Uroki ciaży czujemy, a jesienią się rozpakujemy. WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz.II - Strona 92 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-05-08, 07:53   #2731
agata81
Przyczajenie

Dot.: Uroki ciaży czujemy, a jesienią się rozpakujemy. WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz.I

Cytat:
Napisane przez NIKaP-n Pokaż wiadomość
Przyszłam się pochwalić wózkiem, właśnie wylicytowaliśmy na alledrogo. Używany, kosztował 1/4 ceny nowego, i cieszę się, że się na niego zdecydowałam. Jest trochę jasny, ale dobrze się go pierze a jak nie będę mogła dać rady z utrzymywaniem go w czystości, to kupię potem na wiosnę parasolkę

No i tatuś kupił dziś Maleństwu łóżeczko turystyczne też wklejam linka do aukcji. Chwilowo posłuży jako domowe, z czasem jak już będziemy u nas mieszkać- jako typowo turystyczne i jak moja siostrzenic przyjedzie, to będzie w nim spała.

http://allegro.pl/item995336805_loze...oznan_hit.html
Śliczny ten wózek, bardzo ładny kolor (uwielbiam niebieski). A widać jakieś większe ślady użytkowania, bo na zdjęciach wygląda jak nówka?
agata81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-08, 08:27   #2732
Mpik82
Rozeznanie

GG do Mpik82
Dot.: Uroki ciaży czujemy, a jesienią się rozpakujemy. WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz.I

Cytat:
Mpiczku i anilkadro gratulujemy Dziewczynek Jagódka miała być u nas i będzie druga;P

......Przyszłam się pochwalić wózkiem
Kochana dziękuje, ale lekarz nie jest pewny w 100%, że to dzieczynka. Na początku bdania powiedział, że to baba, ale potem dzidza sie obrocila i juz przez cale badanie nie mowgł tego zwerfikować i powiedział, abym sie za bardzo nie chcwaliła bo on nie jest pewny co tam jest
a mój mąz.. ja się dowiedział, że byc może będzie dziewczynka, to mnie poinformwoał przez telefon(bo jeszce go nie ma), żebym się szykowała za rok mONtuJemy Synka ahah.. ale mądrala

Niczko- wozeczek pierwsza klasa- bardzo ladny, tylko pytanie jak duza jest gondolka w tym wozeczku?
W moim miescie czesto jeżdza te wozeczki, widac mamy chyba zadowolone są..

A mój meżus dzis wraca wyjeżdza z Gdyni po 12.00 wiec mysle ze kolo 20.30 bedzie
Stary 2010-05-08, 09:19   #2733
cellaris
Rozeznanie

Cześć dziewczyny,
Weronisiu nie martw się ja już się przekonałam na sobie,że lekarze bardzo lubią aby wszystko było według "tabelki",a każda dzidzia jest inna i w innym tempie się rozwija. Moja koleżanka miała b. duże rozbieżności w pomiarach ciałka swojego dziecka. Niby całkowita długość była ok,ale ... główka poniżej normy, coś tam znów innego powyżej normy i suma sumarum żaden pomiar nie był prawidłowy, albo coś była za duże,albo za małe. No a dzidziuś urodził się zdrowiutki i z prawidłowymi wymiarami
Stary 2010-05-08, 09:23   #2734
martucha84
Zakorzenienie

malwina1204 slodkiii

Weronisia nie martw sie dzieci przeciez rosna w roznym tempie.. wszytko bedzie dobrze...

Lenka* tak glukoze trzebamiec swoja.. kupisz ja w kazdej aptece no i koszt ok 3 zl wiec tez nie majatek taka w pudeleczku w proszku do rozpuszczenia.. wode ciepla daja ci swoja wiec przychdozisz tylko z glukoza, no i cytryna jesli chcesz... POLECAM CYTRYNE

Szczęśliwa super zakupy.. a moj synalek duzyyy dlatego sie tak ciesze no i przez to czuje ze to bedzie cos wczesniej niz ten 13, czy 10 sierpien no ale zobaczymy
dlatego sie smieje z tej mojej daty z om 6 wrzesien hahahaha bylabym jak slonica

Maggie1983

Butterfly83 gratuluje kopniaka, a z tz sie ulozy to tylko hormony

anilkadro gratuluje corci

Mpik82 to bedziecie sie witac z mezulkiem
Stary 2010-05-08, 09:35   #2735
malwina1204
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez miskowa22 Pokaż wiadomość
ja miałam 13t 5d
BPD 24,3
FOD 29,9
główka 84,7
więc myslę że za tydzień powinno być akurat Twojego rozmiarów
moje tydzień młodsze i ma wszystko troche mniej więc chyba nie jest źle

---------- Dopisano o 22:07 ---------- Poprzedni post napisano o 22:06 ----------

a ogólna długość 7,44cm wiec tez troche mniej
BPD masz większe ode mnie prawie 2krotnie to cos nie tak u mnie?

na usg byłam 13/14tc
CRL - długość od ciemienia do pupy dziecka 13,4
BPD - odległość od boku do boku główki 13,2
NT-1,4

Amelia 2.11.2010-53cm,2900g

Edytowane przez malwina1204
Czas edycji: 2010-05-08 o 09:37
malwina1204 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-08, 09:47   #2736
angelikaw
Zakorzenienie

u mnie na zdjęciu USG nie ma takich oznaczeń.. może to i dobrze - nie stresuję się...

tu jest jakiś interpretator wyników USG: http://www.noworodek.pl/index.php?sm=2
angelikaw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-08, 09:52   #2737
justysia8522
Raczkowanie

Witam serdecznie mamusie oczekujące przyjścia na świat maluszków
Proszę o dopisanie mnie na listę Justyna lat 24, t.p. 15,09
justysia8522 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-08, 09:55   #2738
malwina1204
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez angelikaw Pokaż wiadomość
u mnie na zdjęciu USG nie ma takich oznaczeń.. może to i dobrze - nie stresuję się...

mi nie chce to wyjsc w ksiazeczke mam dziwnie napisane np CRL 13,4te
(te)chyba bo koslawo napisał

Amelia 2.11.2010-53cm,2900g
malwina1204 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-08, 10:05   #2739
martucha84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez angelikaw Pokaż wiadomość
nie dziala mi on.. ciagle wyskakuje blad danych...
Cytat:
Napisane przez justysia8522 Pokaż wiadomość
witaj
Stary 2010-05-08, 10:08   #2740
NIKaP-n
BAN stały

Cytat:
Napisane przez agata81 Pokaż wiadomość
Śliczny ten wózek, bardzo ładny kolor (uwielbiam niebieski). A widać jakieś większe ślady użytkowania, bo na zdjęciach wygląda jak nówka?

Niby nie ma ale jeszcze do mnie nie dojechał, więc obadamy Ma tylko jaśniejszy ten pałąk z przodu przy spacerówce, o częściej prany. Ale nam to nie przeszkadza.
Jest cięższy trochę od tego, co planowałam. Ale też ma stelaż aluminiowy, więc do najcięższych nie należy.

Mpiczku
nie mogę znaleźć wymiarków gondoli, ale widziałam na żywo podobny model i była sporawa. Z resztą znając wigor mojego synusia za długo nie pojeździmy gondolą
NIKaP-n jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-08, 10:08   #2741
angelikaw
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez malwina1204 Pokaż wiadomość
mi nie chce to wyjsc w ksiazeczke mam dziwnie napisane np CRL 13,4te
(te)chyba bo koslawo napisał
rzeczywiscie coś ten interpretator nie działa...

hmmm mam te dane w karcie ciąży...
w 13t0d miałam CRL = 13, czyli wszystko ok, bo CRL oznacza długość dziecka, ale w tygodniach! Tylko na USG jest podane w mm lub cm.
angelikaw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-08, 10:48   #2742
Czekooladowaa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez martucha84 Pokaż wiadomość
JA JUZ PO WIZYCIE
o rany ale juz duzy a ile kg na + jestes jesli mozna wiedziec ?

Weronisia nie martw sie kazde dziecko jest inne moze tez im sie cos moglo pomylic

Cytat:
Napisane przez Butterfly83 Pokaż wiadomość
Dzidzia pierwszy raz dzisiaj zaserwowała mi kopniaczka ale i tak mam strasznego doła z TŻ coś ostatio sie nieukłada do bani wszystko !!!
ja tez z TŻ ( przez moje humorki w sumie ) sie poklocilam i tez nie wiem co z soba zrobic caly dzien..

Cytat:
Witamy

Dziewczynki, co wiecie na temat anemii w ciazy ? tzn wiem ze bardzo czesto wystepuje u ciezarnych , ale chodzi mi jak sie objawia i wogole troche informacji.

< 3

najszczęśliwsza pod Słońcem!

Czekooladowaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-08, 11:31   #2743
Butterfly83
Raczkowanie

[QUOTE=Czekooladowaa;19134 913]

ja tez z TŻ ( przez moje humorki w sumie ) sie poklocilam i tez nie wiem co z soba zrobic caly dzien..

Mój TŻ taki numer odwalił że szkoda gadać w życiu tak sie za niego nie wstydziłam ośmieszył mnie moich i swoich rodziców nawet nie ma odwagi przeprosic. W dodatku u nas od pażdziernika trwa remont mieszkamy u teściów (początek czerwca sie wprowadzamy) nie czuje sie tu swobodnie jak u siebie do pewnych nawyków trzeba sie dostosować . Jego rodzice zamiast przeówic mu do rozsądku żeby był bardziej odpowiedzialny w tyłku mają ja musze sie z nim ścierać. Nic tylko sie
Butterfly83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-08, 11:32   #2744
asia-23
Raczkowanie

GG do asia-23

Cytat:
nie mogę znaleźć wymiarków gondoli, ale widziałam na żywo podobny model i była sporawa. Z resztą znając wigor mojego synusia za długo nie pojeździmy gondolą
gratuluję wózka. bardzo ładne one są. u mnie też ich dużo jeździ. na stronie internetowej mojego miasta chodzą po 500 zł. a moge wiedzieć, jeśli to nie tajemnica, ile ty zapłaciłaś?

wiesz, co do jazdy gondolą to przynajmniej do wiosny musi Ci posłużyć.

asia-23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-08, 11:42   #2745
kasienka1701
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez martucha84 Pokaż wiadomość
kupujesz glukoze w aptece (cos kolo 3 zl kosztuje) no i idajesz ja pielegniarce a ona tam u nich rozranbia ja z ciepla woda (no i cytryna opcjionalnie cytryna tez swoja)

JA JUZ PO WIZYCIE
jestem zadowolona nowy pan doktor przeprowadzil ze mna szczegolowy wywiad ogladal wydruki z usg, i wyniki od kardiologa, powiedzial ze mialam bardzooo duzo wizyt, sprawdzil wyniki powiedzial ze mocz ok morfologia wzorowo glukoza tez.
Niestety przypaletal sie stan zapalny powiedzial ze maly bo maly ale trzeba wyleczyc... robilismu USG - powiedzial ze napewno syn ze widac siusiaka po czym dodal ooo ale fajny ten siusiak no i poweidzial ze dzidzius jest powykrecany smiesznie ale nic patologicznego nie ma i dlatego wygladam jakbym miala trojkatny brzuch powiedzial ze jest wsyztko dobrze.. nawstepna wizyta za 3 tyd..
aha i wg niego urodzimy w okolicach 10 sieprnia (tu mi mowili ze 13) i ze to sie zgadza ale on by stawial nawet na troche wczesniej co mi na reke bo dzidzius jest w 25/26 tyg wzay KILOGRAMMMM powiedzial ze juz nic zlego stac sie nie moze
wiec... tak jak myslalam coraz blizej
O dzięki za objasnienie

Super,że jesteś już na takim etapie,że nic się nie może stać-już nie mogę się doczekać kiedy i ja poczuję tę ulgę

Cytat:
Dzidzia pierwszy raz dzisiaj zaserwowała mi kopniaczka ale i tak mam strasznego doła z TŻ coś ostatio sie nieukłada do bani wszystko !!!
Kochana może cię dopadło przesilenie wiosenne.Ja też od środy chodziłam struta.Wszyscy to widzieli i tylko ryczałam po kątach,aż tu wczoraj poszłam na zakupy.Wróciłam i postawiłam siatkę z zakupami na podłodze i siadłam naprzeciwko.Patrzę a tu na siatce napis"Hej,jest OK" i taki wielki żółty uśmiech namalowany Jak na to spojrzałam to tak sie zaczęłam śmiać,że aż mi się popłakałam i jakoś mi przeszły wszystkie złości.W dodatku pomyślałam sobie ,że moja kruszynka siedzi w brzuchu i może jest jej smutno i czuje się samotna a ja to ją jeszcze dobijam...Pogadałam sobie z nią troszkę i pomogło.
Nie martw się i pomyśl o czymś pozytywnym
Cytat:
Napisane przez anilkadro Pokaż wiadomość
Pomidorko!
Dopisz mi DZIEWCZYNKĘ!!!
Jagoda
Gratulacje

Weronisia nie martw się.Dzięciątko na pewno nadrobi w najbliższym czasie. Na początku tak może się zdarzyć.Moi znajomi mieli coś takiego,że ich dzidziuś na początku był jakiś "krzywy"...lekarz ich oczywiście nastraszył,że może być jakiś niedorobiony,ale na następnym badaniu okazało się,że dzidziuś eleganko nadrobil wszystko i rośnie tak jak trzeba,także nie przejmuj się.Mi na ostatnim badniu lekarz też powiedział,że nasza Mała jest ciut mniejsza,ale nie robił z tego jakiegoś halo,więc chyba nie powinnam mieć powodów do zmartwień

A ja rano z mężusiem doszłam do wniosku,że naszej Małej chyba damy na imię Gabriela? Co o tym sądzicie? Jak wam się podoba?

kasienka1701 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-08, 11:51   #2746
Wróżka_Dzyńdzyńdzyń
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Czekooladowaa
Dziewczynki, co wiecie na temat anemii w ciazy ? tzn wiem ze bardzo czesto wystepuje u ciezarnych , ale chodzi mi jak sie objawia i wogole troche informacji.
Ja jestem bardziej zmęczona niż zwykle. Dzisiaj mam seminatium i musiałam sobie budzik na 11 ustawić, żeby nie zaspać

Cytat:
Napisane przez Czekooladowaa Pokaż wiadomość
Cytat:
Mój TŻ taki numer odwalił że szkoda gadać w życiu tak sie za niego nie wstydziłam ośmieszył mnie moich i swoich rodziców nawet nie ma odwagi przeprosic. W dodatku u nas od pażdziernika trwa remont mieszkamy u teściów (początek czerwca sie wprowadzamy) nie czuje sie tu swobodnie jak u siebie do pewnych nawyków trzeba sie dostosować . Jego rodzice zamiast przeówic mu do rozsądku żeby był bardziej odpowiedzialny w tyłku mają ja musze sie z nim ścierać. Nic tylko sie
My też się wczoraj pokłóciliśmy. O teściową, a jakże

Weronisia, wydaje mi się, że nie ma się co przejmować tymi wymiarami. Moja ginka mierzyła w 13 tygodniu bardzo pobieżnie, bo powiedziała, że dziecko w takim wieku jest bardzo niewymiarowe i nic do niczego nie pasuje mam nadzieję, że niepotrzebnie Cię tam zestresowali.

Anilkadro, gratuluję córeczki i już wybranego imienia. My nadal mamy z tym ogromny problem.
Kasieńko, też myślimy nad tym imieniem ale chyba robi się ostatnio coraz popularniejsze. My na wszystkie popularne imiona reagujemy alergicznie

Jeśli nie widzisz nic złego w rozmnażaniu nierodowodowych zwierząt -> Zajrzyj

STOP OKRUCIEŃSTWU - klik

Edytowane przez Wróżka_Dzyńdzyńdzyń
Czas edycji: 2010-05-08 o 11:57
Wróżka_Dzyńdzyńdzyń jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-08, 11:59   #2747
aaneczka1984
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kasienka1701 Pokaż wiadomość

Weronisia nie martw się.Dzięciątko na pewno nadrobi w najbliższym czasie. Na początku tak może się zdarzyć.Moi znajomi mieli coś takiego,że ich dzidziuś na początku był jakiś "krzywy"...lekarz ich oczywiście nastraszył,że może być jakiś niedorobiony,ale na następnym badaniu okazało się,że dzidziuś eleganko nadrobil wszystko i rośnie tak jak trzeba,także nie przejmuj się.Mi na ostatnim badniu lekarz też powiedział,że nasza Mała jest ciut mniejsza,ale nie robił z tego jakiegoś halo,więc chyba nie powinnam mieć powodów do zmartwień

A ja rano z mężusiem doszłam do wniosku,że naszej Małej chyba damy na imię Gabriela? Co o tym sądzicie? Jak wam się podoba?
No u nas była taka sytuacja... siostra mojej bratowej przez cąłą ciążę była pewna że nosi chore dziekcko... Lekarz jej powiedział że ma jakies wady genetyczne i umrze po urodzeniu.... No al te chore dziecko ma juz 3 latka, ma na imię Kinga i jest zdrowa jak rydz...
Druga sytuacja.... znajoma byłą pewna że ma zdrowe dziecko, jest młoda , dobrze sie odrzywiała.... lekarz nic nie wychwycił na usg...
Urodził się Filipek i ma zespół downa...

Dziwię się tylko że ten lekarz nadal ma praktyki... ja byłam raz u tego starego dziada i więcej do niego nie poszłam....
Byłam na potwierdzeniu ciązy i on mio powiedział że nie daje mi pewności co do dziecka, bo skoro pierwsze poroniłam to tez i to moze obumżeć... Wyszłam z tamtąd z płaczem i więcej nie wróciłam...
A Dominis zdrowiutko mi rośnie

To takich kilka przykładów na pomyłki lekarskie i na to żeby nie brać słowa lekarzy tak bardzo do siebie.....

A imię Gabrysia baardzo mi się podoba

Edytowane przez aaneczka1984
Czas edycji: 2010-05-08 o 12:02
aaneczka1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-08, 12:06   #2748
Czekooladowaa
Raczkowanie

Cytat:

oj tak moj TŻ tez jest ogromnie uparty i to ja zawsze musze mu ustepowac coraz czesciej sie teraz klocimy, on nie chce ani nie stara sie zrozumiec ze mi jest teraz trudno i mam takie humorki ze chce sobie poplakac i potrzebuje wtedy jego wsparcia a on chyba mysli ze ja wole zostac sama w takich chwilach czuje jakbysmy sie oddalali od siebie i coraz smutniej mi z kazda chwila kiedy o tym mysle

Cytat:
Piękne imie sama nad nim rozmyślam ale poczekam az poznam plec z wyborem imienia

a co do anemii to ja ciagle jestem senna.. moglabym po kilka razy dziennie spac + w nocy. i wyskoczyl mi zajad z lewej strony i ogolnie takiego mam lenia , nic mi sie nie chce. Podejrzewam anemie u siebie

< 3

Stary 2010-05-08, 12:52   #2749
Mpik82
Rozeznanie

GG do Mpik82

Cytat:

Bardzo ładne imię Mala Gabrysia Duza Gabriela

Cytat:
Napisane przez Czekooladowaa Pokaż wiadomość
oj tak moj TŻ tez jest ogromnie uparty i to ja zawsze musze mu ustepowac coraz czesciej sie teraz klocimy, on nie chce ani nie stara sie zrozumiec ze mi jest teraz trudno i mam takie humorki ze chce sobie poplakac i potrzebuje wtedy jego wsparcia a on chyba mysli ze ja wole zostac sama w takich chwilach czuje jakbysmy sie oddalali od siebie i coraz smutniej mi z kazda chwila kiedy o tym mysle
Kochana, każdy związek czasem przechodzi kryzys, ale głowa do góry, to wszystko pewnie przez ta paskudna pogode- ona ludzi zamula..
Będzie dobrze

nio moj mezus wlasnie dzwonił ze wyjchal z Gdyni i jedzie do mnie..
a ja juz bigosik zrobiła, rosołek na jutro, nio i zaraz zabieram sie za pieczenie jabłecznika z budyniem. Znalazłam przepis na necie. Ciekawe czy bedzie dobre
CHce dzis jak najwiecej zrobic aby jutro móc z moim Pawciem dużo przebywać razem, a jak pogoda pozwoli gdzies pojechać na mała wycieczke...
Stary 2010-05-08, 13:22   #2750
Czekooladowaa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Mpik82 Pokaż wiadomość
Kochana, każdy związek czasem przechodzi kryzys, ale głowa do góry, to wszystko pewnie przez ta paskudna pogode- ona ludzi zamula..
Będzie dobrze

nio moj mezus wlasnie dzwonił ze wyjchal z Gdyni i jedzie do mnie..
a ja juz bigosik zrobiła, rosołek na jutro, nio i zaraz zabieram sie za pieczenie jabłecznika z budyniem. Znalazłam przepis na necie. Ciekawe czy bedzie dobre
CHce dzis jak najwiecej zrobic aby jutro móc z moim Pawciem dużo przebywać razem, a jak pogoda pozwoli gdzies pojechać na mała wycieczke...
mam nadzieje bo wiem ze jak ja jestem smutna to i Bombelek jest

ciesze sie z Toba na powrot męża
u nas pogoda sie nagle poprawila i sloneczko swieci w najlepsze to super bo mam dosc tych pochmurnych dni
narobilas mi smaka na bigosik i jablecznik ja pije wlasnie ochydny sok barszcz czerwony jabłkowy.. ale ponoc dobry na anemie wiec wypije go

< 3

Stary 2010-05-08, 13:31   #2751
dra
Zakorzenienie

witajcie
ja znów nie wiem co u was kto ma syna kto córe,moze pozniej wejde i nadrobie jakoś,teraz lece sprzątać
aaa byłam u nowego gina na nfz i wiecie ciesze sie,ze tam trafiłam i zostaje tu badania super lekarz super,teraz majac porownanie ten okazuje sie lepszy i na nfz,szkoda,ze wczesniej nie trafiłam,ale myslałam,ze dobrze wybrałam,ale do czasu wazne,ze teraz już dobrze

aaa lekarz mówi,ze wszytsko super i sie ciesze
i pytał sie czy wiem co będzie powiedziałam,ze przypuszczam syna chodz moge sie mylic a on potwierdził ,ze syn i dał foteczke co ma między nóżkami przeczucie mnie nie myliło,miałam jeszcze nie pytać,ale tż tak już bardzo chciał wiedziec,ze już wiemy,ale dla mnie to obojetne jakby czasem jajeczka znikły to i tak bede szczesliwa a tymczasem chyba będzie mały Rafałek Juniorek

wpadne pozniej do usłyszenia
Stary 2010-05-08, 14:21   #2752
ycnan
Zadomowienie

Weronisia, każda dzidzia rośnie w swoim tempie i nie ma się co stresować, że raczki czy nóżki rosną wolniej. Moje dzieciątko na USG w 13tc miało główkę jak pod koniec 14tc i wszystko jest ok. Pójdziesz w poniedziałek do swojego gin, to Ci wszystko pomierzy i uspokoi. Przeciez ma super aparat do usg, to dokładnie zobaczy, czy faktycznie masz się czym martwić. Ale na pewno będzie dobrze

Butterfly83, Gratuluję kopniaczka! A z TŻ się ułoży, zobaczysz

anilkadro, gratuluję zdrowej córeczki!!
malwina , maleństwo, ale widać go/ją wyraźnie

NIKaP-n, wózek bardzo ładny A to łóżeczko, jak się domyślam, nie jest różowe

Cytat:
Napisane przez Mpik82 Pokaż wiadomość
a mój mąz.. ja się dowiedział, że byc może będzie dziewczynka, to mnie poinformwoał przez telefon(bo jeszce go nie ma), żebym się szykowała za rok mONtuJemy Synka ahah.. ale mądrala
Hehe, gorzej jak za rok też będzie córeczka

martucha84, super, że lekarz okazał się dobry. Synek faktycznie, duuuży. A ten miesiąc różnicy w terminie porodu ...SHOCK

Cytat:
Witam
kasienka1701, historia z siatką- rozbrajająca Co do imienia, to mi akurat się nie podoba. Teściowej się marzy Gabrysia, a mi się jakoś źle kojarzy... Ale Gabriela już lepiej brzmi

dra, fajnie, że jesteś zadowolona z nowego lekarza i że dzieciaczek zdrowy. No i gratuluję synka

U mnie w sumie bez zmian. Zachwycam się szalejącym w brzuszku maleństwem i czekam na usg połówkowe 14 maja. A za chwile biegnę na seminarium oddać drugi rozdział pracy mgr 33 strony mi wyszły
Pogoda się polepszyła, mąż od razu w lepszym humorze. Pobiegł dziś na bazarki po zakupy i wrócił z żonkilami dla swojej żonki Śliiicznie pachną

Miłego dnia Kochane
ycnan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-08, 14:37   #2753
Szczęśliwa
Zadomowienie

Witam w słoneczną sobotę
Szkoda, że jestem chora bo poszłabym sobie na spacerek....

Buziaczki dla wszystkich mam w złych humorach i pokłóconych z TŻ-ami nie martwcie się dziewczyny Jutro będzie lepiej.

Cytat:
Piszecie o tym, żeby rodzić u swojego lekarza. A ja się ostatnio spotkałam z ardzo negatywną opinią kumpeli, która tak właśnie rodziła...
No i tatuś kupił dziś Maleństwu łóżeczko turystyczne
Ja nie chcę rodzić u swojego lekarza, ale w szpitalu w którym on pracuje. Lekarz ten konkretny przy porodzie nie jest mi potrzebny, jest on dla mnie tylko przepustką do szpitala który wybrałam no i oczywiście jest też dobrym specjalistą zresztą u nas nie pilnują tego, żeby do porodu przyjechał lekarz prowadzący, rodzisz z tym który jest na dyżurze
No chyba, że ktoś płaci za indywidualną opiekę lekarską i umawia sie z lekarzem na obecność za kasę.

Jak dostaniesz łóżeczko to wklej fotkę takiego spakowanego, zastanawiam się ile zajmuje miejsca po złożeniu.

Cytat:
Witamy

Cytat:
Gabriela, Gabrysia, Gabi .... chyba może być Ja bym takiego imienia nie wybrała, ale to Wam ma się podobać To Wasze malutkie serduszko

Cytat:
Napisane przez dra Pokaż wiadomość
witajcie
Gratuluję synka Jak tam na stażu??

Nasza córcia jest już z nami. Dagusia- 23.09.2010r.

Edytowane przez Szczęśliwa
Czas edycji: 2010-05-08 o 14:46
Szczęśliwa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-08, 14:42   #2754
kaska1980
Rozeznanie

Witajcie kochane
Widzę że już coraz więcej płci naszych maleństw odkrywamy.
Weronisia nie martw się , tak jak pisały dziewczyny nasze maleństwa mają swój ryb rozwoju i jeśli teraz są małe to z pewnością to szybko nadrobią i odwrotnie. Także nie denerwuj się - będzie dobrze.
Ja dziś rano weszłam na wage i troszkę się zmartwiłam, bo od cały czas waże tyle samo co przed ciążą. Zaczął mi się już 16 tydzień i myślałam że może chociaż 1 kg będzie na plusie co by dawało mi znak że dzidzia rośnie a tu nic stale te 62,5 kg. Myślicie że to normalne??? Brzuszek też wydaje mi się jakiś mały i jak ktoś pyta to nikt nie powiedziałby że jestem już w czwartym miesiącu. Kolejna wizyta połączona z usg dopiero pod koniec maja ale jak odbiorę wyniki w poniedziałek to chyba umówię się dla spokoju na wcześniejszą wizytę.

Miłego weekendu Kochane
kaska1980 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-08, 14:51   #2755
NIKaP-n
BAN stały

Cytat:
Napisane przez asia-23 Pokaż wiadomość
gratuluję wózka. bardzo ładne one są. u mnie też ich dużo jeździ. na stronie internetowej mojego miasta chodzą po 500 zł. a moge wiedzieć, jeśli to nie tajemnica, ile ty zapłaciłaś?

wiesz, co do jazdy gondolą to przynajmniej do wiosny musi Ci posłużyć.

385zł

No mam nadzieję, że posłuży, choć moja siostrzenica- nie bacząc na porę roku już po 3 mcach życia nie chciała jeździć w głębokim...
Stary 2010-05-08, 15:03   #2756
kasienka1701
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Wróżka_Dzyńdzyńdzyń Pokaż wiadomość
Kasieńko, też myślimy nad tym imieniem ale chyba robi się ostatnio coraz popularniejsze. My na wszystkie popularne imiona reagujemy alergicznie
Oj to już tak niestety jest.Miałam już kilka innych typów na imię,ale zaraz okazywało się,że jest popularne,więc rezygnowaliśmy,a teraz doszłam do wniosku,że tak być nie może,bo tak to już jest,że przychodzi moda na jakieś imię i już,potem na następne.Tym sposobem trzeba by było szukać nie wiem jak dziwnego imienia,żeby wybrać coś niepowtarzalnego,więc olewam to i nazwę dziecko takim imieniem jakie uznam za stosowne,nawet jeśli co druga dziewczynka w przedszkolu będzie miała tak samo na imię.
Ja mam na imię Kasia,dookoła jest mnóstwo Kaś i nikomu to nie przeszkadza,a mnie się podoba
Imię na 100% wybiorę dopiero po porodzie,bo może uznamy,że będzie pasować inne,jeszcze trochę czasu jest.

A my niedługo jedziemy na ślub,tak mi się nie chce ...Nawet nie mam się w co ubrać.Myślicie,że jak się ubiorę w spodnie i jakąś lepszą bluzkę to będzie kicha??Idę sobie zrobić mejkap,bo wyglądam...

kasienka1701 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-08, 15:30   #2757
dra
Zakorzenienie

no jestem z powrotem
tak rzuciłam co pisąłyscie,ale każej z osobna nie bede pisac,bo chyba za długi post by wyszedł
a więc tak ogólnie dziewczyny super,ze dzieciaczki zdrowe rosna
Maggie gratuluje córy ale 100% bedzie jak sie urodzi,bo to różnie bywa
Lisica ot takiego burczenia się zaczyna,pozniej takie bulgotanie i lada dzien poczujesz ja pierwsze bardzo delikatne ruchy poczułam 17tc po czasie stwierdzam,ze to to było,chodz wtedy pewna nie byłam,a teraz weszłam w 22tc i bąbelek się rozfikał
Jaga nie wiem co powiedziec trzymaj sie
Shineegratki chłopaka
i tez gratuluje innym dziewczyna co sie plci dowiedziały

a staż ah jak to staż i od czego stażystka,ale nieraz marze o odpoczynku już,ale no jeszcze troche dam rade
Stary 2010-05-08, 17:27   #2758
Lisica1
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez dra Pokaż wiadomość
Lisica ot takiego burczenia się zaczyna,pozniej takie bulgotanie i lada dzien poczujesz ja pierwsze bardzo delikatne ruchy poczułam 17tc po czasie stwierdzam,ze to to było,chodz wtedy pewna nie byłam,a teraz weszłam w 22tc i bąbelek się rozfikał
ja jutro zaczynam 18tc...wlasnie nie wiem czy to to,bo czulam taki jakby glod...a od kilku dni czuje jakby dziecko mnie szczypalo od srodka he..jeszcze pewnie musze poczekac 2 tyg...wtedy bede sie wsluchiwac...a moj maz to kladzie uszko na brzuchu i slucha i mowi ze cos tam sie przelewa i bulgocze he..poznaje tatusia...

Wspolczuje wam chodzic do pracy...ja na szczescie nie musze ..nawet od roku nie pracuje..bo jak sie staralismy to ciezko bylo wolne wziasc...powiem ze bardzo ciezko wrecz niemozliwe i domysly by pewnie byly a tak to mialam spokoj...moglam jezdzic w wyznaczone dni..maz ma prace,w ktorej wiedzieli ze jezdzimy do lekarza i dostawal wolne kiedy chcial...
Stary 2010-05-08, 18:03   #2759
NIKaP-n
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Szczęśliwa Pokaż wiadomość
Ja nie chcę rodzić u swojego lekarza, ale w szpitalu w którym on pracuje. Lekarz ten konkretny przy porodzie nie jest mi potrzebny, jest on dla mnie tylko przepustką do szpitala który wybrałam no i oczywiście jest też dobrym specjalistą zresztą u nas nie pilnują tego, żeby do porodu przyjechał lekarz prowadzący, rodzisz z tym który jest na dyżurze
No chyba, że ktoś płaci za indywidualną opiekę lekarską i umawia sie z lekarzem na obecność za kasę.

Jak dostaniesz łóżeczko to wklej fotkę takiego spakowanego, zastanawiam się ile zajmuje miejsca po złożeniu.
Właśnie o to mi chodzi, że kobiety płacą ( u nas od 1500 w górę) za obecność swojego lekarza, inaczej to żaden za darmo się nie zjawi specjalnie na poród...

Wkleję, jak je odbiorę. Myślę, że nie jest zbyt miejscochłonne
Kuruj się Kochana!!

My dzisiaj szaleliśmy na budowie, nic się nie posuwa na przód praca bo teraz taka mężowa dłubanina (elektryka etc)... I tyle jeszcze przed nami, ale jak patrzę na ludzi, co dopiero fundamenty wylewają to stwierdzam, że mamy już sporo za sobą

Do łóżeczka turystycznego dokupiłam gryzaczka, majtki poporodowe i 10 tetrowych pieluszek. Jeszcze smoczki u nich kupię, bo mają tej firmy, co chcę smoczki i butelki do karmienia- Tommee Tippee. Ponoć lepsze od Aventowskich, też antykolkowe.

Aha, jakby mi zjadało "b" to sorry, bo reanimuję mojego laptopika...

Dawno gabisunka nie było, gdzieś pojechała???
Stary 2010-05-08, 18:29   #2760
dra
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lisica1 Pokaż wiadomość
ja jutro zaczynam 18tc...wlasnie nie wiem czy to to,bo czulam taki jakby glod...a od kilku dni czuje jakby dziecko mnie szczypalo od srodka he..jeszcze pewnie musze poczekac 2 tyg...wtedy bede sie wsluchiwac...a moj maz to kladzie uszko na brzuchu i slucha i mowi ze cos tam sie przelewa i bulgocze he..poznaje tatusia...

Wspolczuje wam chodzic do pracy...ja na szczescie nie musze ..nawet od roku nie pracuje..bo jak sie staralismy to ciezko bylo wolne wziasc...powiem ze bardzo ciezko wrecz niemozliwe i domysly by pewnie byly a tak to mialam spokoj...moglam jezdzic w wyznaczone dni..maz ma prace,w ktorej wiedzieli ze jezdzimy do lekarza i dostawal wolne kiedy chcial...
jeszcze troche i kopy będą
oj z praca masz dobrze mi zależało na tym stazu,zapisałam sie na cały ten projekt w pazdzierniku miałam zawiesic co prawda staranka,ale powiedzialam po co jak i tak sie nie udaje to sie nie uda,a wyrwe sie z domu,ale projekt tak sie przeciagnal,ze idac na kurs juz byłam w ciazy,a pozniej jeszcze 2 miechy czekania za tym stazem i jeszcze sie przyznac szefostwu nikomu zle nie chciałam robic,ale rezygnujac z projektu bym musiała wywalic kase,bo zapalacili za mnie za kurs,bo jakby to bym normalny staz to bym zrezygnowala raczej... bo wiadomo niezrecznie ich postawilam,bo urlopy-wakacje i miałam ich zastepowac,a tu niestety,ja nie wiem ile sil mi starczy aby jeszcze chodzic
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości