|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2731 | |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Uroki ciaży czujemy, a jesienią się rozpakujemy. WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz.I
Cytat:
|
|
|
|
|
#2732 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Uroki ciaży czujemy, a jesienią się rozpakujemy. WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz.I
Cytat:
![]() a mój mąz.. ja się dowiedział, że byc może będzie dziewczynka, to mnie poinformwoał przez telefon (bo jeszce go nie ma), żebym się szykowała za rok mONtuJemy Synka ahah.. ale mądrala ![]() Niczko- wozeczek pierwsza klasa- bardzo ladny, tylko pytanie jak duza jest gondolka w tym wozeczku? W moim miescie czesto jeżdza te wozeczki, widac mamy chyba zadowolone są.. A mój meżus dzis wraca wyjeżdza z Gdyni po 12.00 wiec mysle ze kolo 20.30 bedzie
|
|
|
#2733 |
|
Rozeznanie
|
Cześć dziewczyny,
Weronisiu nie martw się ja już się przekonałam na sobie,że lekarze bardzo lubią aby wszystko było według "tabelki",a każda dzidzia jest inna i w innym tempie się rozwija. Moja koleżanka miała b. duże rozbieżności w pomiarach ciałka swojego dziecka. Niby całkowita długość była ok,ale ... główka poniżej normy, coś tam znów innego powyżej normy i suma sumarum żaden pomiar nie był prawidłowy, albo coś była za duże,albo za małe. No a dzidziuś urodził się zdrowiutki i z prawidłowymi wymiarami
|
#2734 |
|
Zakorzenienie
|
malwina1204 slodkiii
![]() Weronisia nie martw sie dzieci przeciez rosna w roznym tempie.. wszytko bedzie dobrze... Lenka* tak glukoze trzebamiec swoja.. kupisz ja w kazdej aptece no i koszt ok 3 zl wiec tez nie majatek taka w pudeleczku w proszku do rozpuszczenia.. wode ciepla daja ci swoja wiec przychdozisz tylko z glukoza, no i cytryna jesli chcesz... POLECAM CYTRYNE ![]() Szczęśliwa super zakupy.. a moj synalek duzyyy dlatego sie tak ciesze no i przez to czuje ze to bedzie cos wczesniej niz ten 13, czy 10 sierpien no ale zobaczymy![]() dlatego sie smieje z tej mojej daty z om 6 wrzesien hahahaha bylabym jak slonica ![]() Maggie1983 ![]() Butterfly83 gratuluje kopniaka, a z tz sie ulozy to tylko hormony ![]() anilkadro gratuluje corci ![]() Mpik82 to bedziecie sie witac z mezulkiem
|
|
#2735 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
na usg byłam 13/14tc CRL - długość od ciemienia do pupy dziecka 13,4 BPD - odległość od boku do boku główki 13,2 NT-1,4 Edytowane przez malwina1204 Czas edycji: 2010-05-08 o 09:37 |
|
|
|
|
#2736 |
|
Zakorzenienie
|
u mnie na zdjęciu USG nie ma takich oznaczeń.. może to i dobrze - nie stresuję się...
tu jest jakiś interpretator wyników USG: http://www.noworodek.pl/index.php?sm=2
|
|
#2737 |
|
Raczkowanie
|
Witam serdecznie mamusie oczekujące przyjścia na świat maluszków
![]() Proszę o dopisanie mnie na listę Justyna lat 24, t.p. 15,09
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#2738 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
(te)chyba bo koslawo napisał |
|
|
|
|
#2739 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#2740 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Niby nie ma ale jeszcze do mnie nie dojechał, więc obadamy Ma tylko jaśniejszy ten pałąk z przodu przy spacerówce, o częściej prany. Ale nam to nie przeszkadza.Jest cięższy trochę od tego, co planowałam. Ale też ma stelaż aluminiowy, więc do najcięższych nie należy. Mpiczku nie mogę znaleźć wymiarków gondoli, ale widziałam na żywo podobny model i była sporawa. Z resztą znając wigor mojego synusia za długo nie pojeździmy gondolą
|
|
|
|
|
#2741 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
hmmm mam te dane w karcie ciąży... w 13t0d miałam CRL = 13, czyli wszystko ok, bo CRL oznacza długość dziecka, ale w tygodniach! Tylko na USG jest podane w mm lub cm.
|
|
|
#2742 | ||
|
Raczkowanie
|
o rany ale juz duzy
a ile kg na + jestes jesli mozna wiedziec ? ![]() Weronisia nie martw sie kazde dziecko jest inne moze tez im sie cos moglo pomylic Cytat:
i tez nie wiem co z soba zrobic caly dzien.. ![]() Cytat:
![]() Dziewczynki, co wiecie na temat anemii w ciazy ? tzn wiem ze bardzo czesto wystepuje u ciezarnych , ale chodzi mi jak sie objawia i wogole troche informacji.
|
|
|
#2743 |
|
Raczkowanie
|
[QUOTE=Czekooladowaa;19134 913]
ja tez z TŻ ( przez moje humorki w sumie ) sie poklocilam i tez nie wiem co z soba zrobic caly dzien.. ![]() Mój TŻ taki numer odwalił że szkoda gadać w życiu tak sie za niego nie wstydziłam ośmieszył mnie moich i swoich rodziców nawet nie ma odwagi przeprosic. W dodatku u nas od pażdziernika trwa remont mieszkamy u teściów (początek czerwca sie wprowadzamy) nie czuje sie tu swobodnie jak u siebie do pewnych nawyków trzeba sie dostosować . Jego rodzice zamiast przeówic mu do rozsądku żeby był bardziej odpowiedzialny w tyłku mają ja musze sie z nim ścierać. Nic tylko sie
|
|
|
|
#2744 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
wiesz, co do jazdy gondolą to przynajmniej do wiosny musi Ci posłużyć.
|
|
#2745 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Super,że jesteś już na takim etapie,że nic się nie może stać-już nie mogę się doczekać kiedy i ja poczuję tę ulgę ![]() Cytat:
Jak na to spojrzałam to tak sie zaczęłam śmiać,że aż mi się popłakałam i jakoś mi przeszły wszystkie złości.W dodatku pomyślałam sobie ,że moja kruszynka siedzi w brzuchu i może jest jej smutno i czuje się samotna a ja to ją jeszcze dobijam...Pogadałam sobie z nią troszkę i pomogło.Nie martw się i pomyśl o czymś pozytywnym ![]() Gratulacje ![]() Weronisia nie martw się.Dzięciątko na pewno nadrobi w najbliższym czasie. Na początku tak może się zdarzyć.Moi znajomi mieli coś takiego,że ich dzidziuś na początku był jakiś "krzywy"...lekarz ich oczywiście nastraszył,że może być jakiś niedorobiony,ale na następnym badaniu okazało się,że dzidziuś eleganko nadrobil wszystko i rośnie tak jak trzeba,także nie przejmuj się.Mi na ostatnim badniu lekarz też powiedział,że nasza Mała jest ciut mniejsza,ale nie robił z tego jakiegoś halo,więc chyba nie powinnam mieć powodów do zmartwień ![]() A ja rano z mężusiem doszłam do wniosku,że naszej Małej chyba damy na imię Gabriela? Co o tym sądzicie? Jak wam się podoba?
|
|
#2746 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Weronisia, wydaje mi się, że nie ma się co przejmować tymi wymiarami. Moja ginka mierzyła w 13 tygodniu bardzo pobieżnie, bo powiedziała, że dziecko w takim wieku jest bardzo niewymiarowe i nic do niczego nie pasuje mam nadzieję, że niepotrzebnie Cię tam zestresowali.Anilkadro, gratuluję córeczki i już wybranego imienia. My nadal mamy z tym ogromny problem. Kasieńko, też myślimy nad tym imieniem ale chyba robi się ostatnio coraz popularniejsze. My na wszystkie popularne imiona reagujemy alergicznie
"Pieniądze szczęścia nie dają ale mogą sprawić, że w całym twoim nieszczęściu będziesz żyła niezmiernie komfortowo." Clare Boothe Luce Jeśli nie widzisz nic złego w rozmnażaniu nierodowodowych zwierząt -> Zajrzyj STOP OKRUCIEŃSTWU - klik Edytowane przez Wróżka_Dzyńdzyńdzyń Czas edycji: 2010-05-08 o 11:57 |
|||
|
|
|
#2747 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Druga sytuacja.... znajoma byłą pewna że ma zdrowe dziecko, jest młoda , dobrze sie odrzywiała.... lekarz nic nie wychwycił na usg... Urodził się Filipek i ma zespół downa... ![]() Dziwię się tylko że ten lekarz nadal ma praktyki... ja byłam raz u tego starego dziada i więcej do niego nie poszłam.... ![]() ![]() Byłam na potwierdzeniu ciązy i on mio powiedział że nie daje mi pewności co do dziecka, bo skoro pierwsze poroniłam to tez i to moze obumżeć... Wyszłam z tamtąd z płaczem i więcej nie wróciłam... A Dominis zdrowiutko mi rośnie ![]() To takich kilka przykładów na pomyłki lekarskie i na to żeby nie brać słowa lekarzy tak bardzo do siebie..... ![]() A imię Gabrysia baardzo mi się podoba
Edytowane przez aaneczka1984 Czas edycji: 2010-05-08 o 12:02 |
|
|
|
|
#2748 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
coraz czesciej sie teraz klocimy, on nie chce ani nie stara sie zrozumiec ze mi jest teraz trudno i mam takie humorki ze chce sobie poplakac i potrzebuje wtedy jego wsparcia a on chyba mysli ze ja wole zostac sama w takich chwilach czuje jakbysmy sie oddalali od siebie ![]() i coraz smutniej mi z kazda chwila kiedy o tym mysle ![]() Cytat:
![]() a co do anemii to ja ciagle jestem senna.. moglabym po kilka razy dziennie spac + w nocy. i wyskoczyl mi zajad z lewej strony i ogolnie takiego mam lenia , nic mi sie nie chce. Podejrzewam anemie u siebie
|
|
|
#2749 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Bardzo ładne imię Mala Gabrysia Duza Gabriela ![]() Cytat:
Będzie dobrze nio moj mezus wlasnie dzwonił ze wyjchal z Gdyni i jedzie do mnie.. ![]() a ja juz bigosik zrobiła, rosołek na jutro, nio i zaraz zabieram sie za pieczenie jabłecznika z budyniem. Znalazłam przepis na necie. Ciekawe czy bedzie dobre ![]() CHce dzis jak najwiecej zrobic aby jutro móc z moim Pawciem dużo przebywać razem, a jak pogoda pozwoli gdzies pojechać na mała wycieczke...
|
|
|
#2750 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ciesze sie z Toba na powrot męża u nas pogoda sie nagle poprawila i sloneczko swieci w najlepsze to super bo mam dosc tych pochmurnych dni ![]() narobilas mi smaka na bigosik i jablecznik ja pije wlasnie ochydny sok ale ponoc dobry na anemie wiec wypije go
|
|
|
#2751 |
|
Zakorzenienie
|
witajcie
ja znów nie wiem co u was kto ma syna kto córe,moze pozniej wejde i nadrobie jakoś,teraz lece sprzątać aaa byłam u nowego gina na nfz i wiecie ciesze sie,ze tam trafiłam i zostaje tu badania super lekarz super,teraz majac porownanie ten okazuje sie lepszy i na nfz,szkoda,ze wczesniej nie trafiłam,ale myslałam,ze dobrze wybrałam,ale do czasu wazne,ze teraz już dobrze ![]() aaa lekarz mówi,ze wszytsko super i sie ciesze ![]() i pytał sie czy wiem co będzie powiedziałam,ze przypuszczam syna chodz moge sie mylic a on potwierdził ,ze syn i dał foteczke co ma między nóżkami przeczucie mnie nie myliło,miałam jeszcze nie pytać,ale tż tak już bardzo chciał wiedziec,ze już wiemy,ale dla mnie to obojetne jakby czasem jajeczka znikły to i tak bede szczesliwa a tymczasem chyba będzie mały Rafałek Juniorek ![]() wpadne pozniej do usłyszenia
|
#2752 | ||
|
Zadomowienie
|
Weronisia, każda dzidzia rośnie w swoim tempie i nie ma się co stresować, że raczki czy nóżki rosną wolniej. Moje dzieciątko na USG w 13tc miało główkę jak pod koniec 14tc
Butterfly83, Gratuluję kopniaczka! A z TŻ się ułoży, zobaczysz anilkadro, gratuluję zdrowej córeczki!! ![]() malwina , maleństwo, ale widać go/ją wyraźnie NIKaP-n, wózek bardzo ładny Cytat:
martucha84, super, że lekarz okazał się dobry. Synek faktycznie, duuuży. A ten miesiąc różnicy w terminie porodu ...SHOCK Cytat:
kasienka1701, historia z siatką- rozbrajająca Co do imienia, to mi akurat się nie podoba. Teściowej się marzy Gabrysia, a mi się jakoś źle kojarzy... Ale Gabriela już lepiej brzmi ![]() dra, fajnie, że jesteś zadowolona z nowego lekarza i że dzieciaczek zdrowy. No i gratuluję synka ![]() U mnie w sumie bez zmian. Zachwycam się szalejącym w brzuszku maleństwem i czekam na usg połówkowe 14 maja. A za chwile biegnę na seminarium oddać drugi rozdział pracy mgr Pogoda się polepszyła, mąż od razu w lepszym humorze. Pobiegł dziś na bazarki po zakupy i wrócił z żonkilami dla swojej żonki Śliiicznie pachną Miłego dnia Kochane |
||
|
|
|
#2753 | |||
|
Zadomowienie
|
Witam w słoneczną sobotę
![]() Szkoda, że jestem chora bo poszłabym sobie na spacerek.... Buziaczki dla wszystkich mam w złych humorach i pokłóconych z TŻ-ami Jutro będzie lepiej. Cytat:
no i oczywiście jest też dobrym specjalistą zresztą u nas nie pilnują tego, żeby do porodu przyjechał lekarz prowadzący, rodzisz z tym który jest na dyżurze ![]() No chyba, że ktoś płaci za indywidualną opiekę lekarską i umawia sie z lekarzem na obecność za kasę. Jak dostaniesz łóżeczko to wklej fotkę takiego spakowanego, zastanawiam się ile zajmuje miejsca po złożeniu. Cytat:
Cytat:
Ja bym takiego imienia nie wybrała, ale to Wam ma się podobać To Wasze malutkie serduszko ![]() Gratuluję synka Jak tam na stażu??
Pozdrawiam, Ewcia Nasza córcia jest już z nami. Dagusia- 23.09.2010r. Edytowane przez Szczęśliwa Czas edycji: 2010-05-08 o 14:46 |
|||
|
|
|
#2754 |
|
Rozeznanie
|
Witajcie kochane
Widzę że już coraz więcej płci naszych maleństw odkrywamy Weronisia nie martw się , tak jak pisały dziewczyny nasze maleństwa mają swój ryb rozwoju i jeśli teraz są małe to z pewnością to szybko nadrobią i odwrotnie. Także nie denerwuj się - będzie dobrze .Ja dziś rano weszłam na wage i troszkę się zmartwiłam, bo od cały czas waże tyle samo co przed ciążą. Zaczął mi się już 16 tydzień i myślałam że może chociaż 1 kg będzie na plusie co by dawało mi znak że dzidzia rośnie a tu nic stale te 62,5 kg. Myślicie że to normalne??? Brzuszek też wydaje mi się jakiś mały i jak ktoś pyta to nikt nie powiedziałby że jestem już w czwartym miesiącu. Kolejna wizyta połączona z usg dopiero pod koniec maja ale jak odbiorę wyniki w poniedziałek to chyba umówię się dla spokoju na wcześniejszą wizytę. Miłego weekendu Kochane |
|
|
|
#2755 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
385zł ![]() No mam nadzieję, że posłuży, choć moja siostrzenica- nie bacząc na porę roku już po 3 mcach życia nie chciała jeździć w głębokim... |
|
|
|
|
#2756 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Miałam już kilka innych typów na imię,ale zaraz okazywało się,że jest popularne,więc rezygnowaliśmy, a teraz doszłam do wniosku,że tak być nie może,bo tak to już jest,że przychodzi moda na jakieś imię i już,potem na następne.Tym sposobem trzeba by było szukać nie wiem jak dziwnego imienia,żeby wybrać coś niepowtarzalnego,więc olewam to i nazwę dziecko takim imieniem jakie uznam za stosowne,nawet jeśli co druga dziewczynka w przedszkolu będzie miała tak samo na imię.Ja mam na imię Kasia,dookoła jest mnóstwo Kaś i nikomu to nie przeszkadza,a mnie się podoba ![]() Imię na 100% wybiorę dopiero po porodzie,bo może uznamy,że będzie pasować inne,jeszcze trochę czasu jest. ![]() A my niedługo jedziemy na ślub,tak mi się nie chce ...Nawet nie mam się w co ubrać.Myślicie,że jak się ubiorę w spodnie i jakąś lepszą bluzkę to będzie kicha??Idę sobie zrobić mejkap,bo wyglądam... ![]()
|
|
#2757 |
|
Zakorzenienie
|
no jestem z powrotem
tak rzuciłam co pisąłyscie,ale każej z osobna nie bede pisac,bo chyba za długi post by wyszedł ![]() a więc tak ogólnie dziewczyny super,ze dzieciaczki zdrowe rosna ![]() Maggie gratuluje córy ale 100% bedzie jak sie urodzi,bo to różnie bywa ![]() Lisica ot takiego burczenia się zaczyna,pozniej takie bulgotanie i lada dzien poczujesz ja pierwsze bardzo delikatne ruchy poczułam 17tc po czasie stwierdzam,ze to to było,chodz wtedy pewna nie byłam,a teraz weszłam w 22tc i bąbelek się rozfikał ![]() Jaga nie wiem co powiedziec trzymaj sie Shineegratki chłopaka i tez gratuluje innym dziewczyna co sie plci dowiedziały ![]() a staż ah jak to staż i od czego stażystka,ale nieraz marze o odpoczynku już,ale no jeszcze troche dam rade
|
#2758 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
..jeszcze pewnie musze poczekac 2 tyg...wtedy bede sie wsluchiwac...a moj maz to kladzie uszko na brzuchu i slucha i mowi ze cos tam sie przelewa i bulgocze he..poznaje tatusia...Wspolczuje wam chodzic do pracy...ja na szczescie nie musze ..nawet od roku nie pracuje..bo jak sie staralismy to ciezko bylo wolne wziasc...powiem ze bardzo ciezko wrecz niemozliwe i domysly by pewnie byly a tak to mialam spokoj...moglam jezdzic w wyznaczone dni..maz ma prace,w ktorej wiedzieli ze jezdzimy do lekarza i dostawal wolne kiedy chcial...
|
|
#2759 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Wkleję, jak je odbiorę. Myślę, że nie jest zbyt miejscochłonne ![]() Kuruj się Kochana!! My dzisiaj szaleliśmy na budowie, nic się nie posuwa na przód praca bo teraz taka mężowa dłubanina (elektryka etc)... I tyle jeszcze przed nami, ale jak patrzę na ludzi, co dopiero fundamenty wylewają to stwierdzam, że mamy już sporo za sobą![]() Do łóżeczka turystycznego dokupiłam gryzaczka, majtki poporodowe i 10 tetrowych pieluszek. Jeszcze smoczki u nich kupię, bo mają tej firmy, co chcę smoczki i butelki do karmienia- Tommee Tippee. Ponoć lepsze od Aventowskich, też antykolkowe. Aha, jakby mi zjadało "b" to sorry, bo reanimuję mojego laptopika... Dawno gabisunka nie było, gdzieś pojechała??? |
|
|
|
|
#2760 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() oj z praca masz dobrze mi zależało na tym stazu,zapisałam sie na cały ten projekt w pazdzierniku miałam zawiesic co prawda staranka,ale powiedzialam po co jak i tak sie nie udaje to sie nie uda,a wyrwe sie z domu,ale projekt tak sie przeciagnal,ze idac na kurs juz byłam w ciazy,a pozniej jeszcze 2 miechy czekania za tym stazem i jeszcze sie przyznac szefostwu nikomu zle nie chciałam robic,ale rezygnujac z projektu bym musiała wywalic kase,bo zapalacili za mnie za kurs,bo jakby to bym normalny staz to bym zrezygnowala raczej... bo wiadomo niezrecznie ich postawilam,bo urlopy-wakacje i miałam ich zastepowac,a tu niestety,ja nie wiem ile sil mi starczy aby jeszcze chodzic
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:55.

a jak nie będę mogła dać rady z utrzymywaniem go w czystości, to kupię potem na wiosnę parasolkę
też wklejam linka do aukcji. Chwilowo posłuży jako domowe, z czasem jak już będziemy u nas mieszkać- jako typowo turystyczne i jak moja siostrzenic przyjedzie, to będzie w nim spała.

no i przez to czuje ze to bedzie cos wczesniej niz ten 13, czy 10 sierpien no ale zobaczymy

z TŻ coś ostatio sie nieukłada do bani wszystko !!!
i tez nie wiem co z soba zrobic caly dzien..
żeby był bardziej odpowiedzialny w tyłku mają ja musze sie z nim ścierać. Nic tylko sie

coraz czesciej sie teraz klocimy, on nie chce ani nie stara sie zrozumiec ze mi jest teraz trudno i mam takie humorki ze chce sobie poplakac i potrzebuje wtedy jego wsparcia a on chyba mysli ze ja wole zostac sama w takich chwilach 
ja pije wlasnie ochydny sok
i nazwę dziecko takim imieniem jakie uznam za stosowne,nawet jeśli co druga dziewczynka w przedszkolu będzie miała tak samo na imię.