|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1381 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Sposoby na przyspieszenie porostu włosów- część IV
|
|
|
|
#1382 |
|
Raczkowanie
|
Ja używam placenty, nie pamiętam już nazwy firmy ale jest w dużym opakowaniu ze sklepu fryzjerskiego
Tu jest link do tego :P http://www.allegro.pl/item1023641051...na_1000ml.html Jest naprawdę fajna, włosy są po niej mięciutkie i nie przetłuszczają się, nakładam zawsze na całe włosy głownie od skóry i później jadę w dół. |
|
|
|
#1383 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
jak tam u was z olejowaniem? codziennie czy kilka razy na tydzien? mam zamiar kupic cos z hesha i stosowac codziennie, tylko nie wiem czy te moje szampony poradza sobie z olejkami ![]() łykami skrzypovite,humavit i kopleks wit z gr B, ale efektow nie widze. mam problem z wypadaniem wlosow jak i z ich porostem, a tak bym chciala miec piekne dlugie wlosy musze zaczac pic regularnie ziolka i zakupic szampon, np Alpecin, stosowala ktoras z was? Edytowane przez ann1831 Czas edycji: 2010-05-07 o 10:14 |
|
|
|
|
#1384 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
weszłam na tę stronę i jest tak jak piszesz,bardzo dziękuję za informację
|
|
|
|
|
#1385 |
|
Zakorzenienie
|
tylko ze "na miejscu" pewnie będzie droższy... ze strony zamawiasz bez marży...
|
#1386 |
|
Zakorzenienie
|
tez się zszokowałam
łykam 2 miesiące, ale ten porost to chyba po pokrzywie, bo zaczeły tak rosnąc miesiąc po piciu pokrzywy a niemalze od pierwszego dnia łykania vitapilu Piję 1 kubek dziennie, właściwie kubas -duuuzy jest, ale z dwóch torebek parzonych ok 6 minut pod przykryciem.
|
#1387 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
bo nie widzę, żadnych niepożądanych efektów, a same plusy.mieszam w miseczce i nakładam na suche włosy, przed myciem. Wcieram dokładnie w skórę głowy i...ubabranymi w tym dłońmi i palcami, jakbym rozczesywała włosy. wiesz o co chodzi zawijam w ręcznik i trzymam godzinę do półtorej. tyle nie mam ani przetłuszczonych, stwierdzam, że nawet jakby się wręcz przestały przetłuszczać, bo kiedyś po 3 dniach, już się aż błyszczały...fuj teraz tego nie ma są fajne, sypkie, miękkie i dobrze się układają.
|
|
|
|
|
#1388 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#1389 |
|
Raczkowanie
|
Trzymałam wax dzis 30 minut i jest o niebo lepiej (nie mam siana) niz jak sie trzyma wiecej takze dziewczyny czytajcie ile macie trzymac zgodnie z zaleceniami producenta
|
|
|
|
#1390 |
|
BAN stały
|
Ja jutro nakładam wax na włoski
al mam teraz ochote aby go nałożyć... Uwielbiam włoski po jego zasosowaniu.![]() Ale wytrzymam do jutra A ja już nie moge wytrzymać z tym mrowieniem...
Edytowane przez LoczuSiek Czas edycji: 2010-05-07 o 17:35 |
|
|
|
#1391 |
|
Zakorzenienie
|
Zaczęłam dziś do nowa bawić się olejkiem rycynowym.
Tylko zastanawia mnie jedno... Czy jak wcieracie w skórę głowy ten olejek to nie macie wrażenia, że niedokładnie zrobiłyście? Ja nie potrafię wetrzeć olejku bez ubabrania całej długości włosów. Jak wy to robicie? Rozdzielacie jakoś specjalnie włosy? Zaczynacie od przodu czy tyłu? |
|
|
|
#1392 |
|
Zakorzenienie
|
witajcie...
właśniemi sie przypomniało ze mam prawie całe opakowanie dużego, zagranicznego waxa... ![]() ale mniejsza o to, ja tym razem wypróbuję nowy szampon z nadzieją ze wpłynie na wzrost/porost moich moherków Alpecin C1, czekam na paczuszkę
|
#1393 |
|
BAN stały
|
To ja również mam nadzieję że ten wax przyśpieszy porost włosków
|
|
|
|
#1394 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#1395 |
|
Raczkowanie
|
Witam! Chcę się dolączyć do wątku. Miałam bardzi długie włosy, wszyscy zazdrościli,ale coś mi odbiło i ściełam-co prawda troche zniszczyłam rozjaśnianiem,ale inni mówili,że zdrowe... Teraz mam opsesje na punkcie moich włosów. Łykałam skrzypovite, teraz Belissę, wczoraj kupiłam RAdical -nie mogę się doczekać efektów, ciągle profesjonalne maski z folią i ręcznikiem-m.in.maska sleek line z jedwabiem, olejek rycynowy,żółtko, również WAX angielski, keratyna w płynie, jedwab, tonik.. Mam taki problem,że włosy mi się rozdwajają- na to gliss kur, tonik pro salon intensis moisture, ale dalej się rozdwajają... Próbuję też nie farbować, od października- się skusiłam jednak w marcu na pasemka na wierzchu głowy, bo końcówki suche, a góra szybko się przetłuszcza, ale zdrowa... mam ochote zrobić odrosty-pasemka (pare),a tam dochodzić do swoich.... i przyspieszać porost kłaczków
![]() i teraz poczytałam sobie ten wątek i się zastanawiam nad tym szamponem- ALPECIN C1 - dziewczyny, jak wypróbujecie, to piszcie!!dzieki
Edytowane przez paulinka007x Czas edycji: 2010-05-07 o 23:40 |
|
|
|
#1396 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny a slyszalyscie kiedys o szamponie revitax na porost włosów? Moze któraś z was go stosowała?
|
|
|
|
#1397 |
|
Raczkowanie
|
No no.... Minął zaledwie tydzień a juz w "lysych" miejscach pojawil sie meszek
|
#1398 |
|
BAN stały
|
dziewczyny ktos z was mial to ?zastanwiam sie nad kupnem...
http://allegro.pl/item997042030_odbu...yna_spray.html |
|
|
|
#1399 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#1400 |
|
Raczkowanie
|
Trudno określić co tak na prawdę wpłynęło na ich porost dlatego wymienie wszystkie
:- woda brzozowa -szampon brzozowy - skrzypopokrzywa - wax - maseczka z oleju ryc, żółtka i nafty - masaże
|
#1401 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:13 ---------- Poprzedni post napisano o 14:07 ---------- Pinacoladka95, z tego, co wymieniałaś na sam porost najlepiej wpływaą masaże i skrzyp z pokrzywą doustnie. Może troche woda brzozowa. A Wax moim zdaniem niszczy włosy, osłabia, sprawia że 1/4 najpierw wypada a potem, kiedy naturalnym biegiem zdarzeń odrastają, wszyscy się cieszą, że to zasługa tej odżywki. Równie dobrze moznaby je samemu sobie powyrywac a potem cieszyc sie efektem 'baby hair'. Lepiej jest używać samej henny cassia, bez reszty niepotrzebnych, drażniących składników. Po SLSach z waxu włosy lśnią, bo zmywa on przez długi czas trzymania ich na głowie całą ochronę naturalną włosa. Potem sie one kruszą i rozdwajaja końcówki. Dla mnie Wax to błędne koło i strata pieniędzy.
kosmetyki Edytowane przez Aranjani Czas edycji: 2010-05-08 o 14:15 |
||
|
|
|
#1402 |
|
Rozeznanie
|
A ja chciałam zapytać o poradę dotyczącą Joanny Rzepy
Która wcierka jest skuteczniejsza- ta w pojedynczych ampułkach czy jednej butelce z aplikatorem? ;>
|
#1403 |
|
BAN stały
|
W nabliższym czasie mam zamiar zrobić sobie pasemka
|
|
|
|
#1404 |
|
BAN stały
|
I jak tam wam idzie zapuszczenie..
? Jakieś rekordy .?
|
|
|
|
#1405 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#1406 |
|
Raczkowanie
|
|
|
#1407 |
|
Zakorzenienie
|
ja się zgadzam z Arjani w 100%
|
#1408 |
|
Raczkowanie
|
Witam,
co dokładnie używacie z tej Vatiki ? Jeśli ktoś coś wie na temat wyciągu z pokrzywy albo z brzozy dajcie coś na forum czy warto to wcierać . pozdrawiam |
|
|
|
#1409 |
|
BAN stały
|
Czytałam że dziewczyna dodawała olejek rycynowy do szamponu i wlosy jej ruszył jak burza
Że miała take odrasty w miesiąc jakby z jakieś 3 misiącej nie farowała... Może warto sprubować, bo w końcu nie zaszkodzi a zwłaszcza olejek rycynowy |
|
|
|
#1410 |
|
Zakorzenienie
|
To ja chętnie wypróbuję. Tylko muszę dokupić olejku, bo wczoraj mi się skończył. W sumie to rzeczywiście efekt może być niezły, bo głowę myje się praktycznie codziennie, masując przy tym głowę...
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:21.

wiele osób się o to pyta

21.06.2014r.
A już ile czasu ?
bo nie widzę, żadnych niepożądanych efektów, a same plusy.

Alpecin C1, czekam na paczuszkę
od 04.11.2005 <3 Z Nim;*