|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#691 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: "Wszystkie sie rozpakowały- czas się sprawdzić w roli MAMY" - marzec/kwiecień
helo
Od środy Macius w domu nie mam na nic czasu ale zniese wszystko on jest taki słodki
|
#692 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: "Wszystkie sie rozpakowały- czas się sprawdzić w roli MAMY" - marzec/kwiecień
|
|
|
|
#693 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() he he dobrze ze nie jem świństwa u nas nocka dziś średnia bo mała chyba bolał brzuch i troszkę dawała czadu ale jakoś się w miare wyspałam .
|
|
#694 |
|
Zakorzenienie
|
mrowak dlaczego tak walczysz z tym smokiem i jeszcze sie dolujesz ze poniesliscie porazke??
moja kocha swojego smoka z nuka i jak go tak kocha to niech sobie go ma:P
|
|
#695 |
|
Zakorzenienie
|
ja swój brzuch zawdzieczam pasowi wyszczuplającemu :P
|
|
|
|
#696 |
|
Zakorzenienie
|
Te brzuszki troche dołują
mi znad spodni wystaje, chyba że spodnie tż założę bo w swoje nie wchodzęAle przysięgam od dzis zaczynam ćwiczyć, w niedziele rolki, tylko najpierw czekoladę dokończę . To może od jutra zacznę![]() Mój steper musiałabym w ruch wprowadzić, tylko trochę skrzypi, a z dwojga złego jak mam wybrać chudą du.ę czy grubą ale śpiące dziecko i spokój to biorę to drugie
|
|
#697 |
|
Zakorzenienie
|
uciekam mala szykowac na USG BRZUSZKA, trzymajcie kciuki - mam nadzieje ze bedzie dobrze choc stresa lekkiego mam , nie powiem ze nie.
|
|
#698 |
|
Zakorzenienie
|
A jaki posiadasz? bo widziałam że teraz w rosmanie mają pasy wyszczuplające i tak się nad nim zastanawiam.
|
|
#699 |
|
Raczkowanie
|
Pl_Madziu Droga, napisz coś wiecej o tym zapaaniu stawów. Bo ja sie właśnie do reumatologa wybieram w poniedziałek. Strasznie mnie od dwóch tygodni ręce bolą, całe od łokacia przez nadgarstki po mrowienie w palcach. To samo kolana i palce od nóg. No masakra jakaś. Mrowak, Ty też coś z ręką miałaś. Samo przeszło?
A ja pisać też długo nie mogę bo? Oczywiście kitram na taras co dwie minuty smoka załadować. I też mam nerwa na siebie, że dziecko w nałóg wpadło. |
|
|
|
#700 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#701 |
|
Zakorzenienie
|
a Ty co?? Moze gruba?? Chudzielec!!
![]() No ja raczej do małolat nie należę Ale dzięki za komplement ![]() ---------- Dopisano o 12:25 ---------- Poprzedni post napisano o 12:22 ---------- Mój dzieć wreszcie usnął!! ![]() A co do smoka też ciągle tylko wkladam, przytrzymuje co by nie wypadł a i tak za dwie minuty lece bo słyszę stękanie... i od nowa polska ludowa... ech... moze faktycznie jakieś plastry??
|
#702 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Daj znać jak będziesz po wzycie
|
|
|
#703 |
|
Wtajemniczenie
|
to znow ja - a za nami kolejna noc pt. "koszmar z ulicy wiązów" tzn. maly sie budzil co godzi gora poltora jadł tak z 50 ml mleczka i zasypial i tak w kolko nie chcial wiecej jesc a przetrzymywac go teraz to sie da tak gora pol godzinki bo tak placze......
ale za to wazy juz 5 kg i jest oznaka zdrowia ja za to nie za bardzo bo znow III gr ginekologiczn a- i nikt nie wie dlaczego ![]() zastanawiam sie jak to poprawic......ale ponoc nie za bardzo mozna
|
#704 | |
|
Zakorzenienie
|
a co do przytrzymywania smoka, to dwie rzeczy powinnam mieć smok z wibracją, bo jak w niego pukam to go mocno trzyma, a drugie to chyba najlepszy byłby plaster jakiś chirurgiczny, żeby ssaka nie bolało jak mu się będzie odklejało smok do karmienia
![]() ---------- Dopisano o 12:33 ---------- Poprzedni post napisano o 12:29 ---------- Cytat:
|
|
|
#705 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Mały w końcu usnął, znowu się prężył, brzuszek wzdęty... Śpi w swoim leżaczku ![]() Jeżeli chodzi o leżaczek, to jest bardzo fajny, materiał miły w dotyku, kolorowy. Można go rozłożyć w trzech pozycjach. ten niby na płasko to wcale tak na płasko nie jest jak np w łóżeczku, pupcia jest troszkę niżej niż reszta ciała, dziecko jest tak np ułożone na rękach. Przejście do innych pozycji nie jest trudne, nie trzeba wyjmować dziecka z leżaczka. Pałąk z zabawkami ciekawy i kolorowy, takie dwie grzechotki. Dodatkowo jest funkcja wibracji, dziecko leży a mu wibrują nóżki i pupa. Myślałam że Mały przy tym nie uśnie, bo wczoraj leżał taki zdziwiony jak mu to włączyłam Ale w końcu się przekonał do tej funkcji ![]() Jestem mega zadowolona z zakupu i z czasem Kubuś też będzie
|
||
|
|
|
#706 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja mam wrodzone więc znam ten ból. Na szczęście w ciąży mi odpuściło. Cytat:
A co do mleka to kupiłam dzisiaj NAN active jednak (bo mi po 2 dniach ulewania przestała ulewać - najwyżej dokupię ten zagęszczacz jakby wróciło) i mam zamiar mieszać pół na pół z NAN H.A które miałam do tej pory. Gdyby coś było nie tak to od razu odstawiam. Cytat:
Moja matka miała to samo tylko w gorszym wydaniu (bo akurat bywa to dziedziczne).
|
|
|
#707 |
|
Raczkowanie
|
Madziu, na Twoim miejscu wybrałabym się wcześniej do reumatologa. Poczytaj: www.rzs.pl
Mam to w rodzinnie i wiem, że liczy się czas. |
|
|
|
#708 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Pop mam jeszcze pytanie bo wiem ze podajesz rumianek-taki parzony?ja dzisiaj mu dalam pierwszy raz narazie 30ml zaparzylam tak krociutko,on moze sobie stac czy za kazdym razem swiezy?i czy on ma za zadanie troszke prykajace? ![]() a i jeszcze sprawdzalam to co pisalas i jak lezy na brzuszku-główkę dźwiga bardzo ladnie ale raczki ma w piąstki,rozkladac mu na "sile"? Dziewczyny krorych dzieci stękaja-macie juz na to jakis sposob???? o ile w dzien nie ma problemow jest i kupa i prykanie tak w nocy po 2 karmieniu nadal strasznie steka nawet 3h tak mi go szkoda bo sobie spokojnie usypia a za chwile go morduje,wlasnie sie zastanawiam czy moze przed snem cos podawac jakas ta herbatke koperkowa czy rumianek czy jeszcze cos innego-dodam ze to jest niezalezne od tego jak jem bo tak jest codziennie dopiero rano jak sie skupi to jest spokój.Cytat:
co do smokow ja juz testowalam 3 rodzaje i nic,ale i tak najbardziej toleruje pierwszy czyli nuk,reszte wypluwa natychmistowo. Ale macie brzusie,rzeczywiscie jak by ciaza was ominela ![]() Drcron szkoda malutkiej ze sie tak umeczy zdróweczka jej zycze i dla Oliwki tak samo,bo Pop tez masz nie latwo.
Edytowane przez tylkooliwka Czas edycji: 2010-05-07 o 13:13 |
||
|
|
|
#709 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kurde miałam iśc na specer jak mały wstanie a tu ściana deszczu . no szlag by to trafił . dzieciak się nudzi w domu
|
|
#710 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() a tą kurację to przepisała mi dermatolog, zobaczymy z jakimi efektami. Ja co prawda nie karmię już piersią więc mogła mi zapisać także suplement doustnie Lactocer z cynkiem (40 tabl.45zł ) a do tego dwie maści na rano i na noc. Są też maści które można używać karmiąc ale musisz z tym się udać do lekarza.
|
|
#711 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Rączki pewnie nic złego ale można je ćwiczyć w domku . Otwierasz mu r aczki głaszczesz i drapiesz lekko w środku dłoni . możesz tez spróbować dac mu do trzymania zabawki tak że otwierał sam lapki . oczywiście wszystko w formie zabawy i nic na siłe . albo jak tek leży na brzuszku złap go za rączki tak żeby złapał ciebie i je otworzył
|
|
#712 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
al jadlam juz pomidory i malemu nic nie bylo apropo w cwiczen od kiedy mozna cwiczyc po cc? ---------- Dopisano o 13:26 ---------- Poprzedni post napisano o 13:20 ---------- Cytat:
tez juz 3 dzien jestesmy bez spaceru bo tak zimno i ciagle pada az mnie szlag trafia w domu,bylam tylko w galerii cos zakupic bo komunie mamy w niedziele. Dzieki za rady popróbuje chociaz tak zaciska bąbel jeden pokaze Wam jeszcze aktualne foto mojego duzego-malego ludka
Edytowane przez tylkooliwka Czas edycji: 2010-05-07 o 13:36 |
||
|
|
|
#713 |
|
Zakorzenienie
|
Ale Wy jesteście prosiaki z chudymi brzuchami. Nie lubię Was!
<FOCH> ![]() Dziewczyny, co zrobić z tym cellulitem? Na dupie mam taki, że chyba już przez spodnie go widać. No i jestem jakaś taka rozlazła, chociaż wagowo prawie nie ma różnicy- Igor wyssał ze mnie wszystko prócz wielkiej i wiszącej skóry. A wczoraj moje cycki pokazały, co potrafią. Chciałam nakapać trochę mleka na łyżeczkę, żeby wymieszać małemu z wit. C, nacisnęłam i... poleciało strugą i leciało i leciało, a ja nie mogłam tego zatrzymać - zanim złapałam coś, żeby to wchłonęło, miałam już do prania bluzkę i spodnie. ---------- Dopisano o 13:43 ---------- Poprzedni post napisano o 13:40 ---------- I tylko chciałam dodać, że jak Izumi niedługo do nas nie wróci, to chyba wpierdziel jej się będzie należał. Co się dzieje???????
|
#714 | ||||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
mają tam takie tuby i różne łóżka do różnych zabiegów. Wykupię sobie karnet i zobaczymy jakie będą rezultatyCytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
słodki twój ludek
|
|
#715 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Byłam w rossmanie - kupiłam jednak nadal nana1 jakoś boje sie czy mu coś nie bedzie jak przejde na ten active nie chce wywołac kolek póki nie wiem jak wyglądają A i nie mogłam nigdzi dostac żelu do kąpieli z hippa i kupiłam z nivea taki mały z popmką - mam nadzieje ze nie uczuli małego
|
|
#716 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie wiem czy jeszcze Cię lubięGmyrelka, moje cycki taka dluga przerwe zaznaczaja mokrym przescieradlem i koszulka po stronie cycka, ktory jest nastepny w kolejce. Dzis tak bylo, ale wole to niz czeste nocne karmienia. Darusia, ja walcze z tym smokiem, bo to wyglada tak, ze ona kladzie sie spac ze smoczkiem i jak porzadnie nie usnie- a trwac to potrafi 1-1,5 godziny np.- i jej smoczek wylatuje to nie umie sie uspokoic bez niego i jest krzyk od razu. Nie pomaga przemawianie, glaskanie, nic- tylko smoczek pomaga. I tak w kolko latamy jej podawac, albo co gorsza w chwilach przesilenia siedzimy nad nia i podtrzymujemy ten cholerny smoczek zeby tylko nie wypadl. ![]() Claire, mi nie minal bol reki niestety. Umiejscowiony jest w okolicach bicepsu prawej reki, boli przy okreslonych ruchach. Moge np podrapac sie prawa reke po prawej lopatce, ale siegnac czegos, co lezy po LEWEJ stronie juz nie moge i ciezko mi Gabrysie podnosic a szczegolnie odkladac do lozeczka-lapie mnie przeszywajacy bol wtedy i tylko instynkt macierzynski nakazuje nie oszczedzac reki przy noszeniu malej. Ferrou, ten lezaczek nie ma raczki za ktora mozna go podniesz, prawda? JA CHCE POGADAC O KUPACH!!!! A ona nie robi znowu od 5 dni! KUPO GDZIE JESTES????? aixa, no bede musiala dermatologa odwiedzic tez
|
|
#717 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
.Ania Ty też do starych nie należysz. Cytat:
. JA mam bieżnie w piwnicy ale jakoś pogoda mi nie pasuje więc nie mogę na niej biegać![]() ![]() Cytat:
Kurdę muszę zacząć ćwiczyć Mi jak zostało 6 kg to tak zostało. i nawet nie chodzi o brzuch bo nie miałam wielkiego nie zdążył urosnąć . ALe ten tłuszcz jakoś się rozlał po mnie i nie chce zejść.
|
|
#718 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
przekręca główkę, unosi ją, robi ruchy jakby chciała pełzać ale się też wkurza...Dziewczyny, czy Wasze dzieci też często prostują nogi tak na zupełnie prosto? Jak ją przebieram i leży na plecach to czesto je tak "wyciąga" na prosto, nie wiem czy to normalne? A i czesto rece ma wzdłoz ciała nie tylko do góry... ![]() ---------- Dopisano o 14:15 ---------- Poprzedni post napisano o 14:11 ---------- Cytat:
No wiesz, ja to ewenement jestem, bo ja to taka chuda jak patyczak jestem. W ciąży przytyłam 20 kilo i tak się z tego cieszyłam ale już niewiele z tego zostało niestety... tzn kilogramów troche jeszcze zostało ale ja ich nie widzę chyba tylko w cyckach mam wrażenie ze robię się chudsza niz byłam przed ciążą. Chyba przestanę karmić piersią bo zniknę
|
|
#719 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A tak wogóle, dziewczyny, które mają własną działalność, niech mnie ktoś oświeci jak się to i co się załatwia, żeby otworzyć swoją działalność??Bo ja sobie umyślałam otworzyć "legalne korki z angielskiego", mały lokal i zajęcia w grupach 2-3 osobowych albo indywidualnie. I jeszcze jakby mi ktoś powiedział o dotacjach unijnych czy i jak mogę coś dostać np na meble i sprzęt??Rany ale ja ciemna masa jestem ![]() ---------- Dopisano o 14:23 ---------- Poprzedni post napisano o 14:20 ---------- Cytat:
nie martw się
|
|
#720 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ja nivea teraz dolewam plynu do kapieli i ladnie nawilza niczym juz nie smaruje wiecej. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:32.

ale zniese wszystko on jest taki słodki 

. To może jeszcze mięśnie rąk poćwiczę, żeby ramiona ładnie w bluzce bez rękawów wyglądały. 
może A6V aerobiczna 6 vedera trudne to dziadostwo ale ponoć cuda robi może też zaczne

NATI 8.03.2010

tak mi go szkoda bo sobie spokojnie usypia a za chwile go morduje,wlasnie sie zastanawiam czy moze przed snem cos podawac jakas ta herbatke koperkowa czy rumianek czy jeszcze cos innego-dodam ze to jest niezalezne od tego jak jem bo tak jest codziennie dopiero rano jak sie skupi to jest spokój.