|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1981 | |||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.V
Cytat:
), az chce sie jesc! mmm cuuuuuuukinia... co jeszcze jest tam na talerzu? Jak robisz? Wyglada podobnie jak moje "leczo". Hm te Twoje dania wygladaja starsznie zdrowo, kolorowo, i tak warzywnie. Duzo witaminek pewnie maja... Pochwal sie innymi przepisami, co jeszcze dobrego robisz? az mi slinka cieknie! ![]() :brzyda l:---------- Dopisano o 23:08 ---------- Poprzedni post napisano o 23:05 ---------- Cytat:
czyli podobnie..Czekam az cukinia na ogrodku wyrosnie ![]() ---------- Dopisano o 23:10 ---------- Poprzedni post napisano o 23:08 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
#1982 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.V
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Identico! Przynajmniej na zdjeciach. U mnie na pewno z 12 miesiecy srednia brali, ale ja mialam rozne zarobki. |
||||
|
|
|
#1983 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jak mi sie zaczynalo -choc nie wiedzialam ze to to, to jedyne co mnie dzowilo to to ze zaczyna mi jakby polowa języka troche drętwiec, i jakbym nie czula na niej co jem, potem zauwazylam ze krzywo sie usmiecham, tam gdzie porazenie tam kącik prawie wogole nie ruszal sie.. a zamkniecie oczu i marszeczenie czola to juz u lekarza. A i przy tym kąciku jakos mi tak mrowilo, tak dziwnie bylo, sadzilam ze moze opryszczka mi sie robi. ---------- Dopisano o 23:22 ---------- Poprzedni post napisano o 23:16 ---------- Cytat:
łądniutki---------- Dopisano o 23:26 ---------- Poprzedni post napisano o 23:22 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 23:28 ---------- Poprzedni post napisano o 23:26 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 23:30 ---------- Poprzedni post napisano o 23:28 ---------- Cytat:
|
|||||
|
|
|
#1985 |
|
Zakorzenienie
|
To chyba mi w głowę poszło i sobie ją podwieszam pod sufitem, żeby gwoździa nie przybić albo w stopy i jeżdżę na deskorolkach ;]
W końcu stoi przed Wami 93 kilo żywej wagi ![]() Dlatego dziewczyny nie panikujcie, że ważycie nieco ponad 70 kilo, czy przytyłyście 8 kg bo jeśli mówicie, że po mnie nic nie widać to tym bardziej po Was
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... "Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg |
|
|
|
#1986 | |
|
Zadomowienie
|
Siala_Bala w necie bebetto vulcano ma słabiutką opinię - chociażby: http://forum.gazeta.pl/forum/w,22462...LCANO.html?v=2
murano od bebetto również ma mizerne opinie do fyna od tego roku okrycie na nogi jest w cenie wózka fotelik od jedo jest słaby, ok zgadzam się, ale ten od bebetto nie jest lepszy, atestów nie ma żaden z nich, tylko chyba bebetto nie robi adapterów do innych fotelików a jedo tak ... ---------- Dopisano o 00:59 ---------- Poprzedni post napisano o 00:46 ---------- Cytat:
Jestem w szoku, byłam przekonana, że dostanę dokładnie swoją wypłatę To dlaczego dzielą przez 30 żeby wyliczyć stawkę dzienna, przecież nie parcuję 30 dni, tylko 21-23 w miesiącu, a jak liczą do wypłacenia to razy liczba dni w miesiącu. Cholerny ZUS. Edytowane przez olakola Czas edycji: 2010-05-07 o 01:15 |
|
|
|
|
#1987 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
i życzę bezbólowej podróży ![]() Cytat:
mogę sobie wyobrazić twoją minę jak woda poleciała Cytat:
![]() jej to wychodzi na to, że tylko mi się wydaje wielki dzięki ![]() chociaż jak wysłałam te zdjęcia mojej mamie to też powiedziała, że jaki już duuuużyyyy ![]() Niezawsze - identico?? serio ty też tak uważasz? no to kurcze naprawdę zostałam przegłosowana... ![]() Siala - ja też uważam, że wogóle po tobie nie widać tych kilogramów ja parę lat temu osiągnęłam wagę 82kg i wyglądałam jak słoń - naprawdę było po mnie widać, że mocno przytyłam... a po tobie nic, hmmm ciekawe jak ty to robisz? może rzeczywiście ci w stopy poszło
It's nice to be important but it's more important to be nice Edytowane przez jaszczka Czas edycji: 2010-05-07 o 01:15 |
|||
|
|
|
#1988 |
|
Wtajemniczenie
|
Mamuśki nie idzie was nadgonić z czytaniem a co dopiero wszystkim odpowiedzieć!
![]() W skrócie gratuluję pięknych brzuszków i pokoików dla dzidziolków, za anię trzymam kciuki żeby szkrabek jeszcze nie wyskakiwał, a do dzidziadziumdzia mam pytanie skąd wiedziałaś że dzidek ma za niskie tętno? U mnie brzuch rośnie w oczach, w najszerszym miejscu mam 101cm i większośc bluzek zrobiła sie na mnie za krótka, sięgają powyżej pępka ![]() Widzę żw większość z was ma pokupione wózki i łóżeczka, mnie to ciagle czeka, pojedziemy na zakupy jak u M zwolni się trochę z nawałem pracy, oprócz tych rzeczy mam już wszystko, wszystkie pierdółki i ubranka do 2 lat i jestem zadowolona bo teraz bym nie dała rady tak chodzic po sklepach, nie dość że upał to zadyszki dostaję po paru metrach i oddychać nie mogę, widocznie mała lub macica napiera mi na płuca. Dobrej nocki tym co juz śpią
Edytowane przez kasandra82 Czas edycji: 2010-05-07 o 01:47 |
|
|
|
#1989 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Na foteliku mi aż tak bardzo nie zalezy by bóg wie ile za niego dawać. A jeśli już mam za niego płacić to wolę by miał wszystko (porządną budkę i okrycie na nóżki). Co do atestów to chyba nie ma się co nimi kierować widząc ile z tym problemu i jak to wygląda - jedne nie mają wcale, inne mają tylko na tkaniny, niektóre przeszły symulacje wypadków i żeby wybrać taki idealny to trzeba by wydać na niego z 700zł a nie stać mnie niestety. Co do opinii na temat gondoli to zupełne bzdury - gondola ma 80cm długości - sama mierzyła mi babka w sklepie, co do szerokości to nie jest jakaś wielka ale dzidzia będzie jeździła w niej lato-jesień więc nie będzie aż tak grubo ubrana by się nie mieścić. W spacerówce jest dużo miejsca a można w niej dziecko wozić zupełnie jak w gondoli a jest nieco szersza. Pisała do mnie również dziewczyna, która miała ten wózek - głównie użytkowany zimą i mówiła, że nie zamieniłaby go na żaden inny. A sklepie wahałam się między nim a Jedo Fyn (o 500zł droższym) i babka poleciła mi Vulcano - gdyby jej zalezało na kasie to zachwalałaby Jedo. Poza tym pytałam o reklamacje i mówiła, ze oba wózki nie są reklamowane prawie wcale (nie tylko w tym jednym sklepie)- wadliwych by chyba nie polecała bo to też problem dla sklepu by taki wózek wymieniać, odsyłać, sprowadzać itd. Poza tym sporo ich widziałam na ulicy i nie odniosłam wrażenia by mamusie się z nimi męczyły. Mam nadzieję, ze wózek się spisze, jeśli nie to trudno. Tak po prawdzie to nie ja za swoją kase kupuję wózek, więc jak będzie to kasa wyrzucona w błoto to przynajmniej mnie tak nie zaboli. Nieco to krutnie brzmi ale taka prawda. Co innego jakbym sama uciułała tą kasę a kupiłabym bubel.
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... "Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg |
|
|
|
|
#1990 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
mamy przeciez wyladowac w szpitalu w tym samym czasie![]() Cytat:
pewnie sobie sciskala pepepowine i stad tak niskie tetno. trzymam kciuki zeby nie bylo wiecej niespodzianek.idealnecialo a ty jak masz problem z zebami to powinnas brac dodatkowo wapn. ja mialam problem z jednym zebem chyba na poczatku 4 miesiaca, a dodam ze do dentysty chodze regularnie i sam dentysta byl zdziwiony co sie sie dzieje skoro wczesniej bylo wszystko w porzadku. powiedzialam to swojej lekarce i nie dosc ze mam lykac witaminy w ktorych jest wapn to jeszcze mi przepisala dodatkowe tabletki 250mg i juz nie mam problemu. widocznie dziecko wysysa z Twoich zebow caly wapn. bylam dzisiaj na klasie karmienia piersia a za ponad tydzien szkola rodzenia |
||
|
|
|
#1991 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny artykuł o tym żeby od 30 tc nie łykać kwasu foliowego! http://☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠/artykuly/czytaj/492...ym-w-pigulkach
|
#1992 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja juz sobie wstalam, zrobilam siusiu do pojemniczka i bede szla na wyniki, jutro sasiadka mi je przyniesie a we wtorek wizyta, moja mala dzis od rana sie przemieszcza ale niech sobie lata po brzuszku, pogoda paskudna...5 stopni, zalozylam tunike z golfikiem
______Karolinka i Iruś______ Nasz ślub-08.09.2007 ...Anastazja-ur.07.07.2010.... http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png...Nasz Aniołek...20.08.2009... http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png Edytowane przez karolcia228 Czas edycji: 2010-05-07 o 07:07 |
|
|
|
|
#1993 | |
|
Zakorzenienie
|
cześć dziewczyny
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 06:27 ---------- Poprzedni post napisano o 05:56 ---------- siala fajny wózeczek ![]() anoxa , ania ładna pościel wiolek bardzo ładnie i łóżeczko już czeka ![]() bajka dobre z tym spryskiwaczem ![]() ---------- Dopisano o 06:36 ---------- Poprzedni post napisano o 06:27 ---------- A u nas na SR cwiczyliśmy pozycje do porodu z mężami ![]() Poza tym znowu o nastawieniu psychicznym i techniki relaksacyjne... Ogólnie mówiła, że pierwiastki rodzą 12h i taka jest średnia . Wiec pierwsza faza (jeżeli nie odchodzą wody) może odbywać się w domu ... Moja szwagierka chodziła na te szkołe i ona pierwsze dziecko urodziła po godzinie od przyjazdu na porodówkę Pisałam już kiedyś, że przyjechała z 8 cm rozwarciem.Chyba tak się nasłuchała o tych fazach , że w domu nie dała sobie powiedzieć, że to już ![]() Poza tym położna jeszcze mówiła o kryzysie 7 cm ![]() Mówiła jeszcze, że nie ma reguły ale że przeważnie poród rozpoczyna się w nocy bo oksytocyna lubi cicho ciepło i ciemno
Edytowane przez papeteria Czas edycji: 2010-05-07 o 08:56 |
|
|
|
|
#1994 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
Cytat:
Na początku poprosiłam położną o to aby mówiła jak wygląda sytuacja w przypadku CC (jeśli się różni od sytuacji naturalnego porodu). Jestem jedyną osoba w grupie, która ma planowaną CC. Tych różnic jest sporo na każdym etapie. Na ostatnim mówiliśmy o żywieniu i jest jasne, że przy planowanej CC nie będę miała naturalnej laktacji (bo nie ma skurczy). Muszę zabrać laktator do szpitala i po CC za jego pomocą wywołać laktację Nie przeraża mnie poród ani igły, znieczulenia itd ale CEWNIK?????????????? Jakoś o tym nie pomyślałam... Wczoraj położna uświadomiła mi, że podczas CC założą mi cewnik i będę z nim przed 1-2 doby. Leżenie plackiem 2 doby... Maluszek tylko na karmienia Ach ta CC ... nic fajnego... Jakoś nie mogę się przyzwyczaić do myśli, że mi tam coś zamontują ... Bleeee CEWNIK... ---------- Dopisano o 08:43 ---------- Poprzedni post napisano o 08:41 ---------- Cytat:
Jestem niska, drobna to brzuch 106 cm wygląda jak gigant ![]() ---------- Dopisano o 08:45 ---------- Poprzedni post napisano o 08:43 ---------- Cytat:
czyli wszystko w swoim czasie---------- Dopisano o 08:49 ---------- Poprzedni post napisano o 08:45 ---------- Cytat:
Dziękuję za miłe słowa. Nie przepadam za mięsem więc ładuję w siebie sporo warzyw Dzisiaj będą brokuły. Nie wiem jeszcze co z nimi zrobię... Musze zobaczyć co kryje lodówka Ach i zrobię szczawiową bo mam też szczaw od wuja |
||||
|
|
|
#1995 |
|
Zakorzenienie
|
Hej dziewczyny, wkońcu jestem
Wieki mnie tutaj nie było, ale nie wchodziłam na wizaż by nie odrywać się od pisania i wogóle. Napisałam cała magisterkę, mam ją wykończoną, dzisiaj jadę zawieźć ją do sprawdzenia promotorowi, przy okazji napisałam dwie prace zaliczeniowe też w tym czsie.... wiadomo jeszcze jak to jest z jednym dzieckiem, mężem i domem na głowie, nie można poświęcić się całkowicie pracy i wogóle. W dodatku jeszcze baba w ciąży ostatnio Klara nie pozwala mi za długo przed komputerem siedzieć, muszę co chwilę się kłaść, bo coś wypchała mi pod moje żebra i ból taki jak za długo siedzę, że szkoda gadać...Poza tym zaczął się u mnie 7 miesiąc... leci czas, nie powiem, że nie. Byłam też w środę u lekarza, kolejna wizyta 2 czerwca i będę mieć ostatnie bodajże USG. Poza tym wszystko w porządku. Wyniki mam bardzo dobre, jedynie lekarka mówi, że mam więcej pić, to się zaczęłam śmiać, że jak będę więcej pić to już wogóle z wc nie wyjdę. Waga w sumie w miarę się trzyma, więc nie jest źle. No i co najważniejsze, od czasu jak puścił ucisk z krzyża, tak i ciśnienie mam w normie, zgagi codziennie nie mam... lepiej się czuje. Co tam u Was? W takim większym skrócie kobiety? Bo nie dam rady nadrobić. |
|
|
|
#1996 | |
|
Zakorzenienie
|
dzien dobry
prawie nie spalam w nocy bo maly strasznie mnie kopal po zebrach. wogole po tych lekach on sie jeszcze bardziej ruchliwy zrobil. caly czas sie wierci a chwile po lyknieciu tabletki tak kopie ze mnie zgina wq pol mam nadzieje ze wszystko sie unormuje bo dzis moj maz wyjezdza po auto do nowego sacza i wroci dopiero jutro wiezorem pewnie a ja po tych lekach mam taka delirke ze sama do szpitala nie dojade raczejCytat:
![]() ![]() no i ciesze sie ze na wizycie ok. w skrocie u mnie to wczoraj bylam na wizycie i okazalo sie ze maly juz sie pcha na swiat. mam skurcze i rozwarcie na palec. dostalam leki i mam lezec i absolutnie nic nie robic w domu. dzidziadziumdzia tez miala wizyte wczoraj i pojechala do szpitala bo malutka miala za slabe tetno. ale wszystko ok. w szpitalu juz miala dobre ale zostaly na obserwacji |
|
|
|
|
#1997 |
|
Zakorzenienie
|
Aniu ty już w sumie i tak blisko porodu... wiesz jeszcze miesiąc i możesz rodzić w sumie... jakby maleństwo się pośpieszyło
jednak mam nadzieję, że nie zrobi ci psikusa i posiedzi jeszcze trochę A właśnie co do dzidzi, to powiedzcie mi czy robiła badania na cholestaze? Czy wkońcu przeszło jej to swędzenie całego ciała? |
|
|
|
#1998 |
|
Zakorzenienie
|
Hej mamusie1 Rano nie miałam neta no i teraz mam pare minut przed pracą na nadrobienie. Nareszcie wyszło słoneczko
Zapomniałam Wam napisać co wymyślił mój mąż. Poprosiłam go, żeby przypominał mi o ćwiczeniach mięśni Kegla. On wydrukował karteczki i je wszędzie pozawieszał, nawet w lodówce. Oczywiście hasła sa róże np: pamiętaj o kręglach, ćwicz mięśnie, będziesz wielki, jest tyle do zrobienia w autobusie A na monitorze zamieścił zdjęcie kręgli. Mój pomysłowy Dobromir. Teraz nie mam wytłumaczenia, że nie pamiętam.
|
|
|
|
#1999 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 07:32 ---------- Poprzedni post napisano o 07:31 ---------- Cytat:
ale dobrze ja przyznam szczerze zapominam
|
||
|
|
|
#2000 |
|
Zakorzenienie
|
Papeteria nie chcę Cię martwić... ale różnie w życiu bywa... Ja rodziłam miesiąc przed terminem, totalnie nie spodziewałam się takiego obrotu sytuacji... odeszły mi wody i od tego poszło już szybcikiem
więc lepiej być przygotowanym, na wszelki wypadek... ja planuje w czerwcu już torbę spakować, mimo, że termin mam na sierpień... Marta, masz pomysłowego męża oj i to bardzo
|
|
|
|
#2001 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Basiu co do dzidzi tonie mam pojecia. tez mnie nie bylo dluzszy czas i sporo mnie ominelo |
|
|
|
|
#2002 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry.
Basiu- super, że udało Ci się skończyć pracę. Oby promotor się nie czepiał. Marta- u mnie też pogoda ładna, od rana świeci słoneczko. No i z tymi "kręglami" dooobre. Ja właśnie jem śniadanie- bułka z nutellą i herbatka, a o 10 zaczynam znów malować
|
#2003 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
pamiętam.Ja na razie wyprałam koszule do szpitala, ale zmotywowałaś mnie i chyba w weekend porobie zakupy na all.... A dziś na 18:00 idziemy na usg 3/4 d ciekawe ile moja kruszynka urosła w przeciągu 9 dni (ostatnio miał 1150g coś mało mi się wydaje ....) |
|
|
|
|
#2004 |
|
Rozeznanie
|
Czesc laseczki!!!
Hd ja mialam cewnik jak mi usuwali haluksy. Mialam znieczulenie w kregoslup. Cewnik zalozyli mi chyba juz na sali operacyjnej po zabiegu. Nic nie czulam, bo znieczulenie jeszcze dzialalo. Wiec jeden bol mialam z glowy. Jak go wyciagali to po prostu nastawilam sie, ze m oze zabolec. Nie bylo tak zle. Uwierz mi. Powiem Ci tak - wolalabym, cewnik niz bol glowy. Moze ktoras z Was oglada dzis Pytanie na sniedanie. Byla mowa o ubrankach antyalergicznych z bawelny organicznej. Czyli takiej ktora rosnie dluzej niz ta nieorganiczna itd. Pan z firmy produkujacej te oto ubranka podawal same zalety, wlacznie z cena. O ktorej mowil,ze nie rozni sie od cen ubranek z bawelny nieorganicznej. Wiec weszlam na ich strone i skamienialam. Zobaczcie same. http://www.monpetitbebe.pl/kategoria_glowna,270
|
#2005 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Uwielbiam ludzie z poczuciem humoru! |
|
|
|
|
#2006 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie ma to jak reklama na TVN
|
|
|
|
|
#2007 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
hd mój mąż jest bardzo pomysłowy, trzeba mu to przyznać
|
|
|
|
|
#2008 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jakoś tak nie mogę się nastawić, że mi tam coś zamontują ... Ludzie .... emerytka jak nic |
|
|
|
|
#2009 |
|
Zakorzenienie
|
Będzie dobrze Haniu. Nie martw się na zapas.
|
|
|
|
#2010 |
|
Zakorzenienie
|
Ja kobiety zaraz będę jechać przegląd załatwiać, a potem to już zostanę u rodziców moich... bo na 16 znowu do szkoły, i by tak nie krążyć to sobie posiedzę tam. Damian ma obiad z wczoraj, Łucja u teściów, wraca wieczorem... wiec trochę luzu dla mamy też się przyda
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:09.

czyli dzisiejszy obiad
), az chce sie jesc! mmm cuuuuuuukinia... co jeszcze jest tam na talerzu? Jak robisz? Wyglada podobnie jak moje "leczo". 

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

dzięki 

mam nadzieje ze wszystko sie unormuje bo dzis moj maz wyjezdza po auto do nowego sacza i wroci dopiero jutro wiezorem pewnie