|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2611 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Uroki ciaży czujemy, a jesienią się rozpakujemy. WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz.I
Cytat:
Wynik: Na 52% będzie to chłopczyk. Na 48% będzie to dziewczynka. ciekawa jestem co to oznacza hehe... |
|
|
|
|
#2612 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Uroki ciaży czujemy, a jesienią się rozpakujemy. WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz.I
Cytat:
Niestety dzidzi nie pokazało co ma między nóżkami A moje maleństwo ma już 8,8 cm Dziś miałam pierwsze USG przez brzuch, więc od razu jakoś gorsza. Ale i tak widziałam buźkę, oczka, rączki, mózg, brzuszek... Wszystko jest OK. A na 3D to normalnie jak obcy z innej planety, normalnie przestraszyć się idzie ![]() A ja za to mam problem z nerką. Jak powiedziałam ginowi, jak mnie wczoraj bolał bok, to mi nagadał, że czemu nie pojechałam do szpitala. Dziś boli mnie troszkę słabiej, ale nadal boli. Zrobił mi USG tego boku, bo myślał, że to wątroba, ale okazuje się, że z nerką coś jest nie tak, mam powiększone jakieś miedniczki czy jakoś tak, no są poza normą i to pewnie sprawia mi ból. Mam iść do urologa, a jak dziś nie wytrzymam to mam jechać do szpitala. Zapisał mi antybiotyk, ale ja go nie wezmę, bo w końcu w moczu nie mam bakterii, więc po co go brać. Wstrzymam się do decyzji urologa. |
|
|
|
|
#2613 |
|
Rozeznanie
|
Hej dziewuszki
![]() Ja juz po USG, dziękuje, że trzymałyście kciuki, ale tak na 100% dalej nie wiem co tam siedzi ![]() Lekarz powiedział na początku jak rozłożyło nóżki, że to DZIEWCZYNKA?? , ale potem powiedział, że nie jest pewny i lepiej żebym sie jeszcze nie chwaliła eheehhPrzez całe badanie tylko przez chwilke pokazało co jest miedzy nozkami, wiec nie miał jak tego zweryfikować DZIDZIA ma 23,15cm i 463g tyle jest pewne wszsytko dobrze sie rozwija więc to najważniejsze![]() MOJA DZIDZIA http://img338.imageshack.us/img338/8666/59488856.mp4 filmik działa?????????
Edytowane przez Mpik82 Czas edycji: 2010-05-06 o 19:14 |
|
|
|
#2614 |
|
Zakorzenienie
|
ciesze sie ze z waszymi maluchami dobrze
![]() ja chyba jako jedyna to nie odczuwam wyraznie ruchow ? ja sie nawet nad tym nie zastanawiam moze dlatego? teraz wlasnie wybieram zdjecia bo znalazlam fajna opcje zrobienia foto ksiazki i bede miala pamiatke po pierwszej corce i dla babci
|
#2615 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() 52% chłopiec, 48% dziewczynka te pytania tez bez sesnu bo ja raz jem słone a raz słodkie w zależności od tego na co mam w dany dzień ochote |
|
|
|
|
#2616 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
RAZEM 3.10.09 już prawie 5 lat... http://www.suwaczki.com/tickers/j36regz26lhpn9qe.png KUBUŚ 5.09.10 już prawie 4 latka... http://www.suwaczki.com/tickers/17u9j44jq7vw38gx.png MILENKA 12.08.14 już tydzień za nami... http://www.suwaczki.com/tickers/qdkktv7372ulrj0c.png |
|
|
|
|
#2617 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
haha u mnie Wynik: Na 22% będzie to chłopczyk. Na 78% będzie to dziewczynka. ale pytania sa strasznie głupie
|
|
|
#2618 |
|
Wtajemniczenie
|
u mnie:
Wynik: Na 61% będzie to chłopczyk. Na 39% będzie to dziewczynka |
|
|
|
#2619 |
|
Zakorzenienie
|
hejka
![]() troche Was podczytuje ale mam "szlaban" na komputer bo mam zapalenie spojowek i wygladam tak ---> ![]() Jaga kochana strasznie mi przykro ![]() wszystkim dziewczynka gratuluje (i zazdroszcze po cichutku ) kopniaczkow i ruchow bobaskow. U mnie narazie ciiisza ale mysle ze mam jeszcze czas niemniej jednak doczekac sie juz nie moge a we wtorek wizyta i gina i mam cicha nadzieje na usg bo do polowkowego mam jeszcze miesiac ![]() a teraz ide polezec ze swietlikiem ![]() |
|
|
|
#2620 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Przepis jest bardzo prosty (starcza na dwie duże blachy ciasteczek): ŚMIETANKOWE CIASTECZKA ANI 27 dag maki 25 dag masła 5 łyżek gęstej śmietany 1 żółtko 1 białko do posmarowania, cukier kryształ do posypania Wszystkie składniki zagnieść i rozwałkować kilka razy, wykrawać niezbyt cienkie ciasteczka. Posmarować białkiem i posypać cukrem. Piec ok. 20 minut, w temp. 175C, aż będą lekko zarumienione. Jakby coś było niejasne, to napisz. Ten przepis to trochę taki skrót myślowy ![]() Cytat:
Strasznie mnie teraz gardło boli:/Weronisia, piękny ten Twój maluszek ![]() Cytat:
![]() Jak takie wstydliwe to może dziewczynka
|
|
#2621 |
|
Zadomowienie
|
Mpik... szczesciaro...! a filmik super! dzidzia juz ma troche ciasno
|
|
|
|
#2622 |
|
Rozeznanie
|
mam nadzieje, że pojde nastepnym razem to napwno bedzie dziewuszka bo teraz sam lekarz nie ma pewnosci, ale co najwazniejsze to juz duza dzidzia![]()
|
|
#2623 |
|
Wtajemniczenie
|
Mpik... ale super ten filmik, jak dzidzius super tymi nozkami rusza.... oj slodziutki jest!
|
|
|
|
#2624 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny znowu (już 3 dzień) mam takie szyranie w brzuszku jakby stado mrówek chodziło
. Czy to może dzidzia buszować ???
|
|
|
|
#2625 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny czy któraś z Was ma stwierdzoną anemię? Bo ja mam kiepskie wyniki krwi hematokryt 33%, hemoglobina 10,9 krwinki czerwone 3,7 wszystko poniżej normy i faktycznie mam osttanio omdlenia i zawroty głowy i nie mogę ustać dłużej niż parę minut.
Niby biorę witaminy prenatal complex ale tam jest 60mg fe nie wiem czy to dosyć. Może któraś z Was tak miała? Podobno 30% ciężarnych to ma.. czy gin Wam dodatkoo żelazo przepisał? ja mam wizyte dopiero 24 maja.. |
|
|
|
#2626 | |
|
Zadomowienie
|
A kupiłam sobie dwa staniki ciążowe
Czarny i biały, mega wygodne No i oczywiście kilka ubranek dla Małej ![]() Może z 5 minut trwało to badanie.Dr Bartosiewicz oczywiście jest bardzo miły,ale jakoś zbyt ogólnie to wszystko wyglądało.No już nieważne było minęło ![]() Cytat:
|
|
#2627 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Lekarz kazal sie nie przejmowac. Pic soki z witaminami, brac tabletki (przepisal jeszcze jakies ale za chiny nie moge sie doczytac, jutro po nie pojde) i odpoczywac ![]() W ciazy juz tak jest. Dziecko nam duzo podkrada. Lekarz powiedzial, ze byc moze mam slaba wchlanialnosc witamin, do tego dochodzi dziecko i wyniki leca. Tego sie nie zmieni, trzeba dbac o siebie i sie nie stresowac. Dodam jeszcze, ze 3tyg temu poziom zelaza we krwi mialam 16,8 a wczoraj 9,5. ---------- Dopisano o 21:47 ---------- Poprzedni post napisano o 21:47 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 21:48 ---------- Poprzedni post napisano o 21:47 ---------- Mpik, Weronisia - gratulacje ---------- Dopisano o 21:51 ---------- Poprzedni post napisano o 21:48 ---------- Jeszcze chcialam dodac, ze zapisuje sie do szkoly rodzenia ![]() Dzisiaj juz dzwonilam sie umowic. Bardzo mila pani powiedziala, ze moge zaczac juz we wtorek, ale lepiej dla mnie bedzie jesli zaczne w polowie czerwca. Wiec poczekam. Koszt szkoly wynosi 250zl. Z tego co mi opowiadalo to dosc sporo tych zajec, wiec wydaje mi sie, ze to nie jest duza kwota, a moze sie czegos nauczyc
|
||
|
|
|
#2628 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny ale sie przestraszyłam
lekarz zapisał mi witaminy Centrum Materna DHA już mi się kończą więc pomyślałam że teraz wypróbuje inne bo te cenowo 80 zł na miesiąc. No wiec czytam w nece o tych witaminach aż tu nagle przeczytałam wypowiedzi innych dziewczyn na temat tych witamin które obecnie biore i okazało sie że :"w szpitalu położne zauważyły że koiety które brały witaminy Centrum Materna DHA rodziły bardzo duże dzieci w granicach 4500 i więcej i że to nie jest normalne". ![]() Teraz to już na pewno zmieniam te witainy . A wy jakie bierzecie??? |
|
|
|
#2629 | |||||
|
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
A dziękuję, u mnie ok, ale widzę że idziemy'' łeb w łeb'', a raczej ''brzuch w brzuch'', bo mamy ten sam tp. ?Cytat:
Cytat:
. Usg 3d/4d kosztuje 250zł,a z nagraniem na płytę 300zl, więc na pewno sie nie wybiorę, a jest tylko jedno w mieścieCytat:
Edytowane przez agata81 Czas edycji: 2010-05-06 o 22:13 |
|||||
|
|
|
#2630 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Jeśli chodzi o nie wykupienie żelaza , które przepisał mi lekarz to dlatego bo anemię mam wrodzoną i miałam już do czynienie nie raz z różnego rodzaju farmaceutykami tego typu, które mi nie pomagały a wręcz szkodziły. Jetem teraz na naturalnym leczeniem. |
|
|
|
|
#2631 |
|
Raczkowanie
|
agata81 mam 4 kg na plusie a jeśli chodzi o brzuch to ludzie mi sie pytają który to miesiąc 6 czy 7
albo że już niedługo rozwiązanie. No co widocznie dziecko sie tak ułozyło i koniec. Moja kuzynka ma termin na pazdziernik ok 26 nie cały miesiąc różnicy i dopiero teraz coś tam zaczęło u niej widać i do tego wpiepsza faktycznie za 2 no ale ciągle chodzi do pracy zapiepsz ma na nocki nawet chodzi . A ja pierwsze 2 miesiące w łużku leżałam do pracy nie chodziłam, może z braku ruchu bo jeśli chodzi o jedzenie to szału w ilości nie ma. |
|
|
|
#2632 |
|
Rozeznanie
|
hej dziewuszki
Tak więc u mnie wszystko ok, a i w ciągu najbliższych 2 tyg mam zrobić usg połówkowe...no wreszcie zobaczę co we mnie siedzi
|
#2633 |
|
Raczkowanie
|
agata81 to ty też miałaś OM 27 grudnia ???
A jaką długość cyklu miałaś 28 ??? Bo coś mi sie wydaje że ten mój termin troch sie skróci. Ja cykl miałam co 26 dni a lekarz liczy TP każdej kobiecie zakładając że cykl co 28 dni. |
|
|
|
#2634 | ||
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Cytat:
, bo jakoś nigdy nie zwracałam na to specjalnej uwagi )
Edytowane przez agata81 Czas edycji: 2010-05-06 o 22:53 |
||
|
|
|
#2635 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Przepis prościutki, tylko powiedz ile to jest 27 dag mąki?? Ni mam wagi, więc wszystko mierzę szklankami itp Bardzo dziękuję za przepisik Myślę, że po weekendzie go wypróbuję, bo dziś napiekłam sporo kruchych, a w weekend wyjeżdżamy na wesele, więc nawet nie będzie komu jeść hihiCytat:
Ja biorę Falvit Mama Niestety musiałam na jakiś czas odstawić, bo miałam po nich niezłe mdłości, ale teraz jest już w porządku. Cenowo też nie jest strasznie ![]() Moje wyniki testu ludowego Szkoda tylko, że moja dziewczynka ma siusiaka :PWynik: Na 35% będzie to chłopczyk. Na 65% będzie to dziewczynka.
Edytowane przez tifio Czas edycji: 2010-05-06 o 22:58 |
||
|
|
|
#2636 |
|
Raczkowanie
|
To do jutra
![]() ---------- Dopisano o 22:57 ---------- Poprzedni post napisano o 22:54 ---------- [QUOTE=agata81;19098094]Moja mama jest położną z wieloletnim doświadczeniem (ponad 30l.)i jest zdania, że kobiety które biorą jakiekolwiek witaminy rodzą większe dzieci , tak jakbyte dzieci były sztucznie dokarmiane i mają większą masę ciała. To ty niczego nie bierzesz ??? Już sama niewiem co z tymi witaminami. Na tarczyce tabletki biore, no-spe biore, na podtrzymanie ciąży biore Luteine i teraz te witaminy.
|
|
|
|
#2637 |
|
Wtajemniczenie
|
jak wyniki leca to lepiej brac witaminy
i nic sie nie bac o wage dziecka, bo zdrowie jest najwazniejsze.
|
|
|
|
#2638 |
|
Raczkowanie
|
hmmmm....
|
|
|
|
#2639 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
(,niestety jak zwykle w zimie jeszcze przed ciążą przytyłam 5kg , no ale oponka u mnie spora a nie taka ''piłeczka ciążowa''...Troche sie wagą stresuje, bo w poprzedniej ciąży przytyłam 25kg...
|
|
|
|
|
#2640 |
|
Raczkowanie
|
Lecę nyny
---------- Dopisano o 23:21 ---------- Poprzedni post napisano o 23:15 ---------- Co napiszę że idę spać to ktoś sie odzywa agata81ja też sie boje bo mam na plusie 19 kg przez tarczyce i teraz ta ciąża uregulowałam hormony po 6 latach leczenia szansa na dziecko sie pojawiła a ja mam sie przejować kg. Musze poczekac i w pózniejszy czasie zabrać sie do roboty. |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:18.

hehe Zobaczymy

Ja bym obstawiała wątrobę, przez ten nie mijający ból przy chodzeniu, kiszki raczej "falują" i to co uwiera idzie dalej, a wątroba ma inaczej. Wiem bo jestem po żółtaczce i znam z autopsji.

) kopniaczkow i ruchow bobaskow. U mnie narazie ciiisza ale mysle ze mam jeszcze czas 
Strasznie mnie teraz gardło boli:/

lekarz zapisał mi witaminy Centrum Materna DHA już mi się kończą więc pomyślałam że teraz wypróbuje inne bo te cenowo 80 zł na miesiąc. No wiec czytam w nece o tych witaminach aż tu nagle przeczytałam wypowiedzi innych dziewczyn na temat tych witamin które obecnie biore i okazało sie że :
.
chdz teraz to wydaje sie nierealne;(
Myślę, że po weekendzie go wypróbuję, bo dziś napiekłam sporo kruchych, a w weekend wyjeżdżamy na wesele, więc nawet nie będzie komu jeść hihi