|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2251 | ||
|
Rozeznanie
|
Dot.: Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.V
Cytat:
---------- Dopisano o 11:04 ---------- Poprzedni post napisano o 11:02 ---------- Cytat:
podoba mi się........te uściski aaaaa nasze bejbiki podobne wagi widzę no, no......... |
||
|
|
|
#2252 | ||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.V
Cytat:
Cytat:
![]()
|
||
|
|
|
#2253 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
sa melodie ,dzwiek bicia serca i ten projektor ,ale zastanawiam sie czy moje dziecko w ogole zwroci na to uwage .Wykonanie tej karuzeli tez takie srednie. To taki troche bajer jak dla mnie bardziej dla rodzicow niz dla dziecka,ale zobaczymy jak bedzie jak juz maly przyjdzie na swiat ,moze sie sprawdzi. Na pewno byloby dobrze gdybym tych melodii z karuzeli sluchala juz teraz ,ale jakos mi to nie wychodzi,wtedy to pewnie mialoby sens. A chyba pilotka ma taka http://www.allegro.pl/item1024546502...gwarancja.html ,ale mnie wiem czy poleca. Teraz mi sie spodobala taka http://www.allegro.pl/item1017948783...ainforest.html vette moja dzidzia nie miala pomiarow wagi na polowkowym ,ale ja bym na twoim miejscu sie tak tym nie sugerowala bo roznica w pomiarach moze wynosic nawet 500g . itakasia ja tez bym chciala miec 3 dzieci I ostatnio bardzo sie zdziwilam jak moj M. powiedzial ,ze jak juz bedziemy miec wlasny dom to moze zaczniemy sie starac o drugie dziecko A on zawsze chcial miec tylko jedno dziecko. Mysle ,ze wszystko bedzie zalezalo od naszej sytuacji materialnej .. Mowilyscie tez o pomocy do opieki nad dzieckiem.. Do mnie chyba przyjedzie mama na 3-4 tyg. no i M. bedzie mial 10 tyg wolnego zeby pobyc z maluszkiem. Tez sie troche boje tej opieki nad malym ,ale mysle ,ze dam rade i jak najwiecej chce robic sama ,no albo z pomoca M.
|
|
|
#2254 |
|
Zakorzenienie
|
vette
Zosia chyba te 510 to jak miala skonczone 22tc a ja mam nadal kompletny mentlik wozkowy![]() bajka buu, odpoczywaj
|
#2255 |
|
Rozeznanie
|
muminek--ja ma tę http://www.allegro.pl/item1024546502...gwarancja.html
jest czad!!!!!!!! a była u mnie koleżanka z synkiem toooo pokazałyśmy mu--mały ma 5 tyg----i tak się zainteresował, że szok myślę, że warto!aa zamówiłam swoją na allegro i tej koleżance jak tę moją zobaczyła zamówiłam też
|
|
|
|
#2256 |
|
Zakorzenienie
|
wstawilam wlasnie pranie z rzeczami synka
jakie to malusie wszystko maz juz wraca. z autkiem wszystko ok a moja mala paskudna psina ujada na cos w ogrodku a mi sie nie chce wstawac zeby ja uciszyc...
|
|
|
|
#2257 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jeśłi chodzi o opiekę nad maluchem, to się nie boję, bo zajmowalam się wieloma maluchami w rodzinie - ostatnio pierwsze dwa tygodnie po porodzie jak moja siostra dochodziła do siebie, zajmowałam się siostrzenicą (poza karmieniem cycem )Mam TŻ, no i my z moją mamą mieszkamy, więc i od niej będę miała dużo pomocy. Cytat:
![]() |
||
|
|
|
#2258 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2259 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
AR (D) Edytowane przez aniaa22 Czas edycji: 2010-05-08 o 11:26 |
||
|
|
|
#2260 |
|
Zadomowienie
|
ja byłam już na pobliskim bazarku - kupiłam trochę warzywek, chlebek, makrelę wędzoną, serek biały, kefir itp. zdrowe pożywienie
|
|
|
|
#2261 |
|
Zakorzenienie
|
sznaucer miniatura (troszke jakby zmieszana
)zjadla bym cos... tylko nie wiem co... i wstawac mi sie nie chce... |
|
|
|
#2262 |
|
Zakorzenienie
|
tz zabral dzieci na zakupy, jaka cisza
![]() zabka bardzo fajne plany, wiadomow ze pieniadze maja znaczenie, ale spokojnie ,dacie rade
|
#2263 | ||
|
Rozeznanie
|
Dzien dobry wszystkim !!!
Basia84 i Siala_Bala Dziewczyny, ja tez praktycznie jestem sama, mama daleko opiekuje sie chorym tata. Wiec nie mialabym sumienia jej jeszcze prosic o pomoc. Tesc opiekuje sie chora tesciowa - tez odpada. Maz od rana do wieczora w pracy. Musze dac rade. Mysle, ze musimy pozytywnie sie do tego wszystkiego nastawic i bedzie ok. Cytat:
Cytat:
|
|
#2264 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dzisiaj czuje sie juz okej, ale jak sie znowu zdarzy to napewno pojade. tylko sie młoda zbuntowala i nie kopie tak czesto... moze znowu sie tylkiem wypiela. ---------- Dopisano o 11:37 ---------- Poprzedni post napisano o 11:30 ---------- a co do tej samotnosci po porodzie to tez moge zapisac sie do tego klubu. narazie porodu sie nie boje, nie mysle o tym, czesciej w glowie mi siedzi ze sobie z dzidzia nie poradze. moja mamuska mieszka 120 km dalej od nas a w sumie chyba tylko jej dalabym sobie we wszystkim pomoc. na tesciow nie mam nawet zamiaru liczyc bo powiem szczerze ze po tym jak widze jak rozwydrzyli dwoje dzieci to wole zeby od mojego trzymali sie z daleka... moze to okrotne no ale co zrobic. dlatego stwierdzilam ze jade rodzic do mojego rodzinnego miasta, moi rodzice maja dom z ogrodem wiec po porodzie zostane tam do konca sierpnia bo we wrzesniu mamuska wraca do pracy. moj maz bedzie mial tylko 2 tyg wolnego bo jest na dzialalnosci wiec nikt mu wiecej nie da, posiedzi tam troche ze mna i wroci do roboty a ja chyba zostane bo sie w 2 tyg po porodzie raczej nie ogarne no a jak juz wroce, to zero pomocy od kogokolwiek... matka daleko, maz od rana do wieczora w pracy wiec bede zdana na siebie. ale kobiety, damy rade!!! nie my pierwsze i nie ostatnie
|
|
|
|
|
#2265 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#2266 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Nie mam zadnego porownania poprostu![]() Mi tez sie marzy gromadka maluchow ![]() A co bedzie to bedzie, wiadomo. Cytat:
Jak sobie pomysle, ze mam wydac prawie 2 czy 3 tysiace za wozek to mi sie wszystkiego odechciewa...moje auto do smigania po miescie tyle kosztowalo ;/ Cytat:
Nie czula nawet znieczulenia w plecy. 2 dni po porodzie wyszla z malym ze szpitala. Wszystko przebieglo planowo i prawie bezbolowo ![]() Jestem dobrej mysli
|
|||
|
|
|
#2267 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
mam nadzieje, ze dzis juz dobrze sie czujesz Cytat:
mamy taka wlasnie jak mowiszkupilam ja dla synka mojej siostry i teraz dostalam od niej w 'spadku' ![]() siostrzeniec byl bardzo zadowolony i ja tez bardzo sie ciesze ze ja mamy minus tych karuzelek jest taki, ze 'zjadają' straszne ilosci baterii ![]() Cytat:
- w jakiej temperaturze pierzecie pieluszki?wczoraj przyszla moja mega paka z allegro i bym wyprala i nie wiem czy 40 stopni wystarczy? bo prawde mowiac mam ochote je wygotowac, zeby ta cala fabryczna chemia z nich wyszla
|
||||
|
|
|
#2268 |
|
Zakorzenienie
|
Witam ponownie
dobrze, że z dzidza wszystko OK Ufff.... Od rana M zabrał się za generalne sprzątanie. Oczywiście też się zabralam bo nie mogłam tak tylko patrzeć. M co jakiś czas patrzył wymownie i wtrącał "proszę usiądź" Za godzinkę pojadę do p. promotor po odbiór sprawdzonych moich dwóch rozdziałów Zobaczymy czy będzie sporo poprawek. Wczoraj sporo napisałam, dzisiaj również planuję Mam coraz częściej bóle w podbrzuszu i boję się, że mam coraz mniej czasu na napisanie pracy Ach... Muszę sobie narzucić rygor!!!!!!!!!!!! |
|
|
|
#2269 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#2270 |
|
Rozeznanie
|
aniu--męża hop siup i karuzelę zamawiaj
pozwolę zgapićaż dziw, że sznaucer i ma taki temperament ah te dogi ![]() ---------- Dopisano o 11:52 ---------- Poprzedni post napisano o 11:51 ---------- hd---jak mąż każe to się siada ![]() powodzenia w pisaniu pracy iiiiii wiem, że dasz rade!!!!!!!!! |
|
|
|
#2271 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no ale odpadl u mnie przez ta pieprzona kubelkowa spacerowke i budke ktora w ogole nie chroni przed wiatrem, tak na dobra sprawe nie wiem po co ona tam jest hehe no i niestety nie podobal sie mojemu mężowi.na x landera chcieli mnie namowic w sklepie, podobal mi sie owszem ten ktory chce alutka kupic, ale jak dla mnie krowa ktora ciezko sie prowadzi i jest mega ciezki. espiro vector tez go chcialam ale maja go moi znajomi i jakos nei sa z niego zadowoleni. ogolnie to maly wozek do ktorego trzeba sie mega schylac. nie wiem czy widzialas go na zywo, ale zwroc uwage jak nisko jest gondola. no i z racji tego ze jest lekki dla mnie wydaje sie wywrotny mimo ze jest na 4 kolkach. chcialam tez mutsy transporter ale znowu sie mezowi nie podobal i tez mialam mega dylemat odnosnie wozka. no i w koncu zakupilam wozek ktorego w ogole nie bralam pod uwage bo na necie mi sie nie podobal, ale zmienilam zdanie po tym jak zobaczylam go na zywo i po gadce ze sprzedawca. no i jest speedi sx jedynym minusem dla mnie jest to ze spacerowka jest tylko przodem do jazdy.
|
|
|
|
|
#2272 |
|
Zadomowienie
|
Ahhha musze sie pochwalic, mniej wiecej od tygodnia widze jak moj brzuch sie porusza Nareszcie doczekalam sie tego momentu...Pamietam jak opowiadalyscie o tym, a ja wtedy tylko pod reka czulam. Cudne uczucie Czkawki jeszcze nie zlokalizowalam ![]() Obiecana fotka, pelny 24 tydzien z 5,5 kg na plusie ![]() 90 w pepku 92 w biodrach 78 w talii 98 w biuscie |
|
|
|
#2273 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
. A o tej wadze to napisalam tak zapobiegawczo zebys sie przypadkiem tym nie przejmowala jak wyjda jakies spore roznice Xawmeli a wlaczylyscie ta karuzele malemu w ciemnosci czy normalnie w dzien? Z tym "daszkiem" na karuzeli czy bez? Bo mnie bardzo ciekawi czy dziecko zaciekawi ten projektor czy nie. No wlasnie najwazniejsze to przetestowac na zywo ,a widac ,ze ta z misiami dziala ![]() Wiecie co tak ostatnio na oko sobie policzylam ,ze jak bedziemy pisac w takim tempie to rozpakujemy sie w VII/VIII czesci ![]()
Edytowane przez żabka19 Czas edycji: 2010-05-08 o 12:06 |
|
|
|
|
#2274 |
|
Zakorzenienie
|
xamaweli moja siostra tez ma sznaucerka i powiem ci ze one maja nieziemski temperament tofik sie rzuca jak mu cos nie pasuje warkna tez potrafi a mojemu beaglowi dziewczyny moga robic wszystko i on nawet nie warknie zreszta nigdy go nie slyszalam warczacego
ja juz mam prawie wysprzatane ale sie zgrzalam i upocilam przy tym chwil;ke odpoczne i zmyje podlogi i najpier je odkurze aaa wogole dzisiaj w nocy moja znajoma o ktorej ostatnio pisalam ze skracala jej sie szyjka w ciazy i ja straszyli ze wczesniej urodzi i wkoncu wiktorek sie urodzil w 41tc dostalam wlasnie mmsa ze zdjeciem jest sliczny taki drobniutki nie wiem ile wazy ale juz jej zazdroszcze ze maluszka przy sobie
|
#2275 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Może Cię to pocieszy - ja też miewam takie bóle chyba już z 1,5 miesiąca już, czasami, zazwyczaj po jedzeniu takim obfitszym, choć niekoniecznie przeżarciu. To takie uczucie po obydwu bokach jakby mi się wnętrzności nie mieściły takie ciągnięcie. U mnie jest niegroźne, zwykle mija po pół godz około. Choć chyba Twoje dzidzi już pcha się to lepiej uważać... A może macie takie uczucie kłucia na dole brzucha i ból lekko podobny do miesiączkowego? Bo ja zaczęłam właśnie 8 miesiąc (32 tc) i mi się coś takiego pojawia jak mały nie śpi i mocno się rusza. I nie wiem czy to normalne, ze to ucisk czy coś się dzieje. Jak zaczynałam 7 to od razu zrobiło mi się ciężej chodzić, teraz 8 i od razu nowe dolegliwości, sama sie zastanawiam może to tak się odczuwa przełomy? W przyszłym tyg idę na wizytę, ale jakby ktosia miała podobnie to napiszcie. Jak zwykle stale Was czytam, ale jeszcze pracka i tak ogólnie jakoś ciągle coś sie dzieje, więc mało się udzielam. Mam nadzieję, że będziemy miały jak najmniej problemów z donoszeniem ciąż. Ja sukcesywnie dokupuję ostatnie rzeczy do szpitala, bo sumie to już nawet za 6 tygodni będzie terminowo (38tc) , więc wolę się zabezpieczyć.
|
|
|
|
|
#2276 |
|
Zakorzenienie
|
aaaa a jeszcze co do wozkow... ostatnio na miescie widzialam kobiete z wozkiem ktory widzialam pierwszy raz w zyciu - okazalo sie ze na stelazu mury ma gondole od bebe confort... wygladal bosko !!!
|
|
|
|
#2277 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tak co 3 miesiace. oststnie 3 razy byla trymowana wiec placilismy 100 zl a teraz juz na normalne strzyzenie czyli 50 Cytat:
nasza i tak jest ok bo nie gryzie nikogo i niczego a na osiedlu mamy takiego glupiego sznaucera co chce pogryzc wszystko co sie rusza
|
||
|
|
|
#2278 |
|
Zakorzenienie
|
odnosnie wozkow tez mi sie strasznie buzzy podobaly maja super kolory i ogolnie ksztalt wozka mi sie podoba ale wlasnie spacerowka jest kompletnie do kitu jak dla mnie nie dosc ze kubelkowa te regulowanie do niczego i no i budka
dlatego wybralam implasta bolder sd juz w sumie od poczatku bylam na niego zdecydowana a wlasciwie od poprzedniej ciazy siostra miala bolder3 i byla niesamowicie zadowolona zreszta sama go nie raz prowadzilam i same plusy tego wozka widzialam
|
#2279 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Matko jaki mialam sen dzisiaj Snilo mi sie, ze odciagam sobie pokarm laktatorem i go sama pije aby dziecko mialo co jesc fuuuuuj paskudne to bylo i tak nie chcialam pic tego mleka, ale musiala
|
||
|
|
|
#2280 |
|
Rozeznanie
|
vette---jesteś no no super mamusią!!!!!! brzusio extra......
moja mała też się porusza i klepie mnie i głaszcze i puka i wogóle daje znaki żeby o niej nie zapomniała, a moje życie kręci się TYLKO wokół niej........ah! |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:54.

wczoraj rano na wykladach pobolewal mnie brzuch, ciagnelo mnie po bokach ale myslalam ze promieniuje mi to od zoladka bo na sniadanie zjadlam tylko banana a macica mi sie nie spinala. po poludniu bylo okej a wieczorem byla masakra, po 20 mnie zlapalo i tak ze 2 h trzymalo, ciagnelo po bokach ze nawet glebiej odetchnac nie moglam. mąż mnie juz na izbe przyjec chcial wiezc ale łyknelam dwie nospy i przeszlo. zastanawiam sie od czego to, ja mam wrazenie ze sie przezarlam ostro,a do tego na obiad tesciowka mloda kapuste gotowala wiec mam nadzieje ze od tego 

)