Żony, matki, wizażanki - wirtualne Koleżanki, czyli pogaduchy PM 2009 cz. XVIII - Strona 122 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-05-06, 21:25   #3631
Sysunia_d
Zakorzenienie

Dot.: Żony, matki, wizażanki - wirtualne Koleżanki, czyli pogaduchy PM 2009 cz. XVIII

Cytat:
Napisane przez atomufka Pokaż wiadomość
Oj nie zgodze sie plyta indukcyjna to super sprawa to wlasnie kuchenki gazowe mozna przeklinac My teraz mamy taka plyte i we wlasnym mieszkanku tez taka chcemyJak cos sie rozleje to raz dwa wycierasz i masz spokoj ,łatwiej zachowac czystosc i garnki nie sa okopcone ,wiecej plusow zdecydowanie
Nie wiem jak wygląda taka płyta ale u nas na mieszkanku jest płyta elektryczna i fakt gotuje sie szybko itp ale cholera mnie bierze z utrzymaniem jej w czystości. Jak sie otłuści np od smazenia to cholera nie idzie jej domyć a mam rózne środki do tej płyty ja to połozyłam lage i tż ja myje choć klnie przy tym jak szefc. Normalnie porazka

http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/200304251135.png

17.11.2010 urodził sie nasz Skarbek
Sysunia_d jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-06, 21:27   #3632
kliwia
Zakorzenienie

Dot.: Żony, matki, wizażanki - wirtualne Koleżanki, czyli pogaduchy PM 2009 cz. XVIII

ktora mi nie kliknela dzis

sysunia tak wyglada mniej wiecej indukcyjna.

Edytowane przez kliwia
Czas edycji: 2010-05-06 o 21:29
kliwia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-06, 21:27   #3633
bzyczka1
Zakorzenienie

My gościom od strony tż fundowaliśmy spanie w miejscu wesela, sala miała taką możliwość, a że wychodziło 30 zł od 2 noclegów to nie robiliśmy problemów. Ale kuzyn (wcześniej wspominany) załatwił tylko dowóz na salę (oddalona o 30km od miasta ) z pod kościoła i z powrotem odwiózł do miasta. Ale nasza rodzina która w mieście nie mieszka i tak musiała się sama martwić o dojazd do domów. My mieliśmy busa załatwionego i on przywiózł gości pod kościół ze wsi i miał ich zabrać na salę ale się spóźnił. A po weselu nie wiem czy był bus (tym zajmował się mój tato) bo przewiźnik pograł w jajo.

Nasz skarb
bzyczka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-06, 21:30   #3634
stokrotka24
Zakorzenienie

dobry wieczór
Cytat:
Napisane przez Daysy85 Pokaż wiadomość
Cześć.
Znów tylko trochę Was nadrobiłam. Czuję się dziś średnio bo mam jakiś spadek sił witalnych i w ogóle...
Domi po pierwsze na spokojnie spisuj wszystko, co masz czego nie itd. Ja miałam taki specjalny zeszyt ślubny i tam prowadziłam notatki. Lista gości , numery do sali, Dj, fotografa kamerzysty. Co muszę kupić załatwić itd.
Bardzo mi to pomogło, na gorąco spisywałam różne rzeczy a potem odgadywałam to z Tż.

W sprawie naszego kredytu hipotecznego nic nie wiem... Dobija nas to, Tż chodzi jak struty ja ledwo żyję. Martwię się
Czemu to tak długo trwa
my też troch czasu na decyzję czekaliśmy, tz jakieś 8 dni, ale znam ludzi co prawie miesiąc czekali. wszystko tak naprawdę zależy od zaradności pań w banku, które dalej twoje dokumenty przekazują, bo tam dalej w miarę szybko rozpatrują. zależny tez w jakim banku, a wy w jakim się staracie?
Cytat:
Napisane przez ania20m Pokaż wiadomość
cześć
Kliwia i neska kliknelam na was

P.S. fizykoterapia mi pomaga, już dzisiaj mnie mniej boli
to super, wreszcie pewnie masz ulgę
Cytat:
Napisane przez Madzialenka12344321 Pokaż wiadomość
wóciłam z rehabilitacji od razu TZ mnie podwiózł w kilka miejsc wiec juz złozyłam wszystkie CV w miescie jakie miałam., W weekend wydrukuje kilka i rozdam poza miastem

Od tesciowej dostałam dzis krowki, ptasie mleczki i kawę wiec wszamanka ciąg dalszy

BYłam dzis wsklepie zobaczyc corby na zywo i.... nie chce go chyba wezmę avilę bym wzięła monte, ale nie ma klawiatury qwerty i chyba juz w weekend sobie go zamówię

aaa dzwoniła dziewczyna (ta z Anglii) i jutro przylatuje zobaczyc sukienke, wiec musze na rehabilitacje jechac z samego rana. Bo on ma byc sok ok. 11-12 . Najlepiej to aby jak najpóźniej bo musi byc przy tym moja mama, bo ja jej sama tej sukni nie załoze niestety dzis mnie ręka napiernicza jak nie wiem co, bo za bardzo nią szarpnełam wiec trzymajcie kciuki, moze uda mi sie sprzedac. dziewczyna leci z anglii, potem autobusem 130 km z wawy do mnie i z dworca taksówką do mnie do domu
to chyba jest powaznie zainteresowana twoja suknią skoro leci po nią. trzymam więc kciuki oby była dobra na nią

Cytat:
Napisane przez mona_ja Pokaż wiadomość
kiedyś wklejałam zdjecia całego mieszkanka ale specjal for you wkleje kuchnie jeszcze raz
o prosze
mieszkanko super, fajnie i nowocześnie sobie użądziliście
Cytat:
Napisane przez Ana*** Pokaż wiadomość
Zapomniałam się pochwalić my ciąg dalszy biurokracji związanej z budową byliśmy dzisiaj u pani architekt i jakieś niejasności w decyzji były...(droga prywatna ma nie takie numery...) ale na szczęście teściu ma swoje dokumenty sprzed wielu lat na których wszystko jest uwzględnione jedziemy tam jutro to wyjaśnić i składamy zamówienie na wybrany projekt...
to gratulacje

a ja byłam dzisiaj na wizycie u gina i pierwszy raz wyszłam bez żadnej recepty normalnie jestem w szoku, że przez 1,5 roku po usunięciu nadżerki nie mam nawet zapalenia. Aż nie mogę wyjść z wrażenia, bo ja tak średnio co 2 miesiace chodziłam z infekcją i nie mogłam się jej pozbyć. Przy badaniu piersi babka zauważyła że z jednej leci mi płyn. Kazała mi zrobić badanie krwi na prolaktynę. Miała któraś z was takie badanie, bo ja nawet nie wiem o co chodzi za bardzo.
I jeszcze takie pytanie do dziewczyn mierzących temperaturę, robicie to zwykłym termometrem, takim elektrycznym, czy musi być jakiś specjalny? mierzy się temperaturę od razu po obudzeniu, czy bo porannym sikaniu? Zielona jestem, widać że nie robiłam poradni małżeńskiej

"dwa serca jedno bicie, tylko Ty i Ja na całe życie"

Łukaszek
stokrotka24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-06, 21:31   #3635
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

U nas to samo nie ma zwyczaju zapewniania noclegu czy dojazdu wszytskim gościom. bus był tylko spod kościoła na salę. Nawet pytałam się naszych znajomych którzy mieli 30 km do domu czy chcą busa, ale większość zorganizowała się we własnym zakresie.

W Gagatkowym świecie Mamo, połamigłówkujemy? - Logico primo
Agatka jest już z nami
Scio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-06, 21:34   #3636
kliwia
Zakorzenienie

stokrotka, eleketryczny jest ok, od razu po przebudzeniu codziennie o tej samej porze.
Stary 2010-05-06, 21:35   #3637
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

Stokrotko prolaktyna to hormon, bada się go z krwi, najlepiej na czczo i przyjść do labu kilka minut wcześniej, zeby się uspokoić przed badaniem, bo stres itp. podwyższa. koszt ok. 25 zł. Za wysoka prolaktyna blokuje owulkę
Temperaturę mierzy się codziennie o tej samej godzine (najpóżniej chyba o 8), przed wstaniem z łóżka, od razu po przebudzeniu.

To mówiłam ja domorosły ginekolog Normlanie niedługo mogę robić specjalizację z hormonów i około staraniowych spraw

Agatka jest już z nami
Stary 2010-05-06, 21:39   #3638
india83
Zakorzenienie

No więc jak widac róznie z tym bywa nie, oczywiscie zapewnianie wszytstkim dojazdu to juz lekka przesada, ale nocleg wydawal mi sie czyms naturalnym po prostu ja się z czyms takim nie spotkałam hihihi a juz na paru weseliskach byłam
Stary 2010-05-06, 21:40   #3639
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

uciekam dziewczynki
a wszystkim klikającym dziękuję
neska22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-06, 21:40   #3640
Sysunia_d
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kliwia Pokaż wiadomość

Ja klikałam

To ja mam odobną tylko z pokrętłami Tylko ze ja nie musze mieć specjalnych garczków a do tej indu.....chyba trzeba miec jakiś takie odpowiednie Tak wiec tak czy siak chyba do swojego mieszkania bym takiej plyty nie kupiłam przez to czyszczenie .

Ja miałam wesele na 100 osob i tez noclegu nie zamawialismy bo bysmy musieli isc z torbami a i tak wszyscy przyjechali i byli do samego rana . Wiec u mnie nie bylo jakiegos wielkiego problemu ze ktos mowil ze nie przyjedzie bo nie zalatwiamy spania .

Mona piekna ta twoja kuchnia

Stary 2010-05-06, 21:41   #3641
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

Cytat:
Napisane przez india83 Pokaż wiadomość
No więc jak widac róznie z tym bywa nie, oczywiscie zapewnianie wszytstkim dojazdu to juz lekka przesada, ale nocleg wydawal mi sie czyms naturalnym po prostu ja się z czyms takim nie spotkałam hihihi a juz na paru weseliskach byłam
Bewnie to też zależy od okolic, bo co kraj to obyczaj

Agatka jest już z nami
Stary 2010-05-06, 21:42   #3642
ktosia86
Zakorzenienie

Cytat:

Ja

Ale ze mnie matoł dopiero doczytałam, że napisałaś "która NIE kliknęła ". A ja oczywiście to zrobiłam

Cytat:
Napisane przez Scio Pokaż wiadomość
Stokrotko prolaktyna to hormon, bada się go z krwi, najlepiej na czczo i przyjść do labu kilka minut wcześniej, zeby się uspokoić przed badaniem, bo stres itp. podwyższa. koszt ok. 25 zł. Za wysoka prolaktyna blokuje owulkę
Temperaturę mierzy się codziennie o tej samej godzine (najpóżniej chyba o 8), przed wstaniem z łóżka, od razu po przebudzeniu.

To mówiłam ja domorosły ginekolog Normlanie niedługo mogę robić specjalizację z hormonów i około staraniowych spraw
Możesz podać sobie rękę z moim mężem w takim razie Bo skończył ginekologię internetową

Edytowane przez ktosia86
Czas edycji: 2010-05-06 o 21:45
ktosia86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-06, 21:45   #3643
ania20m
Wtajemniczenie

To ja też poprosze o ostatnie dzisiaj kliknięcia i uciekam spać

Kubusiowy zakątek zapraszam
http://jakubowskiimama.blogspot.com/
ania20m jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-06, 21:51   #3644
stokrotka24
Zakorzenienie

Cytat:
stokrotka, eleketryczny jest ok, od razu po przebudzeniu codziennie o tej samej porze.
dzięki, od następnego miesiąca zaczynam mierzyć, tylko najpierw termometr muszę kupić
ja się przyznaję bez bicia, że nie głosowałam na ciebie anie żadna z was dzisiaj, bo w pracy nie mam kiedy a teraz jak naprawiłam płyte główną (koszt 100 zł) to zepsuła mi się myszka i zamykają się strony cały czas jak klikam, więc nie ma szans na otwieranie waszych konkursów

Cytat:

no faktycznie ginekolog z ciebie pierwsza klasa to muszę zrobić szybko te badania, bo może dlatego przez 5 lat przy przerywanym nic nie wyszło

Łukaszek
Stary 2010-05-06, 21:57   #3645
kliwia
Zakorzenienie

stokrotka nam Pani na naukach mowila, zw najdokladniejsze sa termometry z jakiem czerwonym krzyzykiem, szwajcarskie czy cos
to klikaj kazdy glos sie liczy
Stary 2010-05-06, 22:00   #3646
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

Stokrotka to szybciutko się przebadaj i trzymam kciuki za wyniki. Zresztą prolaktynę dość łatwo zbić. Niestety lek który tak działa ma okropne skutki uboczne, jest też wersja bez tylu dolegliwści ale dużo droższa.

A jak chcesz mierzyć tempkę to polecam ten serwis http://www.skarbmamy.pl
mają te tabelki na tempki i wszytsko za free

Agatka jest już z nami
Stary 2010-05-06, 22:02   #3647
zaaaabcia
Zakorzenienie

Dziewczyny czy ktoras z Was ma moze sprawdzony przepis na nadziewane pieczarki?

Olivia 2.07.2014
zaaaabcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-06, 22:03   #3648
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

A a termometr mam taki.
http://www.allegro.pl/item1019303778..._promocja.html
Ponoć jeden z lepszych do npr (przynajmniej ten polecały dziewczyny z 28dni.pl)
ogólnie jestem zadowlona bo ma wspaniałą funkcje zapamiętywania wyniku, więc otwieram oko mierze, pika i dokładam i spisuje jak wstanę.
TZn. tak było, bo teraz nie mierzę

Agatka jest już z nami
Stary 2010-05-06, 22:04   #3649
Sysunia_d
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zaaaabcia Pokaż wiadomość
Dziewczyny czy ktoras z Was ma moze sprawdzony przepis na nadziewane pieczarki?
Oj ja cie nie poratuje , bo nigdy nie robiłam

Scio możesz mi zmienić date porodu na około 24 .11 bo mam wpisane 15.11

Edytowane przez Sysunia_d
Czas edycji: 2010-05-06 o 22:06
Stary 2010-05-06, 22:06   #3650
stokrotka24
Zakorzenienie

Cytat:
Stokrotka to szybciutko się przebadaj i trzymam kciuki za wyniki. Zresztą prolaktynę dość łatwo zbić. Niestety lek który tak działa ma okropne skutki uboczne, jest też wersja bez tylu dolegliwści ale dużo droższa.

A jak chcesz mierzyć tempkę to polecam ten serwis http://www.skarbmamy.pl
mają te tabelki na tempki i wszytsko za free
oj szybko się przebadam bo właśnie poczytałam na necie, że przyczyną podwyższonej prolaktyny może być gruczolak przysadki mózgowej jak towarzysza temu silne bóle głowy takie migrenowe, pogorszony wzrok, co właśnie mnie nęka od kilku miesięcy. Aż mi się gorąco zrobiło, bo nie wiem czy pamiętacie ale mój tato zmarł na guza mózgu. Aż się boję. W następnym tygodniu idę na badania

Cytat:
stokrotka nam Pani na naukach mowila, zw najdokladniejsze sa termometry z jakiem czerwonym krzyzykiem, szwajcarskie czy cos
to klikaj kazdy glos sie liczy
zaraz postaram się kliknąc

Łukaszek
Stary 2010-05-06, 22:08   #3651
kliwia
Zakorzenienie

zabcia ja takich nadziewajaek nie robilam nigdy.
Dobre jedzinko jest na wielkiezarcie
Stary 2010-05-06, 22:14   #3652
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez stokrotka24 Pokaż wiadomość
a ja byłam dzisiaj na wizycie u gina i pierwszy raz wyszłam bez żadnej recepty

Dziewczyny doradzicie mi ile tej kasy dac z okazji 18 dla chrzesniaka??

Madzialenka12344321 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-06, 22:16   #3653
martucha84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez SAMBAdiJANEIRO Pokaż wiadomość
i nad morzem taka super pogoda byla?? kurcze jak zazdroszcze wypadu... mi sie juz urlop tak marzy ze szok... ale nie wiadomo jak z nim bedzie bo tz bez pracy jak znajdzie prace to od razu urlopu nie dostanie, a teraz to ja nigdzie jechac nie moge bo trzyma mnie szkola i zajecia... do tego do 10 lipca mam zajecia ;/ ale juz ustalilam z mezuniem ze jak on nie bedzie mogl jechac to biore moja mamcie nad morze bo dawno nie byla ale nie ma z kim jechac.... a z nami we 3 nie chce bo mowi ze bedzie jak 3 kolo u wozu ehhh
moja kuzynka jest nad morzem juz 2 tydzien, jutro wraca.. i mowila ze caly czas mieli slonce bylo bardzoooo cieplo

Cytat:
Napisane przez ania20m Pokaż wiadomość
P.S. fizykoterapia mi pomaga, już dzisiaj mnie mniej boli
bosko

Cytat:
Napisane przez india83 Pokaż wiadomość
Powiem szczerze, ze ja jeszcze nie byłam na weselu gdzie młodych by nie interesowało gdzie bede spac o to nigdy sie nie musiałam martwic, nawet jak nocowalismy w hotelu to wszystko oplacała para mloda, a na innych weselach miałam zagwarantowany nocleg u rodziny w domu (u mnie tez tak było, bo na wynajecie pokoi w hotelu nas nie było stac ) Transport we wlasnym zakresie. Raz jechałam autokarem, spod domu weselnego goscie przesiedli sie do autokaru i jechalismy do cerkwi chyba zeby nikt po drodze sie nie zgubil
dokladnie tak

Cytat:
Napisane przez stokrotka24 Pokaż wiadomość
a ja byłam dzisiaj na wizycie u gina i pierwszy raz wyszłam bez żadnej recepty normalnie jestem w szoku, że przez 1,5 roku po usunięciu nadżerki nie mam nawet zapalenia. Aż nie mogę wyjść z wrażenia, bo ja tak średnio co 2 miesiace chodziłam z infekcją i nie mogłam się jej pozbyć. Przy badaniu piersi babka zauważyła że z jednej leci mi płyn. Kazała mi zrobić badanie krwi na prolaktynę. Miała któraś z was takie badanie, bo ja nawet nie wiem o co chodzi za bardzo.
I jeszcze takie pytanie do dziewczyn mierzących temperaturę, robicie to zwykłym termometrem, takim elektrycznym, czy musi być jakiś specjalny? mierzy się temperaturę od razu po obudzeniu, czy bo porannym sikaniu? Zielona jestem, widać że nie robiłam poradni małżeńskiej
bardzo sie ciesze;D

wlasnie wrocilam z koncertu jezzowego mojej kuzynki.. wytrwalam niecala godzine bo bylo tak zadymione ze szok... ale fajnie grali...

trzymajcie rano kciuki bo ide na badania - mocz, morfologia i glukoza 2 razy... tragedia........
Stary 2010-05-06, 22:16   #3654
atomufka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Sysunia_d Pokaż wiadomość
Nie wiem jak wygląda taka płyta ale u nas na mieszkanku jest płyta elektryczna i fakt gotuje sie szybko itp ale cholera mnie bierze z utrzymaniem jej w czystości. Jak sie otłuści np od smazenia to cholera nie idzie jej domyć a mam rózne środki do tej płyty ja to połozyłam lage i tż ja myje choć klnie przy tym jak szefc. Normalnie porazka
Ja mam taki specjalny srodek do czyszczenia i nie ma problemu .Duzo latwiej sie czysci niz zwykla gazowa.

szafa

https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...2#post32329502

atomufka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-06, 22:17   #3655
domi7ks
Zakorzenienie

martucha czemu glukoza dwa razy?
bo najpierw to sie robi 50 g, a jak wyniki wyjda zawyzone to potem 75 g

dzieki za kliki i porady co do wesela

domi7ks jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-06, 22:24   #3656
Sysunia_d
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Madzialenka12344321 Pokaż wiadomość

Dziewczyny doradzicie mi ile tej kasy dac z okazji 18 dla chrzesniaka??

Madzia trudno powiedzieć 200 zł to chyba mało ale z drugiej strony jak sie im kontakt urwał to znowu z jakiej racji ma mu dac np 300 zł .

Ja od swojej zawsze na takich imprezach dostawałam sporo kaski albo wypasiony prezent . Komunia prezent a 18 tka i slub to kaska ale taka konkretna ( na slub nam dala 4 tysiaki) tak wiec nie wiem co doradzic.

Stary 2010-05-06, 22:28   #3657
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Cytat:
Madzia trudno powiedzieć 200 zł to chyba mało ale z drugiej strony jak sie im kontakt urwał to znowu z jakiej racji ma mu dac np 300 zł .

Ja od swojej zawsze na takich imprezach dostawałam sporo kaski albo wypasiony prezent . Komunia prezent a 18 tka i slub to kaska ale taka konkretna ( na slub nam dala 4 tysiaki) tak wiec nie wiem co doradzic.
ech.. mnie to wkurza, bo odezwał sie po takim czasie i tylko jedno sie nasuwa , ze chodzi o kasę. Bo miał urodziny, zadzwonił po tych 5 latach z zyczeniami, mama tez mu złozyła i nic więcej.... wiec odczekał prawie tydzien i nie wytrzymał, chco na ciasto ją zaprosił aby tylko przyjechała ech....

Madzialenka12344321 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-06, 22:36   #3658
Daysy85
Zakorzenienie

Atomufka i Stokrotka.
Staramy się w PKO zwykłym bez Żubra. Podobno we wtorek w zeszłym tyg dokumenty trafiły do Krakowa do analityka... kurde no kiedy oni to w tym Kraku zrobią...??? Jak myślicie jest taka możliwość, że przyjdzie odpowiedź negatywna???
Daysy85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-06, 22:36   #3659
Corii
👸🏼 Barbie 💜 M.A.C

Cytat:
Napisane przez Rybulka Pokaż wiadomość
Ja właśnie skończyłam 1,5-letnie bibliotekoznawstwo i informację naukową na UŚ. Semestr kosztował 1550 złotych, zajęcia były w soboty i niedziele, ale dość nieregularnie- zdarzały się zjazdy co tydzień, ale też co 3 tygodnie. Poza tym często było tak, że mieliśmy zajęcia tylko w sobotę, albo tylko w niedzielę.
W każdej sesji miałam przynajmniej 2 egzaminy , no i zaliczenia ćwiczeń. Pracy dyplomowej nie pisałam. Podobno na podyplomówkach 2-letnich się pisze...
Rybulko, Panie Gondek i Socha jeszcze tam wykładały, jak kończyłaś?

Live long and prosper
🖖🏻
Corii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-06, 22:39   #3660
zaaaabcia
Zakorzenienie

Cytat:
Oj ja cie nie poratuje , bo nigdy nie robiłam
kurde znalazlam na necie przepis ale nie wiem jak wyjdzie

Cytat:
zabcia ja takich nadziewajaek nie robilam nigdy.
Dobre jedzinko jest na wielkiezarcie
dzieki zaraz sprawdze

Olivia 2.07.2014
zaaaabcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości