"Wszystkie sie rozpakowały- czas się sprawdzić w roli MAMY" - marzec/kwiecień 2010r. - Strona 26 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-05-07, 19:51   #751
madziwnia
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to madziwnia
Dot.: "Wszystkie sie rozpakowały- czas się sprawdzić w roli MAMY" - marzec/kwiecień

Cytat:
Napisane przez Gmyrelka Pokaż wiadomość
Madziwnia się rzadko odzywa a jak już się odezwie to od razu człowiekowi lepiej - kochana Aż pobiegłam do kuchni zaparzyć bocianka Łykam też te tabletki na laktację - ciekawe czy pomogą. Dziwne to bo Mały je jednego cyca to z drugiego leci, więc ja to "zbieram" i później po obu cyckach daję i dzisiaj znowu wypił prawie 60ml tego odciągniętego. Robie co w mojej mocy by pokarmu mieć dużo, ale jeden cycek jest mniej aktywny i wytwarza mniej mleczka. Będę walczyć
Cytat:
Mój też dzisiaj po cycach zjadł niecałe 60ml i więcej nie chciał - wypychał butlę, więc na pewno resztę z cyca wydoił
Ja wcale nie ściagam mleka laktatorem ale w dzien czasami co chilke siedzi na cycku po prostu dzieci tak maja np. cały dzien jadła 4 razy iod godz. 10 rano. I dopiero od 18 siedzi na cycku juz 3 raz teraz juz lezy w leżaczku i upaja sie jego wibracjami...
ALE JAK TY CHCESZ WALCZYC JAK BUTLE DAJESZ!!! dziecko wtedy ssie mniej intensywnie bo po butli jest bardziej sycte wiec jzu tak mocno nie zasysa i tak długo.. moja czasami jak zassie to oczy z orbit wychodza!!
Spróbuj tak ze 2-3 dni nie dokarmiac tylko sie poświęcic i tylko cycka podawac!!! Nawet jakbys miała 24 na cycku byc.. a zobaczysz jak ci szybko laktacja sie zwiekszy!!
TY WIESZ ILE RAZY ja juz miałam chwile zwatpienia bo ona sie krzywiła tupała płakała itp. siły nie miałam ale jak juz w myslach siegam po butle to zaraz sie młotem wale i szybko mówie do siebie" WYTRZYMASZ DASZ ARDE" .. i daje!! bo takie dni na cycku non stop sa rzadko!

a jesli chodzi o rzadkie moje pojawianie to od soboty 2 maja do wczoraj mielismy gosci a wujek non stop na kompie siedział.. i teraz Wam odpisuje na posty sprzed kilku dni.. ale jzu jestem na 21 stronie jeszcze 4 !!!

A TAKIE CIEKAWE ION FO PISZECIE .. co u kazdego dziecka sie dzieje i rady itp. ze az boje sie chocby jeden post opuścic!

Pola ur. 3 czerwca 2014!
madziwnia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-07, 20:16   #752
Gmyrelka
Wtajemniczenie

GG do Gmyrelka
Dot.: "Wszystkie sie rozpakowały- czas się sprawdzić w roli MAMY" - marzec/kwiecień

Cytat:
Napisane przez madziwnia Pokaż wiadomość
Ja wcale nie ściagam mleka laktatorem ale w dzien czasami co chilke siedzi na cycku po prostu dzieci tak maja np. cały dzien jadła 4 razy iod godz. 10 rano. I dopiero od 18 siedzi na cycku juz 3 raz teraz juz lezy w leżaczku i upaja sie jego wibracjami...
ALE JAK TY CHCESZ WALCZYC JAK BUTLE DAJESZ!!! dziecko wtedy ssie mniej intensywnie bo po butli jest bardziej sycte wiec jzu tak mocno nie zasysa i tak długo.. moja czasami jak zassie to oczy z orbit wychodza!!
Spróbuj tak ze 2-3 dni nie dokarmiac tylko sie poświęcic i tylko cycka podawac!!! Nawet jakbys miała 24 na cycku byc.. a zobaczysz jak ci szybko laktacja sie zwiekszy!!
TY WIESZ ILE RAZY ja juz miałam chwile zwatpienia bo ona sie krzywiła tupała płakała itp. siły nie miałam ale jak juz w myslach siegam po butle to zaraz sie młotem wale i szybko mówie do siebie" WYTRZYMASZ DASZ ARDE" .. i daje!! bo takie dni na cycku non stop sa rzadko!

a jesli chodzi o rzadkie moje pojawianie to od soboty 2 maja do wczoraj mielismy gosci a wujek non stop na kompie siedział.. i teraz Wam odpisuje na posty sprzed kilku dni.. ale jzu jestem na 21 stronie jeszcze 4 !!!

A TAKIE CIEKAWE ION FO PISZECIE .. co u kazdego dziecka sie dzieje i rady itp. ze az boje sie chocby jeden post opuścic!
Tylko ja daje butle ale ze swoim mleczkiem więc nie zapycha Go tak jak modyfikowane i za chwile znowu ssie cycka. Moja Hania jadła bez problemu i z cycka i moje mleko z butli - moja mama Ją karmiła bo ja do szkoły chodziłam i było OK. Po sztuczne nie sięgam A mój dyzio taki zadowolony jak najedzony i ile spokoju

Gmyrelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-07, 20:26   #753
aneczkkaa
Zakorzenienie

Przedstawiam Wam Maciusia Moje szczęście
20-12-14 10 tc

Edytowane przez aneczkkaa
Czas edycji: 2010-05-07 o 20:27
aneczkkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-07, 20:31   #754
Darusiaaaa
Zakorzenienie

GG do Darusiaaaa Send a message via Skype™ to Darusiaaaa

a moja po kapieli usnela i teraz sie waracje zaczynaja, oczy jak 5 zl, stekanie;/, ale przynajmniej nie ma placzu, wsadzilam ja wlasnie w lezak i noga bujam zobaczymy co z tego interesu wyjdzie

---------- Dopisano o 20:31 ---------- Poprzedni post napisano o 20:28 ----------

ja sobie tak ostatnio myslalam jak cholernie dumna lezalam na porodowce ze udalo mi sie urodzic sn, ze wszystko dobrze, tak lezalam, tz obok mnie- tak samo cholernie dumny, mala spala- najszczesliwsza chwila w moim zyciu to byla! nigdy tego uczuca nie zapomne.

Macius sliczny
A.Camus
Darusiaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-07, 20:36   #755
trolla2405
Rozeznanie

nie mam sił was nadrabiać
moja mała dalej leży w szpitalu. przeniesli ją z sali noworodków w inkubatorach na sale z łóżeczkami. Na pierwszej sali co chwila nas wyrzucali, bo gorąco, bo nas za duzo, bo badania itd.Najlepiej zeby przyjsc co 2 godziny nakarmic, przewinac i spadać. Teraz jestesmy na sali gdzie krzywo patrza na matke która nie zostaje z dzieckiem. I tak od środy jestem non stop w szpitalu. DRAMAT. Spimy na lezakach bo materacy nie można mieć, około 7 rano trzeba te lezaki zebrać i cały dzień siedzisz na twardym krzesle. I na nim np karmisz. No kochane proszę sobie usiaść na taboreciku w kuchni i nakarmic swoje malenstwa............. nawet butelką, 10 razy dziennie.
Dla rodziców toaleta pietro niżej, łzienka w innej częsci szpitala- dobrze ze mam niedaleko do domu i jezdze wieczorem sie kąpac jak mąż wpada do małej. Pielgniarki niemiłe i opryskliwe, ciężko o jakaś fajna. Niektóre są łaskawe coś zrobić. Każdy chce rządzić, nawet sprzataczka :/
Nie wolno miec swojego czajnika a o wrzatek na herbate cięzko. to yakie małe przykłady do nakreślnia sytuacji.
Generalnie po 3 dniach nie wiem jak się nazywam. Wiem ze dzis piatek bo wreszcie mógł mnie zmienić TZ na noc bo nie idzie do pracy w sb. Dziewczyna która siedzi już 2 tygodnie wyglada jak zombi. Ja, nie mając wprawy i sił boję się ze zrobie cos małej zajmując się nią. Za wanienke robi emaliowany zlew w kształcie powiedzmy wanienki z kurkiem który b.mocno przecieka bo nie jest od tego.
Wyjście z tego obozu przetrwania mielismy juz planowane na tamten wtorek, dziś, jutro i najnowasza wersja poniedzieli czyli blizej niesprecyzowany termin- zobaczymy

znalazłam znajomego znajomego który porozmawiał ze mną szczerze a zna sie na rzeczy - operacja wiąze sie z wielkim ryzykiem ze mała umrze, jeśli nie bedzie zagrozenia życia nikt mi raczej jej wykonania nie zaproponuje
cała nadzieja w tym ze jakoś to serce bedzie działać i najwyzej bedzie trzeba robić tylko zabiegi powiedzmy wspomagające

wszystkie niewygody wynagradza mi moja dziecina, jej uśmieszki i wlepione we mnie ślepka kocham ją tak strasznie, że nie wyobrażam sobie co bedzie gdy coś sie stanie. Tż powiedziałam ze jeśli ona odejdzie do aniołków ma mnie pilnowac bo nie wiem czy sobie czegoś nie zrobie...

Nikomu nie życze tego co sie nam dzieje. Dziś mała kończy 2 tygodnie a leze sama w łóżku w pustym domu, A powinnam leżeć kolo meża a miedzy nami malutka
Pozdrawiam wszystkie mamy te szczęśliwe i te ze smutkami.....
Stary 2010-05-07, 20:53   #756
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

Cytat:
Napisane przez aneczkkaa Pokaż wiadomość
Jaki błogi sen ma, a fryzurka ja od fryzjera
Coś mu nóżka ze śpiochów wyszła? bo coś mi się z jednej strony ilość stóp niezgadza wychodzi że prawa w dwóch sztukach. Mojemu też czasem stópki bokiem ze śpiochów wychodzą.

---------- Dopisano o 20:53 ---------- Poprzedni post napisano o 20:49 ----------

Cytat:
Napisane przez trolla2405 Pokaż wiadomość
moja mała dalej leży w szpitalu. przeniesli ją z sali noworodków w inkubatorach na sale z łóżeczkami. Na pierwszej sali co chwila nas wyrzucali, bo gorąco, bo nas za duzo, bo badania itd.Najlepiej zeby przyjsc co 2 godziny nakarmic, przewinac i spadać. Teraz jestesmy na sali gdzie krzywo patrza na matke która nie zostaje z dzieckiem. I tak od środy jestem non stop w szpitalu. DRAMAT. Spimy na lezakach bo materacy nie można mieć, około 7 rano trzeba te lezaki zebrać i cały dzień siedzisz na twardym krzesle. I na nim np karmisz. No kochane proszę sobie usiaść na taboreciku w kuchni i nakarmic swoje malenstwa............. nawet butelką, 10 razy dziennie.
Dla rodziców toaleta pietro niżej, łzienka w innej częsci szpitala- dobrze ze mam niedaleko do domu i jezdze wieczorem sie kąpac jak mąż wpada do małej. Pielgniarki niemiłe i opryskliwe, ciężko o jakaś fajna. Niektóre są łaskawe coś zrobić. Każdy chce rządzić, nawet sprzataczka :/
Nie wolno miec swojego czajnika a o wrzatek na herbate cięzko. to yakie małe przykłady do nakreślnia sytuacji.
Generalnie po 3 dniach nie wiem jak się nazywam. Wiem ze dzis piatek bo wreszcie mógł mnie zmienić TZ na noc bo nie idzie do pracy w sb. Dziewczyna która siedzi już 2 tygodnie wyglada jak zombi. Ja, nie mając wprawy i sił boję się ze zrobie cos małej zajmując się nią. Za wanienke robi emaliowany zlew w kształcie powiedzmy wanienki z kurkiem który b.mocno przecieka bo nie jest od tego.
Wyjście z tego obozu przetrwania mielismy juz planowane na tamten wtorek, dziś, jutro i najnowasza wersja poniedzieli czyli blizej niesprecyzowany termin- zobaczymy

znalazłam znajomego znajomego który porozmawiał ze mną szczerze a zna sie na rzeczy - operacja wiąze sie z wielkim ryzykiem ze mała umrze, jeśli nie bedzie zagrozenia życia nikt mi raczej jej wykonania nie zaproponuje
cała nadzieja w tym ze jakoś to serce bedzie działać i najwyzej bedzie trzeba robić tylko zabiegi powiedzmy wspomagające

wszystkie niewygody wynagradza mi moja dziecina, jej uśmieszki i wlepione we mnie ślepka kocham ją tak strasznie, że nie wyobrażam sobie co bedzie gdy coś sie stanie. Tż powiedziałam ze jeśli ona odejdzie do aniołków ma mnie pilnowac bo nie wiem czy sobie czegoś nie zrobie...

Nikomu nie życze tego co sie nam dzieje. Dziś mała kończy 2 tygodnie a leze sama w łóżku w pustym domu, A powinnam leżeć kolo meża a miedzy nami malutka
trzymaj się, a my tutaj będziemy kciuki trzymać żebyście jak najszybciej w domu w pełnym zestawie sie znaleźli

"Życie trzeba przeżyć tak żeby wstyd było opowiadać, ale przyjemnie wspominać"
pl_madzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-07, 20:57   #757
ania p
Zakorzenienie

Trolla - dużo siły dla Ciebie i męża . Dzielna babka jesteś . aż się płakać chce jak opisujesz ten szpital . I oby z malutką było wszystko wporządku . Życzę wam tego z całego serca.

Cytat:
Napisane przez ASIULEK_23 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, czy Wasze dzieci też często prostują nogi tak na zupełnie prosto? Jak ją przebieram i leży na plecach to czesto je tak "wyciąga" na prosto, nie wiem czy to normalne? A i czesto rece ma wzdłoz ciała nie tylko do góry...

Heh No wiesz, ja to ewenement jestem, bo ja to taka chuda jak patyczak jestem. W ciąży przytyłam 20 kilo i tak się z tego cieszyłam ale już niewiele z tego zostało niestety... tzn kilogramów troche jeszcze zostało ale ja ich nie widzę chyba tylko w cyckach mam wrażenie ze robię się chudsza niz byłam przed ciążą. Chyba przestanę karmić piersią bo zniknę
Moja też tak prostuje .
Jak chcesz kilka kilo to ja Ci chetnie oddam

Cytat:
Napisane przez MadCat Pokaż wiadomość
Wczoraj się zważyłam pierwszy raz po ciąży i mam jeszcze jakieś 2-3 kg na plusie no ale ja butlą karmię. No i lekka oponka została (w dodatku w centki). Moja kuzynka, która studiuje jakąś kosmetologie (czy coś takiego - ona ciągle coś w ten deseń studiuje) poradziła na rozstępy stosować jakąkolwiek maść/krem z duża ilością wit A. Podobno super pomaga, tylko trzeba konsekwentnie 2 x dziennie smarować.
Byłam w aptece i zapomniałam się zapytać ale polukam w necie co jest z takich rzeczy i w poniedziałek zakupię. Zobaczymy co to da. Podobno wit A 100 razy lepsza od drogich kosmetyków.
jest taka zwykła maść z vit A kosztuje jakieś 2.50 za tubke ja ją stosuje na suche łokcie , skórki przy paznokciech ( smaruje i tak siedze w tym ) ale może by ją zmieszać ze zwykłym balsamem i to używać .
na rozstępy podobno bardzo dobre też są maści te na blizny np. cepan bo w sumie rozstęp to przeciez blizna jakby. i podobno ładnie po tym bledną .

Cytat:
Napisane przez tylkooliwka Pokaż wiadomość

Apropo basenu wiem ze mozna chyba od 3 m-ca ale moj niby za tydzien konczy 3m-ce a wydaje mi sie za mlutki na basen,co o tym myslicie bo chcialabym z nim chodzic.

Baobabek moja znajoma wlasnie stara sie z uni o kase na cos takiego 40tys moze złoż wniosek o dofinansowanie.
ja z Szymkiem zaczełam chodzić własnie jak trzy iechy skończył z Olą też mam zamiar tak zacząc . Do 6 miesiąca mniej wiecej dziecko ma odruch zatrzymywania powietrza pod wodą więc nic sobie nie robi z nurkowania . jak sie zacznie chodzić i dziecko brać pod wode odruch ten jakby zostaje . Szymka w tej chwili spokojnie biore pod wode a jego to cieszy dlatego tak wcześnie chodzi się z dziećmi na basem i lepiej oswaja się dziecko mniejsze z wodą niż np. roczne . widziałam już roczne dzieciaki płaczace ( bo pierwszy raz na basenie ) a maluch jesli płacze to zwykle dlatego że woda zimna lub wystrzsy się ludzi , światła hałasu na basenie ale nie samych zajęć

Cytat:
Napisane przez libra777 Pokaż wiadomość
Ania ja to nie mam możliwości ani sauny ani basenu , więc od jutra spróbuję A6w zobaczymy co mi z tego wyjdzie i chyba zacznę też rolki w miarę możliwości
Nad naszym morzem też dużo z grubymi tyłkami
ogólnie społeczeństwo nam grubieje
Ano grubieje ale jak człowiek a wielki zad to zawsze widzi tylko te zgrabne chude laski co nie mają celulitu i rozstępów

Cytat:
Napisane przez mloda1989 Pokaż wiadomość
Asiulek dostalam esa od drcron prosi bys sie z nia skontaktowala przez esy, wyladowala w szpitalu z Julka a poropo tych pienistych kupek...Julka ma zakazenie ukladu pokarmowego i podejzewaja cos neurologicznego bo ma zacisniete piastki...sa odizolowane od resztypatologii bo podejrzewaja ze te pieniste kupki to moze byc zakazenie rotawirusami jakiegos szczebla....prosi zebys swoja skonsultowala z innych lekarzem bo 12 stolcow to na prawde duzo....pozdrawia dziewczyny z forum...
Biedna Julcia , zdrówka dla niej

Cytat:
Piekniaczek

A ja byłam z małym na placyku zamkniętym bo prawie cały dzień u mnie lało . nawet jak przeszłam tylko do auta 15m od wejścia to już byłam cała mokra do tego u mnie siadły światła na głównych skrzyzowaniach i były mega korki dojechac do domu nie szło . ale mały się wyszalał i to się liczy mała kimała grzecznie w foteliku
Stary 2010-05-07, 21:06   #758
madziwnia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez P0P70 Pokaż wiadomość
Wróciliśmy od lekarzy i tak:
To żes sie nachodziła... Oliwia musi byc dzielna dziewczynką!!
Cytat:
Napisane przez libra777 Pokaż wiadomość
Mrowak podaję mu herbatke jak jest np godz.po karmieniu i on kwęka to mu się daje napic a on jak się przyssa to i pociągnie, albo jak się przebudzi daję mu się napić i śpi daalej , dzieci na cycku często chcą cycka sie tylko napić,a jeśli chodzi o masowanie brzuszka to on jak płacze to nie daje sobie masować bo jeszcze gorzej się drze
moja ma tak samo.. masowanie brzuszka ja wkurza!!
Cytat:
Napisane przez gusinek Pokaż wiadomość
witam "legalnie" na odchowalni , my od wtorku w domu, dziekuje wszystkim za gratulacje jestem juz w temacie wiec mam nadzieje ze szybko was nadrobie bo widze ze szalałyście z postami

mój poród 2w1 MASAKRA tzn tylko ta czesc (prawie 12 godz) do kiedy nie zdecydowali o cc, potem juz luzik nie było tak strasznie po tej cc
potem postaram sie napisac wiecej
w załączeniu mój skarb
Śliczności z tego Skarbusia!!!
witamy!!!
Cytat:
c

I tak właśnie rozważam na tym etapie kupić: karuzelę, leżaczek czy matę ??
MATĘ!!!!
i włąsnie doczytałam na stronie chyba 22 że Ty karmisz swoim ale butla.. oj głupol ze mnie PRZEPRASZAM..
Cytat:
Napisane przez Asiuulka89 Pokaż wiadomość
Ja nigdy nie gotowalam wody a uzywamy zywca to jest przeciez zrodlana woda pitna. nic malej nie bylo i nie jest nadal. tak samo moj bratanekpil i zdrow jak ryba
Ja sobie nie wyobrażam nie przegotowac wody nawet mineraklnej jaka ona by nie była? wogóle mozna tak? Wszedzie pisza żeby przegotowywać..
Cytat:
Tylko ja daje butle ale ze swoim mleczkiem więc nie zapycha Go tak jak modyfikowane i za chwile znowu ssie cycka. Moja Hania jadła bez problemu i z cycka i moje mleko z butli - moja mama Ją karmiła bo ja do szkoły chodziłam i było OK. Po sztuczne nie sięgam A mój dyzio taki zadowolony jak najedzony i ile spokoju
Już wiem hihihi
Cytat:
słodziuchny
Cytat:

Nawet sobie nie wyobrażam co przeżywasz.. bo az mam zły jak to czytam!! żenada z tymi szpitalami!! Trolla kochana trzymaj sie !!!

Pola ur. 3 czerwca 2014!
Stary 2010-05-07, 21:26   #759
klaudusk_a
Zakorzenienie

trolla2405 dzielna jesteś. życze pomyślności i współczuje :głaszcze:

---------- Dopisano o 21:26 ---------- Poprzedni post napisano o 21:25 ----------

a mój raj sie chyba skończył..podejrzewam że mała ma kolke

Zapraszam na mój blog
http://kikalifestyle.blogspot.com/
klaudusk_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-07, 21:36   #760
ania p
Zakorzenienie

a właśnie propo kolek dziś byłam na placyku i była babka z synkiem . Kobita robi w aptece i spytałam ją o te leki kolkowe . I tak jeśli chodzi o sab simplex i bobotic itp. To substancja jest ta sama ale jak to babka określiła nośniki ( czyli te dodatki całkiem inne ) co zupełnie zmienia sam lek . I tak bobotic może nie działac a sab może mimo głównej tej samej . I jak zawsze krązy mit że sab niemiecki jest lepszy od tego czeskiego to g. prawda lek jest ten sam , robiony w tej samej fabryce o tym samym składzie tylko inaczej pakowany . Różni się tez cena ten niemiecki jest o wiele droższy od czeskiego . I to tyle
Może komuś się przyda
Stary 2010-05-07, 21:38   #761
klaudusk_a
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ania p Pokaż wiadomość
a właśnie propo kolek dziś byłam na placyku i była babka z synkiem . Kobita robi w aptece i spytałam ją o te leki kolkowe . I tak jeśli chodzi o sab simplex i bobotic itp. To substancja jest ta sama ale jak to babka określiła nośniki ( czyli te dodatki całkiem inne ) co zupełnie zmienia sam lek . I tak bobotic może nie działac a sab może mimo głównej tej samej . I jak zawsze krązy mit że sab niemiecki jest lepszy od tego czeskiego to g. prawda lek jest ten sam , robiony w tej samej fabryce o tym samym składzie tylko inaczej pakowany . Różni się tez cena ten niemiecki jest o wiele droższy od czeskiego . I to tyle
Może komuś się przyda
dobrze wiedzieć chociaż mam nadzieje że to jednak nie kolka tylko Zuzia miała po prostu "zły dzień"

Zapraszam na mój blog
http://kikalifestyle.blogspot.com/
klaudusk_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-07, 21:53   #762
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

Co do kolek to myślałam że mój tez je ma, i uważałam co jem straszliwie. No i od kilku dni spokój, jakby się skończyły. No ale słabeusz ze mnie w postanowieniach i zrobiłam sobie dzień luzu od diet antykolkowych(tylko bez jedzenia kapustnych ,fasolowych, i pożarsko smażonych)i co , i cisza. Żadnego płaczu. Więc drugi dzień to samo, i pomidorów się objadłam i czekoladę zjadłam mleczną, i mango, i jabłka ze skórkami, i co i nic.
I taka głupota jak ryczy to zmieniam mu pieluchę, poprzytulam pogłaszczę, i trochę z nim pogadam, no i częściej smokiem uraczam, i mam spokój ach ja ja go kocham
Koleżanka z apteki na kolki poleca Infacol, i mówiła że nie radzi wody koperkowej bo mało skuteczna. A w sieci aptek co ona pracuje wycofali ze sprzedaży Plantex bo akurat to chciałam zakupić na wszelki wypadek. Już się nie pytałam dlaczego bo kolejka ludzi za mną nerwa miała że rozmawiamy

Stary 2010-05-07, 21:54   #763
MadCat
Raczkowanie

trolla2405 - Trzymaj się Na ten szpital to nie ma słów, wiadomo, że dzieci są najważniejsze ale chyba by im korony z głów nie pospadały gdyby i rodzicom ułatwili nieco życie. Oby jak najszybciej Was wypuścili do domu!

Dzięki za info odnośnie koloru oczu. To w sumie mało ważne ale tak mi przeszło przez myśl więc zapytałam. No i mi wyszło z tego kalkulatora, że będą zielone Też ładne

Aniu a tak w razie czego zapytam czy u nas da się to kupić? Bo w Niemczech nie mam nikogo, w Czechach też nie ale coś mi się obiło o oczy, że z Czech da się to jakoś kupić (chyba, że coś mi się pomyliło).
Bo mam zamiar kupić w razie czego ten Bobotic coby był od razu pod ręką gdyby był potrzebny no ale skoro tak lipnie działa to może lepiej ten Sab dorwać?

MadCat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-07, 21:56   #764
tylkooliwka
Wtajemniczenie

GG do tylkooliwka

o matko!!Trolla trzymaj sie kochana,bede trzymac kciuki za Was,zobaczysz wszystko sie ułoży tylko proszę nie miej takich mysli jak tu napisalas bo sie zalamiesz,mam nadzieje,ze masz duze wsparcie w tż

Julcia nasza tez niech zdrowieje szybciutko-biedna Drcronik ciagle cos sie dzieje.

[

Cytat:
A pod paszką jakim mierzysz??
Asiulek mam jeszcze jeden elektroniczny taki z cienka koncowka zeby mozna bylo w razie czego w pupcie wlozyc i ta koncowke wkladalam pod paszke.

Cytat:
Napisane przez pl_madzia Pokaż wiadomość
No jakos nieciekawie to brzmi. Zobaczę we wtorek co lekarka powie.

Gondola to już niedługo chyba starczy, spory ten ludek
no wlasnie chyba spacerowka pójdzie w ruch

Cytat:
ale słodziusi malutki Maciuś

Cytat:
Może komuś się przyda
wlasnie co robi marketing,tak samo z tymi witaminami D i K w tych kapsulkach kosztuje ponad 20zł a teraz inny lekarz byl i mi przepisal D nawet nie wiedzialam ze inną i tak zaplacilam 3,5 tylko ze jest w buteleczce i trzeba na lyzeczce podawac,ale nie widze problemu a jak roznica w cenie.
tylkooliwka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-07, 22:02   #765
ania p
Zakorzenienie

Cytat:
Aniu a tak w razie czego zapytam czy u nas da się to kupić? Bo w Niemczech nie mam nikogo, w Czechach też nie ale coś mi się obiło o oczy, że z Czech da się to jakoś kupić (chyba, że coś mi się pomyliło).
Bo mam zamiar kupić w razie czego ten Bobotic coby był od razu pod ręką gdyby był potrzebny no ale skoro tak lipnie działa to może lepiej ten Sab dorwać?
Nie musisz narazie ja np. stosuje bobitic i u nas działa . Pop zresztą też . Ten sab to działa na jakieś masakryczne kolki u mojej kuzynki pomogło jak już nie działało nic . Więc nie wiadomo bo moze np u ciebie ( oby nie było potrzebne ) pomoże własnie bobotic czy infacol czy cokolwiek innego . kazde dziecie wkońcu inne . ja przy szymku miałam sab na wszelki wypadek i mi się nie przydał . Zamówić można np. z ebay. bo na allegro nie wolno leków sprzedawać ale chyba nie ma co na zaś kupować

Cytat:
Napisane przez tylkooliwka Pokaż wiadomość
wlasnie co robi marketing,tak samo z tymi witaminami D i K w tych kapsulkach kosztuje ponad 20zł a teraz inny lekarz byl i mi przepisal D nawet nie wiedzialam ze inną i tak zaplacilam 3,5 tylko ze jest w buteleczce i trzeba na lyzeczce podawac,ale nie widze problemu a jak roznica w cenie.
Ja D od zawsze mam tą tanią ( Devikap ) co do K to też wiem że jest w kroplach ale u mnie nie było w aptece akurat .
Stary 2010-05-07, 22:06   #766
mrowak
Zakorzenienie

Cytat:
wielce przystojne to Twoje szczescie

Drcron, Julcia trzymam za Was ogromne kciuki!!!!

Trolla, ja przepraszam, ale nie wiem co Ci napisać. Przeczytalam co piszesz i...zrobiło mi się słabo...
mrowak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-07, 22:12   #767
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

Wielkie podziękowania dla tych z Was co mi radziły synka wodą przemywać przy przewijaniu zamiast chusteczek. Normalnie rewelacyjna poprawa. Pupcia i nóżki a co najważniejsze jajeczka wyglądają już normalnie, nie ma śladu po odparzeniach. Może też dzieki temu nie ma tych urojonych kolek, bo może to o dyskonfort chodziło. Jejku normalnie 3 tyg męki, wszystkie maści apteczne i rossmannowe, a tu tak prosto się tego pozbyłam

Stary 2010-05-07, 22:19   #768
Asiuulka89
Zakorzenienie

Madziwnia a Ty pijac zywca najpierw ja przegotowujesz?? bo ja pije normalnie z butelki a gotujac nie uciekaja najwazniejsze mineraly wodyzrodlanej ? przeciez to zdrowa woda nie pije przeciez kranowy

dzewczyny ale szalejecie :mdjele: nadrobic was po calym diu niemozliwe

Trolla calym serduszkime razem z mezem jestesmy z Toba i Twoja rodzinka dzielna jestes a jak czytam o Twoim skarbie to lezka mi sie kreci w oku oby wszystko bylo dobrze.

drcron zdrowka dla malej
Asiuulka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-07, 23:07   #769
Darusiaaaa
Zakorzenienie

juz ponad 2 godziny placzu bylo -brzuszek;/

kur....niech te kolki sie skoncza

teraz sie uspokoila, polozylam ja obok siebie na lzku i wyglada jakby miala usnac-oby...

---------- Dopisano o 22:54 ---------- Poprzedni post napisano o 22:48 ----------

Cytat:

az sie poplakalam!
kochana duzo zdrowka zycze dla malej-nie daj sie tym strasznym babskom, opierdziel jedna druga trzecia i niech sie skonczy babci sranie. Sa od tego by jak najlepiej sie zajmowac dzieckiem!! i pomagac!!!
Ja jak bylam w szpitalu z mala jeszcze byla taka franca i jej powiedzialam ze jesli jeszcze raz nie bedzie chciala przyniesc butelki mojemu dziecku albo bedzie traktowala mnie jak przedmiot to sie przejde troszke wyzej i sobie porozmawiam-nagle sie jakos milusia zrobila.

Musisz byc kochana dobrej mysli!!!Nawet nie potrafie sobie wyobrazic przez co przechodzisz skoro ja placze jak moje dziecko z bolu krzyczy.
Zyczymy wam POWROTU DO ZDROWKA!!!! Badz silna kochana, nie daj sie!!!!! Bedzie dobrze-MUSI BYC!!!

---------- Dopisano o 23:02 ---------- Poprzedni post napisano o 22:54 ----------

Cytat:
Może komuś się przyda
Dzieki za info-milo ze pamitasz o nas-kolkowych.

Ja wczoraj po poludniu dalam sab-kurde juz nie moge patrzec jak sie meczy, a krzyczy, steka-po jakim czasie moze byc widoczna jakas poprawa?Mialam taka wielka nadzieje ze bedzie lepiej a nie jest na razie A jeszcze min ok 2 miesiecy przed nami tego placzu-ja *******ca dostane,nie moge sluchac tego, serce mi peka.

---------- Dopisano o 23:07 ---------- Poprzedni post napisano o 23:02 ----------

Cytat:
Madziwnia a Ty pijac zywca najpierw ja przegotowujesz?? bo ja pije normalnie z butelki a gotujac nie uciekaja najwazniejsze mineraly wodyzrodlanej ? przeciez to zdrowa woda nie pije przeciez kranowy

Trolla calym serduszkime razem z mezem jestesmy z Toba i Twoja rodzinka dzielna jestes a jak czytam o Twoim skarbie to lezka mi sie kreci w oku oby wszystko bylo dobrze.

drcron zdrowka dla malej
ja kupuje zawsze po 10 takich 5 litrowych baniakow, przegotowuje awsze ,gotuje 5 minutek obojetnie jaka by ta woda nie byla, jednak maluszki sa duzo mniej odporne niz my .

Moja mala po meczarniach usnela-ciekawe na jak dlugo10,15,20 minu? masakra , chciaz wyglada ten sen na dosc twardy wiec moze bedzie spala....oby
A.Camus
Stary 2010-05-07, 23:13   #770
Ferrou
Zakorzenienie

Trolla2405, jak czytałam Twoją wiadomość to byłam w szoku, Normalnie nie wiem co napisać... Mam nadzieję, że wszystko będzie w porządku i Mała wyzdrowieje
Drcron, niech Julcia szybko wraca do zdrowia

Cytat:
Napisane przez mrowak Pokaż wiadomość

Ferrou, ten lezaczek nie ma raczki za ktora mozna go podniesz, prawda?
niestety nie ma rączki do przenoszenia, ale można złapać za oparcia i przenieść

Cytat:
Ale przystojaniak

A My znowu męczyliśmy się cały dzień z wzdęciami, kolkami czy co tam Mały miał. Znowu kwik, ryk, płacz... ja już wymiękam, psychicznie wysiadam, nie wiem o robić i jak jemu ulżyć... W ogóle zostałam nastraszona, że ta wysypka co ją ma, może być od moich kosmetyków, że niby jakieś substancje uczulające mogą przedostać się do mleka. To prawda? Ktoś słyszał coś? To co, mam się szarym mydłem myć i zero kosmetyków? Bez sensu to, bo wcześniej używałam i wszystko było ok, nic nie zmieniałam, nawet głupiego żelu pod prysznic. Chciałam sobie jutro farbnąć włoski, bo już mam ostre odrosty a tu słyszę że nie mogę... I niby coś takiego mówił pediatra... Ale to chyba jakaś bzdura... bo przecież w ciąży można... Normalnie aż mnie głowa boli od tego wszystkiego...
Ferrou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-07, 23:36   #771
madziwnia
Zakorzenienie

Ja tylko asia napisałam że bym takiemu małemu dziecku nie podała nieprzegotowanej nawet źródlanej wody. I nie słyszałm tez aby radzili inaczej - tzn ze mozna podac bez przegotowania. ale moze i gdzies jest napisane że mozna.. ja tego nie widziałam...

Pola ur. 3 czerwca 2014!
Stary 2010-05-07, 23:42   #772
Darusiaaaa
Zakorzenienie

my tez walczymy z kolkami,wolalabym zeby je miala w okreslnych godzinach a nie takie napady-nie wiadomo kiedy-OSZALEJE
rycze codziennie razem z jej krzykiem!
teraz mimo ze spi to jak zajaczek jak sie rusze od razu raczkami rusza lub zalacza sie moro-tragedia.
tz jeszcze w pracy ...eh....
to nie sprawiedliwe ze takie malenstwa musza cierpiec-niczemu nie zawinily, wszystko bym oddala zeby to mnie bolalo-juz bym wycierpiala nawet bole porodowe zeby jej nie bolalo.

---------- Dopisano o 23:42 ---------- Poprzedni post napisano o 23:38 ----------

drcron- zdrowka dla malutkiej a ty badz dzielna!
A.Camus
Stary 2010-05-08, 02:42   #773
minka26
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez mrowak Pokaż wiadomość
JA CHCE POGADAC O KUPACH!!!! A ona nie robi znowu od 5 dni! KUPO GDZIE JESTES?????
łączę się w bólu, Amelka też już 4 doby bez kupy brzuszek ma miękki, ale profilaktycznie podaje jej 2-3 razy na dobe SS, bo się panicznie boję, że kolek dostanie, albo gazowych problemów, bo jak czytam co tu dziewczyny przechodzą, to mam dreszcze współczuję...
mrowak mam nadzieje, że waszego kupkowego rekordu nie pobijemy ale przez to, że tej kupki nie ma, to mała wydaje mi się z każdym karmieniem coraz cięższa, moja mama się śmieje, że mała wszystko w tłuszczyk przerabia

Cytat:
Dziewczyny, ja juz nie wiem. Mierzę temperaturę tym termometrem do czoła microlife który ktoraś z Was tu polecila i wciąz wychodzi mi ok. 37.1. A jak zmierzyłam dwa razy tym zwyklym elektronicznym z babyono w pupie to wychodzi 36.9 czyli jakby nie było za malo, bo po odjęciu to 36.4. I teraz nie wiem... boję się, że może jest osłabiona tym, że tak czesto robi ta kupkę? Ja już szaleję. Nie wiem czy iść do lekarza??
moja też ma 36,4, ja traktuję to jako normalne, bo ja też zawsze mam niewiele ponad 36

Cytat:
A czy temperatura u takiego niemowlaczka 36,4 jest w normie czy powinnam się przejmować?

---------- Dopisano o 15:26 ---------- Poprzedni post napisano o 15:24 ----------

Co do kresek na brzuchu to mam nadzieje, że mi zejdzie... bo wygląda fatalnie. W ogóle mialam dośc opalony brzuch i w czasie jak rósł skóra sie rozciągala. I teraz wygląda jakbym była brudna, taka z grubym, chodowanym brudem Bo opalenizna się "rozciągnęla"
nie wiem czy to od opalenizny, bo ja też mam ciemny, no ale byłam w ciąży na wakacjach, ale np. mojej siostry brzuch nie widział słońca ponad rok a też ma ciemny. jak po urodzeniu ze szpitala wyszła to myślałam, że ona tez ma żółtaczkę ja też sie nie mogę doczekać aż kreska zniknie, ale ostatnio pytałam koleżankę, która rodziła ponad rok temu i mówiła, że póki karmiła (5,5miesiąca) to kreskę miała

Cytat:
Napisane przez mloda1989 Pokaż wiadomość
Asiulek dostalam esa od drcron prosi bys sie z nia skontaktowala przez esy, wyladowala w szpitalu z Julka a poropo tych pienistych kupek...Julka ma zakazenie ukladu pokarmowego i podejzewaja cos neurologicznego bo ma zacisniete piastki...sa odizolowane od resztypatologii bo podejrzewaja ze te pieniste kupki to moze byc zakazenie rotawirusami jakiegos szczebla....prosi zebys swoja skonsultowala z innych lekarzem bo 12 stolcow to na prawde duzo....pozdrawia dziewczyny z forum...
jejku biedne dziewczyny, trzymam kciuki!! Julka zdrowiej!!

Cytat:
Dziewczyny wiecie może kiedy u dziecka "ustala się" kolor oczu? Bo moja ma w tej chwili piękny szafirowy kolor i jestem ciekawa czy jej to zostanie.
W sumie ja mam oczy niebieskie (większość mojej rodziny taki miała) i średni blond włosy (chociaż oglądam je tylko na odrostach) ale Tż ma włosy brązowe i zielone oczy.
Mała ma włosy ciemny blond/ jasny brąz.

Matko biedna Julka i Drcron Oby jak najszybciej się to skończyło.
właśnie wczoraj o tym czytałam, bo moja mała ma niebieskie (po mnie) a tz ma brązowe i sprawdzałam kiedy się ustali i znalazłam info, że gdzies dopiero w okolicach pierwszych urodzin dziecko będzie miało swój kolor oczu, bo wcześniej jakichś tam pigmentów nie ma

Cytat:
Napisane przez Ferrou Pokaż wiadomość
A My znowu męczyliśmy się cały dzień z wzdęciami, kolkami czy co tam Mały miał. Znowu kwik, ryk, płacz... ja już wymiękam, psychicznie wysiadam, nie wiem o robić i jak jemu ulżyć... W ogóle zostałam nastraszona, że ta wysypka co ją ma, może być od moich kosmetyków, że niby jakieś substancje uczulające mogą przedostać się do mleka. To prawda? Ktoś słyszał coś? To co, mam się szarym mydłem myć i zero kosmetyków? Bez sensu to, bo wcześniej używałam i wszystko było ok, nic nie zmieniałam, nawet głupiego żelu pod prysznic. Chciałam sobie jutro farbnąć włoski, bo już mam ostre odrosty a tu słyszę że nie mogę... I niby coś takiego mówił pediatra... Ale to chyba jakaś bzdura... bo przecież w ciąży można... Normalnie aż mnie głowa boli od tego wszystkiego...
ja przeszperałam trochę net w poszukiwaniu informacji o wysypkach, polecam przeczytać to:

http://kocia_stronka.republika.pl/alergia.html

dało mi to trochę do myślenia, bo tak na prawdę to może być wszystko i niekoniecznie czynniki zewnętrzne, niestety pediatrzy czasem olewają skazując tym samym matkę i dziecko na cierpienia

aneczka Maciuś śliczny, w pierwszej chwili nie mogłam się dopatrzeć skąd pochodzi trzecia noga ...ale spoko, już mi się wszystko odliczyło zdrówka dla Małego!

trolla łza się w oku kręci normalnie brak mi słów na ten szpital, musisz walczyć! może zamiast prosić się o wrzątek mogłabyś w termosie wodę nosić. kurcze aż nie wiem co napisać... trzymam kciuki i zdrówka życzę

---------- Dopisano o 01:42 ---------- Poprzedni post napisano o 01:38 ----------

darusia współczuję! moja siostra też walczyła z brzuszkiem małej, teraz już skończyła 3 miesiące i jest o niebo lepiej. ale nawet sobie nie wyobrażam co musisz przeżywać, mi mała najdłużej płakała jakieś 3 minuty a strasznie to znosiłam
ja swojej małej profilaktycznie masuję brzuszek wg tej stronki:
http://www.edziecko.pl/pierwszy_rok/...9,2449645.html

może wam się przyda wytrwałości życzę
Stary 2010-05-08, 05:48   #774
dusiaka
Rozeznanie

Cytat:
O jak super że nie jestem sama A sypana herbata lepsza niż ta w saszetkach?? Na allegro kupiłaś?? Jak łykasz te tabletki?? Ja nie wiedziałam jak i biorę 3razy po 5 Mój też dzisiaj po cycach zjadł niecałe 60ml i więcej nie chciał - wypychał butlę, więc na pewno resztę z cyca wydoił
gdzieś czytałam, że sypana lepsza.
Kupiłam zestaw: kawa+herbata na allegro, nigdzie indziej nie znalazłam:
http://www.allegro.pl/item978628299_..._laktacje.html
dostawa kurierem.
Mnie to się zdaje, że nie chodzi o problem małej ilości mleka w piersiach- bo czasem po karmieniu uda mi się wydoić z 50-60 ml ( w nocy- jeśli mała przesypia karmienie ok. 120ml). Tylko o to, że dziecko chce, żeby leciało szybciej i łatwiej się ssało. Dlatego ja staram się podawać to swoje odciągniętę strzykawką, co by się do butli nie przyzwyczaiła.

Ja kupiłam czeski Sab Simplex w aptece internetowej:
http://www.docsimon.pl/towar/sab-sim...suspensja-30ml
Trochę się czeka- zamówiłam 26 kwietnia, dostałam 4 maja. Mam nadzieję, że w razie kolki jednak pomoże...

Dzienniki budowy:
http://forum.muratordom.pl/showthrea...ghlight=anatol
http://www.anatol.mojabudowa.pl/

Edytowane przez dusiaka
Czas edycji: 2010-05-08 o 06:10
dusiaka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-08, 07:22   #775
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

Cytat:

drcron zdrowka dla malej
Wiesz z tym Żywcem to jest różnie, kolega ze studiów pracuje w Żywcu na magazynie, to akurat jest w mirosławcu, zachodniopomorskie. Podobno mają bardzo wysokie normy, ale mi się woda źródlana z górami kojarzy. A oni tam leją do butelek gdzie mają tanią siłę roboczą i magazyn. Nawiert odpowiedni i już jest źródło. Ja sama piję wodę z Aldika jest niskosodowa, odżelaziana, niskomineralizowana, i za butlę 5l płacę 1,49. Ale jak małemu podawałam raz do picia to też niewiadomo czemu ale gotowałam, a sobie nie gotuję.

---------- Dopisano o 07:17 ---------- Poprzedni post napisano o 07:13 ----------

Cytat:
Napisane przez Ferrou Pokaż wiadomość
Trolla2405, jak czytałam Twoją wiadomość to byłam w szoku, Normalnie nie wiem co napisać... Mam nadzieję, że wszystko będzie w porządku i Mała wyzdrowieje
Drcron, niech Julcia szybko wraca do zdrowia

niestety nie ma rączki do przenoszenia, ale można złapać za oparcia i przenieść

Ale przystojaniak

Ja tydzień temu fryzjerke miałam, i nic małemu nie było, choć ja mam balejage a to skóry głowy nie dotyka, ale jednak farbowanie.

---------- Dopisano o 07:22 ---------- Poprzedni post napisano o 07:17 ----------

Ja przy pierwszym dziecku miałam dużo grubszą krechę na brzuchu, i ziknęła dopiero gdzieś po około pół roku, i karmienie na to wpływu nie miało, bo karmiłam troszke ponad rok.

Stary 2010-05-08, 07:23   #776
Baobabek
Zakorzenienie

GG do Baobabek Send a message via Skype™ to Baobabek

dziewczyny wczoraj zjadłam kebaba z czerwoną kapustą, z białą kapustą, cebulą i łagodnym sosem czosnkowym....chciałam już ałkiem zrezygnować z mojego mleka, po tym jak przez dwa dni udoiłam za cały dzień tylko 35 ml....no a teraz musiałam odciągnąć i udoiłam aż 125ml....i wylałam, bo pewnie w tym mleku już jest to wszysto co zjadłam w kebabie???powiedzcie mi kiedy mogę spokojnie już małemu podać moje mleko??jak minie doba czy jak??
ps. właśnie od 5 rano oczekujemy na kupę i jak na razie - cisza ehhh
Trolla - strasznie Ci współczuję...popłakałam się wczoraj jak czytałam Twojego posta i tż mi zabrał laptopa....teraz dopiero poszedł do pracy i go odzyskałam...nie próbuję sobie nawet wyobrazić co musisz czuć mam nadzieję, że wszystko się dobrze skończy
Drcron - trzymaj się, oby Julcia szybko wyzdrowiała... matko...i czym są nasze kolki, zaparcia, brak apetytu w porównaniu do waszych cierpień

Baobabek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-08, 07:55   #777
Darusiaaaa
Zakorzenienie

u nas po ss poprawa taka ze mala spi po jedzeniu ale nadal byl ryk wczoraj 3 napady w ciagu dnia-fakt ze krotsze-takie pol godzinne -40 min i w nocy jeden.

---------- Dopisano o 07:37 ---------- Poprzedni post napisano o 07:35 ----------

ja tez sie poplakalam, moja steka pryka i sie wierci -tez czekamy na kupe.

---------- Dopisano o 07:39 ---------- Poprzedni post napisano o 07:37 ----------

dokladnie baobabek-nasze problemy to wlasnie taka kupa w porownaniu do tego co przezywaja w tej chwili dziewczyny

---------- Dopisano o 07:55 ---------- Poprzedni post napisano o 07:39 ----------

no wiec u nas kupa odliczona i nawet nie bylo krzyku-az milo.
mala spala a ja o 5 malowalam sobie z nudow paznokcie;p
tz si, z pracy wrocil przed 3 a my sobie z maluszkiem siedzimy i gugamy:P
A.Camus
Stary 2010-05-08, 08:00   #778
madziwnia
Zakorzenienie

Darusia baobabek.. i ja sie łacze ale kupe mam bo uzyłam termometru w dupke!

DIEWCZYNY POMZCIE bo ja sie nie znam chyba .. buuuuu w dzien kupy sa a w nocy juz drugą z rzędu sie prezu i steka zmieniam pieluche a tam tylko pryk jeden kupki .. dizs sie męczyła o 3 w nocy i o 6. I o 6 włozyłam jej termometr w dupkę lekko go przechyliłam i kupa wylatywała ale wodnista bardzo .
brzuszek lekki i baki puszczała całą noc duze a kupy zrobić nie mogła?
I pod co to podpiąc? zatwardzenie? to by baków nie było rozwolnienie to by samo leciało? JUZ NIE WIEM?

Pola ur. 3 czerwca 2014!
Stary 2010-05-08, 08:09   #779
Darusiaaaa
Zakorzenienie

no to samo jest u mnie, pręży się stęka, puszcza bąki-nieraz ja zaboli bo az placze, a kupy nie ma;/ ale teraz jak zjadla mleko i dalam jej ss to zrobila kupe wiec licze ze jednak jakas poprawa bedzie...tylko po jakim czasie mozna sie jej spodziewac?
A.Camus
Stary 2010-05-08, 08:12   #780
madziwnia
Zakorzenienie

Moja nie płacze tylko były baki i prężenie i p0omógł termometr.

Pola ur. 3 czerwca 2014!
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości