Panny Młode Kielce - część V :D - Strona 151 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-05-06, 22:14   #4501
mroweczka21
Raczkowanie

Dot.: Panny Młode Kielce - część V :D

Cytat:
Napisane przez ewelkafly Pokaż wiadomość
Oj nie nie, żadnego mieszkania u teściowej! Też czeka nas duuuuży kredyt na wiele lat. Początkowo chcieliśmy budować dom ale to kilka lat by zeszło więc planujemy kupić mieszkanie.
Nas na szczęście nie duży i mamy zamiar go szybko spłacić. Ale też nie wyobrażam sobie mieszkania z ta potworą.. a tak moglibyśmy dom postawić..szkoda ze taka jest. Moja mama mówi na nią "esesman"
ale ja właśnie w związku z weselem postanowiłam nie szaleć. Widziałam kiedyś piękna bizu w aparcie ale ponad 300zł a na plantach też niezła 40-50..zamierzam nie przesadzać i kupić tańsze rzeczy. w końcu ślub jest pięknym wydarzeniem ale to tylko jeden dzień apotem jest całe zycie i wolę mieć na pralkę niz dać dużo kasy za taką właśnie bizu. Byłoby całkiem inaczejgdyby nie ta potwora.. Swoją drogą jak można powiedzieć na zaręczynach że sie zapłaci za połowę wesela i pomoże w kredycie a potem tak po prostu powiedziec nie?

ile liczycie kolorowych napojów typu pepsi na osobę?pól litra pepsi i jakis tonik mirinda?nie mamy wódki nie wiem jaką
Stary 2010-05-06, 22:23   #4502
madziastanczyk
Raczkowanie

Co myślicie o tych butkach???
http://www.allegro.pl/item1014920024_obcas_5_bu ty_slub_wesele_biale_ecru _srebrne_35_41.html

http://www.allegro.pl/show_user_auctions.php?ui d=10762879
co nam zabrała sen
...

Edytowane przez madziastanczyk
Czas edycji: 2010-05-06 o 23:11
madziastanczyk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-06, 22:37   #4503
PikPock
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez empirka87 Pokaż wiadomość
a ile kosztuje taka butla helu??
Ja nie pamiętam ile ta butla kosztuje,ale Tż mówi,że chyba 300 czy 400 zł,no ale ja za niego nie ręczę Najlepiej zadzwoń i spytaj.
PikPock jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-07, 04:50   #4504
Madziuniusia
Zakorzenienie

heh co do mieszkania z rodzicami...:/ ja to dopiero mam kiche mam szanowne rodzeństwo: siostra ma SWOJE mieszkanie- 3 pokoje, brat mieszka w mieszkaniu jego żony. No i co... Ja mieszkam obecnie tylko z mamą. Generalnie wszystkie opłaty tak czy inaczej są na mojej głowie. Szkoda tylko, że matka nie chce przepisać mieszkania na mnie...:/ niech by się coś stało, to tracę dach nad głową, albo będę zmuszona spłacić rodzeństwo... generalnie to jest jakaś masakra bo z moją mamą bardzo ciężko się mieszka zważywszy na jej nałóg %%%%%%....

Cytat:
Napisane przez PikPock Pokaż wiadomość
Ja nie pamiętam ile ta butla kosztuje,ale Tż mówi,że chyba 300 czy 400 zł,no ale ja za niego nie ręczę Najlepiej zadzwoń i spytaj.
butki super

Edytowane przez Madziuniusia
Czas edycji: 2010-05-07 o 04:52
Madziuniusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-07, 06:37   #4505
srubka87
Zadomowienie

Hej! Wczoraj wieczorem byliśmy na próbie u naszeg zespołu NOVI- kochane jestem w szkou, pod ogromnym wrażeniem tego jak grają po raz kolejny, z tym że ostatnio(1,5 roku temu) byłam z bratem a teraz zabrałam mamę i Tż-a...zamurowało ich Wszyscy radośni i uśmiechnięci. Wybraliśmy też pierwsza pisenkę.."przetańczyć z tobą chcę.." A. Jantar- wahaliśmy się, ale w wykonaniu naszego zespołu...to 100 razy lepsze niż oryginalna wersja

No to nieźle z tym arteuszem...my też ich mamy, ale tylko do dekoracji sali i na szczęscie mamy zdjęcia dokładnie tego co chcemy, Tż w sobotę rano przyjedzie zobaczyć i jak coś będzie nie tak to będą poprawiać Zreszta już wcześniej zapowiedzieliśmy, że w sobote rano chcemy zobaczyc jak będą kończyć

ewelkafly- współczuję sytuacji w domu na tak krótki czas przed ślubem... Ale te nerwy to chyba wszytkich zjadają...
My też rpzez jakieś 3 lata będziemy mieszkać z moją mamą a przynajmniej mam taką nadzieję, że nie będzie się wtrącała za bardzo,a potem kredycik i 30 letnia wsółpraca z bankiem
Stary 2010-05-07, 07:54   #4506
kubusewa
Zakorzenienie

Wyślij wiadomość przez MSN do kubusewa

Cytat:
Napisane przez m_majaa Pokaż wiadomość
zorientuj się na warszawskiej naprzeciwko sądu... tam chyba są kursy weekendowe
w kosciele u kapucynow są kursy w tygodniu a nie na weekendzie
a na karczowce tak w ostatnią sobotę miesiąca o 9 rano
Ja osobiscie nie polecam pojsc do kapucynow - nie dosc ze trzeba o 18 - 19 isc codziennie to jeszcze ja ksie opusci bodaj 2 spotkania to od razu sie wylatuje z kursu..jjuz nie wspomne ze to co oni tam opowiadaja woła o pomstę do nieba (i tylko tych zakonników żal)
polecam tak jak podejrzewam większość dziewcząt które już miały kurs - karczówke

---------- Dopisano o 08:54 ---------- Poprzedni post napisano o 08:53 ----------

Mnie się ten dodatkowy pasek z innego materiału kompletnie nie podoba ale to moje zdanie
Stary 2010-05-07, 08:35   #4507
aga_09
Raczkowanie

"[QUOTE=srubka87;19101714]Hej! Wczoraj wieczorem byliśmy na próbie u naszeg zespołu NOVI- kochane jestem w szkou, pod ogromnym wrażeniem tego jak grają po raz kolejny, z tym że ostatnio(1,5 roku temu) byłam z bratem a teraz zabrałam mamę i Tż-a...zamurowało ich Wszyscy radośni i uśmiechnięci. Wybraliśmy też pierwsza pisenkę.."przetańczyć z tobą chcę.." A. Jantar- wahaliśmy się, ale w wykonaniu naszego zespołu...to 100 razy lepsze niż oryginalna wersja"

O jak się cieszę po przeczytaniu Twojej opini Przynajmniej zespołem sie nie muszę martwić i przekonałam sie, że to był dobry wybór
aga_09 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-05-07, 08:55   #4508
elusia20
Raczkowanie

GG do elusia20

Dziewczyny mam nadzieje, że wam nie zrobi takiej fuszerki ta dekoratorka ale pilnujcie ją bo u mnie wystrój sali zmieniała bo nie słuchała się co chciałam więc uważajcie ale nie martwcie się.
elusia20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-07, 09:14   #4509
kleome84
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez mroweczka21 Pokaż wiadomość
Nas na szczęście nie duży i mamy zamiar go szybko spłacić. Ale też nie wyobrażam sobie mieszkania z ta potworą.. a tak moglibyśmy dom postawić..szkoda ze taka jest. Moja mama mówi na nią "esesman"
ale ja właśnie w związku z weselem postanowiłam nie szaleć. Widziałam kiedyś piękna bizu w aparcie ale ponad 300zł a na plantach też niezła 40-50..zamierzam nie przesadzać i kupić tańsze rzeczy. w końcu ślub jest pięknym wydarzeniem ale to tylko jeden dzień apotem jest całe zycie i wolę mieć na pralkę niz dać dużo kasy za taką właśnie bizu. Byłoby całkiem inaczejgdyby nie ta potwora.. Swoją drogą jak można powiedzieć na zaręczynach że sie zapłaci za połowę wesela i pomoże w kredycie a potem tak po prostu powiedziec nie?
A ja myślę, że akurat na biżuterię nie ma co żałować pieniędzy, bo przecież można ją później wykorzystać np. na weselach albo na sylwestra. A jednocześnie zostanie fajna pamiątka ze ślubu
Wg mnie ta tańsza sztuczna biżuteria niestety wygląda kiczowato, zamiast ją kupować wolałabym po prostu założyć srebrny czy złoty łańcuszek i już a jeśli kogoś nie stać na kupno bizuterii to przecież można coś pożyczyć od kuzynki, koleżanki, cioci,siostry itd. i jednocześnie załatwiona jest kwestia żeby mieć na ślubie coś pożyczonego
kleome84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-07, 09:26   #4510
ewelinap5
Raczkowanie

Ja też wolę lepszą biżuterię, założę ją pewnie jeszcze nie raz.
Kupiłam sobie komplet ze srebra. Nie mam zaufania do biżuterii sztucznej, często po kilku miesiącach już do niczego się nie nadaje. I z tym kiczem to kleome też ma rację.
Stary 2010-05-07, 09:41   #4511
lejlla
Raczkowanie

Witajcie!
Jeśli chodzi o biżuterię to na początku brałam pod uwagę sztuczną , ale jak zaczęłam sobie szukać to srebrna nie jest zbyt droższa (znalazłam na allegro kpl srebrnej i bardzo ładnej bizuterii za ok 180 - łańcuszek, bransoletka i kolczyki), więc może go nabędę, ale sztucznej nie mówię kategorycznie"nie"

A teraz pytanie z innej beczki. Dziewczyny, które same robiły lub mają zamiar robić pudełeczka jako podziękowanie dla gości. Jaką gramaturę papieru wybieracie?czy 246 będzie ok czy za gruba???
Pozdrawiam
lejlla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-07, 09:54   #4512
Maxima86
Rozeznanie

GG do Maxima86

Cytat:
Napisane przez NATALUSIA14 Pokaż wiadomość
Dziewczyny! proszę przypomnijcie czy w kościele na karczókowskiej kurs organizowany jest w ostatnią sobotę miesiąca, jeśli tak to nam właśnie nie pasuje a orientujecie się jeszcze gdzie można go szybko zrobić w jak najbliższym czasie.
Od 17 do 21 maja jest kurs w poradnii rodzinnej przy Alei IX wieków kielc obok domu księży emerytów (dokładnie w ich podwórzu) . Jak byłam sprawdzić spis poradnii u nich w gablocie to widziałam ogłoszenie o tym kursie

Maxima86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-07, 10:27   #4513
marciadela
Raczkowanie

GG do marciadela

Cytat:
Napisane przez ewelinap5 Pokaż wiadomość
Ja też wolę lepszą biżuterię, założę ją pewnie jeszcze nie raz.
Kupiłam sobie komplet ze srebra. Nie mam zaufania do biżuterii sztucznej, często po kilku miesiącach już do niczego się nie nadaje. I z tym kiczem to kleome też ma rację.
dziewczyny a tak apropos biżuterii, to myślicie ze pasuje srebro ale z jakimś koloowym oczkiem? Ja mam suknię taką koronkową i podobają mi się takie komplety a'la secesja z kolorowymi kamieniami-piękna żywa zieleń, albo niebieski. Czy lepiej zostac przy samym srebrze lub perłach?
marciadela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-07, 10:39   #4514
ewelinap5
Raczkowanie

Jeżeli taka biżuteria z kolorowymi kamykami nie gryzie się z suknią to może to naprawdę ciekawie wyglądać. Tylko trzeba uważać żeby nie przesadzić
Stary 2010-05-07, 10:58   #4515
marciadela
Raczkowanie

GG do marciadela

moje typy
Stary 2010-05-07, 11:01   #4516
madziastanczyk
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez marciadela Pokaż wiadomość
moje typy
WOW! Jesli już miałabym wybierac to drugi od lewej bo zielony do białej sukni jakoś mi nie podchodzi. Ale i tak uważam że białe kamienie byłyby najlepsze...
co nam zabrała sen
...
madziastanczyk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-07, 11:23   #4517
marciadela
Raczkowanie

GG do marciadela

zainspirowały mnie te dwie Panie. na taki naszyjnik to nie mialabym odwagi ale uwazam ze wyglada fajnie. A mój bukiet bedzie podobny do tego od pani z zielonymi butami, dltego sklaniam sie do zielonego jednak. a poza tym mam rude wlosy i zwykle nosze sie na zielono.
Stary 2010-05-07, 11:29   #4518
ewelinap5
Raczkowanie

Najładniejsze 2 i 3.
Jeśli masz rude włoski to na pewno super to się będzie komponować z zielonym i moim zdaniem zielony pasuje do białej sukni. Nie będzie mdło
Stary 2010-05-07, 12:11   #4519
Lowczyni
Zakorzenienie

Cytat:
moje typy
Oj zainspirowałaś mnie tymi kolorowymi kolczykami i coś mi się zdaje że właśnie zdecyduje się na zielone buty i do tego kolczyki i bransoletka z kryształami swarowskieggo w zielonym odcienie. Bo właśnie zastanawiałam się nad makijażem i chciałam zielony

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-05-07, 12:15   #4520
elunka88
Zakorzenienie

GG do elunka88

Lowczyni fajnie że będziesz miała kolorowe buty
Ja chciałam czerwone, ale mama mi się kazała stuknąć w łeb

Obudził mnie trzepot skrzydeł
Wyjrzałam przez okno
Na parapecie zostało
Białe piórko -
Pamiątka po Tobie
Mój Aniołku

01.12.2012 [*]
elunka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-07, 12:25   #4521
Lowczyni
Zakorzenienie

elunka88 ee tam odrazu stuknąć w łeb Na razie moja nic nie wie na temat tego pomysłu, ale cóż ja za stara jestem żeby ona mi coś doradzała haha.Mamy troszkę inny gust, a ponad to ona nie cierpi zielonego. A ja mam zielone oczy i super wychodzi do tego makijaż w odcieniach zielonego Ale do czerownych butów odradzałabym czerwony makijaż nie umiejętnie zrobiony mógłby sugerować "upoją" noc przed ślubną
Stary 2010-05-07, 12:46   #4522
elunka88
Zakorzenienie

GG do elunka88

Ale przynajmniej goście by mi zazdrościli upojnej nocy przed-ślubnej myślałam o czerwonych butach i wiązance....mam jeszcze rok żeby ją przekonać bo TŻ to jakoś urobię po swojemu

Obudził mnie trzepot skrzydeł
Wyjrzałam przez okno
Na parapecie zostało
Białe piórko -
Pamiątka po Tobie
Mój Aniołku

01.12.2012 [*]
elunka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-07, 12:59   #4523
martaj9
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Madziuniusia Pokaż wiadomość
heh co do mieszkania z rodzicami...:/ ja to dopiero mam kiche mam szanowne rodzeństwo: siostra ma SWOJE mieszkanie- 3 pokoje, brat mieszka w mieszkaniu jego żony. No i co... Ja mieszkam obecnie tylko z mamą. Generalnie wszystkie opłaty tak czy inaczej są na mojej głowie. Szkoda tylko, że matka nie chce przepisać mieszkania na mnie...:/ niech by się coś stało, to tracę dach nad głową, albo będę zmuszona spłacić rodzeństwo... generalnie to jest jakaś masakra bo z moją mamą bardzo ciężko się mieszka zważywszy na jej nałóg %%%%%%....

butki super
Madziuniusia Rzeczywiście sytuacja przyszłosciowo niwe wygląda najlepiej. Wiem, że ktoś juz Cio tym pisał, ale otwarcie piszesz o chorobie mamy. Elusia20 Gratuluję i wszystkiego najlepszego na nowej drodze życia

---------- Dopisano o 13:59 ---------- Poprzedni post napisano o 13:55 ----------

Cytat:
Napisane przez Maxima86 Pokaż wiadomość
Od 17 do 21 maja jest kurs w poradnii rodzinnej przy Alei IX wieków kielc obok domu księży emerytów (dokładnie w ich podwórzu) . Jak byłam sprawdzić spis poradnii u nich w gablocie to widziałam ogłoszenie o tym kursie
A czy wiesz jaki jest koszt takiej porady? Być może pisałyscie o tym, ale już zapomniałam
martaj9 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-05-07, 13:06   #4524
sjoanna
Zakorzenienie

Ja mam starą srebrną bransoletkę z zielonkawymi kamyczkami, którą moja mama miała na ślub cywilny.
Założę ją do cywilnego. Ale zastanawiam się też nad założeniem jej jako czegoś starego do ślubu.
Co myślicie?
Czy stare srebro nie jest za ciemne?

“Your dresses should be tight enough to show you're a woman
and loose enough to show you're
a LADY.”

Edith Head

Edytowane przez sjoanna
Czas edycji: 2010-05-07 o 13:11
sjoanna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-07, 13:14   #4525
marciadela
Raczkowanie

GG do marciadela

Cytat:
Napisane przez sjoanna Pokaż wiadomość
Ja mam starą srebrną bransoletkę z zielonkawymi kamyczkami, którą moja mama miała na ślub cywilny.
Założę ją do cywilnego. Ale zastanawiam się też nad założeniem jej jako czegoś starego do ślubu.
Co myślicie?
Czy stare srebro nie jest za ciemne?
Ja właśnie szukam czegoś co wygląda jak stare srebro więc myślę, że będzie super o wlasnie mi wpadlo w oko cos takiego
Stary 2010-05-07, 13:14   #4526
Lowczyni
Zakorzenienie

sjoanna możesz je dać do odczyszczania
Stary 2010-05-07, 13:18   #4527
marciadela
Raczkowanie

GG do marciadela

a jeśli chcesz uniknąć tego efektu to można kupić taki płyn do czyszczenia srebra, czyni cuda

---------- Dopisano o 14:18 ---------- Poprzedni post napisano o 14:17 ----------

można wyczyścić też zwykłą pastą do zębów
Stary 2010-05-07, 13:21   #4528
Lowczyni
Zakorzenienie

marciadela każdy złotnik Ci powie że nie czyści się pastą do zębów srebra. Lepsze rezultaty i dokładne będzie jak odda do złotnika który za malutkie pieniądze jej to oczyści profesjonalnie.
Stary 2010-05-07, 13:23   #4529
marciadela
Raczkowanie

GG do marciadela

Cytat:
Napisane przez Lowczyni Pokaż wiadomość
marciadela każdy złotnik Ci powie że nie czyści się pastą do zębów srebra. Lepsze rezultaty i dokładne będzie jak odda do złotnika który za malutkie pieniądze jej to oczyści profesjonalnie.
a ja czyszcze i srebro wyglada jak nowe, wiec nie wiem w czym problem. a zlotnik co ma powiedziec, wiadomo ze powie ze nie mozna
Stary 2010-05-07, 13:33   #4530
Meana1
Rozeznanie

Cytat:
zainspirowały mnie te dwie Panie. na taki naszyjnik to nie mialabym odwagi ale uwazam ze wyglada fajnie. A mój bukiet bedzie podobny do tego od pani z zielonymi butami, dltego sklaniam sie do zielonego jednak. a poza tym mam rude wlosy i zwykle nosze sie na zielono.
uważam że pomysł z kolorowymi butkami i biżuterią jest super. Ale ta dziewczyna na pierwszym zdjęciu przedobrzyła z tak dużą biżuterią. Bo odwraca uwagę od wszystkiego - sukni itp.

Cytat:
Napisane przez Lowczyni Pokaż wiadomość
elunka88 ee tam odrazu stuknąć w łeb Na razie moja nic nie wie na temat tego pomysłu, ale cóż ja za stara jestem żeby ona mi coś doradzała haha.Mamy troszkę inny gust, a ponad to ona nie cierpi zielonego. A ja mam zielone oczy i super wychodzi do tego makijaż w odcieniach zielonego Ale do czerownych butów odradzałabym czerwony makijaż nie umiejętnie zrobiony mógłby sugerować "upoją" noc przed ślubną
Lowczyni super sobie to wszystko wymyśliłaś chodzi mi o dobór kolorów. A powiedz mi jaki kolor oczu będzie pasować do blond włosów - niestety rozjaśnianych i niebieskich oczu. Bo właśnie chciałabym mieć oczy pomalowane pod kolor wiązanki myślałam o różowym albo fioletowo-różowym.
Meana1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości