|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2221 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.V
widze ze nie tylko ja panikuje z tym porodem i jak to bedzie pozniej z opieka nad dzieckiem. ulzylo mi
ostatnio z tego powodu sie poplakalam a moj maz mnie pocieszal i mowil ze przeciez bedzie ze mna i jak chce to zebym powiedziala lekarce o cesarce. a ja juz nie wiem czego sie bardziej boje cesarki czy normalnego porodu, w sumie to mi nic nie pasuje wy macie przynajmniej rodzicow/tesciow a my tutaj jestesmy samiutency, jedynie ciotka moze przyjedzie na pare dni ale tylko dlatego ze jest nauczycielka i ma wakacje a pozniej bedziemy juz tylko zdani na siebie bo ona mieszka jakies 6h jazdy od nas
|
|
|
|
#2222 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.V
Cytat:
Mój tż też pracuje do późnego popołudnia, więc będe zdana na siebie. Z resztą nawet jak tż weźmie urlop to on będzie się zwyczajnie bał wziąc dzidzię na ręce nie mówiąc już o opiece jakiejś. Nawet chyba ja bym się bardziej bała dać mu dziecko niz je sama wziąć Jakiś brak zaufania w tej kwestii chyba wykazuję. Ale to dlatego, ze on jest taka niezdara, niechluja trochę i brakuje mu wyczucia siły.Poza tym on zawsze może powiedzieć "nie" a ja wyjścia nie będę miała żadnego i będę musiała dać sobie radę jakoś.
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... "Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg |
|
|
|
|
#2223 |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie, ja juz nie moge spac, glowa cos mnie rozbolala
mala sie rozpycha od rana...Co do po mocy ja moge liczyc na swoich rodzicow, siostre, znajome kolezanki, ciotke z gory itd. Nie jestem sama, ale wszyscy maja swoje zajecie wiec tez nie bede zawsze ze mna...tesciowa nie zyje a tesciu... ale damy rade, nie my pierwsze i nie ostanie..mamy tez TZ ![]() Pogoda paskudna...ktos ma ochote na kawusie??
______Karolinka i Iruś______ Nasz ślub-08.09.2007 ...Anastazja-ur.07.07.2010.... http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png...Nasz Aniołek...20.08.2009... http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png |
|
|
|
#2224 |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie1 Ale mi sie nie chciało wstać, ale mam dziś studia i muszę iść chociaż na listę sie wpisać
Zmyję sie po 1 zajęciach, a co. Niestety mało ciekawe wykłady dzis są.Złapał mnie skurcz łydki nad ranem. Dobrze, że był mąż to mi palce podciągnął bo ból straszny. Łykam ten magnez a wczoraj 2 razy mnie złapało. Słonko świeci, ale nie ufam tej pogodzie, bo wczoraj tez rano było ładnie a potem lipa. A my mamy dziś grilla i chcę jechać! |
|
|
|
#2225 | |
|
Zakorzenienie
|
dzień dobry
Cytat:
|
|
|
|
|
#2226 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie tez trzeba zabrac ubranka itd.
______Karolinka i Iruś______ Nasz ślub-08.09.2007 ...Anastazja-ur.07.07.2010.... http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png...Nasz Aniołek...20.08.2009... http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png |
|
|
|
#2227 | ||
|
Zadomowienie
|
marta_d1 jakie super te bodziaki no przesłodkie, a brzucholek jaki ładny
![]() papeteria ja pier...niczę jak dużo urusło przez te dwa tygodnie muminek88 Cytat:
Cytat:
Dzień dobry mamusie ja już po śniadaniu, zakupach, zaraz się biorę za pranie pieluszek kupiłam proszek i płyn do pluknaia (proszek lovela, płyn jelp - bo nie było loveli) wogóle proszek jelp jest droższy od loveli ciekawe dlaczego czy jelp jest lepszy??? Wiecie coś na ten temat?
|
|
#2228 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dzien dobry ![]() ja juz po sniadanku i spacerze z psem. na szczescie nie pada juz wiec ja puscilam i sobie biegala. zrobila co trzeba i grzecznie do domu. kochana jest. dzis cala noc spala ze mna ![]() musze troche polezec bo znowu po lekach sie zle czuje
AR (D) Edytowane przez aniaa22 Czas edycji: 2010-05-08 o 09:45 |
|
|
|
|
#2229 |
|
Rozeznanie
|
hej mamusie
ja mam jelpa -- nie wiem czy jest dobry, ale poprałam w nim ciuszki wszystkie i pieluszki iiii mam nadzieje, że bobo będzie zadowolona i nic jej nie zaszkodzi mała szaleje i super jest ją czuć co do tematów spów--moja suczka jak coś usłyszy to szczeka masakra, że mam zawał jak to wykonuje z zaskoczenia....ciekawe jak szybko dzidzia się do tego przyzwyczai ![]() ---------- Dopisano o 09:48 ---------- Poprzedni post napisano o 09:47 ---------- aaaa jak sie bierze magnez to wapno powinno też--sam magnez działa słado... |
|
|
|
#2230 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a dzidzia juz sie przyzwyczaja
|
|
|
|
|
#2231 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2232 |
|
Zakorzenienie
|
wlasnie dojezdzaja do nowego sacza. odbiora auto i beda wracac. zajada do mojej mamy na obiad i zostawic taty auto ii potem juz na gdansk
mialam pranie nastawic ale sobie daruje |
|
|
|
#2233 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() fotka z adidaskami nie chce mi się dodać wciąż........ a wczoraj wygrałam aukcje z kolejnymi butkami--papuciami,śmieszne, ale jakie słodkie |
|
|
|
|
#2234 |
|
Zakorzenienie
|
witam sloneczka
Misiulka fajnie z siostrzenica, dobra pomoc, na dziecko spojrzy do sklepu pojdzie. niby drobiazgi ale jak sie jest samemu to duza ulga. moja starsza bedzie miala 8 lat w tym roku i tez moge ja prosic o wiele rzeczy. dziewczyny, dacie rade z dziecmi. nie ma takich przypadkow zeby mama sobie ni poradzila, chyba ze sama nie chce. a wty chcecie. i nie ma zlotej rady bo wy jestescie kazda inna i takie tez beda nasze dzieci. bedzie super dostrzeglam ogromny plus trzeciej ciazy - NIKT nie daje mi "cudownych" wnerwiajacych rad co robic w ciazy i jak sie mam zajmowac dziecmi ![]() a wogole to u nas duze zmiany. moj tz dostal propozycje pracy na miejscu ( teraz traci 3h na dojazdy codziennie ![]() a teraz pije kawke i do tego duuuzy snikers zamknelam sie w sypialni a rodzinka sprzata i gotuje, dobrze mam. nie pamietam kiedy ostatnio tak bylo, chyba po urodzeniu drugiej corci
|
#2235 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
nie zdecyduję raczej.........http://www.deichmann.pl/site/pl/cata...product=988032 butki mam takie same, ale zamiast niebieskiego róż http://allegro.pl/item1023075073_mal...zki_0_3_m.html a to mte z wczoraj
|
|
|
|
|
#2236 |
|
Zakorzenienie
|
no to trzymam kciuki za prace
i koniecznie daj znac jak poszlo
|
|
|
|
#2237 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny tak jak obiecalam wczorajszy
sms od dzidziadziumdzia "Hej. Naszej Malej nic nie jest. Wcisnela glowke w ciasny rog mojej macicy i przez to organizm obnizyl jej tetno zeby krew nadarzala z odplywaniem . na dluzsza mete nie ma w tym nic niebiezpiecznego. Wszystkie pozostale wyniki w normie. Pozdrawiam"a ja dzisiaj mialam cudowny sen snilo mi sie ze maly sie urodzil i byl taki sliczny tylko z mezem nie mielismy upranych ciuszkow i ubieralismy mu nie uprane takie ze tylko metki odrywalismy i biedny na buzce dostal uczulenia ale przez ten sen jeszcze bardziej za nim tesknie dobra uciekam robic sniadanko a pozniej was bede nadrabiala
|
#2238 |
|
Zakorzenienie
|
Xawmeli
kazdy ma inne marzenia i plany, to normalne. a buciki super!!!!przypomnialo mi sie odnosnie pomocy rodzicow. moi nigdy nie pomagali raczej , maja duzy dom i ogrod wiec dziewczynki beda mogly biegac a mi bedzie lzej. ale raczej nie skorzystam bo sobie tego nie wyobrazam
|
#2239 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a twoj sen... ja od wczoraj mam obawy ze tak sie skonczy. ciuszki mam nie uprane proszku brak, a do sklepu jechac mi nie wolno mam w domu vizir sensitive i sie zastanawiam czy na wszelki wypadek w nim nie przeprac chociaz jakiegos bodziaka i kocyk |
|
|
|
|
#2240 | |
|
Zadomowienie
|
Czesc Dziewczyny
Jak Wam mija weekend? na poludniu dolujaca pogoda niestety;/ Przeszukiwalam dzis od rana III czesc naszego watku w nadziei, ze znajde "parametry" Waszych malenstwo na usg polowkowym. Znalazlam doslownie dwie relacje, pewnie musialabym posiedziec caly dzien przy tym zeby znalezc wiecej. Napiszecie mi prosze przynajmniej wage Waszych dzieciaczkow z polowkowego+tc. Bede wdzieczna Tak to jest byc na koncu listy oczekujacych... ![]() Cytat:
![]() Ja juz po sniadanku, zjadlam tez przed chwilka pol czekolady bo lezala i sie meczyla w szafce .... ![]() Zmierzylam sie dzis, mam juz 90 cm w pepku, jeszcze 3 tygodnie temu bylo 84. |
|
|
|
|
#2241 |
|
Rozeznanie
|
moja kuzynka w tym vizirze prała i było ok.....
|
|
|
|
#2242 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja nie pamietam niestety ale chyba na polowkowym synus wazyl 580 g nie pamietam czy to polowkowe bylo. ---------- Dopisano o 10:28 ---------- Poprzedni post napisano o 10:27 ---------- to chyba na wszelki wypadek przepiore chociaz kilka rzeczy
AR (D) Edytowane przez aniaa22 Czas edycji: 2010-05-08 o 10:30 |
|
|
|
|
#2243 |
|
Zakorzenienie
|
ania
dziekuje anoxa super ze u dzidzi ok vette dzieki, ja mam 91cm
|
#2244 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
u nas nie pieknie ;/ szaro-buro raczej.Dzieki Anus, wlasnie do Twojego posta dotarlam w III czesci |
|
|
|
|
#2245 |
|
Zakorzenienie
|
vette
nie pamietam doklanie, wiem ze Zosia miala kiedys 510gr, chyba 21tc ![]() powiedz czy ty juz sie zdecydowalas na jakis wozek?
|
#2246 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2247 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
moj w 20tc wazyl 300gram a juz w 25tc cos kolo 860g
|
|
#2248 |
|
Raczkowanie
|
Dzieńdobry Mamusie
U nas za oknem narazie słoneczko, ale jakoś dziwnie się chmurzy więc zobaczymy jak to będzie potem.Ja tam się cieszę że będziemy sami jak się mała urodzi bo nie zawsze jest tak fajnie jak ma się mamę , teściową czy jeszcze więcej osób do "pomocy". Z synkiem jak go urodziłam to było tak "pomagali" rozpieścili, później już nie pomagali a ty się teraz męcz i noś bo tak się dzidzia nauczył i nawet na spacerze nie chciał leżeć w wózku ja nie spał.Co do prania to ja piorę w tym samym proszku co nasze rzeczy.Synkowi też tak prałam i nie miał uczulenia więc teraz też nie będę specjalnego proszku kupować. Ja zmykam sprzątać bo mój mąż wraca o 14 z pracy i chcę już mieć spokój ze sprzątaniem.
|
#2249 | ||
|
Zadomowienie
|
Dziekuje anoxa
Cytat:
Zastanawiamy sie nad: 1)buzz 4-drogi ale b.lekki i estetycznie sliczny 2)xlander xt- zgrabny ale dosc szeroki i juz nie tak lekki;/ super wykonanie i kolorystyka 2010, 3) vector air-b.tani i lekki , jakosc wykonania srednia Wszystkie w wersji 3in1 z fotelikami maxi cosi. Cytat:
![]() U mnie: 489 w 21 tc-wg usg 561 w 23tc wg usg, wg om kilka dni dalej z tc mialam 2 polowkowe ![]() UWIELBIAM WEEKENDY! wreszcie mam czas dla siebie. Porobilam fotki brzuszka, wkleje za chwilke. Edytowane przez vette Czas edycji: 2010-05-08 o 10:59 |
||
|
|
|
#2250 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() dziewczyny co ja wczoraj za paskudny wieczor mialam, myslalam ze wyladuje na pogotowiu wczoraj rano na wykladach pobolewal mnie brzuch, ciagnelo mnie po bokach ale myslalam ze promieniuje mi to od zoladka bo na sniadanie zjadlam tylko banana a macica mi sie nie spinala. po poludniu bylo okej a wieczorem byla masakra, po 20 mnie zlapalo i tak ze 2 h trzymalo, ciagnelo po bokach ze nawet glebiej odetchnac nie moglam. mąż mnie juz na izbe przyjec chcial wiezc ale łyknelam dwie nospy i przeszlo. zastanawiam sie od czego to, ja mam wrazenie ze sie przezarlam ostro,a do tego na obiad tesciowka mloda kapuste gotowala wiec mam nadzieje ze od tego
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:21.

ostatnio z tego powodu sie poplakalam a moj maz mnie pocieszal i mowil ze przeciez bedzie ze mna i jak chce to zebym powiedziala lekarce o cesarce. a ja juz nie wiem czego sie bardziej boje cesarki czy normalnego porodu, w sumie to mi nic nie pasuje
wy macie przynajmniej rodzicow/tesciow a my tutaj jestesmy samiutency, jedynie ciotka moze przyjedzie na pare dni ale tylko dlatego ze jest nauczycielka i ma wakacje a pozniej bedziemy juz tylko zdani na siebie bo ona mieszka jakies 6h jazdy od nas

Zmyję sie po 1 zajęciach, a co. Niestety mało ciekawe wykłady dzis są.

, maja duzy dom i ogrod wiec dziewczynki beda mogly biegac a mi bedzie lzej. ale raczej nie skorzystam bo sobie tego nie wyobrazam

więc zobaczymy jak to będzie potem.
i nawet na spacerze nie chciał leżeć w wózku ja nie spał.