Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.V - Strona 68 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-05-07, 09:47   #2011
aniaa22
Zakorzenienie

Dot.: Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.V

hd mam nadzieje ze bedzie wszystko ok z ty cewnikiem. moj maz mial operacje na poczatku kwietnia a do teraz nie wydobrzal po zle zalozonym cewniku ale tak jak pisze to przez ludzki blad a nie sam cewnik
aniaa22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-07, 09:50   #2012
papeteria
Zakorzenienie

Dot.: Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.V

Cytat:
Napisane przez hd2005 Pokaż wiadomość
Alutka, nie boję sie bólu. Jestem wytrzymała
Jakoś tak nie mogę się nastawić, że mi tam coś zamontują ... Ludzie .... emerytka jak nic
szwagierka miała dwa razy cesarke i miała cewnik i wszystko ok

a teraz musze ostro zakuwac bo jutro nieszczesna anatomia a ja nic nie umiem tak to jest jak sie robi wszystko byle z dala od książek a potem na ostatnia chwile....ogarne szybko mieszkanko wstawie obiad i zakuwam...w krótkich przerwach od nauki bede zagladac do was

Edytowane przez papeteria
Czas edycji: 2010-05-07 o 09:52
papeteria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-07, 10:07   #2013
olakola
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez karolcia228 Pokaż wiadomość
U mnie jest inaczej bo ja dostaje wyplate z pracy, a nie z zusu, bo u mnie zatrudnia sie 45osob, wiec pracodawca mi wyplaca kase, wiec dostaje tyle samo co zawsze dostawalam
U mnie w pracy są 32 osoby - to kto mi wypłaci ZUS czy pracodawca. Głupieje. Ma ktoś może lika do strony z dokładnym opisem jak to jest liczone ???

Edytowane przez olakola
Czas edycji: 2010-05-07 o 10:28
olakola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-07, 10:08   #2014
bassienkaw
Zakorzenienie

Olakola ZUS wyplaca w momencie, gdy firma zatrudnia mniej niż 20 pracownikow
wiec w twoim przypadku wyplacac ci bedzie firma

90 - 86 - 82- 78 - 74 - 70 -66 -61 - 60

Moja historia odchudzania

bassienkaw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-07, 10:11   #2015
hd2005
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez papeteria Pokaż wiadomość

a teraz musze ostro zakuwac bo jutro nieszczesna anatomia a ja nic nie umiem tak to jest jak sie robi wszystko byle z dala od książek a potem na ostatnia chwile....ogarne szybko mieszkanko wstawie obiad i zakuwam...w krótkich przerwach od nauki bede zagladac do was
no to miłej nauki

Marta - dziękuję

---------- Dopisano o 10:11 ---------- Poprzedni post napisano o 10:09 ----------

Cytat:
Napisane przez aniaa22 Pokaż wiadomość
hd mam nadzieje ze bedzie wszystko ok z ty cewnikiem. moj maz mial operacje na poczatku kwietnia a do teraz nie wydobrzal po zle zalozonym cewniku ale tak jak pisze to przez ludzki blad a nie sam cewnik
jakoś nie boję się komplikacji ani bólu - Jestem pozytywnie nastawiona. Nie chcę o tym myśleć (komplikacjach) bo wyzionę ducha przed porodem
Muszę się tylko nastawić, że coś mi zamontują

hd2005 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-07, 10:17   #2016
aniaa22
Zakorzenienie

Cytat:

jakoś nie boję się komplikacji ani bólu - Jestem pozytywnie nastawiona. Nie chcę o tym myśleć (komplikacjach) bo wyzionę ducha przed porodem
Muszę się tylko nastawić, że coś mi zamontują
no i to jest dobre podejscie
Stary 2010-05-07, 10:22   #2017
olakola
Zadomowienie

Cytat:
Na ostatnim mówiliśmy o żywieniu i jest jasne, że przy planowanej CC nie będę miała naturalnej laktacji (bo nie ma skurczy). Muszę zabrać laktator do szpitala i po CC za jego pomocą wywołać laktację

Nie przeraża mnie poród ani igły, znieczulenia itd
ale CEWNIK?????????????? akoś o tym nie pomyślałam... Wczoraj położna uświadomiła mi, że podczas CC założą mi cewnik i będę z nim przed 1-2 doby. Leżenie plackiem 2 doby... Maluszek tylko na karmienia Ach ta CC ... nic fajnego...

Jakoś nie mogę się przyzwyczaić do myśli, że mi tam coś zamontują ... Bleeee CEWNIK...
Ja też będę miała CC i się z tego cieszę (pierwsze było SN i nigdy więcej).
Z tego co czytałam w necie, mleko nie pojawia się od skurczy, ale od tego, że nie ma łożyska w organizmie i pojawia się standardowo, tak około dobę po porodzie. A laktator medela mini elektric właśnie zamówiłam - wszystkie koleżanki strasznie polecają.

Moja koleżanka niedawno urodziła przez CC i tak mi to opisała:
"Hanie dali mi pierwszy raz do karmienia zaraz po cc, potem spedzilam dobe na pooperacyjnej, a Hania w tym czasie walczyla na noworodkowym - dokarmiali ja wtedy kieliszkiem.
Pokarm pojawil sie na druga dobe, wtedy juz bylam na noworodkowym i dostalam Hanie juz na zawsze. Takze nie bylo zmiłuj, 24h po cc trzeba juz bylo zajac sie dzidziolkiem.
"

a Cewnika też się strasznie bałam, ale on jest zakładany po znieczuleniu i podobno nic nie czuć.

Za to ból jest po porodzie CC i bez tabletek przeciwbólowych się podobno nie da.
No i jeszcze ten ból w cyckach, ale to każda ma - po porodzie SN tak samo. Pamiętam, że przy Mateuszu wyłam z bólu jak mi się te kanaliki przetykały i był nawał pokarmu, nie miałam kremu do brodawek, a jak mamę wysłałam po nakładki na sutki, to mi kupiła, ale kurde jakieś badziewiaste z grubej gumy i nic się z nimi nie dało zrobić. Teraz mam osłonki silikonowe, purelan i laktator zamówione, dam radę
Grunt to dobre nastawienie

A ze smutnych rzeczy - oczy mi "poleciały" o 1 dioptrie. Lekarka powiedziała, że może się polepszy po porodzie, ale może jeszcze się pogorszyć.
Stary 2010-05-07, 10:26   #2018
marta_d1
Zakorzenienie

GG do marta_d1

Miłego dnia dziewczynki. Lecę do pracy
Stary 2010-05-07, 10:28   #2019
olakola
Zadomowienie

Cytat:
ale u facecików z cewnikiem jest podobno większy problem i dłużej się go zakłada
Stary 2010-05-07, 10:52   #2020
wiolek1
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez olakola Pokaż wiadomość

Czy tak samo jest liczone w czasie urlopu macirzyńskiego????

Jestem w szoku, byłam przekonana, że dostanę dokładnie swoją wypłatę
To dlaczego dzielą przez 30 żeby wyliczyć stawkę dzienna, przecież nie parcuję 30 dni, tylko 21-23 w miesiącu, a jak liczą do wypłacenia to razy liczba dni w miesiącu. Cholerny ZUS.
nie wiem czy tak samo jest macierzyńskie bo przecież wtedy nie wysyła się zwolnień;/
no dzielą właśnie na 30 i najdziwniejsze jest to, że zawsze miałam wypłate 945 z groszami a teraz żeby dostać tyle bym musiała mieć zwolnienie na 31 dni ( 962.86 zł ) bo już 30 dni to 931.80 zł
a wiadomo, że nie dostaje takich długich zwolnień tylko góra 27- 28 dni zależy jak w miesiącu wypada ;/

ale tak jak dziewczyny pisały to chyba tylko w firmach ponizej 20 pracowników, jeśli jest powyżej to firma wypłaca normalnie .
czyli jednym słowem zus nas robi w ..... no heh

Cytat:
Napisane przez marta_d1 Pokaż wiadomość
Hej mamusie1 Rano nie miałam neta no i teraz mam pare minut przed pracą na nadrobienie. Nareszcie wyszło słoneczko

Zapomniałam Wam napisać co wymyślił mój mąż. Poprosiłam go, żeby przypominał mi o ćwiczeniach mięśni Kegla. On wydrukował karteczki i je wszędzie pozawieszał, nawet w lodówce. Oczywiście hasła sa róże np: pamiętaj o kręglach, ćwicz mięśnie, będziesz wielki, jest tyle do zrobienia w autobusie A na monitorze zamieścił zdjęcie kręgli. Mój pomysłowy Dobromir. Teraz nie mam wytłumaczenia, że nie pamiętam.
no nie no dobre hehehh fajny mąż
Cytat:
wiem wiem... pamiętam.
Ja na razie wyprałam koszule do szpitala, ale zmotywowałaś mnie i chyba w weekend porobie zakupy na all....

A dziś na 18:00 idziemy na usg 3/4 d ciekawe ile moja kruszynka urosła w przeciągu 9 dni (ostatnio miał 1150g coś mało mi się wydaje ....)
koniecznie zdjęcia po i żeby było ładnie widać a nie tylko dupke

Cytat:
Napisane przez alutka78 Pokaż wiadomość
Czesc laseczki!!!

Moze ktoras z Was oglada dzis Pytanie na sniedanie. Byla mowa o ubrankach antyalergicznych z bawelny organicznej. Czyli takiej ktora rosnie dluzej niz ta nieorganiczna itd. Pan z firmy produkujacej te oto ubranka podawal same zalety, wlacznie z cena. O ktorej mowil,ze nie rozni sie od cen ubranek z bawelny nieorganicznej. Wiec weszlam na ich strone i skamienialam. Zobaczcie same.
http://www.monpetitbebe.pl/kategoria_glowna,270

hahahahah taaaak body za 50 zł taaaak to sa normalne cenyyyy taaaaak no może jakbym zarabiała z 5 tysięcy ale to nawet wtedy bym tyle nie dała hehehe porozmawiałabym chętnie z takim panem bo chyba troszke nie zna realiów skoro mówi, że ceny takie same

Cytat:

ja też musze
jutro mam mapke konturową ze świata
hahah już to widze, że się naucze
wiolek1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-07, 11:18   #2021
madziorek026
Raczkowanie

GG do madziorek026

Cześć Mamuśki
Dziewczyny ale mam dzisiaj power normalnie już bym sobie okna pomyła bo są tak zapaskudzone że szok ale mój TŻ by mnie chyba zjadł jak bym tak sama beż niego bo on ostatnio jakiś nadopiekuńczy się zrobił
dzidziadziumdzia trzymam kciuki i napewno będzie dobrze.
aniaa22 będzie ok. Ja w pierwszej ciąży też tak miałam i od początku 7 miesiąca już byłam na fenoterolu. Najadłam się strachu bo synuś się pchał na ten świat i nawet dostawałam zastrzyki na szybszy rozwój pułc ( w 8miesiącu) ale leżałam i łykałam tablety i urodziłam tylko 6 dni przed terminem. Więc głowa do góry będzie dobrze. A fakt jest że po tym fenoterolu to kołatanie serca i trzęsące ręcę ale czego się nie robi dla kruszynki w brzusiu

http://www.suwaczki.com/tickers/qq87df9httm66ig4.png

http://s2.pierwszezabki.pl/038/038052990.png?4563
madziorek026 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-07, 11:23   #2022
aniaa22
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez madziorek026 Pokaż wiadomość
Cześć Mamuśki
Dziewczyny ale mam dzisiaj power normalnie już bym sobie okna pomyła bo są tak zapaskudzone że szok ale mój TŻ by mnie chyba zjadł jak bym tak sama beż niego bo on ostatnio jakiś nadopiekuńczy się zrobił
dzidziadziumdzia trzymam kciuki i napewno będzie dobrze.
aniaa22 będzie ok. Ja w pierwszej ciąży też tak miałam i od początku 7 miesiąca już byłam na fenoterolu. Najadłam się strachu bo synuś się pchał na ten świat i nawet dostawałam zastrzyki na szybszy rozwój pułc ( w 8miesiącu) ale leżałam i łykałam tablety i urodziłam tylko 6 dni przed terminem. Więc głowa do góry będzie dobrze. A fakt jest że po tym fenoterolu to kołatanie serca i trzęsące ręcę ale czego się nie robi dla kruszynki w brzusiu
mam nadzieje ze ja tez synka jak najdluzej przytrzymam
Stary 2010-05-07, 11:28   #2023
papeteria
Zakorzenienie

hd dzięki nie jest to moje ulubione zajęcie...
Cytat:
Napisane przez wiolek1 Pokaż wiadomość
koniecznie zdjęcia po i żeby było ładnie widać a nie tylko dupke

ja też musze
jutro mam mapke konturową ze świata
hahah już to widze, że się naucze
on to juz chyba zwiniety w kłebek jest ale buźke może pokaże...

a ta nauka to massssakra...

Stary 2010-05-07, 11:37   #2024
lazurowa
Wtajemniczenie

GG do lazurowa

No ściana drugi raz pomalowana i wygląda znacznie lepiej niż wczoraj. Zaraz idę drugą malować też drugi raz ale to już lekka robota, bo większość pędzelkiem bo wokół okna i nie można tak wałkiem swobodnie jeździć.

Jak dobrze, że jest taka pogoda i nie pada. Obawiałam się, że będę musiała malować w zimnie ale jest bardzo przyjemnie, ani parno, ani duszno, tak w sam raz
Stary 2010-05-07, 11:49   #2025
Zuziunia
BAN stały

hej u mnie bez zmian, caly cza leze.... kota mozna dostac... jak liczyc pobyt w szpitalu i lezenie w domu to ponad n2,5 tyg... ale czego nie robi sie dla malenstwa, nie wiem ie bede jeszcze musiała lezec.... biore leki.
Dzisiaj 27 tc

Gdzies za tydzien wizyta.
Zuziunia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-07, 11:49   #2026
Xawmeli
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez lazurowa Pokaż wiadomość
No ściana drugi raz pomalowana i wygląda znacznie lepiej niż wczoraj. Zaraz idę drugą malować też drugi raz ale to już lekka robota, bo większość pędzelkiem bo wokół okna i nie można tak wałkiem swobodnie jeździć.

Jak dobrze, że jest taka pogoda i nie pada. Obawiałam się, że będę musiała malować w zimnie ale jest bardzo przyjemnie, ani parno, ani duszno, tak w sam raz
a masz taką czapeczkę z gazety??

ja dziś czekam na tel ze sklepu bo łóżeczko odebrać muszę...zamawiłam bo białe chciałam z szufladą , a nie było takich na miejscu......
a jak już po nie pojadę to zakupię jeszcze pare pierdułeczek z listy kolejne pozycje wykreśle
remont trwa u mnie 3 tydzień, ale w poniedziałek już można będzie malować...jak będzie po--zrobię fotki...
Xawmeli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-07, 11:50   #2027
aniaa22
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lazurowa Pokaż wiadomość

no to ladnie ci idzie a jak cieplo to i okno mozna otworzyc i wietrzyc

ja sie zbieram na zakupy z mezem. chce wszystkie potrzebne rzeczy kupic na te 2 dni zebym sama nie musiala wychodzic juz nigdzie (ewentualnie tylko z psem)
Stary 2010-05-07, 11:51   #2028
Xawmeli
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Zuziunia Pokaż wiadomość
hej u mnie bez zmian, caly cza leze.... kota mozna dostac... jak liczyc pobyt w szpitalu i lezenie w domu to ponad n2,5 tyg... ale czego nie robi sie dla malenstwa, nie wiem ie bede jeszcze musiała lezec.... biore leki.
Dzisiaj 27 tc

wytrwałości........ ...opłaci się zobaczysz
Stary 2010-05-07, 11:51   #2029
aniaa22
Zakorzenienie

Cytat:
Dzisiaj 27 tc

oj wspolczuje. ja dopiero startuje z lezeniem a juz mnie trafia i nosi po domu. mam nadzieje ze szybko dojdziesz do siebie

ja mam za dwa tygodnie wizyte zobaczymy co bedzie
Stary 2010-05-07, 11:52   #2030
Xawmeli
Rozeznanie

Cytat:
no to ladnie ci idzie a jak cieplo to i okno mozna otworzyc i wietrzyc

ja sie zbieram na zakupy z mezem. chce wszystkie potrzebne rzeczy kupic na te 2 dni zebym sama nie musiala wychodzic juz nigdzie (ewentualnie tylko z psem)
biedulka........... daj psa jak swojego będę wypuszczać to i Twojego też uważaj na siebie!
Stary 2010-05-07, 11:59   #2031
Carmena_
Raczkowanie

karolcia, wiolek dziękuję dziewczyny. muszę się tylko dowiedziec ile moja firma zatrudnia dokładnie ludzi. A jeśli powiedzmy będzie tych 20 to wypłaty mam normalne jak na L4 w terminie tak?

Cytat:
Napisane przez marta_d1 Pokaż wiadomość
Zapomniałam Wam napisać co wymyślił mój mąż. Poprosiłam go, żeby przypominał mi o ćwiczeniach mięśni Kegla. On wydrukował karteczki i je wszędzie pozawieszał, nawet w lodówce. Oczywiście hasła sa róże np: pamiętaj o kręglach, ćwicz mięśnie, będziesz wielki, jest tyle do zrobienia w autobusie A na monitorze zamieścił zdjęcie kręgli. Mój pomysłowy Dobromir. Teraz nie mam wytłumaczenia, że nie pamiętam.
masz świetnego męża!!!!

z mieszkaniem lipa. znowu kazał dzwonić po weekendzie. dzwoniłam też do takiej kobitki co miała zwolnic mieszkanie ale również mam zadzwonić w poniedziałek. Mama mi tam jakieś w Bytomiu stara się załatwić, ale to takie na krótki okres czasu, bo to jakaś babcia trzyma swojej wnuczce aż wydorośleje i będzie się chciała wprowadzić.Także na razie jedna wielka niewiadoma

EDIT:

Zuziunia bidulo nasza! musisz pocierpieć, w dobrej mierze to wszystko. Są efekty twojego poświęcenia bo dzidziol siedzi dalej w środku trzymaj się kochana

maleństwo

Edytowane przez Carmena_
Czas edycji: 2010-05-07 o 12:01
Carmena_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-07, 11:59   #2032
Zuziunia
BAN stały

Cytat:
oj wspolczuje. ja dopiero startuje z lezeniem a juz mnie trafia i nosi po domu. mam nadzieje ze szybko dojdziesz do siebie

ja mam za dwa tygodnie wizyte zobaczymy co bedzie
a czemu musisz lezec? bo ja nic nie wiem..
Zuziunia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-07, 12:07   #2033
wikimi
Raczkowanie

GG do wikimi

CZEŚĆ MAMUSIE
Miałam wczoraj pisac do was ale juz nie maiła sił.
Byliśmy wreszcie na 3D jesteśmy zachwyceni wkońcu wiemy na 100% że bedziemy mieć córcie. Wczoraj byłam taka heppy bo lekarz powiedział ze niema sie czym martwic ze jest wszystko wporzadku, ze jest tylko troche za dużo płynu owodniowego wiec pytałam sie czy to powazne, powiedział zeby obserwowac brzuszek czy nie jest całyczas twardy i nie boli non stop i ze główka moze byc wieksza - ze to po tausiu tak jak stópki -nawet sie smialismy
a dzis zaczełam szperac w necie i bardzo sie zmartwiłam tym co przeczytałam o płynie owodniowym że moze byc wielowodzie lub małowodzie i natknełam sie na taką wypowiedz cytuje:
" W 9 miesiącu ciąży dowiedziałam się, że mam wielowodzie.Trafiłam do szpitala, trzymali mnie tam 2 tyg. bez badań do terminu porodu. poród miałam wywołany,córka urodziła się zdrowa,tylko miała żółtaczkę z powodu konliktu krwi grupy A i 0.Po 6 miesiącach okazało się, że córka ma duże niedotlenienie i jest dzieckiem niepełnosprawnym. Nikt mi do tej pory nie powiedział z jakiej przyczyny.Ciąża przebiegała ok., poród też, więc co to może być? Czy to przez wielowodzie? Nikt nie chce mi pomóc.Lekarze mówią, że tak bywa, ale czy napewno?"
bardzo sie martwie może coś wiecie na ten temat więcej o ponad mormę płynach owodniowych????

nasz cudny ślub 08.08.2009
wikimi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-07, 12:09   #2034
Xawmeli
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez wikimi Pokaż wiadomość
CZEŚĆ MAMUSIE
Byliśmy wreszcie na 3D jesteśmy zachwyceni wkońcu wiemy na 100% że bedziemy mieć córcie. Wczoraj byłam taka heppy bo lekarz powiedział ze niema sie czym martwic ze jest wszystko wporzadku, ze jest tylko troche za dużo płynu owodniowego wiec pytałam sie czy to powazne, powiedział zeby obserwowac brzuszek czy nie jest całyczas twardy i nie boli non stop i ze główka moze byc wieksza - ze to po tausiu tak jak stópki -nawet sie smialismy
a dzis zaczełam szperac w necie i bardzo sie zmartwiłam tym co przeczytałam o płynie owodniowym że moze byc wielowodzie lub małowodzie i natknełam sie na taką wypowiedz cytuje:
" W 9 miesiącu ciąży dowiedziałam się, że mam wielowodzie.Trafiłam do szpitala, trzymali mnie tam 2 tyg. bez badań do terminu porodu. poród miałam wywołany,córka urodziła się zdrowa,tylko miała żółtaczkę z powodu konliktu krwi grupy A i 0.Po 6 miesiącach okazało się, że córka ma duże niedotlenienie i jest dzieckiem niepełnosprawnym. Nikt mi do tej pory nie powiedział z jakiej przyczyny.Ciąża przebiegała ok., poród też, więc co to może być? Czy to przez wielowodzie? Nikt nie chce mi pomóc.Lekarze mówią, że tak bywa, ale czy napewno?"
bardzo sie martwie może coś wiecie na ten temat więcej o ponad mormę płynach owodniowych????
ZAKAZ CZYTANIA ART. TYLKO NAKAZ LEKARZA SŁUCHANIA!!!!!
Stary 2010-05-07, 12:11   #2035
wikimi
Raczkowanie

GG do wikimi

wczoraj was troszke podczytywałam ale nie nadrobiłam wszystkiego z tego co pamiętam dwie mamusie mają jakieś problemy - trzymajcie sie dziewczyny , trzymam kciuki za wasze maleństwa.
Sama nie wiem co mam myśleć teraz, poszukam jeszcze w necie czegoś na ten temat. mam nadzieje ze lekarz nie kłamał że jest dobrze.

nasz cudny ślub 08.08.2009
wikimi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-07, 12:13   #2036
madziorek026
Raczkowanie

GG do madziorek026

W majowo czerwcowych kolejna rozpakowana.
A my coraz bliżej.........

http://www.suwaczki.com/tickers/qq87df9httm66ig4.png

http://s2.pierwszezabki.pl/038/038052990.png?4563

Edytowane przez madziorek026
Czas edycji: 2010-05-07 o 12:15
madziorek026 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-07, 12:14   #2037
Siala_Bala
Zakorzenienie

Cytat:
wiem wiem... pamiętam.
Ja na razie wyprałam koszule do szpitala, ale zmotywowałaś mnie i chyba w weekend porobie zakupy na all....

A dziś na 18:00 idziemy na usg 3/4 d ciekawe ile moja kruszynka urosła w przeciągu 9 dni (ostatnio miał 1150g coś mało mi się wydaje ....)
Liczę na jakieś zdjęcia Kruszyny
Cytat:

Uczyć się Już południe, o 18:00 wizyta to nie zostaje dużo czasu biorąc pod uwagę obowiązki domowe a chyba nie zamierzasz po nocach się uczyć?
Cytat:
Napisane przez olakola Pokaż wiadomość
U mnie w pracy są 32 osoby - to kto mi wypłaci ZUS czy pracodawca. Głupieje. Ma ktoś może lika do strony z dokładnym opisem jak to jest liczone ???
Pracodawca jesli jest powyżej 20 osób.
Cytat:
Napisane przez Carmena_ Pokaż wiadomość
karolcia, wiolek dziękuję dziewczyny. muszę się tylko dowiedziec ile moja firma zatrudnia dokładnie ludzi. A jeśli powiedzmy będzie tych 20 to wypłaty mam normalne jak na L4 w terminie tak?
Mnie wypłaca pracodawca bo jest powyżej 20 osób zatrudnionych i wypłatę dostaję w terminie tak jakbym dalej pracowała

Wzrost 175cm. Start: 90,2
Plan minimum: 70
Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam)

Obecnie: 74,2kg
Siala_Bala jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-07, 12:23   #2038
papeteria
Zakorzenienie

zuziunia
siala zmobilizowałaś mnie..musze wyłączyć kompa bo nic z tej mojej nauki nie bedzie ...
wikimi nie czytaj takich rzeczy
kurcze za mało wód źle za dużo źle

Stary 2010-05-07, 12:26   #2039
Carmena_
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Siala_Bala Pokaż wiadomość

Mnie wypłaca pracodawca bo jest powyżej 20 osób zatrudnionych i wypłatę dostaję w terminie tak jakbym dalej pracowała
oby u mnie tyle było bo u mnie jest tak że są niby 2 firmy ale tak naprawdę to jest jedna (uciekają od podatków czy ch.uj wie czego) i nie wiem ile osób zatrudnia ta firma do której ja należę. Bo w sumie jest ok 49 ale ile z tych 49 jest zatrudnionych tam gdzie ja, to już się muszę dowiedzieć. Dzisiaj mi kumpela sprawdzi na liście.

maleństwo
Carmena_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-07, 12:29   #2040
eleonoremio
Rozeznanie

Cytat:
Dzisiaj 27 tc

Witaj kochana współczuje ale dobrze zde dzidzia w srodku moja kolezanka lezy od poczatku piatego miesiąca teraz ma termin i juz ją szlag trafia więc wiem co czujesz

Cytat:
Napisane przez wikimi Pokaż wiadomość
CZEŚĆ MAMUSIE
witaj kochana jezeli lekarz powiedział że ok jest ok norma wód czyli afi wacha się między 5 AFi do aż 20 Afi , jeżeli miało by być źle napewno skierował by cie na badania bardziej szczegółowe.
Mi np gin moja bała się że mam za mało wód i wysłała mnie dalej na lepszy sprzęt i trafiłam do dobrej kliniki połozniczej we Wrocławiu i okazało się że rzeczywiście mam mało wód alemieszczę się w normie moje Afi to 7, ostatnio miałam troszke mniej ale w normie , najlepiej miec niby 8-10
więc nie martw się na zapas bo ja też sie naczytałam przed badaniami o małowodziu i masakra się zeschizowałam plusem jest to że w tej klinice robia 3d i 19 maja jade juz na 3 usg sie naoglądam mojej kruszynki

A tak poza tym to witajcie
U mnie sliczna pogoda nie za ciepło ale słoneczko jest chmury też ale jest fajnie, byłam na wizycie u mojej gin , 29 tydzień 5 kilo na plus 62 kilo juz ważę
Troszkę coś z szyjka jest, jest zamknieta ale gin mi mówiła że tak jak by ledwo lwdwo mam duzo leżeć no i pic pic i pić ,
dzidzia tętno wzorowe a ja masakra niskie ciscienie
roche sie martwie bo od dwoch dni mało sie rusza szkrab, mowilam gin ale nic nie powiedziala ze zle cos bo tetno dobre , usg mi ma zrobic za 3 tyg na wizycie.

Dzis na obiad mam fasolke po bretońsku juz sie w sumie zrobiła juz i slinka cieknie
Sebastian 2007
Sara 2010
Sylwia 2017

Kruszynka[*]29.11.20127 tyg.
Maleństwo[*]18.12.201310tyg.
eleonoremio jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości