie
A ja kręcę prawie codziennie od 2 tygodni
Tylko chyba od niego ogłuchnę.

nie śmiej się, ale mi też nie wychodzi za bardzo
jutro czeka na mnie pączek, więc żeby go spalić to też trochę pokręcę
ale czy będę kręcić codziennie to nie wiem
u mnie ze systematycznością ćwiczeń nie jest za dobrze

idę spać dziewczyny bo jutro z samego rana jadę na zakupy a potem idę do mojego ucznia na korepetycje

dobrej nocy

asiulka123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-06, 21:57   #4930
xxxMikixxx
Zakorzenienie

Cytat:
A bardzo przyspieszył Ci się przyrost po Rzepce? Ja aktualnie nie mam żadnej wcierki () i tęsknie za tym, więc ciągle truję mamie o tym Nerilu, może mi kupi niedługo

Ja mam tego lizaja na głowie, więc z prawej strony mam ciągle podniesione włosy. Kiedyś miałam właśnie z prawej strony przedziałek, teraz jest z lewej, ale za każdym razem jak się czeszę, to ten z prawej mi wyskakuje No i mam kwadratową buzię, więc nie powinnam czoła odsłaniać
Wiesz co na przyroście to mi w sumie nie zależało więc nie mierzyłam za bardzo włosów ale jeśli tyle antenek po niej mam to pewnie włosy też szybciej rosną Bardziej właśnie zależy mi na zagęszczeniu Pewnie dawnej gęstości i tak nie odzyskam

Ja nawet nie wiem jaki mam kształt twarzy Przedziałek robię na środku ale podobno najlepiej mi jak spinam włosy do góry z tym że takie uczesanie w ogóle mi się nie trzyma

Stary 2010-05-06, 21:57   #4931
psyhe666
Zakorzenienie

Dziewczyny jak myślicie? Da się samemu nauczyć angielskiego?
so trójka maybe.

psyhe666 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-06, 21:57   #4932
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
Napisane przez jyyli Pokaż wiadomość
Na studiach podobno bardzo zwracają uwagę na tego typu zwroty (pewnie też nie wszędzie). Ale tak powinno być.
Tak powinno być. I ogólnie to zwraca się na to uwagę. I dobrze.

Cytat:
Też nie lubię czegoś takiego. U dzieci to wiadomo, normalne, raczej nie powiesz do trzylatki "pani"
Problem nie w tym, że są różne formy dla osób w różnym wieku. To mnie nie rusza. Ale mierzi mnie jak dorośli zwracają się do młodszych formą zarezerwowaną dla osób będących ze sobą blisko. Ktoś do nich grzecznie "pan/pani", a oni od razu "na ty" jak do kolegi.
Do trzylatki nie powiem "pani", ale "młoda panno" i owszem

Cytat:
Ale z drugiej strony, mimo że wolę, jak osoby dorosłe mówią do mnie "pani", to dzieciom każę się zwracać do siebie po imieniu, bo znowu wiele starsza od tych dzieci nie jestem
Nie no, mnie wszystko jedno czy na "pani" jestem, czy "na ty". Byle to działało w obie strony w ten sam sposób

Cytat:
Ale mnie wkurza jak na lekcji wołają : proszę panią
Poprawiaj ich
Stary 2010-05-06, 21:59   #4933
19agusia91
Zakorzenienie

wiem, ja potrzebuje szamponu z sls, do zmycia silikonów. Ten, o dziwo, nie podrażnia, nawet gdy czasami umyje nim 3-4 dni pod rząd bo szampon bez sls mi się skończy.
Hula Hop
440/5000 minut
19agusia91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-06, 22:01   #4934
Soleilka
Zakorzenienie

Cytat:
Ja bym walczyła. Nigdy nie odpuszczam w takich sytuacjach. Ale też i dzięki temu zazwyczaj takich nie mam. Nauczyciele mi się nie narażali. A ja im. I po sprawie.
A to wiesz jak porwanie się z motyką na słońce U mnie w klasie była już taka sytuacja z matmy. Przyjaciółka poprawiała sprawdzian, wszystko spoko, siadła w 1 ławce, nagłówkowała się. Przyszło do oddania prac, a baba mówi, że ma 1, bo ściągała no to ta się kłóci, że jak ściągała, jak pisała sama i nawet słowem ona nie pisnęła, że ściągała. W jaki sposób mogła więc mówić, że sciągała, jak jej nie przyłapała? Nie pomogła rozmowa z nią na osobności, więc laska się wkurzyła, zadzwoniła po ojca i przyjechał i zrobili aferę ( a nie dziwie się, miała zagrożenie, a ten sprawdzian zaliczyła wtedy na 5). Dyrektorka stwierdziła, że ona nie uczy matmy, więc nie wnika w ocenianie, ale jeśli rzeczywiście tak było, to nauczycielka nie powinna tak się zachować. Następnego dnia matematyczka wpisała jej to 1 i powiedziała, że mogły to załatwić inaczej () i że może sprawdzian poprawić. Dostała 3, ale do tej pory krzywo na nią patrzy...

Bloguję
Stary 2010-05-06, 22:01   #4935
Chatul
ma zielone pojęcie

Właśnie sobie piwko Diebels piję
Stary 2010-05-06, 22:07   #4936
Soleilka
Zakorzenienie

Cytat:
Wiesz co na przyroście to mi w sumie nie zależało więc nie mierzyłam za bardzo włosów ale jeśli tyle antenek po niej mam to pewnie włosy też szybciej rosną Bardziej właśnie zależy mi na zagęszczeniu Pewnie dawnej gęstości i tak nie odzyskam

Ja nawet nie wiem jaki mam kształt twarzy Przedziałek robię na środku ale podobno najlepiej mi jak spinam włosy do góry z tym że takie uczesanie w ogóle mi się nie trzyma
Może wypróbuję, widziałam tą wcierkę, cena przystępna i kusi, tym bardziej, że masz te antenki Mi chodzi o wypadanie i przy okazji przyspieszenie, bo przez ciągłe obcinanie stoja w miejscu.

Kwadratowa buzia ma mocną szczękę i szerokie czoło(np Dody, Gwyneth Paltrow). Okrągła buzia jak sama nazwa wskazuje jest taka pucołowata i bardzo podobna do twarzy dzieci( Drew Barrymore), Twarz owalna ma wszystkie rysy ładnie ułożone, przy czym jest to pociągła buzia (Lucy Liu), twarz trójkątna to szerokie i przeważnie niskie czoło, do tego spiczasty podbródek ( Reese Witherspoon).

Porównaj ich kształt ze swoim
Cytat:
Napisane przez psyhe666 Pokaż wiadomość
Dziewczyny jak myślicie? Da się samemu nauczyć angielskiego?
Da się, może nie będziesz obcykana z akcentem, ale dogadasz się. Musisz uczyć się słowek, słuchać piosenek angielskich ( można słówka wyłapać), próbować czytać książki, oglądać telewizję
Cytat:
Poprawiaj ich
To takie wsiury, które na korektor wołają "kolektor", nawet pani od polskiego zrezygnowała. Na polskim dyskutuje przeważnie ze mną i jeszcze jedną koleżanką ( na 33 osoby)

Bloguję
Stary 2010-05-06, 22:07   #4937
19agusia91
Zakorzenienie

http://demotywatory.pl/1524472/Pusta-wanna
Hula Hop
440/5000 minut
19agusia91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-06, 22:09   #4938
Soleilka
Zakorzenienie

Cytat:
Dobre

Bloguję
Stary 2010-05-06, 22:09   #4939
Elewyn
Zakorzenienie

oj dziewczyny starałam się przebrnąć przez wszystkie wasze wypowiedzi... ale ostatnie półtora strony odpuściłam, wybaczcie

byłam u fryzjera podciąć te końcówki, zapytałam się co by mi poleciła na włosy, a ta, że tabletki dla matek karmiących piersią Fa..cośtam kupiłam je, jestem ciekawa efektów
naoliwiłam sobie włosy, a później do mnie dotarło, że nie mogę ich umyć bo mi nie wyschną... czyli zapowiada się na zmianę pościeli
Matura z angielskiego: dziwna mój mail bardziej wyglądał na list oficjalny, mam nadzieję że tak ma być
a list tak pokombinowałam... że mamy gości z Niemczech, przedstawialiśmy "kamizelkę", a pieniądze pójdą na książki do biblioteki a ja sama, jako że nie jestem dobrym aktorem robiłam dekoracje
Stary 2010-05-06, 22:11   #4940
xxxMikixxx
Zakorzenienie

Cytat:
Jestem na profilu hotelarskim, więc tylko i wyłącznie mogę w hotelu To całe sprzątanie brudów po kimś i oglądanie kuchni od wewnątrz ( w życiu nie pójdę do restauracji) jest obleśne

Ja mam właśnie mądrą nauczycielkę. Może nie jest mega super, ale co lekcję cała klasa idzie do odpowiedzi i każdemu z osobna tłumaczy. Można naprawdę nauczyć się czegoś. Robimy z nią też nadprogramowe rzeczy, typu wypełnianie Pitów, które kiedyś nam się przyda
Aha to rzeczywiście nieprzyjemnie ale może tak źle nie będzie Ja to miałam w sumie dłuższe wakacje bo na praktykach nie robiłam praktycznie nic, jedynie rzeczy typu kserowanie, jakieś pieczątki, roznoszenie ulotek itp. Na praktykach z koleżankami byłam także było świetnie

Nasza niezbyt dobrze tłumaczyła ale za to bardzo dużo wymagała. Sprawdziany robiła z kosmosu ale do egzaminu w sumie dobrze przygotowała, dużo projektów robiliśmy i sporo dodatkowych zajęć robiła. Ja za pierwszym razem nie zdałam. Zabrakło mi 1 pkt z części teoretycznej Projekt zdałam. Dobrze że za rok musiałam jedynie zdać test i napisałam go na maksa Z klasy bardzo mało osób dopuściła do egzaminu ale moja klasa to w ogóle wybitna była

Stary 2010-05-06, 22:19   #4941
monjas1988
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez motylek1007 Pokaż wiadomość
z joanny z jedwabiem mam tylko ten psikacz - żadna rewelacja

a szkoda bo mialam na niego chec
dziekuje

---------- Dopisano o 22:19 ---------- Poprzedni post napisano o 22:19 ----------

Cytat:
Oto moje antenki a na ostatnim zdjęciu antenkowa grzywka Obfociłam je z każdej strony

no to normalnie nie pogadasz
regeneruję
zapuszczam
monjas1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-06, 22:19   #4942
Soleilka
Zakorzenienie

Cytat:
Aha to rzeczywiście nieprzyjemnie ale może tak źle nie będzie Ja to miałam w sumie dłuższe wakacje bo na praktykach nie robiłam praktycznie nic, jedynie rzeczy typu kserowanie, jakieś pieczątki, roznoszenie ulotek itp. Na praktykach z koleżankami byłam także było świetnie

Nasza niezbyt dobrze tłumaczyła ale za to bardzo dużo wymagała. Sprawdziany robiła z kosmosu ale do egzaminu w sumie dobrze przygotowała, dużo projektów robiliśmy i sporo dodatkowych zajęć robiła. Ja za pierwszym razem nie zdałam. Zabrakło mi 1 pkt z części teoretycznej Projekt zdałam. Dobrze że za rok musiałam jedynie zdać test i napisałam go na maksa Z klasy bardzo mało osób dopuściła do egzaminu ale moja klasa to w ogóle wybitna była
To u mnie na praktykach dzień zaczynał się tak:
5:30 pobudka
7;15 wsiadamy do autobusu
8:00 na miejscu
8:05 drą się, że mam przyjeżdzać wcześniejszym autobusem, bo ten za wolno jeździ
8:15 zamiatanie tarasu, który pokryty jest dywanem, na którym siadają ptaki (dużo piór i kupy)
9:00 stoję w wysokich obcasach na recepcji 2 godziny i patrzę w monitor komputera
11:00 -15:00 sprzątanie pokoi : ścielenie łożek, zmiana pościeli, ścieranie kurzów, generalne porządki w łazienkach
16:00 mycie całego hotelu

I tak dzień w dzień... Także praktyki w hotelu do najmilszych nie należą

My projekty robimy na przedmiocie Organizacja i technika pracy w hotelarstwie, a jako, że ja idę pierwszy rokiem takiego profilu w mieście, to jestem królikiem doświadczalnym i nawet nie wiem z czego się uczyć. No i czy dopuszczą mnie do tego sprawdzianu

Bloguję
Stary 2010-05-06, 22:20   #4943
monjas1988
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja jestem w trakcie Już 8. dzień się trzymam

to witam w klubie moze zalozymy grupe wsparcia "pod wezwaniem " ? :P
regeneruję
zapuszczam
monjas1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-06, 22:22   #4944
Soleilka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez monjas1988 Pokaż wiadomość
to witam w klubie moze zalozymy grupe wsparcia "pod wezwaniem " ? :P
A nie ma sprawy Najgorzej będzie jutro, jak koleżanki zaczną częstować na długiej przerwie i po szkole Już i tak jednej wiszę 7 fajek

Bloguję
Stary 2010-05-06, 22:22   #4945
dymka
Zakorzenienie

Przepraszam Was, Kochane moje, ale wszelkie zdjątka będą jutro.
Umówiłam się na 8.15 z promotorką na rozmowę o mojej magisterce i staram się usilnie jeszcze coś stworzyć nawet o jedzeniu zapomniałam i naprawdę nie miałam czasu bawić się aparatem.
Wybaczycie mi niewiernej i okropnej?
Stary 2010-05-06, 22:25   #4946
psyhe666
Zakorzenienie

Soleilka za rok mam maturę... Od 3gimn. myślałam, że będę zdawać niemiecki, a tu mi się nagle odwidziało... Stwierdziłam, że wolę ang., który jest obecnie w bardzo opłakanym stanie
so trójka maybe.

Stary 2010-05-06, 22:30   #4947
Soleilka
Zakorzenienie

Cytat:
Soleilka za rok mam maturę... Od 3gimn. myślałam, że będę zdawać niemiecki, a tu mi się nagle odwidziało... Stwierdziłam, że wolę ang., który jest obecnie w bardzo opłakanym stanie
Wiesz musisz siąść z jakąś koleżanką, która jest dobra w te klocki i powinna Cię nauczyć. Przede wszystkim słówka, inaczej nie dogadasz się na ustnej. Do tego pisanie tych wszystkich listów, e-maili i pocztówek. Ale to musisz już się przykładać, bo nie wyrobisz się z materiałem.
Ja z angielskiego stresuje się ustną wypowiedzią

Też mam za rok maturę, będziemy przeżywać we 2

---------- Dopisano o 22:29 ---------- Poprzedni post napisano o 22:29 ----------

Dobra zbieram się do spania Trzeba wstać 5:50. Dobranoc

---------- Dopisano o 22:30 ---------- Poprzedni post napisano o 22:29 ----------

Albo piszcie szybko 50 postów, to poczekam na nową część i zasubskrybuję

Bloguję
Stary 2010-05-06, 22:32   #4948
psyhe666
Zakorzenienie

Cytat:
Wiesz musisz siąść z jakąś koleżanką, która jest dobra w te klocki i powinna Cię nauczyć. Przede wszystkim słówka, inaczej nie dogadasz się na ustnej. Do tego pisanie tych wszystkich listów, e-maili i pocztówek. Ale to musisz już się przykładać, bo nie wyrobisz się z materiałem.
Ja z angielskiego stresuje się ustną wypowiedzią

Też mam za rok maturę, będziemy przeżywać we 2

---------- Dopisano o 22:29 ---------- Poprzedni post napisano o 22:29 ----------

Dobra zbieram się do spania Trzeba wstać 5:50. Dobranoc

---------- Dopisano o 22:30 ---------- Poprzedni post napisano o 22:29 ----------

Albo piszcie szybko 50 postów, to poczekam na nową część i zasubskrybuję
Ooo to jesteśmy w tym samym wieku?

Co będziesz zdawać na maturze i na jakim poziomie?
so trójka maybe.

Stary 2010-05-06, 22:36   #4949
xxxMikixxx
Zakorzenienie

Cytat:
Może wypróbuję, widziałam tą wcierkę, cena przystępna i kusi, tym bardziej, że masz te antenki Mi chodzi o wypadanie i przy okazji przyspieszenie, bo przez ciągłe obcinanie stoja w miejscu.

Kwadratowa buzia ma mocną szczękę i szerokie czoło(np Dody, Gwyneth Paltrow). Okrągła buzia jak sama nazwa wskazuje jest taka pucołowata i bardzo podobna do twarzy dzieci( Drew Barrymore), Twarz owalna ma wszystkie rysy ładnie ułożone, przy czym jest to pociągła buzia (Lucy Liu), twarz trójkątna to szerokie i przeważnie niskie czoło, do tego spiczasty podbródek ( Reese Witherspoon).

Porównaj ich kształt ze swoim
Wypróbuj Jeśli nie masz wrażliwego skalpu powinnaś być zadowolona. Dla mnie jest świetna ale muszę robić przerwy

Hmm sama nie wiem, do kilku kształtów pasuję

Cytat:
Napisane przez Elewyn Pokaż wiadomość
oj dziewczyny starałam się przebrnąć przez wszystkie wasze wypowiedzi... ale ostatnie półtora strony odpuściłam, wybaczcie

byłam u fryzjera podciąć te końcówki, zapytałam się co by mi poleciła na włosy, a ta, że tabletki dla matek karmiących piersią Fa..cośtam kupiłam je, jestem ciekawa efektów
naoliwiłam sobie włosy, a później do mnie dotarło, że nie mogę ich umyć bo mi nie wyschną... czyli zapowiada się na zmianę pościeli
Matura z angielskiego: dziwna mój mail bardziej wyglądał na list oficjalny, mam nadzieję że tak ma być
a list tak pokombinowałam... że mamy gości z Niemczech, przedstawialiśmy "kamizelkę", a pieniądze pójdą na książki do biblioteki a ja sama, jako że nie jestem dobrym aktorem robiłam dekoracje
Czyżby Falvit

Cytat:
Napisane przez monjas1988 Pokaż wiadomość

no to normalnie nie pogadasz

Cytat:
To u mnie na praktykach dzień zaczynał się tak:
5:30 pobudka
7;15 wsiadamy do autobusu
8:00 na miejscu
8:05 drą się, że mam przyjeżdzać wcześniejszym autobusem, bo ten za wolno jeździ
8:15 zamiatanie tarasu, który pokryty jest dywanem, na którym siadają ptaki (dużo piór i kupy)
9:00 stoję w wysokich obcasach na recepcji 2 godziny i patrzę w monitor komputera
11:00 -15:00 sprzątanie pokoi : ścielenie łożek, zmiana pościeli, ścieranie kurzów, generalne porządki w łazienkach
16:00 mycie całego hotelu

I tak dzień w dzień... Także praktyki w hotelu do najmilszych nie należą

My projekty robimy na przedmiocie Organizacja i technika pracy w hotelarstwie, a jako, że ja idę pierwszy rokiem takiego profilu w mieście, to jestem królikiem doświadczalnym i nawet nie wiem z czego się uczyć. No i czy dopuszczą mnie do tego sprawdzianu
To rzeczywiście przechlapane

Jeśli jesteś pierwszym rocznikiem dadzą Wam łatwy projekt także przygotujesz się i spokojnie go zdasz

Stary 2010-05-06, 22:38   #4950
Soleilka
Zakorzenienie

Cytat:
Ooo to jesteśmy w tym samym wieku?

Co będziesz zdawać na maturze i na jakim poziomie?
A nie wiem Ja chodzę do technikum, więc teorytycznie powinnam być tegoroczną maturzystką
oprócz tych podstwowych:
Matma PP
Polski PP
Angielski PP
to jeszcze mam w planach :
Biologię i Chemię i albo wezmę obydwa przedmioty na PR, albo tylko chemię PR, a Biologię już jako PP W sumie najpierw musze się zastanowić na co chcę iść

Bloguję

Edytowane przez Soleilka
Czas edycji: 2010-05-06 o 23:15 Powód: Ale błąd zrobiłam. Napisałam, że do liceum chodzę...
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości